Březen začnu trochu netradičním příspěvkem, ve kterém bych vám ráda připomněla některé své recepty na blogu. O víkendu jsem totiž pekla na velkou rodinnou oslavu mé kamarádky a měla jsem tak možnost si recepty zopakovat. Dostala jsem od ní volnou ruku a výběr dezertů byl tedy více méně na mě. Jediným přáním bylo připravit vše v podobě malých dortíků.
A musím přiznat, že to byl docela oříšek vybrat ty „správné“ recepty, tak aby si každý našel ten svůj oblíbený kousek. Tím hůř, že moje oblíbené cupcakes a mini cheesecakes jsou už v téhle rodině okoukané, takže jsem musela sáhnout po těžším kalibru. Původně jsem chtěla připravit tak 6-7 druhů, nakonec jsem ale skončila u deseti 🙂 Každopádně to pro mě bylo potěšením a mile ráda si to kdykoliv zopakuji.
Jasným favoritem byly Malinovo-čokoládové dortíky se zrcadlovou polevou, které už při své premiéře slavily velké úspěchy. Lehce nakyslá chuť malin se skvěle doplňuje s jemnou čokoládovou pěnou. A samozřejmě jsem zase neodolala a pořídila si na ně novou silikonovou formu ve tvaru čtverečků 🙂
Pro milovníky šlehačky a měkoučkého kakaového korpusu jsem vybrala Švarcvaldský dort. Recept jsem použila stejný jako na velký dort, jen z poloviční dávky. Korpus jsem upekla ve velké formě a teprve po upečení vykrojila malá kolečka. Pak už stačilo jen nazdobit šlehačkou a přidat višně.
Tartaletky … moje srdcová záležitost. Vybrala jsem dvě oblíbené příchuti – Citronové tartaletky, s lehce nakyslým, ale jemný citronovým krémem a ty se slaným karamelem a čokoládovou polevou. Těžko říct, která příchuť je lepší 🙂
Protože ne všichni mají rádi čokoládu, připravila jsem něco i bez ní –Malinové dortíky. Jemná malinová pěna zdobená šlehačkou a makronkou. Proti původnímu receptu jsem vynechala polevu a křehkou sušenku nahradila kouskem vanilkového korpusu uvnitř dortíku.
Klasické makronky jsem dělat nechtěla, ale upekla jsem několik větších a naplnila smetanovo-citronovým krémem a čerstvými malinami. No řekněte, nevypadají i tyhle velké roztomile? 🙂
Aby to hezky ladilo, rozhodla jsem se udělat i Mátové dortíky, které jsou pěkně „zelené“. Je pravda, že ne každému padnou do noty, ale tady jsem měla jistotu, že o ně bude zájem 🙂 Proti původnímu receptu jsem přidala kakaovou lineckou sušenku, vynechala marcipán a polevou jen decentně ozdobila.
Nepečený dezert Panna cotta jsem prostě nemohla vynechat. Je rychlý, jednoduchý (nic jednoduššího už asi vážně neznám) a hlavně vynikající. Ve spojení s ovocným pyré je to opravdu luxusní záležitost, navíc přirozeně bez lepku. Doneslo se ke mě, že se o ni děti doslova popraly 🙂 Na fotografii až úplně vzadu, lépe jsem ji bohužel nezachytila 🙂
A na závěr dvě novinky, které na blogu zatím nenajdete, ale určitě je časem také zveřejním. První je kubánský dort s banány a pařížskou šlehačkou, oblíbený dort oslavence, druhou pak ořechovo-karamelové řezy z hruškami. Troufám si říct, že oba dezerty se mi povedly a určitě jsem je nepekla naposledy 🙂
Takže pokud plánujete rodinnou oslavu, můžete se inspirovat. S mými recepty to určitě zvládnete 🙂
79 Komentáře
Unknown
7. 3. 2017 v 18:22Jedním slovem: FANTASTICKÉ!
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 18:31Moc děkuji 🙂
Anonymní
7. 3. 2017 v 18:44Všechno vypadá skvěle. moc děkuji za recepty a krásné fotky !!!!
