Recept na tyhle obří pusinky je na blogu už více jak pět let, přesto se mě na něj všichni ptáte 🙂 Na vině není špatné vyhledávání na blogu, ale zřejmě fakt, že jsem je před lety pojmenovala hezky česky. Pavlovy se tak celá léta schovávaly pod názvem Bezé mističky s ovocem 🙂
Takže abych případným dalším „hledačům“ usnadnila práci, rozhodla jsem se přidat téměř identický recept, pravda, designově trochu vylepšený, pod názvem Mini pavlova. Snad už je teď najde každý.
Pavlovy peču pořád podle stejného receptu, pouze jsem trochu snížila teplotu v troubě a prodloužila dobu pečení. Dělám je také menší, proto mi obvykle vyjdou na dva plechy a jsem tak nucena zapínat horký vzduch.
Protože jsem je teď pekla na několik oslav, vyhrála jsem si trochu ze zdobící trubičkou. Nejlépe jdou řezanou, kdy stříkáte klasické soudečky. Trochu náročnější je pak tvoření hladkou trubičkou, kdy děláte ze sněhu malé pusinky a skládáte tak dortík postupně. Každopádně fantazii se meze nekladou a je to jen na vás. Pokud se vám nechce zdobit špičkou, udělejte si lžící již výše zmíněné misky, také mají svoje kouzlo 🙂
Mini Pavlovy (12-15 ks):
120 g bílků, pokojové teploty (asi 4 bílky)
200 g krupicového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička octa
1/2 lžíce kukuřičného škrobu
Troubu předehřejte na 100-110 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. Pokud budete péct více plechů najednou, zapněte horký vzduch a teplotu nastavte na 90 stupňů.
Chcete-li mít všechny dortíky stejně veliké, nakreslete si zespodu pečícího papíru kolečka. Ty moje byly o průměru ca. 65 mm.
Bílky začněte šlehat při nižších otáčkách, až se vytvoří bílá pěna, začněte po částech přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr dobře zašlehá, než přidáte další. Doporučuji přidat ve 4-5 dávkách. Šlehejte při středních otáčkách, ke konci zvyšte na maximum. Ve sněhu by neměly být patrné krystalky cukru.
Stěrkou vmíchejte ocet, vanilkový extrakt a škrob, dobře promíchejte.
Těsto si přendejte do sáčku se špičkou a nastříkejte na plech. V jednom případě jsem použila řezanou špičku Wilton 1M, nastříkala jsem nejdříve dno a pak okraj. Ve druhém případě jsem použila hladkou trubičku a „misku“ jsem vytvořila pomocí malých pusinek.
Dortíky dejte péct do vyhřáté trouby na 1,5-2 hodiny podle velikosti. Pokud pečete dva plechy na jednou, během pečení je alespoň jednou prohoďte. Na konci troubu vypněte a nechte v ní pusinky zcela vychladnout. Já obvykle peču večer a nechávám v troubě do rána.
Dokončení:
300-350 ml smetany ke šlehání (část smetany můžete nahradit mascarpone)
čerstvé ovoce
Smetanu vyšlehejte, já osobně cukr nedávám, protože pusinky jsou sladké dost. Pokud chcete smetanu pevnější a trvanlivější, můžete část (ca. 100-150 g) nahradit mascarpone.
Ušlehanou smetanu si přendejte do sáčku a nastříkejte na pusinky. Ozdobte čerstvým ovocem. Kousky ovoce můžete dát samozřejmě i dovnitř pod šlehačku, záleží, jak moc velké pusinky jste si upekli.
Pavlovy plňte až pár hodin před servírováním, aby se příliš nerozmáčely. Samotné pusinky si můžete upéct několik dní předem, uchovat v uzavřené dóze při pokojové teplotě a nazdobit až později.
Vytisknout recept |
158 Komentáře
Anonymní
21. 8. 2019 v 20:51Míšo, ty vypadají luxusně:-D
Vážně nádhera!!! Tak myslím, že letos kamarádka dostane k narozeninám pyramidový stojan s mini verzí Pavlova- fakt úžasný nápad. Díky Hanka
Víkendové pečení
23. 8. 2019 v 6:48Hanko, moc děkuji 🙂
Anonymní
21. 8. 2019 v 22:42Obdivuji Vás, Míšo, jak máte Pavlovy krásně stejné, jednu jako druhou. Prostě precizní práce a já mám na ně děsnou chuť, nastřádané bílky v lednici…tak co s tím?:-)
Mějte se moc hezky, Milena:-)
Víkendové pečení
23. 8. 2019 v 6:48Mileno, moc děkuji a pusťte se do nich 🙂
Anonymní
29. 9. 2019 v 15:37Jsou nádherné. Dělala jsem přesně podle receptu i pekla na udané stupně , ale mám je nahnědlé 🙁 Vy je máte nádherné bílé. Nevíte, kde mám chybu? Děkuji Katka
Víkendové pečení
7. 10. 2019 v 8:33Každá trouba peče trochu jinak, zkuste příště teplotu snížit 🙂
Marie
12. 1. 2022 v 21:02teplota Meringue nesmi v troube presahnout 85 stupnu, pak uz proste ten cukr zacne hnednout. Budete je muset peci dele, ale zustanou bile
Unknown
11. 2. 2020 v 13:51Dobrý den, prosím mohu použít bramborový škrob.? Nesehnala jsem kukuřičný.
Víkendové pečení
11. 2. 2020 v 16:30Myslím, že můžete použít i bramborový.
Unknown
21. 2. 2020 v 22:08Úžasné a krásné právě dopečene jen nevím jestli šlehat šlehačku současně s mascarpone nebo obojí zvlášť a potom smíchat dohromady. Za radu děkuji.
