Menu
Dorty

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Dnes mám pro Vás další zdařilou variaci ve stylu oblíbených Míša řezů. Po oblíbených Míša cupcakes, tak přišla řada i na Míša dort. Přestože to byla sázka na jistotu, byla jsem sama překvapená, jak je dobrý 🙂 Vláčný kakaový korpus, lehký tvarohový krém a úžasná čokoládová poleva. Dokonalá kombinace chutí. A navíc tip, jak upéct rovný korpus 🙂

Tvarohový krém jsem našlehala jen se smetanou, bez másla, s malým množstvím cukru. Dort tak není zbytečně přeslazený a vynikne chuť tvarohu. V korpusu je poměrně velké množství kakaa, takže jeho kvalita docela zásadně ovlivní jeho chuť. Doporučuji tedy použít opravdu dobré kakao, stejně tak i čokoládu do polevy. Nejčastěji používám čokoládu 55%, je to přesně tak akorát. Mimochodem, před časem jsem ochutnala čokoládu 90% a docela zajímavá chuť, vůbec není sladká 🙂

Přípravu dortu si můžete klidně rozdělit do více dnů. Jako první doporučuji upéct korpus, pokud nebudete hned promazávat, zabalte do folie a dejte přes noc na chladné místo. Korpus tím krásně zvláční. Tvaroh do krému je dobré nechat alespoň pár hodin vykapat, aby se zbavil přebytečné vody a byl pevnější. Po promazání je dobré opět pár hodin chladit, než budete polévat. Nicméně dort se dá zvládnout celý i během jednoho odpoledne, tenhle je toho důkazem.

Ale teď už slibovaný tip na rovný korpus. Také se Vám stává, že Vám korpus vyběhne uprostřed hodně do výšky a po stranách zůstane nízký? Prozradím Vám jeden malý trik, díky kterému bude Váš korpus krásně rovný. Je to úplně jednoduché, stačí formu na dort kolem dokola omotat mokrým pruhem látky nebo utěrky. Korpus tak vyběhne rovnoměrně a nevytvoří se Vám uprostřed Sněžka 🙂 Tuhle skvělou radu mám od své kamarádky a nadšené pekařky Péti, kterou tímto zdravím do Kadaně a děkuji za radu. 




Na kakaový korpus o průměru 23 cm si připravte:

6 větších vajec, bílky a žloutky odděleně

180 g cukru krupice

150 g hladké mouky

50 g kvalitního kakaa

vanilkový cukr

30 g oleje

Troubu si předehřejte na 170 stupňů, dno dortové formy vyložte pečícím papírem. Pokud chcete mít korpus rovný, formu omotejte mokrým pruhem látky – viz. můj tip výše.

V míse smíchejte hladkou mouku s kakaem, nechte stranou. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. V jiné míse našlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte prosátou mouku s kakaem, ve dvou až třech dávkách, nakonec lehce vmíchejte olej. 

Těsto naplňte do dortové formy a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 stupňů, plech můžete otočit, a pečte dalších 15-20 minut, až je korpus upečený. Zjistíte starou osvědčenou metodou pomocí špejle.

Korpus nechte 5-10 minut vychladnout, pak ostrým nožem ořízněte boky dortu, aby se uvolnil korpus od formy a překlopte na chladicí mřížku. Pokud nebudete hned plnit, po úplném vychladnutí zabalte do folie a uložte do chladu.



Tvarohový krém:

500 g měkkého tučného tvarohu

350 g smetany ke šlehání 40%

5-9 lžic krupicového cukru

vanilkový cukr nebo extrakt

citronový olej

Tvaroh nechte v látkovém ubrousku nebo kávovém filtru lehce odkapat. Ideální hmotnost po odkapání cca 400 g. Smetanu vyšlehejte společně s cukrem do tuha, pak přidejte vanilku a pár kapek citronového oleje (nemusí být). Tvaroh lehce našlehejte a pak stěrkou ručně vmíchejte ušlehanou smetanu. Dle chuti případně přislaďte. Já mám radši cukru méně, aby více vynikla chuť jednotlivých surovin. 

Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojte, jednotlivé pláty prokapejte rumem nebo vaječným koňakem a promažte krémem. Trochu krému si nechte i na pomazání boků a vršku dortu. Promazaný dort nechte několik hodin ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.  

Čokoládová ganache (poleva):

150 g hořké čokolády min. 50%

150 g smetany ke šlehání 33%

Smetanu zahřejte těsně pod bod varu (v mikrovlnné troubě nebo na sporáku) a vmíchejte nasekanou čokoládu. Nechte chvilku stát, pak stěrkou vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte vychladnout, poleva lehce zhoustne.

Dort se nejlépe polévá na mřížce, kterou položíte na větší talíř či tác. Přebytečná poleva tak steče dolů a můžete ji použít opakovaně. Pokud má poleva tu správnou konzistenci, stačí ji celou nalít na vršek dortu a ona krásně steče po stranách a vytvoří jednolitý hladký povrch. Když se nepovede, nic se neděje, boky dortu jednoduše upravte nožem.

Dort přendejte hned po polití z mřížky na servírovací tác a dejte do lednici. Opět ideálně na pár hodin, klidně i přes noc. Tohle je typ dortu, který je lepší lehce odležený, kdy se jednotlivé chutě krásně propojí. Dort je dobré krájet nahřátým nožem a po každém zakrojení nůž otřít. No řekněte, nevypadá ten Míša k nakousnutí? 🙂 

Recept na korpus je z Velké cukrářky od Pavlíny Berzsiové

141 Comments

  • Unknown
    17. 2. 2015 v 22:05

    Vypada nadherne!!!! Jsi zlaticko! Dekuji za tve pratelstvi! :o)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 2. 2015 v 11:38

      Děkuji 🙂 potěšení je na mé straně 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 2. 2015 v 20:20

    Milo dekuji za dalsi skvely recept,uz se po nem zaprasilo a vsechny recepty,ktere jsem zkousela od leta,byly pochvaleny☺ mate to moc hezky popsane,hezk vecer…