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 18:51Děkuji 🙂 vyzkoušejte 🙂
Marcela
7. 3. 2017 v 18:45Nádhera, nádhera, těším se na ty ořechov-karamelové řezy.
Prosba. Milo, kde kupujete ty čokoládová zdobení.
Děkuji
Marcela
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 18:57Marcelo, moc děkuji 🙂 recept na řezy určitě časem přidám, jen to bude chvilku trvat 🙂 nepoznamenela jsem si přesně suroviny, takže je musím upéct znovu 🙂
Čokoládové dekorace si dělám většinou sama, je to tzv. transfer folie, na kterou rozetřete čokoládu a dekor se pak na ni otiskne 🙂
Anonymní
7. 3. 2017 v 19:33Dobry den milo,
Vcera jsem poprve objevila vas blog a je to teda bomba. Jste strasne sikovna a mate super napady. Klobouk dolu pred vami.
Chtela jsem se zeptat, jak delate u tech tartaletek ten vlnkovaty okraj? To jsou kosicky z muffinove formy nebo nejake specialni formicky? Ja ty okraje tak nejak vzdy uhnacam rukou ☺ a nevypada to tak efektne.
Dekuji majda
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 20:00Majdo, zdravím a moc děkuji 🙂 ten vlnkovatý okraj nebyl vůbec záměr 🙂 tartaletky peču jen v ráfcích bez dna a vykládám papírovými košíčky na muffiny, na ně pak fazole na slepé pečení. A néjak moc jsem přitlačila ty košíčky a oni se obtiskly 🙂
Jinak doporučuji vyválet těsto, přenést na formičku, lehce vmáčknout dovnitř a oříznout nožem 🙂 okraje jsou pak hezky rovné.
Anonymní
7. 3. 2017 v 19:43A jeste ty zlate kulicky jako zdobeni na tech tartaletkach se slanym karamelem jsou prosim co? ☺
Majda
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 20:01Kuličky bežně koupíte na cukrářských eshopech nebo nabizí i Dr. Oetker v běžných obchodech, jsou to cukrové kuličky, mají různě barvy i velikosti 🙂
Anonymní
7. 3. 2017 v 20:14Jedním slovem NÁDHERA!! Opravdu klobouk dolů, jste moc šikovná. Těším se na nové recepty 🙂 Katka.
Víkendové pečení
7. 3. 2017 v 21:02Katko, moc a moc děkuji 🙂
Anonymní
8. 3. 2017 v 7:59No to je bomba. Mílo smekám. Hned utíkejte a otevřete si cukrárnu!!Manžel jezdí přes Kladno tak mi bude vozit dortíky. Školda že už mám po svatbě tohle je to co jsme si vždy přála mít a nikdo mi to nesplnil. Jste opravdu borec ve svém oboru. Kam se v cukránách na vás hrabou. Přeji hodně hodně nápadů a těším se na vše recepty – ten mátový vypadá fantasticky – bude recept? Přeji krásný jarní den a ještě jednou wau. díky Irča
Víkendové pečení
8. 3. 2017 v 9:09Irčo, zdravím a moc děkuji za krásná slova :)) cukrárna by se mi taky líbila, ale radši zůstanu jen u blogu .) Tak třeba bude i jiná příležitost pro takovéhle dortíky, nemusí být jen na svatbu 🙂
Každopádně recept na ty mátové na blogu mám už delší dobu, jen jsem je tentokrát udělala s malými úpravami – viz. text nahoře u fotky 🙂
Mějte se fajn a děkuji 🙂
Anonymní
8. 3. 2017 v 12:56Dodrrý den ,moc moc jste šikovná.Mám na Vás prosbičku,jakou konkrétně želatinu používáte do zrcadlově čokoládové polevy a do malinové pěny ? Nikdy mi to nechce ztuhnout jak by mělo Děkuji.
