Menu
Rolády, řezy, záviny

Tvarohové Míša řezy

Kdo by neznal Míša řezy? Řekla bych, že je to jeden z mála dezertů, který se peče už dlouhá léta, nezapomíná se na něj a je oblíbený u dětí i dospělých. Za mě je kombinace kakaového korpusu, tvarohu a čokolády prostě dokonalá. Taky proto najdete Míša řezy u mě na blogu hned v několika obměnách a dnes k nim přidávám další.

Ta dnešní varianta se asi nejvíce blíží originálu. Ale nebyla bych to já, abych si to zase neudělala trochu po svém 🙂 Místo jedné vrstvu krému a jednoho piškotu jsem udělala dvě slabší nad sebou. Chuťově se to tak zásadně neliší, ale vzhledově už se může hrdě zařadit mezi luxusnější dezerty 🙂 

Kakaový plát:

4 vejce, odděleně (velikost M)

90 g cukru krupice

20 g kukuřičného škrobu

60 g hladké mouky

20 g kakaa

Troubu předehřejte na 195 stupňů, velký plech cca 40 x 30 cm vyložte pečícím papírem.

Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka stěrkou spojte a velmi opatrně vmíchejte směs prosáté mouky, škrobu a kakaa. Ideálně ve 2-3 dávkách.

Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (plát ca. 35×28 cm) a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 8-10 minut. Mezitím si připravte čistý arch pečícího papíru, který hustě posypte moučkovým cukrem. Ihned po upečení plát sejměte z plechu a otočte na připravený pocukrovaný papír. Nechte zcela vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.

Tvarohová náplň:

350 g tvarohu ve vaničce, tučný nebo polotučný

200 g zakysané smetany

100 g mascarpone

100 g smetany ke šlehání 33%

50-60 g cukru krupice

Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a nechte společně několik hodin odkapat. Zbaví se tak přebytečné vody a bude hezky hustý. Nejlépe to jde v plátěném ubrousku, kterým vyložíte sítko.

Po odkapání přendejte směs tvarohu a zakysané smetany do misky a stěrkou promíchejte. Zvlášť si ušlehejte mascarpone společně se smetanou a cukrem do pevného krému. Obě hmoty pak opatrně stěrkou spojte. Dle chuti můžete případně dosladit.

Sestavení řezů 

Vychladlý piškotový plát rozřízněte na dvě části. První půlku položte na tác a rovnoměrně rozetřete polovinu tvarohového krému. Přiklopte druhým plátem a lehce přimáčkněte. Naneste druhou část krému a uhlaďte hezky do roviny. Dejte chladit do lednice, než si připravíte polevu.

Čokoládová poleva:

100 g hořké čokolády 50-60%

100 g smetany ke šlehání 33%

Čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak stěrkou vymíchejte do hladka. Za občasného míchání nechte zchladnout a lehce zhoustnout. Pak nalijte na řezy a rozetřete po celé ploše do roviny. Dejte chladit do lednice. 

Řezy krájejte ostrým hladkým nožem, nejlépe nahřátým v horké vodě, po každém řezu nůž otřete.

Vytisknout recept

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

67 Komentáře

  • Hana
    26. 5. 2019 v 9:09

    krása- musím vyzkoušet

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:28

      díky, určitě zkuste 🙂

      Odpovědět
    • Mary
      1. 9. 2021 v 13:51

      Nevím, co jsem udělala špatně, asi jsem hmotu moc míchala. Ale upekla se mi jen tenoučká placka 😞

      Odpovědět
      • Míša Landová
        1. 9. 2021 v 14:25

        Základem je piškotový plát, takže „placka“ je v pořádku 🙂

        Odpovědět
        • Mary
          2. 9. 2021 v 8:26

          Tomu rozumím, ale je velmi tenká na to, abych ji rozkrojila. Nebo si mám takto upéct dva?

          Odpovědět
          • Míša Landová
            2. 9. 2021 v 8:50

            Plát se neprokrajuje, ale rozpůlí a půlky pak položí na sebe 🙂 není to korpus.

