Menu
Ostatní

Co dělám, KDYŽ NEPEČU

CO DĚLÁM, KDYŽ NEPEČU? Možná máte pocit, že celé dny jen peču a ochutnávám, ale opak je pravdou. A protože se mě i moji blízcí občas ptají, co dělám celé dny, tak jsem vám to tady pěkně sepsala 🙂

Mojí hlavní činností je vedení cukrářských kurzů pro amatéry. Tedy pro ty, kterým je věnovaný i tento blog. Obyčejným lidem, kteří pečou, protože je to baví a chtějí se naučit něco nového. Je to “práce”, která mě baví a naplňuje ze všech mých činností nejvíce. Před lety jsem zvažovala otevřít si vlastní výrobnu či kavárnu, ale lektorství se nakonec ukázalo jako zlatá střední cesta. Na kurzech si zapeču a ještě potkávám spoustu stejně nadšených lidí jako jsem já.

Kromě kurzů pro vás zkouším nové recepty, natáčím video postupy a dělím se s vámi o různé tipy na pečení. Díky tomu všemu musím být často i food stylista, fotograf a spisovatel, protože recepty je potřeba nejen vymyslet a upéct, ale i sepsat nafotit a upravit pro blog či sociální sítě. Nedílnou součástí jsou i odpovědi na všechny vaše komentáře, zprávy a e-maily. A že jich opravdu není málo 🙂

Zvládla jsem vydat dvě kuchařky, které už si naštěstí nemusím balit sama. Jejich skladování a kompletní expedici mi od loňského roku zajišťuje externí sklad. Byla to pro mě neskutečná úleva, protože balit při tom všem ještě knížky, už bylo nad moje síly. Jedinou nevýhodou je fakt, že vám knížky mohu podepsat už jen při osobním odběru na Kladně.

Ve spolupráci s Vandou Pálkovou ze Sladkého mámení jsem natočila několik on-line kurzů, které jsou skvělou volbou pro ty, kteří se na ty fyzické, ať už jsou jejich důvody jakékoliv, nikdy nedostanou. Naučit z pohodlí domova se tak za mojí asistence můžete třeba makronky, odpalované těsto, základy dortu nebo třeba retro zákusky. Přístup ke kurzům už máte napořád.

A abych toho neměla málo 🙂 spravuji si sama eshop a veškerou administrativu. Tady mi naštěstí pomáhá iDoklad, která za mě automaticky vystavuje nejen všechny faktury za prodané knížky, ale mám díky němu i přehled o svých příjmech a výdajích. Možná to bude znít divně, ale mám ráda i tuhle činnost u počítače, která je pro mě příjemnou změnou a zároveň vzpomínkou na předchozí roky.

Jo a abych nezapomněla, kromě toho všeho, jsem občas také porotce v nějaké soutěži, a není to vždy jen ta televizní. Potkat jsme se mohli třeba na Moravském cukrářském šampionátu v Olomouci nebo Židlochovickém meruňkobraní. Už druhý rokem pro vás chystám cukrářské výzvy do časopisu Gurmet nebo se setkávám s budoucímu cukráři v rámci jejich studia.

Je toho opravdu hodně a určitě jsem na spoustu drobností ještě zapomněla. Ale svou práci miluju, jsem šťastná, že ji mohu dělat a neměnila bych.

S láskou k pečení i vám všem, Míša

PS – autorem krásné černobílé fotografie je Marek Bartoš.

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

12 Komentáře

  • Petra
    29. 11. 2023 v 5:18

    Míšo, ať se Vám stále daří a přeji i spoustu nových zážitků.