Víkendové pečení
22. 2. 2020 v 19:00Ano, šlehá se vše společně 🙂
Petra
22. 5. 2023 v 8:47Dobrý den Míšo,
Vždycky se mi od vás všechno povedlo,až na tyhle Pavlovy. Po usušení mám vždycky dole kapky cukru, vím, že je to špatně zaslehany cukr,ale už prostě nevím,jak na to, nemáte ještě podrobnější rady pro úplné blbý?😅
Děkuji
Míša Landová
23. 5. 2023 v 13:15Cukr zašlehávat pozvolna, trvá to poměrně dlouho …
Hanka
18. 5. 2024 v 22:13Miso ja to zaslehavala asi 17 minut a ten cukr se mi stejne uplne nerozpustil. Slehat to dyl se bojim, aby se nepreslehal. 😕
Míša Landová
21. 5. 2024 v 10:02Cukr se nikdy úplně nerozpustí, ale v troubě pak ano.
Unknown
29. 2. 2020 v 16:37Dobrý den. Právě jsem se vrátila z oslavy, kam jsem podle vašich receptů pekla citronové makronky…… pekla jsem je poprvé, a asi štěstí začátečníka, povedly se a byly luxusní, vinikající, fakt super. Mini Pavlovy……super a váš vynikající dýňový dort se slaným karamelem a nakyslým krémem….musím říct, že už jsem ho podle vašeho receptu pekla vícekrát a vždy sklidil veliký úspěch s odkazem na vaše stránky. Jsem vaším blogem naprosto nadšena a určitě vyzkouším více vašich receptů. Děkuji mockrát. Hanka Š.
PS: Všechno se na oslavě snědlo a to jsem měla pocit, že jsem to přehnala.:o)))
Víkendové pečení
1. 3. 2020 v 14:21Hanko, tak to mě moc těší, že se Vám vše povedlo a všem chutnalo. Věřím, že i další recepty budou mít podobný úspěch 🙂
Unknown
2. 3. 2020 v 10:50Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se mohou skladovat (samozřejmě bez náplně) Děkuji a pěkný den 🙂
Víkendové pečení
3. 3. 2020 v 8:47V uzavřené krabici při pokojové teplotě několik dní 🙂
Anonymní
5. 3. 2020 v 13:17Dobrý den Míšo, obracím se na Vás s prosbou – máme doma moc rádi mini Pavlovu a většinou udělám takové malé mističky – akorát mi pokaždé popraskají. Když je dávám do trouby jsou nádherné a i během pečení vypadají skvěle, ale najednou jsou uprostřed trhlinky (někdy i větší) – sice se to zakryje krémem, ale nevíte co by mohla být příčina. Pavlovu suším na 80 st. na horkovzduch cca 1,5-2 hod. podle poklepání.
Jinak váš web – super, moc ráda peču podle vás sladkosti a také si mi většinou povedou, až na tu Pavlovu.
Děkuji za info, Nela
Víkendové pečení
5. 3. 2020 v 19:00Nelo, i mě pavlovy někdy uvnitř popraskají. Myslím, že je to zcela přirozené 🙂 Dva plechy peču také na horkovzduch, pokud mám jen jeden, tak na klasický spodní a dolní ohřev.
Otevíráte během pečení troubu? Někdy je to dobré, aby odešla případná vlhkost … zkuste, ale určitě se těmi prasklinami netrapte 🙂
Anonymní
6. 3. 2020 v 11:57Zdravím Vás Míšo, děkuji za rychlou odpověď. Ano troubu během sušení otevírám a vím, že prasklinky na závadu nejsou, ale přece ….. Zkusím ještě sušit Pavlovy na ten klasický spodní a horní ohřev a ještě jednou moc děkuji, příjemný víkend Nela
Juliuska
15. 1. 2021 v 15:02Dočítala som sa vraj to praskne keď sa hneď vytiahne z rury. Dostane šok teplotný a preto praskne. Tak ktovie ci ozaj. 😉
Míša Landová
15. 1. 2021 v 16:30Nemyslím, že by to mělo na praskání vliv 🙂
Unknown
7. 3. 2020 v 12:35Dobrý den. Dnes jsem poprvé pekla podle vašeho receptu. Vše šlo dobře. A nevím kde jsem udělala chybu nějak se mi roztekly.
Víkendové pečení
8. 3. 2020 v 15:29Pokud se vám roztekly, měla jste zřejmě málo vyšlehaný sníh nebo naopak přešlehaný.
Lucia
7. 3. 2020 v 13:36Dobrý deň. Skúšala som pavlovky podľa receptu. Počas pečenia z nich vytekaju akoby kvapky bielkov alebo cukru, neviem kde robím chybu. Bielky sú krásne vyslahane. Držia tvar.
Po upečení sú vo vnútri také akoby lepkave. Poraďte prosím, čo robiť inak. Dakujem
Víkendové pečení
8. 3. 2020 v 15:30Pokud vytékají bílky, tak nebude zřejmě dobře zašlehaný cukr a málo vyšlehaný sníh. Používáte cukr krupice? Šleháte ručním šlehačem nebo v robotu?
Jana
29. 3. 2020 v 17:55Dobrý den, prosím o radu. Uprostřed se mi mini Pavlovy jakoby lepily, dcera to přirovnala k marshmalou. Nevíte prosím, kde sem udělala chybu? Děkuji….
Víkendové pečení
29. 3. 2020 v 18:36Jano, řekla bych, že jsou málo pečené …
Unknown
17. 5. 2020 v 7:25Dobrý den. Chci se zeptat zda sníh slehac normálně nebo nad vodní lázní?:) dekuji
Víkendové pečení
18. 5. 2020 v 18:43Šlehá se bez vodní lázně, jinak by to bylo v receptu uvedeno.
Anonymní
18. 5. 2020 v 17:34Dobrý den, můžu použít normální ocet? nebo musí být nějaký speciální? Děkuji
Víkendové pečení
18. 5. 2020 v 18:43Můžete použít normální ocet.
Unknown
21. 5. 2020 v 18:35Dobrý den. Začínám být trošku zoufalá :-(.. peču pavlovy poprvé dle Vašeho receptu a ne a ne je v troubě usušit. Peču dva plechy najednou, takže mám puštěný horkovzduch na 100 stupňů a už je peču tři hodiny a pořád mají ty středy měkké. Bojím se, že by mi nešly pak z papíru sundat. Co dělám špatně? Když jsem přidala stupně, tak začaly během chvilky hnědnout, takže jsem to opět stáhla na 100. Děkuji za odpověď.