          • Antonia
            13. 10. 2023 v 17:00

            Uplně stejně u mě. Zkusím jiný recept a dám vědět jestli problém je ve mě nebo v receptu. 4 domácí vajíčka v pytli…

          • Míša Landová
            13. 10. 2023 v 17:38

            Problém určitě není v receptu, ale spíše v jeho nepochopení.

  • Martina
    26. 5. 2019 v 12:43

    Waaau nadherny

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:28

      děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 5. 2019 v 19:17

    Dobrý večer Míšo, vy jste opravdu povýšila klasiku na luxus;-)…. vypadá to opravdu nádherně… U nás doma je tento dezert opravdu často vyhledáváný, takže už se těším až ho dovedu k dokonalosti díky vám;-)…. Mějte se fajn. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:29

      Hanko, děkuji 🙂 já osobně mám míša řezy také moc ráda, že by to bylo tou shodou jmen? :o))))

      Odpovědět
  • Růžena
    26. 5. 2019 v 19:41

    Jsem asi jedna z mála která Míša řezy zná jen podle jména. Nejenže jsem je nikdy nepekla, ale ani nejedla!
    Důvod proč je udělat než začne horko ��
    Vaše vypadají výborně

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 6. 2019 v 7:29

      Růženko, tak to jsem opravdu asi výjimka :)) ale nevadí, máte možnost vyzkoušet teď 🙂 snad Vám budou chutnat.

      Odpovědět
    • Anonymní
      5. 6. 2019 v 16:06

      Tak to už jsme dvě co neznají míša řezy no a já ani podle jména….. Ale každopádně vypadají úžasně a tak je brzo vyzkouším

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 6. 2019 v 20:04

      Určitě zkuste, stojí za to 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    4. 6. 2019 v 12:33

    Zase nádhera..co kus, to skvost..👍👍👍👍

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 6. 2019 v 20:04

      děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 7. 2019 v 18:53

    Míšo, chtěla bych se zeptat, jak velkou formu bych měla použít, kdybych podle tohoto receptu chtěla udělat dort. Syn nemá rád ovocné dorty a všechny Vaše dorty bez ovoce jsem už (úspěšně) vyzkoušela, tak mne tohle napadlo jako další možnost.
    Krásný den.
    Tereza

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 7. 2019 v 13:51

      Terezo, zdravím Vás, tyto řezy jsou sestavené z piškotových plátů, které se jako dortový korpus dost dobře upéct nedají. Jedině byste musela upéct pláty a pak z nich vykrojit kola …. to máte lepší upéct Míša dort, který je také na blogu 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 8. 2019 v 6:53

      A Míša dort určitě upečte 🙂 U nás se na něj vždy těší děti i dospělí. A já jdu péct řezy 😉 Eva.

      Odpovědět
  • Unknown
    18. 9. 2019 v 13:14

    Dobrý den,
    už delší dobu vam chci napsat a po vyzkoušení tohoto receptu už to odkládat nemůžu. Mňam mnam mňam, naprosto úžasné. Už jsem toho vyzkoušela víc a všechno bylo výborne!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2019 v 9:31

      Děkuji za Váš komentář 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    24. 2. 2020 v 10:48

    Řezy jsem vyzkoušela na oslavu. Musím říct , že LUXUSNÍ. Dělala jsem rovnou ze dvou dávek a nelituji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 2. 2020 v 20:13

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Jindra
    21. 3. 2020 v 15:51

    Naprosto vynikající.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 3. 2020 v 13:41

      Děkuji.

      Odpovědět
  • Lidka
    28. 5. 2020 v 15:22

    Pekla jsem tyto řezy, ale měla jsem problém. Krém z daných ingrediencí je moc řídký, takž při krájení vytékal a nebylo možné nakráje úhledné řezy. Také poleva zůstala dost řídká a stékala z moučníku do stran. Nevím proč se to tak stalo, postupovala jsem přesně podle vašeho receptu. Lidka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 5. 2020 v 18:07

      Tak to mě mrzí, nicméně chyba bude někde v postupu nebo surovinách. Nechala jste tvaroh i smetanu dostatečně odkapat a vznikl Vám hodně hustý krém? Vmíchala jste ušlehanou šlehačku s mascarpone do tvarohu jen ručně, stěrkou, nikoliv šlehačem? Polevu musíte nechat chvilku vychladnout a také zhoustnout, pak tekutá není.

