Menu
Cukroví

Kremrole

Když jsem byla malá, kremrole se u nás vždycky kupovali na Vánoce. Maminka je měla schované v krabici a dostávali jsme je na „příděl“, byla to velká vzácnost 🙂 Teď to vypadá jako bych prožila dětství v poválečném období, ale tak stará zase nejsem :)) bylo to jen před sametovou revolucí. Už ani nevím, jestli mi tenkrát kremrole chutnali nebo ne, ale jedno vím jistě, od té doby jsem je neměla. 

Velký zlom nastal asi před třemi lety, kdy mě kolegové v práci „vyhecovali“, abych kremrole zkusila upéct. Dokonce mi ochotně přinesli kovové trubičky k zapůjčení, abych se nemohla vymlouvat, že je nemám 🙂 No a světe div se, povedly se. A to natolik, že je od té doby peču pravidelně, nejen na Vánoce. Dokonce už jsem je pekla i v bezlepkové verzi.

Na kremrole nepoužívám listové těsto, příliš se drobí a má tendenci ztvrdnout. Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá a kremrolky jsou z něj krásně křehké. 

Abych nemusela bílky šlehaly v míse nad parou, jak se to dělávalo dřív, používám tzv. italský sníh. Kdo peče makronky, tenhle postup dobře zná. Do ušlehaných bílků se zašlehá vroucí cukrový rozvar, díky kterému projdou bílky tepelnou úpravou a sníh je krásně pevný. Tato metoda sama o sobě mi přijde mnohem lepší, než již zmíněné šlehání v páře. 

Na těsto budete potřebovat:

380 g hladké mouky + na podsypávání

250 g rostlinného tuku Hera nebo másla

200 g zakysané smetany

1 vejce na potření

tuk na pomazání trubiček

Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice. Já ho připravuji obvykle den předem. 

Trubičky si před prvním „návinem“ pomažte tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Plech vyložte pečícím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a zapněte horký vzduch. 

Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Hodně záleží na tom, jak velké kremrole chcete upéct. U nás jsou oblíbené spíše mini kremrolky. Proužek těsta naviňte na připravenou „namazanou“ trubičku a dejte na plech. 

Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 – 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Dobře hlídejte, aby se Vám nespálily. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké. Pokud Vám kremrole nepůjde z trubičky stáhnout, ťukněte užší stranou trubičky o stůl a držte přitom trubičku jen za kremroli. Těsto se tak lehce uvolní.

Postup opakujte až do spotřebování celého těsta. Mě se obvykle povede asi 60 mini kremrolek, pokud budete dělat větší, bude jich méně. Mazat kovové trubičky při dalším návinu už není třeba. Těsto si nechávejte po celou dobu v lednici, protože díky velkému množství tuku poměrně rychle měkne a špatně se s ním pak pracuje. Ukrojte si vždy jen potřebný kus.

Než kremrolky vychladnou připravte si italský sníh:

150 g bílků (cca 5 ks) – pokojové teploty

120 g cukru krupice/krystal

240 g cukru krupice/krystal + voda na zalití

Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje. 

Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte. Je lepší je nechat alespoň 1 – 2 dny odležet, ale dají se bez problémů jíst i hned po upečení :o)) jsou krásně křupavé, ale zároveň křehké. 

Pro bezlepkovou variantu jsem použila bezlepkovou mouku Jizerka. Těsto je v tomto případě určitě lepší zadělat v robotu, protože bezlepková mouka hodně lepí a nechat odležet přes noc v lednici. Vzhledem i chutí jsou kremrole téměř k nerozeznání, jak se sami můžete přesvědčit na této fotografii.  Jen některé kremrolky během pečení trochu praskly, ale na chuti jim to nic neubralo :o))

inspirace www.toprecepty.cz

161 Comments

  • Anonymní
    11. 8. 2014 v 8:16

    Moc krásné! Klobouk dolů, těsto znám, akorát z něj dělám šátečky, zkusím vyzkoušet i na kremrole! Díky za recept!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 8. 2014 v 11:05

      Děkuji :o) šátečky bych mohla vyzkoušet zase já 🙂

      Odpovědět
      • Hana
        12. 7. 2023 v 9:38

        Dobrý den.
        Vaše těsto je opravdu úžasné. Poprvé se mojí mamce povedly trubičky jedna jako druhá a všechny naprosto ukázkové. I ten sníh jako náplň je dokonalý. Moc děkuji za recept. A´t se Vám daří 🙂
        Hana

        Odpovědět
      • Jitka Dolejšová
        15. 10. 2023 v 10:34

        Dobrý den, ráda Vás sleduji, moc se mi líbí Vaše recepty. A protože miluji kremrole, udivují mne, že je necháte uležet v lednici. Mám na nich ráda sníh, ale ještě ten vláčný, tahavý, no prostě jako čerstvý.
        Nezcukernatí nebo neztvrdne v lednici za dva dny?
        Děkuji za krásné recepty.
        Jitka ❤️🎼

        Odpovědět
    • Monika M.
      3. 11. 2015 v 9:15

      Tak jsem dělala Vaše kremrole a koláčky a super manžel a dcerky nadšení.
      Moc děkuji za super recepty.
      Už se těším až budu zkoušet další 🙂
      Monika

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 11. 2015 v 21:13

      Moniko, děkuji 🙂 tak to mě moc těší a budu ráda, když stejný úspěch budou mít další recepty 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 1. 2016 v 15:22

    Já jsem dělala kremrole poprvé z listového těsta a nevím, kde jsem udělala chybu : všechny se mi v troubě rozevřely, popraskaly celé???

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 1. 2016 v 16:36

      Kremrole jsem z listového těsta nikdy nedělala, takže Vám neporadím :)) Jestli jste použila kupované listové těsto, tak zvlášt to rozválené není moc kvalitní, takže by to mohlo být i tím 🙂 ale těžko říct.

