Menu
Ostatní

Sněhový máslový krém

Vím, že máslové krémy jsou dnes už tak trochu přežitek a představa půl kila másla našlehaná s cukrem mě také neláká, ale je škoda máslo zatracovat úplně. Někdy je totiž pevnější krém potřeba, ať už je to do dortu, na cupcakes nebo třeba do vánočního cukroví 🙂

Tenhle krém si mě získal hned po prvním vyzkoušení. Je krásně jemný, nadýchaný a hlavně nechutná jako typický „máslák“. Cukru je tam přiměřené množství, takže není vůbec přeslazený. Krém perfektně drží tvar, dokonce i v teplejším prostředí. Můžete ho libovolně ochutit dalšími přísadami jako je kakao, čokoláda, ovocné pyré nebo oblíbený likér. 

Základem krému je pevný sníh z bílků, které se nejdříve zahřejí ve vodní lázni společně s cukrem. Cukr se krásně rozpustí, takže pak není v krému vůbec cítit. Následně se do sněhu zašlehá změklé máslo a krém je hotový. Je samozřejmé, že krém v lednici díky máslu ztuhne, proto je dobré dezert vyndat z lednice chvilku před servírováním. 

Recept mám od kamarádky Petry, které tímto moc děkuji 🙂

Sněhový máslový krém:

60 g bílků

106 g cukru krupice

180 g másla

špetka soli

Máslo rozkrájejte na malé kostičky a nechte při pokojové teplotě lehce změknout. Bílky dejte společně s cukrem a špetkou soli do mísy, za občasného míchání zahřejte v páře. Já to zahřívám rovnou v míse od robota, ve které pak šlehám. Jakmile bílky dosáhnou teploty 71 stupňů, sejměte z páry a při nejvyšších otáčkách šlehejte cca 7 minut. Pak trochu snižte rychlost a začněte přidávat kostičky másla, až do úplného spotřebování. Krém promíchejte, setřete z boků mísy a ještě chvilku prošlehejte na nejvyšší otáčky, až je krém lehký a nadýchaný. 

V tomto okamžiku můžete krém rovnou použít na zdobení cupcakes, promazání dortu nebo slepení makronek či cukroví. Skvěle se hodí také na obmazání potahovaného dortu. Do krému můžete přidat libovolnou příchuť či přísadu. Cokoliv budete do krému přidávat, musí mít přibližně stejnou teplotu. Pokud by přísada, např. ovocné pyré, bylo studené, krém se může srazit. 

Tipy na ochucení krému:

čokoládový – přidejte 100 g rozpuštěné zchladlé hořké čokolády

vanilkový – přidejte mletou vanilku, extrakt nebo vanilkovou pastu

malinový – přidejte malinové pyré, zašlehávejte postupně 

pistáciový – přidejte pistáciovou ochucovací pastu

citronový – přidejte citronovou šťávu, zašlehávejte postupně

Vytisknout recept

143 komentářů

  • Anonymní
    25. 11. 2015 v 5:12

    dobre rano,ctete mi myslenky,zrovna jsem premyslela cim naplnim trubicky:-)) :-)) jen prosim je nejaka pomucka,kdyz nemam teplomer na tech 71 st? mimochodem sedy krem jsem nikdy nevidela a vypada uuzasne! to je barvivo?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 11. 2015 v 7:24

      Dobré ráno, tak to jsem ráda, že jsem se Vám trefila přesně do noty :)) Obávám se, že bez teploměru se asi neobejdete, teplota je docela zásadní, protože u nižší teploty hrozí, že bílky neprojdou tepelnou úpravou, při vyšší teplotě zase hrozí, že se Vám uvaří :))
      Šedá barva krému byla ve skutečnosti světle fialová, jen na fotce to vychází do šeda. Použila jsem gelovou barvu. Pěkný den. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 11. 2015 v 17:02

    Dobrý večer paní Mílo, chtěla bych se Vás zeptat jakou zdobičkou ( myslým tím č. a typ ) jste nazdobila Vaše cupcakes. Jsou opravdu moc krásné.
    Děkuji a přeji hezký zbytek večera.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 11. 2015 v 19:13

      Hezký večer, děkuji 🙂 použila jsem řezanou špičku 1M od firmy Wilton, moc dobře se s ní pracuje 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 11. 2015 v 6:43

    Zase trefa! Marně si lámu jaký pistáciový krém dám letos do cukroví a přitom stačí navštívit Vaše stránky. 🙂 A hlavně tak spotřebuju bílky, které mi zbyly po pečení. Jinak cukroví máte parádní..zelená poleva je čokoláda? Jindřiška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 11. 2015 v 8:11

      Jindřiško, tak to jsem moc ráda, že jsem se trefila :)) krém se dá ochutit v podstatě čímkoliv. Zelená poleva je shodou okolností také pistáciová, u nás doma moc oblíbená. Koupíte např. tady cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/poleva-tukova-pistaciova.html

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 11. 2015 v 12:06

    Teda to je super krém, určitě vyzkouším, jsem ráda, že může jít i do cukroví 🙂 Díky. Jindra

    Odpovědět
  • Portishead
    26. 11. 2015 v 12:26

    Moc dobrý krém, dobře se s ním pracuje. Kdo nemá rád moc sladké, přidat něco hořkého (kakao, čokoláda) nebo kyselého (limetka, citron). Ve světě je známý jako Swiss Meringue Buttercream.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 11. 2015 v 13:27

      Přesně tak, je to Swiss meringue buttercrem 🙂 a tahle verze právě není moc sladká 🙂 chutná skvěle i sám o sobě 🙂

      Odpovědět
    • Portishead
      27. 11. 2015 v 16:22

      A jak platí pro každý máslový krém, po přidání másla šlehat, šlehat a šlehat. Čím déle, tím lépe.

