Menu
Makronky

Čokoládové makronky s malinami

Svátek Sv. Valentýna neslavím a jak tak sleduji své okolí, nejsem sama. Připadá mi, že jediný kdo ho slaví, jsou asi obchodníci 🙂 nicméně je to dobrý důvod upéct něco sladkého. Ať už pro svého milovaného nebo jen tak. A protože maliny a čokoláda jsou velmi oblíbená a osvědčená kombinace, nejen na Valentýna, zkusila jsem ji tentokrát do makronek.  

Zvažovala jsem dvě varianty náplně, ganache připravenou z malinového pyré a hořké čokolády nebo čokoládový krém s malinou uprostřed. Ta druhá možnost mi přišla vhodnější, protože pokud nemáte rádi maliny, můžete je vynechat a udělat si jen čistě čokoládové makronky, které jsou mimochodem taky skvělé 🙂

Na makronky budete potřebovat (cca 30 celých):

150 g mandlové mouky (mleté loupané mandle)

150 g moučkového cukru

20 g kakaa

57 + 57 g bílků 

150 g cukru krupice 

38 ml vody 

Připravte si 3 plechy, které vyložte pečícím papírem nebo folií. Pokud chcete mít makronky stejně veliké, můžete si na spodní stranu papíru nakreslit kolečka, případně si vytvořit papírovou šablonu, kterou opakovaně vložíte pod papír nebo folii na pečení. 

Mandlovou mouku společně s kakaem a moučkovým cukrem promixujte do jemna a přesypte do mísy. Přidejte polovinu bílků (57 g), promíchejte do pasty a odložte stranou. 

150 g cukru krupice dejte společně s vodou do menšího kastrolku a při střední teplotě svařte na cukrový rozvar. V okamžiku, kdy se začne voda vařit, začněte šlehat druhou polovinu bílků (57 g). Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 118 stupňů, pomalu ho začněte lít za stálého šlehání na bílky. Pokračujte ve šlehání do zchladnutí a zpevnění sněhu. 

Sníh po částech vmíchejte do mandlové pasty, těsto roztírejte a obracejte tak dlouho, dokud Vám pomalu neztéká ze stěrky. Po vytažení stěrky z těsta by vytvořená špička měla pomalu klesat zpět, až se úplně ztratí. 

Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 9 mm a nastříkejte makronky na připravené plechy. 

Plechem bouchněte o stůl, aby se těsto zbavilo vzduchových bublin nebo případných špiček. Můžete také poklepávat dlaní zespodu na plech. Makronky nechte zaschnout, až jsou pevné a na dotek nelepivé. Obvykle stačí cca 30 minut.

Troubu si předehřejte na 150 stupňů. Makronky pečte 13 – 14 minut po jednom plechu na střední příčce. Hotové makronky by měly být na dotek pevné. Makronky nechte zcela vychladnout, pak opatrně sloupněte z papíru.

Upečené makronky můžete ihned po vychladnutí plnit krémem nebo je uschovat i na několik týdnů do mrazáku.

Čokoládová náplň s malinami:

120 g hořké čokolády 50-60%

120 g smetany ke šlehání 33%

maliny – čerstvé nebo mražené

Čokoládu nasekejte, dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte čokoládu vychladnout a lehce zhoustnout. Měla by mít hustotu krému, vhodnou k plnění.

Pokud použijete mražené maliny, nechte je předem rozmrznout. Případně je ponořte do cukrového rozvaru. Ten si připravíte jednoduše z 100 ml vody a 100 g cukru krupice. Vodu s cukrem společně svařte, stačí jen chvilku, aby se rozpustil cukr. Dejte do lednice vychladit. Mražené maliny ponořte na pár minut do vychlazeného cukrového rozvaru, vyndejte na ubrousek a nechte okapat. Takto připravené maliny použijte do makronek. 