      Odpovědět
    • Anonymní
      2. 3. 2016 v 22:51

      Já jsem kremrole pekla vždy jen z listového těsta a většinou se moc nerozvinovaly. Někdy se mi tedy rozvíjely na konci, vyplatí se konec založit tak, aby byl mezi kovovou trubičkou a plechem. Jinak mě napadá jedině silně vyválené těsto (z listového stačí opravdu 2-3 milimetry) a nebo špatně navinuté (pod listové těsto trubičky ani nevymazávám). Neházejte flintu do žita, příště se určitě povedou 🙂 Zuzana

      Odpovědět
    • Anonymní
      3. 4. 2019 v 20:50

      Kremrole jsou při pečení velmi citlivé na teplotu. Z listového těsta je nepečte příliš zprudka. Mám starou elektrickou troubu a peču je cca 160-170 stupňů. Lucie

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 4. 2019 v 17:39

      Lucie, díky za tip 🙂 tyhle kremrole ale nejsou z listového těsta 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      15. 5. 2020 v 9:10

      Mě se trubičky rozvíjely, když jsem proužky příliš utahovala

      Odpovědět
    • Anonymní
      2. 7. 2020 v 15:12

      Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm?

      Odpovědět
    • Kamila
      23. 9. 2022 v 19:46

      Kremrole z listového těsta potřeme po celé tím se nerozlepi, těsto jsem zkoušela a super, dělám je už po druhé , první zkouška z listového teď z vašeho těsta,děkuji Kamila

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 3. 2016 v 9:26

    Dobrý den … dá se zakysaná smetana nahradit šlehačkou na šlehání 33% ? … máte zkušenost ? … děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 3. 2016 v 9:32

      Dobrý den, vyzkoušené to nemám, ale vím, že na netu kolují recepty na "smetanové rohlíčky", kde se právě používá smetana ke šlehání místo zakysané smetany 🙂

      Odpovědět
      • Věra
        25. 9. 2021 v 9:32

        určitě daji jsou výborné občas dělam

        Odpovědět
    • Andrea
      17. 6. 2021 v 13:38

      Ano dá,to dělám já.

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 3. 2016 v 10:30

    … moc děkuji za odpověď … raději se budu držet Vašeho receptu 😉 … stránky jsou super <3

    Odpovědět
  • Anonymní
    11. 3. 2016 v 10:48

    … peču Vaše luxusní trubičky … jsou prostě božíííí … s těstem se báááječně pracuje … akorát musím vychytat techniku namotávání 😀 😀 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 3. 2016 v 12:42

      Děkuji 🙂 až budete péct po několikáté, půjde to samo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2016 v 16:06

    Dobry den,recept jsem vyzkoušela a je výborný, jen bych se chtěla zeptat jestli Heru můžu vyměnit za máslo? 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2016 v 19:24

      Dobrý večer, tak to mě moc těší 🙂 samozřejmě můžete použít i máslo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 7. 2016 v 19:18

    Dobrý den, rozvar mi stihnul ztvrdnout, než jsem ho stihla nalít do sněhu, hustota byla dobrá, tak nevím, kde se stala chyba, máte moc hezký blog, budu se vámi inspirovat 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 7. 2016 v 20:08

      Dobrý večer, tak to mě mrzí, že se rozvar nepovedl. Odhaduji, že byl převařený … s rozvarem je nutné pracovat velmi rychle, jakmile je tzv. na očko, ihned začít pomalu lít do bílků za stálého šlehání … doporučuji vařit při nižší teplotě 🙂 věřím, že Vás tento drobný neúspěch neodradí 🙂 děkuji. Míša

      Odpovědět
    • bohuška
      8. 7. 2016 v 5:41

      jasně, že neodradí 🙂

      Odpovědět
  • bohuška
    13. 7. 2016 v 18:50

    zdravím, Míšo! Nebudete mi věřit, ale na potřetí se mi to povedlo!!! moc dík za rady, jsou cenné

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 7. 2016 v 8:04

      Bohuško, skvělé 🙂 děkuji. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 7. 2016 v 20:35

    Dobrý večer, prosím vás horký vzduch dát na troubě pouze při předehřívàni nebo nechat i při pečení? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 7. 2016 v 9:51

      Dobrý den, kremrole peču s horký vzduchem po celou dobu, pokud byste ho chtěla vypnout, je potřeba péct na vyšší teplotu cca 190 stupňů. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    15. 9. 2016 v 16:59

    Dobrý den, poprvé jsem dnes zkusila sníh, bohužel mi asi po pěti hodinách od plnění vytíká z trubiček cukernatá voda. Myslíte, že jsem měla šlehat sníh déle? Vypadal že je dost tuhý, a plnil se mi skvěle. Tož nevím…je to určitě rukama, jen bych potřebovala poradit, ať tu stejmou chybu neudělám příště. Děkuji Tereza St.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 9. 2016 v 17:22

      Milá Terezo, tak to mě moc mrzí, že se Vám sníh nepovedl. Důvodů může být více, ale myslím, že chyba bude asi v cukrovém rozvaru. Musí mít správnou teplotu a hned se nalít za stálého šlehání do bílků … Sníh je pak nutné šlehat do zchladnutí. Musím říct, že se mi to nikdy nestalo, sníh vždy vydrží pevný i několik dní. Máte teploměr nebo děláte rozvar na bublinu?

      Odpovědět
    • Unknown
      16. 9. 2016 v 6:59

      No máte pravdu, že nejspíše dělám chybu tam, možná i moc vody? No a tu teplotu jsem dala od oka, až to probublávalo….teploměr nemám a to očko jsem moc nepochopila…:-)

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 9. 2016 v 7:08

      Tak to bude tím rozvarem 🙂 v tomhle případě je docela zásadní, protože když nemá tu správnou teplotu, nejsou bílky ani tepelně upravené. Takže doporučuji buď koupit teploměr 🙂 nebo zkusit to s tím očkem. Je to podobné jako když děláte bubliny s bublifukem. Můžete si udělat očko třeba z drátu nebo některé kuchyňské potřeby mají očko na konci držáku, musí být kovové. Když se rozvar vaří delší dobu, začne trochu houstnout, tak tím očkem v rozvaru zamícháte a zkusíte, zda jde vyfouknout bublina. Našla jsem jednu stránku, kde je to docela hezky vyfocené, když sjedete níže dolů … hobby.idnes.cz/video-domaci-kremrole-jsou-na-pripravu-snadnejsi-nez-babovka-p5m-/hobby-domov.aspx?c=A110311_152040_hobby-domov_bma
      Třeba Vám to trochu pomůže 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      17. 9. 2016 v 22:31

      Mnooo tak to bylo jiné kafé:-) děkuji moc za odkaz, místo očka jsem použila menší trubičku a foukala, no vařila jsem to asi 45minut ale krém byl tak tuhý, hustý, hutný-no říkám uplně jiný než jsem dělala prvně. Bylo to rukama….:-)Moc děkuji za rady a recept!!!

