Menu
Ostatní

Krém z Ruby čokolády

Dnes mám pro vás mimořádně recept jen na krém. Žádný další skvělý recept na cupcakes jsem zatím neobjevila, takže se nebudu opakovat. Nicméně krém z Ruby čokolády mě velmi zaujal. Má takovou zvláštní, těžko definovatelnou chuť. Není příliš sladký, ale má díky červené čokoládě zajímavý chuťový tón.

Pokud o červené čokoládě slyšíte poprvé, tak je to nový druh čokolády, který se řadí vedle bílé, hořké a mléčné. Má lehce nakyslou, ovocnou chuť. Je vyrobena z kakaových bobů načervenalé barvy a to zcela bez použití barviv a ovocných příchutí. Jen velká škoda, že si svou růžovou barvu neudrží i při dalším zpracování. Na první pohled tak krém vypadá spíš jako bílý nebo krémový. 

Krém jsem v tomto případě použila na mini cupcakes, které jsem upekla podle receptů na Narozeninové cupcakes ve formě na mini muffiny. Jen jsem každý druh připravila jen z poloviční dávky. Výsledkem bylo 30 těchto malých roztomilých dortíků. Dávka krému mi vystačila úplně přesně. 

Krém z Ruby čokolády:

300 ml smetany ke šlehání 33%

120 g červené čokolády Ruby Callebaut

+ 100 g mascarpone k našlehání

Smetanu zahřejte k bodu varu a nalijte na čokoládu. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte stěrkou a promixujte tyčovým mixérem. Zakryjte folií (položte přímo na tekutinu) a dejte do lednice alespoň na 8 hodin vychladit. 

K vychlazenému základu přidejte mascarpone a společně vše vyšlehejte do pevného krému. Šlehejte při středních otáčkách, aby se krém nepřešlehal. 

Krém můžete použít na zdobení cupcakes, do dortu nebo do rolády. Mě tahle dávka vystačila na 30 mini cupcakes. Na zdobení jsem použila řezanou špičku „francouzská hvězda“ o průměru 15 mm. 

Vytisknout recept

12 komentářů

  • Eva
    18. 9. 2019 v 13:00

    Hmm, mám koupenou čokoládu. Tak jdu
    vyzkoušet. Mohla bych dát i do tartaletek?Míšo máte to zas jak z katalogu:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:30

      Zkuste 🙂 ano, myslím, že by šel krém i do tartaletek.

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 9. 2019 v 18:34

    Dobry den, recepty na cupcakes (oba druhy) mate take na strankach? ��

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:30

      Ano, je to uvedeno nahoře v textu včetně odkazu na recepty.

      Odpovědět
  • Unknown
    23. 9. 2019 v 6:20

    Dobrý den, včera jsem recept vyzkoušela a je dokonalý … dělala jsem red velvet cupcakes s Vaším krémem a můj osmnáctiletý syn řekl, že chutná jako "obláček" … vůbec nemá čokoládovou chuť … chutná přesně tak, jak píšete v receptu … lehce nakyslá ovocná chuť. Moc děkuji, že se s námi dělíte o Vaše úžasné recepty . Soňa

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 9. 2019 v 10:37

      Soňo, díky za rychlé odzkoušení a jsem moc ráda, že Vám krém chutná stejně jako mě 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 9. 2019 v 19:44

    Míšo, tak jsem zakoupila Ruby čokoládu a musím souhlasit, že krém je úžasný, určitě ho zařadím do svého repertoáru;-) díky moc. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 10. 2019 v 8:23

      Hanko, děkuji, jsem ráda, že chutná 🙂

      Odpovědět
  • Zdenka
    27. 10. 2019 v 10:14

    Výborné, vyskúšali sme doma.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 10. 2019 v 16:37

      Děkuji.

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 5. 2020 v 9:32

    Dobry den. Muzu krem pouzit do dortu ? Hodil by se k orechovemu korpusu ? Dekuji moc

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 5. 2020 v 19:35

      Ano, můžete použít i do dortu. Není nijak výrazný, takže se hodí asi ke všemu.

      Odpovědět

Zanechte komentář