Menu
Tartaletky a košíčky

Tartaletky pečené v ráfcích

Tartaletka nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Nevím, zda existuje nějaká přesná definice nebo norma, a tak si je rozlišuji po svém. Osobně to vnímám tak, že pokud je to malé, je to košíček, pokud je porce větší, říkám tomu tartaletka 🙂 Nicméně setkávám se i s názorem, že tartaletka má okraj rovný, zatímco košíček vlnitý. V obou případech se obvykle připravují z křehkého či lineckého těsta a plní různými druhy krémů či náplní.

Stejně jako na jiné dezerty i na tartaletky se vyvíjí nové formy, tvary i materiály. Dříve se tartaletky či košíčky pekly v plechových formičkách, dnes se běžně používají formy s nepřilnavým povrchem či silikonové. A aby toho nebylo málo, můžete si tartaletky upéct i v ráfcích. Zpočátku se používaly plné nerezové, postupem času je nahradily ráfky perforované, děrované. A právě ty si dnes ukážeme 🙂

Pečení v ráfcích je trochu jiné, než v plných formičkách. Těsto může být stejné, ale liší se zpracováním a pečením. Zatímco těsto v klasické formičce je potřeba při pečení zatížit luštěninami, aby se nenafouklo a nedeformovalo, tartaletky v ráfcích stačí před pečením krátce zamrazit. Malé otvory v ráfcích umožňují odpařování vlhkosti z těsta, které se tak peče rovnoměrně. Pro dokonalý výsledek je vhodné péct ráfky na perforované podložce.

Já používám děrované ráfky od firmy Silikomart, které jsou z odolného termoplastu. Nedeformují se, nezreznou, není třeba je vymazávat a mohou se mýt v myčce 🙂 Koupíte je na cukrářských eshopech obvykle v sadě po 6 ks a v několika průměrech. Od stejné firmy mám i černou děrovanou podložku Airmat, kterou vidíte na fotografiích.

Linecké těsto na tartaletky (11-12 ks)

Linecké těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 50 g mandlové mouky
  • 40 g vajec
  • citronová kůra
  • sůl

Prosátou mouku se solí dejte do mísy od robota, přidejte na kousky nakrájené studené máslo a nechte při nízké rychlosti zpracovat do drobenky (pádlová metla). Přidejte moučkový cukr s mandlovou moukou a promíchejte. Nakonec přilijte odměřené množství vajec a citronovou kůru, a opět při nízké rychlosti zpracujte do kompaktního těsta. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice alespoň na 8-10 hodin vychladit.

Pomůcky:

  • perforované ráfky Silikomart (průměr 8 cm)
  • perforovaná podložka Airmat Silikomart
  • váleček, pečicí papír, nůž či kolečko na pizzu, pravítko, vidličku

Vychlazené a odleželé těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na sílu ca. 3-4 mm. Já jsem na to hned vyzkoušela nový váleček, který jsem si před časem pořídila. Je dřevěný, dostatečně dlouhý a hlavně má nastavitelnou výšku. No a je to samozřejmě velký fešák, který se hodí do každé kuchyně 🙂 Těsto si můžete rozválet celé najednou nebo ho rozdělit na dvě části. Díky použití pečícího papíru není potřeba podsypávat moukou. Rozválené těsto (v papírech) dejte znovu ztuhnout do lednice, pro urychlení možno i krátce zamrazit.

Z vychlazeného rozváleného těsta si vykrojte několik proužků o délce ca. 25 cm a šířce 2 cm, které budou tvořit boky. Ráfkem vykrojte dno tartaletky a nechte v ráfku. Proužkem těsta vyložte boky formičky, urovnejte a lehce přimáčkněte. Nožem skrojte nerovné okraje a vidličkou na několika místech promáčkněte spoj dna a okraje. Několikrát propíchněte vidličkou i dno tartaletky. Malý video poustup najdete na mém IG profilu ve výběrech.

Takto připravené tartaletky dejte zhruba na 30 minut zamrazit. Mezitím si předehřejte troubu na 165-170 stupňů (horkovzduch) a připravte plech, na který položte podložku Airmat.