      Odpovědět
  • Bára
    21. 10. 2020 v 8:05

    Vážená paní Landová,
    Míša řezy, které jsem upekla dle vašeho receptu, byly tak moc dobré, že na mě nezbyl ani kousek 🙂 Moc děkuji za recepty, vyzkoušela jsem od Vás více věcí a vždy bylo slyšet jen spokojené mlaskání.

    Odpovědět
  • Hana
    26. 1. 2021 v 9:09

    Dobrý den, Míšo, chtěla bych se zeptat, ten kukuřičný škrob tam hraje jakou roli? Nejsem zvyklá ho používat, mám doma bramborový škrob. Udělá stejnou službu nebo si mám raději koupit ten kukuřičný? A prášek do pečiva nebo soda se nedává?
    Moc vám děkuji za odpověd, Hanka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 1. 2021 v 9:57

      Hanko, vidíte, já zase nemám ten bramborový 🙂 ale myslím, že ho můžete v tomto případě použít. Kypřidlo se nedává, protože se peče piškotový plát, nikoliv buchta, která se bude prořezávat. Pláty se budou skládat na sebe 🙂

      Odpovědět
      • Hana
        26. 1. 2021 v 12:14

        moc Vám děkuji za rychlou odpověď. Jste skvělá… <3.
        Mějte se moc krásně… 🙂

        Odpovědět
  • Eva
    10. 4. 2021 v 10:32

    Dobrý den, moc děkuji za recept, řezy jsou skvělé, návod jasný a jednoduchý, krásně se mi to povedlo.♥️

    Odpovědět
  • Marcela
    22. 7. 2021 v 17:58

    Dobrý den Míšo, nejdřív vám chci pochválit všechny recepty,jsou úžasný,spoustu jsem jich vyzkoušela a doma velký úspěch. Mám dotaz,chtěla bych dělat Míša pohárky,vrstvy jako tento zákusek,mezi čokoládu,má být poměr čokolády jako na polevu nebo jiný? Moc děkuji Marcela

    Odpovědět
  • Barbora
    16. 2. 2022 v 9:41

    Výborné, děkuji za recept! Jsem moc ráda, že jsem náhodou objevila Váš blog, určitě sem brzy zase zavítám. 🙂

    Odpovědět
  • Elena
    6. 5. 2022 v 20:28

    dík moc perfektní recept

    Odpovědět
  • Tímea
    21. 5. 2022 v 20:58

    Dobrý deň, môžem sa spýtať aké veľké sú tieto rezy v cm? Ďakujeeeem 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 5. 2022 v 8:55

      Tak to už si opravdu nepamatuji, nicméně celý řez byl před rozkrájením asi 28 x 18 cm velký … Je tedy jen na Vás, jak velké kousky si vykrojíte.

      Odpovědět
  • Petra
    22. 7. 2022 v 16:54

    Dalsi pecka, po ktere se za jedno odpoledne zaprasilo. Miso, zase jste povysila moji zamilovnou klasiku z detstvi o level vys. Moc dekuji za recept, od prvni zkousky jsem pekla uz 3x a chystam se ted o vinendu poctvrte 🥰

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 7. 2022 v 21:00

      Míša řezy jsou mé oblíbené, nejen díky jménu 🙂 proto se je vždy snažím vypilovat do detailu a na blogu najdete několik jejich variant.

      Odpovědět
  • Eva J.
    26. 9. 2022 v 10:06

    Dobrý den Míšo,
    opět jsem vyzkoušela jeden z Vašich receptů. Míša řezy sklidily velký úspěch. Zároveň jsem pekla křehký tvarohový koláč. Byl také úžasný. Jsem moc ráda, že se s námi o recepty a zkušenosti vždy podělíte. Moc děkuji za Vaše stránky.