      Odpovědět
  • Unknown
    29. 11. 2015 v 9:01

    Dobrý den
    Můj dotaz zní: Lze s tímto krémem plnit i vánoční cukroví?
    Vaše recepty jsou skvělé, zatím vše co jsem podle nich pekla bylo báječné.
    Krásný den přeje Sarka V.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 11. 2015 v 12:19

      Šárko, zdravím a děkuji, ano, krém můžete použít i do vánočního cukroví 🙂 klasicky jako u ostatních plnit až pár dnů před svátky a uchovávat v chladu. Hezkou neděli. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 3. 2016 v 12:12

    Kolik muffinků s tímto krémem ozdobím?
    Nikoleta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 3. 2016 v 15:33

      Krém by mě vystačit min. na 12-15 cupcakes, ale záleží, jak hodně krému budete dávat 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 3. 2016 v 13:58

    Úžasné stránky, velmi inspirativní, na vše mám chuť, nevím co dřív vyzkoušet, vše je krásné, jste PAŠÁK. Děkuji Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 3. 2016 v 5:54

      Jano, děkuji za Vaše slova 🙂 budu moc ráda, když některy recept vyzkoušíte. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 5. 2016 v 5:59

    Dobry den, rada bych tento krem pouzila na dort, ktery bude potazen jen timto kremem. Jak byste udelala ananasovy nebo bananovy? Mam strach z toho cerstveho ovoce, ze zacne drive plesnivejt a banan, ze zhnedne. Potrebovala bych ho obarvit pouze minimalne. Dekuji za radu

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 5. 2016 v 6:20

      Dobrý den, ani s jedním ovocem do krému nemám zkušenosti. Banán používám obvykle jen dovnitř dortu a to rozkrájený na kousky, nikoliv rozšlehaný do krému. Máte pravdu, zhnědne, ale na chuť zůstává dobrý. Osobně bych doporučovala na vnější pomazání nechat krém čistý, ananas obsahuje docela dost vody a nejsem si jistá, zda se s krémem dobře spojí …. asi bych to viděla spíš nakrájet kousky ovoce a proložit jimi dort. Nicméně obecně bych tyto druhy ovoce volila spíše k nějakému lehkému krému … tvaroh, smetana, mascarpone …

      Odpovědět
  • Unknown
    3. 6. 2016 v 20:00

    Dobrý den, prosím jaký sáček používáte k výše uvedené špičce?
    Jste strašně šikovná, ráda k vám nahlížím i něco jednoduššího vyzkouším.
    Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 6. 2016 v 9:44

      Dano, zdravím Vás, děkuji 🙂 používám silikonový sáček, dá se používat opakovaně a dobrě se myje, ale můžete použít jakýkoliv, třeba jednorázový igelitový 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 6. 2016 v 16:17

    Moc Vas Milo zdravim. Nejprve bych chtela pochvalit Vase straky, jsou uzasne, recepty dokonale. Obracim se na Vas s prosbou o nazor. Posledni dobou resim "bilkovy" problem. Pokud delam napln do trubicek ci kremroli nebo tento krem, postupuji …uslehat bilky a zaslehat cukerny rozvar, sleham do zchladnuti, pak zasleham maslo u kremu. Pokud delam pusinky, tak usleham snih, pridam cukr a sleham nad parou, pak mimo paru do zchladnuti. Prijde mi, ze "rozvarovy" je takovy vice naslehany, "porovity". "Parovy" je takovy pevnejsi, stabilnejsi. Jaky mate na to nazor, ktery je lepsi dle Vas. Budu moc rada za Vas nazor. Moc dekuji, Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 6. 2016 v 19:50

      Dano, hezký večer, moc děkuji za Vaše slova chvály 🙂 to potěší. Pokud jde o Váš bílkový krém, tak Vám asi moc neporadím. Budete se divit, ale nad parou jsem bílky nikdy nešlehala 🙂 tahle metoda mě odradila už před lety, když jsem chtěla poprvé péct kremrole. Raději jsem zvolila italský sníh s cukrovým rozvarem a ten používám dodnes. Jednodušší způsob je pak uveden u tohoto krému, kdy bílky jen zahřeju v páře a šlehám mimo hrnec. Mrzí mě to, ale porovnání nemám. Každopádně s tímto krémem jsem spokojená, je krásně hladký a pevný … mějte se hezky. Mila

      Odpovědět
    • Anonymní
      16. 6. 2016 v 22:43

      Dobry vecer, Milo, moc diky za odpoved. Krem budu delat presne jako Vy, tedy bud s cukernym rozvarem nebo Vasim jednodussim zpusobem. U pusinek se budu dal morit slehanim nad parou. Mejte se moc hezky, preji Vam vse dobre, at na Vasich strankach stale pribyvaji uzasne recepty, na ktere se uz ted tesim. Dana

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 6. 2016 v 8:00

      Dano, děkuji 🙂 myslím, že i na pusinky by šel použít tento jednodušší způsob. Ať se Vám daří a budu ráda za každou Vaši další návštěvu. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 6. 2016 v 11:42

    Dobry den Milo, mohla bych timto kremem naplnit i laskonky? Dnes je budu delat poprve a nevim jaky krem…nebo zda mate nejaky odskouseny 🙂 budu rada za cokoli. Kamca

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 6. 2016 v 12:46

      Kamčo, zdravím Vás, přiznám se, že laskonky jsem doma nikdy nedělala, ale pokud se matně pamatuji, něco s máslem v nich bylo 🙂 tento sněhový krém by se určitě použít dal. Koukala jsem ještě na internetu, hodně se dává i karamelový, vyšlehané salco s máslem …. těžko posoudit, co bude lepší. Určitě by měl být krém pevnější a zčásti máslový, aby laskonky hned nerozmáčel. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    21. 8. 2016 v 20:07

