Menu
Dorty

Kávový dort

Kávový dort už jsem připravovala několikrát, ale takhle verze je myslím nejvíc povedená. Kombinace nadýchaného kakaového korpusu a jemného kávového krému je prostě božská. Jak už jsem párkrát zmiňovala, kafe jako takové moc nepiju, ale kávovému dortíku prostě neodolám.

Tento kakaový korpus je můj favorit a peču ho asi nejčastěji. Recept jsem před lety objevila na fóru dortomanie a na blogu ho naleznete už u několika příspěvků. Nicméně tady je v plné velikosti na klasický dort. Ideální je upéct si ho den předem, krásně zvláční a bude se s  ním lépe pracovat.

Podobně jako korpus, tak i kávový krém nebude pro pravidelné čtenáře nic nového 🙂 Najdete ho např. u Bezé rolády s kávovým krémem nebo u Kávových cupcakes. Osobně mám tyhle krémy na bázi smetany a čokolády moc ráda. Jsou rychlé a jednoduché na přípravu a chutí se jim nic nevyrovná. Je samozřejmě potřeba použít kvalitní čokoládu, zvláště v tom případě, kdy se jedná o bílou. Nebojte se přidat kávy do základu krému více, protože se chuť následně ještě zjemní přidáním mascarpone.

Kakaový korpus o průměru 22-23 cm: 

180 g cukru krupice

7 vajec, odděleně

80 g oleje

70 g hladké mouky

40 g hrubé nebo polohrubé mouky

50 g kakaa

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dortovou formu nebo ráfek o průměru 22-23 cm vyložte pečícím papírem.

Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu. Z počátku šlehejte samotné bílky na střední otáčky, až se vytvoří pěna, začněte pomalu přidávat cukr a zvyšte šlehání na maximum.

Žloutky vyšlehejte za postupného přilévání oleje. Přidejte k vyšlehaným bílkům a stěrkou promíchejte.

Obě mouky a kakao prosejte do mísy a opatrně vmíchejte do vaječné hmoty, nejlépe ve dvou až třech dávkách. Míchejte pouze stěrkou nebo vařečkou, nikoliv šlehačem.

Těsto dejte do připravené formy, uhlaďte do roviny a dejte péct do vyhřáté trouby na 30-40 minut. Špejlí si ověřte, zda je korpus propečený.

Korpus ihned po vytažení z trouby i s formou otočte vzhůru nohama na horký plech. Nechte takto vychladnout. Korpus bude díky tomuto „manévru“ krásně vláčný a vyrovná se případný „kopeček“ nahoře na korpusu. Po zchladnutí opatrně ořízněte boky formy a korpus z formy vyjměte.

Pokud nebudete hned plnit, zabalte korpus do folie a dejte do chladu.

Kávový krém (připravit den předem): 

500 ml smetany ke šlehání 33%

250 g kvalitní bílé čokolády (např. Belcolade, Callebaut, Valrhona)

5-6 lžic rozpustné kávy (dle vaší chuti a použitého druhu)

+ 250 g mascarpone k našlehání

Smetanu zahřejte, rozmíchejte v ní kávu a nalijte na bílou čokoládu. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladka. Celou směs promixujte tyčovým mixérem, přikryjte folií (položte přímo na tekutinu) a dejte do lednice alespoň na 8 hodin vychladit.

Až budete chtít dort plnit, k vychlazenému základu přidejte mascarpone a společně vyšlehejte do krému. Doporučuji šlehat na nižší až střední otáčky, raději pomalu, zvláště ke konci hlídat, aby se krém nepřešlehal.

Sestavení dortu 

kakaový korpus

kávový krém

malý šálek silné kávy na prokapání

Korpus dvakrát vodorovně prokrojte, vzniknou vám tři pláty. Pokud chcete mít dort hezky rovný, sestavujte dort vzhůru nohama, tzn. dno korpusu použijte jako vršek 🙂

První plát položte na tác a pokapejte kávou. Rovnoměrně rozetřete asi třetinu krému. Přiklopte druhým plátem a lehce přimáčkněte. Opět pokapejte kávou a dejte druhou třetinu krému. Přiklopte třetím plátem a jen zlehka dort obmázněte. Dejte do lednice vychladit, ideálně do druhého dne. Zbytek krému si schovejte na finální obmazání.

