Menu
Koláče / Kynuté těsto

Svatební koláčky

Když mě před lety požádala kolegyně, zda bych jí neupekla svatební koláčky, byla jsem docela na rozpacích. S kynutým těstem velký kamarád nejsem a představa, že budu dělat stovky kuliček, vytlačovat a plnit, mě moc nelákala. Naštěstí mě zachránila moje kamarádka Dáša a recept její maminky na tyhle úžasné koláčky. Hned po upečení jsou křehké a křupavé, další dny pak jemné a vláčné. Údajně vydrží i několik dnů, ale to se nám nikdy nepovedlo vyzkoušet, protože se hned snědí 🙂 jsou vynikající.

Mě si kromě chuti získaly koláčky hlavně svojí přípravou. Do těsta se sice dává droždí, ale těsto nekyne, pouze ho necháte chvilku odležet v lednici. Pak rozválíte na placku a pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujete kolečka. Nastříkáte náplně, ozdobíte mandlí nebo rozinkou a šup s nimi do trouby. Nemusí se mazat vajíčkem, ani sypat drobenkou, jen se po upečení pocukrují.

Náplň si můžete udělat jen jednu oblíbenou nebo jich udělat víc a pak zkoušet, která na koláčku chutná nejlépe. Já dělám obvykle tvarohovou, makovou, jablečnou a povidlovou, ale těžko říct, která z nich je nejlepší 🙂 Teď naposledy jsem vyzkoušela i ořechovou a ta je taky naprosto fantastická. 

Na těsto si připravte:

500 g hladké mouky

350 g změklého másla

3 žloutky

špetka soli

1 lžíce rumu

1 lžíce bílého jogurtu nebo 1/2 lžíce majonézy

na kvásek: 5 lžic vlažného mléka, 2-3 lžíce cukru, 30 g droždí

Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí, nechte v teple vzejít kvásek.

Mezitím si prosejte do mísy mouku se solí, přidejte kousky změklého másla, žloutky, rum a jogurt nebo majonézu. Nakonec přilijte kvásek a vypracujte pružné těsto. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu, ale šikovné kuchařky to určitě zvládnou i ručně.

Těsto zabalte do folie a dejte na půl hodiny až hodinu do lednice. Hodně záleží, jak změklé máslo jste měli, těsto by nemělo ztuhnout úplně na kost, ale zase by Vám nemělo téct pod rukama. 

Než těsto ztuhne, můžete si připravit náplně, nejlépe tvarohovou, jablečnou nebo povidlovou. Makovou nebo ořechovou náplň je lepší připravit den předem, aby vystydly. Množství náplní, které uvádím, je spíše orientační, z hlavy Vám teď neřeknu, na kolik koláčků Vám která náplň vystačí. Bez obav ale použijte recept na své oblíbené náplně. 

Tvarohová náplň:

250 g tvarohu (ne ve vaničce)

4 lžíce moučkového cukru

1 vejce

1 lžíce vanilkového pudingu

vanilkový cukr

citronový olej/kůra

rozinky máčené v rumu na zdobení

Všechno společně vyšlehejte, podle chuti můžete případně přisladit. Směs by měla být hustá, tak aby z koláčku neztekla.

Maková náplň:

150 g mletého máku

200 ml mléka

3 – 4 lžíce cukru krupice

mleté piškoty

rum, citronový olej, vanilkový extrakt nebo cukr

loupané mandle na zdobení

Mléko přiveďte k varu, přidejte mletý mák a pár minut za stálého míchaní povařte. Odstavte, přidejte cukr, vanilku a citronový olej nebo kůru. Až maková směs vychladne, přidejte podle chuti rum a zahustěte mletými piškoty. Směs se Vám možná bude zdát po uvaření řídká, ale po vychladnutí a přidání piškotů bude mít tu správnou chuť i konzistenci. 

Ořechová náplň:

150 g mletých vlašských ořechů
150 ml mléka
120 g cukru
75 g mletých piškotů
1 – 2 lžíce rumu (nemusí být)

vlašské ořechy na zdobení

Mléko svařte společně s cukrem, přidejte mleté ořechy a za stálého míchání chvilku povařte. Odstavte, nechte vychladnout a vmíchejte mleté piškoty. Můžete přidat trochu rumu, já mám moc ráda jeho vůni, takže ho používám při pečení kamkoliv to jde.

Jablečná náplň

Používám domácí jablečná povidla, přidám špetku skořice a trochu piškotových drobečků. Zdobím kousky vlašských ořechů.

Povidlová náplň

Švestková povidla rozmíchám s trochou rumu a skořice a zahustím strouhaným perníkem. Nicméně i přes perník mi povidla téměř vždy z koláčků lehce ztečou. Pokud máte někdo nějaký „fígl“, prosím podělte se se mnou :)) Povidla zdobím stejně jako makové koláčky loupanými mandlemi. 

Když je těsto správně tuhé, zapněte si troubu na 200 stupňů a vyložte si plechy pečícím papírem. Koláčky se pečou velmi krátce na vyšší teplotu a je potřeba je opravdu bedlivě hlídat. 

Vyndejte si z lednice část těsta, rozválejte na plát silný 3-4 mm a vykrajujte kolečka. Já používám klasické vykrajovátko na vánoční cukroví o průměru asi 3,5 cm, ale dobře Vám to půjde i s menší skleničkou. Kolečka přeneste na plech a zdobte náplněmi. Nejlépe to půjde, když si náplně přendáte do zdobícího sáčku a na kolečka náplň nastříkáte. Podle druhu náplně ozdobte mandlí, rozinkou nebo ořechem a dejte péct do vyhřáté trouby na 7 – 9 minut. Ke konci je potřeba dobře hlídat, protože koláčky budou shora ještě světlé, ale zespodu už krásně zlatavé.


Po vytažení z trouby koláčky rychle přendejte z horkého plechu na chladicí mřížku nebo je jednoduše stáhněte i s pečícím papírem, aby se nedopékaly. Stejným způsobem pokračujte, až do úplného zpracování těsta, které nechte po celou dobu v lednici. Z výše uvedené dávky připravíte 230 – 250 koláčků. Ale nebojte, zmizí tak rychle, že je ani nestačíte spočítat 🙂

Po mírném vychladnutí koláčky pocukrujte moučkovým cukrem a honem ochutnejte 🙂

Koláčky sice mají v názvu „svatební“, ale věřte mi, že s nimi budete mít úspěch i u nedělního kafíčka, budou chutnat dětem i dospělým.

197 Comments

  • Madla
    13. 9. 2014 v 13:10

    No tak to je mobma! Na podzim mám péct kamarádce na svatbu a musím říct, že se mi hodně orosilo čelo při představě, jak budu v noci ještě péct pidi svatební koláčky, aby byly druhý den čerstvé. Takže tenhle recept určitě velmi brzy vyzkouším, vypadá naprsoto úžasně! Ještě kdyby tak byla bezlepková varianta 🙂 S povidlovou náplní moc neporadím, taky mi vždycky trošku teče, ikdyž zahušťuju strouhaným perníkem.

    Odpovědět
    • Václava Mušutová
      6. 6. 2024 v 7:03

      Koláčky jsou luxusní moc děkuji za recept, zrovna včera jsem je pekla manželovi a jeho kamarádům ke kafíčku a jedna hodná paní mi prozradila recept na švestkovou nádivku, dělá jí že sušených švestek, den předem je krátce povaří v malém množství vody a druhý den pomele a přidá rum a skořici. Krásný den

      Odpovědět
  • Unknown
    19. 9. 2014 v 7:11

    Já se na ně chystám dnes, budu je péct poprvé, i když jsem je měla už na své svatbě skoro před dvaceti lety 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 9. 2014 v 7:30

      Tak držím palce, ať se Ti povedou :))

      Odpovědět
      • Andrea
        14. 7. 2021 v 19:06

        Míšo zdravím vás prosím vás pečete je spíše z jogurtu nebo majonézy? Popř.je velký rozdíl? A jaký jogurt používáte děkuji 😊

        Odpovědět
        • Míša Landová
          14. 7. 2021 v 20:35

          Peču podle toho, co je právě doma v lednici 🙂 dává se tam toho velmi málo, rozdíl není vůbec poznat. Jogurt klasika 3% 🙂

          Odpovědět
  • Anonymní
    22. 9. 2014 v 17:38

    A já jsem poprvé životě upekla koláčky, děkujiiiii, povedly se.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 9. 2014 v 19:03

      Tak to mě těší :))

