Menu
Cheesecaky

Nepečený cheesecake s jahodami

Chystala jsem se na návštěvu a jak je mým zvykem, obvykle sebou nosím něco sladkého. Musela jsem popřemýšlet, co to bude, protože se nerada opakuji. S pečeným cheesecakem jsem měla minule úspěch, takže jsem vsadila tentokrát na jeho nepečenou variantu. 

Cheesecake vyniká bohatou a krémovou chutí sýra, je lehký a jemný. Křehká sušenkovo-máslová krusta tvoří pevný základ, a přestože není pečená, drží dobře pohromadě. Sušenky použijte Vaše oblíbené, já jsem dala mix skořicových sušenek a mléčných Rodinných BeBe. Čerstvé jahody jsem „obalila“ v malinové omáčce, aby si zachovali svěží barvu i chuť. Ale můžete použít i dortové želé.

Příprava cheesecaku je jednoduchá a nezabere příliš času. Potřebovat budete koláčovou formu o průměru 22 – 24 cm, ideální je ta s vyjímatelným dnem, ze které celý cheesecake před krájením snadno vyndáte. Ale určitě nebude problém i s běžnou koláčovou formou, případně můžete použít i dortovou formu.

Troubu můžete tentokrát nechat úplně v klidu, potřebovat ji nebudete ani na sušenkovou krustu. Jednodušší už to prostě být nemůže 🙂

Na sušenkový základ budete potřebovat:

180 g oblíbených sušenek

80 g rozpuštěného másla

Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs přendejte do koláčové formy a vmáčkněte na dno i okraje formy. Dejte chladit do lednice, než si připravíte náplň.

Na sýrovou náplň si připravte:

240 g krémového sýra nebo mascarpone (dobrá je kombinace obou)

50 g krupicového cukru

1 lžička vanilkového extraktu

250 ml smetany ke šlehání min. 33%, ideálně 40%

V míse vyšlehejte sýr s cukrem do krémova, přidejte vanilkový extrakt. V jiné míse ušlehejte do pevna šlehačku a opatrně vmíchejte stěrkou do sýrové směsi. Rovnoměrně rozetřete na připravenou sušenkovou krustu, povrch uhlaďte. Přikryjte folií a dejte alespoň na hodinu do lednice. Mezitím si připravte ovoce. 

Ovocná náplň:

700 – 800 g čerstvých jahod

150 g mražených malin

1 – 2 lžíce krupicového cukru

1/2 – 1 lžička kukuřičného škrobu

Maliny svařte společně s cukrem, pak propasírujte přes síto. Směs vraťte do rendlíku a přiveďte k varu. Ve lžíci vody rozpusťte škrob, vmíchejte do malin a chvilku povařte. Směs by měla lehce zhoustnout. Nechte trochu vychladnout.

Omyté jahody rozkrájejte na kousky, dejte do mísy a zalijte malinovou omáčkou. Opatrně promíchejte, aby se všechny kousky jahod obalily. Ovocnou směs navrstvěte na vychlazenou sýrovou vrstvu a dejte na několik hodin nebo přes noc chladit do lednice.

Pokud se Vám nechce dělat s malinovou omáčkou, jahody nakrájejte, poskládejte na koláč a zalijte dortovým želé. 

inspirace z http://www.joyofbaking.com/

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

77 Komentáře

  • Anonymní
    17. 9. 2014 v 20:38

    Opravdu výborný! Moc děkuju za skvělý recept! 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 9. 2014 v 21:15

      Děkuji :)) jen škoda, že sezona jahod je tak krátká 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 10. 2014 v 10:21

    Dobrý den Mílo, zkoušela jste připravit omáčku třeba z ostružin nebo jahod? A mohu použít jahody mražené? Děkuji,soňa

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 10. 2014 v 11:58

      Zdravím Soňo, na tenhle cheesecake jsem ji dělala jen z malin, ale třeba na mini cheesecakes dělám buď jahodovou omáčku nebo z lesních plodů a obvykle používám jen mražené ovoce. Takže to klidně zkuste 🙂 nebo nechte dort úplně bez ovoce a pak polévejte omáčkou až jednotlivé porce na talířku, teď v zimě to bude lepší. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2015 v 15:27

    Super recept, rychlý z dostupných surovin

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2015 v 18:12

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Lulu
    7. 5. 2015 v 10:27

    Vyborny!! Vsem, co ochutnali, moc chutnal. Moc diky za recept 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 5. 2015 v 10:44