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 9. 2016 v 7:09

      Tak to jsem ráda, že na druhý pokus to vyšlo :)) učený nebe z nebe a zvládla jste to skvěle 🙂 přiště dejte do rozvaru trochu méňe vody, nebude se pak vařit tak dlouho 🙂 pěknou neděli.

      Odpovědět
  • Nikola
    30. 10. 2016 v 10:21

    Dobrý den,
    musím se pochlubit, že kremrole jsem dělala poprvé v životě a povedly se! 🙂 Moc děkuji za super recept! Myslím si, že letošní Vánoce budou u nás doma kremrole hitem! 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 10. 2016 v 10:38

      Nikolo, tak to jsem moc ráda, že se kremrole povedly :)) na Vánoce jsou skvělé 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    17. 11. 2016 v 12:39

    Dobrý den MiLo, včera večer jsem si udělala těsto a dnes se pustím do samotných kremrolí, bude to moje premiéra. Chtěla jsem se jen zeptat, můžu část těsta dát zamrazit? Nepokazím tím nic? Je toho totiž hodně a ráda bych ze zbytku udělala kremrole až v neděli, abych je mohla odnést na zkoušku mým žákům do školy. Chceme je totiž dělat společně na Mikuláše, na charitativní jarmark :-). Doufám tedy, že se povedou, ale věřím, že ano, protože podle Vašich receptů se zatím povedlo vše!:-) Hezký den

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 11. 2016 v 19:53

      Dobrý večer Jano, držím palce, ať se kremrole povedou 🙂 myslím, že těsto můžete bez obav zamrazit nebo se dají zamrazit i upečené kremrolky bez sněhu 🙂 to je moc hezké, jaké máte s kremrolemi plány na dobročinné učely, doufám, že budou mít úspěch. Děkuji za Vaši přízeň i návštěvy 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      19. 11. 2016 v 12:00

      Jen se chci pochlubit, že kremrolky dopadly na výbornou, děkuji:-) Když už Vám tady píšu, chci se zeptat, zda linecké podle Vašeho receptu už můžu dělat začátkem prosince. Není to brzy? A mám je už lepit nebo si jen napéct těsto a lepit až před samotnými Vánocemi? Nezlobte se, že se ptám na takové hlouposti, ale podle Vašich rad mi zatím vždy všechno klaplo:-D Přeji Vám hezký víkend.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 11. 2016 v 18:51

      Jano, tak to je fajn, že se povedly 🙂 jen se chlubte 🙂 pokud jde o linecké, tak stačí upéct 1-2 týdny před svátky. Pokud zachováte postup, že nejdříve vyšleháte změklé máslo s cukrem a žloutky, jak mám uvedeno v receptu, cukroví je měkké hned po upečení. Pokud zpracujete suroviny klasicky, všechno dohromady, rozleží se a změkne časem 🙂 já obvykle mažu marmeládou hned po upečení 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      20. 11. 2016 v 19:13

      děkuji za rady 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    29. 11. 2016 v 7:46

    Dobrý den, dá se zakysaná smetana nahradit bílým jogurtem?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 11. 2016 v 8:02

      Dobrý den, vyzkoušené to nemám, ale pokud použijete smetanový s vyšším podílem tuku, neměl by být problém.

      Odpovědět
  • Anonymní
    11. 1. 2017 v 23:20

    Prostě boží. Misto smetany jsem použila bílý jogurt Holandia (smetanu jsem neměla) a super. Muž jich hned snědl 5 😀 ale hned jsem udělala další těsto…zbyla mi pulka sněhu a to jsem plnila poctivě. Měla jsem tedy 25 velkych trubiček… Že bych je delala moc silné?!? 😀 Každopádně se však hned sní i druhá várka;-) jiné už nepeču !!! A ten italsky sníh jsem dělala prvně a musim taky říct, že paráda. 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 1. 2017 v 10:48

      Tak to mě moc těší, že měly kremrole takový úspěch :)) Já dělám hodně malé, cca 60 ks a sníh mi obvykle vyjde tak akorát. Možná to bude těmi většími kousky a asi i slabším těstem. Nebo příště udělejte sníh jen z poloviny 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 1. 2017 v 21:19

    prosím při bezlepkove verzi ubrat nebo neubrat mouku děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 1. 2017 v 7:25

      Bezlepkové mouky dejte stejné množství, jak je uvedeno v receptu 🙂

      Odpovědět
      • Jana
        10. 3. 2024 v 21:13

        Dobrý den, můžu se zeptat zda jste je nezkoušela i z jiné mouky? Zrovna s Jizerkou mám většinou špatné zkušenosti a ráda používám Doves Farm. Nebo myslíte zda je možné dát půlku Jizerky a půlku samokyprici Doves Farm? A druhý dotaz zda kdybych použila sušené bílky tak se musí také udělat rozvar, nebo je stačí vyslehat s cukrem do tuha? Měly by být vlastně zdravotně nezávadné samy o sobě? Myslím třeba tyto od Dr. Oetker https://www.oetker.cz/produktu/p/100-vajecne-bilky

        Odpovědět
        • Míša Landová
          11. 3. 2024 v 12:07

          Už několik let jsem kremrole v bezlepku nedělala, takže další zkušenosti nemám… Bílky se tepelně upravují nejen kvůli zdravotní nezávadnosti, ale především kvůli stabilitě sněhu. Pokud nebude tepelně upravený, po čase zřídne a vyteče.

