Menu
Cheesecaky

Mini cheesecakes s burákovým máslem

Jako milovník burákového másla jsem se na tenhle cheesecake chystala už dlouho. Respektive na jeho pečenou variantu. Vůbec jsem si totiž nedokázala představit, jak bude burákové máslo ve spojeni se sýrem chutnat. Teď už to vím, je to skvělá kombinace 🙂

Cheesecake je krásně krémový, řekla bych ještě více, než klasický. Burákové máslo není v chuti dominantní, naopak jen lehce decentní. A čokoládová poleva to hezky doplňuje. Pokud nejste vyloženě odpůrci buráků nebo alergici, doporučuji tuhle kombinaci vyzkoušet. 

Recept jsem upravila jen na menší množství dortíků, podle velikosti košíčků připravíte 6 – 7 kousků. Jako u všech cheesecaků, i tady je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu. Vyndejte je tedy včas z lednice 🙂

Burákové máslo kupuji v Lidlu v rámci amerických týdnů. Obsahuje 95% arašídů a jen nepatrné množství cukru a soli, chuťově je velmi dobré. Použít můžete jemné i s kousky arašídů. 

Mini cheesecakes s burákovým máslem (6 – 7ks):

60 g sušenek (použila jsem mix Bebe dobré ráno a Bebe rodinné)

30 g burákového (arašídového) másla

—————————-

250 g čerstvého krémového sýry typu Philadelphia (použila jsem Palouček z Lidlu)

90 g burákového (arašídového) másla 

50 g třtinového cukru (případně více dle chuti)

1/2 lžičky kukuřičného škrobu

40 ml smetany ke šlehání

1 velké vejce

Troubu předehřejte na 150 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovým košíčky. Já jsem použila košíčky o průměru dna 5 cm a výšce 3,2 cm. Pokud máte menší, rozdělte těsto raději do 7 košíčků.

Sušenky rozmixujte a smíchejte s burákovým máslem. Můžete ho předem trochu nahřát v mikrovlnce, pokud je příliš tuhé. Směs rozdělte do připravených 6-7 košíčků a pomocí lžičky přimáčkněte do dna. 

Do mísy dejte sýr, burákové máslo, cukr a škrob a při nízkých otáčkách dobře prošlehejte. Přidejte vejce a zašlehejte. Nakonec přilijte smetanu a dobře promíchejte. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20-25 minut. 

Nechte ve formě zcela vychladnout, pak přikryjte folii nebo alobalem a dejte na několik hodin chladit do lednice (nejlépe přes noc).

Čokoládová poleva:

40 g hořké čokolády 50-60%

40 g smetany ke šlehání 33%

arašídy a kousky sušenek na posypání

Čokoládu nasekejte na malé kousky, dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku stát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte polevu vychladnout a mírně zhoustnout, pak nalijte na vychlazené dortíky. Ozdobte arašídy a kousky sušenek. Dejte chladit do lednice. 

inspirace z webu http://www.mojewypieki.com/

Vytisknout recept

19 Comments

  • www.pavlinalatalova.cz
    4. 2. 2017 v 15:51

    Opět to vypadá naprosto úžasně! :3

    MagicBeautyLife

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 2. 2017 v 17:00

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Siraelxy
    5. 2. 2017 v 6:58

    Kdybych teď dva dny nedělala nic jiného než pekla, tak bych se do nich hned pustila 🙂
    Narozeninová giveaway

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 2. 2017 v 16:22

      To ráda věřím 🙂 nic se nemá přehánět 🙂

      Odpovědět
  • Amellia
    6. 2. 2017 v 21:37

    mňam mňam 🙂 já se na to burákové máslo také pořád chystám 🙂 toto ráda vyzkouším 😉

    flavoursofamellia.blogspot.cz

    Odpovědět
  • Unknown
    15. 2. 2017 v 13:41

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    Odpovědět
  • Anonymní
    15. 2. 2017 v 13:44

    Vy jste prostě jednička 🙂 V plánu mám tolik receptů, že nevím, jestli se k těmhle dortíkům někdy dostanu, ale nejspíš přehodnotím priority 🙂 Jindřiška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 2. 2017 v 14:52

      Jindřiško, děkuji 🙂 nebojte, jsem na tom podobně, můj seznam věcí, které bych chtěla upéct je stále delší a delší …. 🙂

      Odpovědět
  • Peťa
    4. 5. 2017 v 12:35

    Dobrý den, je podmínkou, aby bylo burákové máslo slané? Mám doma teď 100% arašídové, nic víc, takže přemýšlím, jestli je zapotřebí třeba přisolit či něco přidat? Jinak už mám od Vás vyzkoušeno několik receptů, především z řad cheesecaků, a jsou naprosto úžasné!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 5. 2017 v 16:16

      Zdravím, nemusí být slané 🙂 klidně použijte to, co máte 🙂 špetku mořské soli klidně přidejte, zvýrazni to chuť 🙂 tak to mě moc těší, že mají recepty úspěch, děkuji 😉

      Odpovědět
  • Unknown
    3. 8. 2017 v 11:50

    Ahoj miso,
    Zkousela jsem o vikendu,jsou moc dobre,ale na nas je prece jen chut burakoveho masla hodne vyrazna. Myslite,ze by se dalo dat do kremu mene burakoveho masla? Melo by to velky vliv na strukturu a pevnost po schlazeni?
    Dekuji magda

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 8. 2017 v 19:58

      Magdo, zdravím, myslím, že nebude problém burákové máslo ubrat a dát o to víc sýra 🙂 nebo zkuste klasické mini cheesecake, jen čistě sýrové, ty jsou taky skvělé 🙂 recept samozřejmě na blogu 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    16. 11. 2017 v 10:44

    Míšo zkusila jsem i tuhle variantu cheesecaku..jsou chuťově dobré, vynikne chuť burak másla, ale pro mě moc ,,hutné..,,..😉dala jsem k posouzení spoluobcankam☺,tak uvidim, jaké budou ohlasy..za mě vyhrává varianta s malinami..mějte se fajn..Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 11. 2017 v 11:17

      Lenko, Vy teda jedete, a prý že pečete jen chleba :))) ano, tahle varianta je hutnější a určená výhradně milovníkům burákového másla 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 11. 2017 v 13:24

    JJ..chleba jsem také vysmahla.-)..to už je rutina…zítra skočím na cupcake alá Míša:-) a mandlové potahované o víkendu jako překvápko pro děti..musím využít momentální pečící nálady. Až začnu s cukrovím, tak mě to rychle přejde:-)) Mějte se fajn a těším se na viděnou..Teď mě to parádně nakoplo:-)Lenka

    Odpovědět
  • Anonymní
    16. 8. 2018 v 8:08

    Tak tyhle cheesecaky měli u mých cukrožroutů velký úspěch 🙂 udělala jsem jich jen sedm, abych vyzkoušela, zda jim budou chutnat… no, příště jich bude muset být o hodně více, protože během chvilky byly vtahu 😀 Pěkný den, Verča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 8. 2018 v 12:25

      Verčo, díky 🙂 tak to moc ráda slyším 🙂 také vždycky zkouším jen malé množství, pro případ, že by se nepovedlo nebo nechutnalo 🙂

      Odpovědět
  • Radka
    18. 5. 2022 v 19:35

    Dobrý den, prosím Vás, ta smetana se tam pouze ručně vmíchá nebo zašlehá? Děkuji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 5. 2022 v 8:11

      Smetanu stačí už jen vmíchat, ručně nebo robotem, Ideální je plochá (pádlová) metla.

      Odpovědět

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