      Lulu děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 6. 2015 v 17:58

    dobrý deň, kombinácia oboch znamená časť z tvarohu a z mascarpone, ale aký potom bude pomer? rozmýšam že to spravím…len namiesto cukru dám nutellu…

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 6. 2015 v 18:31

      Dobrý večer, poměr si můžete upravit podle sebe 🙂 k nutelle bych možná dala více mascarpone a méně tvarohu, asi 2:1, ale je to opravdu jen na Vás 🙂 místo cukru můžete dát i med. hezký večer. Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      5. 6. 2015 v 14:36

      rozhodla som sa že dám balenie mascarpone, šľahačkovu smotanu aj tvaroh… a uvidím—

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 6. 2015 v 18:02

      Tak pak dejte vědět, jak chutnalo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    30. 6. 2015 v 19:38

    Dobrý den Milo, už mám v lednice tento dortík. Udělala jsem to presne podle vás jak je to polity tim sirupem malinovym, tak to mám ridky.To asi nestuhne jako želatina. Jinak díky za super recepty Jirka Vitnerova

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 6. 2015 v 19:50

      Jitko, zdravím Vás a děkuji 🙂 máte pravdu, tahle omáčka není se želatinou, takže ztuhne jen lehce v chladu. Příště dejte klidně trochu víc škrobu a nechte povařit do zhoustnutí. Snad bude chutnat 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 7. 2015 v 11:39

    Naprosto úžasný dortík. Měla jsem s ním obrovský úspěch, všichni chtěli recept. 🙂 Nebojte, Vaše autorská práva jsem neporušila, poslala jsem jim odkaz na tuhle stránku – třeba si tu vyberou i jiný zajímavý recept. 😀 Lucka B.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 7. 2015 v 9:40

      Lucko, moc děkuji, jsem ráda, že měl takový úspěch. Recepty klidně rozdávejte dál, bude ráda za nové čtenáře mého blogu 🙂 Mějte se fajn. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 2. 2016 v 18:40

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám mít 120g tvarohu a 120g krémového sýra nebo 240g tvarohu a 240g krémového sýra? .. Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 2. 2016 v 19:09

      Dobrý večer, celková hmotnost je 240 g, takže 120 g tvarohu a 120 g sýra 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 3. 2016 v 9:39

    Už se chladí v lednici, moc se těšíme na odpoledne, až se do něj pustíme… Díky za perfektní a jednoduchý recept, bude to mňamka… 🙂 Monika

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 3. 2016 v 19:29

      Moniko, děkuji 🙂 věřím, že bude chutnat 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 3. 2016 v 18:15

    Dobrý den, dnes jsme dělali s dcerou jako narozeninový dort, potřebovali jsme něco lehkého a rychlého, korpus ze sušenek Lotus výborně doplnit chuť sýra. Nemohli jsme se dohodnout, co dáme nahoru, nakonec jsme použili směs malin a lesního ovoce z Lidlu a na půl jsme udělali s želé a napůl s ovocnou omáčkou. Byl velký úspěch! Martina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 3. 2016 v 12:01

      Martino, hezký den, tak to jsem moc ráda, že se dort povedl 🙂 a neshodu jste vyřešili kompromisem :)) hezké svátky. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    1. 5. 2016 v 21:46

    Míšo, dortík výborný,chutnal i přátelům 🙂 Máte tu skvělé recepty, pokaždé se těším až vyzkouším nový a jak bude chutnat.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 5. 2016 v 7:05

      Dášo, děkuji 🙂 to jsem moc ráda, že měl dort takový úspěch 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    10. 6. 2016 v 16:35

    Už ho dělám podruhé a výborný, v druhém případě jsem použila na omáčku lesní plody, maliny jsou lepší. Pouzivam mražené čerstvých mi je líto vařit…..😂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 6. 2016 v 18:31

      Zdeňko, děkuji 🙂 to mě moc těší. Také mám radši maliny 🙂 a mražené jsou na omáčku perfektní 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    24. 8. 2016 v 21:36

    Dobry vecer.Potrebuji,prosim, mensi radu.Kdyz jsem na ovoce dala zelatinu,vpil se mi do ni krem ��.Nevypadalo to vubec hezky.Rano uvidim,zda to ovlivnilo i chut.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 8. 2016 v 21:47

      Dobry vecer, davala jste zelatinu nebo dortove zele? Kdyz pouzivam zele, tak ho nalevam na ovoce jeste teple a bez problemu …