          Odpovědět
          • Jana
            12. 3. 2024 v 22:06

            Moc děkuji, zkusila jsem udělat těsto z půlky dávky a dala jsem 100g Jizerky a 90g samokypřící Doves Farm a byl úspěch. Jen jsem z těsta zkoušela štrůdl abych věděla jak těsto dopadne a super. Za radu se sněhem moc děkuji, tak se tomu rozvaru tedy nevyhnu. 🤣

          • Míša Landová
            13. 3. 2024 v 8:14

            Díky za tip na bezlepkovou verzi 🙂

  • Anonymní
    28. 1. 2017 v 12:25

    Úžasné, vynikající….s těstem se bezvadně pracuje, z jedné dávky mám 37 velkých trubiček. Moc děkuji za recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 1. 2017 v 15:27

      Děkuji 🙂 kremrole nezklamou 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 2. 2017 v 14:00

    Kremrole jsou výborné, úžasné a velkou rychlostí mizí. Večer náš syn dostal chuť na kremrole, tak jsem hledala recept a při hledáni jsem narazila na tento blog. S těstem se výborně pracuje, vůbec nelepí určitě by těsto šlo použít na rohlíčky či šátečky. V receptu je náplň s cukrovým rozvarem, protože jsem to nikdy nedělala (bála jsem se, že to pokazím, ale urči vyzkouším) tak jsem bílky šlehala ve vodní lázni. Tento recept Vám zaručí velký úspěch a obdiv. Tác jsem schovala do ložnice, a teď jsem zjistila že chybí 20ks. Děkuji za úžasný recept byla jsem za hvězdu. Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 2. 2017 v 16:25

      Tak to je fajn, že Vás kremrole tak nadchly, jsou opravu dobré 🙂 určitě někdy zkuste ten cukrový rozvar, je to lepší, než šlehat ve vodní lázni 🙂 Mimochodem z podobného těsta mám na blogu i rohlíčky, těstoje opravdu univerzální 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 2. 2017 v 17:30

    Těsto je skvělé, z listového těsta se mi jich většinou skoro půlka rozlámala. Tohle jde dobře rozválet a jdou snadno dolů. Sundávám ještě horké, stačí jednou dvakrát klepnout a sjedou jak po másle. Jen ta náplň 🙁 zkoušela jsem s cukrovým rozvarem, ale řídne mi a kremrole do druhého dne tečou. Nevíte čím by to mohlo být? Špatná teplota, krátké šlehání? Děkuji Jitka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 2. 2017 v 18:29

      Děkuji 🙂 ano, kremrole jsou mnohem lepší, než z listového těsta, říká každý, kdo je zatím ochutnal :)) Tak to mě mrzí, že Vám sníh vytekl, chyba bude buď v rozvaru nebo v krátké době šlehání, přesně jak píšete. U cukrového rozvaru je zásadní ta teplota, určitě doporučuji teploměr. Šlehat se pak musí poměrně dlouho a intenzivně, používám na to robota. Nejsem si jistá, zda to zvládne ruční šlehač. Sníh je hodně pevný a tuhý. Věřím, že příště se to určitě povede 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      9. 2. 2017 v 9:00

      To taky doufám 🙂 Šlehala jsem ručním šlehačem, přišel mi právě rychlejší než robot. Sníh ale vůbec nešleháte nad párou, ani před ani po přidání rozvaru? Sníh byl krásně lesklý a hladký ale přišel mi celkově spíš řidší než když jsem šlehala nad párou. No snad to časem vychytám 😉 Dcera mi stihla sníst asi deset kremrolek ještě než jsem je naplnila a kdybych je neschovala, tak bych ani problém se sněhem nemusela řešit 😉 Jitka

      Odpovědět
      • Krista
        5. 9. 2023 v 12:45

        Bílkový sníh mi dle receptu taky vyšel velmi řídký, až tak, že při plnění vytékal z trubiče. Ani zchlazení sněhu v lednici nepomohlo . Na základě vašeho komentáře mě napadlo ho následně vyšlehat ještě nakonec na vodní páře – a aleluja – získal trochu pevnější konzistenci a pracuje se s ním úžasně! Po naplnění trubiček se ani nehne!
        Můžu jen doporučit.

        Recept jsem dělala už podruhé, a protože měl veliký úspěch, tak mi tímto spadl kámen ze srdce. Pěkně jsem se s krémem potrápila.
        Jinak vylučuji, že bych v postupu udělala chybu (rozvar umím z makronek atd).
        Příště třeba ještě zkusím přidat méně vody :).

        Zdravím a ať se vám kremrole vydaří! 🙂

        Odpovědět
        • Míša Landová
          6. 9. 2023 v 10:28

          Pokud Vám sníh nedržel a vytekl, tak se obávám, že chyba byla v postupu 🙁 ano, princip rozvaru je podobný jak u makronek, ale liší se zašleháním části cukru do sněhu ještě před rozvarem a hlavně sníh musí být dostatečně vyšlehaný, než se lije rozvar. Už při teplotě rozvaru 115 stupňů je sníh dostatečně pevný a v kremrolích vydrží několik dní. To, že přidáte do rozvaru méně vody nemá vůbec žádný význam, protože pokud vaříte na určitou teplotu, tak ve výsledku bude rozvar vždy stejný, bez ohledu na to, kolik do něj dáte na začátku vody 🙂

          Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 2. 2017 v 10:49

      Jitko, asi záleží na typu robotu i šlehače 🙂 Ano, v tomto případě cukrový rozvar právě nahrazuje to šlehání v páře. Tím, že nalijete vařící rozvar do sněhu, tak se bílky tepelně upraví a drží pak tvar. Ale pokud máte lepší zkušenosti zkušenosti se šleháním v páře, klidně to dělejte jak jste zvyklá 🙂 výsledek je více méně stejný 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 2. 2017 v 8:12

    Tak jsem to zkoušela ještě jednou. Asi to opravdu bylo rozvarem. Tentokrát byl z rozvaru už skoro karamel ;-)a sníh byl opravdu úplně tuhý. Super! Děkuju moc!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 2. 2017 v 11:04

      Skvělé, tak to jsem moc ráda 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 3. 2017 v 20:12

    Dobrý večer, chci vyzkoušet recept, ale nemám představu, jak dlouho vydrží naplněné kremrolky před podáním. Budu jich potřebovat větší množství.Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 3. 2017 v 9:15

      Zdravím, naplněné kremrole vydrží 2-3 dny, další dny už budou více křehké, ale stále jedlé 🙂

      Odpovědět
  • Věra Šebková
    19. 3. 2017 v 19:45

    Krásný večer, Míšo, zkusila jsem tento recept na kremrole a jsou výborné! Znovu moooooc chválím a tentokrát se chystám na nějaký mini dortík..a velice mě lákají tartaletky… tyhle stránky je nejlepší "kuchařka" co znám 😉

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 3. 2017 v 7:44

      Věrko, moc děkuji 🙂 jsem ráda, že kremrole chutnají, určitě zkuste i něco dalšího 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 5. 2017 v 20:05

    Dobrý den,děkuji za recept.V životě jsem kremrole nezkoušela,ale tyto se povedly napoprvé.Jen se nestihly rozležet,hned se snědly.—luxus.Díky….