      Odpovědět
  • Petra S
    25. 9. 2014 v 14:28

    Včera jsem je zkoušela a moc nám chutnala kombinace tvarohu a hruškovojablkové náplně, děkuji za super recept! Příště určitě vyzkouším i makové a ořechové 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 9. 2014 v 15:43

      Díky :)) hruškové zní také dobře, ty jsem zatím nedělala, ale určitě také zkusím 🙂

      Odpovědět
  • Jiruska
    7. 2. 2015 v 12:23

    Díky kamarádce jsem objevila váš blog a hned zkusila tyhle koláčky.. jsou vynikající děkuji!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 2. 2015 v 13:06

      Jirusko, děkuji 🙂 budu se těšit na Vaše další komentáře 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 5. 2015 v 16:43

    Vcera jsem kolacky pekla poprve, jsou vynikajici. Upekla jsem tvarohove a povidlove. U povidel doporucuji neredit rumem, jen zahustit piskoty nebo pernikem. Ja si delam domaci povidla, ty mam tuzsi, nestekaly mi. I kdyz jedny mam ridsi a ty jen zahustim.. Urcite budu pect casteji. Helena

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 5. 2015 v 17:27

      Heleno, děkuji za Vás komentář 🙂 jsem ráda, že koláčky chutnaly, jsou fakt úžasné. Povidla také zahušťuji strouhaným perníkem a přesto občas stečou 🙂 teď jsem začala přidávat trochu mletého máku a to jediné mi zatím zabírá 🙂 každopádně díky za tip 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 6. 2015 v 22:12

    Dobrý večer, mám za úkol upéct svatební koláčky. Podotýkám, že poprvé v životě 🙂 Proto se chci ujistit, že jsou Vaše koláčky opravdu, ale opravdu dobré 🙂 Vím, že tu nejenom Vy píšete,jak jsou výborné, ale chci mít opravdu jistotu, že na svatbě bude vše bez chybičky.. Opravdu není potřeba je potírat vajíčkem? Nebude těsto po upečení suché? A co máčení v másle a rumu..je to u tohohle těsta možné? Asi hodně otázek, viďte? 🙂 Ale budu moc ráda, když mi na ně odpovíte.. Jindřiška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 6. 2015 v 7:45

      Jindřiško, hezký den, jak se zmiňuji nahoře v příspěvku, i já tyhle koláčky pekla před lety poprvé 🙂 a od té doby jsem jich napekla už několik tisíc, takže si troufám říct, že jsou opravdu dobré 🙂 Těsto obsahuje hodně másla, díky čemuž jsou krásně vláčné i několik dní po upečení, v žádném případě nejsou suché. Potírat vajíčkem je zbytečné, koláčky jsou hodně malé, po upečení stačí pocukrovat. Myslím, že máčet do másla a rumu je také zbytečné, to se dělá spíše u klasického kynutého těsta. Zkuste si koláčky udělat na zkoušku jen z poloviční dávky, třeba jen s jednou náplní a ochutnejte, abyste mohla posoudit 🙂 zatím ale opravdu všem chutnaly. Případný další dotaz Vám ráda zodpovím. Hezký den. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 6. 2015 v 8:51

    Dobry den Pani Milo, zkousela jste pect tyhle kolacky se susenym drozdim? Pokud ano, kolik suseneho drozdi je potreba? A jsou stejne dobre? Dekuji, Terka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 6. 2015 v 9:26

      Terko, zdravím Vás, bohužel sušené droždí v tomto receptu vyzkoušené nemám, používám vždy jen čerstvé. Na každém sáčku ale obvykle bývá návod, kolik použít. Na netu jsem našla přepočet, který uvádí, že místo 100 g čerstvého droždí se použije 40-50 g sušeného, ale vyzkoušené to nemám. Třeba se přidá někdo do diskuze a poradí 🙂 hezkou sobotu. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 7. 2015 v 22:14

    Dobrý večer, jsem tu s další otázkou.. 🙂 Tušíte kolik ks koláčků vyjde na 1kg? Předem děkuji za odpověď. Jindřiška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 7. 2015 v 6:43

      Jindřiško zdravím Vás, mě vychází do jednoho kila asi 120 – 130 koláčků. Nicméně hodně záleží, jak silné válíte těsto a kolik náplně dáváte 🙂 Mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
      • Dana
        26. 9. 2023 v 10:26

        Dobrý den mám takový dotaz prosím jak dlouho vydrží čerstvé ? Máme svatbu v sobotu 14.10 a péct koláčky chceme 7.10 v sobotu ale mám obavy aby vůbec do že doby vydrželi děkuji za odpověď

        Odpovědět
        • Míša Landová
          27. 9. 2023 v 8:36

          Já osobně bych pekla tak 2-3 dny předem, ten týden už je celkem dost. Bude potřeba skladovat v chladu, kvůli náplním.

          Odpovědět
  • Anonymní
    14. 8. 2015 v 9:58

    Ahoj Mílo,chci se zeptat jestli by šlo toto těsto zadělat v pekárně a jak dlouho ho tam nechat ?Děkuji za radu Marie

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 8. 2015 v 12:13

      Zdravím Marie, s pekárnou bohužel nemám žádné zkušenosti, ale zadělat těsto by se tam podle mě myslím dalo. Pak bych ho ale hned vyndala a dala do lednice, protože tohle těsto se nenechává kynout … Hezký den. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 9. 2015 v 14:09

    Zdravím Mílo, právě jsem dopekla vaše koláčky . Zkusila jsem potěšit děti než se vrátlily ze školních lavic a uuuuuspěch senzace, koláčky jsou senzační, lahodné uplně se rozplývají. Dělala jsem jen poloviční dávku s tvarohem a bomba. Díky díky za krásný stránky a za skvělý dobroty. Zas budu muset na dlouhou procházku protože ty vaše dobroty to je o linii. Díky Irča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 9. 2015 v 16:02

      Irčo, pěkný den a děkuji 🙂 ráda slyším, že koláčky měly úspěch, jsou opravdu moc dobré 🙂 a děti si je zaslouží, když dneska "musely" zase do školy 🙂 jojo sladké je trochu útok na linii nás všech, ale zase zpříjemní člověku život 🙂

      Odpovědět
  • Nela Procházková
    20. 9. 2015 v 11:19

    No ty teda jsou!! Svatební koláčky já nejím, ale tyto bych klidně i ochutnala 😀

    Nela z Beauty Charm

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 9. 2015 v 11:21

      Díky 🙂 tyhle opravdu za ochutnání stojí 🙂 a troufám si říct, že by jen u ochutnání nezůstalo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 11. 2015 v 17:40

    Sú to najlepšie svadobné koláčiky aké som kedy piekla, veľká vďaka za recept

    Iveta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 11. 2015 v 19:04

      Iveto, moc děkuji 🙂 jsem ráda, že koláčky mají takový úspěch 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 1. 2016 v 16:46

    Díky moc za inspiraci. Slavili jsme s manželem narozeniny (oba 40 let) a potřebovala jsem připravit pro naše přátele něco sladkého. Svatební koláčky mi přijdou moc složité ale tenhle recept je super. Pekla jsem ho poprvé (manžel mi i s dcerou říkali, že jsem blázen, když peču tento recept poprvé a hned na oslavu, ale peču ráda, tak jsem do toho šla) a měla jsem obrovský úspěch, celý večer jsem slyšela jen samou chválu. Takže ještě jednou díky.Jola

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 1. 2016 v 17:12

      Milá Jolo, to já děkuji, že jste vložila důvěru do mého receptu :)) a moc mě těší, že měly koláčky takový úspěch 🙂 přeju vše nejlepší a doufám, že zkusíte i nějaký další recept 🙂 mějte se fajn. Mila

      Odpovědět
  • alice2
    17. 4. 2016 v 22:54

    Dobrý večer Milo, tentokrát i mně se přihodilo, že budu poprvé připravovat svatební koláčky a tak jsem si hned vzpoměla na vaše opravdu krásné koláčky. Vůbec nevím, zda to zvládnu, ale zkusím s vašim jako vždy podrobným postupem. Měla bych ale ještě pár dotazy – zda byste mi prozradila jakou zdobicí špičku jste stříkala tvaroh? Tvarohová náplň je efektně plastická a prosím kolik tvarohu bych měla mít, pokud bych z vámi uvedené dávky pekla jen tvarohové? Poslední dotaz se týká konečné úpravy. Svatebčané chtějí , abych , jak už někdo uvádí výše hotové koláčky nahoře pokapala máslem s rumem a cukrem. Je to tady krajové (plzeňsko) a budu jim muset vyhovět, nezkazím tím koláčky? Moc a moc děkuji předem za vaši radu, vaši laskavost a čas. Alice