    Dobrý deň, prosím Vás aké maslo používate? Heru alebo klasické maslo? Skúšala som už viackrát a nedržalo to takto pekne ako Vám, vždy nastal zlom keď som pridala maslo (Heru). Ďakujem Lucia

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 8. 2016 v 7:16

      Zdravím Lucia, do krému používám výhradně klasické máslo 🙂 Hera je rostlinný tuk, vhodná spíše na pečení. Je možné, že se Vám krémy právě díky trochu jiné konzistenci Hery nedaří. Zkuste máslo a uvidíte 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 8. 2016 v 18:18

    Dobry den,
    Myslite, ze jde tento krem udelat den predem, prevest cupcaky a krem oddelene pres pul republiky a nazdobit na miste? Dekuji, Zuzana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 8. 2016 v 18:44

      Zdravím Zuzko, s krémem se nejlépe pracuje, když je čerstvě udělaný, ale neměl by být problém nazdobit i další den. Jen doporučuji krém vyndat z lednice, nechat trochu polovit a pak znovu lehce našlehat, aby získal nadýchanou konzistenci 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      28. 8. 2016 v 18:57

      Dekuji, zkusim to nanecisto 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    30. 10. 2016 v 14:52

    Dobrý den,právě dělám krém podle vašeho receptu,chci se zeptat,když mi zbyde,zamrazit asi ne e,že?Děkuji za odpověď Liba 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 10. 2016 v 17:03

      Líbo, zdravím, tento krém jsem nikdy nezamrazovala, ale jiný máslový ano, tak by to asi neměl být problém 🙂 pak to bude chtít je asi znovu lehce našlehat. Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      31. 10. 2016 v 7:42

      Moc děkuji Mili.Dělala jsem rovnou šest dávek a nezbyl ani ťuk 😀 Mám z něj radost,je krásně nadýchaný a hned napoprvé se mi povedl na 1*
      Děkuji za super receptík
      Liba 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      2. 11. 2016 v 19:41

      Míši,zapomněla jsem napsat,že jsem si dopředu vyšlehala máslo,pak do sněhu přihodila a krém se bez problémů krásně vyšlehal.Liba

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 11. 2016 v 6:01

      Libo, děkuji za info 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 11. 2016 v 23:07

    Ahoj Milu,naprosto dokonalé!!!!!!!!!!!!!!!!Dnes jsem dodělala na nečisto dort,dceři k osmnáctinám.Peču podle tvých receptů a je to Bomba.Moc dík Ilča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 11. 2016 v 8:11

      Ahoj Ilčo, moc děkuji, to mě moc těší :))

      Odpovědět
  • Pavla K.
    16. 11. 2016 v 13:43

    Pěkný den milá Milo, prosím, poradila byste mi kolik dávek krému je zhruba potřeba, když bych potřebovala promazat natřikrát prokrojený 20cm dortík? Mockrát děkuju!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 11. 2016 v 13:52

      Pavlo, zdravím, tento krém jsem na promazání dortu nikdy nepoužívala, pouze na obmazání. Hodně záleží, zda budete i pomazávat a krémem zdobit …. máslového krému se obvykle nedává moc silná vrstva, takže podle mě 1-2 dávky maximálně by mělo stačit … ale je to jen teorie :))

      Odpovědět
    • Pavla K.
      16. 11. 2016 v 15:42

      Asi nakonec jen obmažu, takže jedna dávka by měla stačit. Nedokázala jsem si představit to množství, teď už tuším. Moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • alice2
    16. 12. 2016 v 8:00

    Milá Míšo, měla bych také dotaz k těm "zeleným" slepovaným kapkám s pistáciovou polevou. Prosím vás, byla byste tak hodná a mohla mi prozradit z jakého těsta je pečete a jakou nádivku na slepování použijete? Máte cukroví chuťově dokonale vyladěné – těsta+nádivky+polevy. Zatím skvělé, tmavé linecké už je slepené, akorát mne překvapila vykrajovátka, jak jsou "pidi", ale roztomilá. Zdraví Alena z Plzně:-).

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 12. 2016 v 12:01

      Milá Alenko, moc se omlouvám, že jsem ještě neodepsala na Váš e-mail, nějak nebyl čas, ale slibuji, že o víkendu to napravím 🙂
      Zelené kapky jsou z mandlového těsta, slepené čokoládovým máslovým krémem (letos testuji pistáciový) a polité pistáciovou polevou … pošlu Vám do majlu recepty, na blog už letos dávat nebudu 🙂
      Zatím děkuji, mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • alice2
    16. 12. 2016 v 14:26

    Milá Míšo, vůbec se prosím neomlouvejte:-), já jsem hříšník…jelikož jsem z mandle dávala do těch koleček se slaným karamelem, myslíte Míšo, že bych mohla použít třeba těsto s oříškové nebo ořechové na kolečka? Mám tady nějaké recepty, vlastně těsto je stejné jako na ta kolečka se slaným karamelem, jen jiné ořechy, co vy na to? Vaším máslovým krémem budu chtěla plnit Išelské dortíčky, které mám letos také poprvé z mandlí. Na nádivku bych mohla ještě použít ti citronovou ganáž ze svatby do máslového krému, ale velice bych uvítala vaši radu, jak to zkombinovat.A vy jste skutečný guru na ty chutě. Vanilkové rohlíčky bomba. Vzala jsem pár dnes na ochutnání do práce a všichni kroutili nevěřícně hlavou, že jsou tak rozplývající se na jazyku a jedna kolegyně říkala – " to jsou vždycky hned po upečení, ale za pár dnů Ti ztvrdnou":-):-):-). Moc a moc děkuji. Zdravím ze slunečné Plzně. Alena

