Menu
Cheesecaky

Mini cheesecakes

Tyhle malé sýrové dortíčky jsou mi sympatické hned z několika důvodů. Na rozdíl od klasického cheesecaku se pečou jen 20 minut, stačí jim pouze pár hodin v lednici a můžete servírovat rovnou jednotlivé porce. No a hlavně, chutnají fantasticky. Ať už si je dáte jen tak nebo třeba s čerstvým ovocem. Pečou se v papírových košíčcích na muffiny a jsou extra jednoduché. Recept je přesně na 12 kousků. 

Na základ můžete použít své oblíbené sušenky nebo ty co máte právě po ruce, já jsem zvolila BeBe Rodinné. Vím, že spousta lidí peče cheesecake z tvarohu, ale zkuste si ho někdy udělat ze sýra. Konzistence i chuť je mnohem lepší. A nemusíte kupovat zrovna Philadelphii, dnes už spousta řetězců prodává pod svou privátní značkou čerstvé smetanové sýry, které jsou chuťově hodně podobné a za přijatelnou cenu. 

V každém případě je důležité, aby všechny potřebné suroviny měly pokojovou teplotu. Takže je včas vytáhněte z lednice. Tohle platí nejen pro tyhle mrňousky, ale obecně pro přípravu všech cheesecaků. 

Na sušenkový základ budete potřebovat:

110 g rozemletých sušenek BeBe Rodinné 

60 g rozpuštěného másla

Na smetanovou náplň:

450 g smetanového sýra 

130 g cukru krupice

2 velká vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 lžičky citronové kůru nebo 2 kapky citronového oleje

120 g zakysané smetany

Sušenky rozdrťte nebo umixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a směs do nich rovnoměrně rozdělte. Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Přikryjte folií a dejte na chvilku do lednice. 

Zapněte si troubu na 150 stupňů a připravte si náplň. V míse lehce našlehejte sýr, přidejte cukr a na nízké otáčky pokračujte ve šlehání, až se vše spojí. Přidejte vejce, jedno po druhém, vanilkový extrakt, citron a zakysanou smetanu. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu. 

Vyndejte z lednice formu s připraveným sušenkovým základem a sýrovou směs rozdělte rovnoměrně do všech 12 košíčků. Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 – 20 minut  na střední příčku. Středy dortíků nemusí být úplně propečené.


Vyndejte z trouby a nechte ve formě zcela vychladnout. Pak přikryjte folií a dejte na pár hodin do lednice. Servírujte s čerstvým ovocem nebo si připravte jednoduchou ovocnou omáčku. Do kastrůlku dejte mražené ovoce, výborně chutnají maliny nebo lesní směs, podlijte troškou vody a přidejte cukr. Za občasného míchání chvilku povařte. Po vychladnutí můžete propasírovat přes sítko a dochutit podle potřeby cukrem.

Shrnuto a podtrženo, jsou prostě vynikající, alespoň tak to komentovali kolegové v práci, kterým jsem je vzala na ochutnání. Věřím, že budou chutnat i Vám. 

inspirace z webu www.joyofbaking.com

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

67 Komentáře

  • Anonymní
    27. 3. 2015 v 9:08

    Dobrý den, včera jsem je vyzkoušela. Dělala jsem je z Lučiny a povedly se 🙂 Můžete mi dát ještě tip na nějaký konkrétní sýr? I bez ohledu na cenu. Může to být třeba mascarpone? Děkuji, Tereza

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 3. 2015 v 9:33

      Terezo, tak to moc ráda slyším, že se povedly 🙂 Lučina je myslím dobrá volba, já peču cheesecake nejčastěji z krémového sýra z Lidlu "Cream cheese classic" od firmy Goldessa, taková nízká modrá hranatá krabićka 🙂 ten mám nejradši. Ale můźete klidné i Philadelfii nebo jiný čerstvý sýr. Mascarpone používám jen za studena, chybí mi tam ta sýrová přichuť, připadně bych hi namichala s tvarohem 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      27. 3. 2015 v 11:24

      Děkuji za odpověď. Vyzkouším tedy ještě ten sýr z Lidlu 🙂 Máte moc pěkný blog, pekla jsem také Vaše brownie cupcakes s malinovým krémem a byly úžasné! 🙂 Tereza

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 3. 2015 v 19:13

      Terezo, díky 🙂 moc si vážím Vašeho zájmu 🙂 při nejbližší příležitosti sýr vyfotím, nejste první, kdo se na něj ptá. Mějte se fajn. M.