Víkendové pečení
21. 5. 2020 v 20:07Měla jste dostatečně vyšlehaný sníh? Jak zkoušíte ty středy? Na dotek?
Unknown
30. 5. 2020 v 9:21Dobrý den Míšo, chtěla jsem se zeptat. Chystám se pect mini pavlovy podle Vašeho receptu na pondělí do práce. Můj dotaz zni, když je udělám v neděli, naplnim, ozdobim jestli mi do pondelka v lednici nezvlhnou a nebudou ošklivý nebo jak to napsat. Děkuji za odpověď Michaela
Víkendové pečení
3. 6. 2020 v 16:41Pavlovy je lepší plnit až v den servírování. Je to sněhová pusinka, která rychle vlhne.
Anonymní
3. 6. 2020 v 13:03Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli opravdu stačí plnit dvě hodiny před podáváním, mě se zdály takové tuhé na krajeni, nebo to bylo tím že jsem měla půl na půl šlehačku a mascarpone? že málo navlhly? ale druhý den přes noc byly měkké asi jak to má být, nemohu soudit zatím jsem jiné neměla, děkuji za odpověď Markéta, máte krásný blog
Víkendové pečení
3. 6. 2020 v 16:43Můžete naplnit i více hodin předem, ale den dopředu moc nedoporučuji. Rychle vlhnou a do druhého dne jsou obvykle hodně rozmáčené. Nicméně pokud Vám to nevadí, klidně si naplňte dříve.
Anonymní
4. 6. 2020 v 14:41Děkuji za odpověď
Nikola
12. 8. 2022 v 8:58Dobrý den Míšo, poprosím o radu. Považuji se za celkem zdatnou cukrářku, ale Pavlova je pro mě naprosto šílený oříšek. Peču výhradně podle vás, ale zkusila jsem i jiné recepty, různé poměry. Šlehač mám výborný, výkonný, cukr zašlehávám postupně, dlouho, sníh je krásně pevný, pusinky hezky nastříkáné, i prvních cca 45 minut v troubě vypadá dobře a pak najednou v následující hodině až hodině a půl začne cosi vytékat, asi cukr předpokládám, udělá u pusinky takové malé hroudičky, což do dneška byla jen estetická záležitost, nicméně dnes jsem nebyla schopná Pavlovy ani sloupnout z pečícího papíru, dole byla úplně žvýkačkovitá, táhlo se to, prostě konec 😔 Přitom jsem sušila skoro 3 hodiny a byly v troubě přes noc. Nemáte nějaký tip, co můžu dělat špatně? Děkuji, Nikola
Míša Landová
12. 8. 2022 v 18:28Pokud vytéká cukr, bývá na vině obvykle vysoká teplota pečení. Jiný důvod mě asi nenapadá, pokud píšete, že zašleháváte cukr pozvolna … Případně zkuste zkrátit dobu pečení, Pavlova nemusí být vysušená jako pusinka 🙂
Anonymní
9. 6. 2020 v 18:24Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu..jak jste dělala pavlovy z těch mini pusinek a s jakým nástavcem? a jak udělat dno?
Případně zda by nešlo video nebo foto postupu, v textu to píšete, ale zkouším už na druhém plechu to a za boha se mi ten tvar z pusinek nedaří 🙂 tak nevím jestli mám špatný nástavec na zdobící sáček a nebo to dělám blbě ..moc moc děkuji za pomoc 🙂 Petra
Víkendové pečení
10. 6. 2020 v 13:12Stačí na to hladká špička, kterou stříkáte od vnější strany dovnitř. Jednu pusinku můžete stříknout i jako dno. Hůře se to popisuje, já sama na to také musela přijít 🙂 zkuste se podívat na youtube, tam určitě nějaká videa na pavlovy budou 🙂
Hana Břicháčková
29. 12. 2023 v 8:50Dobrý den Míšo, díky za úžasné recepty. Už dlouho jsem chtěla Mini Pavlovy zkusit, protože miluju pusinky a podle Vašeho receptu se povedly 🙂.
Manželovi jsem ještě podle Vašeho receptu pekla Kubánský dort, ráda peču red velvet a zkoušela jsem i jiné Vaše recepty, většinou úspěšně. Srdečně Vás zdravím. Hanka
Míša Landová
29. 12. 2023 v 14:11Hanko, děkuji za skvělé recenze 🙂
Eliška
2. 7. 2020 v 11:48Krásný den, Míšo,
mohu se zeptat, proč se do Pavlov přidává ocet? 🙂 Toto je první recept, kde tuto přísadu navíc vidím 🙂 Moc děkuji,
Eliška
Víkendové pečení
3. 7. 2020 v 8:34Ocet nebo citronová šťáva stabilizuje ušlehaný sníh 🙂
Eliška
3. 7. 2020 v 19:07Děkuji moc 🙂 Včera jsem je zkoušela a podle receptu se dělaly jedna báseň. Jen mě zarazila jedna drobnost. Plnila jsem pouze šlehačkou a ani ne do půl hodiny mi z dortíku, zespodu, začala vytékat "šlehčková voda". Současně již po cca hodině se už ani dortíky nedali téměř přemístit na talíř, protože byly velmi rozmáčené. Nevíte, co s tím? Nebyly pusinky moc tenké…? 🙂
Víkendové pečení
3. 7. 2020 v 20:34Ano, pavlova je dezert určená k rychlé spotřebě, po pár hodinách se rozmáčí. Doporučuji část smetany nahradit mascarpone, které obsahuje více tuku a déle vydrží. Smetanu je také dobré dostatečně vyšlehat, aby se po čase nezačala uvolňovat voda 🙂
Eliška
4. 7. 2020 v 10:44Jste zlatá, moc děkuji za radu. Příště vyzkouším s mascarpone 🙂
Jiřina
19. 10. 2020 v 10:00Krásný den Míšo,
Pavlova jsou v poslední době velice oblíbené. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste nezkoušela plnit jiným krémem než je mascarpone, nebo šlehačka?
