Menu
Bezlepkové / Mini dortíky

Mini Pavlovy

Recept na tyhle obří pusinky je na blogu už více jak pět let, přesto se mě na něj všichni ptáte 🙂 Na vině není špatné vyhledávání na blogu, ale zřejmě fakt, že jsem je před lety pojmenovala hezky česky. Pavlovy se tak celá léta schovávaly pod názvem Bezé mističky s ovocem 🙂 

Takže abych případným dalším „hledačům“ usnadnila práci, rozhodla jsem se přidat téměř identický recept, pravda, designově trochu vylepšený, pod názvem Mini pavlova. Snad už je teď najde každý. 

Pavlovy peču pořád podle stejného receptu, pouze jsem trochu snížila teplotu v troubě a prodloužila dobu pečení. Dělám je také menší, proto mi obvykle vyjdou na dva plechy a jsem tak nucena zapínat horký vzduch. 

Protože jsem je teď pekla na několik oslav, vyhrála jsem si trochu ze zdobící trubičkou. Nejlépe jdou řezanou, kdy stříkáte klasické soudečky. Trochu náročnější je pak tvoření hladkou trubičkou, kdy děláte ze sněhu malé pusinky a skládáte tak dortík postupně. Každopádně fantazii se meze nekladou a je to jen na vás. Pokud se vám nechce zdobit špičkou, udělejte si lžící již výše zmíněné misky, také mají svoje kouzlo 🙂 

 

Mini Pavlovy (12-15 ks):

120 g bílků, pokojové teploty (asi 4 bílky) 

200 g krupicového cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 lžička octa 

1/2 lžíce kukuřičného škrobu

Troubu předehřejte na 100-110 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. Pokud budete péct více plechů najednou, zapněte horký vzduch a teplotu nastavte na 90 stupňů. 

Chcete-li mít všechny dortíky stejně veliké, nakreslete si zespodu pečícího papíru kolečka. Ty moje byly o průměru ca. 65 mm.

Bílky začněte šlehat při nižších otáčkách, až se vytvoří bílá pěna, začněte po částech přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr dobře zašlehá, než přidáte další. Doporučuji přidat ve 4-5 dávkách. Šlehejte při středních otáčkách, ke konci zvyšte na maximum. Ve sněhu by neměly být patrné krystalky cukru.

Stěrkou vmíchejte ocet, vanilkový extrakt a škrob, dobře promíchejte. 

Těsto si přendejte do sáčku se špičkou a nastříkejte na plech. V jednom případě jsem použila řezanou špičku Wilton 1M, nastříkala jsem nejdříve dno a pak okraj. Ve druhém případě jsem použila hladkou trubičku a „misku“ jsem vytvořila pomocí malých pusinek. 

Dortíky dejte péct do vyhřáté trouby na 1,5-2 hodiny podle velikosti. Pokud pečete dva plechy na jednou, během pečení je alespoň jednou prohoďte. Na konci troubu vypněte a nechte v ní pusinky zcela vychladnout. Já obvykle peču večer a nechávám v troubě do rána.

Dokončení:

300-350 ml smetany ke šlehání (část smetany můžete nahradit mascarpone)

čerstvé ovoce 

Smetanu vyšlehejte, já osobně cukr nedávám, protože pusinky jsou sladké dost. Pokud chcete smetanu pevnější a trvanlivější, můžete část (ca. 100-150 g) nahradit mascarpone. 

Ušlehanou smetanu si přendejte do sáčku a nastříkejte na pusinky. Ozdobte čerstvým ovocem. Kousky ovoce můžete dát samozřejmě i dovnitř pod šlehačku, záleží, jak moc velké pusinky jste si upekli. 

Pavlovy plňte až pár hodin před servírováním, aby se příliš nerozmáčely. Samotné pusinky si můžete upéct několik dní předem, uchovat v uzavřené dóze při pokojové teplotě a nazdobit až později. 

Vytisknout recept

148 Comments

  • Anonymní
    21. 8. 2019 v 20:51

    Míšo, ty vypadají luxusně:-D
    Vážně nádhera!!! Tak myslím, že letos kamarádka dostane k narozeninám pyramidový stojan s mini verzí Pavlova- fakt úžasný nápad. Díky Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 8. 2019 v 6:48

      Hanko, moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 8. 2019 v 22:42

    Obdivuji Vás, Míšo, jak máte Pavlovy krásně stejné, jednu jako druhou. Prostě precizní práce a já mám na ně děsnou chuť, nastřádané bílky v lednici…tak co s tím?:-)
    Mějte se moc hezky, Milena:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 8. 2019 v 6:48

      Mileno, moc děkuji a pusťte se do nich 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    29. 9. 2019 v 15:37

    Jsou nádherné. Dělala jsem přesně podle receptu i pekla na udané stupně , ale mám je nahnědlé 🙁 Vy je máte nádherné bílé. Nevíte, kde mám chybu? Děkuji Katka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 10. 2019 v 8:33

      Každá trouba peče trochu jinak, zkuste příště teplotu snížit 🙂

      Odpovědět
    • Marie
      12. 1. 2022 v 21:02

      teplota Meringue nesmi v troube presahnout 85 stupnu, pak uz proste ten cukr zacne hnednout. Budete je muset peci dele, ale zustanou bile

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 2. 2020 v 13:51

    Dobrý den, prosím mohu použít bramborový škrob.? Nesehnala jsem kukuřičný.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 2. 2020 v 16:30

      Myslím, že můžete použít i bramborový.