      Odpovědět
  • Lucie Kadlecova
    29. 3. 2015 v 19:56

    Dneska jsem je zkousela. Dala jsem kombinaci Philadelfie a Cream Cheese (z Lidlu), misto cerstveho ovoce jsem dala svarene mrazene maliny s cukrem a byla to bomba. Hned zmizely, byly vyborne! Moc dekuji za dalsi super recept 😉

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 3. 2015 v 21:55

      Lucko, děkuji 🙂 moc si vážím Vašich komentářů a hlavně vytrvalosti, s jakou testujete moje recepty 🙂 tyhle malé cheesecakes jsou moc dobré, takové malé jednohubky, takže se nedivím, že byly hned pryč 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    8. 5. 2015 v 20:45

    chuťově vynikající, ale bohužel neztuhly. musely se jíst lžičkou 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 5. 2015 v 5:09

      Radko zdravím, děkuji za komentář 🙂 to mě mrzí 🙁 ani po několika hodinách v lednici Vám neztuhly? Já je peču docela pravidelně a tenhle problém jsem nikdy neměla … Jaký jste použila sýr? Díky. Míša

      Odpovědět
    • Unknown
      10. 5. 2015 v 20:18

      v lednici tuhly celou noc.použila jsem mascarpone

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 5. 2015 v 20:40

      Zvláštní … z mascarpone jsem cheesecake nikdy nepekla, ale tím by to asi být nemělo, pokud vím, některé recepty ho uvádí ….

      Odpovědět
    • Adéla Vlasáková
      9. 10. 2015 v 14:01

      Díky za prima recept! Pekla jsem dnes a nesehnala jsem kremovy sýr, tak jsem použila mascarpone a tvaroh, jak jste řadila u receptu na velký cheesecake…a provedly se, jen jsem je pekla cca 35 minut, protože po dvaceti byly ještě tekuté…
      Tak možná to byl důvod, proč nebyly tuhé… 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 10. 2015 v 14:14

      Adélo, zdravím a děkuji 🙂 to jsem moc ráda, že se povedlo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 5. 2015 v 16:03

    Jsou velmi snadné i pro mě. Je mi třináct a nápad upéct si cheesecake jsem si dovezla z Anglie, kde mi to neuvěřitelně zachutnalo. Povedli se a všem moc chutnali. Díky za tenhle bezva recept ������

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 5. 2015 v 16:10

      Také děkuji 🙂 za milý komentář. Moc mě těší, že se povedly i takhle "mladé" pekařce 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    31. 1. 2016 v 13:47

    Tak jsem dnes také pekla, ale tak úplně se nepovedly. V troubě mi vyskočily, takže na povrchu popraskaly, po vyndání z trouby spadly a udělaly uprostřed dulek. Co jsem udělala špatně?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      31. 1. 2016 v 14:16

      Tak to mě mrzí, že se dortíky nepovedly. Zkusíme přijít na to, proč 🙂
      Na vině může být přílišné šlehání krému, velké otáčky … to není v tomto případě dobré. Pečení při vyšší teplotě, než je uvedené. Nepekla jste s horkým vzduchem? Jaký jste použila sýr? Každopádně dejte dortíky vychladit na několik hodin do lednice, myslím, že na chuť budou dobré 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      31. 1. 2016 v 14:56

      Slehala jsem na nejnižší stupeň co muj mixér má, priste možná zkusím spis v ruce. Sýr jsem mela z lidlu a Philadelphii. Na horký vzduch jsem nepekla, mam starou troubu, ktera peče asi vic než ukazuje, takže to možná bylo teplotou. Zkusila jsem dvě minuty po vytažení jeden dortík vyloupnout a držel tvar, netekl. Je možne ze jsem je pekla dlouho? Každopádně máte nadherne recepty, určitě budu zkoušet 😉 první nezdar me neodradí 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      31. 1. 2016 v 15:27

      Řekla bych, že to bude nejspíš vyšší teplotou. Každá trouba peče trochu jinak 🙂 doporučila bych teploměr do trouby, pokud pečete častěji. Doba pečení by neměla být delší, než je uvedeno v receptu. Dortíky mohou být po upečení lehce "třesavé", ale po vychladnutí v lednici zpevní. Určitě bych nevyndavala z formy hned po upečení 🙂 cheesecake je potřeba nechat několik hodin chladit, nejlépe přes noc. Každopádně jsem moc ráda, že Vás malý neúspěch neodradil a pustíte se do dalších receptů 🙂 přeju hodně štěstí při pečení.

