Menu
Bábovky a chlebíčky

Tříčokoládové brownie

Co by to bylo za brownie bez pořádné dávky čokolády? Do těsta patří samozřejmě hořká, pěkně rozpuštěná, která ho zároveň i obarví. No a aby tam té čokolády nebylo málo, přidala jsem pro zpestření vzhledu i chuti ještě pecičky bílé a ruby čokolády. Ty už se během pečení rozpustí jen nepatrně a vytvoří pak na řezu pěkný dekor.

Nicméně pokud nemáte doma po ruce bílou ani ruby, tak si tam klidně vmíchejte hořkou. Můžete použít třeba i ořechy nebo sušené ovoce. Zkrátka si tam dejte to, co vám chutná. Mimochodem, víte co je na brownie nejdůležitější? Použít dobrou čokoládu (zapomeňte na figurky čerta a mikuláše), nepřepéct ho (nesmí být vysušené) a nepodávat z lednice, ale pěkně při pokojové teplotě.

Tak šup šup, do Valentýna to s klidem stihnete 🙂

Tříčokoládové brownie

  • 70g cukru krupice
  • 70g třtinového cukru
  • 80g másla
  • 30ml vody
  • 150g hořké čokolády 60-70%
  • 2 vejce „M“
  • 120g mouky (mix hladká/polohrubá)
  • 1-2 lžíce přírodního kakaa
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • sůl
  • 30 g peciček bílé čokolády (použila jsem Callebaut Velvet)
  • 30 g peciček Ruby čokolády (Callebaut)

Oba cukry, máslo a vodu dejte do rendlíku a za stálého míchání při střední teplotě přiveďte k varu. Stáhněte z kamen, přidejte hořkou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.

Vejce vyšlehejte, vmíchejte čokoládovou hmotu, následně přidejte prosátou mouku s kakaem, sodou a špetkou soli. Dobře promíchejte a přisypte pecičky bílé a ruby čokolády.

Těsto nalijte do formy 20×20 cm vyložené papírem na pečení a pečte v troubě na 160 st. (horkovzduch) asi 20 minut (pozor, nepřepéct). Servírujte při pokojové teplotě.

Milujete čokoládové moučníky? Tak určitě vyzkoušejte Čokoládový chlebíček s mandlemi nebo Čokoládový koláč pro dva 🙂

12 Comments

  • Fate
    12. 2. 2023 v 19:37

    Brownies bylo výborné, méně sladké než jiné recepty, které jsem vyzkoušela, což jsem velmi ocenila. Místo ruby čokolády jsem dala mléčnou a přidala vlašské ořechy, opravdová pochoutka, ukládám mezi ověřené recepty od Vás. Děkuji!

    Odpovědět
  • Hedvika
    27. 3. 2023 v 20:28

    Brownies, byl dnes v pořadí druhý recept, který jsem vyzkoušela a nelituji. Krásně vláčný a chuť dokonalá.👍😊

    Odpovědět
  • Markéta
    3. 5. 2023 v 6:46

    Vyzkoušeno, byl výborný 🍫

    Odpovědět
  • Barbora
    4. 5. 2023 v 11:42

    Dobrý den,
    mám vyzkoušené Vaše výborné brownies, ale teď bych potřebovala z něj udělat 25 ks 🙂 jak navýšit a dá se upéci na klasickém plechu? Aby bylo vysoké tak akorát 🙂 Děkuji a přeji hezký den 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 5. 2023 v 19:36

      Určitě můžete upéct z větší dávky. Doporučuji udělat v takovém poměru jako je původní velikost pekáčku s Vaším plechem.

      Odpovědět
  • Martina
    12. 10. 2023 v 10:47

    Dobrý den,
    chtěla bych se Vás zeptat, jaký máte rozměr plechu. Děkuji 🙂

    Odpovědět
  • Anna
    23. 9. 2024 v 14:57

    Výborné, udělala jsem z dvojnásobné dávky, a dala péct do dortové formy o průměru 22cm a naprosto perfektní. Výborný recept, není přeslazený.

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