Menu
Cheesecaky

Nepečený cheesecake s malinami

Jak tak průběžně sleduji oblíbenost svých receptů, s podivem musím konstatovat, že si prvenství dlouhodobě drží Nepečený cheesecake s jahodami. Nevím, jestli je to těmi jahodami nebo faktem, že se jedná o nepečený moučník 🙂 Každopádně ať už je to jakkoliv, řekla jsem si, že by nebylo od věci, přidat nějaký nový recept v podobném duchu.

Jak možná víte, nejsem příznivcem přípravy cheesecaku z tvarohu, do cheesecaku prostě patří sýr 🙂 Nicméně v tomto případě jsem vzala tvaroh na milost, protože do nepečené varianty je mi kombinace sýra a tvarohu příjemnější, než samotný sýr. Já sama sice dávám přednost pečenému cheesecaku, ale tenhle mi ho svou chutí i konzistencí hodně připomíná 🙂

Cheesecake jsem připravila v podobě mini dortíků, které se dobře servírují a hlavně vypadají roztomile. Naplnila jsem je malinovým pyré, které k nim chuťově dobře ladí. Z mého pohledu je pyré nebo ovocná omáčka lepší, než třeba kousky ovoce. 

Na rozdíl od předchozího receptu na nepečený cheesecake jsem použila menší množství smetany, navíc v tekuté podobě bez našlehaní. Dna dortíků tvoří křehké linecké sušenky, které si můžete upéct doma nebo použít třeba nějaké kupované. 

Na přípravu jsem použila silikonovou formu na bábovičky, ale můžete použít jakýkoliv tvar. Dortíky se dají připravit i v klasické plechové formě na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky – viz. TIP níže. 

Z uvedeného množství připravíte 8 – 9 dortíků o průměru cca 7 cm, formu na bábovky koupíte např. u Tescomy – tady

Krémová náplň:

250 g tvarohu v kostce (ne vaničkový)

80 g čerstvého sýra (Philadphia, Lučina, Žervé …)

100 g mascarpone

140 g smetany 33%

60 g moučkového cukru

1 lžíce vanilkového cukru

6 g práškové želatiny + 30 g studené vody

Želatinu zalijte studenou vodou a nechte 10-15 minut nabobtnat.

Tvaroh a smetanu společně promixujte (mixér, tyčák, food procesor) do hladké krémové konzistence. Přidejte sýr, mascarpone a oba cukry a společně vše prošlehejte. Podle chuti můžete přisladit. 

Nabobtnalou želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě, pozor, nesmí se vařit. Stačí pár sekund, jen aby se rozpustila. 

Do želatiny přidejte postupně 2 – 3 lžíce krému a každou dobře promíchejte. Cílem je želatinu ochladit. Pak nalijte ke zbytku krému a dobře promíchejte. 

Nalijte do připravené silikonové formy a dejte do mrazáku min. na 12 hodin.

Křehké linecké sušenky:

70 g změklého másla

30 g žloutků

35 g moučkového cukru

105 g hladké mouky

špetka soli

citronová kůra nebo olej

Změklé máslo prošlehejte společně s cukrem, žloutkem a citronovou kůrou, ne úplně do pěny, jen aby se suroviny pěkně spojily. Pak přisypte prosátou mouku se solí, krátce prošlehejte, aby vznikla „drobenka“. Hmotu přesuňte na lehce pomoučněnou plochu a rychle zpracujte do kompaktního těsta. Dobře to jde plastovou kartou, těsto se nelepí na ruce a během chvilky je spojené. 


Hotové těsto zabalte do folie a dejte asi na 30 minut do lednice. Nemělo by úplně ztuhnout, aby se s ním dobře pracovalo.


Troubu předehřejte na 190 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.

Z rozváleného těsta vykrajujte silnější kolečka s průměrem trochu větším, než jsou samotné dortíky. Poklaďte na plech, propíchněte několikrát vidličkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 12-13 minut, až hezky zezlátnou. Sundejte z plechu a nechte vychladnout.

Malinové pyré:

80 g mražených malin

2 lžíce vody

2 lžíce malinové marmelády 

2 g práškové želatiny + 10 g studené vody

Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou a nechte 10-15 minut nabobtnat. 

Maliny dejte do kastrůlku, zalijte vodou a pár minut povařte. Ještě teplé hned propasírujte přes sítko. Přidejte malinovou marmeládu a dobře promíchejte. Pokud máte marmeládu se semínky, propasírujte ji společně s malinami.