Druhý den nebo po několika hodinách dort obmažte zbytkem krému. Dlouhým rovným nožem nebo nerezovou stěrkou krém uhlaďte do roviny. Nejlépe to jde, pokud máte dort na točně a dortem si při uhlazování otáčíte. Naneste krém i na vršek dortu a nožem uhlaďte do roviny. Doporučuji uhlazovat od kraje ke středu. Dejte do lednice vychladit.

Čokoládová poleva:

100 g hořké čokolády 50-60%

100 g smetany ke šlehání 33%

Čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladka. Za občasného míchání nechte polevu vychladnout a lehce zhoustnout. Pro urychlení můžete dát misku na pár minut do mrazáku.

Polevu si přendejte do sáčku nebo zdobicí lahvičky a nanášejte na hranu vychlazeného dortu. Pokud poleva příliš rychle stéká po dortu dolů, nechte ji ještě trochu ztuhnout.

Zbytek polevy pak rozetřete na vršek dortu a uhlaďte. Ještě před zaschnutím polevy dort ozdobte dle vlastní fantazie. Já jsem použila makronky, mandle v čokoládě, kousky čokolády a křupinky.

inspirace na korpus z fóra „dortomanie“

Vytisknout recept

109 Comments

  • Unknown
    24. 4. 2019 v 17:27

    Můžu se zeptat jak jste udělala tu kulatou pudinku na boku?

    Odpovědět
    • Unknown
      24. 4. 2019 v 17:28

      Ozdubku 😂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 4. 2019 v 18:38

      Ozdoba je z čokolády a stačí Vám k tomu pečetidlo na vosk, které otisknete do rozpuštěné čokolády 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 4. 2019 v 22:04

    Jůůůů, Míšo, tohle je zase nádhera! Když vidím tu kávu i v makronkách, úplně se mi sbíhají sliny! Zase skvost po všech stránkách, radost pohledět! Mějte se hezky, Milena:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 4. 2019 v 18:39

      Mileno, moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Majka
    25. 4. 2019 v 20:14

    Dobrý deň, sledujem Váš blog už dlho zo Slovenska. Máte úžasné recepty a krásnu a precíznu pracu. Klobúk dolu.
    Majka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 4. 2019 v 7:45

      Majko, děkuji a zdravím na Slovensko 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 4. 2019 v 13:54

    Dobrý den Míšo, no nádhera…. Jste vážně moc šikovná! I když kávu nevyhledávám, na tohle mám opravdu chuť;-)
    Díky za inspiraci 🙂 Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 4. 2019 v 7:46

      Hanko, děkuji 🙂 tak třeba změníte na kávové dezerty názor 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    29. 4. 2019 v 15:23

    Pekla jsem o víkendu na narozeninovou oslavu a měl neskutečný úspěch. Opět výborný recept!!! Moc děkuji 😊

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 4. 2019 v 17:58

      Skvělé, děkuji 🙂

      Odpovědět
    • Ivča
      24. 11. 2022 v 20:40

      Naprosto perfektní! Pekla jsem na oslavu svých 30. narozenin a všichni chválili až do nebes. Dostala jsem pochvalu i od zkušených pekařek (babičky a přítelovy tety). Za týden budu péct znova na oslavu 60. narozenin tatínka. Snad bude mít stejný úspěch. Díky za vaše recepty!

      Odpovědět
  • Unknown
    8. 5. 2019 v 10:10

    Hezký den Míšo,

    chtěla jsem se zeptat, jak jste udělala ty makronky? Myslím tím tu náplň…je také kávová? Použila jste do těsta nějakou bílou barvu? A k tomu ještě dala i tu kávu? Chtěla bych je udělat, ale na vašem blogu jsem kávové makronky nenašla. Jinak opět nádherný dort, musím vyzkoušet. Mějte pěkný odpočinkový den☺
    Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 5. 2019 v 8:51