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 2. 2015 v 20:39

      Moc děkuji 🙂 tak to mě moc těší, snažím se psát srozumitelně, tak aby pochopili i úplní pečící začátečnici 🙂 hezký večer Mila

      Odpovědět
  • Cooking with Šůša
    23. 2. 2015 v 7:17

    Wow, tak tenhle je fakt dokonalý!!! Kéž bys mi mohla poslat aspoň kousek 😀

    cookingwithsusa.blogspot.cz

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 2. 2015 v 8:02

      Díky 🙂 jo, to by bylo fajn, posílat kousek na ochutnání 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      22. 11. 2015 v 7:37

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat dělala jsem váš dort včera a vůbec mi nevyskočil korpus, byl hrozně tenký takže jsem ho musela dělat na dvakrát.. chtěla bych se zeptat čím to může být? Dělala jsem vše podle návodu. Jinak dort je velice dobrý až na ten korpus nemám ho tak vysoký jako vy.Děkuji s pozdravem S.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 11. 2015 v 7:57

      Míšo, tak to mě moc mrzí, že se korpus tak úplně nepovedl. Kakaový korpus občas může zlobit, někdy nevyběhne moc vysoko a důvodů může být více. Přešlehané bílky, přemíchané těsto, ale hlavně i kakao. Těsto se musí míchat velmi opatrně. Hodně pomůže ta mokrá utěrka kolem formy nebo můžete ještě zkusit nahradit 50 g mouky loupanými mletými mandlemi. Na chuti to není moc poznat, ale těsto je pak nadýchanější 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      26. 7. 2016 v 19:00

      Dobrý večer, dopadla jsem, bohužel, stejně. Dort zůstal nízký. Už když jsem těsto lila do formy, tak jsem to tušila. Během přidávání mouky se to dalo předpokládat a olej už zkázu jen dokončil. Co znamená, prosím, přešlehat bílky? Děkuji. Jitka

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 7. 2016 v 19:05

      Jitko, dobrý večer, to je mi líto, že to nedopadlo 🙁 těžko říct, kde je chyba, musela bych vidět celý postup na vlastní oči. Každopádně mouka s kakaem se musí vmíchat velmi opatrně jen stěrkou, ne šlehačem, těsto jen lehce obracet. Pokud bílky šleháte moc dlouho, až jsou jakoby suché, tak pak může být problém. A těsto Vám vůbec nevyběhlo?

      Odpovědět
    • Eli
      5. 12. 2016 v 13:28

      i Já jsem dopadla stejně, korpus jsem prokrojila jen 1x, nevyběhl. udělala jsem tedy ještě jeden z poloviční dávky, který taky nevyběhl, tak to bylo akorát :-). Kde jsem udělala chybu nevím, ale chuťově je korpus moc dobrý.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 12. 2016 v 13:55

      Eličko, tak to mě mrzí, že se tak úplně nepovedl. Jak už jsem psala výše, důvodů může být několik. Bílky je potřeba zpočátku šlehat pomalu a teprve až se vytvoří bílá pěna, tak zvýšit otáčky. Sníh musí být pevný, zároveň se ale nesmí přešlehat 🙂 mouku s kakakem je potřeba vmíchat velmi opatrně jen stěrkou a těsto jen lehce obracet. Použila jste mokrou utěrku kolem formy?

      Odpovědět
    • Eli
      7. 12. 2016 v 13:29

      nepovedl – jak se to vezme :-). Dort je výborný a jelikož jsem holka šikovná, poradila jsem si a upekla další korpus. Utěrku kolem formy jsem dala, to je bezva vychytávka, ale myslím, že jsem mouku vmíchala néé úplně opatrně. Nicméně na chuti to skutečně neubralo. Maliny a čokoláda je skvělá kombinace. Už se těším na víkend, až zase zrealizuji některý Váš recept 🙂

      Odpovědět
  • Jana
    28. 11. 2015 v 7:51

    Děkuji mockrát za recept! Hlavně že je psaný tak podrobně 🙂 Nejsem žádná velká kuchařka a toto byl úplně první dort, který jsem kdy pekla. Bylo to překvápko pro celkem dost lidí, tak to bylo trochu napínavé, ale… byl báječný! Všichni ho chválili a já sama jsem se po něm mohla utlouct. Asi štěstí začátečníka. Dělala jsem ho jako dvoupatrový a navíc přidala do jednotlivých vrstev borůvky, co mám zamražené z léta. Mňam 🙂

    Na druhý pokus už jsem moc zpychla, nečetla pořádně a trošku spletla postup, takže mi těsto nenaskočilo, ale poživatelný byl i tak 🙂

    Díky moc! Těším se, až vyzkouším Vaše další recepty!
    Janča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 11. 2015 v 11:23

      Jančo, tak to jsem moc ráda a děkuji za Váš komentář 🙂 snažím se psát recepty srozumitelně, protože i já sama mám ráda, když je vše hezky popsané. Z malých neúspěchů si nic nedělejte, učený z nebe nepadá a čím víc budete péct, tím to bude lépe 🙂 mějte se fajn. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 12. 2015 v 20:39

    Chystám se upéct na sobotu, na synovy druhé narozeniny, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Nejsem úplný kuchařský začátečník, ale občas se mi povede "za stálého míchání vléváme do záchodu"….