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 12. 2016 v 19:48

      Milá Aleno, mandle uřčitě můžete nahradit vlašskými nebo lískovými ořechy, chuť bude pokaždé trochu jiná 🙂 vyzkoušené nemám, ale k ořechům dobře pasuje citronový krém, jedla jsem v takové kombinaci zákusek a byl skvělý 🙂
      Pekla jste vanilkové rohlíčky z mého blogu? Pokud ano, tak ty jsou časem lepší a lepší, zatím nám nikdy neztvrdly 🙂 spíš naopak hezk zkřehnou 🙂
      Mějte se fajn a krásné svátky. Míša

      Odpovědět
  • alice2
    16. 12. 2016 v 14:26

    Omlouvám se za překlepy, to je hrůza.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 12. 2016 v 19:48

      Tím se vůbec netrapte 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    21. 2. 2017 v 9:10

    Dobrý den,
    včera jsem Vás objevila protože jsem hledala nějaký čokoládový dort a úplně jsem se do Vaší stránky zamilovala. Ráda bych se Vás zeptala kde jste sehnala tu papírovou výstelku na cupcakes na poslední fotkce, nevím jak to vysvětlit snad mě pochopíte, to do té krabice:D
    Dále bych se chtěla zeptat budu pést Váš čokoládový dort s višněmi, ale chtěla jsem je nahradit mraženými malinami co myslíte? A chtěla jsem se zeptat recept děláte z hladké mouky já jsem zvyklá na polohrubou, co si o ni myslíte?
    Moc děkuji a pokračujte v tom co děláte je to úžasné. Krásný den a spousty krásného pečení.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2017 v 9:51

      Sabino, zdravím a vítám Vás na blogu 🙂
      Nejedná se jen o výstelku, ale o krabici určenou přímo na cupcakes. Naštěstí už se dá běžně koupit i u nás – tady je kontakt na výrobce.
      Maliny budou určitě chuťově také moc hezky ladit, jen se při svaření více rozmělní, než višně a obsahují pecičky … pokud používám maliny, tak dávám raději malinové pyré, např. u Bezlepkového dortu.
      Recepty na dortové korpusy, které mám na blogu, jsou piškotové a tam se používá hladká mouka, jsou pak krásně jemné a vláčné. Nicméně existuje určitě celá řada jiných receptů, kde se používá polohrubá 🙂
      Mějte se fajn a hodně zdaru při pečení.

      Odpovědět
  • Ivuška07
    19. 3. 2017 v 12:38

    Dobry den,Milo,opet jsem bodovala diky Vasemu receptu!Tento maslovy krem nema chybu.Ruzovy s cokoladovymi cupcaky a cerstvymi malinami zmizel jako lonsky snih, a protoze mi zustal krem,tak jsem ho dala do makronek s malinou a to byl mazec.Mooc dekuji a tesim se, cim nas zase prekvapite.Iva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 3. 2017 v 17:54

      Ivo, zdravím, tak to moc ráda slyším 🙂 tenhle máslový je opravdu fajn 🙂 a s malinama to musí být mňamka.

      Odpovědět
  • Nadine
    16. 5. 2017 v 8:19

    Dobrý den 🙂 tak ten bude super i pod marcipán,že?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 5. 2017 v 12:02

      Ano, pod potahovku je ideální 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      2. 6. 2017 v 4:51

      Prosim jaky teplomer pouzit na mereni pri tvorbe kremu?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 6. 2017 v 7:37

      Jakýkoliv kuchyňský 🙂 já mám tento – eshop.tescoma.cz/teplomer-digitalni-presto 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 6. 2017 v 20:43

    Dobrý den, prosím tento krém dělám a rada bych věděla jak ho udělat malinový jaky je tam ten postup děkuji moc za odpověď Barca

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 6. 2017 v 14:30

      Barčo, zdravím, do hotového krému po částech zašlehejte neslazené malinové pyré, musí mít stejnou pokojovou teplotu jako krém 🙂 případně by se daly vmíchat i kousky čerstvých malin 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      10. 6. 2017 v 13:52

      Děkuji moc za odpověď a nezrídne mi to? Man to na zdobení trezirovacima špičkama��

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 6. 2017 v 8:15

      Pyré nesmí být moc tekuté, vodnaté, a nesmí se ho dát samozřejmě příliš 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 6. 2017 v 14:32

    Dobrý den, šlo by to krému přidat karamelové salko pro karamelovou chuť? A použít na cupcakes, kam bych nahoru mohla položit vykrojené kolečko z marcipánu nebo potahovky, ale mám strach, aby se to neroztékalo….Děkuji, Pavlína

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 6. 2017 v 18:16

      Pavlíno, zdravím, salko by určitě přidat šlo, krém bude ale dost sladký 🙂 obvykle se do salka zašelhává jen samotné máslo a v tomto krému už je cukr ….
      Na tento krém mám vyzkoušené drobné ozdoby z marcipánu i fondánu a požívám ho i pod potahované dorty 🙂 je to bez problému 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      17. 6. 2017 v 14:50

      Děkuji za odpověď! pravda, s tím cukrem mi to nedošlo….tak zkusím salko s máslem a uvidíme…

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 7. 2017 v 14:42

    Dobrý den Míšo,jdu k Vám opět pro radu. Budu péct klasický mramorový dort a chtěla bych se zeptat, zda je tento krém vhodný i dovnitř do dortu,i pod marcipán nebo do dortu použít jiný, popř. Vás poprosím o radu jaký??? Moc a moc díky Zdenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 7. 2017 v 18:12

