Menu
Makronky

Oreo makronky

Přestože mi sušenky Oreo nechutnají, tak tahle náplň mě zaujala natolik, že jsem se rozhodla ji vyzkoušet. A dobře jsem udělala, je totiž skvělá. Chuť sušenek je tam znát na první ochutnání a dostatečně výrazně, což se u některých příchutí bohužel říct nedá. Navíc vypadají moc pěkně, tmavá náplň hezky ladí se světlou pusinkou posypanou drobečky. No řekněte, nejsou to krasavice 🙂

Recept na makronky je stejný, jako všechny moje předchozí. Jen nebudeme v tomto případě přidávat barvu, ale ozdobíme drobečky sušenek. Což je sice fajn změna, ale pro někoho natolik velká, že si makronku nebude moc dopřát. Jak je to možné? Jednoduše, přidáním sušenek do náplně totiž makronky ztrácí svou přirozenou bezlepkovost. Takže pozor 🙂

Oreo makronky (ca. 40 celých makronek)



Těsto na makronky (ca. 80 pusinek):

150 g mandlové mouky

150 g moučkového cukru

55 g + 55 g bílků

150 g cukru krupice

40 ml vody

+ jedna sušenka Oreo na posypání

Připravte si 3 plechy, které vyložte pečícím papírem nebo folií. Pokud chcete mít makronky stejně veliké, můžete si na spodní stranu papíru nakreslit kolečka (průměr 3,5-4 cm), případně si vytvořit papírovou šablonu, kterou opakovaně vložíte pod papír na pečení.

Troubu si předehřejte na 135-140 stupňů. Uvedená teplota je orientační, každá trouba peče trochu jinak, je potřeba vyzkoušet. Makronky je dobré péct s horkým vzduchem.

Mandlovou mouku společně s moučkovým cukrem krátce promixujte a dejte do větší mísy. K této směsi přidejte polovinu bílků (55 g) a promíchejte do pasty.

Krupicový cukr (150 g) dejte do menšího kastrolku a zalijte vodou. Společně svařte na cukrový rozvar o teplotě 118 stupňů. Současně začněte šlehat druhou polovinu bílků (55 g) se špetkou soli do polotuhého sněhu. Jakmile rozvar dosáhne požadované teploty, pomalu ho začněte lít za stálého šlehání na předšlehané bílky. Pokračujte ve šlehání do zchladnutí a zpevnění sněhu.

Sníh ve dvou částech stěrkou vmíchejte do mandlové pasty, těsto zlehka obracejte tak dlouho, dokud vám pomalu neztéká ze stěrky. Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 9 mm a nastříkejte makronky na připravené plechy.

Plechem bouchněte několikrát o stůl, aby se těsto zbavilo vzduchových bublin nebo případných špiček. Sušenku Oreo zbavte náplně a rozdrobte. Drobečky lehce posypte nastříkané makronky. Makronky pečte po jednom plechu ve vyhřáté troubě 14-18 minut. Není třeba je předem sušit. Doba pečení záleží na nastavené teplotě.

Hotové makronky by měly být na dotek pevné. Zkuste jednu opatrně odloupnout, pokud to jde snadno, je hotovo. Po vytažení z trouby nechte makronky chladnout na plechu, teprve až po úplném vychladnutí opatrně sloupněte z papíru.

Smetanová náplň s Oreo sušenkami:

(recept podle Kariny Rivera C)

200 g bílé čokolády Valrhona Ivoire nebo Callebaut Velvet

130 g smetany ke šlehání min. 33%

66 g sušenek Oreo (6 ks)

20 g invertního cukru

10 g másla

Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.

Smetanu zahřejte společně s cukrem a přidejte na kousky nalámené sušenky Oreo (i s náplní). Krátce provařte do rozpuštění sušenek. Poté nalijte směs ve třech částech na rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přidejte máslo a promixujte tyčovým mixérem.

Náplň dejte do misky, přikryjte folií (položte přímo na náplň) a dejte vychladit do lednice.

