Menu
Cheesecaky

Cheesecake s ovocem

K tomuhle cheesecaku není potřeba nic dodávat. Jemný, krémový, s bohatou chutí sýra a tenkou vrstvou zakysané smetany. Pro mě jednoznačně nejlepší recept na základní cheesecake. Dle chuti si ho můžete nazdobit oblíbeným ovocem, přelít ovocnou omáčkou nebo slaným karamelem. Skvěle chutná s citronovým krémem lemon curd nebo prostě jen tak. 

Je krásně nadýchaný a sametový, přestože se nepeče ve vodní lázni. Příprava není nijak zvlášť složitá a pokud dodržíte pár základních pravidel, budete odměněni úžasným dezertem.

Sušenky pro tento pečený cheesecake vybírám s menším obsahem tuku, perfektní jsou Bebe Rodinné nebo podobné „suché“ sušenky. Stávalo se mi, že když jsem použila nějaké tučnější jako třeba máslové nebo Bebe dobré ráno, korpus byl hodně mastný. 

Sýrovou náplň dělám výhradně z krémového sýra. Žádný tvaroh nebo jiné náhražky. Nemám ráda, když se takhle „kazí“ originální recepty, ale hlavně chuť sýra je prostě nezaměnitelná. A nemusíte hned kupovat Philadelphii. Skvěle chutnají i sýry od privátních značek jednotlivých supermarketů. 

Na cheesecake o průměru 23 cm si připravte:

200 g sušenek

50 g cukru krupice

115 g rozpuštěného másla

900 g krémového sýra

200 g cukru krupice

3 lžíce hladké mouky

5 velkých vajec

80 ml smetany ke šlehání

lžička vanilkového extraktu

citronový olej nebo kůra

240 ml zakysané smetany

2 lžíce cukru krupice

1/2 lžičky vanilkového extraktu 

Suroviny na náplň je dobré vyndat předem z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu.

Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem, boky vymažte máslem. Troubu zapněte na 180 stupňů. 

Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem. Přesypte do formy a vytvarujte dno a okraje. Dobře vmáčkněte do formy. Mě se na to nejlépe osvědčila polévková lžíce. Díky tomu, že jsou boky formy vymazané máslem, sušenky lépe drží. Dejte chladit do lednice, než si připravíte náplň.

Vmíse smíchejte sýr, cukr a mouku a prošlehejte do krémova. Přidejte vejce, jedno po druhém. Každé pečlivě zašlehejte, asi půl minuty, než přidáte další. Vlijte smetanu, přidejte vanilkový extrakt a citron. Dobře prošlehejte, ale jen na nižší výkon. Pokud byste šlehali na vysoké otáčky, dostane se do náplně příliš vzduchu a cheesecake by mohl popraskat. 

Náplň nalijte do připravené formy se sušenkami a dejte péct do vyhřáté trouby. Formu je dobré položit ještě na plech, který zachytí případnou tekutinu, která může během pečení z cheesecaku vytéct. Nejprve pečte 15 minut při teplotě 180 stupňů. Pak snižte teplotu na 120 stupňů a pečte dalších 60 – 90 minut, až je cheesecake pevný, ale uprostřed se ještě trochu „třese“.

Doba pečení je závislá na typu trouby, já mám elektrickou a pekla jsem asi 75 minut. Cheesecake vyndejte opatrně z trouby, nechte ji zapnutou. V misce smíchejte zakysanou smetanu, cukr a vanilku a nalijte opatrně na cheesecake. Vraťte ho zpátky do trouby a pečte ještě 15 minut. Troubu vypněte, otevřete dvířka a cheesecake nechte uvnitř další čtvrthodinku chladnout. Pak ho opatrně vyndejte a ostrým slabým nožem objeďte vnitřní boky formy. Tím zabráníte popraskání cheesecaku během chladnutí.

Po zchladnutí dejte na několik hodin do lednice, nejlépe přes noc. Je lepší cheesecake nezakrývat folií ani alobalem, protože se na něm pak sráží voda.