      Zdenko, zdravím, tento krém je vhodný pod potahovaný dort, ať už marcipán nebo fondán. Pokud máte rádi máslové krémy, klidně dejte krém i dovnitř dortu 🙂 já osobně bych s ním jen dort obmazala 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 11. 2017 v 19:00

    Dobrý den, tento krém dělám už dlouho a je skvěle variabilní. Letos jím chci plnit cukroví, ale nevím, jak dlouho krém vydrží? peču i na zakázku a posílám dříve, tak aby se zákazníkům nezkazil ještě před svátky :/

    Moc děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 11. 2017 v 20:03

      Zdravím, krém jsem loni také prvně použila do cukroví a je skvělý 😉 doma plníme pár dnů před svátky a cukroví mam v chladu, vse bylo Ok. Trvanlivost Vám ale presne neřeknu, záleží jak bude čerstvé maslo a bílky 🙂 a jak bude cukroví skladováno, pokud chcete mít jistotu, použijte pasterované bílky 😉

      Odpovědět
  • Siraelxy
    15. 12. 2017 v 18:58

    Míšo a co když si ušlehám bílka nad parou, bude krém hodně jiný než s teploměrem? Nemám teploměr a nutně ji potřebuji zítra udělat?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 12. 2017 v 19:05

      Míšo, myslím, že výsledný efekt bude stejný 🙂 podobně jako třeba do kremrolí, někdo šlehá sníh nad parou, já používám cukrový rozvar 🙂

      Odpovědět
    • Siraelxy
      16. 12. 2017 v 11:04

      Děkuji. Dnes jdu na na úlky dle vaseho receptu a tento krém v nich 🙂

      Odpovědět
  • Kačka
    2. 3. 2018 v 18:53

    Nejdříve bych Vám chtěla poděkovat za úžasné recepty a naprosto přesný popis. Velká poklona skvělé recepty. Peču už jen s Vámi a mám obrovský úspěch u rodiny a přátel. Vždy se vše povede. Prosím o radu můžu po naslehani sněhový maslovy krém naplnit do pytlíku a použít déle přímo z pytlíku nebo znovu šlehač? Děkuji za radu

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2018 v 9:23

      Velké díky, jsem ráda, že se recepty líbí a sklízíte úspěchy 🙂 Sněhový máslový krém se dá použít opakovaně, ale pokud je v mezičase skladován v lednici nebo mrazáku, doporučuji nechat ho pak chvilku při pokojové teplotě a znovu našlehat. Pokud byste ho nechala v lednici v pytlíku, bude tuhý a drolit se.

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 3. 2018 v 17:27

    Dobrý den Míšo, Vaše recepty jsou úžasné a krásně nazdobené. Je vidět, že všechno je dělané s láskou. Narazila jsem na Vás teprve nedávno a zatím jsem vyzkoušela jen Váš recept na sněhový máslový krém, je výborný.Určitě zkusím i další recepty. Ale dnes prosím o radu. Mám dělat velký čtyřpatrový dort s průměry 30,23,18 a 12cm celý jen pomazaný tímto sněhovým krémem. Poraďte mi,kolik asi si mám připravit dávek, aby to vystačilo na celý dort. A mám pomazat jednotlivé díly samostatně nebo nejprve dort složit a pak pomazat? Já většinou dělám dorty potahované, s krémovými zatím nemám moc zkušeností.Děkuji za odpoveď.
    Ještě jednou chválím Vaše stránky, a pokud vydáte knihu, určitě si ji koupím.
    Vlaďka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 3. 2018 v 19:08

      Vlaďko, děkuji za milý komentář, jsem ráda, že jste můj blog objevila 🙂
      Množství krému Vám bohužel neřeknu, na tak velký dort jsem ho asi nikdy nedávala. Hodně také záleží, jaký bude design dortu, zda jen polonahý, nebo obmazaný silnější vrstvou. Doporučuji připravit si třeba 2-3 dávky a pak podle spotřeby potřebné množství dodělat 🙂 Já obvykle mažu každé patro zvlášť a pak jen dolaďuji detaily, když jsou posazené na sobě 🙂 mimochodem tento krém je skvělý i pod potahovku. Ať se daří 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      23. 3. 2018 v 8:56

      Děkuji za radu, ale ještě se zeptám, je možné použít na tenhle krém i sušený bílek pasterovaný? 🙂 Přece jen je to velká spotřeba bílků a co se žloutky že. Má pak krém stejnou chuť jako z čerstvých bílků?
      Díky za odpověď.
      Vlaďka

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 3. 2018 v 13:59

      Zkušenost se sušenými bílky nemám, nicméně myslím, že by to mělo jít i z nich. Já mám obvykle nadbytek bílků, takže tento problém neřeším 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 3. 2018 v 20:53

    Dobrý den, je tento krém vhodný i k obarveni a zdobení dortu?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 3. 2018 v 7:38

      Ano, krém se dobře barví a lze použít i na obmazaní či zdobení dortu.

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 6. 2018 v 18:16

    Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat zda vám také trva asi hodinu než bílky dosáhnou teploty 70 stupňů? Nebo máte vodní lázeň na vyšší teplotu? Bojim se aby se bílky neuvařily ale ani nechci čekat vždy hodinu. Moc děkuji za odpověď ☺

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 6. 2018 v 9:01

      Zdravím, určitě by to nemělo trvat tak dlouho 🙂 v jaké míse bílky zahříváte? Některé mísy od robota jsou termo a bílky v nich zahřát nelze 🙂 a pozor, zahřívá se v páře, nikoliv ve vodní lázni, voda se nesmí dotýkat mísy.