      Jano, zdravím, ano, myslím, že i do makronek jsem dala kávovou náplň 🙂 Makronky jsou celé z vlašských ořechů, nikoliv z mandlí, a není tam žádné barvivo. Káva je pouze v náplni, recept podobný jako jsou na blogu zázvorovo-skořicové, jen místo koření je rozpustná káva 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    30. 5. 2019 v 20:09

    Dobrý den, úžasná chuť, jen prosím poraďte, krém jsem měla velmi řídký (s čokoládou Callebaut), druhý den se na obmázání nedal vůbec použít. Vlastně mi ani neztuhla ganache (v lednici byla minimálně 12hod)… čím by to mohlo být? Kateřina H.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:39

      Katko, zdravím, tak to mě mrzí. Používám také Callebaut a bez problému. Jakou jste použila smetanu, případně mascarpone? Nemohla jste mít krém málo vyšlehaný?

      Odpovědět
  • Anonymní
    22. 7. 2019 v 20:27

    Dobry den, trosku zapasim s kremem. Nejspis jsem ho preslehala, porad se mi zdal ridky a pokracovala jsem ve slehani. Myslite, ze bych mohla zvlast vyslehat slehacku a pak zaslehat mascarpone? dekuji za odpoved a fantasticke recepty! Ruzenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 7. 2019 v 7:09

      Dobrý den, krém se musí šlehat pomalu a při nižších otáčkách. Díky přidání mascarpone je menší pravděpodobnost, že ho přešleháte, takže bych určitě šlehala dohromady. Nicméně na vině může být třeba i kvalita čokolády … bohužel s přešlehaným krémem se už nic neudělá 🙁

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 9. 2019 v 17:55

    Konečně jsem vyzkoušela kávový dort a je naprosto vynikající. Děkuji za další skvělý recept. Katka.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 9. 2019 v 6:56

      Tak to moc ráda slyším 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 11. 2019 v 12:44

    Dobrý den,mám průměr formy 24cm.Nevím o kolik všeho přidat.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 11. 2019 v 20:42

      Rozdíl je nepatrný, zkuste navýšit o 20%.

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2020 v 10:27

    Dobrý den Míšo, bojuji s krémem. Nechce mi tuhnout, je stále řídký. Můžu krém nějak, něčím nastavit, když to takhle povím? Slehala jsem dostatečně dlouho řekla bych, tak nevím. Děkuji Aneta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2020 v 18:13

      Měla jste ho dostatečně vychlazený před šleháním? Jakou jste použila značku čokolády?

      Odpovědět
      • Emm
        5. 2. 2022 v 21:31

        Dobrý večer, mám dotaz, udělala jsem ganache ale je úplně tekutá až řídká, zatím je v lednici 4hod, ale nevypadá to, že by vubec nekdy ztuhla…mam tam jeste pridat čokoladu, nebo je to opravdova konzistence pred zaslehanim mascarpone?
        Předem moc děkuji za odpověď :))

        Odpovědět
        • Míša Landová
          6. 2. 2022 v 13:17

          To je v pořádku. Vychlazená ganache se musí následně vyšlehat jako šlehačka, vše je uvedeno v postupu.

          Odpovědět
    • Anonymní
      6. 4. 2020 v 1:30

      Měla jsem vše dostatečně vychlazené, přes noc v lednici a už vím, kde jsem udělala chybu. Omylem jsem si zalila jinou čokoládu, značky Metro CHEF z Makra, tak už vím,tady byla chyba. Nechápu, jak jsem se mohla splést �� Nicméně, konzistence je teď něco mezi, ani řídká, ani úplně tuhá. Poradite mi, jak a zda to půjde nějak napravit����?

      Odpovědět
    • Anonymní
      6. 4. 2020 v 6:49

      Tak si představte Míšo, že krém ztuhmul úplně neskutečně, pevný jak beton 😀 Jen mi nejde do hlavy, ze se musel chladit 24 hodin od zašlehávání mascarpone.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 4. 2020 v 7:53

      Tak to ráda slyším 🙂 bylo mi divné, že by jiný druh čokolády měl tak velký vliv na hustotu krému. Obecně všechny krémy v lednici po čase ještě ztuhnou 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      6. 4. 2020 v 9:15