Směs trochu přihřejte na cca 50-60 stupňů, přidejte nabobtnalou želatinu a míchejte do úplného rozpuštění. Nechte vychladnout, pak naplňte připravené dortíčky. 

Dokončení dortíků

Zmrazené dortíky „vyloupněte“ se silikonové formy a položte na jednotlivé sušenky. Doprostřed nalijte malinové pyré, můžete přidat i čerstvou malinu a ozdobte dle vlastní fantazie. Nechte v lednici pár hodin odležet, dortíky musí rozmrznout a můžete servírovat. 

TIP – Dortíky můžete připravit i v klasické plechové formě na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky. Na dno košíčku položte sušenku a zalijte krémovou směsí. Nelijte až po okraj, aby se nahoru vešla ještě malinová omáčka 🙂 

Vytisknout recept

38 Comments

  • Anonymní
    20. 5. 2016 v 9:11

    Další nádhera a maliny miluju. Jindra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 5. 2016 v 14:48

      Jindro, děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 5. 2016 v 14:08

    Ty formičky jsou absolutne boží. 🙂 Zuzana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 5. 2016 v 14:49

      Zuzko, díky 🙂 vidíte a já tu formu chtěla vyhodit, protože jsem v ní původně chtěla péct a to moc dobře nešlo :))

      Odpovědět
  • KaM Patchwork
    20. 5. 2016 v 15:33

    Koukám, že jste Míšo dovedla do dokonalosti vše, i malina je plněná, tleskám, nedávno jsem zkusila Vaše cupkakes zdobené marcipánem, úspěch byl víc než velký, skvěle se mi pracovalo s marc.hmotou, koupila jsem u Malátkových, děkuji za Vaše recepty a ochotu se podělit,mějte se pěkně :o)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 5. 2016 v 20:10

      Katko, moc děkuji 🙂 jste všímavá :)) ohledně těch plněných malin. Tak to jsem moc ráda, že se cupcakes povedly, marcipán je fajn a hlavně chuťově lepší než fondán. Já děkuji za návštěvy a důvěru v mé recepty 🙂 pěkný víkend.

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 5. 2016 v 20:17

    Dobrý večer, již dlouho se odhodlávám napsat. Zkusila jsem několik vašich úžasných receptů a vlastně i vaši zásluhou se chystám více ponořit do tajů cukrařiny. Zítra se chystám na Váš pistáciový dort. Poprvé v jiném duchu. Jste pro mě velká inspirace a velké díky za vše.Ilča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 5. 2016 v 21:37

      Milá Ilčo, jsem moc ráda, že jste se odhodlala napsat 🙂 Vaše slova mě moc těší a děkuji za ně 🙂 jsem ráda, že jsem Vás inspirovala ke sladkému tvoření, cukrařina je úžasná 🙂 Budu se těšít na Vaše další návštěvy a bez váhání pište i komentáře, budu za ně moc ráda. Pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
  • Marie
    21. 5. 2016 v 17:58

    Míšo, poraď prosím , když použiju želatinu tak se mi většinou udělají hrudky 😯dnes zase a tak poctivě jsem tam vmíchala ty 3 lžíce krému a jak jsem to přidala ke zbytku tak zas hrudky….já s tou želatinou neumí dělat! Dík Maru

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 5. 2016 v 18:09

      Maruš, taky mi chvilku trvalo, než jsem to vychytala 🙂 zkus tedy příště přidat víc jak tři lžíce, po kouskách, vždy zamíchat. Když se ti udělají hrudky v tom malém množství, tak můžeš klidně pár sekund nahřát v mikrovlnce, hrudky se rozpustí. S celým krémem už je to horší, ale i tady by to asi šlo, protože tam není našlehaná smetana. Zkus příště rozpustit želatinu ve větší míse a krém po častech přidávat pomalu k té želatině 🙂 Prodává se i želatinový ztužovač za studena, ale ten pro změni dělá hrudky mě 🙂 proto ho nerada používám 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      23. 2. 2019 v 18:15

      zkoušela sem dnes poprvé a také mám hrudky, jen tedy mě zarazilo nalít do formy, já to už mám hodně tuhé musela sem to tam cpát lžící, doufám, že je budu mít alespoň trošku pěkné až je vyklopím. Jinak se už moc těším

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 2. 2019 v 11:50

      Hrudky byste mít neměla, obvykle se objeví, když se příliš horká želatina zamíchá do studeného krému. Začne hrudkovatět a hodně rychle tuhnout, proto jste možná měla směs i příliš hustou 🙂