Před plněním náplň nejdříve promíchejte stěrkou, je poměrně tuhá, pak přendejte do sáčku a makronky naplňte. Nechte do druhého dne rozležet, uchovávejte v lednici v uzavřené dóze.

Vytisknout recept

63 Comments

  • Lucie Kadlecova
    4. 11. 2019 v 18:09

    Dobry den Miso, tak tento recept urcite zkusim co nejdrive, nebot mame v rodine same milovniky Orea 😉 mam ale dve otazky: vzdycky jste uvadela, ze makronky nepect na horkovzduch, ale normalne, proc ta zmena? A dalsi otazka se tyka cukru v naplni, je mozne ho nahradit obyc cukrem? jestli ne, jakou vyhodu ma tento druh cukru? Diky moc a peceni zdar! 😉

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 11. 2019 v 8:11

      Lucko, zdravím Vás, pokud máte oreo rádi, dvojí důvod, proč to vyzkoušet 🙂 S tím horkým vzduchem je to trochu jinak 🙂 teprve teď jsem si uvědomila, že to vlastně v receptech nikde přímo nepíšu, proto jsem to tentokrát napsala. Ale máte pravdu, když jsem před lety s makronkama začínala, tak jsem pekla bez horkého vzduchu. Tehdejší trouba mi to ani jinak neumožňovala. Nicméně teď už dlouhodobě peču jen s horkým vzduchem. Ale i tak je to hodně individuální, stejně tak jako teplota pečení, každý si to musí otestovat sám na své troubě 🙂
      Nejsem chemik, tak že o invertním cukru vím asi tak jako všichni ostatní. Nicméně v těchto náplní je proto, aby byla náplň hezky hladká, nepraskala, prostě taková pěkná emulze. Osobně si ale myslím, že v tomto případě se dá zcela vynechat, případně nahradit glukozou.

      Odpovědět
    • Lucie Kadlecova
      5. 11. 2019 v 14:26

      Diky Miso, urcite vyzkousim a dam vedet 😉

      Odpovědět
  • Petra Mazurová
    4. 11. 2019 v 19:20

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    Odpovědět
  • Petra Mazurová
    4. 11. 2019 v 19:25

    Dobrý večer.Taky mě zajímá ten invertní cukr.Dá se někde koupit normálně,aniž by se muselo platit za dopravu a nebo se dá případně i nahradit?A proč se vlastně přidává místo obyčejného cukru?Děkuji. 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 11. 2019 v 8:13

      Já věděla, že bude na cukr spousta dotazů :)) ale chápu Vás, já osobně o něm vím jen to, co jsem se dočetla na netu. Nicméně v těchto typech krémů se přidává kvůli konzistenci a struktuře, aby krém nepraskal, byl hezky hladký, taková emulze. Invertní cukr koupíte na cukrářských eshopech nebo se dá vyrobit i doma. Osobně si myslím, že je možné ho zcela vynechat. Pokud byste chtěla nahradit, tak glukozou.

      Odpovědět
    • Jitka Boumová
      5. 11. 2019 v 8:31

      Makronky vypadají úžasně. Také mě invertní cukr zarazil a jsem moc ráda, že se dá nahradit glukozou, tu mám doma. Míšo opět super, hned vyzkouším, myslím, že budou u nás mít velký úspěch. Díky za krásné recepty. Zítra budu dělat čokoládokaramelovou ganache opět podle vašeho receptu. Máte je prostě nejlepší!

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 11. 2019 v 19:54

      Jitko, díky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 11. 2019 v 9:37

    Dobrý den, ráda bych se také zeptala… dřív jste v receptech uváděla,že se makronky mají nechat před pečením zaschnout, v posledních dvou receptech ale pečete rovnou…jak je to tedy lepší?
    moc děkuji za info a také za váš blog…co recept,to ohromná mňamka a tím pádem i úspěch doma!
    Anička

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 11. 2019 v 8:52

      Aničko, ano, máte pravdu, dříve se makronky sušily. Jenže pak někdo přišel na to, že to není potřeba a může se péct ihned po nastříkání 🙂 je to super, šetří to čas i místo. Nicméně pokud máte pocit, že máte makronky po zaschnutí lepší, tak klidně sušte. Dokonce jsou i některé trouby, které to bez sušení nezvládnou 🙂 jen pozor, týká se to pouze přípravy s rozvarem.