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 12. 2015 v 7:58

      Řekla bych, že dort není složitý 🙂 určitě ho zvládnete. A mohu Vás uklidnit, že i mě se občas něco nepovede 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      12. 12. 2015 v 21:39

      Dort měl úspěch, i když se obávám, že částečně to byla shovívavost hostů….korpus mi moc nenakynul, spíše vyrostl do špičky, takže jsem ho musela ořezávat. Šlehačka do krému mi nešla úplně vyšlehat (i když na domácího "pribináčka" se mi to dříve podařilo X-krát… Myslím že další pokus na tento dort určitě přijde, jen musím načíst triky jak na to.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 12. 2015 v 8:02

      Tak to jsem ráda, že se dort povedl 🙂 žádný učený z nebe nepadá a při každém dalším pokusu bude určitě lepší a lepší 🙂 dávala jste při pečení korpusu kolem formy mokrou utěrku? Ta totiž zabrání tomu, aby korpsu vyběhl do špičky. Nebo můžete 50 g mouky nahradit mletými mandlemi, mám to u receptu na Pařížský dort a to také pomůže 🙂

      Odpovědět
  • Lucie Kadlecova
    29. 2. 2016 v 17:02

    Dalsi vikend + dalsi navsteva = dalsi super dort od Misi 😀 Opet jsem se potrebovala tak trochu vytahnout, tak jsem sahla po vasem receptu na tento dortik. A opet byl vynikajici a dneska zmizel posledni kousek. Diky moc za super recept! Lucka K.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 2. 2016 v 18:47

      Lucko, děkuji 🙂 to moc ráda slyším 🙂 jen abyste za chvíli neměla návštěvy každý víkend, každý bude chtít ochutnat 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 4. 2016 v 20:54

    Dobrý večer,také jsem dělala dort, je výborný. Ale také mi nevyskočil. dělala jsem ještě jednou, na oslavu, a zjistila jsem, že chybí prášek do pečiva. prášek jsem přidala a dort krásně vyskočil. Mám už uloženo a v létě se chystám dělat i Míša nanuk prolitý čoko polevou. 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 4. 2016 v 21:15

      Dobrý večer, to mě těší, že dort chutná 🙂 prášek do pečiva přidat asi můžete, ale v receptu nechybí, nemá tam být 🙂 korpus vyběhne díky bílkům a pokud použijete trik s utěrkou, je to ještě lepší 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 5. 2016 v 9:47

    Prosím, pečícím papírem se vyloží jen dno a boky se nijak nevymazávají? Nebo se papírem vyloží celá forma – ale to na obrázku nevypadá. Díky 🙂 RM*

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 5. 2016 v 13:53

      Ano, papírem stačí vyložit jen dno formy. Boky nevymazávat ani nedávat papír 🙂 těsto hezky přilne a pak ostrým nožem oříznete 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 6. 2016 v 13:32

    Vynikající dortík, děkuji za vaše rady a recepty, určitě podle vás nepeču naposledy. Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 6. 2016 v 18:49

      Jano, děkuji 🙂 doufám, že i další recepty budou úspěšné 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 6. 2016 v 8:31

    Zdravím a moc děkuji za recept! Celý dort se povedl tak jak měl, vypadal uplně stejně jako Váš a to jsem jej dělala z jeden a půl dávky 🙂 Mám větší dortovou formu 🙂 A byl vynikající, přítel pochválil, prý ještě nikdy nejedl lepší dort – zákusek. Jen jsem dala do krému i do těsta méně cukru, nesladíme tak moc jak máte u jednotlivých receptů psáno..Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 6. 2016 v 12:38

      Petro, zdravím a děkuji 🙂 jsem ráda, že se dort povedl a chutnal, tvaroh a čokoláda je osvědčená kombinace. S tím cukrem je to těžké, nemyslím, že by moje recepty byly přeslazené, také dávám spíš méně, ale je to hodně individuální 🙂 každý máme chuťové buňky trochu jinak seřízené 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 7. 2016 v 8:36

    Pěkný den MíLo, dort se povedl na jedničku a byla jsem odměněna velikou pochvalou.
    Děkuji za Vaše skvělé recepty, které hojně využívám.
    Markéta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 7. 2016 v 18:09

      Markéto, skvělé 🙂 to moc ráda slyším a děkuji za přízeň. Mila

      Odpovědět
  • Veronika
    23. 8. 2016 v 21:08

    Úžasný dortík, korpus se mi podaril až na druhý pokus,jelikož mě zklamala trouba… Jinak úžasný, nadýchany, lahodný… Máte úžasné kombinace chuti a recepty…

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 8. 2016 v 11:26

      Veroniko, moc děkuji 🙂 konec dobrý, všechno dobré, jsem ráda, že chutnalo. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 9. 2016 v 18:44

    Mate naprosto uzasny blog, velke diky!!!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 9. 2016 v 8:54

      Já děkuji Vám 🙂 za přízeň.

      Odpovědět
  • jenn
    8. 9. 2016 v 11:31

    Děkuji pekla jsem synovi k 6 narozeninám všem chutnal mně asi nejvíc fakt všechno vyšlo presne podla receptu bomba

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 9. 2016 v 6:46

      Tak to moc ráda slyším, že se dort tak pěkně povedl 🙂 věřím, že i další recepty budou mít úspěch 🙂 děkuji. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    20. 10. 2016 v 15:16

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké používáte kakao? Už jsem podle Vás pekla a vše vyšlo skvěle, teď se chystám na tento dortík a pokud je opravdu důležité kvalitní kakao, jaké to je? Hořké holandské? Děkuji moc za radu a hlavně za super recepty, vždy se vše povedlo jak mělo, tak snad i tenhle se povede 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 10. 2016 v 19:11

      Ivčo, zdravím Vás, já kupuji kakao v kilovém balení na cukrářském eshopu (odkaz), máme doma velkou spotřebu 🙂 ale v běžném obchodě určitě sáhněte po holandském, to je skvělá volba.
      Jinak jsem moc ráda, že se Vám recepty osvědčily a věřím, že to tak bude i nadále 🙂 mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 11. 2016 v 16:21

    Dobry den, tak jsem se odhodlala tento Vas recept upect z bezlepkove mouky.Takovy zkusebni pokus bez velkych nadeji na uspech. A povedlo se. Vynikajici! Pro mne je to jako zazrak. Moc dekuji.
    Tana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 11. 2016 v 18:43

      Táňo, tak to je prima, že se korpus povedl 🙂 zázraky se ději, nejen o Vánocích :))

      Odpovědět
  • Unknown
    2. 12. 2016 v 9:55

    Těsto se povedlo! Jsem moc ráda, protože jsem měla strach, že mi taky spadne. Nicméně mám jeden zásadní dotaz. Upekla jsem korpus o týdne dřív (nějaký zkrat v mozku). Můžu ho dát do mrazáku? Díky Terka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 12. 2016 v 13:31

