Menu
Cukroví

Sněhové pusinky

Poslední dobou si často píšete o recept na sněhové pusinky, tak přikládám ten svůj. Nečekejte nic převratného, žádná tajná ingredience ani speciální postup, prostě jen bílky a cukr 🙂 A samozřejmě pořádný šlehač či robot, protože se šlehá hodně dlouho. Poměrně dlouhá je i doba pečení, někdo by řekl spíše sušení, ale to už k pusinkách prostě patří. 

Sama o pusinky moc nestojím, ale krásně se s nimi zdobí dorty, řezy či malé dezerty. Za pomoci různých špiček můžete vytvořit rozličné tvary, nejen klasické hladké pusinky. Sníh se dobře barví, nejlépe vypadají světlé pastelové odstíny. Pusinky se dají poměrně snadno uchovat v uzavřené dóze při pokojové teplotě, určitě nepatří do lednice. Pokud je použijete na zdobení, doporučuji dávat na dezerty až pár hodin před servírováním, aby nezvlhly. 

Receptů jsem si prošla hodně, některé jsou obohacené o škrob či vinný kámen, některé používají kombinaci krupicového a moučkového cukru. Liší se i postupy, někdo šlehá v páře, někdo zahřívá bílky či samotný cukr. Vyzkoušela jsem samozřejmě více způsobů, ale nejvíce se mi osvědčilo jen „obyčejné“ šlehání bílků za postupného přidávání cukru. 

Níže uvedená dávka stačí ca. na jeden plech pusinek, klidně si ale dávku zdvojnásobte nebo přizpůsobte množství bílků, které máte k dispozici. Je to jednoduché, na jeden díl bílků potřebujete dva díly cukru. 

Sněhové pusinky (ca. jeden plech):

60 g bílků, pokojové teploty (ca. 2 bílky)

120 g cukru krupice

špetka soli

Troubu předehřejte na 100 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. 

Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a začněte šlehat na nižší až střední otáčky. Až se vytvoří bílá pěna, začněte po částech zašlehávat cukr. Než přidáte další, vždy nechte předchozí cukr dobře zašlehat. Když je cukr celý zapracovaný, zvyšte otáčky na maximum a šlehejte několik minut, až je sníh hezky lesklý a cukr co nejvíce rozpuštěný. Vždy mi zůstanou trochu patrné krystalky, ale v troubě se to srovná. Každopádně to chce šlehat opravdu vytrvale, lepší je na to kuchyňský robot, než jen ruční šlehač. 

Sníh je díky velkému množství cukru takový táhlý, lepivý. Pokud chcete pusinky barevné, přidejte před koncem šlehání trochu barvy. Raději zpočátku méně, aby nebyly pusinky příliš tmavé. V případě potřeby můžete barvu přidat. 

Sníh si přendejte do sáčku se zdobící trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříhejte pusinky či jiné tvary. Můžete použít různé druhy špiček a získat tak pusinky rozličných tvarů. Nemusíte zůstat jen u pusinek, hezky vypadají kolečka, různá esíčka či číslice.

Nastříkané pusinky dejte péct do vyhřáté trouby na hodinu až hodinu a půl podle velikosti pusinek. Během pečení troubu několikrát otevřete, aby odešla vlhkost a pusinky nepraskaly. Na konec troubu vypněte a nechte pusinky v troubě vychladnout. 

Pusinky skladujte v uzavřené dóze při pokojové teplotě. Na dezerty je použijte až pár hodin před servírováním, aby příliš nezvlhly.  

Vytisknout recept

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

129 Komentáře

  • Anonymní
    30. 4. 2018 v 8:16

    Dobrý den Míšo, to je až neuvěřitelné, jak funguje telepatie na dálku:-) včera jsem potřebovala recept na pusinky a vy recept vlozite na blog…. Samozřejmě recepty ruzne mám, ale pokaždé mi pusinky divně zežloutly a vy máte nádherně bílé… Mockrát děkuji a zase se budu těšit na další perfektní recept. Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 4. 2018 v 20:22

      Hanko, zdravím 🙂 jojo to tak někdy bývá, ale recept jsem slibovala už dlouho, tak snad se Vám povedou 🙂

      Odpovědět
      • Drahomíra
        30. 7. 2021 v 12:57

        Dobrý den Míšo, jste úžasná, mám vaší kuchařku, je krásná, ale chci se zeptat, když dáváte do bílé polevy kakaové máslo v prášku, šlo by místo toho dát sušené mléko? Děkuji za odpověď ❤️

        Odpovědět
        • Míša Landová
          30. 7. 2021 v 13:12

          Děkuji 🙂 kakaové máslo tam není kvůli barvě ani chuti. Je to tuk, který polevu naředí a díky němu krásně ztuhne 🙂 mléko není vhodná alternativa.