Servírujte dle vlastní chuti a fantazie, teď v létě je ideální čerstvé ovoce nebo studená ovocná omáčka. Skvělý je i citronový krém, recept najdete u citronových makronek nebo slaná karamelová omáčka.


inspirace z www.joyofbaking.com

72 komentářů

  • Unknown
    30. 6. 2014 v 7:13

    Ochutnala jsem ho a můžu potvrdit, že lepší jsem ještě nejedla, ještě jednou moc děkujeme za všechny sobotní dobrůtky, ještě teď se mi při pomyšlení na ně sbíhají sliny 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 6. 2014 v 7:22

      Díky Dáši :o)) bylo mi potěšením pro Vás upéct a jsem moc ráda, že Vám chutnalo. Budu muset přijet častěji :o))

      Odpovědět
  • GreenMagritte
    7. 7. 2014 v 17:28

    Dobrý den, zaujalo mne, že Philadephii nahrazujete sýry privátních značek. Měla byste nějaký konkrétní tip?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 7. 2014 v 19:42

      Dobrý večer, nejčastěji používám čerstvý sýr z Lidlu, Cream cheese classic od firmy Goldessa, modrá hranatá krabička, mají ho ještě v nízkotučné podobě a s pažitkou :)) Ale vyzkoušené mám podobné sýry i z Kauflandu, Billy nebo Intersparu, krabičky jsou hodně podobné. Mohu jen doporučit, pečený cheesecake je z něj skvělý.

      Odpovědět
    • Anonymní
      10. 9. 2014 v 19:57

      Dobrý večer, je možné použít Mascarpone nebo to je úplně jiný druh sýru? Děkuji Tereza

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 9. 2014 v 20:08

      Zdravím Terezo, mascarpone má trochu jinou strukturu, doporučila bych raději ten sýr. Nicméně pokud byste použila mascarpone, dejte ho půl na půl s tvarohem :))

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 7. 2014 v 21:19

    Mňááám, ten vypadá náádherně!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 7. 2014 v 4:58

      Díky a ještě líp chutná :)))

      Odpovědět
  • Petra S
    29. 9. 2014 v 9:13

    Dobrý den, děkuji za další skvělý recept, Vaše stránky jsou pro mě velkou inspirací 🙂 Cheesecake jsem o víkendu dělala a je opravdu výborný. Udělala jsem i slaný karamel, ale jelikož jsem udělala celou dávku, je ho moc. Jak dlouho vydrží v lednici? Děkuji Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 9. 2014 v 9:31

      Zdravím Petro, moc děkuji za Vaše milé řádky, velmi si jich vážím :)) slaný karamel vydrží určitě min. 2-3 týdny v lednici, možná i déle. Nebo ho použijte do slaných košíčků vikendovepeceni.cz/2014/06/kosicky-se-slanym-karamelem-cokoladou.html

      Odpovědět
    • Petra S
      29. 9. 2014 v 11:18

      Děkuji, díky za tip, na recept už jsem koukala a určitě vyzkouším:) Hezký den Petra

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 7. 2015 v 18:20

    Milá paní Mílo, máte úžasně stránky plné fantastických receptů a překrásných fotografií. Dědečkovi k 80tinám jsem upekla tento cheesecake s ovocem a musím se přiznat, že bych ho pekla denně. Neměl chybu a byl opravdu famozně dobrý. Děkuji za podrobný návod plný vychytávek "jak na to" a moc se těším, že v budoucnu opět něco upeču. Ať se Vám daří! Pavla K.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 7. 2015 v 9:14

      Pavlo, zdravím Vás a moc děkuji za Vaše milá slova, kterých si velmi vážím 🙂 souhlasím s Vámi, tenhle cheesecake je opravdu skvělý a jsem ráda, že jste si ho vybrala pro tak důležitou událost 🙂 budu se těšit na Vaše další návštěvy a snad Vám i nějaký další recept padne do oka 🙂 hezký den. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 7. 2015 v 18:44

    Vcera vyzkouseny, prelity omackou z lesniho ovoce a byl naprosto dokonaly. Do ted jsem pekla verzi se syrem a s ricottou, ale tato varianta je bezkonkurencni. Moc dekuji za uzasne recepty! Zuzka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 7. 2015 v 20:55

