K tomuhle cheesecaku není potřeba nic dodávat. Jemný, krémový, s bohatou chutí sýra a tenkou vrstvou zakysané smetany. Pro mě jednoznačně nejlepší recept na základní cheesecake. Dle chuti si ho můžete nazdobit oblíbeným ovocem, přelít ovocnou omáčkou nebo slaným karamelem. Skvěle chutná s citronovým krémem lemon curd nebo prostě jen tak.
Je krásně nadýchaný a sametový, přestože se nepeče ve vodní lázni. Příprava není nijak zvlášť složitá a pokud dodržíte pár základních pravidel, budete odměněni úžasným dezertem.
Sušenky pro tento pečený cheesecake vybírám s menším obsahem tuku, perfektní jsou Bebe Rodinné nebo podobné „suché“ sušenky. Stávalo se mi, že když jsem použila nějaké tučnější jako třeba máslové nebo Bebe dobré ráno, korpus byl hodně mastný.
Sýrovou náplň dělám výhradně z krémového sýra. Žádný tvaroh nebo jiné náhražky. Nemám ráda, když se takhle „kazí“ originální recepty, ale hlavně chuť sýra je prostě nezaměnitelná. A nemusíte hned kupovat Philadelphii. Skvěle chutnají i sýry od privátních značek jednotlivých supermarketů.
Na cheesecake o průměru 23 cm si připravte:
200 g sušenek
50 g cukru krupice
115 g rozpuštěného másla
900 g krémového sýra
200 g cukru krupice
3 lžíce hladké mouky
5 velkých vajec
80 ml smetany ke šlehání
lžička vanilkového extraktu
citronový olej nebo kůra
240 ml zakysané smetany
2 lžíce cukru krupice
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Suroviny na náplň je dobré vyndat předem z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu.
Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem, boky vymažte máslem. Troubu zapněte na 180 stupňů.
Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem. Přesypte do formy a vytvarujte dno a okraje. Dobře vmáčkněte do formy. Mě se na to nejlépe osvědčila polévková lžíce. Díky tomu, že jsou boky formy vymazané máslem, sušenky lépe drží. Dejte chladit do lednice, než si připravíte náplň.
Vmíse smíchejte sýr, cukr a mouku a prošlehejte do krémova. Přidejte vejce, jedno po druhém. Každé pečlivě zašlehejte, asi půl minuty, než přidáte další. Vlijte smetanu, přidejte vanilkový extrakt a citron. Dobře prošlehejte, ale jen na nižší výkon. Pokud byste šlehali na vysoké otáčky, dostane se do náplně příliš vzduchu a cheesecake by mohl popraskat.
Náplň nalijte do připravené formy se sušenkami a dejte péct do vyhřáté trouby. Formu je dobré položit ještě na plech, který zachytí případnou tekutinu, která může během pečení z cheesecaku vytéct. Nejprve pečte 15 minut při teplotě 180 stupňů. Pak snižte teplotu na 120 stupňů a pečte dalších 60 – 90 minut, až je cheesecake pevný, ale uprostřed se ještě trochu „třese“.
Doba pečení je závislá na typu trouby, já mám elektrickou a pekla jsem asi 75 minut. Cheesecake vyndejte opatrně z trouby, nechte ji zapnutou. V misce smíchejte zakysanou smetanu, cukr a vanilku a nalijte opatrně na cheesecake. Vraťte ho zpátky do trouby a pečte ještě 15 minut. Troubu vypněte, otevřete dvířka a cheesecake nechte uvnitř další čtvrthodinku chladnout. Pak ho opatrně vyndejte a ostrým slabým nožem objeďte vnitřní boky formy. Tím zabráníte popraskání cheesecaku během chladnutí.
Po zchladnutí dejte na několik hodin do lednice, nejlépe přes noc. Je lepší cheesecake nezakrývat folií ani alobalem, protože se na něm pak sráží voda.
Servírujte dle vlastní chuti a fantazie, teď v létě je ideální čerstvé ovoce nebo studená ovocná omáčka. Skvělý je i citronový krém, recept najdete u citronových makronek nebo slaná karamelová omáčka.
inspirace z www.joyofbaking.com
78 Komentáře
Unknown
30. 6. 2014 v 7:13Ochutnala jsem ho a můžu potvrdit, že lepší jsem ještě nejedla, ještě jednou moc děkujeme za všechny sobotní dobrůtky, ještě teď se mi při pomyšlení na ně sbíhají sliny 🙂
Víkendové pečení
30. 6. 2014 v 7:22Díky Dáši :o)) bylo mi potěšením pro Vás upéct a jsem moc ráda, že Vám chutnalo. Budu muset přijet častěji :o))
GreenMagritte
7. 7. 2014 v 17:28Dobrý den, zaujalo mne, že Philadephii nahrazujete sýry privátních značek. Měla byste nějaký konkrétní tip?