          Odpovědět
  • Unknown
    30. 4. 2018 v 18:30

    Dobrý večer,Míšo. Tak jsem se dočkala :). Na pusinkách jsem vyrostla,ale neměla jsem odvahu s vracet. K původnímu receptu,pockala jsem si na ty nejlepší z nejlepších :). Děkuji za tento bonus ,zase nudu mít co zkoušet ;). Hezký 1.kveten přeji. Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      30. 4. 2018 v 20:24

      Jano, zdravím Vás a doufám, že recept nezklame, je to jeden z mnoha, ale mě se osvědčil. I když musím říct, že je mám spíš jen na parádu, než na jídlo :)) mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 5. 2018 v 20:23

    Dobrý večer Míšo,
    moc zdravím a mám prosbu, pusinky jsou super, ale mě zaujala poleva na dortu, která je z bílé čokolády. Poradíte prosím jak na ni? Děkuji Dáša
    PS: O tom, že Vás obdivuju a vždycky čekám na nový příspěvek, už ani nepíšu:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 5. 2018 v 11:57

      Dášo, zdravím a děkuji 🙂 ano, poleva je z bílé čokolády, smetany, kakaového másla a trochu bílé barvy, vše tak nějak od oka 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 5. 2018 v 21:55

    Díky za recept, zrovna nedávno jsem dumala, že máte ty pusinky tak krásné, ono asi bude rukama, že 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 5. 2018 v 11:58

      Děkuji 🙂 spíš to chce jen trpělivost při šlehání a pořádnou zdobící špičku 🙂

      Odpovědět
      • Markéta
        15. 12. 2023 v 0:51

        Dobrý den, mohla bych se optat: budu péct pusinky poprvé a syn by chtěl, aby měly jahodovou příchuť. Myslíte, že je vhodné přisypávat do bílků i lyofilizovaný jahodový prášek? Děkuji moc za radu 🙂

        Odpovědět
    • Ollie
      19. 11. 2024 v 12:46

      Dobrý den, ráda bych připravila pusinky s malinovou příchutí. Myslíte si, že bude v pořádku, když bych přidala do vyšlehaných bílků prášek z lyofilizovaných malin? Moc děkuji za odpověď a ať se vám daří, krásný den 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 5. 2018 v 8:53

    Dobrý den, mohu se zeptat na teplo pečení pusinek?
    Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 5. 2018 v 11:58

      Pusinky se pečou při 100 stupních, je to uvedeno v receptu 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 5. 2018 v 12:39

    Krásné a efektní zdobení a jeste me zaujal krem na dorte – ruzovy, hledala jsem ho ve Vasich receptech a nenalezla. Prozradite nam u jakeho receptu ho najdeme? Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 5. 2018 v 12:48

      Petro, děkuji 🙂 tento dort v receptech nemám, ale dort je obmazaný sněhovým máslovým krémem (ten na blogu najdete) s kapkou růžové barvy 🙂

      Odpovědět
  • Anjuska
    8. 5. 2018 v 13:54

    Dobrý den, taky mám dotazek k polevě z bílé čokolády(arabesque)… zkoušela jsem se šlehačkou a úplně se zdrcla. Kakaové máslo nemám … může být problém právě v tom máslu…jeho nedostatku???Nebo to chce nějaký speciální poměr nebo teplotu??? Děkuji pěkně za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 5. 2018 v 18:24

      Zdravím, jaký jste dala poměr smetany a čokolády? Nespálila se Vám čokoláda? Přidávala jste barvu? Jakou? 🙂

      Odpovědět
    • Anjuska
      9. 5. 2018 v 11:46

      Čokolády jsem dala 100g, smetany menší půlku 210g kelímku. Čokoládu rozehřívání nad párou.Čokoladu jsem rozpustila přidala smetanu. Barvu nepoužívám.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 5. 2018 v 12:12

      U bílé čokolády se obvykle dává poměr 3:1, tj. na tři díly čokolády jen jeden díly smetany 🙂 a smetanu jste přidala studenou? správně musí být horká, a byla to smetana ke šlehání min. 33% ?