      Odpovědět
    • Anonymní
      1. 3. 2020 v 20:33

      Mne se to s tim vyskocenim, popraskanim a dulkem stalo take. Pekla jsem je 20min pri 170st a byly ok, ale prisly mi jeste malo dopecene (jakoby se trasly), tak jsem trochu zvysila teplotu a dala jim jeste 3min a za ty posledni 3min mi udelaly ty kopecky a popraskaly. Byla to chyba 🙁

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 3. 2020 v 6:03

      Dortíky se pečou na teplotu 150 stupňů, určitě ne vyšší, to je špatně a způsobí to Vámi uvedené problémy. Není třeba se bát, že nebudou dopečené, to že se lehce uprostřed "třesou" je u cheesecaku zcela běžné, chladnutím zpevní.

      Odpovědět
  • Anonymní
    31. 1. 2016 v 15:54

    Já dekuji za cenné rady a bleskovou odpověď 🙂 po teploměru se asi poohlednu, peču poměrně dost a hlavně poslední dobou dost experimentuji, zvlášť s muffiny, takže když jsem viděla Vaše překrásné cupcakes tak jsem hned věděla, co budu péct příští víkend 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      31. 1. 2016 v 16:31

      Děkuji :)to je telepatie, právě jsem přidala na blog příspěvek Cupcakes vs. Muffiny :))

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 2. 2016 v 11:21

    Zkoušela jsem přesně podle receptu a všechno těsto mi v troubě vylezlo a vyteklo. Je to hrozně velké množství na 12 malých muffinů.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2016 v 11:57

      To mě samozřejmě mrzí, ale těsto je přesně akorát na klasické muffiny. Peču pravidelně a nikdy nemám problém. Zřejmě máte menší formu nebo jste použila formu na mini muffiny? Pak je potřeba dávku zmenšit nebo rozdělit do více forem 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      18. 2. 2016 v 10:04

      mě krásně stačilo na 12 muffinů, zbyla mi pouze 1 lžička na ochutnání. přesně jsem dodržela množství.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 2. 2016 v 10:48

      Tak to jsem moc ráda 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 2. 2016 v 9:49

    Dobrý den,
    tak jsem vyzkoušela a super recept:-) Samozřejmě jsem neměla ty správné ingredience. Šla jsem do Lidlu pro ten sýr, ale samozřejmě jsem si nenapsala ten správný název a já ho tam nenašla 🙁 (příště si ho napíšu) nicméně jsme koupila nějaký ten jejich tvaroh v modré vaničce a taky to bylo super. Musím vychytat ještě troubu, některé lehce popraskaly, ale jak to vychladlo tak super, v lednici pěkně ztuhly.

    takže moc děkuji za další krásny recept

    Eva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 2. 2016 v 10:47

      Evo, zdravím Vás a moc děkuji za Váš komentář 🙂 sýr se dá samozřejmě použít i jiný, tvaroh tam mají také skvělý, jen už je to chuťově trochu jiné. Příště zkuste určitě i sýr :))

      Odpovědět
  • Unknown
    4. 3. 2016 v 12:25

    Hezký den, Míšo. Tyto mini cheesecakes jsem pekla v týdnu – namísto sušenek jsem korpus udělala bezlepkový z ořechů, protože jsem neměla po ruce bezlepkové sušenky. Rozemlela jsem tedy napůl mandle a vlašské ořechy, přidala jen trošku másla, aby to nebylo moc mastné (stejně trochu bylo) a jinak už jsem postupovala dle Vašeho receptu. Po dortíčkách se zaprášilo, všem moc chutnaly, takže děkuji za další úžasný recept! Krásný den :-).