      Evidentně funguje i tato v uvozovkách obyčejná. Můžu mít ještě dotaz? Jde krém zjemnit, když je pro někoho moc kávový? Skoro až hořký. Třeba přidáním mascarpone?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 4. 2020 v 10:10

      Pokud je moc kávový, stačí ubrat množství kafe do krému 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    27. 4. 2020 v 10:55

    Dobrý deň, myslíte, že by sa nejak dalo použiť namiesto instantnej kávy silné espresso? Chcela by som dort upiecť manželovi, radšej by som dala reálne kafe, ale ak to nepôjde, skočím kúpiť rozpustné 🙂 Ďakujem!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 4. 2020 v 13:13

      Ano, myslím, že když malou část smetany nahradíte silnou kávou, půjde to 🙂

      Odpovědět
  • Monika
    29. 4. 2020 v 21:41

    Dobrý večer Míšo, Vaše stránky jsem objevila až dnes a rozhodně se sem budu vracet a péct ty Vaše úžasné dorty a dortíky, ale pro zítřek jsem si vybrala tento, jenže mám formu jen 20 cm. Nám to tak akorát stačí, aby se snědl rychle. Mohla byste mi poradit jak mám upravit poměr na korpus? děkuji a moc Vám fandím, děláte úžasnou práci s ještě úžasnějšími výsledky. Monča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 4. 2020 v 13:13

      Mončo, pro formu 20 cm doporučuji udělat korpus z pěti vajec a úměrně tomu si ponížit všechny ostatní suroviny 🙂

      Odpovědět
    • Monika
      30. 4. 2020 v 17:07

      Moc děkuji, teď jsem dosušila vaše pusinky, dopadly na jedničku. Tak snad klapne i korpus a zítra krém. A pak se vrhnu na další receptíky. Jste mou velkou inspirací, děkujííí, Monča.

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 6. 2020 v 9:27

    Zdravím VP a chtěla jsem se prosím zeptat korpus dortu se nepeče na horkovzduch jako třeba Makronky ???

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 6. 2020 v 10:35

      Já peču na horký vzduch jen makronky a křehké těsto. Vše ostatní jen na horní a spodní ohřev. Ale svou troubu znáte nejlépe, tak je to na Vás 🙂

      Odpovědět
  • Kat
    5. 9. 2020 v 19:41

    Dobrý den, jste prostě skvělá! Podle tohoto receptu jsem se rozhodla s dorty začít a povedlo se. Postup máte hezky napsaný, takže šanci na úspěch má i začátečník. Díky, mám fakt radost, že jsem Váš blog objevila.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 9. 2020 v 19:06

      Tak to mě těší, že se Váš první dort povedl. Věřím, že i další recepty zvládnete hravě 🙂

      Odpovědět
  • Simona
    15. 9. 2020 v 12:21

    Dobrý den, potřebovala bych poradit s poměrem surovin u kakaového korpusu, když ho chci použít na formu srdce velké 32*31 cm? Předem moc děkuji

    Odpovědět
  • Dana
    18. 9. 2020 v 12:48

    Dobrý den, dělala jsem už mnohokrát a vždy všem moc chutnal. teď jsem ale v časové tísni, a tak prosím o radu. O víkendu nejsme doma. Dort budu dělat v neděli večer. Mohu svařit si připravit smetanu s čokoládou už v pátek? Vydrží v lednici 48 hodin? A nebo naopak šlo by připravit a dát do lednice před šleháním třeba jen na dvě tři hodiny? Předem děkuji za odpověď. Podle vašich receptů peču často a ráda. Moc za ně děkuji:-)

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 9. 2020 v 18:33

      Dano, klidně udělejte několik dnů předem, to vůbec ničemu nevadí. Krém potřebuje dostatečně vychladit, jinak nepůjde vyšlehat, takže dvě hodiny na chlazení by bylo málo.

      Odpovědět
  • Karolína
    1. 10. 2020 v 22:14

    Dobrý den, zítra se chystám upéct tento dortík. Chtěla bych se zeptat když budu přikrývat rozpuštěnou a promixovanou bílou čokoládu ve smetaně potravinářskou fólií musí být ta směs vychlazená do pokojové teploty nebo ji mohu přikrýt ještě teplou a dát do chladničky? Děkuji za odpověď. 😊

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 10. 2020 v 9:23

      Karolíno, dejte rovnou na teplou, neutvoří se tak škraloup a můžete klidně rovnou do lednice .)