      Odpovědět
    • Květa
      18. 2. 2023 v 1:30

      Poprvé v životě jsem dělala pusinky (právě podle vašeho receptu), a jsou naprosto super. Krásně, bílé a nepopraskané.

      Každopádně jsem ale zaznamenala jeden problém a to že, když jsem přidala trošku gelové barvy, sníh mi už tak hezky nedržel a hvězdy se mi slily do bobků 😄🤦‍♀️ Takže mám hezké jen ty bílé 🙁 Nevíte, čím by to mohlo být?

      Odpovědět
      • Míša Landová
        20. 2. 2023 v 9:53

        Barvy je potřeba přidat jen velmi malé množství až na konci a jen krátce zašlehat.

        Odpovědět
  • Anjuska
    9. 5. 2018 v 17:05

    Aha…smetana byla sice 33 procentní, ale za to studená…vyzkouším tedy s horkou. A ten kokosový tuk je nutný? Lze nahradit obyčejným….teď mě asi ukamenujete 😁😁😁 …ten poměr 3:1 to tedy asi moc nenaředí. V jaké fázi potom ten tuk přidávat. Děkuju moc za neúnavné odpovědi…jste nejlepší 😘😘😘

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 5. 2018 v 17:11

      Proto se Vám to srazilo 🙂 smetanu je potřeba zahřát. Přidává se kakaové máslo, ne kosový tuk 🙂 není to nutné, jen to polevu více naředí a lépe pak tuhne. Dává se rozpustit rovnou s čokoládou. Ale jak říkám, jde to i bez toho 🙂

      Odpovědět
  • Pavla K.
    19. 5. 2018 v 16:59

    Dobrý den milá Míšo, klaním se, smekám, prostě konečně první recept, se kterým se mi pusinky povedly. Opravu moc děkuji, jste cukrářská bohyně (minimálně ta má!) 🙂
    Měla bych prosím jeden dotaz, nevíte jak se jmenují typy špiček, se kterými tvoříte pusinky zachycené na třetí fotografii odshora (bílé a bíložluté)? Moc by mi to pomohlo při výběru. Děkuij a přeji spoustu cukrářské radosti 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 5. 2018 v 19:03

      Pavlo, díky, tak to mě moc těší 🙂 bílé pusinky jsou dělané hladkou trubičkou, ty žluté pak řezanou otevřenou (taková zubatá), někde ji mají pod názvem francouzská hvězda 🙂

      Odpovědět
  • Jarka
    27. 8. 2018 v 12:58

    Dobrý den, zkoušela jsem pusinky jak bílé, tak s proužkem barvy, úžasné, chuťově akorát. Jen mi na vzduchu rychle zvlhly. Cca po 30 minutách byly lepkavé. Málo jsem sušila ( 70 min/100 C ) , nebo je to normální? Díky za radu. Jarka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 8. 2018 v 10:45

      Jarko, pusinky by určitě neměly být lepkavé, v uzavřené krabici vydrží i týdny. Zkuste příště delší dobu sušit, ono hodně záleží na velikosti jednotlivých kousků 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 10. 2018 v 13:17

    Dobrý den, prosím Vas o radu pořád mi pusinky praskají nevím čím to je troubu otevírám. Nebo málo šleham nebo mám dát troubu na min než 100c nebo a nebo plech mám umístit níže peču ve prostred.? Jinak tvar a chuť výborná jen praskají co mám dělat jinak poradíte mi prosím

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 10. 2018 v 19:19

      Zdravím, těžko říct, čím to bude. Pečete s horkým vzduchem nebo bez? Zkuste snížit teplotu a případně i šlehat déle … já peču také na středu trouby …

      Odpovědět
  • Ivca273
    25. 3. 2019 v 13:13

    Dneska jsem je zkusila poprvé a bomba. Moc dobre.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 3. 2019 v 12:40

      Skvělé, díky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 5. 2019 v 17:08

    Dobrý den,

    nemáte náhodou zkušenost s tím, po kolika hodinách v chladu začínají pusinky vlhnout?

    moc děkuju za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 5. 2019 v 8:55

      Pusinky jako takové skladuji v uzavřené dóze mimo lednici. Pokud jsou na dortu na čokoládové polevě, tak bez obav vydrží do druhého dne. Pokud je dáváte přímo na šlehačkový krém, tak je trvanlivost bohužel kratší.