Víkendové pečení
7. 7. 2014 v 19:42Dobrý večer, nejčastěji používám čerstvý sýr z Lidlu, Cream cheese classic od firmy Goldessa, modrá hranatá krabička, mají ho ještě v nízkotučné podobě a s pažitkou :)) Ale vyzkoušené mám podobné sýry i z Kauflandu, Billy nebo Intersparu, krabičky jsou hodně podobné. Mohu jen doporučit, pečený cheesecake je z něj skvělý.
Anonymní
10. 9. 2014 v 19:57Dobrý večer, je možné použít Mascarpone nebo to je úplně jiný druh sýru? Děkuji Tereza
Víkendové pečení
10. 9. 2014 v 20:08Zdravím Terezo, mascarpone má trochu jinou strukturu, doporučila bych raději ten sýr. Nicméně pokud byste použila mascarpone, dejte ho půl na půl s tvarohem :))
Unknown
11. 7. 2014 v 21:19Mňááám, ten vypadá náádherně!
Víkendové pečení
12. 7. 2014 v 4:58Díky a ještě líp chutná :)))
Petra S
29. 9. 2014 v 9:13Dobrý den, děkuji za další skvělý recept, Vaše stránky jsou pro mě velkou inspirací 🙂 Cheesecake jsem o víkendu dělala a je opravdu výborný. Udělala jsem i slaný karamel, ale jelikož jsem udělala celou dávku, je ho moc. Jak dlouho vydrží v lednici? Děkuji Petra
Víkendové pečení
29. 9. 2014 v 9:31Zdravím Petro, moc děkuji za Vaše milé řádky, velmi si jich vážím :)) slaný karamel vydrží určitě min. 2-3 týdny v lednici, možná i déle. Nebo ho použijte do slaných košíčků vikendovepeceni.cz/2014/06/kosicky-se-slanym-karamelem-cokoladou.html
Petra S
29. 9. 2014 v 11:18Děkuji, díky za tip, na recept už jsem koukala a určitě vyzkouším:) Hezký den Petra
Anonymní
4. 7. 2015 v 18:20Milá paní Mílo, máte úžasně stránky plné fantastických receptů a překrásných fotografií. Dědečkovi k 80tinám jsem upekla tento cheesecake s ovocem a musím se přiznat, že bych ho pekla denně. Neměl chybu a byl opravdu famozně dobrý. Děkuji za podrobný návod plný vychytávek "jak na to" a moc se těším, že v budoucnu opět něco upeču. Ať se Vám daří! Pavla K.
Víkendové pečení
5. 7. 2015 v 9:14Pavlo, zdravím Vás a moc děkuji za Vaše milá slova, kterých si velmi vážím 🙂 souhlasím s Vámi, tenhle cheesecake je opravdu skvělý a jsem ráda, že jste si ho vybrala pro tak důležitou událost 🙂 budu se těšit na Vaše další návštěvy a snad Vám i nějaký další recept padne do oka 🙂 hezký den. Mila
Anonymní
12. 7. 2015 v 18:44Vcera vyzkouseny, prelity omackou z lesniho ovoce a byl naprosto dokonaly. Do ted jsem pekla verzi se syrem a s ricottou, ale tato varianta je bezkonkurencni. Moc dekuji za uzasne recepty! Zuzka
Víkendové pečení
12. 7. 2015 v 20:55Zuzko, děkuji za Váš komentář 🙂 jsem moc ráda, že cheesecake slaví úspěch i ve Vaší domácnosti. A plně si to zaslouží, je fakt skvělý 🙂 mějte se fajn. Míša
Anonymní
31. 8. 2015 v 18:41Milá Milo, máte nádherné stránky, nemůžu se vynadívat. Chystám se na tenhle cheesecake a chci se zeptat, jak moc s předstihem ho lze péct, aby vydržel v plné kondici. Potřebuju ho na neděli, můžu péct už v pátek? Díky. Martina
Víkendové pečení
31. 8. 2015 v 20:52Martino, zdravím Vás a moc děkuji za Vaše slova 🙂 obvykle peču cheesecake den předem, ale párkrát jsem pekla i dva dny předem a bylo to v pohodě 🙂 jen doporučuji zabalit nebo skladovat v uzavřené "dóze", samozřejmě v lednici, a ovocem zdobit až před podáváním. Doufám, že bude chutnat 🙂 Mila
Anonymní
14. 9. 2015 v 13:27Tak jsem ho dělala a naprostá spokojenost. Ač jsem ke svým výtvorům obvykle dost kritická a s výsledkem málokdy zcela spokojená, tentokrát musím říct, že tomuhle cheesecaku nebylo co vytknout, byl fakt dokonalý – na chuť i na pohled. A to nejsem zase tak zkušená, byl to teprve můj druhý cheesecake v životě.
