Menu
Bezlepkové / Dorty

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Bezlepkový korpus peču v této podobě už několik let a dalo by se říci, že s velkým úspěchem. Nebýt čtenářky Jany, která se zmínila o bezlepkovém pečení, asi by mě ani nenapadlo se s Vámi o něj podělit. A byla by to škoda, protože korpus je chuťově moc dobrý, k nerozeznání od klasického.  

Základem je mandlová mouka, kterou jsem doplnila kakaem a pudingovým práškem. V podstatě jsem si upravila klasický recept na dortový korpus na tuhle variantu bez mouky. Korpus je krásně měkký a nadýchaný, jen je možná trochu křehčí, než ten moučný. Doporučuji péct ho den předem, na noc zabalit do folie a uložit do chladu, lépe se s ním pak pracuje. 

Ke korpusu můžete použít jakýkoliv svůj oblíbený krém nebo se inspirovat na mémblogu. Pro tento příspěvek jsem vybrala krém z mascarpone a smetany doplněný o malinové pyré. V zimním období mi ovocné pyré přijde do dortu ideální. Jednoduše si ho připravíte ze zmraženého ovoce a chutná mnohem lépe, než čerstvé ovoce z dovozu.

Dort s tímto bezlepkovým korpusem si klidně upečte, i když nepatříte k lidem s bezlepkovou dietou, zaručeně Vám bude chutnat. Nebo si upečte klasický kakaový korpus s mouku a použijte uvedený krém s malinovým pyré. 

Bohužel jsem nebyla u krájení dortu, byl to dárek, takže Vám ho neukážu nakrojený. Pro lepší představu jsem pořídila alespoň pár fotek ze samotné přípravy.

Bezlepkový kakaovo-mandlový korpus (průměr 23 cm):

6 vejce, odděleně
180 g cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
80 g mandlové mouky (mleté loupané mandle)
40 g kakaa
80 g kakaového pudingového prášku (2 sáčky)
30 g rostlinného oleje 

Troubu si předehřejte na 170 stupňů, dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem. 

V míse smíchejte pudingový prášek s kakaem, nechte stranou. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. V jiné míse našlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, nejdříve vmíchejte mleté mandle, pak prosejte do mísy pudingový prášek s kakaem, ve dvou až třech dávkách. Nakonec lehce vmíchejte olej. 

Těsto naplňte do dortové formy a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 stupňů, formu můžete otočit, a pečte dalších 15-20 minut, až je korpus upečený. Zjistíte nejlépe pomocí špejle.

Korpus nechte chvilku vychladnout ve formě, většinou během této doby trochu klesne vyboulený vršek do roviny. Pak ostrým nožem ořízněte boky dortu, aby se uvolnil korpus od formy a překlopte na chladicí mřížku. Po úplném vychladnutí zabalte korpus do folie a uložte do chladu.



Malinové pyré:

cca 250 g mražených malin

2 lžíce cukru krupice

trochu vody

Maliny dejte do kastrůlku, přidejte cukr a asi lžíci vody. Na mírném ohni chvilku povařte, pak ještě teplé přepasírujte přes sítko. Pokud máte pyré hodně tekuté, nechte ještě chvilku povařit do zhoustnutí. Dejte do lednice vychladit, nejlépe přes noc.

Smetanový krém:

350 g mascarpone

300 g smetany ke šlehání 35-40%

100 g cukru krupice (případně více či méně podle chuti)

Všechny suroviny dejte do mísy a společně vyšlehejte do pevného krému.

Sestavení dortu

Korpus dvakrát vodorovně prokrojte, vzniknou Vám tři pláty. První plát položte na tác a pokapejte trochou malinového pyré. Rozetřete asi třetinu smetanového krému a na něj lžící naneste malinové pyré, lehce „promíchejte“ s krémem. Přiklopte druhým plátem a postup opakujte. Nakonec dejte třetí plát a dort pomažte na bocích i na vrchu dortu. Dejte do lednice vychladit, klidně i přes noc.



Čokoládová poleva:

180 g hořké čokolády min. 50%
180 g smetany ke šlehání 33%

Smetanu zahřejte těsně pod bod varu (v mikrovlnné troubě nebo na sporáku) a vmíchejte nasekanou čokoládu. Nechte chvilku stát, pak stěrkou vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte vychladnout, poleva lehce zhoustne.

Dort se nejlépe polévá na mřížce, kterou položíte na větší talíř či tác. Přebytečná poleva tak steče dolů a můžete ji použít opakovaně. Politý dort přendejte z mřížky na servírovací tác a dejte do lednici. Zbytek čokoládové polevy můžete použít opakovaně, skladujte v lednici.

Ke korpusu se hodí skvěle také pařížská šlehačka, karamelový či pistáciový krém nebo tvaroh se smetanou ve stylu Míša řezů

Vytisknout recept

161 Comments

  • Cara C.
    5. 3. 2016 v 19:10

    Ten je naprosto dokonalý! 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 3. 2016 v 19:41

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
      • Anna
        23. 3. 2021 v 21:45

        Snědla jsem už mraky dortů. Pár jsem jich i upekla. Ale tenhle je naprosto .. dokonalý. Lehoučký i intenzivní. Nikdy už nechci jiný čokoládový korpus. Ale musím si ho sama upéct😇. Míšo, jsem na Vašich stránkách furt. Děkuju, že sdílíte Vaše recepty. Anna

        Odpovědět
      • Šárka
        12. 8. 2021 v 14:08

        Prosím,jak to udělat s nastavitelnou formou, tak, aby těsto nevyteklo spodem 😞 ???
        Moc děkuji

        Odpovědět
        • Míša Landová
          12. 8. 2021 v 19:38

          Pokud je těsto dobře připravené, nevyteče, také peču jen v ráfku bez dna. Nicméně pro jistotu si můžete udělat dno z pečícího papíru 🙂

          Odpovědět
          • Šárka
            25. 8. 2021 v 7:49

            Moc děkuji 😊

      • Heda
        15. 9. 2023 v 14:56

        Tento dort nema chybu. Udelala jsem ho vnucce ke 13 narozeninam. Jednoduchy, luxusni, naprosto dokonaly. Vsem moc chutnal. Uz si ho objednala dcera k prosincovym narozeninam do prace pro kolegyne. Moc dekuji za Vase uzasne recepty.

