Menu
Cukroví

Malinová srdíčka

Nepatřím zrovna k příznivcům svátku Sv. Valentýna, ale tahle malinová srdíčka k němu tak nějak pasují. Přestože to vůbec nebyl záměr a prvně jsem je připravovala na Vánoce 🙂 Nicméně svým tvarem, ale i barvou a příchutí působí víc zamilovaně, než vánočně. A čokoláda a maliny jsou už roky osvědčená kombinace, jak se ukázalo i v tomto případě.

Základem je linecké kakaové těsto, do kterého přidávám přírodní kakao. Oblíbila jsem si ho pro jeho plnou, ale zároveň jemnou chuť i vůni. Při pečení už vlastně klasické holandské nepoužívám. V běžném obchodě má přírodní kakao v nabídce třeba Dr. Oetker. Nicméně klidně můžete v receptu použít i holandské, jen budou srdíčka tmavší a mnohem více kakaová.

Krém, jak už název napovídá, je malinový. Dodá srdíčkům příjemnou, lehce nakyslou chuť a zajímavou barvu. Potřebovat na nějak budete malinové pyré, cukr a máslo. Nemám vlastní zahrádku s malinami, takže používám pyré už hotové. Oproti tomu doma vyrobenému má mnohem intenzivnější chuť, je hustší a výraznější. Pořídíte ho na cukrářských obchodech, na Diana svět ořechů nebo třeba v Makru.

Na dokončení vám pak bude stačit jen Ruby čokoláda a lyofilizované maliny 🙂

Malinová srdíčka (28-30 ks)

Kakaové těsto:

Prosátou mouku smíchejte s cukrem a kakaem, dobře promíchejte. Přidejte na kousky nakrájené jen lehce povolené máslo, vejce a pomocí ploché metly vypracujte těsto. Zabalte do fólie a dejte do chladu do druhého dne odležet.

Na lehce pomoučněné ploše rozválejte odleželé těsto na sílu 4 mm a vykrojte srdíčka o velikosti 5,5 cm. Poskládejte je na plech vyložený papírem na pečení nebo perforovanou podložkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů (horkovzduch) asi 8-9 minut. Nechte vychladnout.

TIP – Pokud chcete mít perforovaný vzorek z obou stran, pečte srdíčka „přiklopená“ druhou perforovanou podložkou. Více o podložkách si můžeš přečíst tady.

Ovocný krém:

Pyré a cukr dejte do rendlíku a společně svařte na teplotu 105 stupňů. Přelijte do misky a za občasného míchání nechte trochu zchladnout. Pak přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vyšlehejte do nadýchaného krému.

Pomocí sáčku s řezanou špičkou (Martelatto BF314 nebo Wilton 4B) naplňte cukroví a dejte ztuhnout.

TIP – Po otevření doporučuji malinové pyré zamrazit, aby se nezkazilo.

Ruby poleva:

Asi dvě třetiny čokolády a kakaové máslo rozpusťte (jak rozpustit čokoládu), přisypte zbytek čokolády a míchejte do úplného rozpuštění. Nechte polevu zchladnout, pak v ní postupně máčejte jednu stranu slepených kousků. Ještě před zatuhnutím posypte lyo malinami.

Hotová srdíčka nechte alespoň 1-2 dny rozležet v chladnější místnosti.

TIP – Proč kakaové máslo a jak ho použít najdeš v článku Jak použít čokoládu na cukroví.

Slavíte svátek zamilovaných? Pokud ano, tak by se vám mohl hodit třeba recept na Malinové srdce nebo další tipy na valentýnské dezerty 🙂

4 Comments

  • Martina Černá
    12. 2. 2024 v 16:22

    Paní Míšo,vypadají krásně.Chci je vyzkoušet.Jen se zeptám to malinové pyré kupujete kde?děkuji,Martina

    Odpovědět
  • Irena
    18. 3. 2024 v 13:54

    Srdíčka byla vynikající (v mém případě kytičky), děkuji za recept 🙂
    Jen jsem narazila na jedno „úskalí“, a to při přípravě ovocného krému. Prosím, co je „trochu“ zchladnout? Děkuji (Moje trochu to totiž asi nebude, krém se po přidání másla vyšlehat nedal. Povedlo se až po té, co jsem nechala celou směs víc jak hodinu v ledničce. )

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 3. 2024 v 10:15

      Já nechávám zchladnout zhruba na 50 stupňů a pak přidám studené máslo. Nicméně někdy je potřeba to nechat zchladit a znovu našlehat. Je to přirozené 🙂

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 2 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