Děkuji a už se těším na další vyzkoušené receptíky, i když moje přibývající kila určitě ne 🙂
Míša Landová
19. 10. 2020 v 16:51Jiřino, zkoušela jsem různě ochucovat tento krém ovocným pyré nebo přidat např. lemon curd či slaný karamel. Ale možností je hodně, hodí se třeba i pařížská šlehačka nebo různé šlehané ganache. Jen je potřeba vzít v úvahu, že pavlovy jsou samy o sobě dost sladké, takže by to měl krém vyvažovat.
Radka Jandíková
22. 10. 2020 v 0:39Dobrý den, dělala jsem dnes potřetí a stále se nedaří. Prvním dva pokusy mi vytekly a lepily se, ty dnesni se nelepi, ale cele po obvodu i trochu uvnitř popraskaly😞nevim co s tím mám dělat a jak se tomu vyvarovat. Poradíte mi prosím. Předem děkuji za odpověď.
Míša Landová
22. 10. 2020 v 8:06Radko, řekla bych, že na vině bude málo vyšlehaný sníh a špatně zašlehaný cukr. Je potřeba šlehat opravdu dlouho a pozvolna. Máte ruční šlehač nebo stolní robot?
Radka Jandíková
22. 10. 2020 v 8:48Šlehala jsem to ručním robotem, zkusím to tedy znovu. Děkuji za Vaši odpověď.
Radka Jandíková
23. 10. 2020 v 9:50Dobrý den ještě jednou, dekuji za rady, už vypadají, tak jak mají! ☺️Chtěla jsem se jen zeptat, když je teď ozdobim šlehačkou a mascarpone a dam na 3 hodiny do lednice, nerozpustí se nějak?
Předem děkuji
Míša Landová
23. 10. 2020 v 10:04Tak to jsem ráda 🙂 ano, několik hodin by měly vydržet v pohodě.
Klára
23. 3. 2021 v 15:03Dobrý den, ráda bych se pustila do Mini Pavlova. Bílek mám šlehat v horké lázni? Děkuji za odpověď. Jinak už jsem od Vás pekla citronove makronky, povedly se. Díky moc za skvělé recepty 👍😉
Míša Landová
23. 3. 2021 v 18:26Bílek se nešlehá ve vodní lázni, to by bylo v receptu napsáno 🙂
Daniela
7. 5. 2021 v 17:53Dobrý den, mám dotaz. První pokus nedopadl moc dobře. Těsto na Pavlovy bylo příliš řídké a nedrželo mi tvar. Píšete, že začnete přisypávat cukr, když se na sněhu objeví bílá pěna, tzn. nevyšleháte nejdříve tuhý sníh, do kterého pak přidáváte cukr? Jak je to správně, aby se bílková hmota vyšlehala opravdu do tuha? Moc díky za radu.🙂
Míša Landová
8. 5. 2021 v 8:45Cukr přidávám v průběhu šlehání, nikoliv až do ušlehaného sněhu. Je potřeba šlehat pozvolna a cukr přidávám po malých částech. Sníh musí držet tvar, šlehá se poměrně dlouho.
Eva
27. 5. 2021 v 20:27Pavlovky sú super, lenže,.. keď vyšlaham sneh je krásne pevný ale keď tam pridám skrob a ocot tak ho už nemám taký hustý … čo robiť ?? Mám malo vyslahany sneh ??? Ďakujem
Míša Landová
27. 5. 2021 v 20:32Vmíchat ručně jen stěrkou a velmi opatrně 🙂
Sabina
17. 10. 2021 v 12:21Jsou opravdu dokonalé. Peču je u nás v kavárně a během dne musím péct minimálně 2 várky protože hned mizí. Děkuji za super recept.
Míša Landová
17. 10. 2021 v 15:42Rádo se stalo 🙂
Eliška
10. 11. 2021 v 10:20Dobrý den, smetana ke šlěhání je 33% nebo je lepší dát deluxe 40%, aby náplň byla opravdu pevná a netekla 🙂 Děkuji
Míša Landová
10. 11. 2021 v 14:18Pokud použijete jen samotnou smetanu, tak raději 40%. Když přidáte mascarpone, tak stačí 33% 🙂
Petra
10. 1. 2022 v 10:09Dobrý den Míšo prosím jak dlouho trvá vyškehání bílků. Děkuji
Míša Landová
10. 1. 2022 v 16:21Šlehání se nedá určit časem, záleží na šlehači či robotu jaký použijete. Každopádně je potřeba šlehat pozvolna a delší dobu.
Iveta
3. 3. 2022 v 12:32Dobrý den Míšo, peču dle Vašich receptů již několikátý dezert, Váš blog je super! Bohužel se mi Pavlovy vždycky jakoby roztečou, vypozorovala jsem, že během šlehání mi sníh zřídne i když byl předtím krásně tuhý, takže ho asi přešlehám. Dá se to ještě nějak zachránit? A mohu vědět k čemu slouží ten škrob? Moc děkuji za odpověď.
Míša Landová
3. 3. 2022 v 18:26Přešlehaný sníh se napravit nedá. Je také možné, že přidáváte cukr příliš rychle. Škrob dodává stabilitu při pečení a musí se vmíchat velmi opatrně na konci jen stěrkou.
Irča
1. 4. 2022 v 11:22Dobrý den, jak prosím napravit, když jsou po upečení Pavlovy lepkavé?
Je možné, že můžou být na vině vejce, která nebyla pokojové teploty?
Jak prosím napravit a docílit suchého povrchu?
Míša Landová
2. 4. 2022 v 9:29Pokud jsou lepkavé zvenku budou zřejmě málo upečené/usušené. Případně může být na vině špatně zašlehaný cukr … napravit bohužel těžko.
