Menu
Cupcaky a muffiny

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Nemám ráda čokoládu s ovocnou náplní ani příchutí a velmi vzácně přidávám ovoce do čokoládového dortu. Prostě mi to k sobě nějak nepasuje. Velkou výjimkou je banán v čokoládě s kopcem šlehačky a maliny. Těm jediným jsem udělila milost a dost často je používám jak k tmavé, tak i bílé čokoládě. 

Maliny jsou lehce nakyslé, takže dobře ladí se sladkou chutí čokolády. To mě také přivedlo k téhle kombinaci brownies s malinovým krémem, díky kterému jsou jemnější a chuť čokolády není tak výrazná. Spoustě lidí přijdou totiž brownies samy o sobě až moc čokoládové. 

Recept na brownie se nijak zásadně neliší, jednoduše vše smícháte v jedné míse a rozdělíte do košíčků. Doporučuji použít kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Jako první si ale musíme připravit malinové pyré, které musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou. Pyré si můžete připravit i několik dní předem. 

Malinové pyré:

200 g mražených malin

3 – 4 lžíce cukru krupice

Maliny dejte s cukrem do kastrolku a nechte chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujte přes síto, abyste odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120 – 140 g pyré, hodně záleží kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budete pasírovat. Přikryjte folií a dejte chladit do lednice. 


Na 12 cupcakes si připravte:

120 g hořké čokolády min. 50% (použila jsem 70%)

113 g másla

200 – 220 g cukru krupice

1 lžička vanilkového extraktu

3 velká vejce, pokojové teploty

95 g mouky (dala jsem půl na půl hladkou a polohrubou)

špetka soli

Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na muffinky vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové.

Čokoládu nasekejte a společně s máslem rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Směs promíchejte do hladka a nechte trochu zchladnout. Pak přisypte cukr a dobře promíchejte, můžete použít ruční šlehač. Vmíchejte vejce, jedno po druhém, každé vždy dobře zašlehejte. Přidejte vanilku. Nakonec vsypte prosátou mouku se solí a dobře promíchejte. Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Středy cupcakes by měly zůstat ještě lehce vlhké. Nechte ve formě chvilku vychladnout, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku. 


Než cupcakes vychladnou, připravíme si malinový krém:

250 g mascarpone

120 – 140 g malinového pyré 

4 lžíce krupicového cukru

200 ml smetany ke šlehání 40%

Mascarpone promíchejte s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijte smetanu a společně vyšlehejte do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abyste nepřešlehali. Dle chuti můžete přisladit. 

Krém přendejte do zdobicího sáčku a nastříkejte na vychladlé cupcakes. Můžete ozdobit nasekanou čokoládou nebo čerstvými malinami. Cupcakes chutnají skvěle hned po upečení, ale i další den. 

Pokud Vás zaujala kombinace malin a čokolády, vyzkoušejte také Malinovo-čokoládové pěnové dortíky, jsou luxusní 🙂

Inspirace z webu http://joyofbaking.com/

84 komentářů

  • Unknown
    25. 1. 2015 v 12:43

    Ty jsou dokonalé.Mňam.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 1. 2015 v 16:23

      Díky Báro 🙂 vyzkoušejte.

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 1. 2015 v 12:50

    No ty jsou opravdu výstavní a musím je zkusit!!! Už po 3x dělám vaše úúúúúžasné dortíky s malinami a pistáciovým mousse a rodina se nemůže nabažit!!!. Už jsem koupila ji půlkoulovou formu. Jen dotaz k brownies vydrží mi tento malinový krém půl dne aby se nazačal roztékat? opravdu je tak tuhý s tou šlehačkou jak vypadá ..no. přijde mi skoro jako máslový. díky za odpověď a díky za krásný blog chodím k vám pro inspiraci moc moc ráda. Díky pěkný den Ire

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 1. 2015 v 18:37

      Hezký večer Ireno, moc děkuji 🙂 jsem ráda, že pistáciové dortíky slaví takový úspěch 🙂 ta forma je super, lehce se pak dortíky polévají 🙂 a už jste zkusila ty malinovo-čokoládové?
      Malinový krém je opravdu krásně pevný a vydrží i několik dní. Určitě ale použijte tu 40% smetanu, výrobce Kunín, běžně v Tescu nebo Bille. Tak jsem si na tuhle šlehačku zvykla, že už ani jinou nepoužívám, i vyšlehaná sama jen s cukrem je krásně pevná. Hezký večer a těším se na další komentář 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      11. 11. 2016 v 17:15

      Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet malinový krém, jen se chci ujistit – 40% smetanu vlijete nevyšlehanou do mascarpone a malin a potom teprve šleháte? trochu se bojím, co to udělá, jestli se vyšlehá. moc děkuji za odpověď

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 11. 2016 v 7:54

      Dobrý den, ano, je to tak, všechno společně do mísy a vyšlehat najednou 🙂 malinové pyré nesmí být moc řídké a vodnaté a určitě doporučuji použít tu 40% smetanu 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 2. 2015 v 15:13

    Vyzkoušela jsem a jde opravdu o luxusní záležitost. Dělala jsem je do malých mufinových košíčků a bylo jich 20 a i tak málo, zbyl na mě jen jeden.
    Tereza

    Odpovědět
  • Víkendové pečení
    2. 2. 2015 v 16:43

    Terezo, děkuji 🙂 tak hlavně že zbyl alespoň ten jeden 🙂

    Odpovědět
  • Lucie NESTO
    3. 2. 2015 v 10:36

    Určitě zkusím! Dcera bude mít třetí narozeniny a něco takového jsem hledala:). Doufám, že se mi podaří ten krém… Lucka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 2. 2015 v 10:52

      Díky 🙂 když použijete tu 40% smetanu, tak je úspěch zaručen 🙂

      Odpovědět
    • Lucie NESTO
      16. 2. 2015 v 21:40

      Super, sehnala jsem jí, tak jsem na to zvědavá:). Určitě se pak zmíním na blogu:-D. Díky, Lucka

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 4. 2015 v 20:07

    mohla bych se zeptat jaky typ a velikost spicky na zdobeni jste pouzila na tyto cupcakes?predem mockrat dekuji za odpoved:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 4. 2015 v 20:31

      Používám velké nerezové profi špičky, průměr 10 mm, je to řezaná uzavřená, někde se uvádí název hvězda. Kupuju v kamenném obchodě, ale našla jsem podobné na tomto odkazu e-gastroshop.cz/gastroshop/eshop/127-1-Cukrarske-potreby/539-2-Zdobici-koncovky/5/2440-Koncovka-nerezova-lisovana-hvezda-uzavrena-pr-8-mm

      Odpovědět
    • Unknown
      15. 4. 2015 v 7:14

      Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Odpovědět
    • Anonymní
      15. 4. 2015 v 7:15

      Mockrat vam dekuju!mimochodem mate skvely web,narazila jsem na nej teprve vcera ale urcite ho odted budu navstevovat velmi casto!:)jeste se chci zeptat v jakem kamennem obchode nakupujete?preji pekny den:)

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2015 v 7:26

      Děkuji 🙂 budu ráda za každou Vaší návštěvu i komentář 🙂 klasický obchod s cukrářskými potřebami je v Praze na Zličíně – fialapraha.cz
      Hezký den. M.

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 4. 2015 v 17:21

    Vyzkoušela jsem a jsou božské! Ten krém je naprosto famózní! Ten budu odteď cpát všude. A to cupcake těsto je prostě úžasné, už dlouho jsem nic tak dobrého neměla. Akorát musím vymyslet, jak okopírovat tu Vaši nádhernou prezentaci, ani s tou hvězdou mi to nejde 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 4. 2015 v 18:25

      Tak to jsem moc ráda, že měly cupcakes takový úspěch :)) krém je fajn, vhodný i do dortu, ideálně opět v kombinaci s čokoládou 🙂 zdobení krémem chce jen praxi, prostě to zkoušet, nic jiného v tom není. Zkuste si najít na netu nějaká videa, myslím, že to pomůže 🙂 taky mi chvilku trvalo, než jsem to tzv. dostala do ruky. Mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 5. 2015 v 15:15

    Dobrý den!Chtěla bych zkusit tyto cupcakes. Soda nebo kypřící prášek se nedává?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 5. 2015 v 17:12

      Dobrý večer, recept je v pořádku, do těsta typu brownies se soda ani prášek nedává 🙂 těsto je takové hutnější a po upečení lehce "spadne".