      Odpovědět
  • Lucka
    2. 10. 2020 v 17:17

    Dobrý den, už mnohokrát jsem pekla tento korpus a dnes i pařížský dort podle Vaší kuchařky, který se mi zdá tomuto receptu podobný. Mohu se zeptat, zhruba kolik cm má po upečení Váš korpus ve formě o průměru 20cm? Můj korpus má po upečení něco okolo 5cm a nevím, zda to není málo a nedělám tak něco špatně. Děkuji za odpověď. S pozdravem Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 10. 2020 v 9:17

      Lucko, ano, korpusy jsou hodně podobné. Výška korpusu by měla být min. 6-7 cm, tak aby šel dobře dvakrát prokrojit. Nešleháte bílky moc rychle? Nevmícháváte mouku robotem/šlehačem?

      Odpovědět
  • Andrea K.
    4. 10. 2020 v 22:15

    Na tento víkend jsem pro sebe a mamku k narozkam pekla tento kávový dort.. a musím říct že lepší jsem ještě nejedla a lepší jsem zatím neupekla.. recept krasne popsany a ten korpus, bezkonkurenční.. peču dle vás i makronky a hned od začátku se daří, tak se musím pustit i do dalších receptu… moc díky a peceni zdar.., :- D

    Odpovědět
  • Marie R.
    1. 2. 2021 v 8:37

    Dobrý den, jste úžasná. Díky za velkou inspiraci a rady. Moc děkuji za určitě nespočet hodin, kdy jste nám prošlapala cestu všemožným zkoušením a objevováním, aby vše bylo tak dokonalé.
    Mám malý dotaz. Mohu se zeptat na množství instantní kávy v krému, včera jsem dělala dort a i tak jsem dala o jednu lžíci kávy méně (na oslavě byly i děti) a měla jsem výsledný krém o dost tmavší a chuť dosti výraznou. A já teď nevím, jestli nebyla myšlena nějaká menší lžíce než polévková, nebo to bylo použitým druhem kávy (bylo tam Nescafe crema). Děkuji mockrát a přeji sladké dny.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 2. 2021 v 15:04

      Moc děkuji, jsem ráda, že se Vám moje práce líbí 🙂 V receptu je opravdu myšlena lžíce, ale zarovnaná, ne s čepicí 🙂 já používám raději odměrky, protože velikost klasické lžíce se můžete lišit. Každopádně chuť kávy má být výrazná, aby přebila chuť bílé čokolády. Ale pokud je to na Vás moc, příště kávu uberte.

      Odpovědět
  • Marie R.
    1. 2. 2021 v 18:53

    Aha, zarovnaná, ješte k tomu jsem vzala jakousi velikou, tak to bude ono, převelice děkuji za odpověď. Na mě to moc nebylo, jsem kavofil 🙂. Díky ještě jednou.

    Odpovědět
  • Šárka
    15. 4. 2021 v 12:18

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, poprvé budu dělat do obdélníkovýho ráfku 30×37,5. Musím navýšit suroviny? A pokud ano o kolik procent ?
    Děkuji moc.
    Jinak z této stránky peču pořád a recepty jsou skvělé.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 4. 2021 v 7:21

      Pokud chcete dort stejně vysoký jako v receptu, tak je určitě potřeba navýšit suroviny. Váš ráfek je 2,5-3x větší, než forma uvedená v receptu, takže pokud chcete takto veliký dort, musíte všechny suroviny vynásobit 🙂

      Odpovědět
  • Lenka
    30. 4. 2021 v 9:02

    Dobrý den,

    Ráda bych se zeptala, zda svařená smetana s čokoládou má mít po 12ti hodinách v lednici řídkou konzistenci, nebo tuhou. Teď jsem byla u lednice se podívat a je to řídké a nahoře i přesto, že je tam folie je tenká vrstva, která je jakoby tužší. Nebo možná je to škraloup… ale když tam mám tu folii? Pokud je řídká konzistence v pořádku, mám před šleháním tu horní oddělat, nebo to můžu vyšlehat i s tím?
    Mnohokrát děkuji za radu a za recept.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 5. 2021 v 9:01