        Odpovědět
    • Marie
      6. 2. 2024 v 23:05

      Dneska jsem vyzkoušela tento recept a již jsem si jej uložila do své databaze, je skvělý, díky 😉

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 3. 2016 v 19:35

    Myslíte si, že kdybych udělala toho krému o ždibeček více, dal by se potom navrch dortu nastříkat jako šlehačka třeba? 🙂 S malinami okolo? Přemýšlím, že tohle udělám sestře k narozeninám..

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 3. 2016 v 19:44

      Určitě 🙂 můžete klidně vynechat i čokoládovou polevu a dort jen pomazat krémem 🙂 krém drží lépe než šlehačka, dobře se s ním zdobí 🙂

      Odpovědět
  • KaM Patchwork
    6. 3. 2016 v 9:58

    Pavlovův reflex funguje spolehlivě i bez žárovky-fakt ;o), vypadá skvěle Míšo, určitě časem vyzkouším, u nás se o víkendu jelo repete pistáciového dortu, mňam, mňam,přeji krásnou neděli,Katka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 3. 2016 v 16:45

      Katko, děkuji 🙂 hmmm pistáciový je taky fajn 🙂 pěkný zbytek dne. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 4. 2016 v 11:52

    Dobry den,
    dort vypada krasne! Muzu se prosim zeptat ohledne formy, ve ktere jste pekla dort? Na obrazku je nastavitelna forma ze ano? Mam ji doma take, ale kdyz jsem v ni jednou zkousela pect, tak mi testo presakovalo a vubec se mi to nepovedlo. Pouzivate neco pod tu formu treba?
    Dekuji a preji hezky den

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 4. 2016 v 18:07

      Dobré odpoledne, děkuji 🙂 ano, používám tuhle nastavitelnou formu na bezlepkový i klasický piškotový korpus.Těsto je husté a neproteče. Formu pokládám jen na pečící papír, který mám položený na plechu. Plech musí být rovný 🙂 Na tekutější těsta bohužel tato forma není moc vhodná. I když "dno" se dá lehce vytvořit pomocí pečícího papíru nebo alobalu 🙂 mám tuhle formu nejradši, protože si velikost přizpůsobím jak potřebuji a navíc korpus je pak hezky rovný 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    25. 4. 2016 v 21:10

    Dělala jsem předně podle návodu a korpus mam tak poloviční.. Vůbec nevyběhl, budu ráda, když ho vůbec rozpůlím.
    Neměl by se náhodou dávat sníh až nakonec?!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 4. 2016 v 21:20

      Dášo, tak to mě moc mrzí, že se korpus úplně nepovedl. Tězko říct proč, musela bych vidět. Nešlehala jste bílky příliš rychle hned zpočátku? Byl sníh dostatečně pevný? postup je správně, pekla jsem už mnohokrát 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      26. 4. 2016 v 6:33

      Asi to bude v tom šlehání bílků, ale vždy je šlehám hned z počátku rychle.. Nevím…

      Odpovědět
      • Ivka
        16. 4. 2021 v 17:48

        Mne se stalo dnes uplne to same teda. A bilky byly vyslehane dobre. Jen jsem pouzila premiovy puding. Tak jestli to nebude tim

        Odpovědět
  • Anonymní
    15. 7. 2016 v 15:50

    Dobry den, pouzivate bezlepkovy puding?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 7. 2016 v 16:27

      Zdravím, každý puding by měl obsahovat jen kukuřičný škrob, který je přirozeně bezlepkový, nicméně doporučuji raději kontrolovat složení na obalu. Mila

      Odpovědět
    • Anonymní
      27. 7. 2016 v 17:51

      Dobry den, dekuji za uzasny recept. Byl to muj prvni dort v zivote a vsem moc chutnal. Je uzasny.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 7. 2016 v 19:28

      Skvělé 🙂 to mě moc těší, že byl Váš první dort tak úspěšný 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 7. 2016 v 14:16

    Jeste se zeptam, muzu dat na tuto polevu fondan?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 7. 2016 v 14:31

      Máte na mysli ozdoby z fondánu? Poleva neztuhne úplně, ale nějaké drobnosti určitě dát můžete, jen nedávejte hned po polití, ale až poleva trochu zatuhne.

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 11. 2016 v 21:24

    Děkuji Vám za recept, upekla jsem dort manželovi k narozeninám a byl výborný :-). Ilona

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 11. 2016 v 8:06

      Ilonko, moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 1. 2017 v 13:49

    Dnes jsem zkoušela a taky mi korpus moc nevybehl, nechybi tam prasek do peciva?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 1. 2017 v 16:40

      To mě mrzí, nicméně prášek do pečiva do korpusu nepatří. Základem receptu jsou dobře ušlehané bílky, pozor nesmí se přešlehat, těsto se musí míchat velmi opatrně. Pekla jsme již mnohokrát a vždy bez problému.

      Odpovědět
    • Unknown
      15. 1. 2017 v 15:23

      Nakonec byl dortík jen jednopatrový, ale chutově výborný 🙂 děkuji za recept, všem moc chutnal. Určitě zařadím do repertoáru.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 1. 2017 v 15:24

      Tak to jsem ráda, že se nakonec i přes drobné komplikace povedl 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 1. 2017 v 15:41

    Musím říct, že korpus je vynikající a u nás doma už zaujal čestné místo. Chutnal zatím všem i s různými obměnami krémů. Nemáte zkušenost s využitím jiného pudinku (příchutě) a vynechání kakaa? jesli dát např. 3 pudinky nebo více mandlové mouky? Moc děkuju

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 1. 2017 v 18:38

      Tak to mě moc těší, děkuji 🙂 párkrát jsem pekla variantu s vanilkovým pudingem, mandlemi a bezlepkovou moukou, přesný poměr si už nepamatuji 🙂 ale pokud nahradíte kakao bezlepkovou moukou, mělo by to být ok 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 3. 2017 v 16:58

    Dobrý den, zaujal mě tento recept na dortík a chtěla bych ho zkusit upéct dceři k narozeninám, ale mám prosbičku, lze péct v obyč. dortové formě? Nemám ji tak vysokou.Díky za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 3. 2017 v 7:23

      Zdravím, korpus můžete upéct i v klasické dortové formě 🙂 ty jsou obvykle vysoké cca 6 cm a to by mohlo stačit. Jaký máte průměr formy?