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 5. 2017 v 6:40

      Děkuji, to mě moc těší 🙂 dobré jsou i bez rozležení 🙂

      Odpovědět
  • Jana
    13. 6. 2017 v 14:48

    Děkuju za famózní recepis 🙂 Napoprvé i napodruhé se povedly. Napotřetí je mám péct na zakázku 🙂 Zkoušela jsem i cheesecake s povidly a skořicí a taky je to mňamka.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 6. 2017 v 20:38

      Jano, díky 🙂 to mě moc těší, že mají recepty úspěch 😉

      Odpovědět
  • Unknown
    31. 8. 2017 v 20:40

    Dobrý den, chci poděkovat za skvělý blog. Dneska jsem dodělala kremrole, které miluji. Vždy jsem našla jen recepty s listovým těstem. Popravdě jsem se bála nemám moc osvědčené recepty se zakysanou smetanou či podmáslím, ale jsou neskutečné. S těstem se skvěle pracovalo a bílky úžasně se vyšlehaly a na množství cukru není sníh příliš sladký. Příští týden se chci pustit do Schwarzwaldskho dortu pro přítele. Ještě jednou děkuji, že jste zde 🙂 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 9. 2017 v 20:08

      Veroniko, zdravím a moc děkuji za komentář 🙂 jsem ráda, že jste můj blog objevila a věřím, že Vás zaujmou i další recepty 🙂 držím palce, ať se dort povede a budu ráda za info 🙂 pěkný večer. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 12. 2017 v 11:21

    Moc Vás zdravím Mílo,chtela jsem se zeptat,zda nahodou nemate zkusenost s pridanim lemon curd do naplne.Moc dekuji a preji krasny vikend.Iva
    Žemlíková

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 12. 2017 v 21:19

      Ivo, zdravím Vás, lemon curd přidávám do sněhového máslového krému a mascarpone se šlehačkou, ale do sněhu s ním nemám zkušenost. Myslím, že pokud byste zašlehávala postupně, asi by to neměl být problém 🙂

      Odpovědět
  • Dedika
    17. 12. 2017 v 10:56

    Dobrý deň. Máte krásnu stránku, velmi inšpiratívnu a odkedy som ju objavila rada sem chodím. Chcela by som vyskušať tieto kolačiky chcem sa opytať, či by som mohla trubičky napiecť už skor pokial ich potrebujem na Vianoce? Vydržia mi nenaplnene zo tri-štyri dni? Dakujem krásne

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 12. 2017 v 19:04

      Děkuji za milý komentář 🙂 Já obvykle plním max. druhý den po upečení. Pokud potřebuji upéct předem, tak si nenaplněné trubičky zamrazím 🙂 jde o to, aby zůstaly křehké a křupavé 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 5. 2018 v 10:56

    Dobrý den Míšo, včera jsem pekla kremrole dle vašeho receptů a povedly se. Bylo to na přání pro maminku k dnešnímu svátku tak snad budou chutnat ,rodina je chválí ,moc děkuji. Krásný Den matek .Elen

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 5. 2018 v 18:08

      Elen, moc děkuji 🙂 tak to musela mít maminka radost 🙂 věřím, že jí i zachutnaly. Hezký den maminek i Vám. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 7. 2018 v 15:03

    Musím pochválit tyto kremrole – už jsem je dělala třikrát (naposledy z dvojité dávky) a vždycky měly obrovský úspěch. A to nejsem žádná zdatná cukrářka. Poprvé mi moc nešlo namotávání na trubičky, ale už to mám v ruce. Taky vždycky trnu, jestli mi vyjde sníh tak, jak má… Ale výsledek je nakonec vždycky super.
    Míšo, díky – a všem doporučuji. Martina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 7. 2018 v 10:47

      Martino, děkuji za komentář, jsem moc ráda, že se kremrole daří a hlavně, že chutnají 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 8. 2018 v 8:56

    Míšo, opět výborný recept – vlastně jako všechny od Vás. Všem moc chutnalo, takže moc děkuji. Verča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 8. 2018 v 11:53

      Verčo, velké díky :))

      Odpovědět
  • Jitu
    31. 8. 2018 v 0:16

    Míšo ty kremrolky se povedly a je to naprosto geniální recept.Půjdou plnit i naslano a druhá várka větrníčků se také povedla, tak mám velkou radost.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 9. 2018 v 7:07

      Jitko, díky, tak to je prima 🙂 Ano, těsto je univerzální, určitě půjdou i na slano. Tak to jsem ráda, že se větrníčky povedly 🙂 mám radost i za Vás.

      Odpovědět
  • Nikola
    19. 12. 2018 v 20:08

    Dobrý den, když kremrole udělám ve čtvrtek, vydrží mi v lednici bez úhony do pondělí? Předem děkuji za odpověď :).

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 12. 2018 v 7:12

      Nikolo, zdravím, já bych naplnila raději tak max. 2-3 dny předem. Kremrole budou po delší době hodně křehké …

      Odpovědět
  • Gabriela S.
    1. 2. 2019 v 15:46

    Vyborne. Povedly se. Moje prvni! Jen asi 4 se rozevrely. Co jsem udelala spatne? Dekuji za recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 2. 2019 v 7:41

      Myslím, že se nic hrozného nestalo, i mě se občas některá trochu rozevře. Zkuste těsto více přimáčknout na konci k trubičce 🙂

      Odpovědět
  • Gabriela S.
    2. 2. 2019 v 16:59

    Urcite ne. Priste budu moudrejsi. Jen se po nich zaprasilo

    Odpovědět
  • Luciksedl
    19. 9. 2019 v 7:48

    Dobrý den, chtěla bych poděkovat za parádní recept. Měla bych na vás jeden dotaz. Jak dlouho vydrží trubičky upečené a nenaplněné v lednici ? Aby byli stále dobré ? Děkuji Lucie

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:34

      Já plním nejpozději druhý den, déle bych neskladovala, aby netratily svou křehkost 🙂 ale můžete případně zamrazit.