      Odpovědět
  • Unknown
    21. 2. 2020 v 22:08

    Úžasné a krásné právě dopečene jen nevím jestli šlehat šlehačku současně s mascarpone nebo obojí zvlášť a potom smíchat dohromady. Za radu děkuji.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 2. 2020 v 19:00

      Ano, šlehá se vše společně 🙂

      Odpovědět
      • Petra
        22. 5. 2023 v 8:47

        Dobrý den Míšo,
        Vždycky se mi od vás všechno povedlo,až na tyhle Pavlovy. Po usušení mám vždycky dole kapky cukru, vím, že je to špatně zaslehany cukr,ale už prostě nevím,jak na to, nemáte ještě podrobnější rady pro úplné blbý?😅
        Děkuji

        Odpovědět
  • Unknown
    29. 2. 2020 v 16:37

    Dobrý den. Právě jsem se vrátila z oslavy, kam jsem podle vašich receptů pekla citronové makronky…… pekla jsem je poprvé, a asi štěstí začátečníka, povedly se a byly luxusní, vinikající, fakt super. Mini Pavlovy……super a váš vynikající dýňový dort se slaným karamelem a nakyslým krémem….musím říct, že už jsem ho podle vašeho receptu pekla vícekrát a vždy sklidil veliký úspěch s odkazem na vaše stránky. Jsem vaším blogem naprosto nadšena a určitě vyzkouším více vašich receptů. Děkuji mockrát. Hanka Š.
    PS: Všechno se na oslavě snědlo a to jsem měla pocit, že jsem to přehnala.:o)))

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 3. 2020 v 14:21

      Hanko, tak to mě moc těší, že se Vám vše povedlo a všem chutnalo. Věřím, že i další recepty budou mít podobný úspěch 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      2. 3. 2020 v 10:50

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se mohou skladovat (samozřejmě bez náplně) Děkuji a pěkný den 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2020 v 8:47

      V uzavřené krabici při pokojové teplotě několik dní 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 3. 2020 v 13:17

    Dobrý den Míšo, obracím se na Vás s prosbou – máme doma moc rádi mini Pavlovu a většinou udělám takové malé mističky – akorát mi pokaždé popraskají. Když je dávám do trouby jsou nádherné a i během pečení vypadají skvěle, ale najednou jsou uprostřed trhlinky (někdy i větší) – sice se to zakryje krémem, ale nevíte co by mohla být příčina. Pavlovu suším na 80 st. na horkovzduch cca 1,5-2 hod. podle poklepání.
    Jinak váš web – super, moc ráda peču podle vás sladkosti a také si mi většinou povedou, až na tu Pavlovu.
    Děkuji za info, Nela

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 3. 2020 v 19:00

      Nelo, i mě pavlovy někdy uvnitř popraskají. Myslím, že je to zcela přirozené 🙂 Dva plechy peču také na horkovzduch, pokud mám jen jeden, tak na klasický spodní a dolní ohřev.
      Otevíráte během pečení troubu? Někdy je to dobré, aby odešla případná vlhkost … zkuste, ale určitě se těmi prasklinami netrapte 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      6. 3. 2020 v 11:57

      Zdravím Vás Míšo, děkuji za rychlou odpověď. Ano troubu během sušení otevírám a vím, že prasklinky na závadu nejsou, ale přece ….. Zkusím ještě sušit Pavlovy na ten klasický spodní a horní ohřev a ještě jednou moc děkuji, příjemný víkend Nela

      Odpovědět
      • Juliuska
        15. 1. 2021 v 15:02

        Dočítala som sa vraj to praskne keď sa hneď vytiahne z rury. Dostane šok teplotný a preto praskne. Tak ktovie ci ozaj. 😉

        Odpovědět
  • Unknown
    7. 3. 2020 v 12:35

    Dobrý den. Dnes jsem poprvé pekla podle vašeho receptu. Vše šlo dobře. A nevím kde jsem udělala chybu nějak se mi roztekly.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 3. 2020 v 15:29

      Pokud se vám roztekly, měla jste zřejmě málo vyšlehaný sníh nebo naopak přešlehaný.

      Odpovědět
  • Lucia
    7. 3. 2020 v 13:36

    Dobrý deň. Skúšala som pavlovky podľa receptu. Počas pečenia z nich vytekaju akoby kvapky bielkov alebo cukru, neviem kde robím chybu. Bielky sú krásne vyslahane. Držia tvar.
    Po upečení sú vo vnútri také akoby lepkave. Poraďte prosím, čo robiť inak. Dakujem

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 3. 2020 v 15:30

      Pokud vytékají bílky, tak nebude zřejmě dobře zašlehaný cukr a málo vyšlehaný sníh. Používáte cukr krupice? Šleháte ručním šlehačem nebo v robotu?

      Odpovědět
  • Jana
    29. 3. 2020 v 17:55

    Dobrý den, prosím o radu. Uprostřed se mi mini Pavlovy jakoby lepily, dcera to přirovnala k marshmalou. Nevíte prosím, kde sem udělala chybu? Děkuji….

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 3. 2020 v 18:36

      Jano, řekla bych, že jsou málo pečené …

      Odpovědět
  • Unknown
    17. 5. 2020 v 7:25

    Dobrý den. Chci se zeptat zda sníh slehac normálně nebo nad vodní lázní?:) dekuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 5. 2020 v 18:43

      Šlehá se bez vodní lázně, jinak by to bylo v receptu uvedeno.