      Terko, tak to jsem moc ráda, že se korpus povedl 🙂 korpus můžete bez obav zamrazit, zabalte do folie a před použitím pak nechte v klidu při pokojové teplotě rozmrazit, bude jako čerstvý 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 12. 2016 v 18:42

    Dobrý večer MiLo,
    tak dort dopadl na výbornou. Korpus super aniž bych použila vaši vychytávku, krém bomba a poleva škoda mluvit. Zvládla jsem ho během chvíle, dělala jsem ho dneska synovi k zítřejším 3. narozeninám do školky pro kamarády 🙂
    Moc děkuji za recept

    Marcela

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 12. 2016 v 20:17

      Marcelo, zdravím Vás, tak to mě moc těší, že se dort povedl 🙂 syn bude mít určitě radost a děti ve školce si pochutnají 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 1. 2017 v 12:23

    tip na rovný korpus je výborný a ještě sem korpus krájela nití nožem to nešlo na polevu jsem dala bílou čokoládu a lentilky a 7 svíček. dort byl výborný a i když mi je 11 let nic se nepokazilo uff.:-D jako třeba mé minulé muffiny do kterých sem zapomněla dát mouku

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 1. 2017 v 14:07

      Děkuji 🙂 tak to seš tedy opravdu moc šikovná 🙂 v tomhle věku zvládnout takový dort 🙂 určitě se malému oslavenci moc líbil.

      Odpovědět
  • Jitka
    2. 2. 2017 v 18:57

    Dobrý večer MiLo, váš čokoládový korpus peču už podruhé a je výborný. Poprvé byl taky moc nízký, tak jsem musela péct nadvakrát. Tentokrát to bylo lepší, ale korpus nemám po stranách rovný, směrem nahoru se zužuje. Když jsem při pečení kontrolovala špejlí, jestli je pečený, dort se začal odtahovat od formy, po vyndání se mírně "vyfoukl" a ztratil pravidelný tvar. Nevíte čím by to mohlo být?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 2. 2017 v 7:53

      Jitko, zdravím Vás, některé formy jsou konické, tzn. že průměr nahoře i dole trochu liší 🙂 Pokud se korpus odtahuje od formy, možná se peče příliš dlouho. Zkuste dobu pečení trochu zkrátit, mohlo by to pomoct. Jinak je obvyklé, že korpus po vyndání z trouby trochu klesne 🙂

      Odpovědět
    • Jitka
      3. 2. 2017 v 9:23

      Formu nemám konickou, mám nastavovací, podobnou jako vy. Při kontrole špejlí korpus ještě pečený nebyl a právě, když jsem otevřela troubu pro kontrolu, se začal smrskávat. I mokrou utěrku jsem měla omotanou, ale dala jsem pro jistotu dvě a to bylo možná moc, po vyndání byly ještě trochu vlhké. Tak do třetice se mi to snad už povede. Mějte se fajn a děkuji!

      Odpovědět
  • Unknown
    3. 2. 2017 v 10:49

    Korpus i krém jsem udělala dle receptu, nazdobila máslovým krémem a odvezla synovi do školky. Mohli se utlouct. 🙂 Ještě jsem si kousek odvezla domů. Byl vážně výborný a určitě ho udělám znovu i s polevou. 🙂 Moc děkuji za recept. Lucka S.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 2. 2017 v 14:12

      Lucko, tak to jsem moc ráda, že měl dort takový úspěch 🙂 u dětí je oblíbený 🙂 čokoládovou polevu určitě zkuste, k dortu hezky chuťově ladí. Pěkný víkend.

      Odpovědět
  • Unknown
    22. 2. 2017 v 16:50

    Byly další narozeniny a tudíž příležitost vyzkoušet další z vašich sladkých pokušení 🙂 Dort dopadl skvěle, sice jsem taky připekla ještě polovinu dávky ale mám asi větší formu protože dort krásně naběhl a byl lehoučký, nadýchaný. Moc děkuji za všechny recepty a vaši ochotu se dělit.
    Ještě mám jeden dotaz, čím prosím prokapáváte korpus když to má být dětský dort.
    Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 2. 2017 v 19:12

      Marcelo, děkuji 🙂 tak to mě moc těší 🙂 jsem ráda, že se recepty daří a chutnají. Děkuji za důvěru i přízeň.
      I pro děti většinou dorty prokapávám vaječným koňakem 🙂 alkohol obvykle vyprchá a není cítit. Můźete prokapat i štávou z kompotu, dělám obvykle u ovocných dortů 🙂

      Odpovědět
  • Začátečnice :-)
    9. 3. 2017 v 12:31

    Dobrý den, chystám se dort udělat dceři k narozeninám a ráda bych udělala pár úprav, ale jelikož jsem v pečení nováček, potřebuji poradit ;-). Do krému chci přidat maliny, v tom by neměl být žádný problém, ale na vrch na polevu budu dávat jedlý papír s obrázkem (mám i to lepidlo) a ještě bych to ráda dozdobila krémem- mohu použít ten samý jako dovnitř (bez malin), bude držet tvar a neudělá na čokoládové polevě nějakou neplechu???
    Děkuji za odpověď!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 3. 2017 v 13:37

      Zdravím Začátečnici 🙂 pokud dáte maliny čerstvé, je to bez problému, s mraženými už by to bylo horší. Jedlý papír určitě nedávejte na čokoládovou polevu, podklad by měl být světlý, nejlépe bílý … ideálně na nějaký krém nebo pokud bystě měla kousek fondánu či marcipánu, tak doporučuji vyválet kolečko, na něj dát jedlý papír a to celé pak položit na dort, v tomto případě můžete i přímo na polevu 🙂 zkušenost s tímto krémem na polevu bohužel nemám, ale neměl by být problém, určitě zdobit až po ztuhnutí polevy 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 4. 2017 v 20:16

    Dobrý večer,
    dortík vypadá báječně. Rád bych se zeptal, zda je tvarohová náplň z tvarohu ve vaničce nebo ten balený, jako máslo? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 4. 2017 v 7:48