Pavlina
8. 4. 2022 v 20:09Dobrý den Míšo
Mám dotaz.jak mají být Pavlovky.konzistenci měla jsem.ja.dost křupavé.jedni jsem.zkusila a zbyl mi krém z mascarpone a šlehačky tak jsem.zkusila dvě naplnit a ani po třech hodinach.moc.nasakle nebyly poradíte prosím kdy se začne Pavlovka měknout nebo mám špatně upečeno držela jsem se přesně vašeho receptu
Míša Landová
11. 4. 2022 v 11:44Pavlova by měla být díky krémů uvnitř vláčná, zkuste nechat déle rozležet ..
Zdenka
18. 5. 2022 v 23:33Moc zdravím, dělala jsem přesně podle návodu a hmota se mi povedla nádherně:) A to byla z rozmražených bílků. Na pečící papír zespoda jsem obkreslila kroužky tužkou podle skleničky, papír přichytila k plechu kapkami těsta a tvořila ty pusinkové mističky tak, že jsem udělala uprostřed kolečko z těsta a k němu po obvodu připojila pusinkové kouličky. Na ně dala druhou vrstvu pusinkových kouliček a střed mističky dotvořila mokrou lžičkou. Vypadají jedna báseň! Díky Vám Míšo! Velmi Vás obdivuji a děkuji za to že jste vytvořila pro nás všechny tento úžasný web! ❤️
Míša Landová
19. 5. 2022 v 8:12Zdenko, děkuji 🙂
Veronika
6. 6. 2022 v 19:20Dobrý den, chtela jsem se zeptat ohledně “dopeceni” pusinek. Včera jsem susila v troubě dva plechy na 90/100 stupňů a po 3,5 hodinách byly ještě uvnitř konzistence cukrové vaty.. táhly se tak nějak podobne 😅 lepily se na zuby. Pak jak chladly tak se asi nějak dosusily, protože když jsem je servirovala už efekt cukrová vata naštěstí zmizel. Tak se ptám v jaký moment muzu vypnout troubu s jistotou, ze “dojdou”.. ? Nebo je mám dosusit na 100% a pak až vypnout troubu? Ale to se nevejdu do těch třech hodin.. Děkuji , s pozdravem Veronika
Míša Landová
6. 6. 2022 v 19:41Pavlovy nejsou pusinky, takže marsmellow konzistence uvnitř je správně. Nicméně tady u nás se většinou suší právě jako ty pusinky. Pokud byly při servírování v pořádku, pečení by mělo stačit.
Veronika
7. 6. 2022 v 7:50Děkuji za odpověď. Každopádně velmi si cením Vašeho blogu, přišla jsem na nej až skrz Pece cela země a jsem nadšena. Mate ty postupy vymazlene – vezmete cukráře amatéry za rucicku a pomůžete překonat přesně ta úskalí, kde neprofesionál muže sklouznout a cele dílo tím poslat k šípku 😊 Recepty funguji perfektně, Pařížský dort byl pecka, nejlepší co jsem jedla. Tady v jižní Itálii ho neznají o to víc byla rodina nadšena. Bublanina i jahodove cupcaky úspěch. Začaly vedra takže se pomalu sumu směrem k sekci Cheescaky 😊😊😊 S pozdravem a díky za Vaši práci!
Míša Landová
7. 6. 2022 v 10:14Veroniko, moc Vám děkuji a jsem ráda, že jste blog objevila 🙂 vymazlené postupy jsou záměr a moc mě těší, že všem pomáhají. Krásné léto 🙂
Kristýna
27. 7. 2022 v 15:04Dobrý den, peču podle Vašeho receptu dnes již druhou várku. U první jsem bohužel dala vyšší teplotu a zhnědly mi, jinak bylo vše v pořádku. Druhou várku už peču na nižší teplotu, ale během pečení mi z nich „vytékají“ cukrové kapky. Čím to může být? špatně zašlehaný cukr?
Míša Landová
27. 7. 2022 v 15:07Ano, buď špatně zašlehaný cukr nebo vysoká počáteční teplota pečení …
Eva
27. 7. 2022 v 19:37Dobrý den, je možno ocet nahradit ve stejném množství citronovou šťávou? Koukala jsem, že v některých receptech se používá
Míša Landová
28. 7. 2022 v 12:31Citronovou šťávu použít můžete, množství nevím, nikdy jsem nedávala.
Martina Vojtová
10. 8. 2022 v 17:49Dobrý den, můžete mi prosím poradit, proč mi nezůstanou bílé, ale zhnědnou?
Moc děkuji 🙂 Martina
Míša Landová
11. 8. 2022 v 7:40Pečete na vysokou teplotu, zkuste snížit …
Helena
26. 10. 2022 v 11:03Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat jak dlouho zaslehavate cukr aby nebyly patrné krystalky cukru? Cukr přidávám na pětkrát ale ke konci už je to nekonečné a pořád nic 🙁 chudák šlehač:)
Moc děkuji
Míša Landová
26. 10. 2022 v 11:23Nikdy jsem neměřila, ale pokud Vám sníh dobře drží, nepatrné krystalky nevadí, rozpustí se během pečení.
Terka
30. 10. 2022 v 9:31Už se na mini pavlovy dlouho chystám ale toto je pro mě (i pusinky) hrozný oříšek. Píšete: Na konci troubu vypněte a nechte v ní pusinky zcela vychladnout.
Prosím mám tu troubu na noc otevřít? Nebo necháváte vychladnout v uzavřené troubě? Ptám se kvůli vlhkosti.
Během pečení se má prý také otevírat. Stačí jen na chvilku nebo dýl? Zatím se mi ještě nikdy nepovedlo upéct.
Míša Landová
30. 10. 2022 v 17:37Pusinky nechte chladnout ve vypnuté, ale uzavřené troubě. Během pečení můžete několik otevřít, aby odešla vlhkost. Pavlovy by měly mít správně uvnitř konzistenci marsmallow, není tedy potřeba tak dlouho sušit.
Anna
11. 11. 2022 v 15:23Dobrý den Míšo,
prosím, o radu ohledně šlehání bílků v robotu. Použila jsem váš recept z knihy „Víkendové pečení“, na mini pavlovy byly v receptu 3 bílky. Mně to robot prostě nevyšlehá, přijde mi, že je to moc malé množství do robotu. Je to možné? Robot Eta gratussino maxo II.