Dokončení makronek

Polovinu makronek naplňte čokoládovým krémem, já jsem dávala jen lžičkou, ale můžete použít i zdobící sáček. Doprostřed krému vmáčkněte kousek maliny a přiklopte. Já jsem měla poměrně velké maliny, takže jsem dávala jen polovinu, pokud máte nějaké drobnější, klidně dejte i celou. Makronky nechte do druhého dne rozležet v lednici.

 recept na pusinky z kurzu v cukrárně Saint Tropez

Vytisknout recept

56 Comments

  • Anonymní
    13. 2. 2017 v 18:16

    Milo,skvely recept,makronky mam v mrazaku,tak jenom udelam napln.O vikendu jsem pekla Vas visnovy cokoladovy dort,ale s malinami a byl uzasny.Dekuji za dalsi skvely recept.Iva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 2. 2017 v 20:55

      Ivo, děkuji 🙂 dort musel být určitě skvělý i s malinami 🙂

      Odpovědět
  • Drzá Zuzana
    13. 2. 2017 v 22:34

    Máte ty makronky úplně nádherný! Jestli chutnají tak dobře, jak vypadají, tak to musí být laskomina. 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2017 v 7:38

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 2. 2017 v 23:00

    Míšo, Vaše cukrářské umění obdivuji už dlouho a pořád se opakuji, ale dnes, za tyhle úžasné makronky musím znovu seknout pochvalu! Jste geniální a takhle luxusní makronky nemají poslední dobou ani v St. Tropez! Milena:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2017 v 7:39

      Mileno, zdravím Vás, klidně se opakujte 🙂 moc hezky se to čte, děkuji :)) jojo, jak tak sleduji práci zmíněné cukrárny na FB, není to nic moc, velká škoda 🙁

      Odpovědět
  • Siraelxy
    14. 2. 2017 v 19:03

    Ještě nikdy jsm neochutnala makronku…a je to venku 🙂 Máte je absolutně nádherné. A ta kombinace malin a čokolády… Mňam.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2017 v 19:25

      Míšo, myslím, že se nic tak strašného nestalo 🙂 všechno je jednou poprvé 🙂 také jsem spoustu věcí ještě neochutnala 🙂

      Odpovědět
  • Ivuška07
    18. 2. 2017 v 7:05

    Mílo,zdravím Vás,můžu dát do mrazáku čokoládovou náplň a náplň ze slaného karamelu? Mimochodem obě jsou úúžasné.Těším se na další recepty.Iva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 2. 2017 v 9:41

      Ivo, zdravím, čokoládovu náplň jsem nezkoušela, ale myslím, že by to neměl problém 🙂 slaný karamel jsem mrazila, ten je ok 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 9. 2017 v 17:17

    Dobrý deň.Pozrela som si vašu stránku a som nadšená.Obdivujem vás s akou trpezlivosťou riadite ľuďom.Aj ja by som vás chcela poprosiť o radu,konkrétne s cokoladovymi makaronkami.Robim ich francuzkou metódou,vyšli mi stále,ale tieto coko neviem urobiť.Davam 1 lyžicu kakaa,ktorou nahradim práškový cukor,ostatne pomery nechávam nezmenené,sú podobne ako vaše u citronovycmakaronkach.Napriek tomu,je hmota veľmi hutna a neviem ju rozmiešať aby sa liala,aj keď ju miestam veľmi dlho.Makaronky mi síce vyrastú,ale povrch je akokeby zvlneny a nie sú pevne,putujú rovno do kosa.Neviete kde robím chybu?staci,nahradiť ten cukor kakaom alebo mám v tomto prípade pridať viac bielkov?Fakt tomu nechápem,pretože s farbivom sú stále ok.Poradite mi prosím vás?Adriana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 9. 2017 v 20:19

      Adriana, zdravím Vás a moc děkuji za komentář 🙂 s makronkami je to někdy potíž 🙂 já také obvykle nahrazují část cukru kakaem a souhlasím s Vámi, že těsto je nepatrně tužší 🙂 většinou se mi povede ale rozmíchat 🙂 klidne ale priste zkuste přidat malé množství bílků, mohlo by to pomoci 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      12. 9. 2017 v 22:22

      Ďakujem Vám za vašu odpoved.Mozte mi napísať,koľko gramov kakaa asi dávate a akú značku?Stale sa s nimi trápim,keď som vymenila značku kakaa tak som to rozmiešala v pohode,ale sú veľmi matne a malo im narastie nozicka.Uz som z nich zúfalá.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 9. 2017 v 14:37