      Zuzko, děkuji za Váš komentář 🙂 jsem moc ráda, že cheesecake slaví úspěch i ve Vaší domácnosti. A plně si to zaslouží, je fakt skvělý 🙂 mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    31. 8. 2015 v 18:41

    Milá Milo, máte nádherné stránky, nemůžu se vynadívat. Chystám se na tenhle cheesecake a chci se zeptat, jak moc s předstihem ho lze péct, aby vydržel v plné kondici. Potřebuju ho na neděli, můžu péct už v pátek? Díky. Martina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      31. 8. 2015 v 20:52

      Martino, zdravím Vás a moc děkuji za Vaše slova 🙂 obvykle peču cheesecake den předem, ale párkrát jsem pekla i dva dny předem a bylo to v pohodě 🙂 jen doporučuji zabalit nebo skladovat v uzavřené "dóze", samozřejmě v lednici, a ovocem zdobit až před podáváním. Doufám, že bude chutnat 🙂 Mila

      Odpovědět
    • Anonymní
      14. 9. 2015 v 13:27

      Tak jsem ho dělala a naprostá spokojenost. Ač jsem ke svým výtvorům obvykle dost kritická a s výsledkem málokdy zcela spokojená, tentokrát musím říct, že tomuhle cheesecaku nebylo co vytknout, byl fakt dokonalý – na chuť i na pohled. A to nejsem zase tak zkušená, byl to teprve můj druhý cheesecake v životě.
      Jinak jsem dělala i Vaše svatební koláčky – také sklidily spoustu pochval:)
      Takže díky za skvělé recepty i způsob, jakým je píšete. I naprostý laik podle nich může vytvořit něco úžasného. Rozhodně jsem podle Vás nepekla naposledy. Martina

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 9. 2015 v 16:36

      Martino, pěkný den, tak to jsem moc ráda, že se Vám cheesecake povedl :)) a spokojenost byla po všech stránkách. Musím souhlasit, je fakt dokonalý 🙂 moc mě těší Vaše přízeň a ráda slyším, že jsou mé recepty použitelné. Budu se těšit na další komentář. Mějte se prima. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 3. 2016 v 16:27

    Cheesecake dopadl dobre, je vynikající 🙂 ale jedina chybička se vloudila. Při pečení mi z dortu kapala "voda", trouba cela mokra, v kuchyni cerny dym 😀 nevím, jestli jsem to tu přehlédla nebo jestli na to v receptu neupozorňujete… kazdopadne Stephanie na joy of baking radí dat po dortovou formu plech 😉
    Zuzana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 3. 2016 v 17:31

      Zuzko, děkuji, jsem ráda, že cheesecake chutnal a moc mě mrzí ten problém při pečení. Máte pravdu, někdy se při pečení uvolňuje z formy tekutina, řekla bych spíše tuk. Já peču cheesecake vždy na plechu, ne na roštu, takže mě ani nenapadlo, na tohle upozornit 🙁 ale připíšu to do příspěvku. Děkuji za tip 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Veronika Viziblová
    21. 4. 2016 v 8:16

    Dobry den bomba recept!uz jsem delala 3 vas recept (dorty)a jeden lepsi nez druhy!jste skvela dekuji😊Veronika V.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 4. 2016 v 11:48

      Děkuji 🙂 to mě moc těší.

      Odpovědět
  • Unknown
    12. 5. 2016 v 20:54

    Dobrý večer, úžasný recept, skvělý stránky! Dort se mi povedl, pekla jsem přítelovi k narozeninám a musím říct, že první dort, za který se nemusím stydět a mám z něho obrovskou radost! Zítra bude ochutnávka. Děkuji moc za inspiraci 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 5. 2016 v 7:12

      Kateřino, hezký den, tak to mě moc těší, že se dort povedl 🙂 Věřím, že bude i chutnat. Mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    26. 5. 2016 v 21:47