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 5. 2015 v 15:51

    Dneska jsem se těšila, jak si upeču tyto krásně vypadající cupcakes, ale spíš to vypadalo, že se mi akorát tak nalepila smula na paty 🙁 . Šla jsem krok po kroku se všemi ingrediencemi a i tak se mi z brownie po upečení stala lepivá pasta a o krému radši ani nemluvit. Hlídala jsem si teploty, aby se mi krém nezdrcnul a přesto neúspěšně.Po přilití smetany ke smíchanému mascarpone s malinovým pyré budoucí "krém" nejevil ani nejmenší známku toho, že by se z něj měl stát tak tuhý pěkný krém, který máte Vy. Doufám, že jsem si jen vybrala nějaký špatný den k pečení a příště se mi povedou alespoň z části tak pěkné jako Vám 🙂 .

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 5. 2015 v 16:41

      Tak to mě moc mrzí, že se cupcakes nepovedly 🙁 přemýšlím, kde mohla být chyba. Je pravda, že brownies obecně jsou takové hutnější, možná i lehce mazlavé. Měla jste je dost upečené? Pokud jde o krém, tak tady mě napadá snad jedině příliš tekuté malinové pyré, smetana s nižším obsahem tuku než 40% nebo druh mascarpone?? Věřím, že příště to bude určitě lepší 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Petra S
    21. 5. 2015 v 15:20

    Další skvělý recept! Vyzkoušela jsem minulý týden a byly výborné, rozhodně jsem je nedělala naposled 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 5. 2015 v 17:52

      Petro, moc děkuji 🙂 jsem ráda, že chutnaly a hlavně že se povedly 🙂 hezký večer. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 7. 2015 v 17:30

    tento recept mě nadchl z důvodu toho krému. Já stále dělám dorty s krémem se šlehačkou a tvarohem a teď jsem chtěla nějakou změnu a právě takový ovocný krém ale nevěděla jak na něj a dnes jsem na něj narazila a jsem z něj nadšená uvidíme jestli se povede. Dnes jsem se pustila do přípravy malinového pyré ale nechápu jak jste dokázala ze 200 g malin získat 120 g pyré. Já potřebuji dvojitou dávku na dort a ze 400 g malin jsem sotva získala 90 g a to jsem teda pasírovala že mi opravdu zbyly jen ty zrníčka. Vodu jsem celou slila není tam ani trošku nebo se bojím že by se ten krém nepovedl. Tak zřejmě budu muset udělat jednu dávku malinovou a druhou vanilkovou. Nebo další pasírování malin se mi opravdu nechce. 🙂 Myslíte že by se dal udělat krém i z pomerančů? Syn pořád kňourá po pomerančové příchuti. 🙂 Dort budu dělat v pátek tak pak napíši jak to dopadlo. Renata

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 7. 2015 v 6:54

      Renato, zdravím Vás, tenhle krém je moc dobrý, také ho občas používám do dortu. Pasírovat se musí opravdu dlouho, i když to vypadá, že už jsou jen zrníčka 🙂 asi taky bude záležet na velikosti malin, ja kupuju mražené a jsou krásně velké. Vodu z malin neslévejte, je lepší pak propasírované pyré trochu povařit, aby zhoustlo. Pomerančový krém jsem nikdy nedělala, obecně se kombinuje spíše s čokoládou. Dávám přednost spíše citronu, tam se dá udělat podobný krém jako tento malinový, najdete v receptu u vanilkových cupcakes s citronovým krémem. Teoreticky by se dal citron zaměnit za pomeranč, ale bude to podle mě hodně sladké. Držím palce, ať se dort povede a budu se těšit na zprávu 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 10. 2015 v 14:26

    Dobrý den, je možné maliny zaměnit i za jahody? 🙂 Děkuji, Barča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 10. 2015 v 14:37

      Zdravím Barčo, vyzkoušené to nemám, řekla bych, že pyré z jahod bude asi trochu jiné konzistence a nevím, co to udělá v krému. Navíc jahody jsou proti malinám poměrně sladké …. osobně bych se radši držela těch malin 🙂

      Odpovědět
  • Amellia
    2. 2. 2016 v 10:26

    Dobrý den Mílo, cupcaky jsou nádherné, asi je vyzkouším. Máme ale hrůzu z toho mascarpone se smetanou. Krémy tohoho typu se mi neosvědčily, většinou spadnou a pouští vodu 🙁