      Odpovědět
  • Aneta
    16. 8. 2019 v 13:14

    Moc děkuji za skvělý recept krásně se sněhem pracovalo 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 8. 2019 v 17:54

      Tak to jsem moc rada 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    22. 8. 2019 v 18:15

    Dobrý den, jste vážně skvělá. Ráda bych Vás poprosila o radu, pokud to je možné, jak jste docílila ty dvoubarevné červeno-bílé pusinky. Mnohokrát děkuji.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 8. 2019 v 6:51

      Děkuji. Pusinky s červenými pruhy jsou jednoduché, stačí sáček zevnitř trochu máznout barvou než do něj přendáte těsto 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      23. 8. 2019 v 8:34

      Jste jednička, moc děkuji. Jste můj vzor, jediný podle koho peču a sklízím úspěchy právě díky Vám. Pěkný den, Kateřina

      Odpovědět
  • Unknown
    10. 9. 2019 v 20:17

    Dobrý den 🙂 chtěla bych se zeptat, jakou špičkou děláte ty krásné pusinkove růžičky? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 9. 2019 v 19:48

      Růžičky dělám obvykle řezavou špičkou Wilton 1M.

      Odpovědět
  • Anonymní
    7. 1. 2020 v 11:37

    Dobrý den,
    již po několikáté peču pusinky dle Vašeho receptu a snad pokaždé mi hodně z nich v troubě popraská. Už nevím čím by to mohlo být. Peču na 100, troubu otvírám.
    Děkuji za radu:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 1. 2020 v 13:18

      Zdravím, těžko říct, ale mohlo by to být málo vyšlehaným sněhem, na vině může být i trouba. Pečete více plechu najednou? Na horký vzduch?

      Odpovědět
  • Anonymní
    18. 1. 2020 v 5:17

    Dobrý den, peču jeden plech a myslím, že na horkovzduch nepeču. Je lepší péct pusinky na horkovzduch?
    A ještě mě napadl jeden dotaz, který nepatří tedy k pusinkám, ale jakou štěrku používáte na uhlazení krému na dortu, že ho máte vždy tak rovný?
    Ještě jednou děkuji:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 1. 2020 v 7:23

      Na horký vzduch se peče, pokud se v troubě více plechů najednou. Pokud pečete jen jeden, je lepší péct na horní a spodní ohřev.
      Na uhlazení dortů používám nerezovou kartu nebo cukrářský nůž.

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 2. 2020 v 21:56

    Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak dlouho vydrží pusinky po upečení jedlé? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      19. 2. 2020 v 8:21

      V uzavření krabici při pokojové teplotě vydrží i několik týdnů.

      Odpovědět
  • Unknown
    20. 2. 2020 v 13:40

    Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela váš recept na pusinky a jsou úžasný 😊. Ráda peču podle vašich receptů 👍. Diky

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 2. 2020 v 7:04

      Skvělé, děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 3. 2020 v 12:06

    Dobrý den, jsou opravdu skvostné, nádhera. Mohla bych se prosím zeptat jak docílit tak krásných barviček, pokaždé když je vytáhnu z trouby, tak barva je zcela odlišná až ošklivá 😕. Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 3. 2020 v 15:28

      Pusinky se nesmí péct na vysokou teplotu a je potřeba mít kvalitní barvy, některé se tzv. vypékají.

      Odpovědět
    • Unknown
      19. 6. 2020 v 8:58

      Děkuji za odpověď. Už mám starší troubu a mám co dělat abych to každé pečení vychytala a to jak u makronek, tak sněhoveho pečiva. Mohu se optat jaké barvy jsou tedy ideální, používám gelové Wilton.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 6. 2020 v 18:24

      Wilton jsou dobré, viděla bych to spíše na tu troubu 🙂

      Odpovědět
  • Jana
    25. 4. 2020 v 14:26

    Dobrý den, pusinky jsem dnes upekla a krásně se mi povedly, mockrát děkuji za podrobně popsaný recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      25. 4. 2020 v 19:36

      Jano, skvělá zpráva 🙂 děkuji.

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 6. 2020 v 8:16

    Dobry den, mohu pouzit mouckovy cukr?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 6. 2020 v 10:34

      Můžete zkusit, ale sníh nebude dle mého názoru tak pevný. Krupice tam má svůj význam.