      Zdravím, děkuji, i báječně chutná 🙂 použila jsem tvaroh ve vaničce, který se nechá vykapat, aby se zbavil přebytečné vody. Pokud použijete ten balený v kostce, nemusíte nechat odkapat, jen doporučuji promixovat, aby byl hezky jemný 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    17. 5. 2017 v 21:24

    Dobrý večer, ten krém je dokonalý! Dala jsem jen 3 lžíce cukru a přidala nadrcená Orea a je fakt skvělý. V kombinaci s čokoládovým korpusem to bude dobrota. A můžem slavit ségry maturitu 😋

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 5. 2017 v 9:24

      Terezo, zdravím a moc děkuji 🙂 to s těmi sušenkami Oreo zní dobře 🙂 ať se oslava vydaří 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 6. 2017 v 8:14

    Dobrý den Míšo,
    nejprve chci poděkovat za Váš úžasný blog, na který jsem šťastnou náhodou narazila. Plno skvělých receptů, krásných fotek, ale co je jiné od ostatních – do nejmenších detailů popsané recepty, to jak se o všechny triky ochotně podělíte, jak komunikujete s ostatními. Ani neumím popsat, jak ráda pročítám tento blog 🙂 Už jsem upekla dort Kuba pro maminku, sklidil velký úspěch a to díky Vám 🙂 Včera jsem pekla korpus na Míša dort, zkusila jsem Vaši vychytávku a použila mokré utěrky kolem formy a prvně jsem měla dokonale rovný korpus! A to už jsem jich upekla opravdu hodně. Bohužel po vyndání z trouby (byl jistě dobře upečený, špejle suchá) se mi kraje odchlíply a celkově korpus klesl. Netušíte, co jsem udělala špatně? Moc mokré utěrky? Nicméně i tak jsem korpus 2x prořízla a výšku doženu krémem, udělám více, jednu vrstvu nechám podle receptu a do druhé přidám Oreo.
    Ještě jednou díky za tento blog a krásné léto:)
    Andrea

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 6. 2017 v 5:39

      Andreo, zdravím a moc děkuji za krásný komentář 🙂 Jsem moc ráda, že se blog i recepty líbí 🙂 mrzí mě, že se míša korpus úplně nepovedl, ano, problém by mohl být díky příliš mokré a třeba i silné utěrce … utěrku je možné i v průběhu pečení sundat … nebo mě ještě napadá, zda jste nešlehala bílky zpočátku příliš rychle, to také způsobí, že korpus po vyndání z trouby hodně spadne 🙂 i když menší spalsknutí je zcela běžné 🙂 jinak skvělý nápad s těmi oreo sušenkami 🙂 pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 6. 2017 v 9:15

    Krásný den,
    tento dortík jsem pekla už dvakrát a vždy měl velký úspěch 🙂 upravila jsem si jen krém,jednu vrstvu dávám šlehačku a druhou čokoládový krém, protože čokoládu já můžu 😀 Vaše recepty jsou úžasné, perfektně napsané 🙂
    Hezké léto
    Denisa.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 6. 2017 v 11:44

      Deniso, zdravím a moc děkuji 🙂 jsem ráda, že se recepty líbí, díky. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 6. 2017 v 20:23

    Dělala jsem v pátek tento dort na sobotní oslavu narozenin mých dětiček. Výsledek byl famózní.Krásně napsané , že i já jsem pochopila 🙂
    Děkuji za recepty a přeji krásné léto.Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 6. 2017 v 7:16

      Petro, moc děkuji za komentář 🙂 jsem ráda, že se dort povedl 🙂 pěkné léto. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 7. 2017 v 13:43

    Dort je opravdu luxusní. Moc nám všem chutnal. Bála jsem se, že dle komentářů třeba nenaběhne, ale povedlo se. Děkuji opět za super recept, ke kterému se budu vracet. Lenka K.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 7. 2017 v 21:18

      Lenko K., moc děkuji 🙂 jsem ráda, že se dort povedl a hlavně chutnal 😉

      Odpovědět
  • Unknown
    18. 8. 2017 v 12:57

    Za mě opravdu super! Dělala jsem bezlepkovou verzi s rýžovou moukou a do krému jsem dala jednu vaničku tvarohu a jednu vaničku philadelphie. Chutná to jak smetanový pribináček. Děkuji moc za inspiraci, jstě skvělá!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 8. 2017 v 19:40

      Děkuji 🙂 je fajn vědět, že funguje i v bezlepkové verzi 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    29. 9. 2017 v 10:37

    Dobrý den,
    mám doma dortovou formu o průměru 18 cm, mám ubrat vejce nebo myslíte, že vyběhne? 🙂 Bojím se, aby nespadl…

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 9. 2017 v 18:46

      Do menší formy bych raději upekla ze 2/3 dávky (ubrat vejce i vše ostatní), jinak by byl moc vysoký, přetekl by nejspíš z formy a dlouho by se pekl 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    31. 10. 2017 v 7:32

    Dobry den, muzu poprosit o radu vyskousela jsem od Vas uz mnoho receptu a naprosto uzasne vzdy se povedlo a moc chutnalo recept naprosto podrobny ale na dort jsem si jeste netroufla mohu poprosit o radu chci si koupit formu ale nevim presne jakou velikost. U Vas jsem si vsimla ze mate nastavitelnou ale nevim jak vysokou maji ruzne velikosti a proto Vas chci poprosit o Vasi radu jaka velikost je vhodna na dort ktery pecete.Dekuji a skladam Vam velkou poklonu v uzasnem peceni a recetech.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      31. 10. 2017 v 13:55

      Zdravím, děkuji, jsem moc ráda, že se recepty líbí a s úspěchem se daří 🙂 dort určitě také zvládnete 🙂 Já peču poměrně hodně a různé velikosti, proto používám nastavitelný ráfek. Má také výhodu, že je poměrně vysoký 8-9 cm a těsto tak krásně vyběhne do výšky. Jen se nehodí na tekutější těsta jako třeba red velvet 🙂 nicméně vhodné jsou i klasické formy s odnímatelným dnem, tady doporučuji koupit třeba jednu menší a jednu větší, nebo se řídit tím, jak velké dezerty obvykle pečete 🙂 lepší jsou ty s nepřilnavým povrchem, než třeba plechové.