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 2. 2016 v 13:08

      Zdravím Amellie, děkuji 🙂 určitě zkuste. Tak to je zvláštní, já mám tyhle krémy moc ráda, protože nemusíte nic předem připravovat, rovnou z lednice našleháte 🙂 a vždy mi dobře drží. Každopádně doporučuji smetanu 40%, krém je pak krásně pevný. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 2. 2016 v 12:36

    Paní Milo, vy mě budete mit na svědomí 🙂 ačkoliv to vypadalo ze začátku všelijak, brownies se nepekly a pyré tekute.. tak všechno nakonec dopadlo jako vzdy uzasne, cela rodina jsme si pochutnali 🙂 Děkuji za další vynikající recept
    Zuzana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2016 v 17:57

      Zuzko, zdravím Vás, to mě mrzí, že Vás cupcakes tak "stresovaly" :)) důležité je, že se povedly 🙂 konec dobrý, všechno dobré. Mějte se prima. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 2. 2016 v 18:16

    Ale vůbec me nestresovaly, zrejme jsem se spatne vyjádřila 😀 myslela jsem to spíš tak, ze mate tak nadherne recepty ze jestli neskoncim s cukrovkou tak se budu divit 😀 Z.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2016 v 18:32

      Zuzko, musím přiznat, že i tahle varianta mě napadla :)) snad to nebude tak zlé 🙂 samozřejmě nechci ohrožit Vaše zdraví, ale na druhou stranu mě moc těší zájem o moje recepty 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 2. 2016 v 8:51

    Úžasné dortíčky! Skvělý recept!
    Jen to zdobení musím ještě hodně hodně trénovat. Měla jsem strach, abych krém nepřešlehala, dělala jsem před tím krém na Red velvet a přišlo mi, že jsem ho přešlehala – krém se trochu trhal a mírně hrudkovatěl, vůbec nebyl tak jemný, jako máte vy. 🙁 No a pak ten malinový byl trochu řídký. Ale na chuti to neubralo, jen na vzhledu a já obdivně pořád koukám na vaše dokonalé zdobení a záááávidíííím. 🙂
    Nemáte radu, jak poznat, že už je krém akorát našlehaný?
    Děkuji, Jitka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 2. 2016 v 19:15

      Jitko, moc děkuji 🙂 přesně tak, stačí jen trénovat, nic jiného v tom není, případně zkuste kouknout na nějaká videa na netu, jak se cupcakes zdobí 🙂 přešlehaný krém je takový jako přisražený a už moc nedrží tvar, není nadýchaný. Já obvykle šlehám raději pomalu, ke konci opatrně promíchám stěrkou, abych viděla, jak moc ještě potřebuje šlehat. Když se začnou vytvářet takove varhánky, malé krátery, tak je obvykle našleháno. Nutno ještě zmínit, že se může lišit kvalita sýra i mascarpone, podle výrobce. Jednou jsme měla takto problém s mascarpone, nebylo tak pevné jako obvykle pouźívám a na výsledku to bylo trochu vidět 🙂 hezký večer. Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      15. 4. 2016 v 8:24

      A mohu se zeptat, jakou značku Mascarpone tedy doporučujete? 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2016 v 9:24

      Určitě 🙂 kupuji mascarpone v Lidlu, s tím mám nejlepší zkušenosti 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    4. 4. 2016 v 21:24

    Dobrý den
    ráda bych podle tohoto receptu upekla dort. Je množství krému dostačující nebo ho mám zdvojnásobit? A je těsto vhodné na dort?
    Děkuji, Veronika

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2016 v 7:26

      Veroniko, dobrý den, množství krému závisí na tom, jak velký dort chcete připravit a zda ho budete i krémem zdobit. Na kulatý dort o průměru 23 cm, který bude dvakrát promazaný by mělo stačit 1,5 – 2 dávky výše uvedeného krému.
      Tohle těsto na dort vyzkoušené nemám, je to těsto typu brownie, které je takové hutnější. Já používám na dorty klasický piškotový korpus, najdete např. u receptu na Pařížský dort. Pěkný den. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2016 v 17:09

    Pekla jsem dort o průměru 25cm, dvakrát proříznutý, celý potřený krémem a jím i zdobený a dvojnásobné množství bylo zcela dostačující. Krém byl výborný a krásně se našlehal.
    Máté krásné, velice inspirativní stránky, určitě jsem podle Vás nepekla naposled!
    Děkuji, Veronika