      Kakao kupuji v kilovém balení na cukrářském eshopu – cukrarske-pomucky.cz/kakaovy-prasek-1-kg-1594/ a dávám ho obykle od oka nebo viz. recept výše 🙂 možná ho zkuste dát trochu méně a přidejte trochu hnědé barvy …

      Odpovědět
  • Unknown
    13. 9. 2017 v 9:30

    A ešte by som sa chcela opýtať,akou technikou robíte čokoládové makaronky?Ja robím francuzkou a stále mi schnu tak 3-4 hodiny.Myslite,že je to zle vymierame alebo ide o vlhkosť?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 9. 2017 v 14:39

      Já už dnes makronky téměř nepeču, tohle období už mám za sebou 🙂 většinou jsem ale pekla s cukrovým rozvarem, tam je délka schnutí kratší. Hodně ale záleží na počasí a aktuální teplotě a vlhkosti v místnosti 🙂 když bylo deštivo a vlhko, makronky mi také schly hrozně dlouho a občas se i nepovedly 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      15. 9. 2017 v 10:41

      Ďakujem za odpoved,skúšala som podľa vášho receptu s rozvarom a podarili tak som veľmi rada.Este ich opäť vyskúšam,ale recept je naozaj skvelý.Dakujem za všetko.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 9. 2017 v 17:51

      Tak to moc ráda slyším 🙂 děkuji a mějte se fajn 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    2. 12. 2017 v 19:29

    Dobrý večer,
    máte krásný blog..ty recepty…nádhera…a vše jak je krásné..Makronky jsou úplně výstavní. Už jsem makronky dělala, ale ne s tím cukrovým rozvarem. Mám z toho trochu strach. Musí být ta teplota 118 stupňů, je to důležité? Nemám teploměr. Akorát by bylo super, kdyby bylo více bezlepkových receptů, máme s dcerou dietu..))) Bohužel nad receptama jen slintám.)))Děkuju moc

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 12. 2017 v 21:36

      Aleno, zdravím Vás, děkuji za komentář, jsem ráda, že se blog líbí 🙂 bohužel u některých receptů se bez teploměru neobejdete. Pokud ale děláte makronky bez rozvaru, pečte je tak dál, není důvod měnit techniku 🙂 ano, bezlepkových receptů tu velké množství nemám, ale úplně málo jich také není. Mám ve svém okolí také bezlepkáře a dost často pečou podle běžných receptů jen s bezlepkovou moukou 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 12. 2017 v 11:23

    Dobrý den, poradíte mi prosím jakou používáte čokoládu? Používám běžně čokoládu v peckách, ale chci vyzkoušet i tabulkovou. Děkuji, Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 12. 2017 v 17:53

      Jano, zdravím, já také používám většinou čokoládu v peckách 🙂 tabulkovou používám jen na klasickou ganache polevu a kupuji 200g čokoládu v Lidlu, má více jak 50% kakaa a chutná moc dobře.

      Odpovědět
  • Unknown
    26. 2. 2018 v 19:51

    Dobrý den, dnes jsem dělala makronky dle vašeho receptu. Byla jaem šťastná, ze se mi konečně krásně roztekly na plechu, ale po upečení mi bylo do breku �� vůbec mi tak krásně nenaskočili se sukynkou jak vám na fotkach. Ta sukýnka jako by mi ,,utekla,, na jednu stranu … No prostě děs .. nevite čím by to mohlo být, ze tak krasne nenaskocili? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 2. 2018 v 20:28

      Hanko, dobrý večer, makronky jsou nevyzpytatelné a nikdo Vám přesně neřekne, proč se nepovedly, tak jak měly 🙂 důvodů může být několik, málo vysušené před pečením, přešlehané těsto, vysoká vlhkost vzduchu …

      Odpovědět
  • Unknown
    18. 1. 2020 v 19:39

    Dobrý den, chci se zeptat 57g bílků to je kolik cca, já nejsem cukrářska a váhu nemám vše jedu v hrneccich nebo odmerkove nádobě. Děkuji moc za odpověď