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 4. 2016 v 7:19

      Alice, dobrý den, děkuji, že jste si vzpomněla právě na "moje" koláčky 🙂 musím říct, že jsou opravdu vynikající a zatím mě nikdy nezklamaly. S těstem se dobře pracuje, nelepí, netrhá se, takže to určitě zvládnete. I tak bych ale doporučila zkusit si udělat pár koláčků předem jen tak nanečisto 🙂 myslím, že jsem tvaroh stříkala řezanou trubičkou, špiček mám totiž několik a ne vždy sáhnu po stejné, zkuste Wilton 1M nebo nějakou podobnou. Tvarohy by myslím měly stačit čtyři, ale když tak si přiděláte. Záleží, jak hodně náplně budete na koláček dávat.
      Tyhle koláčky vždy jen hodně cukruji po upečení. Těsto je tak trochu podobné lineckému těstu, takže hned po upečení jsou krásně křehké, další dny pak vláčné. Pokapání rumem u nich nemám vyzkoušeno, nevím co to s nimi udělá. Tenhle způsob konečné úpravy dělám u klasických kynutých koláčů, kdy se těsto nechává kynout. Takže bych opět doporučila na pár kouscích vyzkoušet a uvidíte 🙂 myslím, že když se to pokape jen lehce, tak by to nemělo uškodit 🙂
      Držím palce, ať se koláčky povedou a dejte mi pak vědět. Mila

      Odpovědět
  • alice2
    18. 4. 2016 v 19:03

    Milá Mílo, mnohokrát děkuji za nezištné rady podané s laskavostí. Špičku určitě vyzkouším a vašich koláčcích, které jsou tak excluzivní a věřím, že tak i chutnají. Jakmile je vyzkouším, dám vám vědět. S úctou Alice

    Odpovědět
  • Unknown
    22. 4. 2016 v 9:43

    Dobrý den, také mám v plánu vyzkoušet vypadají úžasně. Jen má jednu otázku. Když bych pekla z poloviční dávky, budu půlit i dávku krásku? Tedy 15 g kvasnic, polovinu mléka a cukru? Děkuji za radu. Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2016 v 10:02

      Lenko, zdravím, určitě je zkuste, jsou moc dobré 🙂 Ano, pokud budete péct poloviční dávku, tak všeho jen půl, přesně jak píšete. Troufám si říct, že příště budete péct z celé dávky 🙂 dají se dobře i zamrazit. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 5. 2016 v 17:32

    Dobrý večer Mílo, včera jsem vyzkoušela Vaše koláčky. Luxusní! Snědli jsme celou dávku skoro za jeden den, jsou opravdu vynikající.. Zkoušela jsem ořechové, tvarohové a povidlové, příště se pustím i do makových. Syn (5 let) je chce péct hned zítra 🙂 Děkuji i za Vaše jiné recepty, vyzkoušela jsem toho už dost, a všechno moc dobré a chutné,Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 5. 2016 v 18:40

      Petro, hezký večer, moc děkuji za komentář 🙂 vůbec se nedivím, že jste je tak rychle snědli, jsou to takové jednohubky 🙂 myslím, že všechny náplně jsou skvělé, nejlepší je při konzumaci střídat :)) děkuji za důvěru v mé recepty a budu se těšit na další komentář. Mila

      Odpovědět
  • Unknown
    24. 5. 2016 v 1:05

    Vypadaji uplne luxusne, taky vyzkousim co nejdrive!!!!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 5. 2016 v 6:57

      Děkuji 🙂 určitě zkuste, jsou moc dobré 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 6. 2016 v 10:39

    Dobrý den. Od známé jsem dostala kontakt na Vaše emailové stránky s tipem na svatební koláčky a musím říci, že jsou vynikající. Těsto je skvělé, krásně se s ním pracuje, dobře se peče…. Upečené koláčky vypadají luxusně a vydrží dlouho měkké. Ráda bych Vám poděkovala a popřála hodně inspirace a spoustu dobrot :-). Určitě Vaše stránky budu nyní častěji vyhledávat :-). Zdenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 6. 2016 v 13:08

      Zdenko, hezký den, děkuji za Vaši chválu na koláčky, musím souhlasit, jsou vynikající 🙂 budu ráda, pokud Vás zaujmou i další recepty a občas na blog zavítáte 🙂 Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      6. 6. 2016 v 11:28

      Míšo :-), Váš recept na koláčky si už vyžádalo více kolegyň. Takže budete mít i větší návštěvnost. Vzala jsem "pár" na ochutnávku. Jinak už je po svatbě a všichni pěli chválu na koláčky :-). Líbila se jim i malá velikost. No a další kolegyně mě požádala, jestli bych jí neupekla koláčky na oslavu narozenin…:-). Takže velký úspěch a díky patří Vám. Ať se Vám jen a jen daří…těším se na Vaše další nápady a dobroty. Zdenka

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 6. 2016 v 12:51

      Zdenko, moc děkuji 🙂 to jsou samé dobré zprávy, koláčky jsou prostě skvělé. Jsem vděčná, že jsem před lety tento recept získala a mohu tak šířit dál 🙂 mějte se fajn a hodně spokojených strávníků, nejen na koláčky 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    17. 6. 2016 v 21:16

    Hledala jsem nějaký rychlý recept na svatební koláčky (peču si je sama, tak ať se nepředřu) a narazila na ten váš. Dneska jsem je udělala na zkoušku a nikdy už jiné dělat nebudu. Jsou prostě nepřekonatelné! Děkuji moc 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 6. 2016 v 7:56

      Těší mě, že mají koláčky úspěch a jsem ráda, že jste můj blog objevila, děkuji 🙂 Doufám, že Vás v budoucnu zaujme i nějaký další recept 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Zdenka
    18. 9. 2016 v 19:06

    Dobrý den, nyní jsem objevila Vas recept :-). Ráda bych Vaše koláčky upekla do skolky pro děti. Jen jsem se chtěla zeptat. Máte vyzkousene koláčky s tvarohem z vaničky? Ziju v Německu a tady jiný neprodávají :-(. Tak si teď nevím rady. Syn má přinést něco typicky českého a tak si myslim, ze svatební koláčky budou perfektní. Tady je nikdo nezná. Jen jsem je také nikdy nepekla, tak doufám, že se mi podaří. Děkuji a budu se těšit Zdenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 9. 2016 v 19:45

      Zdenko, zdravím Vás do Německa 🙂 je velmi milé, že se moje recepty dostanou i do zahraničí 🙂 koláčky jsou opravdu skvělé a myslím, že je zvládnete, s těstem se pracuje dobře, vyvaluje se jako třeba linecká kolečka. Tvaroh ve vaničce jsem kdysi zkusila a hrozně tekl, ale mám radu, nechte ho přes noc vykapat v plátěném ubrousku nebo kapesníku, zavažte jako raneček a zavěste třeba na vařečku do vyšší mísy, kam bude voda kapat. Tvaroh se tak zbaví přebytečné vody a bude hezky hustý. Budete ale potřebovat větší množství tvarohu, protože po odkapání ho bude míň 🙂 věřím, že se koláčky povedou a budu moc ráda, když mi dáte vědět 🙂 Míša

      Odpovědět
    • Zdenka
      20. 9. 2016 v 11:53

      Dobrý den Míšo, velice Vám děkuji za radu. Určitě to vyzkouším. Včera jsem ještě sháněja nějaký tvaroh podobný tomu našemu v kostce, aby nebyl vaničkový. Ale je to fakt něco … No, zkusím to a uvidím. Už se na ně těším! 😀 – určitě Vám napíši, jak to dopadlo.