Víkendové pečení
8. 3. 2017 v 13:11Moc děkuji 🙂 používám práškovou želatinu z Lidlu, ale měla jsem i od Dr. Oetkera a taky v pohodě. U želatiny je potřeba přesně odměřit, nechat dostatečně nabobtnat a opatrně rozpustit. Pozor, nesmí se vařit 🙂
Unknown
8. 3. 2017 v 14:57Ahojky všechno vypadá božsky..poslední foto byl by receptík..:-) a musím ještě jednou pochválit jogurtový krém je vážně moc super…
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 7:21Katko, děkuji 🙂 recept určitě bude, ale časem 🙂 jinak jsem ráda, že jogurtový krém chutná, je skvělý. děkuji.
Anonymní
8. 3. 2017 v 20:19tak to je luxus!!! a zase jste mě nakopla, abych něco vyzkoušela. dík za inspiraci. Jana
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 7:22Děkuji 🙂 určitě něco zkuste, budu ráda 🙂
Anonymní
9. 3. 2017 v 8:06Nádherné, to se Vám extra povedlo, celá ta soupravička 😀 u nás se říká: "máte to vymazlené" 🙂 Monika
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 11:59Moniko, moc děkuji 🙂 snažím se 🙂
U Ilonky
9. 3. 2017 v 9:17NÁDHERA, SBÍHAJÍ SE MI SLINY…ILČA
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 11:59Ilčo, děkuji 🙂
Starry_girl
9. 3. 2017 v 10:05Nádhera, asi by mi bylo líto tak krásné dortíky sníst 🙂
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 12:00Děkuji 🙂 zase je radost vidět, když někomu chutnají 🙂
Anonymní
9. 3. 2017 v 11:24Dobrý den, prosím Vás chtěla jsem se zeptat,kde jste koupila sil. formu na čokoládovomalinové dortíky ( čtverce)
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 12:03Zdravím, forma je od firmy Silikomart a koupila jsem u Fialy v Praze na Zličíně, fialapraha.cz nebo mají i v monacu monacoint.com/eshop/produkt/gem100 tam mají opravdu velký výběr 🙂
Marie
2. 2. 2018 v 19:41prosím o pomoc hledala jsem na strankách Fiala tu formu na ty čokoládové dortíčky s malinama a nevím která to je ,mohu vás tím poprosit o pomoc děkují moc Marie
Víkendové pečení
2. 2. 2018 v 19:44Marie, formu jsem kupovala v kamenné prodejně na Zličíně, na webu pokud vim tyhle formy vubec nemají 🙂
Unknown
9. 3. 2017 v 13:55To je tak dechberoucí! Kéž bych měla alespoň 1/2 Vaší trpělivosti a šikovnosti :-).
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 14:09Moc a moc děkuji 🙂
KaM Patchwork
9. 3. 2017 v 15:04:oO, nemůžu se vynadívat, Míšo, to je nádhera, že určitě chutnaly není pochyb, já bych se asi jen dívala, jste moc a moc šikovná :o)
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 19:19Katko, moc děkuji 🙂 to by bylo škoda se jen dívat 🙂
Milena
9. 3. 2017 v 17:48Jůůů, Míšo, chvilku tady nejsem a dovolenkuji a najednou je tu taková srmšť – a zasloužená!:-) A hlavně tolik krásy – zase ty moje oblíbené dortíčky, jsou krásné, krásné! A přeji Vám hezké jaro a dodatečně i veselé MDŽ, Milena:-)
