Menu
Cukroví

Malinová srdíčka

Nepatřím zrovna k příznivcům svátku Sv. Valentýna, ale tahle malinová srdíčka k němu tak nějak pasují. Přestože to vůbec nebyl záměr a prvně jsem je připravovala na Vánoce 🙂 Nicméně svým tvarem, ale i barvou a příchutí působí víc zamilovaně, než vánočně. A čokoláda a maliny jsou už roky osvědčená kombinace, jak se ukázalo i v tomto případě.

Základem je linecké kakaové těsto, do kterého přidávám přírodní kakao. Oblíbila jsem si ho pro jeho plnou, ale zároveň jemnou chuť i vůni. Při pečení už vlastně klasické holandské nepoužívám. V běžném obchodě má přírodní kakao v nabídce třeba Dr. Oetker. Nicméně klidně můžete v receptu použít i holandské, jen budou srdíčka tmavší a mnohem více kakaová.

Krém, jak už název napovídá, je malinový. Dodá srdíčkům příjemnou, lehce nakyslou chuť a zajímavou barvu. Potřebovat na nějak budete malinové pyré, cukr a máslo. Nemám vlastní zahrádku s malinami, takže používám pyré už hotové. Oproti tomu doma vyrobenému má mnohem intenzivnější chuť, je hustší a výraznější. Pořídíte ho na cukrářských obchodech, na Diana svět ořechů nebo třeba v Makru.

Na dokončení vám pak bude stačit jen Ruby čokoláda a lyofilizované maliny 🙂

Malinová srdíčka (28-30 ks)

Kakaové těsto:

Prosátou mouku smíchejte s cukrem a kakaem, dobře promíchejte. Přidejte na kousky nakrájené jen lehce povolené máslo, vejce a pomocí ploché metly vypracujte těsto. Zabalte do fólie a dejte do chladu do druhého dne odležet.

Na lehce pomoučněné ploše rozválejte odleželé těsto na sílu 4 mm a vykrojte srdíčka o velikosti 5,5 cm. Poskládejte je na plech vyložený papírem na pečení nebo perforovanou podložkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů (horkovzduch) asi 8-9 minut. Nechte vychladnout.

TIP – Pokud chcete mít perforovaný vzorek z obou stran, pečte srdíčka „přiklopená“ druhou perforovanou podložkou. Více o podložkách si můžeš přečíst tady.

Ovocný krém:

Pyré a cukr dejte do rendlíku a společně svařte na teplotu 105 stupňů. Přelijte do misky a za občasného míchání nechte trochu zchladnout. Pak přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vyšlehejte do nadýchaného krému.

Pomocí sáčku s řezanou špičkou (Martelatto BF314 nebo Wilton 4B) naplňte cukroví a dejte ztuhnout.

TIP – Po otevření doporučuji malinové pyré zamrazit, aby se nezkazilo.

Ruby poleva:

Asi dvě třetiny čokolády a kakaové máslo rozpusťte (jak rozpustit čokoládu), přisypte zbytek čokolády a míchejte do úplného rozpuštění. Nechte polevu zchladnout, pak v ní postupně máčejte jednu stranu slepených kousků. Ještě před zatuhnutím posypte lyo malinami.

Hotová srdíčka nechte alespoň 1-2 dny rozležet v chladnější místnosti.

TIP – Proč kakaové máslo a jak ho použít najdeš v článku Jak použít čokoládu na cukroví.

Slavíte svátek zamilovaných? Pokud ano, tak by se vám mohl hodit třeba recept na Malinové srdce nebo další tipy na valentýnské dezerty 🙂

2 Comments

  • Martina Černá
    12. 2. 2024 v 16:22

    Paní Míšo,vypadají krásně.Chci je vyzkoušet.Jen se zeptám to malinové pyré kupujete kde?děkuji,Martina

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 1 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