Tartaletky pečte ve vyhřáté troubě asi 15-18 minut, až jsou lehce do zlatova. Berte v úvahu, že teplota i doba pečení jsou orientační, protože každá trouba peče trochu jinak 🙂

Upečené tartaletky nechte vychladnout, pak lehce vyjměte z ráfků. Pokud nebudete hned plnit, uchovávejte v uzavřené dóze, možno i zamrazit.

TIP – pokud chcete, aby zůstaly tartraletky déle křehké a nenatáhly vlhkost z náplně, můžete je potřít rozpuštěným kakaovým máslem 🙂

Tartaletky pečené v klasických formičkách a spousty receptů na náplně najdete na mém blogu také, stačí se jen prokliknout do seznamu receptů 🙂

77 Comments

  • Mirka
    29. 4. 2021 v 11:52

    Dobry den Miso,prosim Vas,musi byt ta perforovana podlozka?? Pouzivate ji i na neco jineho nez tartaletky? Mohu pouzit treba jen teflonovo-sklenenou podlozku nebo nejakou jinou silikonovou podlozku?? Dekuji za odpoved a priji Vam hezky slunecny den….. Mirka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 4. 2021 v 13:22

      Ano, podložku bych určitě doporučila, díky perforaci se Vám dno nevyboulí. Můžete to samozřejmě zkusit i na teflonu nebo silikonu, ale obávám se, že se dno vyboulí. Podložka Airmat je skvělá také na linecké či jiné druhy cukroví, pekla jsem na nich všechno vánoční a luxus a skvělá je i na odpalované těsto 🙂

      Odpovědět
      • Mirka
        30. 4. 2021 v 19:57

        Dekuji Miso,buhuzel objednani podlozky trva,tak jsem to riskla…..teflon urcite ne,masti se to,pecici papir usel,ale jak pisete,vyboulil se stred……Nastesti sel zamacknout dolu,hned po vytazeni z trouby,jeste takovy mekky,tak jsem to zvladla i tak….Mela jsem ale uplne jiny problem….po obtisknuti formicky mi testo nezustalo v rafku a musela jsem ho pomerne slozite pak prendavat a zapatlavat do rafku…. Nechapu,jakto ze Vam to v rafku zustava?? Dekuji a hezky vecer. Mirka

        Odpovědět
        • Míša Landová
          1. 5. 2021 v 9:10

          Ano, podložka tam má svůj význam 🙂 nemáčela jste ráfek v mouce? Protože jinak by těsto mělo po vykrojení dobře držet … a určitě je potřeba ho mít dobře vychlazené.

          Odpovědět
  • Markéta
    29. 4. 2021 v 16:07

    Dobrý den, můžu v těchto ráfcích péct i klasické těsto na tartaletky, které máte u jiných receptů? nebo to je potřeba zatížit u pečení? Moc děkuju

    Odpovědět
  • Zdenka
    3. 5. 2021 v 14:31

    Dobrý den Míšo, děkuji za parádní popis na tartaletky v ráfku 🙂 zrovna minulý týden jsme si koupila nové formy Tarte twist od Silikomartu , takže Váš recept přišel „jako na zavolanou“ :). S těstem i s ráfky se pracuje moc dobře 🙂
    Hezký den .

    Odpovědět
  • Eva
    5. 5. 2021 v 17:25

    Dobrý den Míšo, chtěla bych se zeptat, zda stačí jedna sada ráfků (6ks), jestli se dá dělat postupně? Myslím tím jako udělat 6ks, upéct a po vychladnutí a vyklepnutí z ráfků pokračovat v dalších? Moc děkuji a přeji hezký den 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 5. 2021 v 6:19

      Evo, ano, přesně jak píšete. Upečete šest kousků, necháte vychladnout a ráfky použijete znovu. Není třeba ani omývat, jen lehce otřít mastnotu a případné drobečky 🙂 je zbytečné pořizovat více ráfků, také mám jen jednu sadu 🙂 důležité je, těsto nechat v mezičase chladit v lednici.

