Co by to bylo za brownie bez pořádné dávky čokolády? Do těsta patří samozřejmě hořká, pěkně rozpuštěná, která ho zároveň i obarví. No a aby tam té čokolády nebylo málo, přidala jsem pro zpestření vzhledu i chuti ještě pecičky bílé a ruby čokolády. Ty už se během pečení rozpustí jen nepatrně a vytvoří pak na řezu pěkný dekor.
Nicméně pokud nemáte doma po ruce bílou ani ruby, tak si tam klidně vmíchejte hořkou. Můžete použít třeba i ořechy nebo sušené ovoce. Zkrátka si tam dejte to, co vám chutná. Mimochodem, víte co je na brownie nejdůležitější? Použít dobrou čokoládu (zapomeňte na figurky čerta a mikuláše), nepřepéct ho (nesmí být vysušené) a nepodávat z lednice, ale pěkně při pokojové teplotě.
Tak šup šup, do Valentýna to s klidem stihnete 🙂



Tříčokoládové brownie
- 70g cukru krupice
- 70g třtinového cukru
- 80g másla
- 30ml vody
- 150g hořké čokolády 60-70%
- 2 vejce „M“
- 120g mouky (mix hladká/polohrubá)
- 1-2 lžíce přírodního kakaa
- 1/4 lžičky jedlé sody
- sůl
- 30 g peciček bílé čokolády (použila jsem Callebaut Velvet)
- 30 g peciček Ruby čokolády (Callebaut)
Oba cukry, máslo a vodu dejte do rendlíku a za stálého míchání při střední teplotě přiveďte k varu. Stáhněte z kamen, přidejte hořkou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
Vejce vyšlehejte, vmíchejte čokoládovou hmotu, následně přidejte prosátou mouku s kakaem, sodou a špetkou soli. Dobře promíchejte a přisypte pecičky bílé a ruby čokolády.
Těsto nalijte do formy 20×20 cm vyložené papírem na pečení a pečte v troubě na 160 st. (horkovzduch) asi 20 minut (pozor, nepřepéct). Servírujte při pokojové teplotě.


2 Comments
Fate
12. 2. 2023 v 19:37Brownies bylo výborné, méně sladké než jiné recepty, které jsem vyzkoušela, což jsem velmi ocenila. Místo ruby čokolády jsem dala mléčnou a přidala vlašské ořechy, opravdová pochoutka, ukládám mezi ověřené recepty od Vás. Děkuji!
Míša Landová
13. 2. 2023 v 9:35Tak to mě těší, moc děkuji 🙂
Průměrné hodnocení z 1 recenzí:
5