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 3. 2016 v 12:50

      Dobré odpoledne, Jano, moc děkuji za zprávičku, jsem ráda, že i bezlepkové pečení se podle mě daří s úspěchem 🙂 myslím, že by se příště k ořechům daly přidat třeba i pohankové vločky 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 4. 2016 v 17:27

    Skvělý recept, dělala jsem je s jahodami a zmizely okamžitě. Děkuji moc 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 4. 2016 v 12:51

      Také děkuji 🙂 jsem ráda, že měly takový úspěch 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 5. 2016 v 19:10

    Tak jsem pekla již dvakrát a jsem nadšená! Hned zmizely! 🙂 Dělala jsem s koka sušenkami a sýr jsem použila žervé z lídlu do toho trochu pomerančové kúry a dobrota! Děkuji za skvělý recept 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 5. 2016 v 6:41

      Skvělá zpráva 🙂 jsem ráda, že dortíky chutnají, děkuji. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 8. 2016 v 12:11

    Dortíky se moc povedly. Dělala jsem je z mascarpone a přesně podle receptu a neměly chybu, přesně jak z obrázku, takže receptem určitě ty zmiňované "zádrhele" nebudou. Navrch jsem dávala rozvar z borůvek a nemělo to chybu.

    Odpovědět
  • Katy
    12. 10. 2016 v 12:14

    Pekla jsem je před 14 dny. Jsou vynikající. Jen korpus jsem měla hodně vlhký, nedržel úplně dobře pohromadě. Nevím proč, to se mi stane u cheesecaku vždy 🙁

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 10. 2016 v 16:15

      Katy, těžko říct, proč je korpus vlhký … vmáčnete sušenky pořádně do dna? Je cheesecake dostatečně upečený? Jaké používáte sušenky? Je korpus vlhký hned po vychlazení nebo až další dny?

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 11. 2016 v 21:22

    Dobrý den, zaujal mne Váš recept na mini cheese cake s povidly, dotaz je, je mozna na tyto dortíky a jim podobne z Vaseho receptare pouzit samotne kosicky bez formy na muffiny? nemam doma ten plech a nechci jej kupovat jen kvůli tomu, tak často to nedelam, moc děkuji. Mirka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 11. 2016 v 8:15

      Mirko, zdravím Vás, bohužel, papírové košíčky nejsou samodržící, takže po nalití těsta by se roztekly do stran, forma je proto nezbytná. Možná kdyby se dalo víc košíčků do sebe … ale vyzkoušené to nemám 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 11. 2016 v 21:43

      Moc Vám děkuji MiLo za odpověď, možná nakonec pořídím třeba silikonové formičky, ty bych asi využila i jinak, třeba na pana cotu, puding nebo tak, ty by asi šly ne? Jinak ty sušenky z Lidlu mne zaujaly, resp. jejich použití v receptech, znám je, kupuji pravidelně, jsou výborné i samotné k čaji nebo kávě, jsou celozrnné a takové poctivé a nejsou přeslazené. No a máte moc hezké stránky a jste určitě zkušená pekařka a cukrářka – já točím dokola: bublanina z hrníčků, štrůdl z různých těst, perník a podobné moučníky. Ale mám je ráda, na dorty moc nejsem, ale cheescaky, pečené i nepečené, ty opravdu miluji, budu se u Vás jistě inspirovat. Krásný víkend, jistě zase něco budete péci. Mirka

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 11. 2016 v 9:54

      Mirko, nemáte vůbec zač děkovat 🙂 silikonové jsou také fajn, vyzkoušené nemám, ale panna cotta se do nich určitě udělat dá 🙂 já mám také radši většinou klasiku, ale na druhou stranu hrozně rádá zkouším nové recepty 🙂 a cheesecake mám také moc ráda, dávam přednost pečenému. Hezký víkend. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 12. 2016 v 13:36

    Dobrý den, recept je úplně fantastický nic lepšího jsem asi nejedla a i v okolí měl velký úspěch. Vše mi sedí dokonale – množství, čas, konzystence,… Moc Vám za něj děkuji. Nicméně příští rok si budu mimo jiné péct na svatbu a moc by se mi líbilo, kdyby tyto "koláčky" byly její součástí. Problém mám však s tím, že na svatbě chceme vše ve variantě mini (tedy ještě více mini:)). Myslíte, že bych mohla tyto koláčky péct i na tom muffinovém plechu, kde je 24 menších okének? Jak byste upravila čas? Předem děkuji za rady Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 12. 2016 v 13:59