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 6. 2018 v 9:24

    Děkuju za odpověď.Ano zahřívám v míse od robota a má silné dno. Zkusím tedy v jiné míse příště. A v páře to dělám, napsala jsem to špatně ☺. Děkuju vám a ať se vám nadále daří taková mistrovská díla jako doteď ��

    Odpovědět
  • Anonymní
    9. 7. 2018 v 22:31

    Dobrý den, máte krásnou tvorbu. Moc ráda podle vás pusu. Chtěla bych se zeptat, budu péct synovi k narozeninám dort ve tvaru kamionů a chtěla bych místo klasického potahu použít krem a nanest trezirovaci spickou na dort. Jak moc tento krem drží? Oslava bude v létě venku a budu ho na místo převážet, myslíte, že to krem vydrží?? Díky za odpověď Katka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 7. 2018 v 9:20

      Katko, děkuji, to mě moc těší 🙂 Ano, tenhle krému bude dobrá volba. Je sice máslový, ale díky bílkům jemnější. Dobře se s ním pracuje, v lednici krásně ztuhne a venku vydrží poměrně dlouho bez úhony 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 12. 2018 v 14:30

    Dobrý den zajímalo by jakou má krém trvanlivost když ho budu dávat do cukroví

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 12. 2018 v 13:19

      Zdravím, do cukroví ideální, trvanlivost 1-2 týdny určitě 🙂

      Odpovědět
  • IVA
    8. 12. 2018 v 15:09

    Dobrý den,dnes dělám poprvé Vás snehovy krém do cukroví,zatím jsem ve fázi zahrivani bílků,docela je to casove náročné tak doufám ze se mi krém povede.Rada bych se zeptala když se krém nezdela najednou,je možné ho použit v dalších dnech.Jak ho uchovat?Moc dekuji za odpověď,s pozdravem Iva,

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 12. 2018 v 8:02

      Ivo, zdravím, hodně záleží, v jaké míse zahříváte. Bohužel v některých mísách přímo od robota to ani nejde, protože nepropustí teplo 🙂 nejlepší je místa skleněná a následně pak přelít do mísy od robota 🙂
      Ano, krém můžete uchovat v lednici nebo se dá i zamrazit. Před dalším použít je ale potřeba ho nechat změknout při pokojové teplotě a znovu vyšlehat do nadýchané konzistence 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    18. 1. 2019 v 6:01

    Dobrý den jde prosím použít tento krém na tvoření květů na dorty?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 1. 2019 v 6:06

      Moniko, ano, tento krém je na květy ideální 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 3. 2019 v 8:21

    Dobrý den,krém je naprosto dokonalý!!!! �� Akorát přemýšlím,dal by se udělat banánový?A nevíte jak prosím?Děkuji.Míša

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 3. 2019 v 14:25

      Míšo, díky 🙂 pokud Vám nevadí hnědnutí banánů, tak bych jen přidala rozmixovaný 🙂 případně použít ochucovací pastu 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    19. 4. 2019 v 16:02

    Dobrý den 🙂
    chci se jen zeptat, dělala jsem tento krém, je uzasny, jak chutove, tak se s nim i perfektne pracuje. Ale nevim, co jsem udelala spatne…Dort jsem obmazala, vsechno v pohode, dort krasne ztuhnul, ale pak zacal praskat, nevite, prosim, cim to muze byt? moc dekuji za odpoved, Katka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2019 v 11:18

      Katko, děkuji. Tak to bohužel netuším, mě se to ještě nestalo, ale nejste první, kdo si na to stěžuje 🙂 napadá mě snad příliš silná nebo naopak slabá vrstva krému? Kvalita másla? …

      Odpovědět
    • Pavla K.
      12. 7. 2019 v 8:23

      Pokud můžu přidat svou zkušenost, chce to přidat vrstvu. Praská, když je obmazaný slabě. Takže za mě obmazat, zachladit, obmazat, zachladit a klidně dát ještě vrstvičku.

      Odpovědět
  • Michaela Červenková
    30. 5. 2019 v 21:26

    Dobrý večer Míšo, vystačí mi krém na obmazaní dortu z formy o průměru 23 cm.
    Děkuji Míša

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:40

      Jen na obmazání by měl stačit určitě 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    15. 6. 2019 v 8:18

    Dobry den, mate skvele stranky i recepty :-). Vcera jsem delala bilkovo-maslovy krem podle vaseho receptu, krasne se povedl, ale na dortu mi po chvili v lednici zacal žloutnout, nevite, cim by to mohlo byt? Dekuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 6. 2019 v 16:31

      Zdravím, tak to se mi tedy ještě nestalo 🙂 mohlo by to být druhem másla … případně čím máte naplněný dort?

      Odpovědět
  • Unknown
    28. 6. 2019 v 20:03

    Jakmile.jsem.zacala přidávat máslo, vše zřídlo a krem se mi zdrcnul 😢😢

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 6. 2019 v 10:26

      Neměla jste sníh ještě teplý, když jste začla přidávat máslo? Nicméně stačí dát na chvíli do lednice a našlehat znovu 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      3. 7. 2019 v 11:51

      Dobrý den, prosím o radu.Můžu s tímto krémem zdobit domácí marcipánovou hmotu/nebo-li falešný marcipán/? Děkuji Martina T.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 7. 2019 v 19:06

      Vzhledem k tomu, že je krém vhodný pod potahovku, tak by se s ním mělo dát i zdobit 🙂

      Odpovědět
  • Jana
    19. 11. 2019 v 18:55

    Dobrý den, krém vypadá náramně, určitě vyzkouším. Někde jste psala, že se dá kombinovat i s jiným krémem? Pochopila jsem správně, že dort můžu naplnit např. krémem z mascarpone a obmazat tady tímto máslovým? Nebude se to nějak bít? A ještě by mě zajímalo, jakého byste ze svých zkušeností doporučila robota. Chtěla jsem Kitchen Aid (protože máme doma červenou konvici této značky), ale úplně mě šokovala ta cena. Eta vychází na 1/2. Fakt nevím…Děkuji za super recepty, jste můj cukrářský guru:-). Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 11. 2019 v 8:14