      Odpovědět
    • Zdenka
      20. 9. 2016 v 11:55

      A je lepší jogurt nebo majonéza?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 9. 2016 v 12:10

      Zdravím Zdenko, ano, s těmi surovinami je to někdy těžké 🙂 Je možné, že třeba vaničkový tvaroh v Německu neobsahuje tolik vody jako u nás, ale každopádně to odkapání ničemu neuškodí.
      Jinak do těsta je jedno, zda dáte jogurt nebo majonézu, ve výsledku v tom rozdíl není 🙂 používám obvykle to, co mám doma po ruce.
      Mějte se fajn a ať se koláčky podaří. Míša

      Odpovědět
    • Zdenka
      20. 9. 2016 v 17:52

      Děkuji! 😀

      Odpovědět
    • Zdenka
      25. 9. 2016 v 20:36

      Ještě jednou děkuji za recept! Koláčky jsou výborné! Tvaroh jsem nechala odkapat přes noc v ledničce a opravdu to pomohlo. Navíc jsem byla překvapená, kolik vody tam bylo. Skvělé, děkuji. Tak teď se ještě naučit buchtičky se šódo a už nebudu mít z droždí strach 😀

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 9. 2016 v 7:56

      Zdenko, tak to jsem moc ráda, že se koláčky povedly :)) ano, překvapivě kupujeme s tvarohem i dost vody :)) Také jsem se dříve kynutého těsta bála, ale stačí mít dobrý recept. S buchtičkami Vám bohužel neporadím …. mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Petra BM
    8. 10. 2016 v 12:14

    Pěkný den Míšo, opět jeden z vyzkoušených receptů. Koláčky jsem dělala dcerce do školky a jen se po nich zaprášilo. S těstem se skvěle pracuje, stříkání náplně je skvělé.
    Jediné co bych dodala v komentářích je, kolik nádivky je potřeba na jednu várku koláčků např. v případě tvarohových jsem dělala nádivku z trojnásobné dávky. Nebo je to myšleno, že na jednu várku je potřeba mít dle receptu celkem 4 nádivky? Díky moc Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 16:42

      Péťo, díky 🙂 tyhle koláčky zatím nikdy nezklamaly 🙂 já obvykle dělám více nádivek najednou, máme rádi více chutí. Nedokážu přesně odhadnout, na kolik která náplň vychází, ale třeba u tvarohu mi to vychází stejně jako Tobě, tj. trojitá náplň na celou dávku těsta 🙂 koláčky budu pećt v nejbližší době, tak si zkusím poznamenat i ty další náplně 🙂

      Odpovědět
    • Petra BM
      11. 10. 2016 v 17:36

      Ano Míšo, děkuji. Já je určitě nepekla naposledy :). Aspoň pro představu je fajn vědět, kolik surovin si má člověk připravit. Pěkný den Peťa

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 1. 2017 v 8:51

    Dobrý den,objevila jsem Váš recept na koláčky a chci ho vyzkoušet s předstihem před sestřinou svatbou. A chtěla jsem se zeptat jak dlouho myslíte,že se dají před svatbou upéct. Když je svatba v sobotu jestli by nebylo brzy je upéct ve čtvrtek? Moc děkuji za odpověď Helča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 1. 2017 v 15:47

      Helčo, zdravím Vás, tyhle koláčky jsou hezky vláčné i několik dní po upečení, takže čtvrtek by měl být dostačující. Já obvykle peču den předem 🙂 ale pokud budete péct zkušební várku ještě před svatbou, což vřele doporučuji, sama uvidíte, jak chutnají další dny 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 2. 2017 v 20:42

    Koláčky jsou úžasné, peču z bezlepkové mouky a jsou perfektní hned po upečení

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 2. 2017 v 7:33

      Skvělé, že to jde i z bezlepkové mouky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 3. 2017 v 17:34

    Dekuji:) dekuji za uzasny recept, kolacky jsou senzacni a jednoduche na pripravu, meli velky uspech, zmizeli do posledniho..jen uvedena davka testa mi vysla asi na 136 kolacku.. kazdopadne jine svatebni uz delat nebudu:) Jste poklad, opravdu:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 3. 2017 v 19:08

      Moc děkuji 🙂 jsem ráda, že koláčky opět nezklamaly 🙂 zřejmě jste použila větší vykrajovátko nebo měla silnější těsto 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 3. 2017 v 3:03

    ano nejspis bylo o trosku vetsi..:) jinak jeste jsem chtela zminit, ze povidla take zahustuji pernikem ale predtim je vzdy trochu svarim v kastrulku..jeste o malinko zhoustnou a po vychladnuti skvele drzi tvar.. Zatim se mi nestalo, ze by se roztekla:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 3. 2017 v 7:42

      Děkuji za tip na přípravu povidel 🙂 zkusím ještě to provaření, ale myslím, že jsou dost hustá, bohužel ani perník mi nepomáhá 🙂 z těchto malých mi vždycky trochu stečou. Pěkný den.

      Odpovědět
  • Anonymní
    25. 4. 2017 v 7:19

    Dobrý den Miso. Chci zkusit Vaše kopačky,ale mám dotaz. Potřebuji je na neděli,ale musela bych je péct již ve ct rtek…vydrží do neděle??? Jak popřípadě nejlépe uchovat? Moc diky Zdenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 4. 2017 v 7:44

      Zdenko, zdravím, koláčky jsou několik dní dobré a vláčné, takže těch pár dnů by měli v chladu vydržet. Já osobně bych se přikláněla k zamražení … mám vyzkoušené a jsou pak jak čerstvé 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    27. 4. 2017 v 13:06

    Moc dobré koláčky, netradiční způsob přípravy, bylo jich opravdu dost a mizí rychle.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 4. 2017 v 14:21

      Lucie, moc děkuji, ano koláčky jsou takové jednohubky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 4. 2017 v 21:34

    Moc dekuji za skvely recept. Kolacky jsou naprosto luxusni. Dnes jsem pekla pro kamaradku na svatbu a zitra budu pect jeste pro rodinku ke kave.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 4. 2017 v 13:51

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Lída
    2. 5. 2017 v 16:35

    Dobrý den Paní Milo,včera jsem dělala Vaše koláčky,jsou fantastické,kynutá těsta mě zrovna příliš nebaví a druhý den už mě osobně nechutnají.Jsou poměrně nebezpečné, protože jíte jeden za druhým :)Jsem moc ráda,že jsem Váš recept objevila,moc děkuji.S pozdravem Lída.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 5. 2017 v 19:34

      Lído, zdravím a moc děkuji 🙂 tyhle koláčky jsou opravdu sázka na jistotu, zatím ještě nikdy nezklamaly 🙂 a máte pravdu, jsou hodně jedlé 🙂

      Odpovědět
  • Ivča
    19. 6. 2017 v 20:20

    Dobrý večer paní Milo, ja z podobneho těsta (méně másla) pecu mechurky. Na vyvaleny ctverecek dam napl a cipky ctverce smacknu k sobe. Recept po babicce. Dnes jsem zkusila vase kolacky a jsem z nich nadsena. Jsem zvykla pect kolace z klasickeho kynuteho testa, ktere jsou casove mnohem narocnejsi. Zitra mame s holkama a detmi piknik,tak doufam,ze budou chutnat vsem. Zvolila jsem ctyri naplne. A tezko rict, ktere jsou lepsi. Povidla si delam doma a krasne drzela i jablecna i svestkova. Pristi tyden ma syn narozeniny,tak budu pect detem do skoly. . Dekuji za prekrasny blog. Jdu k Vam jeste hledat inspiraci na dort. Ivča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 6. 2017 v 11:18

      Ivčo, zdravím Vás, ano, tyhle koláčky jsou opravdu skvělé, zatím ještě nezklamaly 🙂 souhlasím s Vámi, také dělám vždy více náplní a těžko říct, která je lepší. Jinak jsem ráda, že se blog líbí a věřím, že najdete inspiraci i na dort 🙂 pěkný den. Mila

      Odpovědět
  • Deni
    22. 6. 2017 v 20:50

    Pekny den, kolacky uz mam za sebou:) jablecne jsou vyborne ale tvaroh mi nejak druhy den ztuhnul a je nejaky tuhy a zvykavy, nevite co to? A mohu se zeptat jak je nejlepe skladovat? Moc moc dekuji za krasny recept:)
    Deni

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 6. 2017 v 5:31

      Deni, zdravím, u tvarohu mě napadá jedině, zda v něm nebylo moc pudingového prášku … a záleží také na druhu tvarohu, výrobci … některé tvarohy jsou vice vláčné, jiné sušší …
      Já koláčky obvykle skladuji v krabici v chladnější místnosti nebo v lednici, vydrží vlácné a dobré několik dní 🙂

      Odpovědět
  • ivana.gontkova
    30. 6. 2017 v 18:06

    120 svadobných….. výborný recept. Tvarohovo čučoriedkové a makovo ríbezľové, aby sme to mali v letnom štýle.
    Ďakujem

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 7. 2017 v 6:50

      Skvělé, děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Eva
    17. 7. 2017 v 20:25

    já mám recept také na výborné koláčky, které jsou zadělávané šlehačkou, je to velice starý recept, ještě po mé babičce, ale velice ráda vyzkouším tyto, vypadají úžasně a práce s nimi je asi o dost snažší

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 7. 2017 v 19:14

      Evo, děkuji, určitě zkuste 🙂 a nechcete se podělit o recept po babičce? 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    2. 8. 2017 v 12:20

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    Odpovědět
  • Unknown
    13. 8. 2017 v 15:04

    Dobrý den, dnes jsem zkoušela své první svatební koláčky, avšak úplně jiný recept než tento. Kamarádka se mi za dva měsíce vdává a já slíbil koláčky. Takže přemýšlím, že ještě vyzkouším Váš recept, neboť ty dnešní se mi vůbec nelíbí. Chci se jen zeptat, jaký tvaroh používáte na náplň ?? Vybrala jsem asi špatný a nějak mi to nedrží … Děkuji moc za odpověď. Eliška.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 8. 2017 v 19:01

      Eliško, zdravím, recept mohu vřele doporučit, koláčky měly úspěch nejen na svatbách 🙂 na pečení je ideální tvaroh balený v kostce (jako máslo), ne ten vaničkový, ten je příliš tekutý 🙂 moje oblíbená značka je od Moravie, červený obal.