      Odpovědět
    • Anonymní
      10. 10. 2016 v 9:26

      Tak jsem to taky zkusil a super, tuhle stránku už z oblíbených nedám. Doufám, že si brzy najdu čas na další dezerty.
      Díky Zdeněk

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 10. 2016 v 17:04

      Zdeňku, moc děkuji a budu se těšit na další vyzkoušené recepty 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 11. 2016 v 12:54

    Chtěla jsem se zeptat, zda můžu použít 120 g mascarpone a 120 g tvarohu. Případně čím mohu nahradit mascarpone?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 11. 2016 v 13:15

      Ano, můžete klidně nakombinovat tvaroh a mascarpone, tvaroh a sýr nebo udělat celé jen z tvarohu. Výsledek bude chuťově pokaždé trochu jiný. Každopádně bych doporučila tvaroh nechat chvilku odkapat, aby se zbavil přebytečné vody 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 11. 2016 v 13:10

    Zdravím, mohu dát místo čerstvých jahod například konzervované nebo mražené? Opravdu mám na tento cheesecake strašnou chuť, ale bohužel jahůdky nemám 🙁

    Patricie

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 11. 2016 v 13:17

      Patricie, zdravím, chápu, v tuhle dobu nejsou jahody moc dostupné a nejsou ani chuťově moc dobré 🙂 mražené ovoce bych nedávala, pustí hodně vody a cheesecake rozmáčí. Kompotované ovoce je lepší volba, jen bych v tom případě asi vynechala tu omáčku z mražených malin. Chuťově budou k cheesecaku dobře ladit třeba i kompotované broskve nebo meruňky 🙂

      Odpovědět
  • Bára
    25. 11. 2016 v 18:31

    Hezký večer, nemohu se odtrhnout od Vašeho blogu, skvost za skvostem! 🙂 Měla bych dotaz k tomuto receptu: myslíte, že by se nějakým způsobem mohlo dát na tento cheesecake mražené ovoce? Obávám se rozmoceni krému – nemáte na toto nějaký ,,fígl"? Děkuji, Bára

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 11. 2016 v 20:12

      Báro, zdravím Vás, tak to mě moc těší, že Vás moje recept tak zaujaly, díky :)) s mraženým ovocem máte pravdu, koláč rozmáčí, dokonce i když byste zalila želatinou, část tekutiny proteče a není to dobré. Navrhovala bych buď kompotované ovoce nebo udělat z mraženého ovoce ovocnou omáčku a polévat jednotlivé kousky až na talířku, podobně jako tak mám u Mini cheesecaků 🙂 pěkný večer. Míša

      Odpovědět
  • Bára
    26. 11. 2016 v 8:17

    Díky za bleskovou odpověď! Ještě jeden dotaz, jak se tento cheesecake kràjí? Neroztéká se díky obsahu šlehačky když není použita žádná želatina ani ztužovač? 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 11. 2016 v 19:34

      Není zač 🙂 krájí se poměrně dobře, jak vidíte na fotkách, v řezu je krásné hladky a pevný 🙂 doporučuji použít spíše tu 40% smetanu. Pokud byste chtěla místo sýra použít vaničkový tvaroh, tak nechat raději trochu odkapat, aby se zbavil přebytečné vody.

      Odpovědět
    • Bára
      26. 11. 2016 v 22:33

      Díky a přeju krásný vikend! 🙂 Bára

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 3. 2017 v 6:42

    Dobrý den.Moc se mi líbí vaše recepty.
    Chtěla bych se zeptat jestli je lepší udělat cheesecake den předem nebo stačí ten den a nechat ho ztuhnout? Chystám se něho už dlouho, tak snad se mi podaří. Moc ráda peču a vy tu máte spoustu inspirace. Tak už se těším až příště zase něco vyzkouším.
    Zdravím a děkuji za odpověď Jarka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 3. 2017 v 13:52

      Jarko, zdravím Vás a děkuji 🙂
      Nepečený cheesecake můžete připravit ráno a servírovat odpoledne, není potřeba dělat den předem 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    8. 4. 2017 v 8:35

    Dobrý den,
    poprvé jsem dělala cheesecake. Podle Vás :). Synovi k narozeninám. Byl tak fantastický, že jsme se s dětmi ještě dlouho oblizovali a musela jsem uchránit poslední čtvrtku, aby zbyl i na druhý den.
    Moc, moc děkuji a Vaši stránku si dávám do oblíbených.
    Krásné dny, Radka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 4. 2017 v 9:01