      Odpovědět
  • Eva
    6. 5. 2021 v 19:18

    Super, děkuji moc za odpověď 🙂

    Odpovědět
  • Michaela Röschelová
    16. 5. 2021 v 13:09

    Dobrý den, lze nahradit mandlovce mouku za kokosovou? 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 5. 2021 v 16:34

      Nelze, kokosová mouka absorbuje jinak vlhkost, musela byste si upravit poměr 🙂

      Odpovědět
  • Jana Holubová
    29. 5. 2021 v 7:50

    Dobrý den chystám se vyzkoušet recept na tyto tartaletky v ráfku ,chci se zeptat v případě že chci kakaové stačí přidat kakao? Nebo ubrat i mouku?

    Odpovědět
  • Monika
    31. 5. 2021 v 15:40

    Míšo, děkuji za skvělý postup a super popsaný recept, zakoupila jsem Airmat podložku od deBuyer a opravdu už se mi střed nevyboulí jak předtím, prvně jsem zkoušela ráfky zatížit košíčkem papírovým a čočkou jako u košíčků a dopadlo to hrozně. Moc děkuji za tento skvělý recept a postup. Těším se na Vás v červenci na kurzu.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      31. 5. 2021 v 18:28

      Moniko, jsem moc ráda, že Vám postup pomohl 🙂 děkuji. A budu se těšit na setkání v kurzu 🙂

      Odpovědět
  • Zdenka
    3. 6. 2021 v 21:28

    Dobrý den, nejprve moc děkuji za tento úžasný web, moc mi pomáhá na cestě za sebe zdokonalení v pekařské disciplíně 🙂 A mám možná trochu hloupý dotaz. Co je to pádlová metla?Je to metla na promíchání např. bílkového sněhu s moukou?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 6. 2021 v 20:47

      Žádný dotaz není hloupý 🙂 u každého robota jsou obvykle tři metly – balonová na šlehání sněhu, hák na kynuté těsto a ta třetí je pádlové nebo se jí také říká K metla 🙂 používá se na třená či míchaná těsta nebo právě na linecké a jim podobné 🙂

      Odpovědět
      • Zdenka
        22. 11. 2021 v 11:09

        Perfektní! Děkuji moc! 🙂

        Odpovědět
  • Lída
    22. 6. 2021 v 19:32

    Míšo, prosím Vás, kde je chyba, když se mi tartaletka nechce vyklepnout z ráfku? (Je k ráfku přichycená napevno a musí se rozbít, aby opustila ráfek). Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 6. 2021 v 8:50

      Máte originál ráfky od Silikomartu? Mě se to jednou stalo, když jsem spoj dna a okraje k sobě lepila bílkem, ten se připekl a nešlo to ven … byly ráfky čisté? Jinak je to divné, protože těsto obsahuje hodně tuku a jdou dobře ven.

      Odpovědět
      • Lída
        23. 6. 2021 v 13:04

        No právě, povedly se mi třikrát na jedničku a pak katastrofa. A nedává mi to smysl. Budu zkoumat a přijdu na to :). Děkuji za odpověď.

        Odpovědět
        • Šárka
          28. 8. 2021 v 14:43

          Dobrý den,
          mám stejný problém. Jednou jde várka vyndat bez potíží, podruhé je to katastrofa a bez nože a rozbití celého košíčku se mi těsto nedaří vyprostit …
          Nedokáži vypozorovat, čím to je. Jednou se mi to stane hned na poprvé a druhá várka je již v pořádku, jindy naopak. Těsto průběžně chladím/ mrazím, trobu mám vyhřátou stejně.
          Děkuji za rady a názory, čím by to mohlo být.

          Odpovědět
          • Míša Landová
            28. 8. 2021 v 16:35

            Napadá mě jedině, zda těsto příliš nevmáčknete do ráfku? Máte originál ráfky od silikomartu? Zpracováváte těsto v robotu?

