Menu
Ostatní

Co dělám, KDYŽ NEPEČU

CO DĚLÁM, KDYŽ NEPEČU? Možná máte pocit, že celé dny jen peču a ochutnávám, ale opak je pravdou. A protože se mě i moji blízcí občas ptají, co dělám celé dny, tak jsem vám to tady pěkně sepsala 🙂

Mojí hlavní činností je vedení cukrářských kurzů pro amatéry. Tedy pro ty, kterým je věnovaný i tento blog. Obyčejným lidem, kteří pečou, protože je to baví a chtějí se naučit něco nového. Je to “práce”, která mě baví a naplňuje ze všech mých činností nejvíce. Před lety jsem zvažovala otevřít si vlastní výrobnu či kavárnu, ale lektorství se nakonec ukázalo jako zlatá střední cesta. Na kurzech si zapeču a ještě potkávám spoustu stejně nadšených lidí jako jsem já.

Kromě kurzů pro vás zkouším nové recepty, natáčím video postupy a dělím se s vámi o různé tipy na pečení. Díky tomu všemu musím být často i food stylista, fotograf a spisovatel, protože recepty je potřeba nejen vymyslet a upéct, ale i sepsat nafotit a upravit pro blog či sociální sítě. Nedílnou součástí jsou i odpovědi na všechny vaše komentáře, zprávy a e-maily. A že jich opravdu není málo 🙂

Zvládla jsem vydat dvě kuchařky, které už si naštěstí nemusím balit sama. Jejich skladování a kompletní expedici mi od loňského roku zajišťuje externí sklad. Byla to pro mě neskutečná úleva, protože balit při tom všem ještě knížky, už bylo nad moje síly. Jedinou nevýhodou je fakt, že vám knížky mohu podepsat už jen při osobním odběru na Kladně.

Ve spolupráci s Vandou Pálkovou ze Sladkého mámení jsem natočila několik on-line kurzů, které jsou skvělou volbou pro ty, kteří se na ty fyzické, ať už jsou jejich důvody jakékoliv, nikdy nedostanou. Naučit z pohodlí domova se tak za mojí asistence můžete třeba makronky, odpalované těsto, základy dortu nebo třeba retro zákusky. Přístup ke kurzům už máte napořád.

A abych toho neměla málo 🙂 spravuji si sama eshop a veškerou administrativu. Tady mi naštěstí pomáhá iDoklad, která za mě automaticky vystavuje nejen všechny faktury za prodané knížky, ale mám díky němu i přehled o svých příjmech a výdajích. Možná to bude znít divně, ale mám ráda i tuhle činnost u počítače, která je pro mě příjemnou změnou a zároveň vzpomínkou na předchozí roky.

Jo a abych nezapomněla, kromě toho všeho, jsem občas také porotce v nějaké soutěži, a není to vždy jen ta televizní. Potkat jsme se mohli třeba na Moravském cukrářském šampionátu v Olomouci nebo Židlochovickém meruňkobraní. Už druhý rokem pro vás chystám cukrářské výzvy do časopisu Gurmet nebo se setkávám s budoucímu cukráři v rámci jejich studia.

Je toho opravdu hodně a určitě jsem na spoustu drobností ještě zapomněla. Ale svou práci miluju, jsem šťastná, že ji mohu dělat a neměnila bych.

S láskou k pečení i vám všem, Míša

PS – autorem krásné černobílé fotografie je Marek Bartoš.

8 Comments

  • Petra
    29. 11. 2023 v 5:18

    Míšo, ať se Vám stále daří a přeji i spoustu nových zážitků.

    Odpovědět
  • Iva
    30. 11. 2023 v 12:03

    Míšo, máte můj neskonalý obdiv a moc děkuji, že se s námi dělíte o své úžasné a vymazlené recepty, u kterých nikdy nechybí spousta skvělých rad a vychytávek.
    Děkuji a přeji Vám spoustu skvělých chvil při Vašem milovaném pečení 🙂

    Odpovědět
  • Kateřina
    30. 11. 2023 v 16:50

    Milá Míšo, děkuji za Vaše sdílení, moc ráda podle Vás peču,
    přeji Vám i Vašim blízkým krásný adventní čas a pevné zdraví.
    Katka ♥

    Odpovědět
  • Daniela H.
    9. 2. 2024 v 14:41

    Milá Míšo,
    peču podle Vás skoro všechno už možná 5 let, a ještě nikdy se mi nestalo,že by se dílo nepodařilo. (Snad jen ty makronky 🙈)
    Děkuji za vaše recepty.

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