      Odpovědět
  • Eva
    28. 11. 2020 v 21:30

    Dobrý den paní Landová,
    marně tápu, zda se dají pusinky i ochutit, třeba ochucovací pastou? Je faktem, že do indiánků se marmeláda přidává, ale ty už se potom nepečou. Tak marně přemýšlím, jestli by šly ochutit a připravit je s cukrovým rozvarem…..?
    S pozdravem Eva

    Odpovědět
    • Míša Landová
      29. 11. 2020 v 7:46

      Evo, pusinky se občas obarvují kakaem, já jednou zkoušela část bílků nahradit malinovým pyré. Jde to, ale za mě jsou ty klasické pusinky prostě lepší :/ chuťově i vzhledově. Vyzkoušela jsem několik příprav pusinek vč. cukrového rozvaru, nicméně mě osobně vyhovuje nejvíce tento recept.

      Odpovědět
  • Gábina
    24. 1. 2021 v 11:50

    Míšo,když dáváte pusinky jako ozdobu na dort,mažete spodní stranu třeba čokoládou?Zatím jsem je dávala tak jak jsou a byly za chvilku rozmáčené.Děkuji za odpověď Gábina

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 1. 2021 v 15:21

      Já zdobím dort až těsně před servírováním, takže pusinky v pohodě vydrží. Ale vím, že to někdo s čokoládou podmazává, nic tím nezkazíte.

      Odpovědět
  • Jana
    24. 2. 2021 v 11:52

    Dobrý den Míšo, nedávno jsem objevila Vaše stránky. Jsou úžasné. Již několik receptů jsem odzkoušela a super. Netrpělivě čekám na naskladnění Vaší kuchařky🙂. Ráda bych se zeptala : u té bílé polevy, kolik dát na 100g čokolády kakaového másla? Moc děkuji za radu.. jo a mimochodem – díky Vám se mi konečně daří dortové korpusy 🍰🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 2. 2021 v 19:29

      Jano, tak to jsem ráda, že jste mě objevila 🙂 děkuji 🙂 kakaové máslo já dávám vždycky od oka, mám takové to v prášku Mycryo a přidávám podle potřeby. Kuchařka by měla být snad už příští týden 🙂

      Odpovědět
      • Jana
        6. 3. 2021 v 17:42

        Já mám v peckách, tak snad udělá stejnou službu. Zkusím dát 150g bílé čokolády(callebaut w2), cca 30g kakaového másla a 50g smetany(mám 35%). Předpokládám, že bílá barva se dává až ke konci?. Mám bělobu FunColours. Mockrát děkuji 🙂

        Odpovědět
  • Mirek Hloušek
    8. 3. 2021 v 14:20

    Dobrý den, pečení mě baví, využívám hlavně vaše recepty, které jsou skvělé a výborně rozepsané. Dnes jsem sušil plech pusinek, abych měl ozdoby na dort, dělal jsem žíhané a vyšly na jedničku. Děkuju, Mirek.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      8. 3. 2021 v 15:09

      Mirku, tak to moc ráda slyším 🙂 a děkuji za přízeň.

      Odpovědět
      • Mirek Hloušek
        8. 3. 2021 v 16:02

        To já Míšo děkuju za vaší trpělivost při podrobném rozepisování receptů. Až se covidová situace uklidní, budu se snažit dostat se k vám na kurzy. Nemám tu online platformu moc rád 🙂

        Odpovědět
  • Lucie Bártů
    16. 4. 2021 v 10:53

    Dobrý den, upekla jsem dva plechy pusinek a krásně se povedly. Mám je tedy na zdobení dortů a dezertů, protože jinak jsou na mě pusinky příliš sladké. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží na máslovém krému? Za předpokladu že bude dort v lednici v plastové krabici a tedy pusinky nebudou moci zvlhnout od vlhka v lednici. Jeden dva dny by vydržet mohly, když je to sněhový máslový krém, nebo myslíte, že zvlhnou?

    Dekuji moc

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 4. 2021 v 17:01

      Tak to jsem ráda, že se povedly 🙂 Nemám vyzkoušeno, jak dlouho na dortu vydrží. Já máslový krém téměř nedělám, proto je na dort dávám až těsně před servírováním. Do druhého dne by myslím měly vydržet v pohodě 🙂

      Odpovědět
      • Lucie
        21. 12. 2021 v 7:36

        Krásný den Míšo, rada bych zkusila pusinky s lyofizovanym ovocem, nevíte jestli je lepší prášek z ovoce dat už do základu nebo jen posypat a dat pect a nebo posypat až jsou hotové ? Dekuji moc Lucie

        Odpovědět
        • Míša Landová
          21. 12. 2021 v 10:20

          Nikdy jsem nezkoušela, takže v tomhle Vám moc neporadím. Jen pozor, lyo ovoce se v troubě pálí.

