Menu
Nepečené dezerty / Ostatní

Domácí marcipán

Máte rádi marcipán? A víte, že si ho můžete připravit doma? Jednoduše, rychle a jen ze tří surovin? Ano, marcipán není žádná věda, jen mandlová mouka, moučkový cukr a pojidlo, díky kterému to bude držet pohromadě. Na spojení se obvykle používá bílek nebo voda, ale setkáte se i s variantou s cukrovým rozvarem.

Mě se nelíbila ani jedna varianta, tak jsem zkusila přidat bílý RUM a je to pecka. Dodá totiž marcipánu velmi příjemnou chuť i vůni. Není to asi verze přímo pro děti, ale alespoň vám ho nesnědí 🙂

Marcipán můžete použít do dezertů, do pralinek, dá se poměrně dobře rozválet nebo jen tak mlsat. Nebude asi úplně vhodný na potahování nebo modelování, ale takové obyčejné dekorace jako třeba velikonoční vajíčka určitě zvládne.

Domácí marcipán

  • 100 g mandlové mouky (loupané mleté mandle)
  • 100 g moučkového cukru
  • 30-35g/ml bílého rumu (použila jsem Božkov)

Moučkový cukr prosejte do mísy, přidejte mandlovou mouku a promíchejte. Za stálého míchání (ideálně v robotu) postupně přilévejte rum, až se začne vše spojovat. Výsledná hmota by měla být měkká a vláčná, lehce tvarovatelná. Neměla by se drolit nebo být naopak příliš mokrá.

Marcipán dobře zabalte do fólie, aby nevysychal, a uchovávejte v chladu. Je určen spíše k rychlé spotřebě, ale pár dnů, možná i týdnů vydrží.

VIDEO K CELÉMU RECEPTU NAJDETE NA MÉM INSTAGRAMU.

Žádné komentáře

    Zanechte komentář

    NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