Recept na kremrole je tady na blogu už deset let, tedy téměř od jeho začátku. Za tu dobu si je velká část z vás oblíbila natolik, že je pečete pravidelně. Dnes vám ho předkládám s drobnými úpravami, které jsem za ty roky nasbírala při jejich přípravě, protože i u nás jsou kremrole oblíbené. A přestože tento zákusek nedělám úplně s nadšením, peču je poměrně často 🙂
Nenechte se zmást nebo dokonce odradit pojmem „italský sníh„, je to jen náhrada za šlehání sněhu nad parou. Pro někoho možná složitější, pro mě právě naopak. Bílky se vyšlehají s třetinou cukru a zalijí cukrovým rozvarem svařeným na určitou teplotu. Díky tomu je sníh tepelně upravený, krásně hladký, lesklý a stabilní. Úplně stejný sníh můžete použít na indiánky nebo třeba na citronové tartaletky.
Těsto nedělám listové, tak jak by správně na kremrole mělo být, ale křehké nebo chcete-li smetanové. Mě osobně na kremrole chutná více, a zároveň je mnohem jednodušší na přípravu. Těsto je lepší zadělat den předem, aby se dobře odleželo a bylo vychlazené. Bude se s ním lépe pracovat.
A přestože sníh jako takový moc nemusím, třeba na tom indiánku, tak ve spojení s křehkým máslovým těstem, je to úplně jiný chuťový zážitek. A věřte nebo nebo ne, pár kousků do mě taky vždycky zapadne 🙂
VIDEO POSTUP K CELÉMU RECEPTU NAJDETE NA MÉM INSTRAGRAMU.
Kremrole s italským sněhem
(50-60 menších kousků)
Křehké těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g smetany ke šlehání 33%
- sůl
- vejce na potření
Z mouky, másla, smetany a špetky soli vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu pomocí ploché /pádlové metly. Suroviny by měly být studené, máslo event. jen lehce povolené, aby šlo dobře zapracovat. Těsto zabalte do folie a dejte na několik hodin odležet do lednice (ideálně přes noc).
Trubičky o průměru 18-20 mm si před prvním „návinem“ lehce pomažte máslem. Já si obvykle vložím malý kousek másla do dlaně a trubičku v ní protočím. Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na stejně široké (asi 2,5 cm) a dlouhé pruhy (asi 30 cm). Pruhy těsta postupně naviňte na připravené trubičky, konce lehce přimáčkněte a položte na plech vyložený papírem na pečení koncem dospod. Při návinu těsto nenatahujte, při pečení by se trhalo.
Kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi 15 minut, prostě do zlatova. Nechte vychladnout a opatrně stáhněte z trubiček.
TIP – U nás doma frčí kremrole v téhle podobě mini kousků, ale klidně si udělejte větší. V tom případě si vyválejte delší pruhy těsta a počítejte s menším počtem kusů.
Italský sníh:
- 150 g bílků
- 300 g cukru krupice
- 60 ml vody na rozvar
Dvě třetiny cukru (200 g) zalijte vodou a svařte na cukrový rozvar o teplotě 115 stupňů. Zároveň si vyšlehejte bílky za postupného přidávání zbývajícího cukru (100 g) do sněhu. Jakmile rozvar dosáhne požadované teploty, nalijte ho opatrně za stálého šlehání do sněhu. Pokračujte ve šlehání do mírného zchladnutí a zpevnění sněhu.
Ještě vlažný sníh si přendejte do sáčku s hladkou špičkou (průměr 10-12 mm) a kremrole naplňte. Nechte v chladu alespoň 1-2 dny rozležet a před servírováním lehce pocukrujte.
TIP – Trubičky na kremrole pořídíte například v Orionu nebo na eshopu Sladká vanilka.
VIDEO POSTUP K CELÉMU RECEPTU NAJDETE NA MÉM INSTRAGRAMU.
26 Komentáře
Lenka.sprynarova
1. 3. 2024 v 19:58Paní Míšo jsem z Vás úplně hotová,je to Všechno tak super!!!!!!!Já moc ráda peču ,hodně mě to baví.Muj nejstarší vnuk se bude v červnu ženit,tak bych je chtěla potěšit dobrými kousky.Moc Vám fandím a jen tak dál! Děkuji Lenka Špryňarová Hradec Králové.
Míša Landová
2. 3. 2024 v 11:34Milá Lenko, moc a moc děkuji 🙂
Eliška K.
24. 3. 2024 v 15:50Dobrý den, dnes jsem poprvé pekla kremrole. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že se se mi díky Vám hned napoprvé povedou! Velké díky 😊
Míša Landová
25. 3. 2024 v 11:08Stačí mít ten správný recept 🙂
Gabriela
27. 3. 2024 v 4:49Tento recept je výborný a také návykový. Peču trubičky pravidelně a pro celou rodinu. Teď zkusím sníh podle vás, vždy jsem dělala klasický nad parou, ale pokaždé za sebou trubičky nechávali mokrou cukrovou stopu, sníh sice držel pěkně, ale ten tavený cukr kolem mě stval. Nevíte, čím to mohlo být?
