Menu
Cukroví

Marcipánové špalíčky

Konec listopadu se teprve blíží, ale jak tak sleduji svoje okolí, spousta domácností už má napečeno. Mě osobně to tedy přijde hodně brzy, zvláště pokud jde o plněné cukroví. Na druhou stranu se asi není čemu divit, když vánoční reklama na nás útočí už od září. Já jsem si první vlnu cukroví odbyla už v srpnu, když jsem testovala cukroví na svoje kurzy. Ale nebojte, o nějaký nový recept se s vámi podělím i tady na blogu 🙂

Na rozjezd si dáme něco rychlého a jednoduché, bez použití válečku i vykrajovátek. Stačit vám budou pouze vaše ruce a samozřejmě kvalitní suroviny, bez kterých se žádné pečení neobejde. 

Marcipánové špalíčky (ca. 60 ks):

120 g másla

50 g moučkového cukru

2 žloutky

100 g marcipánu (50% obsah mandlí)

250 g hladké mouky

špetka solí

pomerančová kůra

+ moučkový cukr na obalení

Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a žloutky. Přidejte na kousky natrhaný marcipán a zašlehejte. Chce to trochu trpělivosti, než se marcipán se směsí spojí.

Přidejte prosátou mouku se solí, pomerančovou kůru a vypracujte těsto. Můžete šlehačem, ke konci dopracujte rukama. Z těsta utvořte 4 válečky, zabalte do folie a dejte do lednice ztuhnout.

Troubu předehřejte na 170 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.

Válečky vyválejte na průměr ca. 1,5-2 cm a nožem odkrajujte jednotlivé špalíčky. Klaďte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut.

Upečené špalíčky nechte zchladnout, pak obalte v moučkovém cukru. Skladujte v uzavřené dóze.

inspirace z webu https://castlemaker.de

Vytisknout recept

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

16 Komentáře

  • Vera
    25. 11. 2019 v 18:50

    Milá Míšo,ďakujem za ďaĺší skvelý recept. V sobotu som dokončila kamarátke k nar.zákusky z toho 3 druhy z vášho receptára. Všétkým veĺmi chutili,samozrejme tie s vašim sl.karamelom,lemond curd, krém z liesk.orechov. Tešíte ma,stále sa od vás učím. Všetko dobré Věra

    Odpovědět
  • Anonymní
    25. 11. 2019 v 22:31

    No tééda, Míšo, to vypadá velmi pěkně a jedle:-) A protože já pečení vánočního cukroví miluji, v podstatě je to taková moje úchylka, tak tenhle druh zcela jistě vyzkouším. Já peču později, až po Mikuláši, takže asi udělám i jednu verzi zkušební, jen tak, ke kávičce:-) Děkuji za recept a bezva tip a přeji pohodové dny, Milena:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 11. 2019 v 9:17

      Mileno, děkuji 🙂 myslím, že se budou hodit kdykoliv během roku jen tak ke kávičce 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 11. 2019 v 17:10

    Míšo, cukroví vypadá úžasně a já mám ráda minimalistické věci. Určitě ho vyzkouším, protože žádný recept od vás mě nezklamal;-) díky, že se s námi pořád dělíte o nové recepty. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 11. 2019 v 9:17

      Hanko, díky 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    9. 12. 2019 v 18:07

    Dobrý den Míšo,tak jsem upekla cukrovíčko podle Vašeho rcp a výsledek? Musela jsem manžela plácat přes ruce a cukroví rychle uskladnit na parapet okna, jinak by nic nezbylo…MOC DĚKUJI A TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKVOSTY OD VÁS

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 12. 2019 v 8:55

      Děkuji a jsem moc ráda, že cukroví chutná 🙂

      Odpovědět
  • Míša
    5. 12. 2021 v 11:36

    Dobrý den, mohu se zeptat kdy špalíčky nejlépe upéct ? Chystám se na ne vrhnout 🙂

    Odpovědět
  • Monika
    11. 12. 2021 v 22:37

    Dobrý den, chci vyzkoušet váš recept. Mám marcipan s podílem 20% vadí to něčemu? Nemůžu sehnat s 50% můžu se zeptat kde jste marcipan kupovala?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 12. 2021 v 17:43

      Vyšší podíl mandlí je lepší kvůli chuti, ten s 20% bude hodně sladký. 40% marcipán má např. Dr. Oetker, 50% mívá Lidl nebo cukrářské eshopy.

      Odpovědět
      • Monika
        12. 12. 2021 v 18:39

        Moc děkuji za radu a tip 😉

        Odpovědět
  • Martina
    1. 12. 2023 v 5:53

    Dobrý den Míšo,chtěla bych se zeptat zda můžu použít marcipán,který mě zbyl z potahování dortu,ale marcipán jsem obarvila,nebude to dělat nějakou neplechu v receptu,chtěla bych ho spotřebovat.Nebo mě napadlo použít ho v receptu čokoládová srdíčka s marcipánem z vaší knížky,,Víkendové pečení“,Martina.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 12. 2023 v 19:20

      Jestli se nepletu, tak na potahování se používá jen 20% marcipán, který není moc dobrý … navíc obarvený. Zvažte 🙂

      Odpovědět
      • Hana V.
        8. 12. 2023 v 16:45

        Moc děkuji za skvělý recept, jen letos jsem udělala vychytávku a marcipán do těsta nastrouhala, protože minulý rok to zapracování šleháním byl teda docela 😂 opruz
        Takhle to šlo úplně v pohodě. Je to skvělé cukroví…

        Odpovědět

Průměrné hodnocení z 1 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