    Odpovědět
  • Iva
    30. 11. 2023 v 12:03

    Míšo, máte můj neskonalý obdiv a moc děkuji, že se s námi dělíte o své úžasné a vymazlené recepty, u kterých nikdy nechybí spousta skvělých rad a vychytávek.
    Děkuji a přeji Vám spoustu skvělých chvil při Vašem milovaném pečení 🙂

    Odpovědět
  • Kateřina
    30. 11. 2023 v 16:50

    Milá Míšo, děkuji za Vaše sdílení, moc ráda podle Vás peču,
    přeji Vám i Vašim blízkým krásný adventní čas a pevné zdraví.
    Katka ♥

    Odpovědět
  • Daniela H.
    9. 2. 2024 v 14:41

    Milá Míšo,
    peču podle Vás skoro všechno už možná 5 let, a ještě nikdy se mi nestalo,že by se dílo nepodařilo. (Snad jen ty makronky 🙈)
    Děkuji za vaše recepty.

    Odpovědět
  • Barbora
    5. 5. 2025 v 22:18

    Dobrý den, takže pro shrnutí, i když nepečete, tak se vaše práce stejně kolem cukrařiny, vlastně, pořád točí. Nemám pravdu? Moc ráda sleduji pořad Peče celá země, ale jen ty díly, ve kterých jste porotkyní vy. Jste mi sympatičtější než paní Mirka. Jsem nevidomá, takže často shledávám sympatie podle hlasu a vy se mi příjemněji posloucháte. Manželka mého bratrance podle vás něco pekla, ale už přesně nevím, co to bylo. Já taky velice miluji pečení, ale protože nevidím, tak volím ty recepty, ve kterých se nemusí nic šlehat a oddělovat bílky a žloutky a ingredience se jen smíchají a buď se z těsta vytvarují sušenky nebo se těsto vlije do formy nebo do muffinových košíčků. Ale já si hodně ráda, když to jde, recepty upravuju do zdravějších variant. Místo hladké mouky používám špaldovou a místo cukru březový cukr nebo někdy, když je v těstě víc sladkých ingrediencí, tak čekankový sirup, protože ten sladí málo a já mám ráda sladší chuť. Taky volím recepty, které nejsou moc tučné. A používám čokolády bez cukru. Nejčastěji od Healthico nebo low carb čokoládu od Topnatur. Hodně mám ráda moučníky, do kterých se přidává bílý, jogurt, tvaroh ve vaničce nebo zakysaná smetana. A taky miluju v moučnících rozinky. Pečení je můj velký koníček, zvlášť zkoušení nových receptů, a přesně proto jsem zavítala na váš blog. Pro inspiraci. Prohlížím si vaše recepty od nejstaršího, tak snad mě něco jednoduššího zaujme. Mějte se krásně. Barča

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 5. 2025 v 12:32

      Milá Barčo, moc děkuji za krásný komentář. Je moc hezké, že i přes svůj handicap se pouštíte do pečení. Suroviny jsou volbou každého z nás, důležité ale je, připravovat vše s láskou a radostí. Mějte se hezky 😊

      Odpovědět
  • Barča
    10. 5. 2025 v 18:54

    Ano, pečení prostě miluju. Ale maminka mi při tom musí trošku pomáhat. Například mi nasype prášek do pečiva nebo kakao do malého panáka, když chci, protože by se mi to špatně z pytlíku dolovalo, hlavně prášek do pečiva, a pak mi moučník upeče. Mojí nejmilejší volnočasovou zálibou je vyhledávání, upravování si a opisování si receptů. Pak, když chci něco péct, tak si recept podle chuti vyhledám ve své spoustě receptů. Asi vás občas budu bombardovat dotazy, jestli se do receptu, který se mi líbí a kde není hladká mouka, hodí hladká špaldová mouka. Byla jsem to já, která se vás ptala na ten ovocný koláč s tvarohem a taky ten s borůvkami, kde se musí část drobenky odebrat a pak ke zbytku přidat další suroviny. Zrovna ve čtvrtek se chystám péct. Pravděpodobně to budou jablečné muffiny. Musí to být něco, co se dá bez problémů převést, protože to povezu na prodloužený víkend, tak to asi budou muffinky. Tak se mějte krásně. Barča

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