      Odpovědět
    • Anonymní
      15. 4. 2017 v 13:35

      …tak formu jsem nakonec koupila nastavitelnou. Dort je tedy výborný, ale ač jsem dělala vše podle pokynů, taky jsem neměla tak vysoký, jako ho máte vy. Opravdu nevím kde se stala chyba. Vše bylo nadýchané, ale postupným přidáváním dalších ingrediencí už pochopitelně těžklo. Vše mícháno pak jen zlehka ručně. Tak snad to časem vylepším. Jen takový dotaz, nemáte zkušenosti, kdyby se přidala jiná bzl mouka než mandlová? Třeba schar nebo jizerka? Ale dcera byla nadšená, chuť jedinečná. Máte můj obdiv. Super.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2017 v 19:00

      Tak to jsem moc ráda, že se dort povedl a chutnal 🙂 nastavitelná forma je skvělá, určitě ji využijete 🙂 korpus chce trochu cviku, pozor nepřešlehat bílky, určitě to časem bude lepší 🙂
      Korpus jsem pekla několikrát ve světlé variantě, kdy jsem místo kakaa dávala bezlepkovou mouku, ale k ní ještě mandlovou. Chuťově mi to přijde lepší a těsto je díky mandlím i více nadýchané 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    10. 7. 2017 v 18:29

    Zdravím, chci se zeptat, kde kupujete 40% šlehačku? Já kupuji v Německu 30% a mám s ní lepší zkušenosti než s naší 33%.A ještě se chci zeptat, kdy použít troubu s vrchním a spodním pečením s ventilátorem a kdy pouze vrchní a spodní pečení.Receptů jsem vyzkoušela již více a samá chvála.Sladké tak akorát.Jsem ráda, že se s námi dělite o tak výborné recepty. Přeji krásné dny.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 7. 2017 v 11:47

      Hanko, zdravím Vás, 40% smetanu vyrábí Kunín a běžně ji kupuji v Tescu, Bille nebo Albertu 🙂 v Makru se pak dá koupit litrové balení smetany 35%, ta je také dobrá. Nicméně pokud se Vám 30% vyšlehá do tuha, tak není třeba měnit 🙂
      Všechno "sladké" peču pouze na horní a dolní ohřev, bez horkého vzduchu. Ale každá trouba peče jinak, takže je to na zvážení každého. Horký vzduch využívám obvykle jen při "vaření".
      Mějte se fajn a díky za návštěvy 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 8. 2017 v 18:22

    Dobrý večer Mišo,
    dívala jsem se na pudinky a všude jsem našla info pro alergiky, že mohou obsahovat lepek.Tak ted nevím,co použít:( Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 8. 2017 v 8:38

      Petro, zdravím, ano, výrobci to uvádí na většině výrobků, nicméně dle mého názoru by to mělo být ok 🙂 stejně, tak se hodně píše, že výrobky mohou obsahovat stopy ořechů … ale to neznamená, že tam budou 🙂 nebála bych se toho. Míša

      Odpovědět
  • Nadine
    11. 8. 2017 v 15:04

    Mě jen fascinuje,jak krásně hladkou máte tu čokoládovou polevu 🙂 já mám dopečeno,tak snad zítra uspěji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 8. 2017 v 18:09

      Děkuji 🙂 to je jen praxe a desítky dortů za mnou 🙂 věřím, že bude určitě chutnat 🙂

      Odpovědět
  • Debbi
    2. 9. 2017 v 13:24

    Zdravím, recept mě hrozně moc zaujal a mám ho v plánu udělat příteli k narozeninám. A chtěla sem se zeptat jak jste udělala ty čokoládové ozdůbky nahoře? Taky bych je rada zkusila:3

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 9. 2017 v 18:37

      Určitě vyzkoušejte, dort je skvělý 🙂 ty čokoládové ozdoby se dělají pomocí lžičky. Rozpuštěnou čokoládu si kápnete na pečící papír a lžičkou rozmáznete 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 11. 2017 v 18:52

      Zdravím, recept mě hned zaujal, stále zkouším nové bezlepkové recepty pro vnučku. Dort jsem již upekla v tmavé podobě i světlý a oba se dobře povedly. Chtěla bych se jen zeptat, jestliby se ten krém dal udělat čokoládový-třeba mascarpone a pařížská šlehačka? Do světlého dortu jsem dala krém ganache, ale po ztuhnutí se mi zdál strašně tuhý. Děkuji

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 11. 2017 v 14:37

      Zdravím, tak to jsem ráda, že jste si korpus oblíbila 🙂 do dortu můžete použít jakýkoliv jiný krém, není nutné se držet přesně celého receptu 🙂 pařížská šlehačka je skvělá volba, případně můžete do výše uvedeného z mascarpone opatrně po částech zašlehat rozpuštěnou a zchladlou čokoládu. Nicméně za mě určitě spíše ta pařížská 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 1. 2018 v 16:40

    Dobrý den, můžu na čokoládovu polevu použít hořkou čokoládu Schogetten? Nebo myslíte, že bych měla použít kvalitnější? Děkuji za odpověď. Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 1. 2018 v 17:03

      Lenko, zdravím, s touto čokoládou do polevy zkušenost nemám, obvykle používám čokolády v peckách, nicméně z běžně dostupných mohu vřele doporučit čokoladu na vaření z Lidlu, 200 g balení ve zlatavém obalu 🙂 ta je na polevu skvělá 🙂