      Odpovědět
  • Karolina
    18. 1. 2018 v 11:06

    Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda se do tohoto dortu hodí krém z mascarpone místo tvarohového krému? Loni jsem dělala synovi k narozeninám podle Vašeho receptu Ovocný narozeninový dort a sklidil velký úspěch, především ten výborný krém. Letos bych ráda udělala nějakou změnu, přesto chci zůstat u něčeho osvědčeného. A ještě bych chtěla dodat, Vaše recepty jsou úžasné!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 1. 2018 v 16:29

      Karolíno, zdravím Vás, děkuji, jsem ráda, že se recepty líbí. Ano, klidně použijte i jiný krém 🙂 můžete kombinovat podle sebe.

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 1. 2018 v 20:57

    Dobrý den.

    Dort vypadá a bude určitě úžasný 🙂
    Jen bych se chtěla zeptat, myslíte že bych na ten tvarohovy krém mohla položit jedlý papír?
    Moc Vás zdravím a předem děkuji za odpověď Jarka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 1. 2018 v 7:06

      Jarko, dobrý den, já bych raději jedlý papír položila na nějaký krém, kde je alespoň z části máslo, aby se papír nerozmáčel. Hezký den. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    2. 3. 2018 v 9:02

    Dobrý den, v receptu není kypřící prášek, pravděpodobně proto se tolika lidem nepovedl

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 3. 2018 v 9:54

      Zdravím, obávám se, že na vině není kypřící prášek 🙂 ten do receptu opravdu nepatří. Korpus vyběhne díky dobře ušlehaným bílkům. Korpusů jsem napekla desítky, takže mi věřte, že vím o čem mluvím 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 3. 2018 v 8:58

    Dobrý den, už se moc těším až budu dort podle vás dělat dceři k narozeninám Jen místo polevy budu dávat marcipan a na to jedlý papír A tak se chci zeptat jestli mám korpus i tak pomazat trochou krému a na to dát marcipan? Moc děkuji za odpověď Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 3. 2018 v 11:41

      Jano, díky, vybrala jste myslím dobře 🙂 bohužel tvarohový krém není pod marcipán ani jiné potahovky vhodný. Doporučuji tedy celý dort zvenku obmazat něčím máslovým, skvělý je na to sněhový máslové krém – recept najdete na blogu. Pěkný den. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    8. 5. 2018 v 17:02

    Dobrý večer, peču podle vás celkem často, jste jistota když hledám recept hlavně na dorty. Můžete mi prosím poradit zda by tento krém byl vhodný i na potreni dortu zvenku? Potřebuji vytvořit co nejhladsi povrch (skoro jako kdybych potahovala fondanem). Moc dekuji za radu. Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 5. 2018 v 18:27

      Petro, díky. Tento krém je vhodný i na obmazání, ale hladký povrch Vám díky tvarohu určitě neudělá. Doporučila buď mascarpone našlehané se smetanou nebo sněhový máslový krém, ten je ideální 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    12. 5. 2018 v 11:16

    Dobrý den, Míšo. Hledám čokoládovou variantu tvarohového krému a tento je chuťově skvělý :), napadlo mě, jestli by se nedala do něj přidat rozpuštěná čokoláda, nezkoušela jste ? 🙂 Děkuji, Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 5. 2018 v 6:45

      Jano, zdravím, čokoládovou variantu jsem nezkoušela, ale myslím, že by to šlo. Jen přemýšlím, v které fázi bude lepší čokoládu přidat 🙂 každopádně musí být studená a přidávat postupně.

      Odpovědět
    • Unknown
      13. 5. 2018 v 16:56

      Ano, myšlenku mám :), děkuji. Tak snad se zadaří ;).

      Odpovědět
  • Unknown
    16. 8. 2018 v 20:27

    Ahoj, chci poděkovat za tenhle skvělý recept. Naštěstí mi těsto naběhlo jak mělo a jelikoz je to můj historicky první dort, měla jsem z toho trošku trému. Zítra mě ještě čeká výroba krému a polevy, tak snad to dopadne tak dobře jako korpus. 😆😆😆

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 8. 2018 v 12:01

      Skvělé, že se korpus povedl 🙂 věřím, že i s krémem šlo všechno dobře a dort se povedl 🙂

      Odpovědět
  • Veronika
    20. 8. 2018 v 12:55

    Dobrý den, mate úžasné recepty, rada peču dorty, hlavně ty modelovane,takže se Vasi strankou inspirují,ale překvapilo mě, že do korpusů vůbec nepoužíváte kypřící prášek? Děkuji Veronika

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 8. 2018 v 8:22

      Veroniko, díky 🙂 ano, korpusy tohoto typu jsou bez prášku do pečiva. Není ho tam potřeba, korpus krásně vyběhne díky dobře ušlehaným bílkům 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 9. 2018 v 9:32

    Dobrý den Míšo, chci se zeptat, zda je tento dort vhodný i pod potah? Moc děkuji zdenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 9. 2018 v 13:19

      Zdenko, zdravím, já osobně bych tvaroh pod potah nedávala 🙂 nicméně pokud obmáznete něčím máslovým, mohlo by to klapnout.

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 2. 2019 v 11:14

    Dobrý den, chystám se zítra na tento Váš dortík, tak bych se chtěla zeptat..ten tvaroh do krému myslíte v té vaničce? Moc děkuji za odpověď:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 2. 2019 v 17:03

      Ano, ve vaničce 🙂 ten obsahuje hodně vody, proto je potřeba ho nechat trochu odkapat, pak je ale úžasný 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 4. 2019 v 16:28

    Dobrý den, dort vypadá úžasně, myslíte, že by byla dobrá kombinace s čerstvýma malinama…? 🙂 Děkuji Kristýna

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 4. 2019 v 17:50

      Ano, maliny, jahody, cokoliv máte rádi 🙂 dělala jsem i s kompotovanými meruňkami a také to bylo fajn 🙂

