Menu
Ostatní

Krém z Ruby čokolády

Dnes mám pro vás mimořádně recept jen na krém. Žádný další skvělý recept na cupcakes jsem zatím neobjevila, takže se nebudu opakovat. Nicméně krém z Ruby čokolády mě velmi zaujal. Má takovou zvláštní, těžko definovatelnou chuť. Není příliš sladký, ale má díky červené čokoládě zajímavý chuťový tón.

Pokud o červené čokoládě slyšíte poprvé, tak je to nový druh čokolády, který se řadí vedle bílé, hořké a mléčné. Má lehce nakyslou, ovocnou chuť. Je vyrobena z kakaových bobů načervenalé barvy a to zcela bez použití barviv a ovocných příchutí. Jen velká škoda, že si svou růžovou barvu neudrží i při dalším zpracování. Na první pohled tak krém vypadá spíš jako bílý nebo krémový. 

Krém jsem v tomto případě použila na mini cupcakes, které jsem upekla podle receptů na Narozeninové cupcakes ve formě na mini muffiny. Jen jsem každý druh připravila jen z poloviční dávky. Výsledkem bylo 30 těchto malých roztomilých dortíků. Dávka krému mi vystačila úplně přesně. 

Krém z Ruby čokolády:

300 ml smetany ke šlehání 33%

120 g červené čokolády Ruby Callebaut

+ 100 g mascarpone k našlehání

Smetanu zahřejte k bodu varu a nalijte na čokoládu. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte stěrkou a promixujte tyčovým mixérem. Zakryjte folií (položte přímo na tekutinu) a dejte do lednice alespoň na 8 hodin vychladit. 

K vychlazenému základu přidejte mascarpone a společně vše vyšlehejte do pevného krému. Šlehejte při středních otáčkách, aby se krém nepřešlehal. 

Krém můžete použít na zdobení cupcakes, do dortu nebo do rolády. Mě tahle dávka vystačila na 30 mini cupcakes. Na zdobení jsem použila řezanou špičku „francouzská hvězda“ o průměru 15 mm. 

Vytisknout recept

21 Comments

  • Eva
    18. 9. 2019 v 13:00

    Hmm, mám koupenou čokoládu. Tak jdu
    vyzkoušet. Mohla bych dát i do tartaletek?Míšo máte to zas jak z katalogu:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:30

      Zkuste 🙂 ano, myslím, že by šel krém i do tartaletek.

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 9. 2019 v 18:34

    Dobry den, recepty na cupcakes (oba druhy) mate take na strankach? ��

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:30

      Ano, je to uvedeno nahoře v textu včetně odkazu na recepty.

      Odpovědět
  • Unknown
    23. 9. 2019 v 6:20

    Dobrý den, včera jsem recept vyzkoušela a je dokonalý … dělala jsem red velvet cupcakes s Vaším krémem a můj osmnáctiletý syn řekl, že chutná jako "obláček" … vůbec nemá čokoládovou chuť … chutná přesně tak, jak píšete v receptu … lehce nakyslá ovocná chuť. Moc děkuji, že se s námi dělíte o Vaše úžasné recepty . Soňa

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 9. 2019 v 10:37

      Soňo, díky za rychlé odzkoušení a jsem moc ráda, že Vám krém chutná stejně jako mě 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 9. 2019 v 19:44

    Míšo, tak jsem zakoupila Ruby čokoládu a musím souhlasit, že krém je úžasný, určitě ho zařadím do svého repertoáru;-) díky moc. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 10. 2019 v 8:23

      Hanko, děkuji, jsem ráda, že chutná 🙂

      Odpovědět
  • Zdenka
    27. 10. 2019 v 10:14

    Výborné, vyskúšali sme doma.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 10. 2019 v 16:37

      Děkuji.

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 5. 2020 v 9:32

    Dobry den. Muzu krem pouzit do dortu ? Hodil by se k orechovemu korpusu ? Dekuji moc

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 5. 2020 v 19:35

      Ano, můžete použít i do dortu. Není nijak výrazný, takže se hodí asi ke všemu.

      Odpovědět
  • Barča
    26. 4. 2021 v 11:13

    Krém vypadá úžasně a už se připravuji na její vyzkoušení. Ráda bych krém udělala dvoubarevný (z ruby čokolády a z hořké čokolády) Prosím, když použiju na celou dávku hořkou čokoládu, kolik jí použít? Děkuji 😊

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 4. 2021 v 12:21

      Recepty na čokoládové krémy najdete také na blogu, hodně záleží, jaký druh čokolády použijete a jakou intenzitu krému chcete 🙂

      Odpovědět
      • Barča
        26. 4. 2021 v 15:19

        Děkuji za odpověď! Čokoládu použiju hořkou Callebaut 70,4% a ráda bych docílila podobné intenzity jako s tou ruby. Umím srovnávat bílou, mléčnou a hořkou, ale ruby nejsem schopna nějak zařadit. 😕

        Odpovědět
        • Míša Landová
          26. 4. 2021 v 17:18

          Krém z Ruby moc intenzivní není, čokolády je tam poměrně málo 🙂 Ruby je něco mezi bílou a mléčnou, vždy je dobré držet se podílu kakaového másla a celkového tuku 🙂 Já do krémů 70% hořkou téměř nepoužívám, na mě už je krém příliš hořký 🙂

          Odpovědět
          • Barča
            26. 4. 2021 v 17:35

            Super, děkuji za názor! 😊

  • Nikola
    30. 5. 2021 v 19:50

    Hezký den,

    Chtěla bych se zeptat, pokud jste někdy dělala Ruby čokoládu s máslem jako obmaz a pokud ano v jakém poměru?

    Váš recept viz. výše by se hodil na obmaz dortu?
    Děkuji
    Nikola

    Odpovědět
  • Sylva
    21. 1. 2024 v 16:55

    Dobrý den, Míšo,

    píšete, že Ruby čokoláda ztrácí při zpracování barvu. Ráda bych ji použila na stékaný dort (klasicky zalít Ruby smetanou, nechat trochu zchladnout a nalít na dort). Změní i v tomto případě barvu? Zůstane aspoň s nádechem růžové či fialové? S Ruby nemám žádné zkušenosti, chtěla jsem to s ní zkusit na narozeninový dort, který bude mít ozdoby do růžové a fialové a tohle mě trochu zaskočilo.

    Díky moc za odpověď.

    Sylva

    Odpovědět
    • Míša Landová
      21. 1. 2024 v 20:46

      Ano, ztráta barvy je především ve spojení se smetanou. Koukněte na fotky u receptu Makronky s Ruby čokoládou, tam je vidět, jak barva vypadá po přidání smetany, je taková starorůžová 🙂 Pokud chcete ruby na drip, aby si zachovala barvu, doporučuji naředit Ruby spíše olejem (100 g ruby a 10 g oleje) 🙂

      Odpovědět

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