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 5. 2020 v 17:34

    Dobrý den, můžu použít normální ocet? nebo musí být nějaký speciální? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 5. 2020 v 18:43

      Můžete použít normální ocet.

      Odpovědět
    • Unknown
      21. 5. 2020 v 18:35

      Dobrý den. Začínám být trošku zoufalá :-(.. peču pavlovy poprvé dle Vašeho receptu a ne a ne je v troubě usušit. Peču dva plechy najednou, takže mám puštěný horkovzduch na 100 stupňů a už je peču tři hodiny a pořád mají ty středy měkké. Bojím se, že by mi nešly pak z papíru sundat. Co dělám špatně? Když jsem přidala stupně, tak začaly během chvilky hnědnout, takže jsem to opět stáhla na 100. Děkuji za odpověď.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 5. 2020 v 20:07

      Měla jste dostatečně vyšlehaný sníh? Jak zkoušíte ty středy? Na dotek?

      Odpovědět
  • Unknown
    30. 5. 2020 v 9:21

    Dobrý den Míšo, chtěla jsem se zeptat. Chystám se pect mini pavlovy podle Vašeho receptu na pondělí do práce. Můj dotaz zni, když je udělám v neděli, naplnim, ozdobim jestli mi do pondelka v lednici nezvlhnou a nebudou ošklivý nebo jak to napsat. Děkuji za odpověď Michaela

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 6. 2020 v 16:41

      Pavlovy je lepší plnit až v den servírování. Je to sněhová pusinka, která rychle vlhne.

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 6. 2020 v 13:03

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli opravdu stačí plnit dvě hodiny před podáváním, mě se zdály takové tuhé na krajeni, nebo to bylo tím že jsem měla půl na půl šlehačku a mascarpone? že málo navlhly? ale druhý den přes noc byly měkké asi jak to má být, nemohu soudit zatím jsem jiné neměla, děkuji za odpověď Markéta, máte krásný blog

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 6. 2020 v 16:43

      Můžete naplnit i více hodin předem, ale den dopředu moc nedoporučuji. Rychle vlhnou a do druhého dne jsou obvykle hodně rozmáčené. Nicméně pokud Vám to nevadí, klidně si naplňte dříve.

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 6. 2020 v 14:41

      Děkuji za odpověď

      Odpovědět
    • Nikola
      12. 8. 2022 v 8:58

      Dobrý den Míšo, poprosím o radu. Považuji se za celkem zdatnou cukrářku, ale Pavlova je pro mě naprosto šílený oříšek. Peču výhradně podle vás, ale zkusila jsem i jiné recepty, různé poměry. Šlehač mám výborný, výkonný, cukr zašlehávám postupně, dlouho, sníh je krásně pevný, pusinky hezky nastříkáné, i prvních cca 45 minut v troubě vypadá dobře a pak najednou v následující hodině až hodině a půl začne cosi vytékat, asi cukr předpokládám, udělá u pusinky takové malé hroudičky, což do dneška byla jen estetická záležitost, nicméně dnes jsem nebyla schopná Pavlovy ani sloupnout z pečícího papíru, dole byla úplně žvýkačkovitá, táhlo se to, prostě konec 😔 Přitom jsem sušila skoro 3 hodiny a byly v troubě přes noc. Nemáte nějaký tip, co můžu dělat špatně? Děkuji, Nikola

      Odpovědět
      • Míša Landová
        12. 8. 2022 v 18:28

        Pokud vytéká cukr, bývá na vině obvykle vysoká teplota pečení. Jiný důvod mě asi nenapadá, pokud píšete, že zašleháváte cukr pozvolna … Případně zkuste zkrátit dobu pečení, Pavlova nemusí být vysušená jako pusinka 🙂

        Odpovědět
  • Anonymní
    9. 6. 2020 v 18:24

    Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu..jak jste dělala pavlovy z těch mini pusinek a s jakým nástavcem? a jak udělat dno?
    Případně zda by nešlo video nebo foto postupu, v textu to píšete, ale zkouším už na druhém plechu to a za boha se mi ten tvar z pusinek nedaří 🙂 tak nevím jestli mám špatný nástavec na zdobící sáček a nebo to dělám blbě ..moc moc děkuji za pomoc 🙂 Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 6. 2020 v 13:12

      Stačí na to hladká špička, kterou stříkáte od vnější strany dovnitř. Jednu pusinku můžete stříknout i jako dno. Hůře se to popisuje, já sama na to také musela přijít 🙂 zkuste se podívat na youtube, tam určitě nějaká videa na pavlovy budou 🙂

      Odpovědět
    • Hana Břicháčková
      29. 12. 2023 v 8:50

      Dobrý den Míšo, díky za úžasné recepty. Už dlouho jsem chtěla Mini Pavlovy zkusit, protože miluju pusinky a podle Vašeho receptu se povedly 🙂.
      Manželovi jsem ještě podle Vašeho receptu pekla Kubánský dort, ráda peču red velvet a zkoušela jsem i jiné Vaše recepty, většinou úspěšně. Srdečně Vás zdravím. Hanka

      Odpovědět
  • Eliška
    2. 7. 2020 v 11:48

    Krásný den, Míšo,
    mohu se zeptat, proč se do Pavlov přidává ocet? 🙂 Toto je první recept, kde tuto přísadu navíc vidím 🙂 Moc děkuji,
    Eliška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 7. 2020 v 8:34