      Odpovědět
  • Renata Vávrová
    19. 2. 2018 v 9:27

    Dobrý den, jsem amatér, kterého baví péct a díky Vašim úžasným receptům sklízím obdiv i od zasloužilých cukrářek… U tohoto dortu jsem sice vytvořila spíš malinovou polévku, místo pyré (přidala jsem moc vody) ale i tak na dort pěli všichni ódy až do nebes…smekám před Vaším uměním 🙂 kéž bych jednou uměla také tak nazdobit dort jako vy…. Renata V.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 2. 2018 v 11:10

      Renato V., moc děkuji za komentář, jsem ráda, že máte s recepty úspěch a daří se. Příště se malinové pyré určitě povede na jedničku, stačí ho nechat trochu povařit, aby se případná voda odpařila a pyré zhoustlo 🙂
      Věřím, že časem budete zdobit dorty stejně dobře jako já, jsem také jen amatér 🙂 mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 7. 2018 v 13:10

    Co by se stalo, kdybych přeci jen přidala trochu prášku do pečiva? 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 7. 2018 v 17:20

      Nestalo by se asi nic, ale je to zbytečné 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 8. 2018 v 19:19

    Dobrý den, z kolika vajec udělat korpus, když mám formu o průměru 18 cm.? Děkuji Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 8. 2018 v 11:43

      Lenko, zdravím, doporučuji udělat ze 4 vajec a úměrně tomu ponížit všechny ostatní suroviny.

      Odpovědět
    • Anonymní
      14. 8. 2018 v 14:12

      Děkuji moc ��

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 9. 2018 v 12:17

    Dobrý den Míšo 🙂 Pokud budu chtít dělat světlou verzi korpusu, kakaový pudingový prášek mám nahradit vanilkovým? Popř. místo 40g kakaa, nahradit ještě mandlovou moukou? Moc děkuji za odpověď, Štěpánka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 9. 2018 v 13:30

      Štěpánko, zdravím, ano, teoreticky by to takto šlo 🙂 případně můžete dát místo prášku bezlepkovou mouku.

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 9. 2018 v 12:05

    Dobry den, dorty nepecu. Jsem amater. Cukrarka co nam pece dorty ted nemuze a tak to vypada, ze budu muset splacat na nedeli nejaky dort sama. Zvladne tento dort amater? Pripadne jaky jiny dort pro dceru ke 3. narozeninam by jste mi doporucila? Da se tento dort misto cokolady potrit kremem ktery je i uvnitr?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 10. 2018 v 18:35

      Zdravím, většina mých receptů je určena pro amatéry, nicméně záleží, jak zručná v kuchyni obecně jste. Těžko takto na dálku odhadnout 🙂 pro děti je skvělý třeba Čokoládový dort s tvarohovým krémem ve stylu Míša řezů nebo Mrkvový či Banánový dort. Jinak i tento dort je možné pouze obmazat krémem bez polevy.

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 10. 2018 v 19:10

    Dobry den, pisete ze poleva uplne neztuhne. Chci nahoru polozit jedly papir, ktery nesmi navlhnout. Cokolada byt pod nim muze. Jakou polevu by jste tedy pod jedly papir pouzila vy? Dekuji Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 10. 2018 v 5:53

      Jano, zdravím, ano, poleva díky smetaně zcela neztvrdne. Já jsem jedlý papír dávala obvykle na máslový krém nebo na fondán. Na čokoládu bych ho nedala. Nicméně pokud použijete hotovou kupovanou polevu s obsahem tuku, tak ta by měla ztuhnout zcela určitě. Nicméně nemyslím, že by na ní papír pak držel 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      21. 10. 2018 v 9:36

      Dekuji. Nakonec jsem pouzila vasi polevu a nic jsem nemenila. Jedly papir jsem potrela z obou stran lepidlem a nic se nerozpilo. Drzelo to paradne. 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      5. 5. 2019 v 9:11

      Dobrý den, dort je vynikající. Chtěla jsem se jenom zeptat, zda by se dal dort zmrazit, zřejmě asi bude problém, protože je tam krém z mascarpone a šlehačky, že ?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 5. 2019 v 6:57

      Myslím, že by šel i zamrazit 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    11. 6. 2019 v 12:14

    Dobrý den, pečete dorty na funkci horkovzduch, nebo horní/spodní ohřev?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 6. 2019 v 9:23

      Pokud není uvedeno jinak, peču vše bez horkého vzduchu, jen horní a spodní ohřev.

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 6. 2019 v 13:40

    Dobrý den, dort je úžasný! Hledala jsem nějaký lehoučký a vzdušný korpus a tento je opravdu výtečný, po upečení krásně rovný … jelikož je jahodová sezóna, tak jsem pyré udělala jahodové a vrch nazdobila čerstvýma jahodama … no všichni chválili a dožadovali se receptu. Takže velké díky za recept, opravdu předčil všechna očekávání!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 6. 2019 v 5:07

      Děkuji, tak to mě velmi těší 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 10. 2019 v 9:37

    Dobrý den Míšo 🙂 Tento bezlepkový korpus dělám podle Vás již poněkolikáté – je skvely, ale teď se mi dvakrát za sebou stalo, že korpus ( už při pečení v troube) spadnul ( část se oddělila od boku formy a prostředek spadl). Dělám ho bez kakaa a tak mouky dávám 100g místo 80g…. Nevíte, kde by mohla být chyba? Moc děkuji, hezký den, Štěpánka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 10. 2019 v 14:03

      Štěpánko, zdravím Vás, nešlehala jste bílky příliš rychle již od začátku? Korpus se oddělil už při pečení nebo až ke konci? Střed se obvykle trochu propadne, to je u těch bezlepkových normální, s tím nic neuděláte 🙂 Nezměnila jste druh mouky? Zkuste část mouky nahradit škrobem …

      Odpovědět
  • Anonymní
    22. 12. 2019 v 22:22

    Dobrý den.
    Chtěla bych Vám tímto moc poděkovat za vynikající recept na bezlepkový dort. Vše jsem dělala podle Vašeho postupu. Byl úžasný. Všichni, kdo ochutnali nevěřili, že dort bez mouky může být tak dobrý. Korpus byl vláčný a nasáklý malinovým pyré. Dort jsem nakonec ozdobila šlehačkou a malinami. Vydržel cestu ze severních Čech do Brna :). Byl to můj první bezlepkový dort pro rodiče ke kulatinám (tatínek je celiak). Příště zkusím obměnit ovoce, např. jahody a část jich vmíchám do krému z mascarpone. Velmi, velmi děkuji. Ne vždy recepty sedí, ale tento ano. Pouze jsem pekla o 5-10 min déle. Přeji Vám mnoho cukrářských úspěchů.
    S poděkováním Alexandra.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 12. 2019 v 10:33