          Odpovědět
          • Jozefína
            22. 9. 2022 v 14:40

            Dobrý den, prosím, je možné sušit více plechu s pusinkami najdnou v troubě😊 děkuji. Krásny den J.B

          • Míša Landová
            22. 9. 2022 v 19:06

            Ano, určitě, doporučuji pak zapnout horkovzduch 🙂

  • Nella
    13. 5. 2021 v 22:00

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat když budu chtít sušit dva plechy pusinek a ne na jednou. Mám tedy usušit jeden plech vypnout troubu. A po vychladnutí zase zapnout troubu a dát sušit druhý plech?
    Nebo můžu první vytáhnou a dát sušit druhý plech??
    Moc děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Míša Landová
      14. 5. 2021 v 10:24

      Pusinky můžete klidně sušit dva plechy najednou, ideálně na horký vzduch a trochu nižší teplota. Během pečení můžete plechy 1-2 prohodit.

      Odpovědět
      • Jana Louda
        2. 6. 2021 v 20:53

        Dobře, děkuji… Vyzkouším 👍

        Odpovědět
  • Jana Louda
    2. 6. 2021 v 19:12

    Dobrý den, měla bych prosbičku, uz tři pokusy se mi nedaří upect pusinky aniž by byly popraskané. Dříve se mi to nedělo a přijde mi ze sleham stejně i ve stejné troubě a pecu na 100st.Čím to je, že popraskaji?
    Děkuji za Vaši odpověď.
    Jana

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 6. 2021 v 7:11

      Pokud pečete stále stejně, tak opravdu těžko říct, čím by to mohlo být. Větráte troubu během pečení? Sníh musí být dobře vyšlehaný, stejně tak i cukr musí být dobře zašlehaný …. zkuste jiný cukr ..

      Odpovědět
  • Veronika
    13. 7. 2021 v 14:17

    Dobrý den, moc děkuji za recept. Včera jsem pusinky pekla poprvé a skoro všechny se povedly. Ale některé praskají pod špičkou, jakoby tam byla vzduchová bublina. I při vytlačování ze sáčku jsem měla vzduchové bubliny. Jelikož jsem i poprvé pracovala se zdobicím sáčkem, chtěla bych se zeptat, jestli ty bubliny jsou normální nebo je nějaká chyba při plnění sáčku? A ještě bych se chtěla zeptat – nemám pusinky tak ostré, můžou být na vině i špičky? (mám ty nejlevnější plastové z DMka). A nebo to můžu všechno hodit na ne dobře vyšlehaný sníh:) (cca ve čtvrtině mi odešel robot a musela jsem šlehat ručním šlehačem a ano, těch 15 min šlehání je fakt nuda.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 7. 2021 v 19:50

      Pokud pusinky praskají, na vině je obvykle vysoká vlhkost nebo špatně rozpuštěný sníh. Je potřeba šlehat pozvolna, cukr přidávat postupně a šlehat opravdu dlouho. Je také dobré během pečení občas vyvětrat troubu. Špičky jsou nejlepší nerezové, koupíte na cukrářských eshopech. Vzduchové bubliny by v sáčku být neměly, může to být plněním, ale i následnou manipulací, těžko se to popisuje 🙂

      Odpovědět
  • Drahomíra Némethová
    31. 7. 2021 v 17:56

    Děkuji za odpověď, když jsem se pak zamyslela, máte pravdu, byla by z toho malta😊ještě jednou děkuji a přeji krásný víkend a spousta nových dortiků ❤️

    Odpovědět
  • Monika
    23. 10. 2021 v 9:54

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je tento recept vhodný i pro sugar stamp?
    Předem děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
  • Lenka
    1. 12. 2021 v 9:52

    Dobrý den,
    děkuji za recept, dělám podle Vás pusinky opravdu často, ale s čím bojují jsou tvary. I když mám sníh opravdu vyšlehaný, tak mi ze zdobící špičky rozhodne nelezou tak krásné tvary, jak bych si přála, většinou z toho ani nejde poznat, co za tvar to měl být. Mate pro mě, prosím, tip, co vylepšit? Moc děkuji.