      Dano, zdravím Vás, tak to jsem moc ráda, že mají dortíčky takový úspěch 🙂 jsou opravdu moc dobré. Také jsem je pekla na svatbu, ale v této velikosti, zdobila jsem šlehačkou a čerstvým ovocem 🙂
      Myslím, že půjdou upéct i v té mini muffin formě, ale budou to opravdu jednohubky 🙂 doporučuji vyzkoušet třeba z poloviční dávky, dobu pečení bych zkusila cca 15 minut a uvidíte, zda to bude stačit 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    19. 4. 2017 v 18:44

    Mílo, opět pěji chválu 🙂 U příležitosti manželova svátku a vlastně i svého jsem vyzkoušela další dva vaše recepty, tyto úžasné mini cheesecakes a Panna Cottu a obojí byla mňamka. Jen malý dotaz, v které fázi sundáváte papírové košíčky? Dala jsem to celé v plechu i s papírovými košíčky ztuhnout do lednice a chtěla sundat před zdobením a nešly mi vyndat z formy a košíčky se trhaly. No poradila jsem si, otočila jsem plech a klepla s ním a vyklopily se 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 4. 2017 v 16:03

      Marcelo, zdravím a moc děkuji za komentář 🙂 jsem ráda, že chutnalo, oba recepty jsou v mém okolí také velmi oblíbené 🙂 dávám taky chladit do lednice i s formou, teplé dortíky by se asi bez poškození nevyndaly. Máte pravdu, z plechové formy jdou pak hůře vyndat, ale mám na to super vychytávku s kouskem pečíciho papíru, najde to v tomto příspěvku vikendovepeceni.cz/2015/05/cheesecake-jako-mini-dezert.html
      Nicméně poradila jste si i bez toho 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      21. 4. 2017 v 12:45

      Moc děkuji, to je skvělá vychytávka s tím pečícím papírem. Přeji hezký víkend.

      Odpovědět
  • Renáta
    20. 5. 2017 v 17:55

    Dnes som upiekla tieto fajné mini cheesecakes a sú skvelé! Podarili sa mi a po vychladení sa košík pekne odlepil. Uvarila som aj ovocnú omáčku na vrch a chute sa naozaj pekne spoja. 🙂 Ďakujem za recept!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 5. 2017 v 7:23

      Renáto, moc děkuji 🙂 ano, tyhle dortíky zatím ještě nikdy nezklamaly 🙂 jsem moc ráda, že chutnaly i Vám 🙂

      Odpovědět
  • verunka.tanecnice
    13. 7. 2017 v 7:18

    Dobry den, jaky pouzivate prosim vanilkovy extrakt? Koupila jsem zatim jednou a prislo mi to strasne umele. Diky

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 7. 2017 v 12:15

      Veroniko, zdravím, zřejmě jste koupila vanilkové aroma 🙂 extrakt je přírodní, má hnědou barvu. Dá se koupit na cukrářských eshopech, já kupuji tady – vanilkove-lusky.cz/eshop/vanilkovy-extrakt/.

      Odpovědět
  • Unknown
    16. 11. 2017 v 10:40

    Míšo tak jsem zkusila první cheesecaky..tyhle jsou rychlé, chuťově výborné a příprava opravdu jednoducha👍Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 11. 2017 v 11:16

      Nezbývá než souhlasit 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 11. 2017 v 13:26

    I syn si pošmákl:-) takže jednoznačně úspěch a další dobrota zařazena mezi žádané recepty.-)Lenka

    Odpovědět
  • Anonymní
    1. 3. 2020 v 20:39

    Jsou fakt skvele! Koupila jsem na ne zerve, ale protoze krabicka ma jen 80g (nekoukala jsem na mnozstvi) a bylo ho malo, tak jsem dala napul s mascarpone. Uz jsem s mascarpone cheesecake delala a opravdu to neni uplne ono!, takze jsem se toho bala, ale jsou fakt chutove vyborne.