      Děkuji, jsem moc ráda, že se dort povedl 🙂

      Odpovědět
  • Káťa
    14. 4. 2020 v 7:44

    Dobrý den Míšo,
    dort jsem upekla a odnesla do práce. Zdá se, že bude muset stát pár hodin mimo lednici. Myslíte, že by mohl krém mezitím zkysnout nebo se nějak moc roztéct? Trochu mi z toho tečou nervy. 😀

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 4. 2020 v 8:35

      Káťo, zkysnout by určitě neměl a nějakou dobu určitě vydrží. Nicméně je to dort a těm dlouhý pobyt mimo lednici moc nesvědčí.

      Odpovědět
  • Nelie
    1. 6. 2020 v 8:52

    Pridavam svoji zkusenost. Pekla jsem na oslavu 1. narozenin syna. Zakladem je opravdu spravne vyslehat bilky. Zbytecne do trouby nenakukovat. Korpus se krasne povedl. Mascarpone se slehackou krasne drzely i jako zdobeni na dortu (delala jsem ovecku Timmyho). A vydrzel i 2 hod cestu autem. Recept ukladam. Moc dekuji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 6. 2020 v 16:47

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 6. 2020 v 10:36

    Dobrý den, velice Vám děkuji za recept na korpus. Je perfektní 👍👏. Jako krém jsem použila Váš recept na šlehanou karamelovou ganache (z karamelového dortu) a výsledek je luxusní 😊. Dort jsem pro velký úspěch dělala už 2x a určitě né naposledy, moc Vám děkuji 🌹

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 6. 2020 v 11:54

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Iva
    2. 9. 2020 v 23:07

    Dobry den. Prosim o radu. Daji se misto rozvaru pouzit mrazene maliny ? Myslim ze jsem to videla u Vas na instagramu. Pokud ano, davate mrazene, nebo po rozmrznuti a na vrstvu kremu, nebo spis pod nej ? Netece to? Dekuji moc :)).

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 9. 2020 v 12:20

      Ivo, ano, určitě můžete použít i maliny, já dávám obvykle oboje, pyré i maliny. Klidně použijte mražené, nerozmrazujte a vpíchněte je do krému. Nebojte, nepotečou.

      Odpovědět
  • Zuzana
    2. 11. 2020 v 8:32

    Opět další z luxusní řady receptů :-). Do korpusu jsem zapomněla dát olej, ale i tak byl výborný a kombinace malin, smetanového krému a čokolády prostě báječná. Děkuji za recept a přeji hezký den. Zuzka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      2. 11. 2020 v 22:11

      Zuzko, díky, myslím, že ten olej není žádná tragédie, některé piškotové korpusy se dělají i bez nich.

      Odpovědět
  • Jan
    15. 11. 2020 v 10:00

    Zdravím,
    recept jsme zkoušeli udělat 2x, a poprvé nám korpus klesl, stejně jako to někdo psal v předchozích komentářích.
    To klesnutí, resp. nenabobtání v troubě, je způsobeno našlehanými bílky.
    Nejdříve se musí suroviny spojit se žloutkovou pěnou a olejem a až na úplný konec se přidává sníh.
    Výsledkem je krásně nadýchané těsto, které už v pořádku „nakyne“.
    Děkuji. Jenda

    Odpovědět
  • Jolana
    26. 1. 2021 v 1:26

    Zdravím Vás. Chtěla jsem se prosím poradit, můžu nahradit mandlovou mouku za bezlepkovou moukou. Nepokazim tím korpus? Dort vypadá úžasně, chtěla bych ho o víkendu upéct . Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 1. 2021 v 9:55

      Alespoň část mandlové mouky bych určitě zachovala, korpus je díky ní nadýchanější a jemnější …

      Odpovědět
  • Eva
    7. 4. 2021 v 9:38

    Je výborný, ale mám teda jednopatrový.. šlehala jsem zprvu jen pomalinku, pak přidala cukr a postupně zvýšila rychlost až do pevna. Nevím jak se pozná přešlehaný sníh, zkusím brzy znovu protože je super, tak otestuju, nebo možná radši přidám prášek do pečiva 🙂 takhle jednopatrové to je vizuálně nic moc 🙂 Ale chuť famozní, díky!

    Odpovědět
    • Míša Landová
      7. 4. 2021 v 16:31

      Děkuji 🙂 bezlepkové nejsou nikdy ideální, ten lepek tam prostě chybí 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    24. 5. 2021 v 18:33

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou čokoládu používáte na polevu tedy kolik procent? Já použila 70% a měla jsem ji hodně hustou, čím by to mohlo být?
    Jinak dortík mám udělaný a už se těším až do něj zítra zakrojím 😊 Děkuji Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 5. 2021 v 14:29

      Na polevu používám čokoládu 55-60%, nicméně pokud máte 70%, stačí přidat více smetany 🙂

      Odpovědět
  • Daniela
    25. 5. 2021 v 14:26

    Dobrý den,
    už jsem dělala několik receptů z Vaší stránky a měly všechny obrovský úspěch, takže děkuji. Mezi nimi byl i tento dort a ráda bych teď udělala světlý korpus. Čokoládové pudingy nahradím vanilkovými, ale nebude mi tam gramově chybět to kako? Myslím, aby pak těsto třeba nebylo příliš řídké?

    Mockrát děkuji za recepty a rady s pozdravem Daniela

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 5. 2021 v 14:31

      Děkuji, to mě velmi těší. Ano, kakao tam určitě chybět bude, je potřeba nahradit bezlepkovou moukou nebo si upravit recept 🙂

      Odpovědět
  • Daniela
    25. 5. 2021 v 16:47

    Děkuji. A jde přidat mandlová mouka?