    Odpovědět
  • Jarmila
    6. 12. 2021 v 20:06

    sníh se musí vyšlehat nad parou jinak vyteče…

    Odpovědět
  • Romi
    15. 2. 2022 v 14:41

    Dobrý den, mohla bych se zeptat na radu, jak udělat hnědé pusinky? Chtěla bych udělat ozdoby na váš čokoládový dort, jak světlé, tak tmavé. Přepokládám, že se přidá kakao, ale nevím, v jaké fázy a kolik.
    Děkuji moc. Romi

    Odpovědět
  • Lucie Nykodýmová
    4. 5. 2022 v 13:23

    Dobrý den, chci se zeptat, jakými barvy obarvujete pusinky, nějaké speciální. A dají se použít i na obarvení krému? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      4. 5. 2022 v 20:15

      Používám gelové barvy z cukrářských obchodů, lze je použít kromě čokolády na cokoliv.

      Odpovědět
  • Romana
    19. 5. 2022 v 15:50

    Dobrý den Míšo, mohla byste mi prosím poradit, co jsem udělala špatně? Měla jsem sníh krásně vyšlehaný, ale jakmile jsem přidala barvy (gelové Fractal), tak mi sníh jakoby ztekutěl a už se s ním nepracovalo tak hezky, jako s původním bílým. |Barvy jsem dala jen kapku, tak nevím. Děkuji Romana

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 5. 2022 v 19:31

      Pokud nastal problém až s přidáním barvy, problém bude nejspíše tam. Barvu je potřeba jen krátce ke konci zašlehat. Případně mohl být sníh už lehce přešlehaný a barva to bohužel dokonala … ale těžko říct takto na dálku 🙂

      Odpovědět
  • Jitka
    19. 5. 2022 v 19:42

    Dobrý den Míšo,jak dlouho vydrží v doze,v lednici vaše pusinky. Děkuji 😉

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 5. 2022 v 8:14

      Pusinky nepatří do lednice, skladují se při pokojové teplotě, vydrží i několik týdnů.

      Odpovědět
  • Darina
    10. 11. 2022 v 19:07

    Dobrý den, prosím, jak dlouho pusinky vydrží upečené? Mám teď spoustu bílků, tak bych byla ráda, kdyby to vydrželo do vánoc. Děkuji H

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 11. 2022 v 11:40

      Pokud jsou dobře usušené, vydrží v uzavřené dóze týdny. Nicméně bílky můžete zamrazit a použít je, až bude potřeba 🙂

      Odpovědět
  • Pavla
    2. 12. 2022 v 16:16

    Děkuji za dokonalý návod na pusinky. Hlavně za váhový poměr cukru a bílků – konečně nemusím přemýšlet jak
    velý bílek má autor na mysli. Taky že nemusím šlehat nad párou ručním šlehačem do úmoru.
    Musím prostudovat vaše stránky než se mi pusinky usuší.

    Odpovědět
  • Martina
    13. 12. 2022 v 14:06

    Vzivotě se mi nepovedly pusinky tak, jako z receptu od Vás, jsou dokonalé. Děkuji moc a moc 💋💖.

    Odpovědět
  • Věra
    10. 3. 2023 v 20:48

    Míšo, chci se zeptat (možná blbě) ohledně skladování-uzavřená dóza, ale z jakého materiálu-plast, plech, papír?
    Jinak moc děkuji za tento web❤️

    Odpovědět
    • Míša Landová
      11. 3. 2023 v 10:55

      Ideálně asi plastová, která dobře těsní, aby se tam nedostal vzduch. A skladovat při pokojové teplotě 🙂

      Odpovědět
  • Andrea
    14. 5. 2023 v 19:24

    Dobrý den,chuťové jsou výborné ale vždy mi popraskají🙁. Vše dělám jak píšete, otevírám i troubu,ale jakmile jsem na trictvrte hodině pečení,popraskají. Nemáte nějakou radu? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      15. 5. 2023 v 12:24

      Zkuste šlehat při nižší rychlosti a opravdu dobře a pozvolna zašlehat cukr.