      Odpovědět
    • Unknown
      14. 8. 2017 v 11:30

      Děkuji moc za odpověď. Příští víkend vyzkouším. Ještě se chci zeptat, jak dlouho před svatbou je mohu péct? Dohodly jsme se s kamarádkou, že ty tzv "zvací" koláčky dělat nebudeme, pouze upečeme na hostinu. Tak abych věděla kdy je péct, aby stále byly měkké, budu totiž péct ještě muffiny, tak abych si to nějak naplánovala. Děkuji. S pozdravem Eliška 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 8. 2017 v 12:40

      Koláčky vydrží vláčné několik dní, nicméně doporučuji upéct max. dva dny předem 🙂 jinak se dají také velmi dobře zamrazit 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      14. 8. 2017 v 19:48

      Super, děkuji moc za odpověď. Snad se mi vydaří 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 9. 2017 v 10:39

    Dobrý den, včera jsem pekla koláčky podle vašeho receptu a musím se přidat k ostatním. Jsou prostě úžasný. Určitě jsem je nepekla naposled. Děkuji Eva 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 9. 2017 v 17:50

      Evo, děkuji 🙂 jsem ráda, že mají koláčky dalšiho příznivce 🙂 zaslouží si to 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 9. 2017 v 15:46

    Zrovna jsem dopekla koláčky. Jsou výborné a to jsem je ani nedělala z másla ale pouze z Hery. Koláčky mi mizely po rukama �� Ještě mám pro vás typ na povidlovou náplň. Místo perníku jsem dala rozmixovane piškoty a přidala trochu bílků. Náplň krásné na koláčích držela ��

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 9. 2017 v 19:47

      Tak to mě těší, že koláčky chutnají 🙂 chápu, že dnešní cena másla je vysoká a tak se občas volí levnější varianty 🙂 pro mě je jeho ale chuť nezaměnitelná 🙂 děkuji za tip na povidla, určitě vyzkouším 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 10. 2017 v 16:07

    Právě jsem je dopekla a musím říct, že nemají chybu. Ujedla bych se jich 🙂 Ještě teplé jsou top .) Díky díky díky….jen ten tvaroh mám víc rozteklý – více pudink. prášku?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 10. 2017 v 8:42

      Ano, jsou velmi jedlé 🙂 použila jste tvaroh v kostce?

      Odpovědět
    • Anonymní
      14. 10. 2017 v 10:20

      Ano použila právě…je ale pravda, že jsem té náplně tam dala fakt hodně…to mi rádi.

      Odpovědět
  • Unknown
    21. 1. 2018 v 17:53

    Pekla jsem je podruhé. Jsou prostě luxusní a budu je v září péct dceři na svatbu. Děkuji za skvělý receptík😊

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 1. 2018 v 19:22

      Skvělé, díky 🙂 na svatbu jsou jako dělané 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    26. 1. 2018 v 15:58

    Tak teď jsem znova zadělala těsto a sedla k tabletu, abych si ještě jednou přečetla celý váš článek s receptem, abych zjistila, že jsem všechno dělala špatně :). Těsto jsem dala do tepla vykynout a máslo rozpustila v kastrulku. Přesto byli luxusní 🙂 posílám odkaz kde je fotečka. Zkouším znovu a znovu špatně 😂😂😂😂

    plus.google.com/102460386154521989481/posts/fmbmNhU3a8e

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 1. 2018 v 9:16

      Jano, vidíte, když dva dělaji totéž, není to totéž 🙂 koláčky máte pěkné, ale právě dost nakynuté 🙂 tyto by bý neměly. Nicméně pokud Vám takto chutnají, není důvod měnit postup 🙂 pěkný vikend.

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2018 v 10:47

    Dobrý den,
    paní Mílo moc děkuju za báječný recept. Neteř si přeje vázané koláčky, vyzkoušela jsem je tedy z těsta z vašeho receptu a jsem nadšená, vážou se perfektně, drží a chutnají božsky. Recept mi trochu připomněl koláčky z těsta kynutého pod vodou, ovšem u toho vašeho odpadá matlavá fáze, ta nejhorší :-)) Několik koláčků se mi podařilo zachránit a šoupnout do mrazáku, po 14 dnech jsou pořád výborné. Ještě jednou moc děkuju, jste báječná.
    Drahuše Gallatová

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 4. 2018 v 14:15

      Drahuško, moc děkuji za komentář 🙂 ano, těsto je super, krásně vláčné i řadu dní a moc dobře se s ním pracuje 🙂 v mrazáku vydrží i déle, jen je musíte dobře schovat 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      6. 4. 2018 v 23:11

      :-))) No ano, na krabičku jsem napsala ,,guláš", na ten naštěstí chuť neměli. Koukala jsem, že padaly i otázky na máčení v rumu. Koláčky jsem hned po upečení, ještě na plechu, potřela rumovým máslem, to pro tu vůni, a zůstaly krásně vláčné, nerozmáčely se.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 4. 2018 v 7:13

      Tyhle koláčky jsou skvělé i bez máčení do rumu a vláčné vydrží díky vysokému podílu másla 🙂 nicméně rumu není nikdy dost :))

      Odpovědět
  • Hanka
    17. 8. 2018 v 15:31

    Dobrý den,
    před 14 dny jsem pekla na svatbu dceři celkem 20 kg koláčů. Bylo to asi 3500 kusů.Mám trochu jiný recept než vy, ale ten váš vypadá taky lákavě.
    Koukala jsem na příspěvky pod receptem a asi před 4 roky jste se ptala na nějaký fígl, aby netekla švestková povidla. Peču už léta a vždycky jsem s tím bojovala různě, zahušťovala perníkem a podobně a nikdy to nebylo ono. Před tou svatbou jsem to riskla a vymyslela následují a velmi jednoduchý fígl, který úžasně pomohl. Koupila jsem sušené švestky, ty jsem umyla, umlela na mlýnku na maso a vmíchala jsem je do povidel, trochu rumu skořice a bylo hotovo.Je pravda, že se to prodraží, ale výsledek byl vynikající. Dala jsem na jeden kelímek povidel asi 20 dkg švestek. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 8. 2018 v 12:08

      Hanko, děkuji za radu ohledně povidel 🙂 určitě v budoucnu někdy vyzkouším 🙂 také už mě napadlo udělat si přímo povidla jen se sušených švestek, aby byla krásně hustá a pevná 🙂 Ať se daří 🙂

      Odpovědět
  • Katka
    15. 11. 2019 v 16:33

    Dobrý den, přidávám se k ostatním. Děkujeme za recept, koláčky jsem taky zkoušela a jsou skvostné. Mějte se fajn. Katka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 11. 2019 v 20:33

      Díky za recenzi 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 4. 2020 v 10:38

    Dobrý den, nemáte prosím odhad, kolik tvarohu na náplň, pokud chci dělat z celé dávky jen tvarohové? Děkuji, Alena

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 4. 2020 v 19:35

      Dlouho sem je nepekla, ale matně si pamatuji, že jedním tvarohem jsem naplnila ca. 70 koláčků.