      Ocet nebo citronová šťáva stabilizuje ušlehaný sníh 🙂

      Odpovědět
    • Eliška
      3. 7. 2020 v 19:07

      Děkuji moc 🙂 Včera jsem je zkoušela a podle receptu se dělaly jedna báseň. Jen mě zarazila jedna drobnost. Plnila jsem pouze šlehačkou a ani ne do půl hodiny mi z dortíku, zespodu, začala vytékat "šlehčková voda". Současně již po cca hodině se už ani dortíky nedali téměř přemístit na talíř, protože byly velmi rozmáčené. Nevíte, co s tím? Nebyly pusinky moc tenké…? 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 7. 2020 v 20:34

      Ano, pavlova je dezert určená k rychlé spotřebě, po pár hodinách se rozmáčí. Doporučuji část smetany nahradit mascarpone, které obsahuje více tuku a déle vydrží. Smetanu je také dobré dostatečně vyšlehat, aby se po čase nezačala uvolňovat voda 🙂

      Odpovědět
    • Eliška
      4. 7. 2020 v 10:44

      Jste zlatá, moc děkuji za radu. Příště vyzkouším s mascarpone 🙂

      Odpovědět
  • Jiřina
    19. 10. 2020 v 10:00

    Krásný den Míšo,
    Pavlova jsou v poslední době velice oblíbené. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste nezkoušela plnit jiným krémem než je mascarpone, nebo šlehačka?
    Děkuji a už se těším na další vyzkoušené receptíky, i když moje přibývající kila určitě ne 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 10. 2020 v 16:51

      Jiřino, zkoušela jsem různě ochucovat tento krém ovocným pyré nebo přidat např. lemon curd či slaný karamel. Ale možností je hodně, hodí se třeba i pařížská šlehačka nebo různé šlehané ganache. Jen je potřeba vzít v úvahu, že pavlovy jsou samy o sobě dost sladké, takže by to měl krém vyvažovat.

      Odpovědět
  • Radka Jandíková
    22. 10. 2020 v 0:39

    Dobrý den, dělala jsem dnes potřetí a stále se nedaří. Prvním dva pokusy mi vytekly a lepily se, ty dnesni se nelepi, ale cele po obvodu i trochu uvnitř popraskaly😞nevim co s tím mám dělat a jak se tomu vyvarovat. Poradíte mi prosím. Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 10. 2020 v 8:06

      Radko, řekla bych, že na vině bude málo vyšlehaný sníh a špatně zašlehaný cukr. Je potřeba šlehat opravdu dlouho a pozvolna. Máte ruční šlehač nebo stolní robot?

      Odpovědět
      • Radka Jandíková
        22. 10. 2020 v 8:48

        Šlehala jsem to ručním robotem, zkusím to tedy znovu. Děkuji za Vaši odpověď.

        Odpovědět
  • Radka Jandíková
    23. 10. 2020 v 9:50

    Dobrý den ještě jednou, dekuji za rady, už vypadají, tak jak mají! ☺️Chtěla jsem se jen zeptat, když je teď ozdobim šlehačkou a mascarpone a dam na 3 hodiny do lednice, nerozpustí se nějak?
    Předem děkuji

    Odpovědět
  • Klára
    23. 3. 2021 v 15:03

    Dobrý den, ráda bych se pustila do Mini Pavlova. Bílek mám šlehat v horké lázni? Děkuji za odpověď. Jinak už jsem od Vás pekla citronove makronky, povedly se. Díky moc za skvělé recepty 👍😉

    Odpovědět
  • Daniela
    7. 5. 2021 v 17:53

    Dobrý den, mám dotaz. První pokus nedopadl moc dobře. Těsto na Pavlovy bylo příliš řídké a nedrželo mi tvar. Píšete, že začnete přisypávat cukr, když se na sněhu objeví bílá pěna, tzn. nevyšleháte nejdříve tuhý sníh, do kterého pak přidáváte cukr? Jak je to správně, aby se bílková hmota vyšlehala opravdu do tuha? Moc díky za radu.🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      8. 5. 2021 v 8:45

      Cukr přidávám v průběhu šlehání, nikoliv až do ušlehaného sněhu. Je potřeba šlehat pozvolna a cukr přidávám po malých částech. Sníh musí držet tvar, šlehá se poměrně dlouho.

      Odpovědět
  • Eva
    27. 5. 2021 v 20:27

    Pavlovky sú super, lenže,.. keď vyšlaham sneh je krásne pevný ale keď tam pridám skrob a ocot tak ho už nemám taký hustý … čo robiť ?? Mám malo vyslahany sneh ??? Ďakujem

    Odpovědět
  • Sabina
    17. 10. 2021 v 12:21

    Jsou opravdu dokonalé. Peču je u nás v kavárně a během dne musím péct minimálně 2 várky protože hned mizí. Děkuji za super recept.

    Odpovědět
  • Eliška
    10. 11. 2021 v 10:20

    Dobrý den, smetana ke šlěhání je 33% nebo je lepší dát deluxe 40%, aby náplň byla opravdu pevná a netekla 🙂 Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      10. 11. 2021 v 14:18

      Pokud použijete jen samotnou smetanu, tak raději 40%. Když přidáte mascarpone, tak stačí 33% 🙂

      Odpovědět
  • Petra
    10. 1. 2022 v 10:09

    Dobrý den Míšo prosím jak dlouho trvá vyškehání bílků. Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      10. 1. 2022 v 16:21

      Šlehání se nedá určit časem, záleží na šlehači či robotu jaký použijete. Každopádně je potřeba šlehat pozvolna a delší dobu.

