Menu
Tipy a triky

Kouzelné tlačítko aneb chci péct bez tmavnutí obrazovky

Pokud pečete podle mého blogu na mobilu nebo tabletu, tak můžete využít nové tlačítko, díky kterému vám nebude tmavnout obrazovka 🙂 Protože co si budeme povídat, známe to asi všichni. Najdete si recept, chystáte suroviny a během přípravy a pečení pořád musíte klikat, až je displej celý upatlaný.

Tak s tím je teď tady na Víkendovém pečení konec. Pro lepší dostupnost najdete tlačítko na začátku i na konci každého příspěvku, nicméně stačí zapnout vždy jen jedno. Někteří budou možná namítat, že to není nic převratného, že stačí jednoduše změnit nastavení displeje na svém telefonu, ale kdo by to pořád měnil 🙂 nehledě na to, že mi od vás už teď chodí spousta děkovných zpráv, jak toto tlačítko využíváte.

A když už jsem u těch novinek tak vedle kouzelného tlačítka vpravo najdete také nově ikonku tiskárny. Díky té si můžete vytisknout celý příspěvek, tedy recept včetně fotek a úvodního textu. Původní tisk receptu u starších příspěvků (do roku 2020) je bohužel nefunkční, protože tuto službu poskytoval Google a aktuálně již nefunguje.

Věřím, že vám tyhle vychytávky přijdou vhod a bude se vám tak péct lépe 🙂 Jen berte prosím v úvahu, že “kouzelné” tlačítko nemusí fungovat na všech typech telefonů, protože takovéto javascriptové funkce bohužel mívají omezení.

PS – na horní fotografii jsou kávové štafetky a recept na ně najdete v mé druhé knize KDYŽ PEČU 🙂

Na mém blogu najdete další TIPY a TRIKY, třeba Jak si upravit recept na velikost vaší formy nebo Jak si vybrat troubu 🙂

13 Comments

  • Jana Strnadová
    17. 6. 2023 v 17:07

    Tak tohle je bomba🤩🤩🤩🤩

    Odpovědět
  • Iva
    20. 6. 2023 v 9:51

    Dokonalá vychytávka k dokonalým receptům, super!
    Díky 🙂

    Odpovědět
  • Hedvika
    20. 6. 2023 v 10:08

    Tak to je dost dobrý:)
    peče se jedna báseň – konečně čistý displej :))

    Odpovědět
  • lunalinda
    23. 6. 2023 v 20:09

    Byla bych mnohem raději, kdyby se obrazovka dál vypínala, ale byl funkční tisk receptu jako dříve. Opravdu nechci tisknout celou internetovou stránku včetně všech reklam i diskuse. Dříve mi to vyhovovalo více, když bylo možné vytisknout pouze recept.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 6. 2023 v 16:29

      A já bych byla moc ráda, kdybyste si příště komentář tohoto typu odpustila. Už deset let tvořím tento blog plný receptů, tipů a vychytávek zcela zdarma a komentáře jsou jediný můj „honorář/odměna“. Nikdo mi za tuhle moji snahu neplatí (reklamy zde nejsou), naopak mě to stojí spoustu času a peněz. A čeho se dočkám … Nehledě na to, že Vás nikdo nenutí si recept tisknout, můžete si ho opsat.

      Odpovědět
      • lunalinda
        28. 6. 2023 v 17:53

        Však já jsem ráda, že ho píšete. Koupila jsem si kvůli tomu i obě vaše kuchařky. Ale se mi to předtím tisklo skvěle a nemusela jsem běhat do druhého patra se dívat na postup. Dokonce si kvůli vám kupuji i Gurmet, i když jinak bych si ho nekoupila bez vašeho receptu. Ale vždy se mi vešel recept na maximálně dvě stránky. Teď jsem dala jako dříve vytisknout recept a vyjelo mi stránek 25. Vím, že to jde přepsat do textového souboru, ale vaše úprava byla mnohem hezčí.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          29. 6. 2023 v 7:12

          Bohužel, tohle je jediná možnost, jak tisknout starší recepty. Původní tisk je bohužel díky službě, kterou Google přestal poskytovat, nefunkční. Nicméně 25 stran je hodně, zkoušela jsem tisknout hodně náročné recepty a je to max kolem 10 stran. Zároveň si můžete vybrat tisk jen některých, kde je recept 🙂

          Odpovědět
          • lunalinda
            29. 6. 2023 v 19:55

            Ano, už jsem na to také přišla, že můžu vybrat jen pár stránek. No já zvyklá na tisknutí pouze receptu, jsem automaticky dala vytisknout vše a vytisklo to tolik stránek, protože u receptu byla dlouhá diskuze.
            Takže budu muset dávat recept do Wordu, ovšem nebude tam ten rámeček okolo s logem, což bylo hezké, protože bylo ihned vidět, odkud recept pochází.

  • Hana
    25. 8. 2023 v 2:08

    Super ! náhodně jsem přišla na Vaše stránky a jsem nadšena z Vasich receptů . Hned jsem začala podle Vas pect. Pochvala a jen tak dale !!Hana K.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 8. 2023 v 18:24

      Hanko, jsem moc ráda, že jste mě objevila 🙂 a budu se těšit na Vaše zpětné vazby.

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