Nakonec jsem vzala ruční šlehač…
Díky moc za radu. A.H.
Míša Landová
12. 11. 2022 v 14:24I velký robot by měl vyšlehat malé množství bílků. Zkuste si seštelovat šlehací metlu, měla by dosahovat až na dno misky a bez problému vyšlehat třeba i jeden bílek.
Monika
2. 12. 2022 v 13:32Dobrý deň pani Landová,
Prosím o radu, možem sušitˇ v horkovzdušnej rúre aj 2 až 3 plechy pavlovej naraz a na akú teplotu.
Rada používam Vaše recepty. Ste veľká odorníčka. Moc ďakujem za odpoveť a prajem hodne zdravia.
Míša Landová
2. 12. 2022 v 15:00Ano, můžete, je to v receptu uvedeno … „Pokud budete péct více plechů najednou, zapněte horký vzduch a teplotu nastavte na 90 stupňů.“ 🙂
Róza
12. 12. 2022 v 14:32Mohu plnit i zmrzlinou pak šlehačka a ovoce?
Míša Landová
12. 12. 2022 v 15:40Zmrzlina je podle mě ve velmi krátké době rozmáčí …
Veronika
17. 2. 2023 v 19:12Dobrý den,
Mám prosim dotaz, pokud peču mini pavlovu zároveň na plechu s pusinkami, mám pusinky vyndat dříve ? Mám strach, aby se mi pavlovy nesrazili,nespadli když otevřu troubu.
Míša Landová
20. 2. 2023 v 9:52Pusinkám nebude vadit, když budou přesušené, takže je tam klidně nechte. Jinak troubu je vhodné během pečení otevírat, aby odešla vlhkost 🙂
Hanka
20. 2. 2023 v 19:35Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí:
1. Jak moc tuhý musí být sníh než budu přidávat ocet, škrob a vanilku? Když vytáhnu metle musí být špička sněhu úplně tuhá a rovná? Nebo už i mírně povadla ale celkem pevná. Šlehám ručním slehacem.
2. Jak poznám preslehany sníh?
3. Pokud mi mírně popraskaji z venku tak je málo vyšlehany sníh?
4. Když si dám sníh do sáčku a udělám prvních pár dortíků tak krásně drží a je vidět vzor špičky ale u ostatních už jakobY jak se mi to zahřívá v rukách tak už méně drží tvar a není tolik vidět vzor špičky. A v troubě se to také jakoby slije dohromady .
Děkuji a přeji hezký den 🙂
Míša Landová
22. 2. 2023 v 17:20Začnu posledním dotazem a tím zodpovím i první, pravděpodobně máte sníh málo vyšlehaný, protože Vám nedrží tvar. Je potřeba šlehat opravdu do pevného sněhu, ruční šlehač v tomto není moc ideální, musíte šlehat opravdu dlouho. Přešlehaný sníh je roztrhaný, vysušený, v tomto případě to zas tak moc nehrozí. Popraskat mohou při vyšší počáteční teplotě …
Hanka
24. 2. 2023 v 17:03Dobrý den moc děkuji za rady. Ještě se zeptám co dělám špatně když je mám dohněda? Jsem teplotu snížila na 80 zkouším na nižší vyšší kratší dobu delší dobu a stále je mám nahnědlá děkuji.
Míša Landová
25. 2. 2023 v 19:04Na jaký pečete program?
Hanka
27. 2. 2023 v 7:38Peču na horní a spodní ohřev. Klasická trouba. A ještě se zeptám zda jde Pavlova udělat z cukrového rozvaru. Protože ten jde i ručním slehacem vyšlehat do tuhá. Takhle jak popisujete ten postup tak i hodinu jsem slehala a stále nebyl správne tuhý.
Míša Landová
27. 2. 2023 v 9:53Ano, robot je v tomto případě určitě vhodnější … s rozvarem jsem Pavlovu nikdy nedělala, ale určitě to také nějak půjde.
Radka
5. 3. 2023 v 17:39Dobrý den, tak jsem se odhodlala a zkusím, ale…. Někde jsem četla, že šlehaly sníh hodinu? Je to možné tak dlouho? Když použiji robot, tak na střední rychlost? Moc děkuji za odpověď.
Míša Landová
9. 3. 2023 v 12:38Myslím, že většina robotů ani šlehačů by hodinové šlehání nevydržely 🙂 v robotu to jde rychleji, je potřeba šlehat pozvolna a při nižší rychlosti.
Ivana
31. 3. 2023 v 11:31Dobrý den,Pavlovy už mám,rada bych plnila šlehačkou s mascarpone ale jednou se mi tento krém nevyvedl a tak nevím,co jsem udělala špatně. Srazil se….díky za radu. I. Ch.
Míša Landová
3. 4. 2023 v 8:39Pokud se krém srazil, byl přešlehaný. Je potřeba šlehat pozvolna a při nižší rychlosti.
Lucie
5. 4. 2023 v 22:37Dobry den, Míšo. Zkouším Pavlovu a měla bych pár dotazů.
Někde čtu, že hotovou Pavlovu poznáme „na poklep“ nebo že „zvoní“. Nevíte, co to znamená? Nevím, jak poznat, že je tak akorát? Je normální, že když ji hned vytáhnu z trouby a rozpůlím, je lehce mazlavá? (Byla jsem zvědavá). To se změní tím, že zůstane v troubě přes noc, tím „dojde“?