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 19:21Mileno, zdravím a moc moc děkuji :)) jé Vy se máte, dovolenou bych si taky dala líbit 🙂 krásné dny, snad už to jaro brzy přijde 🙂 mějte se fajn. Míša
Amellia
9. 3. 2017 v 20:35Jedním slovem nádhera a profesionální práce Mílo 🙂 Jste hrooozně šikovná. Kéž bych něco takového také uměla 😛
Víkendové pečení
10. 3. 2017 v 7:19Amellie, moc děkuji 🙂 chce to jen trochu praxe a nadšení pro pečení, pak to jde skoro samo 🙂
Anonymní
9. 3. 2017 v 22:09Dobrý den Míšo, připojuji se k ostatním čtenářkám a moc chválím. Vy prostě nikdy nezklamete. Ráda bych se zeptala kolik času Vám výroba těch 10 druhů zabrala? Je to vážně nádhera a jelikož od Vás často peču, vím, že je to i chuťová slast. Zdraví Dáša
Víkendové pečení
10. 3. 2017 v 7:20Dášo, zdravím Vás a moc děkuji za Vaše slova 🙂 Můj hrubý odhad je cca 25-30 hodin, ale výhodou je, že se dá příprava rozdělit do několika dnů 🙂
rêve de vivre
10. 3. 2017 v 6:29Tak toto sú majstrovské diela hodné profesionálneho cukrára, ktorým určite si. Neskutočná nádhera a čo ešte určite tá chuť, ktorú si môžem zatiaľ len predstavovať. Prítomní na oslave určite nič iné nerobili len obdivovali Tvoje mini tortičky a chutnali. Pekný deň Andrea
Víkendové pečení
10. 3. 2017 v 7:21Andreo, zdravím a moc děkuji za krásná slova 🙂
Sim.
10. 3. 2017 v 10:49Jste úžasná a nesmírně šikovná. Nádhera. Ani cukrářství nenabídnou takový pohled. Už se těším na recept na kubánský dort. Vypadá pěkně. Na netu se najít dá, ale já si počkám na ten Váš. Blahopřeji k úspěchu.
Víkendové pečení
10. 3. 2017 v 11:51Simi, moc děkuji :)) recept bude brzo, slibuji 🙂 snad už tento víkend. Mějte se fajn a děkuji za důvěru 🙂
Anonymní
10. 3. 2017 v 12:47Dobrý den,
Velice děkuji za inspiraci. Dnes jsem vyzkoušela mini schwarzwaldské dortíky. Zdál se mi ze všech receptů nejlehčí a přitom velmi efektní. Měla jsem strach, ale myslím si, že se nakonec povedly. Škoda, že nejde připojit foto.
Chtěla bych upéct k narozeninám více druhů minidortíků, tak jsem si dnes vyzkoušela alespoň jeden. Ještě mám zálusk na ty malinové nebo mátové.
Moc díky za inspiraci, určitě u vašich stránek zůstanu!
Víkendové pečení
10. 3. 2017 v 18:14Dobrý večer,
tak to jsem moc ráda, že Vás dortíky oslovily natolik, že jste hned něco zkusila 🙂 máte pravdu, švarcvald je poměrně jednoduchý a vypadá to skvěle. Fotku mi můžete poslat do majlu nebo vlozit na FB 🙂 ráda se podívám.
Budu moc ráda, když zkusíte i další. Moc děkuji za přizeň. Hezký večer. Míša
Sim.
10. 3. 2017 v 18:57To by bylo skvělě. Muž bude mít svátek a čokoládu, banány a Kubu považuje pro sebe za to nejnejnejlepší. Moc předem děkuji. Sim.
darina
11. 3. 2017 v 8:11Úžasné, fantastické, nemám slov.
Je mi jasné, že se po takových zákuscích jen zapráší, přesto bych se chtěla zeptat, jak servírovat – dá se připravit tabule s tím, že zákusky mohou být např. 3 hodiny v pokojové teplotě, nebo raději postupně dodávat z chladna? Děkuji a obdivuji.