      Milá Radko, moc děkuji za komentář 🙂 jsem ráda, že chutnalo. Je neuvěřitelné, jak je tento cheesecake oblíbený 🙂 budu moc ráda, když zkusíte i něco dalšího. Pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    22. 4. 2017 v 8:36

    Dobrý den, Mílo, chystám se dělat taky takový dortík, ale protože jsem se inspirovala i jiným receptem, rozhodla jsem se udělat kombinaci dvou polotučných tvarohů + zakysaná smetana, společnost, pro kterou tvořím preferuje dietnější verzi, myslíte, že to vyjde? Plánuji ale použít i plátkovou želatinu, protože je mi jasné, ža pokud neušlehám šlehačku, držet to bude hůř, korpus udělám jak píšete, část sušenek – jen max třetinu chci nahradit jemnými ovesnými vločkami. Náplň se želatinou bych možná tvořila s pomocí trochy mléka…snad to vyjde :-))) co myslíte? A kolik cukru byste dala na dva tvarohy + zakysanku do náplně? bude stačit tak 80g? Moc sladké to nechci, jen mírně, ale zase aby to vůbec chutnalo jako dezert a nikoliv jako snídaně pro fitness nadšence 😀 díky Miri

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2017 v 18:56

      Miri, zdravím Vás, také občas kombinuji více receptů dohromady 🙂 kombinace tvarohu a zakysanky je fajn, já obvykle nechávám trochu odkapat a pak už není nutná ani želatina 🙂 při použití želatiny pozor na množství, aby nebyl cheesecake moc "gumový" 🙂 část sušenek můžete nahradit vločkami nebo třeba mletými mandlemi. Množství cukru bych asi řešila podle chuti, kaźdý má trochu jiné chuťové buňky, také záleží, jaky cukr použijete, třtinový, krupici nebo moučkový 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      29. 4. 2017 v 21:40

      Moc děkuji, MiLo, můj první cheesecake se povedl a měl úspěch, dala jsem nakonec 2x tvaroh, zakysanu a ještě jednu aktivii, část sušenek tvořili vločky, jen jsem to trochu zvlhčila mlékem ten korpus, bála jsem se, aby se to nedrobilo a nakonec to bylo takové tužší, nevadilo to, ale příště budu opatrná, no a navrch jsem rozvařila lesní ovoce se želé a cukrem, no měla jsem z toho radost, byl jemný a přitom nebyl příliš tučný a těžký. Na oslavě byla ještě mrkvová pomazánka se sýrem a avokádová s vejci a vše se povedlo. Děkuji za milý vzkaz a určitě vyzkouším další recepty :-), už dlouho se chystám na muffiny a také bych ráda zkusila pohankové palačinky zvané galletes (dělají se spíše slané, miluju je, ale prý se to těsto dost trhá…) a včera jsem dostala chuť na klasický pečený tvarožník (ne cheesecake, ale takový ten co je tam vše smícháno dohromady a upečeno…

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 5. 2017 v 6:21

      Tak to mě moc těší, že se cheesecake i celá oslava povedly 🙂 i když v tom provedení už to není cheesecake, ale spíše nepečený koláč :)) i tak určitě všem chutnal 🙂 palačinky mám moc ráda, bohužel jsem nepřišla na chuť pohance, ale moc ráda používám špaldovou mouku 🙂 tvarožnik je fajn, doporučuji někdy zkusit i klasický pečený cheesecake, ten je také skvělý. Mějte se fajn 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    6. 5. 2017 v 21:47

    😀 děkuji, jj to máte pravdu do cheese caku to ma daleko, ten pravý pečený taky někdy zkusím. Pohanku mám ráda, ale má opravdu specifickou chuť a chápu, že někomu nechutná – pak nemá cenu se do toho nutit, já zas třeba nepřišla na chuť cizrně, přestože ostatní luštěniny mám moc ráda. Nechutná mi ani hummus, přestože nyní tak "frčí", jsem za to, ať si každý vaří co chce a co mu chutná a jak chce – no a Vám to jde teda bezvadně, určitě podle Vás zas něco upeču, chystám se i na muffiny, už mám doma formičky…jek kdyby ten net nebyl tak přesycený těmi recepty, dokážu pak serfovat hodiny a hledat ten "nejlepší recept" což je fakt blbost a ztráta času, chce to vychytat nějaké základní principy a pak dál experimentovat, vždycky si nadávám, když hodinu hledám recept a pak nakonec upeču to, co jsem už dělala stokrát…, no, ona ta doba vaření bez internetu a jen s kuchařkami knihami měla něco do sebe..:-) ale takhle je to zase víc inspirativní, jen tomu jeden nesmí propadnout a nestat se věčným hledačem – serfařem 🙂 krásný sváteční víkend – určitě je u Vás něco pečeno ..

