Konec listopadu se teprve blíží, ale jak tak sleduji svoje okolí, spousta domácností už má napečeno. Mě osobně to tedy přijde hodně brzy, zvláště pokud jde o plněné cukroví. Na druhou stranu se asi není čemu divit, když vánoční reklama na nás útočí už od září. Já jsem si první vlnu cukroví odbyla už v srpnu, když jsem testovala cukroví na svoje kurzy. Ale nebojte, o nějaký nový recept se s vámi podělím i tady na blogu 🙂
Na rozjezd si dáme něco rychlého a jednoduché, bez použití válečku i vykrajovátek. Stačit vám budou pouze vaše ruce a samozřejmě kvalitní suroviny, bez kterých se žádné pečení neobejde.
Marcipánové špalíčky (ca. 60 ks):
120 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
100 g marcipánu (50% obsah mandlí)
250 g hladké mouky
špetka solí
pomerančová kůra
+ moučkový cukr na obalení
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a žloutky. Přidejte na kousky natrhaný marcipán a zašlehejte. Chce to trochu trpělivosti, než se marcipán se směsí spojí.
Přidejte prosátou mouku se solí, pomerančovou kůru a vypracujte těsto. Můžete šlehačem, ke konci dopracujte rukama. Z těsta utvořte 4 válečky, zabalte do folie a dejte do lednice ztuhnout.
Troubu předehřejte na 170 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.
Válečky vyválejte na průměr ca. 1,5-2 cm a nožem odkrajujte jednotlivé špalíčky. Klaďte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut.
Upečené špalíčky nechte zchladnout, pak obalte v moučkovém cukru. Skladujte v uzavřené dóze.
inspirace z webu https://castlemaker.de
Vytisknout recept |
16 Komentáře
Vera
25. 11. 2019 v 18:50Milá Míšo,ďakujem za ďaĺší skvelý recept. V sobotu som dokončila kamarátke k nar.zákusky z toho 3 druhy z vášho receptára. Všétkým veĺmi chutili,samozrejme tie s vašim sl.karamelom,lemond curd, krém z liesk.orechov. Tešíte ma,stále sa od vás učím. Všetko dobré Věra
Anonymní
25. 11. 2019 v 22:31No tééda, Míšo, to vypadá velmi pěkně a jedle:-) A protože já pečení vánočního cukroví miluji, v podstatě je to taková moje úchylka, tak tenhle druh zcela jistě vyzkouším. Já peču později, až po Mikuláši, takže asi udělám i jednu verzi zkušební, jen tak, ke kávičce:-) Děkuji za recept a bezva tip a přeji pohodové dny, Milena:-)
Víkendové pečení
28. 11. 2019 v 9:17Mileno, děkuji 🙂 myslím, že se budou hodit kdykoliv během roku jen tak ke kávičce 🙂
Anonymní
26. 11. 2019 v 17:10Míšo, cukroví vypadá úžasně a já mám ráda minimalistické věci. Určitě ho vyzkouším, protože žádný recept od vás mě nezklamal;-) díky, že se s námi pořád dělíte o nové recepty. Hanka
Víkendové pečení
28. 11. 2019 v 9:17Hanko, díky 🙂
Unknown
9. 12. 2019 v 18:07Dobrý den Míšo,tak jsem upekla cukrovíčko podle Vašeho rcp a výsledek? Musela jsem manžela plácat přes ruce a cukroví rychle uskladnit na parapet okna, jinak by nic nezbylo…MOC DĚKUJI A TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKVOSTY OD VÁS
Víkendové pečení
10. 12. 2019 v 8:55Děkuji a jsem moc ráda, že cukroví chutná 🙂
Míša
5. 12. 2021 v 11:36Dobrý den, mohu se zeptat kdy špalíčky nejlépe upéct ? Chystám se na ne vrhnout 🙂
Míša Landová
5. 12. 2021 v 17:02Je to podobné jako třeba vanilkové rohlíčky, takže klidně už nyní 🙂
Monika
11. 12. 2021 v 22:37Dobrý den, chci vyzkoušet váš recept. Mám marcipan s podílem 20% vadí to něčemu? Nemůžu sehnat s 50% můžu se zeptat kde jste marcipan kupovala?
Míša Landová
12. 12. 2021 v 17:43Vyšší podíl mandlí je lepší kvůli chuti, ten s 20% bude hodně sladký. 40% marcipán má např. Dr. Oetker, 50% mívá Lidl nebo cukrářské eshopy.
Monika
12. 12. 2021 v 18:39Moc děkuji za radu a tip 😉
Martina
1. 12. 2023 v 5:53Dobrý den Míšo,chtěla bych se zeptat zda můžu použít marcipán,který mě zbyl z potahování dortu,ale marcipán jsem obarvila,nebude to dělat nějakou neplechu v receptu,chtěla bych ho spotřebovat.Nebo mě napadlo použít ho v receptu čokoládová srdíčka s marcipánem z vaší knížky,,Víkendové pečení“,Martina.
Míša Landová
1. 12. 2023 v 19:20Jestli se nepletu, tak na potahování se používá jen 20% marcipán, který není moc dobrý … navíc obarvený. Zvažte 🙂
Hana V.
8. 12. 2023 v 16:45Moc děkuji za skvělý recept, jen letos jsem udělala vychytávku a marcipán do těsta nastrouhala, protože minulý rok to zapracování šleháním byl teda docela 😂 opruz
Takhle to šlo úplně v pohodě. Je to skvělé cukroví…
Míša Landová
9. 12. 2023 v 9:27Díky za tip 🙂
Průměrné hodnocení z 1 recenzí:
5