          • Šárka
            28. 8. 2021 v 17:00

            Ano, fromičky mám přesně ty samé co vy a těsto zpracovávám v robotu KitchenAid. Robotem to nebude, protože třeba dnes/včera jsem zadělala těsto, ihned ho rozdělila na dvadíly. První – 9ks bylo v pohodě (prvních 6 a 3 z další várky pečení) a zbytek hrůza (ano, tři jsem vyndala z ráfků bez problému a tři ne). Mynule to bylo naopak. První nešly ven, další ano. No nic, jdu dnes zadělat další dávku, třeba mě něco napadne … :o)

        • Maja
          18. 10. 2021 v 0:42

          Mám ten samý problém. Napoprvé se mi povedly výstavní kousky, a po zhruba třetím použití ráfků to z nich nejde vyndat. Pokud těsto nepřimáčknu, tak se při pečení ohne a zhroutí dovnitř, a pokud ho přimáčknu, aby drželo na bocích ráfků, tak se připeče a nejde vyklepnout. Také nemohu přijít na důvod.

          Odpovědět
          • Míša Landová
            18. 10. 2021 v 9:58

            Je mi to opravdu záhadou, protože ráfky používám opakovaně a dokonce i na kurzech, kde s tím někteří nemají zkušenosti, takže mačkají méně i více a tartaletky jsou bez problému vždy vyndat. A máte koupeno originál od Silikomartu? Případně ještě kvalita surovin nebo zpracování těsta …

      • Eliška
        24. 5. 2023 v 14:28

        Dobrý den
        Míšo prosím zkoušela jste péct tartaletky v kovových rafkach?

        Odpovědět
        • Míša Landová
          24. 5. 2023 v 17:54

          Ano, dříve jsem pekla v kovových, ale nebyly perforované, tam je pak postup odlišný. Ale pokud máte perforované kovové, mělo by to fungovat stejně.

          Odpovědět
  • Jana
    10. 7. 2021 v 23:38

    Dobrý den, už dlouho uvažuji o koupi této podložky. Ale dává se na normální plech nebo musí být taky na něčem perforovaném? Tato informace nikde není. Jinak vás obdivuji a peču podle vás vnoučatům hlavně dorty. Ale nejraději bych zkoušela každý den nějaký váš recept. Děkuji za váš blog, jste úžasná.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 7. 2021 v 8:28

      Jano, já podložku pokládám na běžný plech a s úspěchem peču nejen tartaletky, ale i odpalované, křehké či linecké.

      Odpovědět
  • Lucka
    20. 7. 2021 v 8:01

    Dobrý den, Míšo,
    chtěla bych se pustit do tohoto těsta, ale chtěla bych udělat kakaové. Poradíte, prosím, jak správně upravit poměr surovin? Vím, že receptů máte na blogu spoustu, ale zaujalo mě, že s tímto se nejlépe pracuje. 🙂 děkuji Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 7. 2021 v 8:33

      Zkusila bych nahradit ca. 40 g mouky kakaem … nicméně vyzkoušeno nemám, nevím, jak se bude těsto chovat 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    25. 8. 2021 v 11:43

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda dáváte do receptu celá vejce ? Nebo jen žloutky. Předem děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
  • Sylva
    17. 10. 2021 v 17:53

    Dobrý den, Míšo,

    svou otázku dnes necílím na tyhle skvěle vypadající tartaletky, ale na podložku Airmat, kterou v receptu používáte. Chci si jí nadělit pod stromeček a tak jsem koukala po netu, ale ať měřím svoje plechy jak chci, podložka je pokaždé velká. V nabídce je nejčastěji rozměr 300x400mm, ale i ta by mi na délku z toho plechu čouhala. Někde dokonce psali, že se může podložka prostě ustřihnout, ale to mi přijde škoda.
    Řešila jste podobný problém nebo je chyba na mé straně a hold starší trouba, starší plech a tím pádem jiné rozměry?

    Děkuji moc za pomoc.

    Sylva

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 10. 2021 v 9:56

      Budete mít zřejmě menší plech, protože mě podložka 30×40 cm pasuje do plechu akorát 🙂 ano, je možné ji zastřihnout a obávám se, že menší rozměr neseženete.