      Jano, zdravím Vás, ano, je to přesně jak píšete, krémem můžete dort jen obmazat, nebo použít pod potahovou hmotu. Má výhodu, že je krásně hladký a dobře se s ním pracuje.
      Já osobně mám zmiňovaný KitchenAid a jsem s ním max. spokojená, nevyměnila bych ho za nic 🙂 mám možnost pracovat s různými značkami, takže mohu trochu porovnat. Etu gratis jsem zkoušela u kamarádky a za mě teda nic moc, ale je to věc názoru a hlavně je potřeba si uvědomit, k čemu všemu budete robot používat 🙂

      Odpovědět
    • Jana
      20. 11. 2019 v 12:29

      Dobrý den, moc děkuji za názor, který mně definitivně potvrdil můj úmysl jít do KA. Včera jsem se navíc dívala na test (na Youtube), kde testovali 5 robotu najednou. Taková blbina- ušlehat 2 bilky. Hádejte, který z nich měl nejdřív hotovou velkou sněhovou čepici? Jasně, že KA. Kenwood ji měl tak o 1/3 menší, Bosch v té době ještě michal tekuté bilky:-). Ještě jednou děkuji a moc se těším na červeného amerického krasavce. Pěkný den a ať se Vám Vaše dílo daří. Těším se vždy na Vaše nové recepty i milá slova.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 11. 2019 v 8:55

      Věřím, že budete spokojená 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 12. 2019 v 10:23

    Dobrý den,krém je výborný, dělala jsem kakaovy a opravdu to nemá nic společného s klasickým maslovým. Tyhle stránky zbožňuji. Děkuji za skvělé rady a recepty.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 12. 2019 v 7:16

      Děkuji, jsem ráda, že se blog s recepty líbí 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 12. 2019 v 16:20

    Dobrý den, chci se prosím zeptat jak dlouho vydrží krém? Chtěla bych ho použít na vánoční cukroví. Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 12. 2019 v 8:54

      Krém je ideální do vánočního cukroví, v chladu vydrží 1-2 týdny bez problému. Doporučuji plnit pár dnů před svátky.

      Odpovědět
  • Táňa
    11. 12. 2019 v 16:45

    Dobrý den. Můžu prosím tento krém obarvit gelovýma barvám?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 12. 2019 v 20:00

      Ano, můžete, barvu přidejte až ke konci.

      Odpovědět
    • Táňa
      12. 12. 2019 v 13:16

      Mockrát děkuji. Jen včera jsem vás objevila a obdivuji vaší preciznost jak v tvorbě, tak v psaní. Mám co číst a učit se. Děkuji

      Odpovědět
  • Daniela
    22. 12. 2019 v 8:37

    Zmínena dadáv ststa na jeden dort?? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 12. 2019 v 20:40

      Tento krém není moc vhodný na promazání dortu, spíše jen na jeho obmazání. Množství krému záleží na velikosti dortu 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 1. 2020 v 6:10

    Dobrý den. Prosím o radu, něco při výrobě krému dělám špatně, při přidávání másla se mi asi v polovině dávky začne krém srážet. Máslo pridávám opatrně po malých dávkách, míchám ruční melou nebo slabým el.šlehačem s jednou metlou. Dékuji. Eva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 1. 2020 v 8:51

      Evo, to je naprosto v pořádku, krém může v určité fázi vypadat jako sražený. Po zašlehání všeho másla je potřeba celý krém prošlehat na maximální výkon v robotu nebo šlehačem, tím se krásně spojí. Je samozřejmě nutné, aby máslo mělo pokojovou teplotu.

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 1. 2020 v 7:52

    Dobry den Miso,
    chtela bych se zeptat zda jste nezkousela take Italsky maslovy krem, pripadne ktery je lepsi? Dekuji Svetla

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 1. 2020 v 12:18

      Italský jsem nezkoušela, ale bude to podle mě skoro stejné, rozdíl bude jen v přípravě sněhu, který se bude zalévat cukrovým rozvarem 🙂 tato variant mi přijde jednodušší.

      Odpovědět
    • Anonymní
      31. 1. 2020 v 15:16

      Dobry den,dekuji za odpoved. Tak jsem dnes vyzkousela. Krem ma krasnou konzistenci a super drzi tvar. Jen na me je opravdu strasne sladky. Chci se zeptat zda je toto mnozstvi cukru zasadni nebo jestli ho muzu snizit?
      Dekuji za radu.
      Svetla

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 2. 2020 v 17:00

      Trochu cukru samozřejmě ubrat můžete, nicméně tento krém není primárně určen na plnění dortu nebo ho používat ve velkém množství, nejen díky cukru, ale i máslu 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      3. 2. 2020 v 9:59

      Dekuji za odpoved. Jste moc hodna, ze poradite. Ja to chtela na cupcakes, zkusim tu sladkou chut srazit, ze bych je naplnila citron.kremem.
      Ja bych se chtela naucit takove ty ruzicky a ty se asi z jineho kremu udelat nedaji…?
      JESTE JEDNOU MOC DEKUJI.
      S.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 2. 2020 v 16:24

      Citronový krém můžete zašlehat přímo do toho máslového. Pokud máte na mysli zdobení "ruskými špičkami", tak tam to asi jiným, než máslovým krémem nepůjde.