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2016 v 19:28

      Veroniko, moc děkuji za zprávu, bude určitě inspirací pro další čtenáře 🙂 jsem ráda, že dost povedl a hlavně, že chutnal. Budu se těšit na další "zkoušky". Mila

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 4. 2016 v 21:13

    Dobrý den,
    úžasný recept ! Opravdu nádhera 🙂 Chtěla jsem se zeptat, zda by místo malinového pyré šla použít malinová marmeláda.
    Nebyl by problém udělat malinové pyré, jen se bojím, že netrefim konzistenci a krém my nevydrží.
    Potřebuji totiž aby vydrželi alespoň hodinku nebo půl venku bez ledničky na oslavě na stole.
    Moc děkuji za odpověď ! 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 4. 2016 v 21:23

      Hell, hezký večer, moc děkuji 🙂 klidně můžete místo pyré použít marmeládu, jen je pak důležité ubrat cukr nebo ho zcela vynechat. Samozřejmě záleží, jak sladká je marmeláda a kolik ji přidáte. Řiďte se podle vlastni chuti :)) pro dokonalu chuť bych použila marmeládu bez peciček nebo ji propasírujte 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      15. 4. 2016 v 7:20

      A konzistence krému bude pevná ? 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2016 v 7:25

      Pokud použijete 40% smetanu ke šlehání a dobře našleháte, tak bude krém dostatečně pevný 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 4. 2016 v 8:18

    Moc děkuju za tak rychlé odpovědi !
    Krásný den přeju 🙂

    Odpovědět
  • Anonymní
    13. 5. 2016 v 19:35

    Dobrý den, cupcakes jsem dělala, jsou výborný. Jen se mi zatím pokaždé, po vyndaní z trouby, hned propadly. Máte radu jak tou předejít? Moc děkuji za odpověď. Jitka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 5. 2016 v 21:55

      Jitko, zdravím Vás, u tohoto typu těsta je přirozené, že se těsto po vychladnutí trochu propadne 🙂 nevím, jak moc je to u Vás? Napadá mě jedině nadměrně šlehání těsta … Ale důležité je, že Vám chutnají. Míša

      Odpovědět
    • Lu
      15. 5. 2016 v 19:56

      Chutnaji moc. Jen se mi pak jakoby i odlepi z kosicku. Zkusim min slehat 🙂 diky moc. Jitka

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 6. 2016 v 19:02

    skúšala som, ale nechutilo mi to, nvm prečo, lebo ja mám rada práve čokoládu s ovocím 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 6. 2016 v 6:43

      Lindo, všechno nemůže chutnat všem 🙂 co človek to jiné chutě.

      Odpovědět
  • Unknown
    12. 9. 2016 v 13:57

    Krasn dobry den, tohle je luxusni zalezitost 🙂 Podle Vasich stranek pecu jiz delsi dobu i slozitejsi recepty (jako napriklad makronky), jen krem me trapi… vubec neztuhl z 40% slehacky, kdyz jsem zkousela slehat druhou slehacku zvlast, mela jsem z ni maslo, hadam tedy s velkou jistotou, ze recept je vic nez spravny, jen nenaslehani kremu zpusobilo velke vedro v me kuchyni cca 29°C. Je to hrozna skoda… neb vsechno chutna bajecne 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 9. 2016 v 14:24

      Katko, zdravím Vás a moc děkuji za krásná slova. Moc mě těší, že se pouštíte s úspěchem i do složitějších kousků a makronky k nim určitě patří 🙂 Mrzí mě, že tento krém se nepovedl. Pokud se Vám povedlo udělat ze smetany máslo, tak je přešlehaná. Tento krém je lepší šlehat pomalu, zvláště ke konci, právě aby se nepřešlehalo. Důležité je, aby suroviny byly dobře vychlazené, vylepšit to můžete, když ještě šlehací metlu dáte třeba na půl hodiny před šleháním do mrazáku 🙂 Hodně také záleží na hustotě malinového pyré a druhu mascarpone. Těžko říct, čím se to stalo … jen odhaduji … věřím, že Vás to neodradí od dalšího pečení 🙂 krásný den. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 11. 2016 v 19:44