      Ano, smetana je i po vychlazení tekutá, je potřeba ji vyšlehat 🙂 Určitě setřete i tu část z folie, která je na krému položená. A pozor, šlehat pozvolna, na nižší rychlost 🙂

      Odpovědět
  • Pavla
    29. 8. 2021 v 10:37

    Dobrý den, chci péct dvoupatrový dort podle tohoto receptu https://vikendovepeceni.cz/2019/04/kavovy-dort/. Spodní patro 28 cm, horní patro 22 cm. V diskuzi jsem našla, že na patro 28 cm je vhodné použít 12 vajec. Myslíte, že je to potřeba? Nebo stačí o 20% navýšit suroviny na větší patro, tedy 9 vajec? Nebo použít 12 vajec + navýšit ostatní suroviny o 70 %? Děkuji.

    Odpovědět
  • Andreea
    4. 10. 2021 v 12:43

    Dobrý den, mohu místo do kulaté formy vylít těsto na plech? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 10. 2021 v 13:23

      Je to piškotový korpus, na plech mi to moc vhodné nepřijde, bude to vysušené.

      Odpovědět
  • Eva
    13. 10. 2021 v 11:25

    Dobrý den, prosím vystačí mi tato velikost na 11-12 porcí dortu? Děkuji Eva

    Odpovědět
  • Vendy
    1. 12. 2021 v 14:42

    Dobrý den, Míšo, vyzkoušela jsem a báječný recept! Akorát mi korpus v troubě nevyběhl tak krásně jako Vám. Dort jsem prokrojila taktak jednou. Měla jsem formu o průměru 23 cm. Můžete mi prosím poradit, kde jsem udělala chybu? Děkuji mockrát
    Vendy

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 12. 2021 v 14:49

      Řekla bych, že chyba bude zřejmě v postupu. Korpus je zcela bez kypřidel, takže stojí a padá na dobře vyšlehaném sněhu. Ostatní suroviny je potřeba vmíchat velmi opatrně jen stěrkou 🙂

      Odpovědět
  • Martina
    26. 2. 2022 v 12:17

    Dobrý den Míšo,musím říct,že kávový dort je prostě,,Luxus“👍a krém taky,lepší jsem ještě nejedla.Opět díky za skvělý recept.Martina🙂.

    Odpovědět
  • Renata
    5. 4. 2022 v 22:59

    Dobrý den Míšo, tento dort jsem dělala manželovi k 50. narozkám a byl luxusní! Všem moc chutnal, určitě ho budu muset upéct znova. Děkuji za podrobný popis a skvělý recept. Renata

    Odpovědět
  • Ester
    24. 4. 2022 v 16:02

    Dobrý den, chci se zeptat, ladil by chuťově tento kávový krém s klasický světlým korpusem? Děkuji moc 💗.

    Odpovědět
  • Co ti je do toho
    25. 6. 2022 v 13:11

    Krém totální píčovina. stále je to tekutý 🙃 jestli nepomůže stuzovac tak vyleju do hajzlu ingredience za 500, dort potřebuju za 3 hodiny hotový 🙃🙃🙃 takže díky 😊

    Odpovědět
    • Míša Landová
      27. 6. 2022 v 7:33

      Krému musíte vyšlehat, přesně jak je uvedeno v postupu, ztužovač není vůbec potřeba.

      Odpovědět
    • Nikisek
      30. 9. 2022 v 17:21

      To bude spíš rukama 😉

      Odpovědět
  • Katka
    6. 7. 2022 v 13:18

    Dobrý den. Hodí se k tomuto krému meruňkový rozvar? Děkuji 🙂

    Odpovědět
  • Lucie
    2. 8. 2022 v 17:34

    Dobrý den,bude problém když dám 31%smetany?Bude i tak krém světlejší než poleva když dám do krémů tmavou čokoládu?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 8. 2022 v 8:41

      Pro cukrařinu doporučuji vždy používat min. smetanu 33%. Ano, krém bude světlejší, nicméně recept si musíte upravit, pokud chcete použít hořkou, nelze jen tak zaměnit za bílou …

      Odpovědět
  • Lucie
    4. 8. 2022 v 14:50

    Byl by dobrý poměr 500ml smetany na 200g čokolády hořké+ 250g mascarpone?