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 5. 2020 v 11:17

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, zda je možné udělat si těsto den dopředu, nechat ho v lednici přes noc a péci až druhý den. Neovlivní to výsledek? Děkuji, Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 5. 2020 v 15:45

      Jano, s těstem se musí pracovat hned po zadělání, nenechává se kynout. Pokud byste si ho udělala den předem v lednici Vám příliš nakyne a tyhle koláčky už z něj neuděláte 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    31. 5. 2020 v 17:07

    Dobrý den.
    Potřebovala bych koláčky napéci s předstihem a nechci je mrazit. Ráda bych se zeptala kolik dní před svatbou bych mohla koláčky upéci, aby byly stále vláčné. Děkuji za odpověď Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 6. 2020 v 16:47

      Koláčky vydrží vláčné několik dní, ale já osobně je mám nejradši čerstvé. Určitě není dobré péct několik dní předem, to je lepší varianta je zamrazit.

      Odpovědět
    • Unknown
      3. 6. 2020 v 19:43

      Děkuji za odpověď Dana

      Odpovědět
  • Iveta
    19. 5. 2021 v 6:13

    Dobrý den paní Míšo, chci se s vámi podělit o zkušenost ohledně dotazu na ponechání těsta v lednici… Včera jsem pekla, ale musela jsem to z časových důvodů risknout a péct část kolacku ráno po zadelani a část večer, takže těsto bylo dobrých 8 hodin v lednici… Vůbec nic se nestalo, ani to nevykynulo a koláčky jsou stejně výborné… Mám recept na hodně podobné těsto a to se také nechává v lednici dokonce přes noc, ale chtěla jsem vyzkoušet to vaše, vyhovovalo mi vahově, nechtělo se mi přepočitavat půl dávky…

    Odpovědět
  • Iveta
    30. 5. 2021 v 16:19

    Dobrý den paní Míšo, dnes jsem znovu pekla tyhle koláčky a chci se s vámi opět podělit o zkušenost, tentokrát ohledně povidel, jelikož mám podobný problém jako vy, u tehle koláčku stekaji.. Paní zde radila smíchat povidla s umletymi sušenými svestkami, ale bohužel nenapsala přesný poměr, já jsem dala na sklenici povidel 200g sušených švestek, což byl jeden sáček, ale nevím jestli to nebylo moc.. Je pravda, že povidla nestekla, nicméně konzistence byla úplně jiná, dost se to lepí na zuby a manžel prohlásil, že je rád, že ještě nemá protezu, jinak že by mu vypadla 😀.. Budu ráda, když napíšete jestli a jak jak jste byla úspěšná vy… Popř. nějakou novou fintu fňň.. Moc díky, vaše věrná obdivovatelka Iveta

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 5. 2021 v 20:40

      Iveto, děkuji za tipy 🙂 Já tyhle malé teď dlouho nepekla a u velkých s povidly problém nemám 🙂

      Odpovědět
  • Martina
    17. 6. 2021 v 19:32

    Dobrý večer Míšo, obracím se na vás s prosbou o radu. Již po několikáté jsem pekla tyto úžasné koláčky, ale neustále bojuji s tvarohem. Používám zásadně tvaroh v alobalu a přesný rozpis ostatních surovin a vždy se mi rozteče. Také bych chtěla docílit vzhledově tak krásných tvarohových koláčků jako máte vy. Nevíte prosím, v čem by mohl být problém? Děkuji Martina P.S. Moc děkuji za vaše dokonalé recepty 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 6. 2021 v 7:01

      Martino, také používám jen tvaroh v kostce a už jsem jich za ta léta vyzkoušela hodně a nikdy jsem s žádným neměla problém. Zkuste dát místo celého vejce jen žloutek, zřejmě máte směs příliš řidkou. Případně zkuste jinou značku tvarohu 🙂

      Odpovědět
  • Eva
    17. 8. 2021 v 19:26

    Dobrý den objevila jsem vás recept a chtěla jsem se zeptat. Potřebuji koláčky péct na víkend. Jak dopředu mohu péct? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 8. 2021 v 22:34

      Já osobně je mám nejradši čerstvé, ale vydrží několik dní vláčné a dobré.

      Odpovědět
  • Eva Marková
    19. 10. 2021 v 8:46

    Zdravím Míšo,
    tak jsem pekla vaše koláčky na svatbu mého syna a byly super a krásně vláčné i pár po pár dnech skladování /né že by nám zbyly/ , rozdali jsme jich opravdu hodně a všem moc chutnalo a sklidili jsme samou chválu 🙂 ,
    pekli jsme celý den a z 5,5kg mouky , pro jistotu jsem těsta zadělávala postupně a šlo nám to skvěle od ruky, s tímto těstem se krásně pracuje a koláčky nám vyšly jeden jako druhý, …. i já měla trochu problém s povidlovou náplní ,
    takže dnes pro velký úspěch budu péct znova ještě i na hostinu a věřte, že se na tu práci těším…
    Zatím vše co jsem dělala podle Vašeho blogu bylo super… děkuji za Vaše recepty a krásně popsané postupy, to to pak jde úplně samo. 🙂
    Zdravím Vás
    Eva Marková

    Odpovědět
  • Lenka
    4. 11. 2021 v 20:43

    Dobrý den Míšo,šlo by toto těsto použít na Sv.Martinské rohlíčky?

    Odpovědět
  • Pavlína Havlanová
    11. 4. 2022 v 0:21

    Milá Míšo, děkuji za recept na koláčky. Brácha mě požádal o svatební pečení, sice chce právé moravské, ale rozhodně upeču i ty Vaše. Povidla si dělám sama. Na koláčky mám velice dobrou zkušenost s povidly pečenými v troubě. Z koláčků nevytečou a jsou hustá tak akorát. Vám děkuji za recept, budu brzy zkoušet.

    Odpovědět
  • Hanka
    24. 4. 2022 v 16:19

    Dobrý den. Všimla jsem si, že do tvarohu, aby nevytekl dáváte pudingový prášek. Já jsem kdesi četla, že výborná je kokosová mouka. Od té doby, kdy jsem ji vyzkoušela, už nepeču jinak. Tyhle svatební koláčky určitě vyzkouším. Děkuji Hanka

    Odpovědět
  • Šárka
    12. 5. 2022 v 12:46

    Dobrý den. Zítra se chystám na koláče. Ráda bych i jablečné, povidla ale nemám, jen čerstvá jablka. Šla by použít i ta, nastrouhaná samozřejmě? Anebo je to moc vody a nedopadlo by dobře? Eventuálně jen jablka rychle rozvařit a zahustit škrobem? Piškoty? Bude fungovat? Děkuji za radu 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 5. 2022 v 16:57

      Koláčky jsou velmi malé a jen strouhaná jablka by na nich asi dost dobře nedržela a pouštěla vodu. Zkuste si z čerstvých jablek svařit povidla 🙂 obvykle ani není nutné ničím zahušťovat.

      Odpovědět
  • Petra
    18. 5. 2022 v 11:05

    Přeji krásný den a děkuji za úžasnou inspiraci 🙂 svatební koláčky mám moc ráda, tak proč si je neupéct jen tak, že. Vyzkoušela jsem, jen jsem nahradila máslo olejem, protože u nás se máslo vůbec nejí a nemohla jsem sehnat perník na strouhání, tak jsem použila k povidlům rozdrcené cornflakes. Všechno dopadlo skvěle a koláčky jsou pryč 🙂 Ještě jednou moc děkuji a přeji krásné dny.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 5. 2022 v 11:18

      Děkuji 🙂 jen mě překvapil ten olej, protože másla je v těstě poměrně velké množství a neumím si to dost dobře představit …

      Odpovědět
      • Petra
        22. 5. 2022 v 16:41

        Také jsem se toho bála.. u sladkých receptů je to občas výzva.. Vždy dávám oleje o dost méně. Zkoušela jsem proto udělat pouze z třetiny, kdyby to nevyšlo 🙂 na tu třetinu jsem použila 170g mouky a 60g olivového oleje a vyšlo to 🙂 Teď tedy zkouším muffinové pečené koblížky, také s olejem a rovnou z dvojité dávky, tak snad to klapne :)) na potírání zkusím mléko s rumem, tím potírala buchty kamarádky babička, tak to otestuju.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          23. 5. 2022 v 10:57

          Tak jsem zase o něco chytřejší 🙂 do kynutého těsta dávám olej běžně, takže tam to bude v pohodě 🙂

          Odpovědět
          • Petra
            26. 5. 2022 v 13:34

            Měla jste pravdu, koblížky dopadly super, moc děkuju za skvělé recepty 😊

  • Pavlina
    2. 6. 2022 v 17:43

    Dobrý den prosím odhadem kolik kolacku z jedné dávky uděláte?