    Dobry vecer, chtela jsem se zeptat ohledne formy na muffiny. Mam doma formu na 24 minimuffinku, myslite si, ze by uvedene mnozstvi mohlo sedet? Celkove je ta forma stejne velka jako na tech 12……

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 11. 2016 v 20:29

      Dobrý večer, vyzkoušené to nemám, ale mělo by to odpovídat 🙂 uvidíte, až budete rozdělovat těsto, pokud by ho bylo méně, tak nenaplníte všechny košíčky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 12. 2016 v 13:16

    Dobrý den, nedávno jsem objevila Vaše stránky a jsou úžasné :-). Kamarádka se bude vdávat a tzv. nahý dort budeme péct samy, jelikož cukrárny si říkají opravdu nekřesťanské peníze. Myslíte, že pokud by se tyto cupcake upekly a ozdobily den předem, vydrží v chladu do druhého dne? v den svatby již určitě nebudeme mít čas na zdobení. Děkuji Eliška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 12. 2016 v 13:52

      Eliško, zdravím Vás a jsem moc ráda, že jste mě objevila :)) Cupcakes můžete bez obav připravit den předem, vydrží 🙂

      Odpovědět
    • Eli
      5. 12. 2016 v 16:34

      Skvělé, moc děkuji za info a těším se na realizaci Vašich úžasných receptů 🙂

      Odpovědět
  • Eli
    9. 12. 2016 v 8:10

    Dobré ráno, mohu se ještě zeptat, jaký cukrářský sáček byste doporučila? Používáte bavlněný se zátěrem, nebo i jednorázové igelitové? Kdysi jsem si koupila nějaký "šmejd", kdy mi při stisknutí sáčku vytékala voda z krému skrz sáček, toho bych se ráda vyvarovala. Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 12. 2016 v 9:59

      Eliško, zdravím, já používám výhradně silikonové sáčky 🙂 mám s nimi ty nejlepší zkušenosti, vyrábí se ve více velikostech, mám jich doma několik, používají se opakovaně. Koupíte v běžném obchodě s domácími potřebami nebo na cukrářských e-shopech.

      Odpovědět
    • Eli
      9. 12. 2016 v 13:31

      Moc děkuji za zprávu, podívám se po nich 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 2. 2017 v 19:22

    Dobry vecer MiLo,
    muze se pyré pripravit den pred pečením?
    Dekuji
    Angela

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 2. 2017 v 20:38

      Angelo, zdravím, pyré můžete připravit i několik dní předem 🙂 do krému musí být dostatečně vychlazené, je tedy lepši ho připravit dřív.

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 3. 2017 v 9:41

    Dobry den, dnes jsem poprve udelala a jsou uzasne, lahodne, nadychane a proste dokonale. Ma dvouleta Barunka porad krici mnam mnam! Dekuji za prehledny a presny recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 3. 2017 v 12:38

      Děkuji 🙂 to mě moc těší 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 7. 2017 v 10:31

    Dobrý den,

    ve všech receptech jsem vždycky četla, aby se mascarpone nešlehalo, že se potom srazí. Všimla jsem si, že vy dost často píšete, že mascarpone šleháte. Nesráží se vám? Jaké mascarpone kupujete? Jinak musím říct, že už jsem podle vás několik receptů zkoušela a vždy to bylo výborné. Obzvlášť oblíbené jsou u nás koblížky jako muffiny. Ale šlehat mascarpone si pořád netrofám. Ušlehám si smetanu zvlášť a stěrkou zapracuji do krému.

    Děkuji, že trávíte čas tím, že předáváte se zkušonosti dál. Je to v dnešní době krásné.

    S pozdravem
    Iva Vránová

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 7. 2017 v 12:57

      Ivo, zdravím Vás a děkuji za komentář 🙂 Ano, mascarpone šlehám rovnou společně se šlehačkou a vždy perfektní. Je pravda, že používám obvykle 40% smetanu a mascarpone kupuji výhradně v Lidlu. Nicméně funguje to i se 33% šlehačkou. Samozřejmě musíte ke konci šlehat pomaleji a opatrně, aby se krém nepřešlehal, ale pokud vím, ještě se mi to nestalo 🙂 Jen jednou jsem zkusila smetanu vyšlehat zvlášť a přidat do mascarpone a katastrofa 🙂 Tak uvidíte, klidně zkuste, mohu jen doporučit.
      Jinak jsem ráda, že se recepty líbí a děkuji za přízeň. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 7. 2017 v 11:15

    Děkuji za odpověď, zkusím to.