    Odpovědět
  • Nikisek
    30. 9. 2022 v 17:20

    Právě jsem dopekla pro manžela a s výsledkem jsem spokojená (až na stekance, tam ještě musím potrenovat).
    Moc díky za skvělý recept! Manžel je milovník kávy tak snad chuť ocení 🙂

    Odpovědět
  • Ušinka
    27. 11. 2022 v 21:22

    Dobrý den Míšo, myslíte, že by šla použít i mléčná Callebaut 33%? Bohužel mám bílé jen 150 g. Čokolády jsem kupovala pouze kvůli dvěma dortům a nejsem pekařka profesionál, tak to nechci pokazit. Děkuji a krásný den.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 11. 2022 v 8:30

      Ano, můžete, ale používá se obvykle v trochu jiném poměru, než bílá a bude tam samozřejmě jiná chuť 🙂

      Odpovědět
  • Terka
    17. 1. 2023 v 17:04

    Zdravím Míšo,
    už se tak nějak stalo zvykem, že když hledám inspiraci na nějakou novinku, chtě nechtě skončím vždy na Víkendovém pečení. Vaše recepty jsou úchvatné! Vždy perfektně popsaný postup, vyladěné chutě, úspěch zaručen… Tentokrát jsem se inspirovala kávovým dortem, který jsem udělala jako roládu (na plát jsem využila recept z rolovaného Míša dortu). Plát jsem pokapala espressem a rumem, obmazala kávovým krémem a posypala mletou kávou. Roláda byla sice měkčí vlivem většího množství tekutin, tak jsem musela servírovat opatrně, ale chuťově božská. I doma i v práci se po ní zaprášilo. Zbylý krém jsem naložila do misek s cukrářskými piškoty. No pecka. Díky za Vaši skvělou práci.

    Odpovědět
  • Radka
    6. 2. 2023 v 17:15

    Dobrý den, je možné do korpusu použít kokosový olej? Děkuji 😊

    Odpovědět
  • Júlia
    12. 2. 2023 v 22:31

    Dobry den, rada by som tuto tortu upiekla v priemere 17 cm, ale mam len jednu formu. Vedeli by ste mi, prosim, poradit, ako dlho piect vsetko naraz? Alebo ci vobec? Dakujem, Julia

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 2. 2023 v 9:38

      Dost dobře nerozumím Vašemu dotazu … pokud chcete udělat dort menší, na blogu je tabulka na přepočet receptu Jak si upravit recept na velikost vaší formy 🙂

      Odpovědět
      • Júlia
        13. 2. 2023 v 10:42

        Niekedy si sama nerozumiem 🤭. Myslela som to tak, ze by som rada mensi priemer a vyssiu tortu, tak by bolo idealne piect 2 x 17cm. Ale mam iba 1 formu, tak neviem ako dlho a pri akej teplote piect v 17 cm forme korpus zo 7 vajec.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          13. 2. 2023 v 10:46

          Propečenost se ověřuje špejlí, to se nedá určitě přesně časem 🙂 ale bude to vysoká masa těsta a je potřeba mít vysoký ráfek.

          Odpovědět
  • Marie
    4. 4. 2023 v 8:07

    Dobrý den, budu delat tento dort, myslíte ze se k tomu hodí meruňková nebo broskvová marmeláda? Moc dekuji 🙂

    Odpovědět
  • Eva
    25. 4. 2023 v 21:45

    Dobrý den Míšo, díky Vám jsem se asi po 10 letech vrátila k pečení dortů mé rodině. U nás vždy vedly kynuté buchty, ale po narozeninách mých dětí a po 2 Vašich modelech dortů jsem ztracená;););).Recept skvělý, všichni byli naprosto spokojení a blažení… a už se mě ptali co a kdy bude příště. Děkuji moc za Váš blog, vždycky na něm najdu inspiraci a fakt výborné recepty.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 4. 2023 v 16:56