Dělala jsem tvar bochánků, které máte v knize, ale nemám je tak hezky hladké. Použila jsem menší špičku 1 cm průměr. Na pavlovach se mi dělaly rýhy, bubliny apod. Čím to může být? Napadá mě jen preslehany sníh. Cukr jsem zaslehavala na střední rychlost po lžících. Po přidání cukru jsem na plný výkon šlehala 15 minut 🤷 Děkuji za rady, Lucie
Lucie
5. 4. 2023 v 23:36A při druhém pokusu mi dokonce většina po celém obvodu praskla, až na konci pečení. A z jedné Pavlovy vytéká „rozvar“😯😔
Míša Landová
6. 4. 2023 v 8:23Zřejmě vysoká teplota pečení nebo nedostatečně zašlehaný cukr …
Míša Landová
6. 4. 2023 v 8:23Správná Pavlova by měla být uvnitř jako marshmelow, nicméně hodně lidí ji spíše suší do podoby pusinky. Takže je v pořádku, že je lehce mazlavá po upečení 🙂 Šlehání se nedá měřit časem, každý robot je jinak výkonný, takže těžko říct, zda byl málo nebo naopak moc ušlehaný, musela bych vidět 🙂
Dagmar
10. 4. 2023 v 15:49Dobrý den Míšo.
Prosím, je možné připravit krém ze šlehačky a mascarpone večer, nechat ho v lednici a plnit ráno?
Děkuji za Vaše stránky.
Míša Landová
10. 4. 2023 v 21:09To bohužel ne, protože šlehačka po čase spadne a ráno bude krém řídký. Je potřeba našlehat a hned použít.
Dagmar
14. 4. 2023 v 23:00Moc děkuji za odpověď.
A mám ještě jednu otázku. Peču je podle tohoto receptu, všichni je milují, ale cca po 3 hodinkách se začínají roztékat. Vlastně když teď na to myslím, stalo se mi to i u rolády Pavlova. Je to normální stav? Nebo někde dělám chybu?
Dagmar
14. 4. 2023 v 23:04Je, teď mě napadá, že by to bylo tou slehačkou?
Míša Landová
16. 4. 2023 v 19:58ano 🙂
Míša Landová
16. 4. 2023 v 19:58Ano, je to přirozené, je to sněhové pečivo, se šlehačkou určené k rychlé spotřebě 🙂
Zdena
6. 4. 2024 v 20:40Já tento krém mám v sáčku v lednici i několik dni a nikdy jsem s nim neměla problém. Krásné tuhý po celou dobu.
Baru
2. 5. 2023 v 8:05Dobrý den,
peču téměř vše podle Vás a vždy je vše super. Včera jsem dělala Pavlovy pro kamarádku, která nepoužívá klasický cukr, takže jsem použila xylitol. Sníh se krásně našlehal (použila jsem bílky z kachních vajec), vše jako obvykle, ale i přes sušení skoro 3h jsou na povrchu stále neupečené, což nechápu, protože povrch byl vždy na dotek tvrdý… Napadlo by Vás, čím to může být? Cukrem nebo těmi kachními bílky? Děkuji za odpověď
Míša Landová
2. 5. 2023 v 14:08Ani s jedním bohužel nemám zkušenost …
Anna K.
1. 7. 2023 v 19:03Dobrý den, na vaše stránky jsem narazila teprve před pár dny a nechápu, jak jsem bez nich mohla žít a vůbec péct 😀 teď jsem dělala mini pavlovy a makový chlebíček s citronovou polevou a bylo to výborné, mělo to velký úspěch a hned se to snědlo😀 máte tolik úžasných nápadů, vše krásně popsané a vysvětlené..oceňuji i makové recepty..ikdyž já mák nemusím, tak zbytek rodiny ho prostě miluje😀 děkuji👏
Míša Landová
5. 7. 2023 v 9:05Milá Anno, vítejte v mém sladkém světě a budu ráda, když zkusíte i další recepty 🙂
Ája
4. 8. 2023 v 15:58Moc děkuji za Vaše recepty, mini pavlova se povedla na jedničku😊👍🏼
Míša Landová
6. 8. 2023 v 9:22Rádo se stalo 🙂
Hana
28. 8. 2023 v 18:32Prosím jak na to, aby mi pusinky po vložení do trouby nespadly. Mám je krásně vysoké do doby než je do té trouby vložím 😕😞 děkuji
Míša Landová
30. 8. 2023 v 10:39Málo vyšlehaný nebo přešlehaný sníh?
Michaela
17. 10. 2023 v 6:54Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.
Dneska bych chtěla upéct pavlovky a oslava bude až v pátek. Jak je mám uskladnit? V uzavřené dóze? A můžu je dát na sebe, nepřilepí se mi k sobě?
Děkuji za odpověď, hezký den. 😇
Míša Landová
17. 10. 2023 v 8:08Ano, klidně můžete upéct pár dnů předem. Uchovávejte v uzavřené dóze při pokojové teplotě, lepit by neměly.
Michaela
17. 10. 2023 v 9:28Děkuji moc a musí ta dóza dobře těsnit? Mám totiž klasické umělé.
Děkuji za rady! ☺️
Míša Landová
19. 10. 2023 v 10:02To by mělo stačit 🙂
Olca
29. 12. 2023 v 12:28Pavlova je moje srdeční záležitost, zbožňuju je, ale nikdy jsem je ještě nezkoušela. Letos poprvé se mi konečně povedly sněhové pusinky podle Vás a jsou luxusní, proto bych se ráda pustila i do Pavlovy. Ráda bych je udělala manželovi do práce na narozeniny, ale problém je v tom, že bych je potřebovala udělat večer, aby si je ráno mohl vzít do práce. Někde jsem četla, že je „vymazávají“ čokoládou, aby právě tolik nezvlhly. Zkoušela jste? A můžu je nechat naplněné v lednici?
Moc dekuji
Míša Landová
29. 12. 2023 v 14:13Ano, je to sněhové pečivo, které rychle vlhne. Někdo vymazává čokoládou, někdo kakaovým máslem, případně plní trvanlivějším krémem. Já jsem vždy plnila až v den podávání, ale troufám si říct, že když naplníte večer, do rána by měly vydržet, jen budou trochu křehčí, takže lépe rovnou dát do košíčků nebo podtácky, aby se lépe přenášely. Naplněné určitě skladovat v lednici.