    Odpovědět
  • *Michelle
    11. 6. 2017 v 19:18

    Skvělý recept, celou noc jsem se na něj těšila, až se vychladí a stálo to za to! :))

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 6. 2017 v 12:26

      Díky, to moc ráda slyším 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 8. 2017 v 12:39

    Zdravím, tento recept mi odporučila kamarátka a je fakt moc dobrý. Miesto jahôd som dala čučoriedky a je famózny…ďakujem za receptík. Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 8. 2017 v 19:44

      Jano, zdravím a moc děkuji :)) s borůvkami bude také jistě skvělý 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 1. 2018 v 11:23

    Dobrý den Míšo, ráda bych Váš chesse upekla mamince o víkendu k narozeninám. Ráda bych se zeptala jestli místo jahod mohu použít jablíčka na tené plátky? Co si o tom myslíte, nebude to pak "rozblemcané". Děkuji za odpověď a hezký den. Vaše jmenovkyně, Míša 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 1. 2018 v 18:47

      Míšo, zdravím Vás, s jablky jsem nezkoušela, ale pokud Vám chuťově "pasují" k sýru, asi by to šlo 🙂 jen bych je radši nahrubo nastrouhala, nechala odkapat a zalila na koláči dortovým želé, aby jablka nehnědla 🙂 nebo zkuste pečený cheesecake s jablky, recept také na blogu vikendovepeceni.cz/2015/02/cheesecake-s-jablky-drobenkou-slanym.html Hezký večer. Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      18. 1. 2018 v 10:05

      Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Projela jsem všechny Vaše receptíky, pečený cheese mne zaujal také. Ale našla jsem ten s hruškami a bílou čoko, takže volba je jasná 🙂 K tomu ještě udělám nějaký ten Váš slaný! Hezký den, Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 6. 2018 v 10:42

    Včera jsem dělala tento cheesecake a dnes jsem zjistila, že jak jsem ho dala chladit do lednice, tak mi ta malinová omáčka ani trochu neztuhla a naopak se stala úplně řídkou (řidčí než předtím) a celé mi to úplně teče. Držela jsem se vzorně postupu. Nevíte, kde by mohla být chyba? Toto je první recept, co se mi od vás nepodařil a to jsem jich už zkusila fakt hodně 🙂 Jinak chuťově je vynikající 🙂 Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 6. 2018 v 11:35

      To mě mrzí, důvodů může být více. Omáčka úplně neztuhne, není tam želatina, ale téct by určitě neměla. Neměla jste pyré příliš řídké, vodnaté?? Nenalila jste to na koláč teplé? Jaký jste použila sýr?

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 6. 2018 v 15:08

      Dávala jsem tam mascarpone. Když jsem to tam dávala, tak byla krásné konzistence a na jahodách krásně držela, až v lednici začala úplně téct jako řídká šťáva. Na koláč jsem to dávala studené.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 6. 2018 v 15:35

      Tak to opravdu těžko říct …

      Odpovědět
  • Unknown
    4. 8. 2019 v 19:25

    Dobrý den Mílo, nahoře v jednom příspěvku jste psala, že děláte tento cheesecake i jako mini cheesecake. A protože jsem uvažovala, že bych tyto mini cheesecakes zkusila, chtěla bych se proto zeptat, zda je děláte do papírových košíčků či nějakým jiným způsobem, protože mně přijde, že by se ty papírové košíčky rozmočily. Děkuji Iva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 8. 2019 v 11:15

      Ivo, zdravím, nepečený mini cheesecake dělám pouze do silikonových forem, kde nechám zmrznout, aby šly dobře vyklopit. Do papírových košíčků připravuji pouze pečený mini cheesecake.