      Odpovědět
  • Iveta
    3. 3. 2022 v 12:32

    Dobrý den Míšo, peču dle Vašich receptů již několikátý dezert, Váš blog je super! Bohužel se mi Pavlovy vždycky jakoby roztečou, vypozorovala jsem, že během šlehání mi sníh zřídne i když byl předtím krásně tuhý, takže ho asi přešlehám. Dá se to ještě nějak zachránit? A mohu vědět k čemu slouží ten škrob? Moc děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 3. 2022 v 18:26

      Přešlehaný sníh se napravit nedá. Je také možné, že přidáváte cukr příliš rychle. Škrob dodává stabilitu při pečení a musí se vmíchat velmi opatrně na konci jen stěrkou.

      Odpovědět
  • Irča
    1. 4. 2022 v 11:22

    Dobrý den, jak prosím napravit, když jsou po upečení Pavlovy lepkavé?
    Je možné, že můžou být na vině vejce, která nebyla pokojové teploty?
    Jak prosím napravit a docílit suchého povrchu?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      2. 4. 2022 v 9:29

      Pokud jsou lepkavé zvenku budou zřejmě málo upečené/usušené. Případně může být na vině špatně zašlehaný cukr … napravit bohužel těžko.

      Odpovědět
  • Pavlina
    8. 4. 2022 v 20:09

    Dobrý den Míšo
    Mám dotaz.jak mají být Pavlovky.konzistenci měla jsem.ja.dost křupavé.jedni jsem.zkusila a zbyl mi krém z mascarpone a šlehačky tak jsem.zkusila dvě naplnit a ani po třech hodinach.moc.nasakle nebyly poradíte prosím kdy se začne Pavlovka měknout nebo mám špatně upečeno držela jsem se přesně vašeho receptu

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 4. 2022 v 11:44

      Pavlova by měla být díky krémů uvnitř vláčná, zkuste nechat déle rozležet ..

      Odpovědět
  • Zdenka
    18. 5. 2022 v 23:33

    Moc zdravím, dělala jsem přesně podle návodu a hmota se mi povedla nádherně:) A to byla z rozmražených bílků. Na pečící papír zespoda jsem obkreslila kroužky tužkou podle skleničky, papír přichytila k plechu kapkami těsta a tvořila ty pusinkové mističky tak, že jsem udělala uprostřed kolečko z těsta a k němu po obvodu připojila pusinkové kouličky. Na ně dala druhou vrstvu pusinkových kouliček a střed mističky dotvořila mokrou lžičkou. Vypadají jedna báseň! Díky Vám Míšo! Velmi Vás obdivuji a děkuji za to že jste vytvořila pro nás všechny tento úžasný web! ❤️

    Odpovědět
  • Veronika
    6. 6. 2022 v 19:20

    Dobrý den, chtela jsem se zeptat ohledně “dopeceni” pusinek. Včera jsem susila v troubě dva plechy na 90/100 stupňů a po 3,5 hodinách byly ještě uvnitř konzistence cukrové vaty.. táhly se tak nějak podobne 😅 lepily se na zuby. Pak jak chladly tak se asi nějak dosusily, protože když jsem je servirovala už efekt cukrová vata naštěstí zmizel. Tak se ptám v jaký moment muzu vypnout troubu s jistotou, ze “dojdou”.. ? Nebo je mám dosusit na 100% a pak až vypnout troubu? Ale to se nevejdu do těch třech hodin.. Děkuji , s pozdravem Veronika

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 6. 2022 v 19:41

      Pavlovy nejsou pusinky, takže marsmellow konzistence uvnitř je správně. Nicméně tady u nás se většinou suší právě jako ty pusinky. Pokud byly při servírování v pořádku, pečení by mělo stačit.

      Odpovědět
      • Veronika
        7. 6. 2022 v 7:50

        Děkuji za odpověď. Každopádně velmi si cením Vašeho blogu, přišla jsem na nej až skrz Pece cela země a jsem nadšena. Mate ty postupy vymazlene – vezmete cukráře amatéry za rucicku a pomůžete překonat přesně ta úskalí, kde neprofesionál muže sklouznout a cele dílo tím poslat k šípku 😊 Recepty funguji perfektně, Pařížský dort byl pecka, nejlepší co jsem jedla. Tady v jižní Itálii ho neznají o to víc byla rodina nadšena. Bublanina i jahodove cupcaky úspěch. Začaly vedra takže se pomalu sumu směrem k sekci Cheescaky 😊😊😊 S pozdravem a díky za Vaši práci!

        Odpovědět
        • Míša Landová
          7. 6. 2022 v 10:14

          Veroniko, moc Vám děkuji a jsem ráda, že jste blog objevila 🙂 vymazlené postupy jsou záměr a moc mě těší, že všem pomáhají. Krásné léto 🙂

          Odpovědět
  • Kristýna
    27. 7. 2022 v 15:04

    Dobrý den, peču podle Vašeho receptu dnes již druhou várku. U první jsem bohužel dala vyšší teplotu a zhnědly mi, jinak bylo vše v pořádku. Druhou várku už peču na nižší teplotu, ale během pečení mi z nich „vytékají“ cukrové kapky. Čím to může být? špatně zašlehaný cukr?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      27. 7. 2022 v 15:07

      Ano, buď špatně zašlehaný cukr nebo vysoká počáteční teplota pečení …

      Odpovědět
  • Eva
    27. 7. 2022 v 19:37

    Dobrý den, je možno ocet nahradit ve stejném množství citronovou šťávou? Koukala jsem, že v některých receptech se používá

    Odpovědět
  • Martina Vojtová
    10. 8. 2022 v 17:49

    Dobrý den, můžete mi prosím poradit, proč mi nezůstanou bílé, ale zhnědnou?
    Moc děkuji 🙂 Martina

    Odpovědět
  • Helena
    26. 10. 2022 v 11:03

    Dobrý den,
    Chtěla bych se zeptat jak dlouho zaslehavate cukr aby nebyly patrné krystalky cukru? Cukr přidávám na pětkrát ale ke konci už je to nekonečné a pořád nic 🙁 chudák šlehač:)
    Moc děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 10. 2022 v 11:23

      Nikdy jsem neměřila, ale pokud Vám sníh dobře drží, nepatrné krystalky nevadí, rozpustí se během pečení.