Víkendové pečení
11. 3. 2017 v 14:26Darino, moc a moc děkuji 🙂 já osobně bych dortíky servírovala po částech, delší doba v teple nesvědčí žádnému zákusku 🙂
Ivuška07
11. 3. 2017 v 13:01Skvělé jako vždycky!Recepty od Vás jsou vždycky tutovka.Dělala jsem opět dortíky se zrcadlovou polevou,vypadají krásně a chutnají naprosto báječně.Díky a těším se,co zase vymyslíte.Iva
Víkendové pečení
11. 3. 2017 v 14:27Ivo, moc děkuji 🙂 ani nevíte, jak moc mě to těší, že se podle mých receptů daří a chutná 🙂 díky za důvěru i přízeň 🙂
Marie
11. 3. 2017 v 13:21Ahoj cukrařinko, tak jsi trochu mákla, co ��, ale máš to parádní jako vždy……víc takových oslav je třeba ����❣️
Víkendové pečení
11. 3. 2017 v 14:29Ahoj Maru, jojo tak trochu, pár desítek hodin :))) ale ty to znáš 🙂 a děkuji za pochvalu. Ještě že mám kamarády, kteří takové dobroty ocení, doma bych s tím moc neuspěla 🙂
Jitka
14. 3. 2017 v 16:20Opět něco nádherného a profesionálního!Jdu na tartaletky a pak na další deserty.
Kde sehnat tu úžasnou čtercovou formu?A jak velké máte prosím polokouli silikonovou formu?
Děkuji a těším se na další příspěvky. ��
Víkendové pečení
14. 3. 2017 v 18:59Jitko, moc děkuji :)) formu jsem kupovala u Fialy v Praze na Zličíně ( fialapraha.cz), ale můžete objednat i na monacoint.cz, tam mají opravdu velký výběr 🙂 forma je silikonová od firmy Silikomart 🙂 polokoule mám 6,5 cm v průměru, kupovala jsem v zahraničí, tady se dá myslím koupit buď 6 cm nebo 7 cm 🙂
Anonymní
25. 5. 2017 v 8:43Dobrý den, moc se mi líbí Vaše recepty na mini dezertíky a tak se chystám nějaké udělat na naši rodinnou oslavu 🙂 jen bych potřebovala radu…..jaké množství tak počítáte na osobu? Nějak tápu, kolik toho udělat s tím, že bude dort a koláče – a pak už jen mini dezertíky. Děkuji moc. Barča
Víkendové pečení
25. 5. 2017 v 10:04Barčo, děkuji 🙂 množství se těžko odhaduje, záleží, jak moc máte rádi sladké a jak velcí jste jedlíci 🙂 vzhledem k tomu, že budete mít ještě dort a koláče, asi bych to s množstvím nepřeháněla, můj odhad 1-2 kousky na osobu 🙂 i když je potřeba vzít v úvahu, že pokud uděláte více druhů, někteří budou určitě chtít ochutnat všechno 🙂 ať se vydaří 🙂
Anonymní
25. 5. 2017 v 12:14Děkuji za reakci….já si to tak nějak myslela. A když zbyde, určitě se to nevyhodí 🙂
Anonymní
24. 12. 2017 v 12:06Dobrý den, nádherné dezerty ! Chtěla bych vyzkoušet malinové makronky, ale nenašla jsem nikde recept na ten smetanovo citronový krém, neporadila byste mi ? Děkuji moc, Eva.