    Odpovědět
  • Jana
    20. 6. 2022 v 16:02

    Dobrý den,
    recept na tyto koláčky jsem na vašich stránkách objevila náhodou a jelikož se mi líbil, vyzkoušela jsem ho na dámskou víkendovou akci. Koláčky se povedly a jelikož jedna ze zúčastněných dam byla budoucí nevěsta, dopadlo to tak, že jsem je pekla o 3 měsíce později znovu a už rovnou na svatbu 🙂
    Recept je skvělý a koláčky podle něj zvládne každý.
    Do povidel přidávám strouhaný perník, do tvarohu vanilkový puding a neroztekly se ani jedny.
    Chválil každý, kdo ochutnal 🙂
    Moc děkuji za skvělý recept a to nejen na koláčky.
    Moc vám fandím a děkuji za tyto stránky plné báječných receptů!

    Odpovědět
  • Nikola
    30. 7. 2022 v 16:09

    Dobrý den, místo másla sem dala zlatou Hanu bude to vadit..? Děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Míša Landová
      1. 8. 2022 v 8:37

      Je to rostlinný tuk, takže minimálně na chuti to bude dost patrné, protože je ho v těstě hodně …

      Odpovědět
  • Jeanette
    29. 9. 2022 v 10:22

    Dobrý den,
    včera jsem koláčky vyzkoušela….a můžu říct, že nejsem žádná umělkyně na pečení ale i tak se povedly.
    Máte prosím zkušenost jak dlouho koláčky vydrží, tak aby byly stále jedlé 😀
    Děkuji za zprávu 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 9. 2022 v 11:07

      Koláčky vydrží vláčné několik dní, ale obvykle se snědí velmi rychle 🙂

      Odpovědět
  • Krista
    5. 2. 2023 v 14:28

    Milá Míšo,

    Prosím, máte nějakou radu pro šetrné zmrazení a rozmrazení koláčků?

    Mockrát děkuji,
    Krista

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 2. 2023 v 10:00

      Zamrazit nejlépe v nějaké plastové dobře uzavíratelné krabici a rozmrazovat pozvolna přes lednici. Tzn. večer vyndat z mrazáku do lednice a druhý den teprve ven 🙂

      Odpovědět
      • Krista
        9. 2. 2023 v 19:02

        Děkuji za radu 🙂

        Odpovědět
  • Erika
    18. 5. 2023 v 19:50

    Dnes jsem zkusila -skoda ze se nedá vložit foto – jsou skvělé🥰🥰🥰🥰🥰

    Odpovědět
  • Lucie
    19. 5. 2023 v 12:21

    Dobrý den, Míšo. Chtěla bych vás poprosit o radu. Nevím, jak to dělám,že všichni recept zvládnou bez problémů a já se vždy na něčem zaseknu 😔🤷mám problém se zadelanim těsta. Píšete, že se s ním skvěle pracuje, ale moje těsto má zvláštní konzistenci. Nemám problém, dokud nezačnu zpracovávat těsto v robotu. Kvásek vyšel krásný. Používáte hák na kynuté těsto? A jak dlouho to cca trvá? 10, 20 minut? Nebo jen spojit? Těsto má být pružné, ale to se mi nedaří. Zpracovávám ho v robotu cca 10 minut a stále je takové trhavé, poměrně řídké…když ho vyklopím na vál, je dost měkké…myslela jsem, že má být konzistence kynutého těsta 😬může být přepracované? Musím pak hodně podsypavat a špatně se mi vykrajují tvary, protože nedrží tvar😔ale chuťově jsou skvělé, jen takové „paskvily“🙏🙈i když je těsto.hofinu v lednici, pořád je měkké 🤷 Děkuji předem za rady, hezký den, Lucka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 5. 2023 v 15:59

      Není to klasické kynuté těsto, obsahuje hodně tuku, takže je blíže třeba k lineckému. Na zadělání bude asi lepší plochá (pádlová) metla. A pozor, máslo nesmí být moc měkké, jen krátce vytažené z lednice, ale aby kostky ještě držely tvar. V lednici by mělo ztuhnout, někdy to trvá i déle. Každopádně se pak dobře válí, opět podobně jako linecké 🙂

      Odpovědět
      • Lucie
        20. 5. 2023 v 20:42

        Děkuji za rady. Zkusím je tedy příště aplikovat 😁očividně jsem udělala spoustu chyb. Ale i tak, byla samá chvála, takže i se špatným postupem dopadly skvěle👍🤗

        Odpovědět
      • Lucie
        28. 3. 2024 v 15:25

        Dobrý den, Míšo. Můžu vás ještě poprosit o upřesnění? Už se mi daří lépe, ale stejně by ta práce s těstem mohla být lepší…jak moc se má prosím těsto zpracovat? Nebo tedy jak dlouho +-? Pořád se motám v té kombinaci droždí a zároveň takového množství másla…mám tedy jen rychle zpracovat do spojení surovin jako linecké těsto (třeba 1 minuta v robotu) nebo spíš jako kynuté pořádně zpracovat? (Třeba 10 minut v robotu)…A máslo tedy ještě studené – stejně jako na linecké ? Tedy třeba 10 minut vytažené z lednice? Omlouvám se za takové detailní otázky, ale stále není těsto podle mých představ a jediné, v čem by dle mého mohl být problém, je délka zpracovávání těsta…Děkuji za odpověď.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          28. 3. 2024 v 16:27

          Ano, tohle těsto není klasické kynuté, nepoužívám na přípravu v robotu ani hák, ale spíše plochou metlu. Máslo určitě studené a zpracovat rychle. Pak nechat ještě vychladit a po částech zpracovávat. Ale je skvělé a koláčky za to stojí.

          Odpovědět
  • Lenka
    5. 6. 2023 v 17:48

    Míšo, moc děkuji za recept. Je to super. Jen ….. nechybi v receptu cukr do testa? prijde mi ze tomu neco schazi, ale nevim co. Mozna malo rumu, mozna ten cukr. Priste zkusim. Zdravím z podjestedí, Lenka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 6. 2023 v 13:52

      Cukr do těsta není potřeba, je ho dostatek v náplni a koláčky se pak i cukrují. Věřte mi, recept je naprosto v pořádku a mnohonásobně odzkoušený.

      Odpovědět
  • Jídlo na cestách
    11. 6. 2023 v 10:46

    Ke mně se nedávno dostal i kecaný svatební koláč:
    https://www.jidlonacestach.cz/kecane-svatebni-kolace/
    Velká paráda!

    Odpovědět
  • Lucie
    20. 6. 2023 v 9:37

    Dobrý den, Míšo. Měla bych ještě jednu otázku. Do kvásku nepřidáváte mouku? Nevím proč, ale vždy se mi povede třeba až na třetí pokus. Droždí čerstvé, mléko cca 37 st. Dám droždí, přidám cukr, spojím v kaši a přidám mléko. Vše ve výše uvedeném množství. Ale vznikne mi pak hodně řídká kašička, spíš vodová…to je ok? Kvásek mi pak nechce vyběhnout…😔

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 6. 2023 v 16:39

      Nepřidávám a jestli se nepletu, tak v žádném receptu 🙂 vždy jen rukou rozdrobím droždí do mléka, lehce promíchám a nechám pár minut stát. Jakmile se začne droždí probouzet, přidám k mouce a zpracuji těsto.

      Odpovědět
      • Ondra
        1. 2. 2024 v 17:52

        Dobrý den,
        koláčky jsme dnes zkoušeli podle receptu upéct. Po upečení jsou však koláčky hrozně křehké a sypké, drolí se skoro až na “strouhanku”. Je to takto správně? Pekli jsme je v troubě na 175 stupňů.
        Děkuji Vám za odpověď.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          2. 2. 2024 v 11:04

          To určitě není správně. Dodrželi jste přesně recept včetně hmotnosti všech surovin?