      Milá Evo, tak to jsem ráda, že zde nacházíte inspiraci a rozšiřujete si portfólio 🙂

      Odpovědět
  • Karolína
    7. 10. 2023 v 21:13

    Dobrý den, je možné použít i tmavou čokoládu? Nebo seženu někde v běžných obchodech kvalitní bílou čokoládu? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      9. 10. 2023 v 11:29

      Musela byste si upravit recept a chuť by už byla odlišná. V běžném obchodě dobrou a hlavně vhodnou čokoládu neseženete. Doporučuji pořídit na cukrářském eshopu, např. LK store 🙂

      Odpovědět
  • KATEŘINA
    27. 10. 2023 v 13:51

    Dobrý den, Míšo, tak tenhle korpus je top, jen ho musím dělat z více vajec, nikdy mi tolik nevyskočí. To mi ale nevadí, chuťově je super. chtela Jsem se jen pozeptat, jak to myslíte s tím otočením. Protože mám strach jej otočit, aby se mi nerozpadl, protože ho nikdy nemám tak vysoký jako rafek.. A vy píšete, že ho obkrojite až po vychladnutí. No prostě mi to hlava nebere 😃 tak jestli můžu vysvětlení pro nás pomalejší? Jinak děkuji moc za všechny recepty dorty a makronky peču hlavně podle vás. Přeji krásný den. K.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 10. 2023 v 14:19

      V případě otočení je potřeba, aby byl korpus vyběhnutý až nahoru k ráfku. Nejlepší bude, podívat se na můj IG, kde je k podobnému korpusu natočené video 🙂 je to až na konci, snad Vám to pomůže.

      Odpovědět
      • KATEŘINA
        30. 10. 2023 v 13:58

        Děkuji moc, myslela Jsem si to 🙂 ale takhle vysoký ho asi mít nikdy nebudu 😃

        Odpovědět
  • Andrea
    1. 12. 2023 v 22:14

    Dobrý den Míšo,
    já asi úplně nepochopila recept….. 😀 V ingrediencích píšete „40 g hrubé nebo polohrubé mouky“ a poté v postupu píšete „obě mouky“. Tak mám použít jen jeden druh 40 g, nebo oba druhy po 40 g?
    Nikde v komentářích jsem tento typ dotazu nenašla, tak se omlouvám pokud se ptám znova. Děkuji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 12. 2023 v 9:35

      V těstě je kromě hrubé/polohrubé ještě hladká mouka, proto tedy „obě mouky“ 🙂

      Odpovědět
  • Adéla
    3. 12. 2023 v 8:11

    Dobry den, chtela bych se zeptat co se stane, kdyz dam misto mascarpone zakysanou smetanu 😅
    Myslela jsem, ze ho mam, ale nemam, jsme zapadany snehem a manzel ma narozeniny 🤣

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 12. 2023 v 9:38

      Zakysaná smetana vhodná určitě není, jednak je kyselá a obsahuje hodně vody, takže by Vám krém zřídl. Raději mascarpone úplně vynechejte nebo nahraďte smetanou ke šlehání.

      Odpovědět
  • Barbora
    22. 3. 2024 v 14:50

    Dobrý den, Míšo, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám problém s krémem, už jsem zkoušela podruhé a vždy se mi udělají hrudky z mascarpone. Dávám obojí vychlazené na stejnou teplotu a ihned z lednice zároveň do robota na nízké otáčky…už si nevím rady. Nebo mám šlehačku k mascarpone raději přidat postupně, když je jí tolik, možná se pak to mascarpone nemá šanci rozšlehat… už nevím. Moc by mi Vaše rada pomohla, stává se mi to i u jiných krémů ze šlehačky s mascarpone. Děkuji moc! Bára

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 3. 2024 v 10:31

      Milá Báro, já šlehám vždy současně, dobře vychlazené. A hrudky myslíte jako špatně rozmíchané mascarpone nebo sražený krém?

      Odpovědět
      • Barbora
        28. 3. 2024 v 13:03

        Je to určitě špatně rozmíchané mascarpone…😔

        Odpovědět

Průměrné hodnocení z 6 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