    Jen me trapi jedna vec. Nechala jsem pres noc v lednici ve formickach na muffiny (mam jednotlive siliconove) zruhnout v lednici a kosicky jsou strasne vlhke – az rozmocene a trhaji se, kdyz je clovek chce vyloupnout 🙁 nevim, zda je to tim mascarpone nebo ze se na nich v te formicce srazi vlhkost, kdyz se v nich nechavaji zatuhnout – tato srazena vlhkost se minstala u cupacku, ktere jsem zapomnela vyjmout z kosicku po upeceni 🙁 nevite co s tim? Dela vam to taky? Vsimla jsem si ze u jednech minicheesecaku je fotite s kosicky a u dalsich bez kosicku… tak prosim o radu. Dekuju moc

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 3. 2020 v 6:07

      Ano, samotné mascarpone není na cheesecake příliš vhodné, hlavně kvůli nevýrazné chuti. Já nechávám běžně dortíky chladnout ve formě do druhého dne v lednici a nikdy mi košíčky nezvlhnou. Používám plechovou i silikonovou formu … řekla bych, že na vině budou papírové košíčky, zkuste příště od jiné firmy. Pokud je na fotce cheesecake bez košíčku, tak je bez papírového košíčku i pečený 🙂

      Odpovědět
      • Kristina
        28. 4. 2021 v 7:18

        Dobrý den, o víkendu jsem recept na mini cheesecakes vyzkoušela a moc se povedly. Překvapilo mě, jaka to byla rychlovka na přípravu a chuť stála za to. Nahoru jsem rozvarila višně a bylo to dokonalé. Děkuji za recept 😉

        Odpovědět
  • Anonymní
    13. 5. 2020 v 18:56

    Dobrý den, jsou úplně úžasné, jen je mám vždy zespoda mastné, i papír. Nevíte co dělám špatně?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 5. 2020 v 7:26

      Na vině budou pravděpodobně nekvalitní papírové košíčky 🙂

      Odpovědět
  • Petra
    13. 5. 2022 v 9:58

    Dobrý den, chtěla bych tyto Mini cheesecakes udělat jako maličké jednohubky, péct v mini košíčkách, průměr cca 4cm. Poradíte mi, prosím, jak dlouho je asi péct ? moc děkuji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 5. 2022 v 11:33

      Doba pečení nebude o moc kratší, max. o pár minut, tyhle mini cheescake mají dno průměru 5 cm 🙂

      Odpovědět
  • Pavla
    10. 4. 2023 v 10:20

    Dobrý den, Míšo,
    vyzkoušela jsem už několik Vašich receptů a vše s velkým úspěchem, naposledy včera mini cheesecakes s borůvkovým přelivem – výborné… Kdykoliv chci péct něco nového, tak jdu většinou rovnou na Váš blog. Nyní se chystám na makový chlebíček s s tvarohem. Můj manžel miluje biskupský chlebíček (ideálně ve formě beránka), ale zatím jsem bohužel nenašla ten ,,správný“ recept. Nemáte prosím nějaký ověřený?
    Děkuji a přeji Vám mnoho dalších skvělých receptů:)
    Pavla

    Odpovědět
  • Helena
    23. 8. 2023 v 7:19

    Dobrý den, chtěla bych tyhle Mini cheesecakes upéct v kulaté formě o průměru 24cm. Prosím z jakého množství mám udělat smetanovou náplň?(bude stačit třeba s dvojité várky) Jak dlouho to mám potom péct děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 8. 2023 v 8:53

      Doporučuji řídit se spíše receptem na velký cheesecake. Jednak tam máte přesně dané množství, které budete potřebovat a zároveň se doba i teplota pečení liší od těchto mini. Na blogu je několik receptů, mrkněte do kategorie CHEESECAKY 🙂

      Odpovědět
  • Lucie
    28. 5. 2024 v 16:23

    Dobrý den, Míšo. Měla bych otázku, až pozdě jsem se dočetla, že by se cheesecakes neměly péct na horkovzduch. Měla jsem je v troubě krásně vysoké, ale po upečení klesly, některé praskly a hlavně se po vychladnutí odlepily od košíčků. Může tohle všechno být způsobené způsobem pečení? Jinak jsem dodržela čas i teplotu 🤷‍♀️Děkuji

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 1 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