      Odpovědět
  • Terka
    30. 10. 2022 v 9:31

    Už se na mini pavlovy dlouho chystám ale toto je pro mě (i pusinky) hrozný oříšek. Píšete: Na konci troubu vypněte a nechte v ní pusinky zcela vychladnout.
    Prosím mám tu troubu na noc otevřít? Nebo necháváte vychladnout v uzavřené troubě? Ptám se kvůli vlhkosti.
    Během pečení se má prý také otevírat. Stačí jen na chvilku nebo dýl? Zatím se mi ještě nikdy nepovedlo upéct.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 10. 2022 v 17:37

      Pusinky nechte chladnout ve vypnuté, ale uzavřené troubě. Během pečení můžete několik otevřít, aby odešla vlhkost. Pavlovy by měly mít správně uvnitř konzistenci marsmallow, není tedy potřeba tak dlouho sušit.

      Odpovědět
  • Anna
    11. 11. 2022 v 15:23

    Dobrý den Míšo,
    prosím, o radu ohledně šlehání bílků v robotu. Použila jsem váš recept z knihy „Víkendové pečení“, na mini pavlovy byly v receptu 3 bílky. Mně to robot prostě nevyšlehá, přijde mi, že je to moc malé množství do robotu. Je to možné? Robot Eta gratussino maxo II.
    Nakonec jsem vzala ruční šlehač…
    Díky moc za radu. A.H.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 11. 2022 v 14:24

      I velký robot by měl vyšlehat malé množství bílků. Zkuste si seštelovat šlehací metlu, měla by dosahovat až na dno misky a bez problému vyšlehat třeba i jeden bílek.

      Odpovědět
      • Monika
        2. 12. 2022 v 13:32

        Dobrý deň pani Landová,
        Prosím o radu, možem sušitˇ v horkovzdušnej rúre aj 2 až 3 plechy pavlovej naraz a na akú teplotu.
        Rada používam Vaše recepty. Ste veľká odorníčka. Moc ďakujem za odpoveť a prajem hodne zdravia.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          2. 12. 2022 v 15:00

          Ano, můžete, je to v receptu uvedeno … „Pokud budete péct více plechů najednou, zapněte horký vzduch a teplotu nastavte na 90 stupňů.“ 🙂

          Odpovědět
  • Róza
    12. 12. 2022 v 14:32

    Mohu plnit i zmrzlinou pak šlehačka a ovoce?

    Odpovědět
  • Veronika
    17. 2. 2023 v 19:12

    Dobrý den,
    Mám prosim dotaz, pokud peču mini pavlovu zároveň na plechu s pusinkami, mám pusinky vyndat dříve ? Mám strach, aby se mi pavlovy nesrazili,nespadli když otevřu troubu.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 2. 2023 v 9:52

      Pusinkám nebude vadit, když budou přesušené, takže je tam klidně nechte. Jinak troubu je vhodné během pečení otevírat, aby odešla vlhkost 🙂

      Odpovědět
  • Hanka
    20. 2. 2023 v 19:35

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí:
    1. Jak moc tuhý musí být sníh než budu přidávat ocet, škrob a vanilku? Když vytáhnu metle musí být špička sněhu úplně tuhá a rovná? Nebo už i mírně povadla ale celkem pevná. Šlehám ručním slehacem.
    2. Jak poznám preslehany sníh?
    3. Pokud mi mírně popraskaji z venku tak je málo vyšlehany sníh?
    4. Když si dám sníh do sáčku a udělám prvních pár dortíků tak krásně drží a je vidět vzor špičky ale u ostatních už jakobY jak se mi to zahřívá v rukách tak už méně drží tvar a není tolik vidět vzor špičky. A v troubě se to také jakoby slije dohromady .
    Děkuji a přeji hezký den 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 2. 2023 v 17:20

      Začnu posledním dotazem a tím zodpovím i první, pravděpodobně máte sníh málo vyšlehaný, protože Vám nedrží tvar. Je potřeba šlehat opravdu do pevného sněhu, ruční šlehač v tomto není moc ideální, musíte šlehat opravdu dlouho. Přešlehaný sníh je roztrhaný, vysušený, v tomto případě to zas tak moc nehrozí. Popraskat mohou při vyšší počáteční teplotě …

      Odpovědět
      • Hanka
        24. 2. 2023 v 17:03

        Dobrý den moc děkuji za rady. Ještě se zeptám co dělám špatně když je mám dohněda? Jsem teplotu snížila na 80 zkouším na nižší vyšší kratší dobu delší dobu a stále je mám nahnědlá děkuji.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          25. 2. 2023 v 19:04

          Na jaký pečete program?