      Odpovědět
  • Denda
    1. 5. 2019 v 9:39

    Dobrý den, v brzké době se chystat sestře dělat tento dort, nicméně díky státnicím jsem na tom časově bledě s časem. Četla jsem u receptu že se dá zabalit korpus do folie a uchovat. U některých receptů jsem četla, že práve uležení dort přes noc je nejlepší, co si o tom myslíte vy? Korpus bych udělala ve čtvrtek, v pátek bych naplnila krémem doplněným o malinové pyré a v sobotu by se dort podával? Zkušenosti mám že toto pyré je lepší až druhý den, kdy se v krému pěkně rozleží. Není to ale moc, ty 3 dny? na ten korpus? Děkuji moc za radu a přeji pěkný den 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 5. 2019 v 20:45

      Dendo, máte naprostou pravdu, také u většinu receptů uvádím, že je lepší péct korpus den předem, aby zvláčněl, takže klidně upečte a zabalte do folie. Postup máte dobře naplánovaný, dělám to stejně, většině dortu svědčí rozležení i několika dnů, takže se toho nebojte, tento korpus to určitě vydrží, naopak bude pak ještě lepší 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 5. 2020 v 10:48

    Dobrý den,ráda bych se zeptala jak se dá recept upravit na formu 20 nebio 26 cm? Moc Vám děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 5. 2020 v 20:34

      Pro formu 20 cm udělejte recept z 2/3 dávky, pro formu 26 cm, udělejte z 1,5 dávky.

      Odpovědět
  • Unknown
    27. 5. 2020 v 13:01

    Tento dort jsem pekla poprvé a opravdu skvělý. Jen se po něm zaprasilo. A vnoučata už nechtějí jiný než tento..

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 5. 2020 v 18:32

      Děkuji, také patří k mým oblíbeným 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 6. 2020 v 9:47

    Dobrý den, budu recept zkoušet, tak se chci zeptat – tvaroh vanička nebo kostka?? Děkuji. 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 6. 2020 v 14:21

      Ve vaničce, ten potřebuje odkapat.

      Odpovědět
  • Kristýna
    19. 6. 2020 v 9:31

    Dobrý den, opět skvělý recept na opravdu chutný dort. Dělala jsem ho dceři k narozeninám a měl velký úspěch. Do půlky krému jsem dala maliny a do půlky Oreo sušenky. Vaše recepty nikdy nezklamou a dle Vašeho postupu snad nejde ani nic pokazit. Moc děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 6. 2020 v 18:25

      Moc děkuji 🙂 Kombinace maliny a oreo zní moc dobře 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 6. 2020 v 12:28

    Dobrý den, nejprve Vám chci poděkovat za Vaše skvělé recepty a tipy, podle kterých už pár let peču a jednoznačně nejlepší blog o pečení! 🙂 Jste opravdu velice šikovná a vaše dezerty vypadají překrásně a chutnají ještě lépe 🙂 .. jen bych Vás prosila o radu s tímto kakaovým korpusem, dělám ho přesně podle Vašeho postupu, avšak vždy, když začnu přidávat mouku, směs bílků a žloutků začne klesat a najednou je z celé mísy těsta jen ¼. Netuším čím to může být, prosátou mouku přidávám většinou ve 3 nebo 4 dávkách a míchám opravdu jemně, aby sníh tolik neklesal, ale vždy nakonec klesne. Přijde mi, že když peču jiné těsto z polohrubé mouky, tento problém se mi nestane. Poradíte mi, prosím, kde nejspíše dělám chybu? Děkuji a přeji hezký den. Lucka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 6. 2020 v 6:51

      Děkuji, to mě moc těší. Ano, tenhle kakaový korpus umí někdy potrápit a i mě se v minulosti párkrát tak úplně nepovedl. Je potřeba pořádně vyšlehat bílky do sněhu a pak jen stěrkou opatrně vše smíchat. Na blogu najdete jeho vylepšenou verzi, kde je část mouky nahrazena mletými mandlemi nebo doporučuji vyzkoušet kakaový korpus u receptu Kávový dort. Je víceméně hodně podobný, ale povede se vždy 🙂

      Odpovědět
  • Pavla
    12. 1. 2021 v 11:32

    Hezký den.
    Miluji Vaše recepty a miluji cukrařinu. Jste skvělá a já se dala na výzvu. Chtěla bych synovi k narozeninám upéct Váš dort, ale mám doma Karin pistácie. Což je pistáciová směs v prášku na přípravu krémů. Můj dotaz zní zda by Váš krém šel připravit i z toho. Velice moc děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 1. 2021 v 19:48

      Pavlo, díky. V tomhle Vám asi moc neporadím, osobně nejsem příznivcem „práškových směsí“, takže s nimi nemám vůbec zkušenost. Ale pokud se budete držet pokynů od výrobce, mělo by to snad klapnout 🙂

      Odpovědět
  • Luci Š.
    29. 1. 2021 v 12:14

    Dobrý den, Míšo. Mám stejný problém 😟vše vypadá skvěle, dokud nedojde na mouku s kakaem…měla jsem těsto krásně nadýchané. Už jsem ho chtěla dát do formy, jenže jsem při dalším otočení stěrky objevila „kousky“ mouky s kakaem, které se dosud nesloučily se zbytkem směsi 🤷chtěla jsem je vmichat, ale objevovaly se další a další a než jsem je všechny vymichala, bylo po nadýchaném těstě 😟mouku jsem dávala na 3x a vždy jsem opatrně promíchala, nevím, jak tomu předejít 🤦

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 1. 2021 v 12:37

      S kakaovým těstem bývá někdy problém, to je pravda. Je potřeba míchat opravdu velmi opatrně a hlídat si, aby mouka s kakaem nezůstala usazená na dně. Žádná jiná rada na to bohužel není. Jestli mohu doporučit, zkuste korpus u příspěvku Kávový dort, ten se připravuje o malinko snáze 🙂

      Odpovědět
      • Luci Š.
        29. 1. 2021 v 12:57

        Děkuji za rychlou odpověď 🙂Zkusím příště znovu 👍A ráda vyzkouším i druhý recept. 👏🙂

        Odpovědět
  • Sam
    11. 3. 2021 v 19:09

    Asi hloupý dotaz, lze dát šlehačku 33% a tvaroh polotučný?
    Díky

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 3. 2021 v 19:19

      Můžete, ale krém nebude dostatečně pevný. Moc nedoporučuji.