      Odpovědět
    • Luciksedl
      19. 9. 2019 v 13:59

      Mockrát děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    9. 10. 2019 v 14:43

    Dobry den, vzdy, kdyz delam snih, tak mi do druheho dne v trubickach zcukernati. Nevite prosim, cim by to mohlo byt?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 10. 2019 v 14:04

      Zdravím, povede se Vám dobře zašlehat cukrový rozvar? Je sníh hezky pevný a tuhý?

      Odpovědět
    • Unknown
      11. 10. 2019 v 12:10

      Tak delala jsem naposedy vcera.rozvar na bublinu, jeste zkontrolovany teplomerem na 120 stupnu.zaslehany poradne, byl pevny, hladky, vynikajici a dnes opet cukernaty.uz si nevim vubec rady.nemuze to byt treba skladovanim?mam je skladovat uzavrene nebo ne?myslite, ze to muze mit vliv?moc dekuji za odpved.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 10. 2019 v 14:02

      Tak to už opravdu nevím, čím by to mohlo být. Používáte klasický bílý cukr krystal nebo krupici? Já skladuji vždy chvilku jen na tácu a pak přendám do plastové krabice a skladuji uzavřené v lednici.

      Odpovědět
      • Eliska
        22. 2. 2024 v 9:38

        Zdravím,plastová krabice na změknutí stačí? Já myslela,že musí být papírová,aby to lépe natáhlo vlhkost.Pokud stačí plastová,tak tím líp 🙂

        Odpovědět
  • Lenka
    29. 10. 2019 v 9:39

    Dobrý den,
    o víkendu jsem zkoušela Vaše kremrolky. Vaše stránky miluji. Jste úžasná. Vyzkoušela jsem už podle Vás spoustu receptů, ale poprvé jsem měla problém. Těsto na trubičky bylo super, krásně se zpracovávalo, trubičky mám ale bohužel i dva dny po naplnění tvrdé. Nevím, čím to může být. Jediné, co mě napadá, že jsem je zapomněla potřít vajíčkem před pečení, ale to by snad na to nemělo mít vliv. Jinak jsem dodržela postup i recepturu do puntíku. A to si troufám říct, že už mám něco odpečeno. Nevím kde je chyba.
    Každopádně sníh z cukrového rozvaru jsem zkoušela poprvé (u makronek jsem se ho bála a použila raději francouzskou metodu) ale musím říct, že se povedl perfektně. Úžasně nadýchaný pevný sníh, který drží i po pár dnech.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 10. 2019 v 19:49

      Lenko, zdravím, napadá mě jedině, že jste měla příliš slabé těsto a pekla příliš dlouho. Nicméně kremrole nikdy nezměknou úplně, není to listové těsto. Jsou křehké a křupnou 🙂 možná zkuste skladovat mimo lednici, jen v nějaké chladnější místnosti a nebo jim dát více dní na rozležení.

      Odpovědět
    • Anonymní
      11. 4. 2020 v 21:10

      Dobrý den, Míšo,

      chci se poprvé pustit do trubiček a mám dotaz: nejprve vyšlehám sníh a pak teprve začnu dělat ten rozvar? Nevím, jak dlouho se rozvar vaří, než je hotový a nerada bych, aby sníh mezitím nezačal třeba téct. Nebo sníh dáváte do lednice, než je rozvar hotový? Ptám se, protože jsem tuto metodu nikdy nezkoušela a nerada bych to zmastila hned napoprvé.
      Moc díky za odpověď.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 4. 2020 v 7:51

      Šlehání i rozvar je potřeba dělat současně, protože v okamžiku, kdy je rozvar hotový, musí se hned lít na už předšlehané bílky. Pokud byste měla hotový rozvar a neměla ještě ušlehané bílky, tak Vám rozvar mezitím ztuhne a není možné ho pak už použít.

      Odpovědět
  • Anet
    4. 5. 2020 v 14:05

    Dobry den, robila som vas italsky snih do kremrol, chuti skvelo ale polka mi ho ostala. Viete mi poradit kolko max ho mozem mat v chladnicke.. kym ho zas pouzijem? Dakujem.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 5. 2020 v 16:52

      Aha, zřejmě jste rozválela těsto na kremrole příliš silné a máte jich méně 🙂 nevadí, sníh můžete pár dnů uchovat v lednici, můžete z něj upéct sněhové pusinky nebo třeba indiány 🙂

      Odpovědět
    • Anet
      4. 5. 2020 v 19:28

      Praveze problem bol, ze mam len 8trubiciek 😀 a tak som urobila len 2davky a isto by sa viac nezjedlo. Robila som ich v nedelu a dalsie by som chcela spravit so zvysnym snehom vo stvrtok a v piatok ich odniest oslavencovi na narodky.Len neviem, ci tak dlho ten sneh vydrzi?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 5. 2020 v 6:45

      Tak jste si měla udělat jen menší dávku sněhu 🙂 sníh tak dlouho v lednici nevydrží, začne se z něj uvolňovat tekutina a nebude možné ho už použít. Příště klidně udělejte a naplňte více kremrolí a dejte si je do mrazáku 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 5. 2020 v 13:29

    Dobrý den mohu se zeptat na kolik kusu je váš recept ? Chceme je vyzkoušet v rodině se to nějak rozkriklo a potřebujeme jich udělat 60ks tak aby jsme si mohli spočítat suroviny kolik čeho děkujeme za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 5. 2020 v 20:09

      Já dělám obvykle mini kremrolky a těch mám z téhle dávky 55-60 ks. Pokud budete dělat ty klasické velké, viděla bych to tak na 30-35 ks.