Víkendové pečení
24. 12. 2017 v 13:04Evo, děkuji 🙂 už si přesně nepamatuji 🙂 ale bude to nejspíš mascarpone, smetana a lemon curd, vyšlehané společně. Podobný krém najdete např. u Kakaových cupcakes s malinami a smetanovým krémem – viz. recepty 🙂
Lenulka233
17. 3. 2018 v 13:46Míšo, ještě bych se chtěla zeptat jak velké kelímky jste použila na pana cottu jako minidezert? Děkuji moc
Víkendové pečení
17. 3. 2018 v 14:34Lenko, jestli si dobře pamatuji, tak ca. 100-120 ml. Obvykle kupuji menší kelímky, aby toho nebylo na jednu porci hodně 🙂
Anonymní
24. 6. 2018 v 12:58Dobrý den, paní Míšo,
mám prosbu. V létě chystáme svatbu. S pečením mi pomůže dost lidí, ale já už docela dlouho dělám parádu na různých oslavách s Vašimi dortíky i dorty a teď budu péct patrový dort – kombinace Vašich dortů. Teď jsem měla možnost si ho vyzkoušet a vše ok – díky Vašim úžasným stránkám a tedy díky Vám. Ráda bych udělala nějaké mini zákusky, ale potřebovala bych poradit nějaké, které se dají připravit předem (např. při výrobě se mrazí) nebo něco takového, protože nadoraz budu vyrábět ten dort. Ráda bych to pro dceru udělala, ale nenapadá mě, jak to zvládnout v jednom člověku. Opět jsem předávala typ na Vaše stránky, moje kolegyně z práce každému říká, že odkaz na vaše stránky byla jediná smysluplná informace, kterou se dozvěděla na vstupní několikahodinové poradě 🙂 Marcela
Víkendové pečení
25. 6. 2018 v 7:06Marcelo, zdravím Vás, tak to je skvělé, že budete dceři péct 🙂 i když vím, že to bude hodně náročné 🙂 ale když si člověk vše dobře naplánuje, tak se to dá zvládnout. Zákusky jsou sami krásné, na svatbě se určitě budou dobře vyjímat, jen časově jsou trochu náročnější. I když se některé dají připravit předem (třeba i zamrazit), tak finální dokončení je vždy potřeba udělat až těsně před servírováním. Mražené dortíky je jedna možnost, pak jen bude potřeba polít polevou a dozdobit. Já osobně mám třeba ráda tartaletky, které si předpeču do mrazáku a pak jen čerstvě naplním. Skvělé jsou třeba i mini cheesecaky, které se dají upéct také 1-2 dny předem, mrazit ale nedoporučuji. Rychlá na přípravu je třeba bezé roláda, kterou si můžete připravit dopředu a rozkrájet až v dne svatby … velké ohlasy sklízí na oslavách také panna cotta, připravená v malých kelímkách a zdobená ovocem … je toho opravdu spousty, je potřeba zvážit všechny okolnosti a také dostatek místa v lednici :)) jinak moc děkuji za šíření stránek, blog si to určitě zaslouží 🙂 mějte se fajn a ať se svatba vydaří. Míša
Makrela
25. 6. 2018 v 18:09Moc děkuji za odpověď. Tartaletky mě nenapadly a to by myslím šlo načasovat a ty mini cheesecaky také. Ještě to promyslím. Panna cotta mě také napadla, ale těch kelímků 🙂 nevím, kam bych to dala. Že je mražené dortíky třeba dodělat těsně před servírováním, toho jsem se obávala. To bohužel nepůjde. Obsluhovat budou dceřiny kamarádky a já budu za matku, tak se do toho nemůžu montovat. Díky za typy a přeju krásné léto. Marcela
Anonymní
6. 11. 2018 v 10:43cake-art2.webnode.cz/objednavka-ostatni/ neni ta fotka dost "podobna"??? jako vas vymysl to nabizi k objednani na cizich strankach???
Víkendové pečení
6. 11. 2018 v 15:06Děkuji za upozornění 🙂 ano, fotky jsou tam moje dokonce dvě, ale už je to napraveno.
Anonymní
1. 2. 2019 v 15:24Dobrý den, Míšo,
jsem neskutečně ráda, že jsem objevila Vaše skvělé stránky. Už jsem pekla pár dortů, záviny a teď bych chtěla zkusit nějaké minizákusky. Nepochopila jsem úplně, jestli jste mini švarcvaldské dortíky taky plnila višněmi a mazala višňovou šťávou mezi nebo ne. Vzpomenete si? 🙂 Děkuju Lucka
Víkendové pečení
2. 2. 2019 v 7:40Lucko, zdravím Vás a jsem ráda, že jste mě "objevila" 🙂 Ano, i švarcvaldské mini dortíky jsem prokapávala šťávou a snažila se do každého natlačit alespoň jednu dvě višně 🙂
Anonymní
2. 2. 2019 v 20:13A muzu jeste dotaz, jaky prumer cca mely? Potrebuju nakrmit 8 spolupracovniku a nevim, jestli ta polovicni davka bude stacit:-) dekuju a hezky vecer. L.