      Odpovědět
  • Noemy
    22. 11. 2019 v 16:37

    Zdravím Míšo, recept vypadá lákavě mám dotaz lze invertní cukr nahradit zlatým sirupem je to také invertní cukr jen nevím, zda je to možné. Děkuji mějte se hezky.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 11. 2019 v 19:52

      Ano, to by asi šlo, případně je možné zcela vynechat,

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 12. 2019 v 19:11

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak skladovat suché skořápky makronek?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 12. 2019 v 19:41

      Pokud nebudete makronky hned plnit, doporučuji zamrazit. Bez náplně skladovat v uzavřené dóze při pokojové teplotě max. 1-2 dny.

      Odpovědět
  • viki
    20. 2. 2020 v 12:09

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat zda je možné nechat zamrazit i naplněné makronky? Neutrpí výrazně konzistence a chuť? Potřeboval bych je udělat tak 10dní dopředu i s naplněním.
    Díky

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2020 v 7:03

      Ano, můžete zamrazit i naplněné makronky, krátkodobě jim to neuškodí. Důležité je, vyndat pak z mrazáku do lednice a tam nechat povolit.

      Odpovědět
  • Unknown
    28. 2. 2020 v 10:38

    Dobrý den, dlouho jsme se s dcerou odhodlávaly upéct makronky. Měly jsme z toho velký respekt. Včera jsme udělaly náš první pokus a dopadl na výbornou. Už jsme zkoušely několik receptů z Vašeho blogu a pokaždé se vše povedlo a mělo velký úspěch. Děkujeme moc za recepty a perfektní popis.
    Zdraví Jana a Míša

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 2. 2020 v 14:01

      Tak to jsem moc ráda, že se i makronky podle "mě" povedly 🙂

      Odpovědět
  • Martina Nedomlelová
    17. 4. 2020 v 8:00

    Tak tyhle makronky jsou fakt úžasné! Vypadají skvěle a chuť je famózní. Nikdy by mě nenapadlo, že oreo bude tak dobrá náplň.
    Moc díky za recept!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 4. 2020 v 5:24

      Také mě tahle náplň nadchla, přestože oreo jako také nemám ráda .)

      Odpovědět
  • Katarina
    5. 9. 2020 v 17:13

    Pekny den prajem, urcite vyskusam Vas recept akurat sa chcem opytat ci nechavate odlezat bielka den-dva dni.. dakujem za pdpoved 🙂

    Katka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 9. 2020 v 18:00

      Katko, na makronky s rozvarem můžete klidně použít i čerstvá vejce, jen by měla mít pokojovou teplotu.

      Odpovědět
  • Dagmar
    29. 10. 2020 v 15:26

    Prosím, co se stane, když bilky nebudou odlezele

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 10. 2020 v 20:08

      Bílky nemusí být odleželé, můžete klidně použít z čerstvých vajec. Nicméně je dobré, aby měly pokojovou teplotu.

      Odpovědět
  • Nikola
    26. 11. 2020 v 9:27

    Dobrý den, jsem úplný začátečník s makronky,ale už dlouho je chci vyskouset,ale můj dotaz zní dá se to udělat i bez toho cukroveho rozvaru a pokud ano jak udelat? Nemám doma totiž teploměr abych si mohla hlídat teplotu toho rozvaru. Moc děkuji za odpoved

    Odpovědět
  • Jana
    15. 3. 2021 v 18:11

    Dobrý den, zkoušela jsem dělat tyhle makronky. Při veslehavani cukrového rozvaru se mi nemalá část rozvaru oprýskaná/nalepila na stěny mísy ještě nad sníh, přestože jsem se snažila vlevat spíše ke středu. Máte na to prosím nějaký zlepšovak? Nebo se s tím počítá?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      15. 3. 2021 v 19:59

      Pokud šleháte sníh v robotu, je nejlepší lít rozvar po stěně mísy, nikoliv do středu. Jakmile se dostane do metly, tak ta ho rozmete po stěně a to je špatně.

