Menu
Cukroví

Vanilkové rohlíčky s ořechy a skořicí

Vanilkové rohlíčky pečeme už desítky let podle stejného rodinného receptu. Jsou skvělé a nikdy mě nenapadlo to měnit. Přesto jsem neodolala a vyzkoušela i jiný recept, s vlašskými ořechy. Do těch „našich“ totiž dáváme mleté neloupané mandle. Nicméně když jsem oba recepty porovnala, jsou si složením i poměrem surovin hodně podobné 🙂

Nechci tedy spekulovat, které z nich jsou lepší 🙂 oboje chutnají skvělé. Řekla bych, že je to v obou případech vysokým podílem ořechů/mandlí a menším množstvím cukru. Do této varianty s ořechy jsem přidala ještě špetku mleté skořice. Jak do těsta, tak do směsi na obalení, a je to super. Skvělou chuť rohlíčkům dodá samozřejmě i máslo a pravá vanilka 🙂

A jaký je váš oblíbený recept na vanilkové rohlíčky?

Vanilkové rohlíčky s ořechy a skořicí (ca. 70 kousků):

160 g hladké mouky (použila jsem špaldovou)

40 g moučkového cukru

80 g mletých vlašských ořechů

120 g másla

1 žloutek

1/2 lžičky mleté skořice

1 lžička vanilkového cukru (s pravou vanilkou)

Ze všech surovin vypracujte těsto, můžete ručně na vále nebo pomocí robotu. Zabalte do folie a nechte několik hodin odležet (ideálně přes noc).

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.

Těsto si rozdělte na 4 stejné díly, můžete klidně i odvážit. Z každého dílu si vyválejte malý váleček, který rozkrojte na stejný počet kousků. Tím budete mít rohlíčky všechny stejně veliké. Já jsem z každého dílu udělala 18 rohlíčků, celkem tedy 72.

Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut (podle velikosti rohlíčků). Rohlíčky doporučuji hlídat, hnědnou jen zespodu. Peču vždy jen po jednom plechu a bez horkého vzduchu, ale spoléhejte více na vlastní zkušenost s vaší troubou 🙂

Upečené rohlíčky vytáhněte z trouby a nechte na plechu téměř vychladnout.

Na obalení:

moučkový cukr

vanilkový cukr s pravou vanilkou

mletá skořice

V misce smíchejte prosátý moučkový cukr, vanilku a špetku skořice. Rohlíčky obalujte po částech, ukládejte na tácek nebo rovnou do krabice. Rohlíčky musí být jen vlažné, nikoliv horké. Pokud budete obalovat horké, cukr se bude rozpouštět, lepit a dělat žmolky.

Rohlíčky skladujte v uzavřené dóze nebo papírové krabici.

Klidně zkuste i náš rodinný recept na Vanilkové rohlíčky s mandlemi 🙂

inspirace z webu www.mimibazar.cz

Vytisknout recept

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

12 Komentáře

  • Renatka99
    4. 12. 2017 v 0:11

    Vanilkove rohlicky jsou nejlepsi 😉 Jinak co se mi osvedcilo na minule vanoce, tak tyto madlenky – blog.decodoma.cz/levandulove-madlenky/ – deti se jich mohli ujist 😉 Urcite take vyzkousej

    Odpovědět
  • Iveta
    27. 11. 2021 v 19:53

    Prosím jaky poměr mouckoveho a vanilkoveho cukru dáváte na obaleni(cca),moc dekuji za odpověď Iveta Č

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 11. 2021 v 17:34

      Dávám od oka podle toho jaký mám vanilkový cukr, některý je více intenzivní.

      Odpovědět
  • Andrea
    1. 12. 2021 v 13:45

    DObrý den, odkaz na van.rohlíčky s mandlemi nejde otevřít

    Odpovědět
  • Martina
    29. 11. 2022 v 8:26

    Nejlepší rohlíčky 🙂

    Odpovědět
  • Gabriela
    25. 10. 2023 v 15:37

    Dobrý den, prosím o recept na vanilkové rohlíčky s mandlemi. Recept hlásí chybu
    Děkuji. Gábina

    Odpovědět
    • Míša Landová
      25. 10. 2023 v 17:21

      Pokud nějaký odkaz nefunguje, stačí zadat název receptu do vyhledávače nebo jít přes kategorie receptů. Některé starší odkazy bohužel nefungují, protože web prošel před lety úpravou. Vanilkové rohlíčky najdete tady.

      Odpovědět
  • Blanka
    27. 12. 2023 v 13:38

    Tyto rohlíčky nemají chybu,moc chválím a děkuji za recept. Letos do vánoc nevydržely,musela jsem zadělat podruhé 😀

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 12. 2023 v 8:39

      Blanko, moc děkuji 🙂

      Odpovědět
      • Blanka
        28. 12. 2023 v 18:11

        Já děkuji. Není to jediný recept,který jsem podle vás zkoušela např. Krehké plněné rohlíčky také nemají chybu,nebo takové kremrole ty jsou také na jedničku 😉

        Odpovědět
  • Blanka
    28. 12. 2023 v 18:14

    Já děkuji. Není to jediný recept,který jsem podle vás zkoušela např. Krehké plněné rohlíčky také nemají chybu,nebo takové kremrole ty jsou také na jedničku 😉

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