Lenka
3. 1. 2024 v 19:50Dobrý den, prosím myslíte, že je možné nahradit cukr xylitolem? Nebo alespoň třeba 1/2 na 1/2? Dcera nesmí moc cukru, tak přemýšlím, zda je možné něčím nahradit. Moc ráda bych tento recept zkusila. Děkuji ❤️
Míša Landová
4. 1. 2024 v 9:18Upřímně, vybrala bych si raději jiný recept. Tento na cukru stojí a padá a je ho tam opravdu hodně 🙂
Zuzka
20. 1. 2024 v 8:34Dobrý den Míšo, recept je úžasný. Dělala jsem poprvé jako zkoušku před taťkovou oslavou narozenin a povedly se náramně. Moc děkuji za podrobný popis postupu, díky tomu jsem se vyvarovala chybám 🙂 Krém jsem udělala půl na půl šlehačka-mascarpone a ani po 12 hodinách nejsou rozmočené ani křehké, pěkně drží tvar a nerozpadají se 😊
Míša Landová
20. 1. 2024 v 17:23Skvělé, díky 🙂
Ivanka
29. 2. 2024 v 14:00Dobrý den Míšo, chtěla bych se zeptat proč je po upečení Pavlova uvnitř žlutá. Jinak moc super
Míša Landová
29. 2. 2024 v 16:09Tak to netuším, proč ji máte žlutou, já mám vždy bílou …
Jana Šedinová
7. 4. 2024 v 13:49Dobrý den, u velké Pavlovy mám konzistenci uvnitř jako Marschmelou, ale u malých Pavlovek to nedokážu docílit
Mám to uvnitř spíš žužlavé. A pokud by se nechaly pusinky přes noc v troubě, tak to už si neumím představit jaké jsou.
Jak docílit konzistenci Marschmelou?? Moc děkuji!!!😊
Míša Landová
8. 4. 2024 v 8:57Péct kratší dobu …
Ivet
11. 3. 2024 v 18:32Dobrý den, doufám,chtěla bych se zeptat, zda jde péct v troubě bez horkovzduchu? Zkousela jsem 2x, ale pokaždé mi zhnedly, ale to bude asi vyšší teplotou..
Míša Landová
12. 3. 2024 v 8:22Ano, dá se péct i jen na horní a dolní ohřev a pokud hnědnou, bude to vysokou teplotou, zkuste snížit 🙂
Jana
28. 3. 2024 v 16:19Vymazlené! Určitě chutnaly skvěle! Děkuji za parádní stránky. Hezké dny!
Míša Landová
28. 3. 2024 v 16:28Díky, Jano.
Marie
12. 4. 2024 v 13:48Moc zdravím,dělala a jedla jsem poprvé,určitě ne naposledy. Opravdu jsou výborný. Děkuji Marie
Míša Landová
14. 4. 2024 v 19:28Marie, děkuji 🙂
Lenka
3. 8. 2024 v 16:56Přeji pěkný víkend,
zkoušela jsem Pavlovy a myslela si, jak to bude podle receptu snadná záležitost. Bohužel se mi nepovedly. Když jsem sníh přendávala do sáčku a stříkala na plech, tak to poměrně drželo tvar, ale po chvíli se mi sníh začal slejvat a padat na strany. Myslíte, že byl špatně vyšlehaný sníh? Nemáte někde prosím “blbuvzdorný” tip, jak poznat dobře vyšlehaný sníh? Nebo je to tím, že mám bílky z mrazáku? Nechala jsem je rozmrznout do pokojové teploty.
Moc děkuji, jinak se mi od Vás recepty daří a vždy mají velký úspěch.
Míša Landová
4. 8. 2024 v 9:13Pokud sníh nedržel tvar, tak byl buď málo vyšlehaný (i v robotu to trvá několik minut) nebo naopak přešlehaný / přemíchaný … Sníh je dobré šlehat pozvolna a stejně tak přidávat i cukr.
Anna
6. 9. 2024 v 8:50Dobrý den, peču vaše Pavlovy podruhé. Poprvé mi trošku záhnědly tak teď podruhé jsem dala nižší teplotu a pekla dvě hodiny dva plechy a ten horní, ačkoli jsem ho ještě na cca 20 min dala niž, je uprostřed každá pusinka pořád lepivá. Můžu je ještě do trouby vrátit dosušit, nebo raději vyhodit?
Děkuju
Míša Landová
9. 9. 2024 v 17:19Ano, můžete dosušit.
Miri
21. 10. 2024 v 21:00Dobrý den, Míšo,
Vaší práci už dlouho obdivuji, dneska jsem se pustila poprvé do Pavlovek, peču už druhou várku a oba dva plechy mám narůžovělé, sníh jsem přitom dělala dle návodu 10 min šlehání + jsem postupně přidávala cukr, pekla jsem na 100 stupňů, hodinu a půl. Nevím vůbec co jsem udělala špatně. Děkuji a přeji hezký den!
Míša Landová
23. 10. 2024 v 11:17Pokud nezůstanou hezky bílé, jen na vině obvykle vyšší teplota, některé trouby pečou více …
Luci
7. 11. 2024 v 18:11Dobrý večer, Míšo. Pavlovy podle vás už jsem pekla několikrát a vždy měly úspěch 🙂🌷 chtěla bych vás ještě požádat k radu, jak vylepšit jejich vzhled. Dělám bochanky, jako máte v knížce. Hladkou špičkou o průměru cca 15 mm. Ale nemám bochanky tak hezky hladke. Jsou „pórovité“ a mají rýhy. Nevíte, čím by to mohlo být? 🙂Cukr přidávám na 5x, začnu přidávat, když jsou bílky napěněné, vždy nechám zašlehat. Na střední rychlost. Když je přidány všechen cukr, zvýším rychlost na maximum a šlehám dalších cca 5 minut dotuha. Sníh drží krásně. Pak krátce vmíchám zbytek surovin. Je možné, že by byl sníh vyšlehaný moc? Nebo že jsem ocet a škrob promichala málo? Děkuji za radu. Hezký den, Lucie
Míša Landová
8. 11. 2024 v 9:53Ano, řekla bych, že sníh máte vyšlehaný moc, proto se pak dělají rýhy a póry. Sníh by měl být takový vláčný, lehce tažný.
Průměrné hodnocení z 10 recenzí:
5