          Odpovědět
  • Irča
    22. 7. 2023 v 17:07

    Recept je super❤️🤩
    Mohu se zeptat kde skladovat na týden aby byly dobré? Lednice či mrazák? Máte někdo zkušenost?😊☺️

    Odpovědět
    • Míša Landová
      26. 7. 2023 v 12:21

      Určitě v chladu, týden už je poměrně dost a některé náplně mohou začít chystat plíseň …

      Odpovědět
    • Jitka
      7. 8. 2023 v 11:03

      Míšo super recept , koláčky vynikající, původně jich bylo v plánu 1500 , ale tak nás to bavilo , že jich bylo 3000, moc všem chutnyly a chtěli recept, vydržely 8 dní a stále vynikající, děkuji moc za recept , jinak vaše recepty používám hodně často

      Odpovědět
      • Míša Landová
        7. 8. 2023 v 14:24

        Tak to už je pořádná porce koláčků, ale věřím, že jdou rychle na odbyt 🙂

        Odpovědět
  • Iva
    7. 8. 2023 v 7:48

    Dobrý den Míšo,
    chci si koláčky připravit předem a zamrazit. Zamrazujete i koláčky s tvarohovou nádivkou? Nemám žádnou zkušenost se zamrazováním tvarohu. Mám obavy, aby byly po rozmrazení koláčky s tvarohem pořád chuťově dobré.
    Děkuji za odpověď, mějte se krásně!
    Iva

    Odpovědět
  • eva
    12. 8. 2023 v 17:17

    jde nechat testo přes noc v lednici?

    Odpovědět
  • Eva
    18. 8. 2023 v 12:53

    Dobrý úplně nejlepší dělám je tyto, a do povidel dávám piškoty orechy a pudink krasne drží tvar

    Odpovědět
  • Helena
    30. 10. 2023 v 19:28

    Vyzkouším vaše, léta dělám podobné, vykrajuji ne kulatá, ale vroubkovaná kolečka. Jako fígl na povidla doporučuji do rumu rozmíchat škrob nebo pudinkový prášek. Pokud mi dojdou domácí povidla, kupuji povidla s přídavkem jablek. Ta netečou.

    Odpovědět
  • Alena
    15. 1. 2024 v 14:07

    Dobrý den Míšo, nemáte vyzkoušeno dát náplň dovnitř a udělat malinké bochánky jako koláčky nebo rohlíčky? Děkuji

    Odpovědět
  • JANA
    17. 5. 2024 v 9:51

    Dobrý den Míšo,

    recept budeme zkoušet teď o víkendu. Máme svatbu 31.5., tak doufám, že to klapne. Chci se jen zeptat, jestli
    máte vyzkoušeno u tohoto receptu mouku Babiččina volba na kynutá těsta, nebo jestli sama preferujete některý druh jiné mouky.
    Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 5. 2024 v 9:48

      Mám ráda předměřickou mouku, ale u klasického kynuté to moc neřeším. Jen pozor, tohle není klasické kynuté, je tam hodně tuku a chová se více jako linecké.

      Odpovědět
    • Květa
      18. 5. 2024 v 14:34

      Včera jsem pekla zrovna tyto koláčky z babiččiny hladké mouky a naprosto super 👍

      Odpovědět
  • Květa
    18. 5. 2024 v 14:40

    Dobrý den Míšo, mockrát děkuji za další super recept. Pekla jsem včera odpoledne na mamky oslavu a koláčky měly veliký úspěch. Dělala jsem z 500g mouky a byla to parádní rychlost. Poslední dobou miluju rychlé a dobré recepty z nenáročných surovin. A ten váš je opravdu výhra! 👍 Koláčky jsem vykrajovala šampuskou 😄 a bylo jich něco málo přes 100 a už jsou skoro pryč. Fakt moc děkuju za vaše stránky, kam se pravidelně a ráda vracím.❤️

    Odpovědět
    • Míša Landová
      21. 5. 2024 v 10:02

      Milá Květo, moc děkuji za krásnou zpětnou vazbu. Koláčky jsou super, budu se muset taky zase brzy udělat.

      Odpovědět
  • Jana
    22. 5. 2024 v 10:50

    Dobrý den,
    koláčky jsem vyzkoušela pouze tvarohové / mimo těchto jsme zkoušely další čtyři recepty /, mouka hladká babbič. volba. Krásná práce s těstem, při pečení nemění tvar, skvěle chutnají i za tři dny. Opravdu super recept.
    díky

    Odpovědět
  • Darča
    30. 5. 2024 v 19:45

    Hezký večer, Míšo.. moc děkuji za tento recept! Teď jsem 2x během měsíce potřebovala upéct něco na svatbu, takže recept od Vás byla jako vždy sázka na jistotu 🙂
    Měla jsem tedy možnost porovnat náplně a na co jsem si během toho přišla, třeba pomůže i někomu dalšímu 😉
    Tvarohová náplň – dělala se velmi snadno (použit tvaroh z Lidlu pevný ale nehrudkovitý), jen jsem potřebovala ještě přidat trochu náplně, tak jsem zaběhla do Alberta a tam koupila hrudkovitý a ten za mě nedoporučuji, velmi řídká konzistence, ale zahustila jsem rozemletými piškoty a trochu to konzistenci zachránilo 🙂
    Povidlová náplň – napoprvé mi tak jako Vám, trochu z koláčků stékala, ale napodruhé jsem zahustila mletými piškoty mnohem víc a drží bezvadně 😉
    Ořechová náplň – dělala jsem den předem a až ve druhé várce a teda dost mi v lednici ztuhla a měla jsem trochu problém ji na koláčky vytlačit, takže příště vyndám z lednice o pár hodin dřive
    Moc děkuji a těším se, až vyzkouším zas další recepty 🙂

    Odpovědět
  • Zuzi
    14. 6. 2024 v 0:00

    Dobrý večer Míšo,

    Koláčky jsou vynikající, upekla jsem na zkoušku. Chystáme se je péci tento měsíc na svatbu. Vdávám se v pátek a péct jsme plánovali v pondělí. Vydrží? Mám je uchovávat do pátku v lednici v papírové krabici? A cukrovat hned po vychladnutí nebo až před podáváním? Děkuji.
    Zuzka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      15. 6. 2024 v 13:56

      Za mě už je to poměrně dlouho, já bych pekla tak max. tři dny předem. Nicméně na delší dobu se dají zamrazit 🙂

      Odpovědět
  • Ivana
    5. 8. 2024 v 21:28

    Milá Míšo, velmi děkuji za skvělý recept úžasně popsaný včetně náplní. Ačkoliv moc nepeču, slíbila jsem synovi na svatbu koláčky, a to hned 500 ks :-D,. Udělala jsem tedy dvě dávky – první půlka mě dokonce velmi bavila. Zjistila jsem, že je to radost a že to opravdu není těžké, určitě je ještě někdy udělám jen tak. Pekla jsem je ve čtvrtek na sobotu,, dnes se dojídaly poslední a byly výborné!!! Do povidel jsem podle rady nastrouhala perník a než jsem připravila těsto, dala jsem to do lednice – první povidlové plechy byly v pořádku nerozteklé, jak povidla teplala, další plechy byly více rozteklé, tak jsem povidlovou náplň dala zase chvíli do lednice a další plech zas prima … takže rada k těm povidlům: mít je průběžně v lednici :-D. Každopádně ještě jednou děkuji, Ivana

    Odpovědět
  • Lucie
    11. 8. 2024 v 15:02

    Dneska jsem pekla svatební koláčky a jedním slovem luxusní, děkuji za recept 🥧🥧🥧Lucka Stirancak

    Odpovědět
  • Petra
    22. 8. 2024 v 7:48

    Koláčky jsem pekla no pouť. Těsto se mi zdálo při zadělávání řídké, ale nějak se mi ho povedlo uhňácat. Byla jsem pak překvapená, jak s ním šlo krásně pracovat. Koláčky všem moc chutnaly, pro mě je top ořechová náplň, na tu jsem po ochutnání koláčů musela dát i recept, jak jsem ji připravovala. Vykrojila jsem i o něco větší kolečka, ale stále to byly malé koláčky a na ně jsem poskládala tvarohovou, makovou a ořechovou nádivku a posypala drobenkou. Také moc chutnaly a i pro oko je to pěkné.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      22. 8. 2024 v 7:50

      Petro, díky. Zřejmě jste měla při zadělání příliš změklé máslo 🙂

      Odpovědět
  • Petra
    22. 8. 2024 v 17:40

    Je to možné, děkuji za radu.

    Odpovědět
  • Olga
    1. 9. 2024 v 16:50

    Koláčky podle Vašeho receptu jsem dělala poprvé na sešlost s kamarády. Hledala jsem recept, který by splňoval požadavky na nedostatek času ( pekla jsem po práci ještě na ten samý večer), větší množství a velké horko. ( Takže nějaké krémové řezy nepřipadaly v úvahu). Koláčky se povedly skvěle, i náplně podle Vašeho předpisů mi vyšly úplně přesně
    ( maková, tvarohová, ořechová). Tak velký úspěch jsem ani nečekala, ale zmizely jako první a každý chtěl recept, tak jsem s dovolením dala odkaz na Vaše stránky. Velké díky za parádní recept

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 12 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