      Odpovědět
      • Saam
        11. 3. 2021 v 19:52

        Anebo místo šlehačky dát creme fraiche 36%?

        Odpovědět
        • Míša Landová
          11. 3. 2021 v 19:59

          Samotnou jsem nikdy nešlehala, jen společně se smetanou. Pokud nemáte 40% smetanu, můžete k 33% přidat trochu mascarpone, tím bude pevnější.

          Odpovědět
  • Judits
    23. 11. 2021 v 22:46

    Taky mam jeden dotaz – muzu ve finale pouzit zrcadlovu polevu? Dekuji

    Odpovědět
  • Svatava
    21. 4. 2022 v 6:07

    Dobrý den, můžu se zeptat, jak vysokou máte formu? Mi přijde, že mám do výšky doma poloviční. Obávám se, že mi těsto v troubě přeteče…. Děkuji za odpověď, S.

    Odpovědět
  • Renča
    24. 4. 2022 v 20:41

    Dobrý den, chtěla jsem Vám moc poděkovat za úžasný dort! Měl na narozeninové oslavě velký úspěch! Jsem na vaření i pečení dost antitalent, ale podle Vašeho návodu šlo vše hladce a moc mě to bavilo 🙂

    Odpovědět
  • Andrea
    18. 10. 2022 v 13:30

    Dobrý den Míšo, chtěla bych vyzkoušet tento dort, ale chtěla jsem se pro jistotu zeptat, zda je tento krém vhodný i na obmaz dortu? Má to být dort k narozeninám a dávala bych na to i stékanou čokoládu, abych nahoru mohla dát marcipánové figurky pro chlapečka. 🙂 Pokud jsem dobře vyhledala informace, tak marcipán se nemá rád s tvarohem, tak jsem si říkala, že bych právě nahoru dala tu stékanou čokoládu, abych zamezila kontakt figurek s krémem 🙂 Moc předem děkuji za odpověď a přeji hezký den. Andrea

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 10. 2022 v 18:39

      Krém není vhodný pod potahované dorty nebo když na něj chcete dávat figurky či jiné dekorace podléhající vlhkosti … Dovnitř ho dát můžete, ale zvenku je lepší potřít něčím máslovým.

      Odpovědět
  • Lenka
    15. 2. 2023 v 10:52

    Upečeno, povedl se luxusně. Díky za úžasný recept

    Odpovědět
  • Iveta
    31. 5. 2023 v 9:19

    Dobrý den, Míšo, děkuji za super recept. Všem moc chutnal a kolegyním v práci jsem přeposílala recept.

    Odpovědět
  • judita
    13. 9. 2023 v 9:40

    Dobrý den kdybych chtěla udělat vetší dort cca 25 cm jak mám řešit suroviny?
    děkuji
    judita

    Odpovědět
  • judita
    13. 9. 2023 v 11:52

    aha děkuji!

    Odpovědět
  • Lucie
    30. 9. 2023 v 23:07

    Dobrý den Míšo,
    Prosím o radu. Chtěla bych dvouleté dceri udělat narozeninový dort. Vybrala jsem si tento viz výše a nebo Pruhovaný Míša dort. Poradila by jste mi prosím, který je jednodušší. Peču klasické kolace ale dorty nejsou pro mne běžná věc. A vím, že počínaje korpusem, se dá ledacos zkazit. Dále samozřejmě krém je mnohdy alchymie a v neposlední řadě natření dortu, aby krásné vypadal.Prosím teda o vaše osobní doporučení.
    Děkuji moc.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 10. 2023 v 9:38

      Tohle je těžké soudit, nicméně nepatrně snadnější mi přijde příprava pruhovaného Míša dortu. Nepotřebujete k tomu žádnou formu, stačí plech a pečicí papír. Jediným úskalím může být rovnoměrně rozetřít těsto na roládový plát. I krém je v tomto případě jednodušší a menší riziko něco pokazit. Moje recepty jsou psané tak, aby to zvládl i začátečník, takže věřím, že to zvládnete i Vy 🙂

      Odpovědět
  • Mirka
    8. 11. 2023 v 12:05

    Dobrý deň čím môžem nahradiť alkohol keď nechcem korpus potrieť alkoholom? Aby nebol suchý ale vláčny . Dakujem

    Odpovědět
  • Lucka
    21. 11. 2023 v 10:51

    Dobrý den,
    mám v plánu tento dort dělat dceři a synovi napůl, moje představa je, půl dortu poleva z ruby čokolády a půl poleva uvedená v receptu. Prosím o radu, jak nejlépe postupovat, případně myslíte, že se bude ruby poleva chuťově k tomuto dortu hodit? Děkuji moc.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      21. 11. 2023 v 15:26

      Chuťově se ruby čokoláda celkem hodí, je lehce nakyslá, takže bude ladit s tvarohem. Jen pozor, jakmile ji smícháte se smetanou, nebude už růžová. Zároveň nemůžete dát stejný poměr ke smetaně jako u hořké, byla by moc řídká.

      Odpovědět
  • Denisa T.
    12. 12. 2023 v 6:54

    Dobry den, Miso,
    dekuji za Vase uzasne recepty, staly se mou nedilnou soucasti ♥️
    Chtela bych se, prosim, zeptat. Ceka me tento “Misa dort”, jen kamaradka jej chce potazeny mlecnou hmotou. Bude pod ni nejlepsi variantou bilkovomaslovy krem? A jeste druhy dotaz. Kdyz budu mit formu typu polokoule, nemusim ji vymazavat?

    Predem moc dekuji za odpoved

    Denisa

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 12. 2023 v 20:02

      Ano, pod potah určitě obmazat. Jestli myslíte formu na pečení ve tvaru polokoule místo ráfku, tak určitě vyložit papírem nebo vymazat a vysypat, jinak ten korpus nedostanete ven. Možná bych to řešila spíš ořezem klasického kulatého dortu.

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 2 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