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 1. 2020 v 7:24

      Makronky vyžadují přesnost na gramy, tady si bohužel s hrnkovými odměrkami nevystačíte, váha je nezbytná, stejně jako teploměr 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    19. 1. 2020 v 14:32

    Dobrý den,
    moc děkuji za Váš blog, je plný inspirace. Některé zákusky jsem již zkoušela a vše mělo úspěch. Včera jsem se poprvé odhodlala na makronky a chci se zeptat – jak má taková makronka chutnat? Má po skousnutí "křupnout"? Stalo se mi, že uvnitř je vláčná, jakoby nedopečená.. Pekla jsem včera podle receptu na čokoládové, dnes promazala a uvidím jaké budou zítra.. Dnes jsem ještě zkusila pistáciové a se slaným karamelem (mám teprve napečené skořápky a plnit budu v týdnu). Vždy dodržuji teplotu 150st při 12-14 min. Zatím mi nepopraskaly, jen nevím jak má být uprostřed.. Poradíte? Děkuji Lucie

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 1. 2020 v 18:18

      Lucie, tak to je skvělé, že se makronky daří hned na poprvé 🙂 Je to přesně jak píšete, makronka by měla být zvenku "křupavá", uvnitř měkká a vláčná, ale určitě ne nedopečená a mazlavá. Pokud to tak je, zkuste prodloužit dobu pečení a trošku snížit teplotu. Já peču aktuálně na 135 stupňů, obvykle 15-18 minut podle velikosti.

      Odpovědět
  • Unknown
    24. 1. 2020 v 5:49

    Dobrý den, máte krásný blog ,recepty úžasné a postup dostatečně přehledný . Makronky jsem dělala 2x.Poprvé těsto trouchu řidčí makronky byly nižší ,ale jinak super .Napodruhé bych řekla vše perfektní ,ale trochu jsem se lekla při šlehání bílků myslela jsem ,že jsem přešlehala jelikož ,když jsem pomalu přilévala rozvar asi po 5 min mi zůstával sníh na stranách misky a špatně se to šlehalo to se mi napoprvé nestalo sníh se hezky držel u prostřed misky . A ještě jednu otázku dá se trochu někde ubrat cukr 🙂 Děkuji Helena

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 1. 2020 v 12:16

      Děkuji, jsem moc ráda, že se blog líbí. Zkuste šlehat na nižší rychlost a možná i kratší dobu, pět minut se mi zdá celkem dost, ale hodně záleží jaký a jak výkonný máte robot.
      Cukr k makronkám patří a ubírat ho v tomto receptu určitě nedoporučuji. Měla jsem možnost vyzkoušet tzv. low sugar makronky, jejich příprava je trochu náročnější, hlavně díky několika hodinám sušení, a ve výsledku ten rozdíl zas tak znát není. Jsou prostě některé recepty, kde to bez cukru prostě nejde 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      25. 1. 2020 v 8:12

      děkuji za odpověd robota nemám šlehám ručním mixerem i tak teda zkusím snížit rychlost a kratší dobu.S cukrem se teda budeme muset smířit 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 7. 2020 v 11:48

    Dobrý den zkoušela jsem dnes poprvé a dost mi jich popraskalo čemu se mám vyvarovat a hlavně jak docílit krásného tvaru 😊 já mám takový spíš vypouklý placičky

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 7. 2020 v 16:32

      Makronky chtějí trochu cviku a hlavně přesně dodržet technologický postup. Nechala jste makronky před pečením zaschnout? Tím by se mělo obvykle praskání odstranit … nicméně na vině může i trouba, plech nebo špatně připravené těsto. Na dálku těžko soudit, musela bych vidět Váš postup na vlastní oči, abych dokázala poradit lépe.