      Odpovědět
  • Lucie
    12. 10. 2023 v 19:23

    Dobrý den, Míšo,
    můžu se zeptat, co znamená, že se musí sníh dlouho šlehat (ve smyslu kolik asi minut)? Přijde mi, že už se mi asi několikrát povedlo sníh přešlehat, protože pak nastříkané pusinky na plechu vůbec nedržely tvar. Vůbec na to správné zašlehání cukru nemám odhad. Děkuji za radu.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      13. 10. 2023 v 10:01

      Čas bohužel není v tomto případě ideální parametr. Hodně záleží zda šleháte v robotu nebo ručním šlehačem a i tak se výkony některých strojů mohou lišit. Důležité je šlehat pozvolna a stejně tak i přidávat cukr.

      Odpovědět
  • Tereza
    2. 11. 2023 v 18:53

    Tento recept se mi hodil protož moje sestra má narozeniny a miluje pusinky. Tak jí to dám jako dárek. 👍🏻👍🏻👍🏻
    DĚKUJU

    Odpovědět
  • Lucie
    4. 1. 2024 v 18:08

    Dobrý den, Míšo,
    chtěla bych kakaové pusinky na čokoládový dort. Kolik mám přidat kakaa (na 2 bílky, 60g), aby sníh zůstal tuhý a vypadaly jako kakaové a ne špatně upečené? Mockrát děkuji za odpověď a také za Vaše skvělé recepty, které nikdy nezklamou a vždycky vyjdou 🙂

    Odpovědět
  • Andrea
    17. 6. 2024 v 7:15

    Já o víkendu opět zkoušela už poněkolikáté, snažila jsem se jet přesně podle receptu a i když jsou chuťově dobré a dost jich je i nepopraskaných, tak mně prostě nikdy nedrží tvar. Vůbec tam nejdou vidět ty hrany té zdobičky, ani trochu… Mám tedy jen ruční šlehač, ale snažila jsem se fakt dlouho, vypadaly opravdu tuhé, hutné. Ale po nastříkání se začaly pomaličku slévat a měnit konzistenci.. Asi tohle fakt nebude má silná stránka, chtěla jsem na výzdobu dortu… Vy je máte každopádně nádherné.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 6. 2024 v 7:36

      Řekla bych, že na vině bude ten ruční šlehač … Zkuste je příště udělat jen v malém množství.

      Odpovědět
  • Jana
    1. 7. 2024 v 10:46

    Dobrý den, jakou k9nkrétníšpičkou jste prosím dělala růžové vroubkované pusinky? Vím jen, že je zavřená a otevřená… Chci si ji pořídit, tak ať nesáhnu vedle, děkuji.

    Odpovědět
  • Jana
    17. 7. 2024 v 23:34

    Dobrý den, zkoušela jsem pusinky a prosím o radu. Ze začátku byly krásně vroubkované, ale přidáním gelové barvy se začaly vroubky spíjet až nakonec byly pusinky jen hladké… Co dělám špatně? Děkuji za tip

    Odpovědět
    • Míša Landová
      18. 7. 2024 v 19:22

      Barvu je potřeba pridat až na konec a jen krátce zapracovat. Je možné, ze jste snih prešlehala ….

      Odpovědět
  • Tereza
    8. 9. 2024 v 8:47

    Dobrý den, Míšo prosím Vás můžu sníh použít i na sněhová lízátka na dort. Děkuji moc 😊

    Odpovědět
  • Sylva
    4. 12. 2024 v 10:59

    Dobrý den, Váš recept jsem zkoušela už po druhé a pusinky mi vůbec nedrží tvar. Mám jen hladké placičky. Nevíte, čím to může být?moc ráda bych je měla tak krásné, jako máte Vy. Robota bohužel nemám, takže šlehání ručním šlehačem. Je to tím, že mám hmotu málo vyslehanou? Jinak chuťově jsou výborné a vůbec nepraskají.
    Děkuji

    Odpovědět
  • Stanislava
    10. 12. 2024 v 18:59

    Tedy paní Míšo, Vy jste kouzelnice. Za pusinky byste měla dostat nobelovku. Již několik let je peu, ale letos poprvé mi nide žádná nepraskla a jsou nádherné. Udělala jsem dle Vašeho nápadu i maličké na výzdobu dezertů. Moc Vám děkuji, dělala jsem ve krok za krokem a bingooo. Povedlo se mi. Díky Vám budeme mít i krásný tác na vánoční svátky.

    Odpovědět

Průměrné hodnocení z 7 recenzí:

4.57

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