      Odpovědět
  • Klára
    22. 10. 2021 v 12:21

    Dobrý den Míšo,
    máte v ráfcích vyzkoušenou i nějakou bezlepkovou variantu tartaletek?
    Děkuji 🙂

    Odpovědět
  • Anna Zápotocká
    1. 12. 2021 v 12:07

    Dobrý den, můžu se zeptat, zda toto těsto můžu využít i na klasické linecké ? Líbí se mi fakt, že bych neměla tolik přebytků bílků.

    Děkuji a přeji hezký den

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 12. 2021 v 12:44

      Může, ale chuť a hlavně struktura bude jiná než u lineckého těsta 🙂

      Odpovědět
      • Anna Zápotocká
        2. 12. 2021 v 12:05

        dobře, děkuji. Dám teda raději na klasiku 🙂

        Odpovědět
  • Michaela
    19. 1. 2022 v 12:48

    Dobrý den Míšo,

    jak dlouho je prosím možné upečené tartaletky skladovat před naplněním mimo lednici a jak dlouho je mohu nechat v mrazáku?

    Děkuji a přeji hezký den

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 1. 2022 v 9:24

      Nenaplněné můžete skladovat několik dní při pokojové teplotě, v mrazáku pár týdnů.

      Odpovědět
  • Eva Peškarová
    28. 2. 2022 v 12:48

    Dobrý den,paní Míšo kde jste prosím sehnala ten dřevěný váleček na těsto?Děkuji za odpověď.Eva

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 2. 2022 v 16:30

      Váleček je od firmy Josepf a Josepf, kupovala jsem na Mall.cz, ale mají určitě i jinde 🙂

      Odpovědět
  • Edita
    5. 3. 2022 v 13:51

    Děkuji za recept, nejlepší co jsem kdy na tartaletky měla 🙂 Šly krásně od formy, trochu se vyboulily (nemám perforovanou podložku), ale propíchla jsem je ještě v troubě cca v půlce pečení a zatáhly se.
    Těším se na Vás v Peče celá země 🙂

    Odpovědět
  • Simona
    12. 3. 2022 v 22:20

    Dobrý večer Míšo,
    dnes jsem pekla tartaletky podle vašeho receptu, ráfky jako máte vy, podložka Silikomart, ale dost se mi vyboulily boky. Jinak se krásně vykleply a na poprvé si říkám, že to není tak zlé, ale přece jen, poradíte prosím? Jinak krásné inspirativní stránky, děkuji moc za ně. Simona

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 3. 2022 v 16:23

      Simono, těžko říct, kde se stala chyba, musela bych vidět celý Váš postup … málo vychlazené těsto?

      Odpovědět
  • Irena
    20. 3. 2022 v 19:54

    kdy prosím plnit tartaletky, aby se správně rozležely. Potřebuji je na středu ráno, stačí naplnit v úterý nebo raději hned vpondělí mám strach aby zase neoschly?

    Odpovědět
  • Marketa
    12. 4. 2022 v 9:52

    Dobry den, takovy blby dotaz.. tartaletky pecu uz asi rok, mam stejne rafky jako vy.. mam kulate i hranate. Teprve dneska, kdyz koukam na vas recept, tak jsem si vsimla, ze mam ty rafky obracene… tou “placatou” ploskou dolu… pecu to takhle celou dobu a v pohode… vadi to necemu? Diky

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 4. 2022 v 16:36

      Já myslím, že je to úplně jedno 🙂 na originál krabici jsou také takto vzhůru nohama, ale když koukáte na videa od Silikomartu, mají je plochou stranou dolů … 🙂

      Odpovědět
      • Marketa
        12. 4. 2022 v 17:35

        Moc diky! Asi to na funkci nema vliv 🙂

        Odpovědět
  • Pavel
    3. 5. 2022 v 21:39

    Dobrý den Míšo, naprosto skvělý recept 😉. Dělám je i tmavé a super 👍.