Víkendové pečení
3. 2. 2019 v 8:01Tak to už si bohužel nepamatuju 🙂 ale vzhledem k tomu, že podtácky jsou průměr 8 cm, viděla bych to na 5-6 cm 🙂 Pokud máte, pocit, že toho bude málo, upečte si korpus z celé dávky a zbytek můžete případě zamrazit.
Anna M.
25. 2. 2019 v 18:38Míšo nedá mě to abych se nepřipojila,já opravdu tleskám ve stoje.Jsi neskutečně šikovná.co jsem objevila tvoje stránky,tak jsem tady každý den a doporučuji tvoje stránky každému kdo je ochotný naslouchat.Snad by jsis i mohla otevřít nějaký kurz pečení.Docela se i stydím,že jsem ti posílala minulý týden svoje recepty.Jsi fakt jednička děkuji Anna
Víkendové pečení
26. 2. 2019 v 7:13Anno, moc děkuji 🙂 kurzy pečení vedu v pražské Ola Kale, můžeš se přihlásit 🙂 olakala.cz Pěkný den. Míša
Judita
23. 6. 2020 v 11:20Dobrý deň, túto stránku som našla náhodou.Som unesená Vašou šikovnosťou.Od rána si ju dookola pozerám,a to je už 12,15 hod.Všetky recepty sú úžasne ,s krásnym popisom aj komentárikom.Blahoželám a želám Vám všetko najlepšie.Ste úžasná,že sa delíte so svojim umením. Judita
Víkendové pečení
23. 6. 2020 v 20:14Děkuji a vítám Vás mezi příznivce mého blogu 🙂
Drahomíra
4. 9. 2021 v 22:24Milá Míšo
mohu se prosím zeptat, zda uvnitř mlinovo-čoko.dortíků – čtverečků je malinová pěna zamražená v malých polokoulích?Přemýšlím jaký jiný tvar by se do středu čtverečků vešel.Také Vás chci poprosit o radu, jakou formu nebo razítko používáte na kakaové linecké sušenky např. u mátových dortíků, které jste připravovala na rodinou oslavu (sušenky mají jakýsi vzorek a jsou zajímvé).Máte je myslím i ve Vaší knize u „Křehkých kakaových dortíků
A mátové dortíky jsou zde velmi krásné, ale na blogu jsoujen dortíky s mátovým středem, ale tyhle celé zelené jsou krásné, jakou polevu jste Míšo použila? DĚKUJI SRDEČNĚ ZA VAŠE ODPOVĚDI : -) Jinak Miško, jsem nevýslovně šťastná, že jsem Váš blog před roky náhodně objevila, trávím s Vámi prostřednictvím Vašeho blogu a Vašich on-line kurzů hodně času a stále mě to obohacuje a baví tvořit dle Vašich receptů.Děkuji, že jste a moc se těším na TV soutěž kde Vás uvidím a nevynechám jediný díl:-) Opatrujte se 🙂 Drahomíra
Míša Landová
5. 9. 2021 v 18:14Drahomíro, už si bohužel nepamatuji, co bylo uvnitř dortíků, je to několik let, co jsem je tvořila, ale předpokládám, že to byly polokoule. Nicméně dělají se i čtverečky 🙂 Formu ani razítka na linecké nepoužívám, je to pečené na podložce Airmat, která se takto při pečení obtiskne. Na zelených dortících je jen čirá želatinová poleva (průhledná), zelenou barvu má ta mentolová pěna 🙂
Lucie
27. 9. 2023 v 21:05Dobrý den, je možné někde najít recept na malinovo- čokoládové dortíky? Stránka mi haze chybu 🙂 děkuji
Míša Landová
29. 9. 2023 v 9:53Všechny recepty jsou na blogu, stačí zadat do vyhledávače nebo jít přes rubriky. Bohužel některé starší odkazy nefungují, protože došlo před pár lety k převodu blogu na jinou platformu.
Malinovo-čokoládové pěnové dortíky
Malinové mini dortíky