    Odpovědět
  • Anonymní
    1. 9. 2017 v 18:47

    Brečím nad tím krémem. Postup jsem dodržela do puntíku, smetanu i mascarpone jsem koupila nejtučnější, co jsem sehnala. Zprvu šlo vše dobře, pak se krém trošičku jakoby srazil a začal vodovatět… Chtěla jsem něco extra na oslavu a nebude nic.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 9. 2017 v 20:10

      To mě mrzí, že se krém nepovedl. Myslím, že jste měla buď moc vodnaté pyré nebo jste krém přešlehala … ale musela bych vidět postup, abych řekla s určitosti.

      Odpovědět
    • Gabriela S.
      26. 11. 2017 v 1:54

      Dobrý den, bylo by prosím možné nahradit čerstvé maliny za mražené a Philadelphia za mascarpone? Děkuji

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 11. 2017 v 15:41

      Zdravím, ano, pyré můžete udělat i z čerstvým malin, jen jich bude možná potřeba trochu více. Můžete použít i Philu, nicméně chuťově to bude trochu jiné 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      1. 3. 2018 v 15:15

      Dobry den, zatim jsem tento cup cake delala asi 5x. 4x z mascarpone z Lidlu a jednou z jineho – Lidl vynikajici, jiny se taky roztekal. Takze doporucuji Lidl 😉

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 3. 2018 v 15:33

      Ano, za mě taky jednoznačně mascarpone z Lidlu, případně ještě velké balení Makro 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 3. 2018 v 15:12

    Dobry den, k mamky narozeninam jsme udelali 50 cup caku (4 ruzne prichute) a musim rict ze tenhle byl jednoznacne nejlepsi. Kombinace Brownies a Malinoveho kremu je uzasna. Dekuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 3. 2018 v 15:34

      Díky 🙂 jste další příznivec této skvělé kombinace 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 4. 2019 v 8:46

    Dobrý den, dneska jsem do práce upekla kakaové cupcakes a použila váš malinový krém a musím říct, že je úžasný. Jak jsem měla strach, abych nedala třeba moc vzniklého pyré (měla jsem ho více), anebo se něco nepodařilo, tak se vše krásně vyšlehalo, krém úžasně drží tvar a všem moc chutnal, děkuji. 🙂

    Odpovědět
  • Anonymní
    5. 6. 2019 v 15:25

    Dobrý den, včera jsem použila Váš malinový krém na malé dortíky, chutná výborně, jen jsem musela na závěr přidat trochu želatiny, protože byl dost řídký. U nás se bohužel prodává smetana jenom 33procentní, takže se to nedalo dobře našlehat. Ale jinak opravdu vynikající, děkuji. Liběna

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 6. 2019 v 20:03

      Ono také hodně záleží na malinovém pyré, které použijete. Je potřeba, aby bylo hodně husté, ne vodnaté 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      3. 3. 2020 v 7:48

      Dobrý den Míšo, úžasné recepty, děkuji za inspiraci. Chci se zeptat, lze cupcaky nazdobit večer předem? Ponesu ráno do práce a nevím, jestli bych to všechno stihla tak brzy. Děkuji.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2020 v 8:50

      Ano, klidně je nazdobte den předem, bez problémů vydrží a budou i lepší.

      Odpovědět
    • Unknown
      2. 5. 2020 v 20:06

      Dobrý večer tak jsem vyzkoušela tuto vaší dobrotu a za výborné. Na mě teda extra sladké,ale to bude asi tím,že omezuju cukr 😀 Vaše stránky se mi moc líbí. Recepty jsou skvěle popsané. Vše se mi dle vašich receptů skvěle povedlo a ještě lépe chutnalo. Zatím jsem zkoušela vanilkové cupcake s bílkovomáslovým krémem, bezlepkový dort s mascarpone a malinovým rozvarem, dort Pavlova a nyní tyto cupcake. Díky za tyto stránky a skvělé recepty 👍

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 5. 2020 v 15:01

      Děkuji, jsem ráda, že se blog s recepty líbí 🙂

      Odpovědět

Zanechte komentář