    Odpovědět
  • Martina
    12. 8. 2021 v 21:50

    Dobrý večer.Míšo,poprosila bych vás o radu.Mám za úkol upéct bezlepkový a bezlaktózový dort.Recept na korpus jsem u vás našla,což je super🙂.Nevím,ale pokud seženu mascarpone a šlehačku bez laktózy,jestli půjdou vyšlehat tak jako klasický a nebo čím jiným bych je mohla nahradit.Předem děkuji za odpověď a hezký zbytek večera🙂.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 8. 2021 v 7:22

      Bezlaktózové výrobky jsou dnes už běžně dostupné, bohužel s jejich přípravou nemám zkušenost. Nicméně myslím, že by použití mělo být stejné …

      Odpovědět
  • Martina
    13. 8. 2021 v 10:00

    Míšo,děkuji za odpověď a dám vědět jak se mi dort povedl.Martina.

    Odpovědět
  • Magda
    18. 8. 2021 v 12:23

    Dobry den, tento Vas dortik je vynikaji. Uz nekolikrat jsem ho pekla a vzdy mel velky uspech :-). Jen bych potrebovala poradit. Rada bych upekla tento dort na oslavu, ale s prumerem 30 cm. Myslite, ze staci vse udelat z 1,5 davky? Nebo radeji dvojite? Aby byl dort dostatečne vysoky… Moc dekuji za radu a hlavne za vase uzasne recepty 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 8. 2021 v 14:52

      Děkuji, to mě těší 🙂 Volila bych raději dvojitou dávku, ale pekla nadvakrát, jinak bude těsta příliš velké množství a bude se dlouho péct.

      Odpovědět
  • Šárka
    19. 8. 2021 v 14:00

    Dobrý den. O víkendu jsem pekla. Žel, při posledním přidávání mouky těsto kleslo a zřídlo. Byla jsem opatrná, mouku přidávala zprvu po lžících, obracela jsem těsto stěrkou, nu a poslední asi 2-3 lžíce škrobu s kakaem jsem dala naráz. Dokonce mi těsto vyteklo (trochu) zpod ráfku. Už už jsem chtěla péct nové, ale dort jsem nakonec rozkrojila jen jednou a byl dobrý. Co myslíte, čím to bylo? Ještě opatrněji přidávat sypké suroviny? Nebyl bílek našlehán málo? Zatím se mi toto nestalo, tak nevím. Děkuji a už jdu vybírat další recept na víkend 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 8. 2021 v 19:04

      Řekla bych, že na vině bude málo vyšlehaný sníh … nicméně i tak je potřeba sypké suroviny vmíchat rychle, ale s citem 🙂

      Odpovědět
  • A.
    27. 8. 2021 v 20:50

    Dobrý den,
    Prosím může malinove pyre zhorknout? Mela jsem v něm i pár boruvek,ale ty byl sladky.. 🤷‍♀️
    Děkuji za odpověď

    Odpovědět
  • Naďa
    4. 9. 2021 v 17:19

    Dobrý den, Míšo,
    ráda bych Vás poprosila o radu.
    Dnes jsem pekla dort podle inspirace od Vás – korpus z receptu na vanilkovo-čokoládový dort a krém s mascarpone s malinami a čoko polevou dle tohoto. Korpus mi sice nevyšel tak vysoký, jako Vám, ale prokrojit nadvakrát jsem ho nakonec zvládla a je moc dobrý. Mascarpone krém – bomba. Malinové pyré nechtělo zhoustnout, ale nakonec i to jsem přeprala.
    Zádrhel nastal s polevou. Čokoláda se krásně rozpustila, vymícháno stěrkou dohladka, nechala jsem vychladnout na pokojovou teplotu, dle rady – ale při polití dortu se poleva rozlévala velmi pomalu, byla dost hustá, takže mi nestekla stejnoměrně po bocích. Co steklo jsem znovu trochu nahřála a „doštukovala“ boky dortu, takže pokrytý je nakonec celý, ale představovala jsem si to věru jinak a snadněji…a s líbivější fasádou na bocích. 🙂
    Napadá Vás, čímto? Co příště udělat jinak? Nenechat polevu vychladnout až na pokojovou teplotu, ale lít jí více za tepla? Méně čokolády? Dorty nejsou vůbec moje disciplína, ačkoli jinak uvařím, upeču snad cokolí. Do dortů se pouštím jen na nátlakem rodiny, pokaždé mě to úplně odrovná. 😀
    Nenapadá Vás, v čem by zádrhel s polevou mohl být? Měla byste pro nezkušenou dortařku radu?
    Moc Vám děkuji za odpověď a inspiraci!
    Krásné dny, Naďa

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 9. 2021 v 18:11

      Hodně záleží, jakou čokoládu jste použila, pokud měla více jak 55%, je potřeba ji dát méně nebo více smetany. A ano, příště ji nenechat tak vychladnout. On je pojem „pokojové“ teplota trochu ošemetný, je lepší se řídit hustotou polevy a vychytat ten správný moment. Jinak ale vůbec nevadí, že jste čokoládu po bocích uhladila nožem, také to tak dělám 🙂

      Odpovědět
  • J.
    13. 9. 2021 v 20:58

    Dobrý den, korpus je naprosto dokonalý, mnohem lepší, než kdejaký lepkový! Dělala jsem dva korpusy ve formě 26 cm a každý jednou prokrojila, takže měl dort 4 patra a vyšel na cca 30 porcí. Korpusy se krásně povedly a měly opravdu velký úspěch. Moc děkuji za recept, myslím, že už jiné nebudu péct 🙂

    Odpovědět
  • Martina
    27. 9. 2021 v 23:03

    Dobrý večer Míšo,minulý týden jsem konečně pekla bezlepkový a bezlaktózový dort.Recept na bezlepkový korpus od Vás,opět neměl chybu.Měla jste pravdu,že dneska člověk sežene všechno.Teď mám na mysli suroviny na bezlaktózový krém.Suroviny bez laktózy opravdu fungují úplně stejně jako s laktózou.Vše šlo krásně vyšlehat.Měla jsem velkou radost,že se dort povedl a všem moc chutnal.Samozřejmě díky vašemu receptu😉.Začala jsem dost péct podle Vašich receptů a hodně jsem se od Vás naučila.Díky Martina.