      Odpovědět
      • Jana
        16. 3. 2021 v 16:16

        Děkuji. Dnes je to podstatné lepší. Makronkový Mistr že mně, ale asi nikdy nebude. 😀 Některé jsou nakloněné na stranu. Říkám si, jestli to není tím, že jsem třeba držela špičku ze šikma? Myslíte, že když položím makronky na stojato na čokoládovou polevu na dortu, můžu tak nechat dort nazdobeny už den předem v lednici? Příp. takto připravený dort v lednici dát do papírové krabice? Nebo radši ničím neprikryvat? Omlouvám se za hrubky, píšu na mobilu.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          16. 3. 2021 v 17:15

          Šikmé makronky mohou být tím, že dlouho zasychaly před pečením, na vině může být ale i podložka nebo trouba. Nemyslím, že by to bylo stříkáním 🙂 Na čokoládě by makronky do druhého dne měly vydržet, ale dort bych do krabice nezavírala, zvlhne a tím i makronky.

          Odpovědět
  • BARBORA
    16. 3. 2021 v 8:27

    Dobrý den, ja se zeptám asi na uplne jasnou věc, ale chtěla bych zkusit makronky poprvé a jasne mi to není:-)tz první polovinu bílků také slehame nebo jen vlijeme do smesi? Děkuji moc za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 3. 2021 v 8:29

      První polovina bílků se nešlehá, společně s mandlemi a cukrem se utře do pasty.

      Odpovědět
  • Lucka
    17. 3. 2021 v 20:17

    Dobrý den, Míšo,
    jdu si k Vám pro radu :).
    Vždy, když upeču kakaové makronky dle Vašeho receptu, tak se skoro vždy povedou, mají krásnou nožku a jsou vysoké a pravidelné, avšak když udělám tyto „obyčejné“, jsou občas rozteklé, nebo se jim ztratí nožka, nebo mají zvlněný vrch jako by byl pokrytý nějakou fólií, nevim, jak to lépe specifikovat. 🙂 Myslela jsem si, že je to náhoda, ale stalo se to takto už několikrát a to je dělám naprosto stejně.
    U kakaových makronek jsem si všimla, že kvůli zvýšenému množství sypkých surovin je tam navýšené množství bílků, zkusila jsem tedy kakao nahradit větším množstvím mandlové mouky. Už se tolik neroztekly, ale pořád to není ono a to jsem zkoušela variantu s i bez horkého vzduchu. Poradíte, čím to může být? Děkuji a přeji hezký den

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 3. 2021 v 11:31

      Lucko, u makronek může být na vině více věcí 🙂 Pokud se Vám makronky roztékají, tak máte zřejmě hodné řídké těsto. Můžete být buď přemíchané nebo nebyl dostatečně pevný sníh. U makronek bez nožičky může být na vině také sníh, zvlněný povrch je obvykle při vyšší vlhkosti … ale takto na dálku je to těžké hodnotit 🙂

      Odpovědět
  • Markéta
    2. 7. 2021 v 21:32

    Dobrý den,

    také mě láká makronky vyzkoušet, máte krásně popsané recepty a ty fotky opravdu lákají k vyzkoušení. Jen bych se chtěla zeptat – množství surovin je pouze a jeden plech? Nebo jak se těsto uchovává, než se první plech upeče. Můžu si nastříkat na plechy všechno těsto? Nebudou makronky přeschlé, než dojde na pečení posledního plechu? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 7. 2021 v 7:31

      Množství surovin vychází zhruba na tři plechy. Doporučuji nastříkat všechno hned, těsto by nemělo být v sáčku moc dlouho. Zasychání určitě není na škodu, spíše naopak, makronkám jen prospěje.