      Odpovědět
  • Lucka
    30. 9. 2020 v 12:13

    Dobrý den, chystám oslavu a chtěla bych se zeptat, jak dlouho před oslavou lze makronky napéct, aby vydržely hezké, protože zápasím s časem.. 🙂 lze například týden dopředu? A jak dlouho vydrží naplněné, pokud bych je naplnila jen s ganache? A ještě poslední dotaz, jak makronky správně skladovat? Moc Vám děkuji za odpovědi a taky že jste mi splnila sen a vydala kuchařku, protože Vaše recepty nemají konkurence 🙂 knížka už je podle všeho na cestě a těším se na ni jako na Vánoce 🙂 přeji hezký den, Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 10. 2020 v 7:17

      Lucko, makronky nejsou trvanlivé pečivo a moc dlouho dopředu se připravit nedají. Samotné skořápky je dobré max. do 1-2 dnů naplnit, jinak zamrazit. Naplněné vydrží 3-5 dnů podle typu náplně, čím jsou starší, tím jsou křehčí. Nenaplněné makronky můžete skladovat v uzavřené krabici při pokojové teplotě, naplněné už pak vždy v lednici. Makronky se dají bez obav zamrazit (naplněné i nenaplněné), jen je potřeba je při vyndavání z mrazáku dát vždy nejdříve do lednice a teprve po několika hodinách pak ven. Jinak Vám zvlhnou 🙂
      Kuchařka můj sen ani nebyla, ale i tak jsem ráda, že jsem se do ní pustila a zatím to vypadá, že se líbí 🙂

      Odpovědět
  • Lída
    19. 11. 2020 v 15:22

    Dobrý den, Míšo, v komentářích jsem se dočetla, že makronkové období už máte dávno za sebou. Přiznám se, že já jsem je právě objevila a asi nebudu mít dost, dokud nevyzkouším všechny Vaše úžasné a lákavé variace. Jen mi chybi asi ještě jedna informace a to, zda v receptu uvádíte teplotu pečení při horkém vzduchu nebo horním a dolním ohřevu? Děkuji Vám předem za odpověď a už se těším, až tu svoji troubu zase zapnu.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 11. 2020 v 16:14

      No spíš makronkové začátky mám za sebou, jinak jsou makronky moje velká láska a peču je celkem pravidelně. Pokud máte troubu vybavenou ventilátorem, je lepší péct na horký vzduch. Nicméně berte vždy v úvahu, že teplota i čas pečení je spíše orientační. Každá trouba peče jinak, navíc také záleží na jaké podložky makronky pečete. Než se do nich pustíte, doporučuji si něco málo nastudovat a mrknout spíše na moje novější recepty 🙂 držím palce.

      Odpovědět
  • Daniela H.
    4. 3. 2021 v 20:11

    Dobrý den,
    právě jsem dopekla. Všechno se zdálo super,jen když jsem vychladlé makronky odlepila z pečícího papíru, byly všechny duté. Musela jsem z nich udělat hříbečky,jinak by mi nevyšel krém.
    Netuším, co jsem udělala špatně.
    Děkuji za radu.
    Ale chuťově výborné.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 3. 2021 v 8:42

      Byly duté uvnitř nebo měly vyboulené dno? To jsou dvě rozdílné věci 🙂 Vyboulené dno je obvykle způsobené mastnou podložkou nebo mastnou moukou … dutost jako taková spíše přešleháním sněhu nebo pečením na nízkou teplotu. Tak ale důležité je, že chutnaly 🙂

      Odpovědět
  • Daniela H.
    5. 3. 2021 v 14:31

    Byly úplně duté, tenká vrstvička zůstala na peč. papíru. A ani ta sukýnka se na nich nevytvořia. 🤷‍♀️ Na výstavu to bohužel není, ovšem chutnají skvěle.

    Odpovědět
  • Ela
    23. 3. 2021 v 10:49

    Dobrý den, v prvé řadě bych chtěla napsat, že jste naprosto úžasná a jste mi velkou inspirací. Makronky podle Vašich receptů se mi daří. Mám ale jiný problém. Když dělám tyto s kakaem, vždy jsou luxusně plné, žádná není dutá, ale po promazání se skoro vůbec neproleží a jsou tvrdší. Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Děkuji předem za Vaši odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 3. 2021 v 14:37

      Děkuji 🙂 🙂 🙂 makronky máte zřejmě hodně upečené nebo příliš tuhou náplň, což je ale v tomto případě s malinami zvláštní. Zkusila jste nechat rozležet 2-3 dny?