    Odpovědět
  • Hanka
    2. 12. 2022 v 13:56

    Dobrý den, Míšo, jako vždy se Vám podařilo vytvořit skvostné řezy z obyčejné ,,buchty“. Opravdu nádhera, hned zkouším, mám je rozpracované, jen se zeptám…jakou roli hraje položený plat na pocukrovaný papír? Udělalo mi to takovou nehezkou cukrovou krustičku která nešla moc dobře sundat a nevím zda by bylo úplně příjemné na ni kousnout. 🤔 A ještě se zeptám, podaří se mi čokoládova poleva i z čokolády na vaření nebo bude stékat? Samozřejmě jsem jako vždy zapomněla něco koupit, v tomto případě čokoládu s vysokým obsahem kakaa. 😁

    Odpovědět
    • Míša Landová
      2. 12. 2022 v 15:02

      Papír se může lehce poprášit cukrem nebo mouku, aby se horké těsto k papíru nepřilepilo. Cukru ale nesmí být hodně 🙂 opravdu jen lehce místy poprášit … Pokud jde o čokoládu, tak záleží jakou máte. Ta 200g z Lidlu ve zlatém obalu bude ok, Figaro nebo Orion bude horší 🙂

      Odpovědět
  • Hanka
    7. 12. 2022 v 18:24

    Dobrý den Míšo, můžu piškotový plát upéct dva dny před tím, než budu sestavovat řezy?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      8. 12. 2022 v 12:22

      Nikdy jsem takto dlouho dopředu neměla, mám obavu aby příliš nevyschl, jedině dobře zabalit …

      Odpovědět
  • Hudaska
    16. 1. 2023 v 20:28

    Dobrý den, vyzkoušela jsem Váš recept a je opravdu luxusní. Můj manžel nemá rád kakaové, čokoládové, no prostě hnědé dezerty, ale tenhle vychválil do nebes. Takže moc děkuji, určitě zopakuji.

    Odpovědět
  • Anna
    10. 7. 2023 v 23:21

    Dobrý den, mohu Vás poprosit, tvaroh a zakys.smetanu lze nechat překapat v lednici, nebo na lince? Lze to přes noc? Děkuji

    Odpovědět
  • Barbora Krylová
    23. 8. 2023 v 15:31

    Zdravím, Míšo. Míša řezy vypadají skvěle. A celkově Váš web. Sama mňamka a hodně chválím,že sdílíte cenné rady a doporučení při pečení 🙏👍. Chystám se na Míša řezy….Je nutností použít mascarpone, nestačí dát třeba více tvarohu nebo zakysky? Děkuji moc za informaci. Mějte se krásně🌞

    Odpovědět
  • Lucie
    9. 11. 2023 v 20:09

    Dobrý večer Míšo,
    byl by tento krém vhodný na váš “Pruhovaný Míša dort” ? Krém se liší zakysanou smetanou. 🤔 Tam je asi zásadní, nedávat do dortu tu zakysanku kvůli konzistenci, že ano?
    Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký večer

    Odpovědět
    • Míša Landová
      10. 11. 2023 v 9:13

      Řekla bych, že tento krém bude volnější a bude trochu zlobit při rolování …

      Odpovědět
  • Lenka
    26. 1. 2024 v 8:15

    Dobrý den, na jak velký plech je tento recept?

    Odpovědět
  • Klára
    16. 2. 2024 v 7:46

    Dobrý den,

    chci se zeptat, zda můžu tento krém nahradit lehčí variantou tj. tvaroh, bílý jogurt, máslo a med (+cukr)?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 2. 2024 v 9:33

      Krém si můžete udělat podle sebe, jen pokud zaměníte suroviny v receptu, nečekejte stejný výsledek.

      Odpovědět
  • Aneta
    27. 5. 2024 v 10:53

    Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, kolika procento má být zakysaná smetana ?
    15 – 20 – 30%?
    Abych docílila stejného výsledku jako Vy ?
    Nebo to nehraje roli kterou použijí ?
    Děkuji za odpověď Aneta

    Odpovědět
  • Zuzana
    29. 8. 2024 v 17:18

    Moc dobré řezy. Pokud dodržíte postup, určitě se povedou. Mám je stejné jako na fotografii 👍

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 3 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