      Odpovědět
  • Jojo
    4. 7. 2021 v 13:43

    Dobrý den, chystám se na makronky. Ráda bych se zeptala na “požadovanou teplotu rozvaru”, kolik je to stupnu??
    Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
  • Jitka
    4. 7. 2021 v 23:42

    Zravím, Míšo, vše dělám podle vás, několik plechú se povedlo. Ale v poslední době mi nejdou pořád praskají, celý plech, zkusila jsem bez rozvaru a ty jsou zase duté. Spousta plechů. Ale zeptám se na sníh s rozvarem. Když šlehám, tak na nízké otáčky a posléze přilívám rozvar. Potom trochu zvýším a pak víc. Ušlehám do pevna, je krásně lesklý, ale zdá se mi měkký. Špičky se ohýbají, i když sníh drží. A pak makronky praskají a jsou to většinou piškoty. Můžete k tomu něco poradit? Díky.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 7. 2021 v 7:29

      Obávám se, že šleháte přesně obráceně 🙂 zpočátku můžete klidně rychleji, zvláště když se přilévá rozvar, ale ke konci nikdy na maximum. Sníh by měl být lesklý, ale vláčný, měkké špičky jsou v pořádku. Pokud máte piškoty, problém bude někde jinde … málo vyšlehaný sníh před rozvarem, špatně nalitý rozvar ???? Jinak pokud makronky praskají, doporučuji nechat zaschnout před pečením, zvláště v těchto letních horkých dnech.

      Odpovědět
      • Jitka
        5. 7. 2021 v 23:24

        Děkuji za odpověď

        Odpovědět
  • Mirka
    14. 9. 2021 v 7:19

    Dobrý deň. Môžem prosím nahradiť invertný cukor obyčajným práškovým? Našla som na nete len recept na invertný sirup a nie cukor. Ďakujem.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      14. 9. 2021 v 7:54

      Invertní cukr se dá koupit hotový a nemá tam funkci sladivosti. Pokud nemáte, vynechte.

      Odpovědět
  • Daniela
    20. 9. 2021 v 19:44

    Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, zda si myslíte, že by krém šel použít i do dortu. Moc díky 🙂

    Odpovědět
  • Hana
    26. 10. 2021 v 22:59

    Dobrý den, mohla bych se zeptat co způsobuje že Makronky nejdou odlepit? Peču dle receptu na teplotu 140 stupňů 18 minut někdy i 20 minut ale to už začínají hnednout. Zkusila jsem péct na silikonu i na teflonove podložce a je to pořád stejné a na papíru ještě horší. Jinak jsou krásné jen asi nedopecene.
    Moc děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Míša Landová
      27. 10. 2021 v 12:49

      Na vině může být špatně vyšlehaný sníh nebo kvalita mandlové mouky …

      Odpovědět
      • Hana
        27. 10. 2021 v 13:57

        Takže šlehat snih déle? Madlovou mouku jsem použila x-fine od diana company.
        Děkuji za odpověď

        Odpovědět
        • Míša Landová
          27. 10. 2021 v 20:20

          Zkuste jinou mouku, ta x-fine je příliš jemně mletá a tím i mastnější … u sněhu může být problém na více místech, málo vyšlehaný před rozvarem, špatně zašlehaný rozvar … ale tipovala bych to spíše na tu mouku 🙂

          Odpovědět
          • Hana
            27. 10. 2021 v 22:00

            Super, mockrát děkuji 🙂

  • Hana
    27. 10. 2021 v 22:02

    Super, mockrát děkuji 🙂

    Odpovědět
  • Eva
    7. 5. 2022 v 7:13

    Dobry den, ja je delala uu nekolikrat, chutove jsou skvrle, ale mam je vypoukle dovnitr, odlepit se daji. Nevim kde delam chybu. Jinak bych Vas chtela poprosit o radu, jake sacky na tvoreni pouzivate, zkousela jsem už tolik variant a i tohoto kremu mi dokonce praskly a vse mi vyteklo ven, tak jsem plnila lzickou a to opravdu nevypada dobre, ale jinak to neslo. Dekuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      7. 5. 2022 v 22:03

      Na jaké podložce pečete? Pokud jsou vyboulené ze spodu, může být na vině mastná mouka nebo nevhodná podložka, případně málo upečené … sáčky doporučuji od firmy Martellato, koupíte na cukrářských eshopech.