    Odpovědět
  • lunalinda
    28. 9. 2021 v 21:50

    Některé maliny po tepelné úpravě zhořknou. Může to být tím. Asi záleží na odrůdě.

    Odpovědět
  • Alena
    8. 10. 2021 v 14:13

    I já dnes upekla ale je to strašně hutné než se přidá sníh je to tak normální?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      8. 10. 2021 v 17:27

      Hutné to určitě není, zřejmě jste nedodržela postup. Sníh se nepřidává nakonec, ale naopak se do něj vše vmíchá.

      Odpovědět
  • Vlaďka
    11. 10. 2021 v 22:32

    Dobrý den, a jak teda přesně šlehat bílky nebo celkově postupovat, aby korpus v troubě pěkně naběhl? Děkuji

    Odpovědět
  • Markéta
    21. 2. 2022 v 15:18

    Dobrý den,
    ráda bych Vás požádala o radu. Chystám se tento nádherně vypadající dort péct synovi k narozeninám. Miluje bílou čokoládu. Chtěla bych tedy polevu na dort udělat z bílé čokolády. Stačí dle Vašeho receptu na polevu jen vyměnit tmavou čokoládu na kvalitní bílou?

    Mockrát děkuji a to nejen za radu, ale celkově za Vaši práci, vše, co peču, je dle Vašich skvostných receptů 🙂

    Krásný den
    Šmerdová M.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      21. 2. 2022 v 17:02

      Bílá čokoláda má jiný obsah tuhu, mnohem menší, než hořká, nelze ji tedy zaměnit ve stejném poměru. Na polevu se obvykle používám poměr 2:1 až 3:1, čokoláda/smetana. Nicméně berte v úvahu, že poleva zřejmě nebude 100% krycí, bude prosvítat 🙂

      Odpovědět
  • Káťa
    21. 3. 2022 v 10:23

    Dobrý den,

    tento dort je úžasný. Pekla jsem už několikrát a zvolila jsem ho i na rozlučku pro kolegu, která mě čeká tento týden. 🙂

    Tentokrát bych ale chtěla dort víc nazdobit. Proto jsem objednala transfer folii, kterou bych chtěla ozdobit boky. Myslíte, že by bylo možné folii přiložit přímo na čokoládovou polevu ? Měla bych v tomto případě použít méně smetany, aby byla poleva pevnější? Nebo bude lepší fólii natřít čokoládou, a až potom přitisknout na dort. Říkala jsem si ale, že takhle se bude dort špatně krájet.

    Moc moc prosím o radu.

    Předem Vám děkuji a mějte se krásně!

    Odpovědět
    • Míša Landová
      21. 3. 2022 v 12:21

      Na transfer folii se obvykle používá samotná čokoláda, ideálně vytemperovaná, aby si zachovala lesk a ztuhla. Volila bych spíše druhou variantu, natřít čokoládu na folii a pak přitisknout na dort. Každopádně se bude dort krájet. Já jsem to dělávala tak, že jsem si čokoládu rozetřela na folii a ještě než zcela ztuhla, rozkrájela na stejně velké obdélníčky. Těmi jsem pak boky dortu obložila 🙂

      Odpovědět
  • Eva
    3. 4. 2022 v 11:30

    Naprosto skvělý, úžasný, chutný, prostě NEJ!
    Díky moc za recept! ❤️

    Odpovědět
  • Zuzana
    6. 4. 2022 v 11:00

    Dobrý den, chtěla bych se podělit o svoji zkušenost s tímto receptem v bílé variantě. Místo kakaových pudinků jsem dala vanilkové a 40g kakaa jsem nahradila hladkou rýžovou moukou. A funguje to!! Děkuju za BLP recept, který neobsahuje průmyslově vyráběné předražené bezlepkové směsi.

    Odpovědět
  • Martina
    6. 4. 2022 v 18:28

    Je možné udělat stejným způsobem světlý korpus a nahradit kakao i puding pouze vanilkovým pudinkem?

    Odpovědět
  • Mirka
    14. 4. 2022 v 14:26

    Dnes jsem upekla k narozeninám pro syna a povedl se . Upekla jsem klasický korpus kakaový a je krásně nadýchaný, a kombinace mascarpone a malin je skvělá. Moc nám chutná.

    Odpovědět
  • Alča
    27. 4. 2022 v 12:52

    Paní Landová, chtěla bych vyzkoušet Váš recept na dort .bezlepkový korpus ale potřebuji světlý (syn si přeje modrý dort 🙂 ), mám tedy kakaový prášek a puding nahradit mandlovou moukou aby byl stejný poměr? Moc Vám děkuji za radu. Přeji hezký den Alča

    Odpovědět
    • Míša Landová
      27. 4. 2022 v 19:04

      Obávám se, že čistě z mandlové mouky to nepůjde. Já obvykle kombinuji rýžovou mouku a škrob.

      Odpovědět
  • Petra
    18. 7. 2022 v 14:53

    Dobrý den Míšo, mám dotaz – dort mi vůbec nevyběhl, resp.do části než jsem prosela kakao s puding.prášek to bylo krásně nadýchané, bílky se povedlo krásně vyšlehat..všechno..ale jakmile jsem tam začala přisypávat tu „kakaovou“ směs, totálně se to udusalo, šlo to blbě promíchat a to jsem to tam přidávala asi na 6x ..opravdu opatrně míchala a úplně jsem už cítila, jak to ztrácí na tom „nadýchání“. Po upeče je to i dost tvrdé. Nevíte, čím jsem to mohla způsobit? opravdu jsem jela podle receptu, krok po kroku 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 7. 2022 v 21:02

      Myslím, že byl málo pevný sníh, proto nevydržel míchání a tím pádem ani nevyběhl …

