Menu
Cukroví / Mini dortíky

Kremrole s italským sněhem

Recept na kremrole je tady na blogu už deset let, tedy téměř od jeho začátku. Za tu dobu si je velká část z vás oblíbila natolik, že je pečete pravidelně. Dnes vám ho předkládám s drobnými úpravami, které jsem za ty roky nasbírala při jejich přípravě, protože i u nás jsou kremrole oblíbené. A přestože tento zákusek nedělám úplně s nadšením, peču je poměrně často 🙂

Nenechte se zmást nebo dokonce odradit pojmem „italský sníh„, je to jen náhrada za šlehání sněhu nad parou. Pro někoho možná složitější, pro mě právě naopak. Bílky se vyšlehají s třetinou cukru a zalijí cukrovým rozvarem svařeným na určitou teplotu. Díky tomu je sníh tepelně upravený, krásně hladký, lesklý a stabilní. Úplně stejný sníh můžete použít na indiánky nebo třeba na citronové tartaletky.

Těsto nedělám listové, tak jak by správně na kremrole mělo být, ale křehké nebo chcete-li smetanové. Mě osobně na kremrole chutná více, a zároveň je mnohem jednodušší na přípravu. Těsto je lepší zadělat den předem, aby se dobře odleželo a bylo vychlazené. Bude se s ním lépe pracovat.

A přestože sníh jako takový moc nemusím, třeba na tom indiánku, tak ve spojení s křehkým máslovým těstem, je to úplně jiný chuťový zážitek. A věřte nebo nebo ne, pár kousků do mě taky vždycky zapadne 🙂

VIDEO POSTUP K CELÉMU RECEPTU NAJDETE NA MÉM INSTRAGRAMU.

Kremrole s italským sněhem

(50-60 menších kousků)

Křehké těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 g smetany ke šlehání 33%
  • sůl
  • vejce na potření

Z mouky, másla, smetany a špetky soli vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu pomocí ploché /pádlové metly. Suroviny by měly být studené, máslo event. jen lehce povolené, aby šlo dobře zapracovat. Těsto zabalte do folie a dejte na několik hodin odležet do lednice (ideálně přes noc).

Trubičky o průměru 18-20 mm si před prvním „návinem“ lehce pomažte máslem. Já si obvykle vložím malý kousek másla do dlaně a trubičku v ní protočím. Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na stejně široké (asi 2,5 cm) a dlouhé pruhy (asi 30 cm). Pruhy těsta postupně naviňte na připravené trubičky, konce lehce přimáčkněte a položte na plech vyložený papírem na pečení koncem dospod. Při návinu těsto nenatahujte, při pečení by se trhalo.

Kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi 15 minut, prostě do zlatova. Nechte vychladnout a opatrně stáhněte z trubiček.

TIP – U nás doma frčí kremrole v téhle podobě mini kousků, ale klidně si udělejte větší. V tom případě si vyválejte delší pruhy těsta a počítejte s menším počtem kusů.

Italský sníh:

  • 150 g bílků
  • 300 g cukru krupice
  • 60 ml vody na rozvar

Dvě třetiny cukru (200 g) zalijte vodou a svařte na cukrový rozvar o teplotě 115 stupňů. Zároveň si vyšlehejte bílky za postupného přidávání zbývajícího cukru (100 g) do sněhu. Jakmile rozvar dosáhne požadované teploty, nalijte ho opatrně za stálého šlehání do sněhu. Pokračujte ve šlehání do mírného zchladnutí a zpevnění sněhu.

Ještě vlažný sníh si přendejte do sáčku s hladkou špičkou (průměr 10-12 mm) a kremrole naplňte. Nechte v chladu alespoň 1-2 dny rozležet a před servírováním lehce pocukrujte.

TIP – Trubičky na kremrole pořídíte například v Orionu nebo na eshopu Sladká vanilka.

VIDEO POSTUP K CELÉMU RECEPTU NAJDETE NA MÉM INSTRAGRAMU.

8 Comments

  • Lenka.sprynarova
    1. 3. 2024 v 19:58

    Paní Míšo jsem z Vás úplně hotová,je to Všechno tak super!!!!!!!Já moc ráda peču ,hodně mě to baví.Muj nejstarší vnuk se bude v červnu ženit,tak bych je chtěla potěšit dobrými kousky.Moc Vám fandím a jen tak dál! Děkuji Lenka Špryňarová Hradec Králové.

    Odpovědět
  • Eliška K.
    24. 3. 2024 v 15:50

    Dobrý den, dnes jsem poprvé pekla kremrole. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že se se mi díky Vám hned napoprvé povedou! Velké díky 😊

    Odpovědět
  • Gabriela
    27. 3. 2024 v 4:49

    Tento recept je výborný a také návykový. Peču trubičky pravidelně a pro celou rodinu. Teď zkusím sníh podle vás, vždy jsem dělala klasický nad parou, ale pokaždé za sebou trubičky nechávali mokrou cukrovou stopu, sníh sice držel pěkně, ale ten tavený cukr kolem mě stval. Nevíte, čím to mohlo být?

    Odpovědět
  • Dana
    26. 4. 2024 v 7:13

    Dobrý den, stane se něco, pokud budu sníh po přidání cukrového rozvaru šlehat delší dobu? Mám recept od pana Maršálka na listové kremrole, ve kterém uvádí, že po přidání rozvaru se má sníh šlehat do pevna, vy však uvádíte do měkké špičky (viz https://www.instagram.com/reel/C58xoV5i77O/). Na internetu jsme se též dočetla, že italský sníh nelze přešlehat. Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 4. 2024 v 13:56

      Sníh určitě šleháním zpevní, ale měl by zůstat vlažný a mít lehce ohebné špičky, aby se s ním dalo dobře pracovat. Pokud bude příliš pevný a studený, tak se budou kremrole špatně plnit a takové indiány byste nenastříkala vůbec …

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 1 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