    Dobrý den, cheesecake jsem už dělala a byl perfektní! Chci ho ted o víkendu upéct znovu, myslíte, že bych ten lemon curd mohla vmíchat přímo do sýru, aby byl citronový? Nebo se něco stane? 🙂 Díky za odpověd! Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 5. 2016 v 5:47

      Petro, zdravím, jsem moc ráda, že cheesecake chutná 🙂 lemon curd klidně do sýra přidejte, bude to zajímavá obměna 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    27. 5. 2016 v 7:14

    super, díky za odpověď 🙂

    Odpovědět
  • Unknown
    18. 7. 2016 v 15:54

    Dobrý den, jaký sýr byl přesně použit prosim? Tento recept mě velmi zaujal a chci ho mít přesně perfektní jako vy 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 7. 2016 v 16:20

      Dobré odpoledne, používám Cream cheese classic z Lidlu 🙂 foto sýra naleznete u příspěvku Cheesecake jako minidezert 🙂

      Odpovědět
  • Boháčová Blanka
    9. 8. 2016 v 16:51

    Moc děkuji za bezvadný recept, cheesecake se mi povedl hned na poprvé a je naprosto luxusní, jak chuťově, tak konzistencí. Rozhodně vyzkouším z dalších Vašich receptů, rozesílám odkaz na Váš blog všem svým známým. Velmi děkuji a pokračujte, děláte to dobře. Se srdečným pozdravem Boháčová Blanka, Bystřice nad Pernštejnem

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 8. 2016 v 19:44

      Milá Blanko, tak to jsem moc ráda, že se cheesecake povedl 🙂 věřím, že budete mít šťasnou ruku i při výběru dalšího receptu. Děkuji za šíření mých receptů, budu moc ráda za nové čtenáře 🙂 mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Petra BM
    3. 10. 2016 v 9:30

    Pěkný den Míšo, vynikající recept, cheescake všem moc chutnal. Díky Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 10. 2016 v 11:09

      Petro, zdravím a moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 2. 2017 v 14:30

    Dobrý den,vypadá krásně a chutně,jen jsem se chtěla zeptat,jestli myslíte,že je vhodný jako dort k prvním narozeninám? Děkuji

    Odpovědět
    • Anonymní
      4. 2. 2017 v 14:33

      A jaké sušenky používáte?

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 2. 2017 v 16:59

      Děkuji 🙂 cheesecake je opravdu skvělý, určitě zkuste. K prvním narozeninám mi vhodný přijde, hodně ale záleží, co všechno už malý baští 🙂 případně je možné část sýra nahradit tvarohem. Sušenky používám obvykle Bebe rodinné nebo jim podobné, prostě takové sušší.

      Odpovědět
    • Anonymní
      5. 2. 2017 v 17:46

      Děkuji za odpověď,malá jí už skoro všechno jen ten tvaroh se může od roka a ještě mame do prvních naroznenin chvíli čas,tak si zkusím na nečisto a snad bude taky tak krásný…

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 2. 2017 v 9:49

    Dobrý den,
    včera jsem upekla, to je opravdu ten nejlepší cheesecake, který jsem kdy vyzkoušela.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 2. 2017 v 11:41

      Tak to mě opravdu těší 🙂

      Odpovědět
  • Prostě máma
    9. 3. 2017 v 13:03

    Dobrý den,

    chtěla bych cheesecake vyzkoušet, ale mám dortové formy pouze v průměru 30 a 20 cm. 30 je moc velká. Chtěla bych se zeptat.. Do té menší formy bych měla ubrat na množství nebo si myslíte, že se to tam vejde? Jsem pořád začátečník a nemám moc odhad. A taky aby se to propeklo 🙂

    Mockrát děkuju. Váš blog je pro mě velkou inspirací 😉

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 3. 2017 v 13:41

      Zuzko, zdravím, určitě vyzkoušejte nejdříve ten menší 🙂 ta 30 cm forma už je hodně velká 🙂 suroviny doporučuji ponížit, koláč by byl hodně vysoký a pekl by se příliš dlouho. Na 20 cm formu budete potřebovat jen 3/4 všech surovin, tj. stačí vše vynásobit 0,75 … Ať se povede, je fakt skvělý 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    19. 3. 2017 v 11:26