      Odpovědět
      • Ela
        26. 3. 2021 v 12:35

        Dobrý den, ono většinou do třetího dne zmizí 😁 Ale zkusím se zaměřit na to pečení a případně vytahovat dříve.
        Děkuji za Vaše rady, mějte se krásně 🙂

        Odpovědět
  • Adriana
    29. 3. 2021 v 23:53

    Dobrý den, mohu se zeptat z jakého důvodu mě makronky praskají ? Máte na to nějaký fígl ?? :-)) děkuji moc. Adriana

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 3. 2021 v 9:25

      Na vině může být víc věcí 🙂 přemíchané těsto, vlhká mouka, špatně zašlehaný rozvar … necháváte makronky před pečením zaschnout? pečete po jednom plechu?

      Odpovědět
      • Adriana
        2. 4. 2021 v 21:55

        Ano, nechala jsem hodinu schnout, pekla po jednom plechu.
        Bylo to spíš takové výborné brownies 😀
        Připadlo mi, že mám ale moc tuhé těsto a nešel mi vyšlehat sníh tak, aby měl tuhé špičky 🙁

        Odpovědět
        • Míša Landová
          3. 4. 2021 v 8:12

          Pokud máte moc tuhé těsto, na vině může být příliš jemná mouka … zkuste jinou značku 🙂

          Odpovědět
          • Adriana
            3. 4. 2021 v 21:21

            Děkuji moc za radu, dneska jsem pekla znovu. Nevzdám to 😃
            Vůbec už nepopraskaly ale krásně v troubě naběhly cca po 5 minutách, ale potom hned snad po minutě jakoby spadly. Tak asi šlehám špatně ten sníh, no snad to brzy doladím. Děkuji moc 🙂

          • Míša Landová
            4. 4. 2021 v 8:57

            To je zcela přirozené, že makronky ke konci pečení a pak i při chladnutí lehce spadnou, to není chyba 🙂

  • Mária
    8. 6. 2021 v 17:16

    Zdravím, dělala jsem dnes makronky poprvé, chtěla jsem kakaové abych ozdobila čokoládový number cake. Chyba už nastala v těstě.. když jsem dělala rádoby pastu už hned se mi zdálo že je něco špatně. Z těsta se stal kámen takže následné spojení že sněhem nešlo, použila jsem ještě další dva bílky a poesdtje to tak tuhé..no je to na plechu a uvidíme co se stane. Zázrak nikoliv. Jsem zklamaná 😔 vím že na poprvé se nepovedou snad nikomu ale tohle. Ingredience nejsou levné ale zajímalo by mě proč to vypadá spíš ganache než těsto na makronky. To vaše na obrázku je úplně světle. Chyba bude nejspíš v kakau ale jaké teda používáte? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      9. 6. 2021 v 9:39

      Podle Vašeho popisu se obávám, že chyba bude spíš v mandlové mouce. Máte ji zřejmě moc jemnou a pasta se tak nedá vytvořit. Odkud máte mouku?

      Odpovědět
  • Denisa
    23. 8. 2021 v 18:26

    Dobrý den, prosím Vás máte nějaký fígl na cukrový rozvar? Dá se nějak poznat kdy je hotovo, bez teploměru? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 8. 2021 v 8:12

      Ano, můžete pomocí drátěného očka svařit cukrový rozvar tzv. na bublinu.

      Odpovědět
  • Eva
    25. 8. 2021 v 13:51

    Dobrý den Míšo,mám dotaz ohledně teflonove podložky. Můžu použít i černou teflonovou podložku nebo je lepší jenom ta hnědá teflonova na makronky? Děkuji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 8. 2021 v 16:38

      Můžete zkusit i tu černou, jen budete muset dělat makronky od oka, protože pod ní nebude vidět šablona 🙂

      Odpovědět
  • Eva
    25. 8. 2021 v 17:18

    🙈 ja jsem taky t…. Nějak jsem si to neuvědomila.

    Odpovědět

Zanechte komentář