      Odpovědět
  • Unknown
    24. 6. 2020 v 10:55

    Zdravím Míšo, mám dotaz ke sněhu. Po nalití rozvaru je krásně našlehaný, ale po chvíli šlehání jakoby spadne a zhutní. Je to tak v pořádku? Děkuji za odpověď a přeji hezký den. PS: Vaše stránky jsou mým velkým pomocníkem :-). Děkuji za ně

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 6. 2020 v 18:56

      Sníh musí zpevnit a zchladnout, aby v kremrolích držel. Je pozor, nepřešlehat ho 🙂

      Odpovědět
  • Vlaďka
    13. 11. 2020 v 13:40

    Myslíte,že by šly naplnit šlehačkou?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 11. 2020 v 15:51

      Teoreticky ano, ale do tohoto typu těsta je lepší krém hutnější konzistence. Jako obměna se místo sněhu používá i žloutkový krém.

      Odpovědět
  • Vanda
    14. 11. 2020 v 14:48

    Dobrý den, musim pochválit recept,chuťově výborný, akorad jsem mela trubičky trosku tvrdší. Nevíte cim by to mohlo být? Jinak uplne báječný

    Odpovědět
    • Míša Landová
      14. 11. 2020 v 16:11

      Pokud je máte tvrdé, mohla jste mít slaběji vyválené těsto nebo se pekly moc dlouho. Každopádně kremrole chtějí alespoň 1-2 dny rozležet, aby změkly .)

      Odpovědět
  • Dagmar
    24. 7. 2021 v 14:45

    Milá Míšo,ty Vaše kremrole jsou naprosto geniální!!!!!Já kremrole miluji,ale málokde mi chutnají….U nás je cukrárna,která je vyhlášená koláči a kremrolemi.O koláčích ani nemluvím,ty mě zklamaly už dávno,ale ty kremrole byly katastrofální.Vysušené,přepečené,sníh vyschlý,prostě nechutné.A nebylo to jednorázově,ale víckrát.Hledala jsem recept a vykoukla jste na mě Vy.Takže moc a moc děkuji,peču je často i z dvojité dávky a všichni je chválí a jsou z nich unešení.A vůbec všechny recepty máte luxusní a vychytané.

    Odpovědět
  • Pavlína
    31. 10. 2021 v 19:26

    Dobrý den Míšo, kremrole se povedly na jedničku, trubičky i krém! 🙂 z toho jsem měla velkou radost. Dělala jsem jen na kovových mini-trubičkách a proto mi zbylo možná více jak polovina krému.. protože jsem nevěděla, co s ním, tak jsem si našla ještě recept na Pavlovy a teď už děj se vůle boží, jsou v troubě a vypadají zatím, že by to mohlo klapnout. Co jiného by se dalo ze zbytkem krému vymyslet?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 11. 2021 v 8:43

      Stejný krém se používá třeba na indiány, ale je potřeba ho použít ještě vlažný. Jakmile vystydne, můžete ho přidat třeba do piškotového korpusu nebo udělat sněhové pečivo. Jiné využít bohužel asi nemá.

      Odpovědět
  • Lenka
    25. 11. 2021 v 11:45

    Dobrý den Míšo,
    prosím Vás, dneska ráno jsem si zadělávala těsto na kremrole a musela jsem použít víc mouky než je v receptu, protože bych to nezapracovala se kouličky. Je to možné? Děkuji moc.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 11. 2021 v 13:03

      Těsto je lepivé v závislosti na tom, jak moc bylo povolené máslo. Mouka by se přidávat neměla, mění se tak poměr v těstě a výsledek může být odlišný. Je lepší zabalit do folie a nechat ztuhnout, pak je to v pořádku.

      Odpovědět
      • Lenka
        25. 11. 2021 v 14:01

        Děkuji moc. Dala jsem cca o 50 g více. Tak když kremrolky nepůjdou, tak holt zadělám nové těsto.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          25. 11. 2021 v 16:56

          Myslím, že to bude v pohodě 🙂

          Odpovědět
          • Lenka
            28. 11. 2021 v 19:59

            Kremrole byly výborné, krém krásně držel, všem moc chutnaly, určitě budu brzy opakovat :). Děkuji moc.

          • Míša Landová
            29. 11. 2021 v 8:28

            Děkuji 🙂

  • Šárka
    22. 12. 2021 v 14:09

    Dobrý den, paní Míšo. Měla bych dotaz. Kremrole jsem ještě nikdy nepekla, takže mě láká je vyzkoušet podle Vás. Nicméně náplň mi v kremrolích vždy přišla úděsně sladká a obvykle nepeči příliš sladké dezerty, na což jsou všichni zvyklí, takže standardní množství cukru mě děsí, aby je pak někdo jedl. Je možné ubrat cukru a přidat bílek, bude to držet? Nepoteče? Pokud ano, s kolika g cukru si „poradí“ bílek?
    Děkuji za rady!

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 12. 2021 v 15:34

      Cukr má v některých receptech i jinou funkci, než jen osladit, jako třeba v italském sněhu. Pokud ho uberete, sníh nebude držet. Také nemám ráda přeslazené dezerty, ale těsto je zcela bez cukru a když vynecháte pocukrování, tolik sladké zase nebudou. Případně je můžete naplnit jen ušlehanou šlehačkou, bez cukru 🙂 ale to už není ta typická kremrole.

      Odpovědět
      • Šárka
        25. 12. 2021 v 22:38

        Musím moc poděkovat za skvělý recept. S těstem se krásně pracovalo (na rozdíl od lineckého, tam jsem musela opravdu dost podsypávat), sníh dopadl výborně, i když jsem neměla teploměr a sladkost nakonec
        celkem ušla 🙂 Děkuji!