      Odpovědět
  • Marie
    21. 5. 2016 v 19:13

    Díky Míšo za radu….jak se mi něco nedaří tak jsem naštvaná….snad to dnešní dílo bude k jídlu😐

    Odpovědět
  • Siraelxy
    22. 5. 2016 v 18:19

    Dnes jsem narazila na Váš blog. Tolik krásných receptů….rozhodně si ho přidávàm do sledování a zvu na můj: O všem? Ovšem!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 5. 2016 v 20:33

      Míšo, zdravím a děkuji :)) budu ráda za každou návštevu. Děkuji za pozvání k "Vám", určitě kouknu 🙂

      Odpovědět
  • Silva
    22. 5. 2016 v 19:24

    Dobrý den, máte úžasný blog! Můžu se zeptat, odkud máte ty zdobené kousky čokolády? Nebo si děláte sama? 🙂 Vypadá to moc pěkně a mile..

    Silva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 5. 2016 v 20:35

      Silvie, zdravím a děkuji 🙂 pruhované kousky čokolády jsem si dělala sama, je to bílá čokoláda na transfer folii 🙂 pěkný večer. Míša

      Odpovědět
  • Cara C.
    23. 5. 2016 v 15:42

    Jsou naprosto dokonale nazdobené a vychytané 😉

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 5. 2016 v 18:27

      Děkuji 🙂 snažím se 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    17. 2. 2017 v 20:16

    Dobrý den vypadá to nádherně určitě zkusím. Chci se optat, zda jste takto nedělala i jinou příchuť? Děkuji 🙂 Jana R

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 2. 2017 v 9:36

      Jano, zdravím, děkuji 🙂 jinou příchuť jsem zatím nezkoušela, ale určitě by šlo použít i jiné ovoce nebo dát místo něj třeba čokoládu či slaný karamel 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    3. 4. 2017 v 11:44

    Dobry den, taky se vam ta linecka kolecka pod dortiky rozmoci? Ony ted stale drzely tvar, ale kdyz vzal dortik nekdo do ruky, ta kolecka to nedala a totalne se rozdrobila. Mate podobnou zkusenost? Nebo vam ta kolecka krasne drzi a jsou jak po upeceni? Myslite,ze by to bylo s kupovanymi susenkami jinak?
    Dekuji Majda

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 4. 2017 v 12:15

      Majdo, zdravím, tak to mě mrzí, že to kolečka nevydržela. Nicméně je to divné, v krému i malinovém pyré je želatina, takže by se rozmáčet neměly …. linecké sušenky používám běžně pod různé dortíky a vždy drží, díky té sušence se hezky přenáší … použila jste výše uvedený recept na linecké nebo nějaký jiný? Z kupovanými sušenkami by dle mého názoru také neměl být problém …

      Odpovědět
  • Unknown
    3. 4. 2017 v 20:33

    Dekuji za odpoved ☺ pouzila jsem vas recept, byly moc dobre. Myslite, ze by to mohlo byt tim, ze jsem kolecka mela celkem tenka?
    Take jsem zkousela ty kosicky se slanym karamelem a tartaletky s vanilkovym kremem. Vse melo uspech. Za 14 dni ma nas maly krtiny, takze vse zopakuji. Mate super napady. Musim vam rict, ze mam moc rada dva nejmenovane blogy o peceni, ktere se umistuji v blogu roku…ale kdyz jsem ted objevila ten vas, jste pro me bezkonkurencni ☺

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 4. 2017 v 19:01

      Ano, mohlo by to být i slabými sušenkami 🙂 Jinak jsem moc ráda, že se recepty líbí, zvláště mě těší to porovnání s ostatními blogy 🙂 moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 5. 2017 v 6:57

    Dobrý den Míšo, úplně jsem se zamilovala do tohoto nádherného dezertíku. Již dva dny hledám tu samou formu, ale nemá zatím to štěstí 🙁 Byla by jste tak moc hodná a prozradila mi, kam se kouknout? Našla jsem, ale litinovou jenže je mělká. Už se nemohu dočkat až zase překvapím své blízské. Naposledy s malinovými dortíky a zrcadlovou polevou a mrkvové cupcakes jsem díky vám měla obrovský úspěch. Opět musím napsat moc moc za Vás děkuji, vaše recepty jsou boží a vy sama jste úžasná :-).
    Děkuji za radu a přeji krásný den. Kačka a Ilča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 5. 2017 v 12:07