    Dobry,den. Mam formu o centak vetsi,myslite ze muze byt na stejny pomer surovin i tato forma? 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 3. 2017 v 17:50

      Klidně použijte tu 24 cm, to není velký rozdíl, max bude koláč o malinko nižší 🙂

      Odpovědět
  • Alča
    2. 7. 2017 v 18:16

    Dobry den,
    Mam dotaz-tento recept jsem pekla uz po druhe. Poprvé super konzistence, po upeceni-takový mazlavy… nyni mam syrovou náplň dost drobivou -myslíte,ze jsem ho pře pekla? Jak poznáte, ze uz je hotovy?
    Moc dekuji za odpověď a úžasný blog…Alča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 7. 2017 v 18:29

      Alčo, zdravím, to mě mrzí, že na podruhé se to nepovedlo. Ano, na vině může být dlouhé pečení, ale taky třeba druh sýra? Nepoužila jste tvaroh? Může to být i velikostí vajec. Koláč by mě být ke konci pevný, hlavně u formy, střed se může trochu hýbat. Obvykle se řídím tím časem a pak podle oka 😉

      Odpovědět
    • Alča
      2. 7. 2017 v 18:48

      Dekuji za odpověď.
      Sýr jsem použila stejný – kremovy z Lidlu…Je pravda,ze vajicka byla menší…Tak snad priste lip odhadnu dobu pečení…🤔

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 8. 2017 v 9:09

    Dobrý den,
    cheesecake vypadá úžasně! Plánuji ho udělat, ale dnes jsem bohužel ve spěchu v Kauflandu omylem vzala místo Cream Cheese Classic Cream Cheese s jogurtem. Chtěla bych se zeptat, zda to bude velký problém a nebo ho můžu upéct i tak?
    Moc děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 8. 2017 v 9:52

      Cheesecake mohu vřele doporučit 🙂 obávám se, že ten sýr s jogurtem nebude ideální 🙁 tyhle sýry jsou obvykle odlehčené a odtučněné, jsou i více vodnaté, což není pro cheesecake moc ideální. Vyzkoušeno nemám, ale struktura i chuť koláče bude jiná 🙁

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 2. 2018 v 15:35

    Dobry den, chtela bych se Vas prosim zeptat kde jste koupila tak hezkou trasfer folii na cokoladu jako mate na tomto cheesecaku? Predem dekuji.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2018 v 15:51

      Je mi líto, ale už si nepamatuji 🙂 příspěvek je starý skoro čtyři roky a to je dlouhá doba 🙂 ale krásné folie mají třeba v prodejně u Fialy v Praze na Zličíně.

      Odpovědět
  • Unknown
    16. 5. 2018 v 17:34

    Dobrý den, ráda podle Vás peču, recepty mají vždy veliký úspěch 🙂 Myslíte, že tento cheescake se hodí i do větší formy (30 cm)? Pokud samozřejmě povýším množství surovin… A myslíte, že by na něm držel krém z mascarpone, sýra a šlehačky? Chtěla bych ho zvenku potřít…aby byl takový slavnostní. Děkuji moc za odpověď a těším se na další krásné recepty. Daniela

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 5. 2018 v 19:24

      Danielo, děkuji, to mě moc těší 🙂 větší než 23 cm jsem cheesecake nikdy nedělala. Ale asi by to neměl být problém, jen doba pečení se určitě prodlouží a bude se s koláčem hůře manipulovat. Krémem určitě ozdobit můžete, jen boky bych nechala, jak jsou. Je škoda cheesecake maskovat za dort 🙂 lehká nedokonalost a nedbalost mu sluší a určitě se hodí na slavnostní příležitost 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 6. 2018 v 9:39

    Dobrý den, cake se mi už chladí v lednici na zítřejší oslavu narozenin. Vaše recepty jsou báječné, ráda dle nich peču. Cheesecakeu jsem se trošku obávala, ale myslím, že se povedl, ani jedna prasklinka. Ještě musím vymyslet zdobení a je to. Děkuji za inspiraci a přeji příjemné letní dny. Míša