      Odpovědět
  • Jindřiška
    7. 11. 2022 v 11:33

    Dobrý den,

    pekla jsem zatím jednou, chuťově výborné 🙂 Nicméně mi korpus nevyběhl, tak jak bych potřebovala. Chci upéct znovu pro dceru k narozeninám. Chystám se upéct 2 korpusy, pokud by se mi to stalo znovu. Chci se prosím zeptat, zda je možné polít dort mirror glaze místo čokoládové polevy. Bojím se, že to bude moc sladké, protože do mirror glaze se dává kondenzované mléko. Děkuji za odpověď. Jindřiška.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      7. 11. 2022 v 13:07

      Zrcadlovou polevu použít můžete, dort musí být dobře vychlazený nebo i zamražený. Já osobně ji ráda nemám, je na mě příliš sladká 🙂

      Odpovědět
  • Kačka
    8. 11. 2022 v 21:49

    Dobrý den,
    Tenhle dort je naprosto úžasný. Už jsem jej pekla několikrát a vždy měl obrovský úspěch. Chtěla bych jej udělat znovu na další oslavu, ale tam by trochu déle cestoval autem. Asi hodinu a půl.. myslíte, že by bylo vhodné jej místo čokoládové polevy obmazat čokoládovým sněhovým krémem? Přece jen sněhový krém krásně vydrží, ale bojím se, že to třeba už nebude tak krásně vyvážené, jako je původní recept.
    Moc děkuji za odpověď.
    Kačka.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      9. 11. 2022 v 10:17

      Když bude dort dostatečně vychlazený před přepravou, vydrží bez problémů i s čokoládovou polevou. Nicméně klidně obmažte i tím máslovým, je neutrální chuti, vadit to určitě nebude 🙂

      Odpovědět
  • Jídlo na cestách
    13. 1. 2023 v 11:17

    Až budete v Bulharsku, zkuste se mrknout po čokoládovém dortu garash
    https://www.jidlonacestach.cz/bezlepkovy-cokoladovy-dort-garash/
    je to jejich specialita a je to fakt pecka.

    Odpovědět
  • Leona
    22. 1. 2023 v 20:36

    Milá paní Landová, pekla jsem tento dort synovi k narozeninám.. nejenom, ze mi těsto krásně vyběhlo, ze jsem ho poprvé v životě dokázala dvakrát “prokrojit”, ale byl naprosto dokonalý.. ještě týden po oslavě jsem chodila nenápadně dojídat kousek do lednice. V dubnu peču pro druhého syna znovu, tentokrát s pařížskou šlehačku, malinami a kousky karamelu. Děkuji!!

    Odpovědět
  • Veronika
    20. 2. 2023 v 9:26

    Byl naprosto výborný. Dělala jsem bezlepkový bezlaktózový (vše se sežene, vč. mascarpone, má Tesco nebo Rohlík například) pro bratra a chutnal skvěle, asi budu dělat i pro ostatní nedietáře. Moc díky

    Odpovědět
  • Petra
    24. 3. 2023 v 13:10

    Dobrý den, mohla bych udělat na jedno patro Malinovského pyré a na druhé borůvkové? Mám udělat stejný způsob jako u malin nebo stačí jen borůvky povařit, popř zajistit skříněmi? Mám mražené

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 3. 2023 v 16:10

      Můžete kombinovat dle libosti, je to jen na Vás 🙂 borůvky stačí jen povařit.

      Odpovědět
  • Žaneta
    18. 10. 2023 v 15:04

    Nejlepší dort! Už roky ho peču všem k narozeninám!

    Odpovědět
  • Mirka
    21. 10. 2023 v 18:52

    Dobrý deň minulý týždeň som robila podľa vášho receptu sort s hruskami a bol vynikajúci naozaj vynikajúci, ďalší víkend by som chcela skúsiť tento sort. Chcela by som sa opýtať ci sa na namiesto čokoládovej polevy skúšať dat zrkadlovku polevu, poprípade môžem vás poprosiť a vami vyskúšanu zrkadlovku polevu? Ďakujem veľmi pekne

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 10. 2023 v 20:51

      Polevu si můžete měnit dle libosti 🙂 Já osobně nejsem příznivcem zrcadlové polevy, takže oblíbený recept Vám bohužel neporadím.

      Odpovědět
  • Kateřina
    3. 11. 2023 v 17:14

    Všechny vaše dorty jsou dokonalé, to už všichni víme. Vlastně všechno co upeču, je vždy podle vás.
    Dnes se na vás ale obracím z otázkou.
    Co dělám špatně? Všechny korpusy co jsem kdy upekla nikdy tak nevyběhnou jak mají. Vždy jsou vysoké asi jako třetina toho vašeho.
    Předem dekuji za případnou radu.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 11. 2023 v 18:00

      Řekla bych, že problém bude v málo vyšlehaném sněhu 🙂 když není dostatečně pevný, neustojí vmíchání dalších surovin.

      Odpovědět
  • Pavlína
    7. 11. 2023 v 14:32

    Dobrý den. Na kolik porci tento dort vyšel? Děkuji za odpověď Pája.

    Odpovědět
  • Monika
    5. 1. 2024 v 10:55

    Dobrý den Míšo, chystám se péct Váš dort na narozeninovou oslavu a tak nakupuji suroviny. Chtěla bych se zeptat, zda bude poleva v pohodě, když použiji zbytek šlehačky z krému tedy 40% nebo by bylo lepší použít pouze 33%. Děkuji

    Odpovědět
  • Jitka
    14. 1. 2024 v 9:57

    Dobrý den 🙃
    Právě jsem pekla bezlepkový dort dceři na oslavu. Má spolužačku, která má bezlepkovou dietu, takže volba byla jasná. Musím říct, že byl mnohem chutnější než korpus klasický. Bylo to moje bezlepkové poprvé 😊 a hned z dvojité dávky, aby se mi vlezl do velké formy. Moc děkuji za tento recept, jiný už péct nebudu 😍

    Odpovědět
  • Blanka
    15. 3. 2024 v 11:26

    Dort byl výborný! 🙂 Děkuji i za skvělý článek o úpravě receptu podle velikost formy, který jsem našla v komentáří výše, všem doporučuji -> Jak si upravit recept na velikost vaší formy

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 6 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