      Odpovědět
  • Jitka
    9. 11. 2022 v 11:34

    Dobrý den Míšo,

    chtěla jsem se zeptat, píšete, že množství by mělo vyjít na cca 80 makronek. Mně jich z tohoto receptu vyšla ani ne polovina. Může být na vině to, že vajíčka neměly pokojovou teplotu a tudíž se nevyšlehal sníh do většího objemu?
    Děkuji předem za odpověď, jednou bych se k Vám ráda dostala na kurz na makronky. Třeba mě Ježíšek vyslyší. 🙂
    Mějte se krásně a děkuji za to, co děláte.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      9. 11. 2022 v 15:51

      Ano, ale je myšleno 80 ks samotných skořápek, celých slepených je jich samozřejmě polovina, tedy cca 40. Předpokládám, že Vám to vyšlo také tak 🙂

      Odpovědět
  • Míša
    28. 1. 2023 v 12:50

    Dobrý den peču podle Vás makronky a konečně se daří ale mám dotaz jaké máte vy podložky? Děkuji Vám moc vaše recepty jsou skvělé a mě se daří děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 1. 2023 v 17:11

      To mě moc těší, že se daří 🙂 já peču primárně na teflonových podložkách.

      Odpovědět
  • Markéta Čápová
    23. 2. 2023 v 13:47

    Dobrý den Míšo, moc děkuji za recept. Tyto oreo makronky jsou mé vůbec první a musím říct, že jsou opravdu výborné. Makronky se povedly, jen cca 1/3 mi popraskaná, nevíte čím to může být abych tomu předešla? A krém je opravdu famózní. Jste neskutečný talent a moc sympatická, díky za Vás🙂.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 2. 2023 v 14:35

      Nechte makronky před pečením zaschnout, tím se obvykle eliminuje veškeré praskání 🙂

      Odpovědět
  • Ilona
    4. 8. 2023 v 7:59

    Dobrý den Míšo, oreo sušenky také nemusím, ale mám péci oreo dort a tak mě napadlo použít tento krém do dortu. Šel by trochu vyšlehat? nebo se musí jen umíchtat. Nevím, jestli díky oreo sušenkám není krém do dortu moc hutný.
    Děkuji Ilona

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 8. 2023 v 9:20

      Tento krém už se po vychlazení nešlehá, musela byste dát více smetany, aby šel našlehat.

      Odpovědět
  • Lucie
    20. 1. 2024 v 9:14

    Dobrý den, Míšo. Chtěla bych vás poprosit o radu 🙏makronky dělám celkem často a vždy jsou super… tentokrát ale bylo něco špatně, makronky měly sukynky místo nožky, ale hlavně uvnitř byly duté…plnila jsem den předem, ale po vyndání jsou stejně tvrdé…když do nich kousnu, jsou na povrchu hodně křupavé, prasknou…pak je velká mezera a pak kousek hmoty, která je tuhá…vždy jsem měla makronky vláčné….použila jsem mouku Alika (jindy používám z Lidlu) a dala jsem gelové barvivo Wilton (jindy dávám tekuté v tubě)…jinak postup stejný jako vždy…nenapadá vás, v čem by mohla být chyba? Děkuji, Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 1. 2024 v 17:24

      Podle toho, co píšete, bych viděla buď problém ve sněhu … málo vyšlehaný před litím rozvaru nebo špatně zapracovaný rozvar, případně i ta mouka. Jestli je to jediná změna od minule, zkuste ji vyměnit, mohlo to být i moukou.

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