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 6. 2018 v 8:49

      Míšo, díky, věřím, že i zdobení se Vám určitě povedlo 🙂

      Odpovědět
  • Ivča
    17. 9. 2018 v 12:52

    Prostě boží 🙂

    Odpovědět
  • KATKA
    1. 4. 2019 v 20:19

    Dobrý večer,velmi moc děkuji za všechny Vaše recepty!Už jsem jich vyzkoušela několik a jsou prostě peckovní!Tento cheesecake je u nás velmi oblíbený,jen už asi 2 měsíce marně sháním v Lidlu kremovy sýr ve stříbrné hranate krabičce…je to tak i u Vás?Co jiného byste mi prosím doporučila?Moc děkuji!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 4. 2019 v 16:21

      Katko, děkuji 🙂 tento cheesecake také patří mezi mé oblíbené. Minulý týden jsem sýr ještě kupovala, vím, že je ten stříbrný dost často vyprodaný, ale doufám, že ho nevyřadí úplně, to by byla katastrofa :)))
      Moc dobrý je i Palouček, také z Lidlu, případné podobné sýry má většina řetězců pod svými privátními značkami … chce to asi jen vyzkoušet, který bude lepší 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    29. 6. 2019 v 20:46

    Veľmi pekne ďakujem za tento úžasný recept. Včera som torticku robila k meninam pre mojich chlapov Petra a Pavla a musím povedať, že zožala veľký úspech. Určite sa zaradí u nás na zoznam najobľúbenejších dezertov. Ešte raz veľké ďakujem. Eva Augustinova

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 6. 2019 v 10:29

      Evo, děkuji 🙂 troufám si říct, že tenhle koláč zatím ještě nikdy nezklamal 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 8. 2019 v 15:11

    Děkuju moc za super recept. Vaše stránky ráda doporučím dál.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 8. 2019 v 9:43

      Skvělé, moc děkuji.

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 10. 2019 v 10:37

    Musim tez napsat opravdu vynikajici recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 10. 2019 v 18:22

      Děkuji.

      Odpovědět
  • Anonymní
    30. 1. 2020 v 21:53

    Dobrý den,
    děkuji za tento super blog! Poslední 2 roky jsem našla velmi velkou oblibu v cheesecake dortíkách a marně se snažila najít dokonalý recept. Ten Váš se k němu blíží úplně nejvíc. Ačkoliv jsem si ho ještě nepatrně upravila. Do korpusu jsem přidala mandle a naopak nedávala cukr (sušenky jsou pro mě sladké až dost). A navrch jsem po upečení dala lesní borůvky v želatině. U rodičů sklidil velký úspěch, ale až ho budu péci znovu uberu cukru i v náplni. Už se těším až vyzkouším další z Vašich receptů jsou pro mě skvělou inspirací.
    Kateřina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 2. 2020 v 16:57

      Ano, tahle verze cheesecaku je velmi povedená 🙂

      Odpovědět
  • Gabriela S.
    4. 2. 2020 v 2:13

    Mohu se zeptat, jestli byste doporucila susenky Lotus? Bohuzel neziju v CR, takze jsem vyberem omezena. Dekuji!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 2. 2020 v 15:15

      Lotus jsou takové mastnější a chuťově výraznější, ale určitě by také šly použít. V zahraničí se hodně používají sušenky Oreo a ty lotus jsou konzistenčně podobné.

      Odpovědět
  • Gabriela S.
    9. 2. 2020 v 4:23

    Byl vynikajici! Jako prvni ze vsech dezertu byl pryc. Skoda, ze nemohu vlozit fotku

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 2. 2020 v 17:25

      Věřím, že se Vám povedl 🙂 chuťově je dokonalý.

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 6. 2020 v 13:26

    Dobrý den, budu ho dnes pect, pecete na horní spodní ohřev nebo horký vzduch? Dekuji Peta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 6. 2020 v 19:29

      Cheesecake je dobré péct jen na horní a spodní ohřev.

      Odpovědět

Zanechte komentář