    Odpovědět
  • Nikola
    17. 6. 2022 v 6:29

    Dobrý den Míšo, vždy dělám tartaletky podle tohoto receptu i se stejnými ráfky a velká spokojenost. Nicméně tentokrát potřebuji, aby byly o dost menší a kupovat zase menší ráfky už bych nerada. Proto jsem si projížděla vaše starší recepty, kde pečete i košíčky ve formě na muffiny, nicméně recept na těsto se dost liší i v postupu. Ráda bych se tedy zeptala, jestli je to proto, že ste recept prostě jen časem dovedla k dokonalosti a nebo je potřeba péct jinak kvůli typu formičky. Já nevím, asi hloupý dotaz, už teď jak to píšu, se mi to nezdá, ale raději se ptám. Děkuji a nezlobte se, Nikola

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 6. 2022 v 8:12

      Receptů na tartaletky je hodně a možné je použít oba dva. Pravda, s tímto do ráfků nemám zkušenost do muffinové formy, ale neměl by to být problém 🙂

      Odpovědět
  • Dominika
    23. 8. 2022 v 10:55

    Dobrý den Míšo. Prosím Vás dal by se tento recept použít i na „stavbu jakéhosi monumentu“? 🙂 Třeba krabice z lineckého těsta. Popřípadě poradit, čím linecké pláty k sobě přilepit. Moc děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 8. 2022 v 12:46

      Já mascarpone do pečených cheesecaků téměř nepoužívám, nemá pro mě tu typicky sýrovou chuť. Nicméně použít by se určitě dalo 🙂

      Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 8. 2022 v 13:30

      Ano, určitě dal. Lepit můžete čokoládou nebo karamelem 🙂

      Odpovědět
  • Alexandra
    19. 1. 2023 v 20:27

    Dobrý deň, mandlova múka je v tomto prípade kúpená mandlova múka (napr zvyknem používať z DMdrogerie) alebo sú myslené mleté preosiate mandle? Ďakujem za odpoved 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 1. 2023 v 11:31

      Ano, je myšlena hotová mandlová mouka, nicméně tu z DM bych nedoporučovala, je odtučněná a extra jemně mletá.

      Odpovědět
  • Irena
    14. 2. 2023 v 18:30

    Míšo zapomněla jsem 30minut dát do mrazáku hned jsem pekla, má to mražení na něco vliv?

    Odpovědět
  • Irena
    14. 2. 2023 v 18:52

    Dobrý den Míšo, zapomněla jsem 30 minut zamrazit před pečením, má to nějaký vliv na tartaletky?

    Odpovědět
  • Helena
    27. 2. 2023 v 20:28

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by šla použít forma na mufiny? Bohužel nestihnu již objednat tu správnou a recept se mi moc líbí. Děkuji moc za odpověď 😊

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 2. 2023 v 9:18

      Těsto můžete samozřejmě použít i do formy na muffiny, ale primárně je určeno do ráfků 🙂

      Odpovědět
  • Irena
    11. 4. 2023 v 8:31

    krásný den Míšo, chtěla jsem se zeptat, zda je možné tartaletky péct i v silikonových formách např. https://www.pastry.cz/forma-silikon-terakota-kolac-30ml/?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 4. 2023 v 14:38

      Za mě není silikon na tartaletky vhodný, určitě nelze péct tímto způsobem.

      Odpovědět
  • Jitka
    10. 5. 2023 v 15:23

    Moc děkuji za recept, tartaletky jsou perfektní! Zkoušela jsem je dělat i v košíčcích, ve kterých jsem těsto zarmrazila, propíchala a dala péct bez zatížení a povedly se na jedničku, žádné vyboulení. Už budu péct vždy jen podle Vašeho receptu 🙂

    Odpovědět
  • Pavlína
    8. 8. 2023 v 10:24

    Dobrý den Míšo, v receptu uvádíte péct na horkovzduch, může se péct i na klasický horní a spodní ohřev? Moje trouba nemá horkovzduch. Děkuji, hezký den. 🙂

    Odpovědět
  • Veronika
    14. 5. 2024 v 18:08

    Dobrý den, Míšo, mám dotaz, dělala jsem těsto přesně podle receptu ale po vyvaleni mezi papíry ho mám prilepene, prosím poradíte kde je chyba? Děkuji, hezký den

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 5. 2024 v 9:33

      Po rozválení ho musíte nechat zase vychladit a pak papíry snadno sloupnete. Je přirozené, že se přilepí.

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 2 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