      Odpovědět
    • Unknown
      5. 8. 2019 v 13:53

      Mílo, moc děkuji za odpověď, myslela jsem si to, že bude nejlepší nechat těsto zmrznout. Přeju krásné dny. Iva

      Odpovědět
  • Unknown
    15. 8. 2019 v 12:13

    Dobrý den, pro kolik cca osob je tento recept? Děkuji mnohokrát za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 8. 2019 v 19:11

      Řekla bych tak 10-12 porcí, ale záleží, jak velké kousky se budou krájet 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    13. 2. 2020 v 15:16

    Dnes jsem delala, a trochu improvizovala a je vytecny, pouzila jsem tvaroh, lucinu a slehacku, a omacku z jahod jsem zahustovala jahodovym pudingem. Supr!!!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 2. 2020 v 19:45

      Skvělé, děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 5. 2020 v 10:44

    Zdravím Vás Míšo,

    sice jsem původně měla v plánu upéct bábovku, ale když jsem projížděla Vás blog, tak bylo jasno-jahodový cheesecake. Držela jsem se přesně postupu, surovin i množství, ale je dost promáčený, provlhlý, část tekutiny vyteklo spodem, sušenky se přilepily na dno formy, takže na talířku mám část krémovou s jahodami a část sušenkovou…na chuť je skvělý, ale mrzí mě ten vzhled. Použila jsem sušenky Lotus, sýr z Lidlu (již xxx krát vyzkoušený), šlehačku jsem měla jen 33%, vršek jsem zalila želé), na noc byl v lednici. V čem byl mohla být chyba?
    Díky moc

    Sylva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 5. 2020 v 15:43

      Sylvo, napadají mě buď sušenky, Lotus jsou skvělé, ale celkem dost mastné, já volím obvykle spíše sušší typu bebe rodinné nebo piškoty. Ale pokud se to rozmáčelo, tak bych viděla problém spíš v tom krému. Používáte sýr z Lidlu ten tučný? Nemohlo Vám protéct želé?

      Odpovědět
    • Anonymní
      15. 5. 2020 v 19:35

      Ano-ty Lotusky mě napadly jako první. Možná tím, že jsou dost mastné, tak špatně vsakuji tekutinu. Krém byl ze sýru creme cheese (tuším,že se tak jmenuje-stříbrné balení, tučná verze). Želé určitě trošku proteklo, ale myslím, že to vliv nemělo. Na řezu jde krásně vidět, že se voda uvolňuje z krému. Na chuti to absolutně nic neubralo, je výborný, včera jsem ho dělala a dnes už je doma jen menší půlka (můj muž je totiž vděčný strávník a ochutnávač všeho, co vytvořím, takže kupované sladké u nás doma nemá šanci). Nenechám se tím odradit a jakmile narazím na bebečka, zkusím to s nimi.
      Sylva

      Odpovědět
  • Alena
    19. 8. 2022 v 16:32

    Dobrý den Míšo, tento vynikající letní moučník už jsem s úspěchem u své rodiny vyzkoušela. Tentokrát bych si vás ráda poprosila o tip, kde se dá pořídit vyjímatelná forma této velikosti a s nepřilnavou úpravou? Já prošla mnoho e-shopů a pokud je mají, tak pouze ocelové, které bych musela vymazávat a nebo v průměru 28 cm. Předem vám velice děkuji za doporučení a přeji hodně zdraví, neutuchající nápady na pečení a krásný zbytek léta. Alena 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 8. 2022 v 8:55

      Já jsem tuto formu už před lety pořídila u firma Fiala Praha … případně si pořiďte větší a množství surovin si upravte 🙂 Koláč můžete připravit i do klasické dortové formy s odnímatelným dnem, jen nebude mít tak pěkné vlnkaté okraje 🙂

      Odpovědět
  • Helena
    11. 6. 2023 v 21:27

    Dobrý den, cheesecake je vynikající. Dělala jsem jej již několikrát. Myslíte, že by bylo možné udělat jej i jako minicheseecaky do papírových košíčků?

    Odpovědět
  • Veronika
    15. 7. 2023 v 8:06

    Super receptík, včera jsme dělali a měl úspěch. Moc děkujeme za recept. Určitě vyzkoušíme další Vaše luxusní recepty. 😊❤️

    Odpovědět
  • Michaela87
    15. 9. 2023 v 13:36

    Dobrý den, mám pouze šlehačku 12%, můžu dát tedy 2 mascarpone a šlehačku? Nebo se raději na šlehačku vykašlat a dát jen tvaroh a mascarpone🙈 dekuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 9. 2023 v 13:34

      Smetana 12% je vhodná do vaření, nikoliv na šlehání 🙂 když ji nahradíte tvarohem, dosáhnete zcela jiného výsledku …

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 2 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