      Děvčata, zdravím, formu mám už hodně dlouho a obchod, kde jsem ji kupovala, už ji nenabízí. Nikde jinde jsem ji nenašla, ale je spousta jiných, podobných nebo ještě hezčích, např. na monacoint.cz, fialapraha.cz nebo snadne-peceni.cz. Třeba Vás některá zaujme 🙂
      Jinak jsem moc ráda, že se recepty líbí a úspěchem tvoříte, děkuji 🙂 pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 6. 2017 v 11:20

    Dobrý den, předem Vám chci pogratulovat, že máte moc krásný web. Chtěla jsem se zeptat, z jakého důvodu dávate krém do mrazáku. Myslíte, že by přes noc neztuhl v lednici? Nebo je to proto, aby šel lépe vyklopit. Nemám moc ráda když se věci rozmražují, ale vy s tím máte jistě zkušenost. Děkuji Za odpověď.
    Zuzka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 6. 2017 v 8:12

      Zuzko, zdravím a děkuji 🙂 jsem rada, ze se blog líbí 😉 ano, dortiky se mrazí, aby šly dobře vyndat z formy. Zároveň si je můžete připravit i par dnů předem 🙂 mražení je u některých dezertů dokonce nezbytne a na výsledku to určitě nepoznáte 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 4. 2019 v 11:53

    Dobrý den paní Míšo, jsem naprosto u vytržení z vašich receptů, narazila jsem na stránky náhodou a od té doby se od nich nemůžu odtrhnout. Kdysi jsem vyzkoušela na mužovy narozeniny Semifreda, udělala jsem si dokonce i svoje formičky a měly velký úspěch, ale takové fantastické recepty jako vy, to by mě ani ve snu nenapadlo, že jsou udělat. Jelikož budu péct neteři na svatbu v září zákusky a dezerty, tak si dovoluju se u vás inspirovat a začínám zkoušet, co bude komu chutnat. Včera jsem vyzkoušela tyto nepečené cheescakes s malinami, ovšem nevyklopily se mi tak krásně, jako vaše, tak přemýšlím, jak je zdokonalit, aby se vyklopily opravdu dobře, v lednici se mi chladí také kakaové řezy s hruškami a slaným karamelem, tak jsem zvědavá na tu úžasnou chuť. Moc děkuji za tuto inspiraci a přeju vám mnoho dalších takto skvělých a úžasných receptů. Ivana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 4. 2019 v 10:53

      Ivano, tak to mě velmi těší, že Vás ke mě náhoda přivedla 🙂 věřím, že na svatební pečení tu inspiraci najdete a určitě něco vyberete 🙂
      Dortíky musíte mít dobře zamražené a vylupovat opatrně, z některých forem to jde hůře, ale Vy si s tím určitě poradíte 🙂
      Mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Lenka Kučerová
    24. 2. 2021 v 16:55

    Dobrý den. Tohle je úžasný recept. Mohu se zeptat, jak silnou používáte želatinu? Dělala jsem podobné dortíky a mám trochu problém s tím, že druhý den z dortíku teče voda. Myslíte, že je to špatným poměrem želatiny a vody? tedy příliš mnoho vody? Moc děkuji za případnou odpověď a přeji hezký den. Lenka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 2. 2021 v 19:34

      Používám želatinu Dr. Oetker. Pokud Vám vytéká voda, tak byla želatina buď špatně zapracovaná nebo je jí málo. Je potřeba odměřit přesně jak želatinu, tak vodu na její nabobtnání.

      Odpovědět
  • Hana
    16. 6. 2022 v 14:40

    Dobrý den, Míšo, prosím dá se pyréčkem výše promazat dort ještě pod pistáciový krémem? A ještě jste někde u receptu měla recept na takovou malinovou omáčku, ale za boha si nemohu vzpomenout u kterého receptu jste to měla, byly trochu jiné ingredience – mražené maliny a kukuřičný škrob… Nemohla by jste mi to napsat sem prosím? Nemohu ho najít.. 🥺 Dekuju 😘

    Odpovědět
  • Lucie
    15. 8. 2023 v 20:21

    Dobrý den, recept i samotný dezertík vypadá krásně. Chystám se je vyzkoušet. Mohla bych sr ale zeptat, jak dlouho je možné je udělat dopředu? Potřebovala bych více kusů a mám jen jednu formu. Děkuju moc

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 8. 2023 v 7:13

      Cheesecaky nedoporučuji dělat příliš dlouho dopředu, krém bude okorávat. Můžete ale ty zamražené z formy vyloupnout a uchovat v uzavřené krabici v mrazáku a teprve až budete mít hotovou další várku, tak vše najednou rozmrazit. Případně můžete udělat dezert i do skleniček.

      Odpovědět

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