      Odpovědět
  • Anonymní
    6. 2. 2020 v 10:47

    Dobrý den, máte cupcaky krásně nazdobené. Mohu se prosím zeptat jaký typ špičky jste použila? Děkuji a přeji hezký den, Veronika

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 2. 2020 v 7:19

      Špička Wilton 1M 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      15. 2. 2020 v 21:37

      Děkuji moc za odpověď 😊

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 2. 2020 v 13:02

    Dobrý den, krém je výborný, děkuji za recept. Jen mě napadlo, šlo by místo šlehání nad párou zahřívat bílky ve dvoulášťovém hrnci? Takovém tom na mléko 🙂 Díky Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 2. 2020 v 19:45

      Bílky se ve vodní lázni jen míchají, šlehají se pak až v robotu nebo ručním šlehačem 🙂 myslím, že by dvouplášťový hrnec asi použít šel 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      27. 2. 2020 v 19:56

      Dobrý den, chtěla bych tento krém udělat, ale nejlépe zaslehat máslo do italského sněhu, jako je do kremroli? Dokázala byste mi říct v jakém poměru by se v tomto případě udělal cukrovy rozvar, kolik bílků s cukrem a kolik pak do toho másla? Předem velice děkuji za odpověď.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 2. 2020 v 13:58

      Zkušenost s tím bohužel nemám, takže Vám neporadím. Italský sníh používám jen bez másla 🙂

      Odpovědět
  • Denča
    7. 4. 2020 v 14:10

    Dobrý den Míšo, ma otázka zní, zda tímto krémem mohu obmazat kterýkoli dort? Spousta krémů okorá a nevypadá druhý den už úplně skvěle, tak zda je tento krém na tom lépe? Také mě zajímá, jestli se s ním i lépe pracuje než např. s krémem u Red Velvet? 🙂 děkuji mnohokrát a přeji krásné jarní dny 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 4. 2020 v 10:12

      Ano, tímto krémem se dá obmáznout asi úplně všechno a neokorá, to je jeho velká výhoda. Pracuje se s ním velmi dobře, jen není čistě bílý jako třeba mascarpone se smetanou.

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 4. 2020 v 18:39

    Dobrý večer, tento krém me moc zaujal, právě hledám něco ne moc sladkeho do makronek 🙂 tak vyzkousim

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 4. 2020 v 10:13

      Ano, dá se různě ochucovat a pokud máte ráda do makronek máslové krémy, je to skvělá volba.

      Odpovědět
  • Emílie
    14. 4. 2020 v 18:24

    Dobrý den, moc moc Vám děkuji za to, že ste tak skvělá a dělíte se s námi o své úžasné recepty. Dlouho jsem hledala ten nejlepší recept na cupcakes a vy jich tu máte hned několik. Všechny Vaše recepty sou úžasné. Smekám. Zatim mám odzkoušeno jen pár vašich receptu, ale mám v plánu vyzkoušet všechny. Stala jsem se závislou na vaší stránce.
    Přeji Vám hlavně hodně zdraví, ať jste Vy i Vaše rodina šťastná a jde Vám vše krásně od ruky jako doposud. Děkuji, Emílie.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2020 v 9:02

      Milá Emílie, děkuji, jsem ráda, že jste našla vše, co jste hledala 🙂 i Vám přeji jen to nejlepší zvláště v této divné době 🙂

      Odpovědět
  • Eliška
    4. 6. 2020 v 20:14

    Dobrý den, vaše recepty jsou opravdu skvělé, máte můj obdiv. Příští týden se chystám péct váš borůvkovo-citronový dort a obmazat ho tímhle krémem. Dá se udělat borůvkový (přimícháním borůvkového pyré)? Děkuji, Eliška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 6. 2020 v 10:31

      Děkuji. Ano, krém se dá jakkoliv ochutit a doplnit. Jen pozor, pyré nesmí být studené z lednice, když ho budete do krému přidávat 🙂

      Odpovědět
  • Adrim
    13. 6. 2020 v 21:27

    Dobrý den, prosím, jak bych mohla tento krém udělat s karamelovou příchutí na obmáznutí karamelového dortu? Budu pak potahovat marcipánem.. V jaké formě byste prosím ten karamel přidala? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 6. 2020 v 11:53

      Karamel bych zašlehala po částech až ke konci šlehání. Nicméně pod potah je to možná zbytečné.

      Odpovědět
  • Unknown
    19. 6. 2020 v 16:07

    Dobrý den, vypadá to úžasně, nevím, jestli to chápu dobře? Ty bílky s cukrem pak musí vychladnout nebo se šlehají teplé? Moc děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 6. 2020 v 18:28

      Ano, je potřeba vyšlehat teplé, jinak by nemělo význam, je zahřívat 🙂

      Odpovědět
  • Adrim
    25. 6. 2020 v 16:41

    Dobrý den, dělám nyní krém a chci se zeptat, při těch cca 70ti stupních se krém teda začne šlehat cca 7 minut, to je ale pořád ještě teplý, pak tam dám máslo a dost to zřídne. Momentálně je dost řídký a vy píšete, že se hned může zdobit. Žádné hrudky apod tam nejsou, takže myslím, že v lednici pěkně ztuhne.. Myslíte, že je to problém? Vy jej opravdu zahřejete, vyšleháte a hned můžete zdobit, není ještě tekutý? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 6. 2020 v 19:58

      Ano, šlehá se teplý, je dobré ho přendat do čisté a studené misky a šlehat v robotu. Šleháním zcela vychladne, takže po zašlehání másla není řídký ani teplý. Pokud ho takový nemáte, tak jste šlehala málo nebo použila máslo hodně změklé. Nicméně vůbec nevadí, stačí nechat chvíli vychladit a znovu našlehat do krémova.

      Odpovědět

Zanechte komentář