          Odpovědět
          • Hanka
            27. 2. 2023 v 7:38

            Peču na horní a spodní ohřev. Klasická trouba. A ještě se zeptám zda jde Pavlova udělat z cukrového rozvaru. Protože ten jde i ručním slehacem vyšlehat do tuhá. Takhle jak popisujete ten postup tak i hodinu jsem slehala a stále nebyl správne tuhý.

          • Míša Landová
            27. 2. 2023 v 9:53

            Ano, robot je v tomto případě určitě vhodnější … s rozvarem jsem Pavlovu nikdy nedělala, ale určitě to také nějak půjde.

  • Radka
    5. 3. 2023 v 17:39

    Dobrý den, tak jsem se odhodlala a zkusím, ale…. Někde jsem četla, že šlehaly sníh hodinu? Je to možné tak dlouho? Když použiji robot, tak na střední rychlost? Moc děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      9. 3. 2023 v 12:38

      Myslím, že většina robotů ani šlehačů by hodinové šlehání nevydržely 🙂 v robotu to jde rychleji, je potřeba šlehat pozvolna a při nižší rychlosti.

      Odpovědět
  • Ivana
    31. 3. 2023 v 11:31

    Dobrý den,Pavlovy už mám,rada bych plnila šlehačkou s mascarpone ale jednou se mi tento krém nevyvedl a tak nevím,co jsem udělala špatně. Srazil se….díky za radu. I. Ch.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 4. 2023 v 8:39

      Pokud se krém srazil, byl přešlehaný. Je potřeba šlehat pozvolna a při nižší rychlosti.

      Odpovědět
  • Lucie
    5. 4. 2023 v 22:37

    Dobry den, Míšo. Zkouším Pavlovu a měla bych pár dotazů.
    Někde čtu, že hotovou Pavlovu poznáme „na poklep“ nebo že „zvoní“. Nevíte, co to znamená? Nevím, jak poznat, že je tak akorát? Je normální, že když ji hned vytáhnu z trouby a rozpůlím, je lehce mazlavá? (Byla jsem zvědavá). To se změní tím, že zůstane v troubě přes noc, tím „dojde“?
    Dělala jsem tvar bochánků, které máte v knize, ale nemám je tak hezky hladké. Použila jsem menší špičku 1 cm průměr. Na pavlovach se mi dělaly rýhy, bubliny apod. Čím to může být? Napadá mě jen preslehany sníh. Cukr jsem zaslehavala na střední rychlost po lžících. Po přidání cukru jsem na plný výkon šlehala 15 minut 🤷 Děkuji za rady, Lucie

    Odpovědět
    • Lucie
      5. 4. 2023 v 23:36

      A při druhém pokusu mi dokonce většina po celém obvodu praskla, až na konci pečení. A z jedné Pavlovy vytéká „rozvar“😯😔

      Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 4. 2023 v 8:23

      Správná Pavlova by měla být uvnitř jako marshmelow, nicméně hodně lidí ji spíše suší do podoby pusinky. Takže je v pořádku, že je lehce mazlavá po upečení 🙂 Šlehání se nedá měřit časem, každý robot je jinak výkonný, takže těžko říct, zda byl málo nebo naopak moc ušlehaný, musela bych vidět 🙂

      Odpovědět
  • Dagmar
    10. 4. 2023 v 15:49

    Dobrý den Míšo.
    Prosím, je možné připravit krém ze šlehačky a mascarpone večer, nechat ho v lednici a plnit ráno?

    Děkuji za Vaše stránky.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      10. 4. 2023 v 21:09

      To bohužel ne, protože šlehačka po čase spadne a ráno bude krém řídký. Je potřeba našlehat a hned použít.

      Odpovědět
      • Dagmar
        14. 4. 2023 v 23:00

        Moc děkuji za odpověď.

        A mám ještě jednu otázku. Peču je podle tohoto receptu, všichni je milují, ale cca po 3 hodinkách se začínají roztékat. Vlastně když teď na to myslím, stalo se mi to i u rolády Pavlova. Je to normální stav? Nebo někde dělám chybu?

        Odpovědět
        • Dagmar
          14. 4. 2023 v 23:04

          Je, teď mě napadá, že by to bylo tou slehačkou?

          Odpovědět
        • Míša Landová
          16. 4. 2023 v 19:58

          Ano, je to přirozené, je to sněhové pečivo, se šlehačkou určené k rychlé spotřebě 🙂

          Odpovědět
    • Zdena
      6. 4. 2024 v 20:40

      Já tento krém mám v sáčku v lednici i několik dni a nikdy jsem s nim neměla problém. Krásné tuhý po celou dobu.

      Odpovědět
  • Baru
    2. 5. 2023 v 8:05

    Dobrý den,
    peču téměř vše podle Vás a vždy je vše super. Včera jsem dělala Pavlovy pro kamarádku, která nepoužívá klasický cukr, takže jsem použila xylitol. Sníh se krásně našlehal (použila jsem bílky z kachních vajec), vše jako obvykle, ale i přes sušení skoro 3h jsou na povrchu stále neupečené, což nechápu, protože povrch byl vždy na dotek tvrdý… Napadlo by Vás, čím to může být? Cukrem nebo těmi kachními bílky? Děkuji za odpověď