Míša Landová
27. 3. 2024 v 18:38Já nad parou nikdy nedělala…
Dana
26. 4. 2024 v 7:13Dobrý den, stane se něco, pokud budu sníh po přidání cukrového rozvaru šlehat delší dobu? Mám recept od pana Maršálka na listové kremrole, ve kterém uvádí, že po přidání rozvaru se má sníh šlehat do pevna, vy však uvádíte do měkké špičky (viz https://www.instagram.com/reel/C58xoV5i77O/). Na internetu jsme se též dočetla, že italský sníh nelze přešlehat. Děkuji za odpověď.
Míša Landová
26. 4. 2024 v 13:56Sníh určitě šleháním zpevní, ale měl by zůstat vlažný a mít lehce ohebné špičky, aby se s ním dalo dobře pracovat. Pokud bude příliš pevný a studený, tak se budou kremrole špatně plnit a takové indiány byste nenastříkala vůbec …
Hana
6. 5. 2024 v 15:15Zdravím Míšo, tak jsem vyzkoušela ještě dva recepty včetně listového těsta, ale ty vaše jsou nejlepší. Takže již jen od vás. A sníh nad párou mě také nenadchnul. Máte super rádýlko na krájení. Prozradíte kde ho koupit? Děkuji za chuťové zážitky z vašich receptů. Ať se vám daří.
Míša Landová
7. 5. 2024 v 7:59Hanko, tak to mě moc těší, děkuji.
Vlasta
23. 5. 2024 v 12:12Já šlehám bilky aj s cukrem ve vodní lázni do dost tepla potom je přeliji do robota a vyšlehám na nejvyší otáčky sníh je pevny.
Linda
24. 7. 2024 v 21:50Dobrý večer, recept mě moc zaujal a už se těším, až se do toho pustím. Můžete mi prosím poradit, jestli jdou kremrole péct pár dní předem? A plnit až v den konzumace:)? Děkuji, Linda
Míša Landová
25. 7. 2024 v 11:32Upéct můžete klidně několik dní předem, plnit doporučuji 1-2 dny před konzumací, aby se rozležely.
Kamila
8. 8. 2024 v 13:05Dobrý den, může být šlehačka i se 40 % tuku ?
Míša Landová
8. 8. 2024 v 13:12Ano, ale je to zbytečné.
Kamila
8. 8. 2024 v 15:23Dobře, děkuju
Hana Pecinová
12. 8. 2024 v 14:19Dobrý den, trubičky peču hodně dlouho,ale trápím se se sněhem. Nejvíc jsem dělala nad párou,ale vadí mi, že někdy druhý den sníh jakoby zcukernatí. Nemůžu z
Jistit proč, poradíte,? Díky, Hanka
Míša Landová
12. 8. 2024 v 19:35Já dělám sníh vždy jen s rozvarem, v tomto bohužel neporadím.
Kristýna
21. 8. 2024 v 14:32Dobrý den, Míšo,
myslíte, že se do italského sněhu může přidat ovocný rozvar, aby byly kremrole třeba s borůvkovým sněhem?
Děkuji
Míša Landová
22. 8. 2024 v 7:48Ano, stejně jako do indiánků můžete ovocný sníh udělat i do kremrolí. Obvykle se polovina bílků nahrazuje ovocným pyré a podle druhu ovoce se ještě přidává kyselina citronová.
Tatiana
23. 8. 2024 v 21:42Dobrý deň,
Prosím Vás, akú funkciu plní tá kyselina citrónová? Čo sa môže stať, keď ju nepridám? Nemám odvahu to risknúť. Ďakujem za odpoveď. A… Vaše recepty sú úžasné a ste veľkou inšpiráciou určite pre veľa ľudí, ktorí milujú pečenie. Ďakujem a prajem veľa úspechov a úprimných sledovateľov.
Míša Landová
24. 8. 2024 v 10:34Je to kvůli stabilitě sněhu, doporučuji si ale najít přesný recept, dává se jí velmi malé množství.
Lenka
22. 9. 2024 v 16:08Míšo, děkuji za skvělý recept. Držela jsem se přesně Vašeho postupu a výsledek je opravdu „k sežrání „. Dokonalost. Z italského bílkového krému jsem nadšená. Děkuji!
Míša Landová
23. 9. 2024 v 7:20Lenko, moc děkuji za zpětnou vazbu 🙂
Michaela
17. 10. 2024 v 16:24Dobrý den, můžu prosím na náplň použít stejný recept jako u grepových indiánků? Myslím hlavně poměr surovin tady máte 310gcukru a u těch indiánků je ho o dost méně…i těch bílků je tam míň. Neumím si to upravit a hlavně to budu dělat poprvé…:-))) děkuji za odpověď.
Míša Landová
18. 10. 2024 v 7:35Ano, klidně použijte ovocný sníh z indiánků. Recept je totožný, jen tady je sněhu více, proto je i surovin větší množství 🙂
Průměrné hodnocení z 2 recenzí:
5