        Odpovědět
  • Lucie
    25. 12. 2021 v 22:09

    Dobrý den Míšo, tento italský sníh dělám podle Vás do trubiček pořád 🙂 jelikož mě nikdy nebavilo stát u sporáku a šlehat ve vodní lázni. Bohužel ale letos se mi stalo, že druhý den sníh začal z trubiček mizet, přitom jsem dělala vše vždy jako doposud, rozvar byl krásně na bublinu, 118-120°C měl, po vyšlehání krásně pevný sníh 🙁 jediné co, že jsem šlehala studené bílky z lednice. Nevíte, čím by to mohlo být? 🙁

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 12. 2021 v 16:27

      I ze studených bílků se dá vyšlehat sníh, v tom problém podle mě nebude. Napadá mě jedině špatně nalitý rozvar, špatně rozpuštěný cukr nebo málo vyšlehaný sníh před rozvarem …

      Odpovědět
  • Zdenča
    25. 2. 2022 v 20:35

    Zkoušela jsem a musím říct, že jsou vynikající! !!! 🥰

    Odpovědět
  • Sarka
    5. 4. 2022 v 16:40

    Kremrolky jsem zkousela, ale vsechny se mi pri peceni rozevrely a sly do kose 🙁 Nevite, cim to muze byt? Dekuji

    Odpovědět
  • BLANKA
    29. 6. 2022 v 17:04

    PRVNI PLECH MAM TVRDE PO UCENE ZMEKNOU PO NAPLNENI NEBO MUSIM DELAT SILNEJSI DEKUJI

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 6. 2022 v 8:01

      Záleží jak moc jsou tvrdé … každopádně po naplnění a řádném odležení obvykle změknou.

      Odpovědět
  • Veronika
    17. 7. 2022 v 22:38

    Dobrý den, tak jsem se – i díky Vám – konečně naučila kremrole 😅 Když jsem byla mala, jezdivala k nám teta na návštěvu a vždycky s sebou měla krabici úžasných malých kremroli.. Pak jsem se vdala do It a mám nějak pocit, ze bych ty české dezerty měla umět.. jenze povidla, mak, tvaroh a polohruba mouka jsou zde velká neznama.. tak alespoň ty kremrole 😅 Testo je skvěle, rychlá příprava a skvěle se s nim pracuje. V prvním kole jsem zkusila švýcarský sníh, přišel mi méně riskantní.. až v druhem jsem šla do rozvaru 😅 teploměr po 100’C nespolupracoval, došlo i na foukani bubliny, do toho jsme se modlila, abych mezitím nepreslehala sníh a ještě jsem měla poslední plech kremroli v troubě 😅😂😂 no, konec dobrý všechno dobre. Povedlo se a byl to úspěch. Zbylo trochu sněhu tak susim v troubě a udělám zítra par mini dortiku pavlova. Zdravím a díky za Vaši práci 🤗

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 7. 2022 v 11:39

      Veroniko, tak to mě těší, že se vše nakonec povedlo 🙂 někdy je to adrenalin, ale výsledek pak stojí za to 🙂

      Odpovědět
  • Alena M.
    12. 3. 2023 v 14:13

    Dobrý den, chystám se prvně na kremrole. Zaujal mě Váš recept na kynuté,které mate v kuchařce. Jen dotaz-lze péct korpusky nějak předem a jak pak dlouho nechat již naplněné uležet?
    Moc děkuji za odpověď A.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 3. 2023 v 19:25

      Kremrole podle receptu v kuchařce doporučuji upéct a hned plnit, jsou křehčí, než tyto ze zakysané smetany. Obvykle se rozleží do 1-2 dnů po naplnění.

      Odpovědět
  • Maria
    29. 4. 2023 v 11:20

    Úžasný recept, moc děkuji! S těstem se skvěle pracovalo, kremrolky jsem též dělala menší a vyšlo mi jich opravdu zhruba 60ks 🙂 Z trubiček se stahovaly jedna báseň a jsou tak akorát křupavé. Krém jsem delala z pudinku a šlehačky, bílkovému sněhu moc neholduji 🙂

    Odpovědět
  • Kiki
    7. 6. 2023 v 7:22

    Super je i na mini párečky s teštíčku🥰🤪

    Odpovědět
  • Eliška
    1. 7. 2023 v 20:11

    Dobrý den, jak dlouho vydrží kremrolky ? I s náplní.
    Děkuji 🙏

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 7. 2023 v 9:05

      Po naplnění je dobré je nechat alespoň 1-2 rozležet a pokud se nesní, tak určitě ještě další 2-3 dny 🙂

      Odpovědět
  • Michaela
    29. 9. 2023 v 11:17

    Dobrý den,
    na kolik stupňů prosím péct?

    Děkuji

    Odpovědět
  • Kačí
    6. 11. 2023 v 9:32

    Míšo!!!! Pomoooooc, já se zastřelím, co mi to děláte? Já občas vyrábím a peču dorty, 3D modelace atd. Ale tohle byl teda gól, můj přítel, se kterým žiji už 20 let, miluje kremrole a typické indiány, tenhle sníh s rozvarem je pecka… No jo, ale by toho nebylo málo, peču i teď ráno. Během těchto 14 dni už asi po osmé, protože jedna várka 45-50 minikremrolích jednohubek nevydrží, beze srandy, ani do druhého dne. Jak na potvoru mě vyhmátly nečekané návštěvy, a já jsem chudák, co jen peče a v noci se potkává s přítelem u lednice a ráno je, víte co??…. Takže ještě zubař k tomu, … si to hodím….. Doufám, že jsem pobavila… Smekám a díky moc, listové je minulostí a ve hře je jen můj velmi starý recept velmi pracného lístkového těsta , ale to Vaše těsto je boží, tak lehce zhotovitelný, že za hodinu a něco mám napečeno. Člověk neví jestli má brečet nebo tajně doufat, že se jich konečně přežerem/přejíme. Krásný den všem, chjoooo tak ja zas jdu k tý troubě. 😂😂😂🤣🤣🤣

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 11. 2023 v 16:23

      Ano, tyhle kremrolky jsou jedlé a jedna várka obvykle nestačí 🙂 a moc díky za skvělou recenzi i pobavení 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    22. 11. 2023 v 14:43

    Dobrý den, paní Míšo:) Mohu se prosím zeptat jakou zakysanou smetanu používáte?

    Odpovědět
  • Katka
    29. 11. 2023 v 9:52

    Dobrý den.Mohu těsto zamrazit?Pracuje se s ním po rozmrazeni stále dobře?

    Odpovědět
  • Jana
    21. 4. 2024 v 13:00

    První pokus dopadl na výbornou. Jsem cukrářka amatérka, při přípravě jsem neměla robot a cukrářský sáček jsem měla obyčejný na pečivo, ale přesto se trubičky povedly. Těsto je jednoduché a krém také, při přípravě cukrového rozvaru mi pomohla kuchyňská pomůcka s kovovým očkem na konci. 😊 Děkuji za recept !

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 8 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