    Odpovědět
  • Anna K.
    1. 7. 2023 v 19:03

    Dobrý den, na vaše stránky jsem narazila teprve před pár dny a nechápu, jak jsem bez nich mohla žít a vůbec péct 😀 teď jsem dělala mini pavlovy a makový chlebíček s citronovou polevou a bylo to výborné, mělo to velký úspěch a hned se to snědlo😀 máte tolik úžasných nápadů, vše krásně popsané a vysvětlené..oceňuji i makové recepty..ikdyž já mák nemusím, tak zbytek rodiny ho prostě miluje😀 děkuji👏

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 7. 2023 v 9:05

      Milá Anno, vítejte v mém sladkém světě a budu ráda, když zkusíte i další recepty 🙂

      Odpovědět
  • Ája
    4. 8. 2023 v 15:58

    Moc děkuji za Vaše recepty, mini pavlova se povedla na jedničku😊👍🏼

    Odpovědět
  • Hana
    28. 8. 2023 v 18:32

    Prosím jak na to, aby mi pusinky po vložení do trouby nespadly. Mám je krásně vysoké do doby než je do té trouby vložím 😕😞 děkuji

    Odpovědět
  • Michaela
    17. 10. 2023 v 6:54

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.
    Dneska bych chtěla upéct pavlovky a oslava bude až v pátek. Jak je mám uskladnit? V uzavřené dóze? A můžu je dát na sebe, nepřilepí se mi k sobě?
    Děkuji za odpověď, hezký den. 😇

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 10. 2023 v 8:08

      Ano, klidně můžete upéct pár dnů předem. Uchovávejte v uzavřené dóze při pokojové teplotě, lepit by neměly.

      Odpovědět
      • Michaela
        17. 10. 2023 v 9:28

        Děkuji moc a musí ta dóza dobře těsnit? Mám totiž klasické umělé.
        Děkuji za rady! ☺️

        Odpovědět
  • Olca
    29. 12. 2023 v 12:28

    Pavlova je moje srdeční záležitost, zbožňuju je, ale nikdy jsem je ještě nezkoušela. Letos poprvé se mi konečně povedly sněhové pusinky podle Vás a jsou luxusní, proto bych se ráda pustila i do Pavlovy. Ráda bych je udělala manželovi do práce na narozeniny, ale problém je v tom, že bych je potřebovala udělat večer, aby si je ráno mohl vzít do práce. Někde jsem četla, že je „vymazávají“ čokoládou, aby právě tolik nezvlhly. Zkoušela jste? A můžu je nechat naplněné v lednici?
    Moc dekuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 12. 2023 v 14:13

      Ano, je to sněhové pečivo, které rychle vlhne. Někdo vymazává čokoládou, někdo kakaovým máslem, případně plní trvanlivějším krémem. Já jsem vždy plnila až v den podávání, ale troufám si říct, že když naplníte večer, do rána by měly vydržet, jen budou trochu křehčí, takže lépe rovnou dát do košíčků nebo podtácky, aby se lépe přenášely. Naplněné určitě skladovat v lednici.

      Odpovědět
  • Lenka
    3. 1. 2024 v 19:50

    Dobrý den, prosím myslíte, že je možné nahradit cukr xylitolem? Nebo alespoň třeba 1/2 na 1/2? Dcera nesmí moc cukru, tak přemýšlím, zda je možné něčím nahradit. Moc ráda bych tento recept zkusila. Děkuji ❤️

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 1. 2024 v 9:18

      Upřímně, vybrala bych si raději jiný recept. Tento na cukru stojí a padá a je ho tam opravdu hodně 🙂

      Odpovědět
  • Zuzka
    20. 1. 2024 v 8:34

    Dobrý den Míšo, recept je úžasný. Dělala jsem poprvé jako zkoušku před taťkovou oslavou narozenin a povedly se náramně. Moc děkuji za podrobný popis postupu, díky tomu jsem se vyvarovala chybám 🙂 Krém jsem udělala půl na půl šlehačka-mascarpone a ani po 12 hodinách nejsou rozmočené ani křehké, pěkně drží tvar a nerozpadají se 😊

    Odpovědět
  • Ivanka
    29. 2. 2024 v 14:00

    Dobrý den Míšo, chtěla bych se zeptat proč je po upečení Pavlova uvnitř žlutá. Jinak moc super

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 2. 2024 v 16:09

      Tak to netuším, proč ji máte žlutou, já mám vždy bílou …

      Odpovědět
      • Jana Šedinová
        7. 4. 2024 v 13:49

        Dobrý den, u velké Pavlovy mám konzistenci uvnitř jako Marschmelou, ale u malých Pavlovek to nedokážu docílit
        Mám to uvnitř spíš žužlavé. A pokud by se nechaly pusinky přes noc v troubě, tak to už si neumím představit jaké jsou.
        Jak docílit konzistenci Marschmelou?? Moc děkuji!!!😊

        Odpovědět
  • Ivet
    11. 3. 2024 v 18:32

    Dobrý den, doufám,chtěla bych se zeptat, zda jde péct v troubě bez horkovzduchu? Zkousela jsem 2x, ale pokaždé mi zhnedly, ale to bude asi vyšší teplotou..

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 3. 2024 v 8:22

      Ano, dá se péct i jen na horní a dolní ohřev a pokud hnědnou, bude to vysokou teplotou, zkuste snížit 🙂

      Odpovědět
  • Jana
    28. 3. 2024 v 16:19

    Vymazlené! Určitě chutnaly skvěle! Děkuji za parádní stránky. Hezké dny!

    Odpovědět
  • Marie
    12. 4. 2024 v 13:48

    Moc zdravím,dělala a jedla jsem poprvé,určitě ne naposledy. Opravdu jsou výborný. Děkuji Marie

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 8 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