Jinak jsem dělala i Vaše svatební koláčky – také sklidily spoustu pochval:)
Takže díky za skvělé recepty i způsob, jakým je píšete. I naprostý laik podle nich může vytvořit něco úžasného. Rozhodně jsem podle Vás nepekla naposledy. Martina
Víkendové pečení
14. 9. 2015 v 16:36Martino, pěkný den, tak to jsem moc ráda, že se Vám cheesecake povedl :)) a spokojenost byla po všech stránkách. Musím souhlasit, je fakt dokonalý 🙂 moc mě těší Vaše přízeň a ráda slyším, že jsou mé recepty použitelné. Budu se těšit na další komentář. Mějte se prima. Míša
Anonymní
13. 3. 2016 v 16:27Cheesecake dopadl dobre, je vynikající 🙂 ale jedina chybička se vloudila. Při pečení mi z dortu kapala "voda", trouba cela mokra, v kuchyni cerny dym 😀 nevím, jestli jsem to tu přehlédla nebo jestli na to v receptu neupozorňujete… kazdopadne Stephanie na joy of baking radí dat po dortovou formu plech 😉
Zuzana
Víkendové pečení
13. 3. 2016 v 17:31Zuzko, děkuji, jsem ráda, že cheesecake chutnal a moc mě mrzí ten problém při pečení. Máte pravdu, někdy se při pečení uvolňuje z formy tekutina, řekla bych spíše tuk. Já peču cheesecake vždy na plechu, ne na roštu, takže mě ani nenapadlo, na tohle upozornit 🙁 ale připíšu to do příspěvku. Děkuji za tip 🙂 Míša
Veronika Viziblová
21. 4. 2016 v 8:16Dobry den bomba recept!uz jsem delala 3 vas recept (dorty)a jeden lepsi nez druhy!jste skvela dekuji😊Veronika V.
Víkendové pečení
21. 4. 2016 v 11:48Děkuji 🙂 to mě moc těší.
Unknown
12. 5. 2016 v 20:54Dobrý večer, úžasný recept, skvělý stránky! Dort se mi povedl, pekla jsem přítelovi k narozeninám a musím říct, že první dort, za který se nemusím stydět a mám z něho obrovskou radost! Zítra bude ochutnávka. Děkuji moc za inspiraci 🙂
Víkendové pečení
13. 5. 2016 v 7:12Kateřino, hezký den, tak to mě moc těší, že se dort povedl 🙂 Věřím, že bude i chutnat. Mějte se fajn. Míša
Unknown
26. 5. 2016 v 21:47Dobrý den, cheesecake jsem už dělala a byl perfektní! Chci ho ted o víkendu upéct znovu, myslíte, že bych ten lemon curd mohla vmíchat přímo do sýru, aby byl citronový? Nebo se něco stane? 🙂 Díky za odpověd! Petra
Víkendové pečení
27. 5. 2016 v 5:47Petro, zdravím, jsem moc ráda, že cheesecake chutná 🙂 lemon curd klidně do sýra přidejte, bude to zajímavá obměna 🙂 Míša
Unknown
27. 5. 2016 v 7:14super, díky za odpověď 🙂
Unknown
18. 7. 2016 v 15:54Dobrý den, jaký sýr byl přesně použit prosim? Tento recept mě velmi zaujal a chci ho mít přesně perfektní jako vy 🙂
Víkendové pečení
18. 7. 2016 v 16:20Dobré odpoledne, používám Cream cheese classic z Lidlu 🙂 foto sýra naleznete u příspěvku Cheesecake jako minidezert 🙂
Boháčová Blanka
9. 8. 2016 v 16:51Moc děkuji za bezvadný recept, cheesecake se mi povedl hned na poprvé a je naprosto luxusní, jak chuťově, tak konzistencí. Rozhodně vyzkouším z dalších Vašich receptů, rozesílám odkaz na Váš blog všem svým známým. Velmi děkuji a pokračujte, děláte to dobře. Se srdečným pozdravem Boháčová Blanka, Bystřice nad Pernštejnem
Víkendové pečení
9. 8. 2016 v 19:44Milá Blanko, tak to jsem moc ráda, že se cheesecake povedl 🙂 věřím, že budete mít šťasnou ruku i při výběru dalšího receptu. Děkuji za šíření mých receptů, budu moc ráda za nové čtenáře 🙂 mějte se fajn. Míša
Petra BM
3. 10. 2016 v 9:30Pěkný den Míšo, vynikající recept, cheescake všem moc chutnal. Díky Petra
Víkendové pečení
3. 10. 2016 v 11:09Petro, zdravím a moc děkuji 🙂
Anonymní
4. 2. 2017 v 14:30Dobrý den,vypadá krásně a chutně,jen jsem se chtěla zeptat,jestli myslíte,že je vhodný jako dort k prvním narozeninám? Děkuji
Anonymní
4. 2. 2017 v 14:33A jaké sušenky používáte?
Víkendové pečení
4. 2. 2017 v 16:59Děkuji 🙂 cheesecake je opravdu skvělý, určitě zkuste. K prvním narozeninám mi vhodný přijde, hodně ale záleží, co všechno už malý baští 🙂 případně je možné část sýra nahradit tvarohem. Sušenky používám obvykle Bebe rodinné nebo jim podobné, prostě takové sušší.
Anonymní
5. 2. 2017 v 17:46Děkuji za odpověď,malá jí už skoro všechno jen ten tvaroh se může od roka a ještě mame do prvních naroznenin chvíli čas,tak si zkusím na nečisto a snad bude taky tak krásný…
Anonymní
17. 2. 2017 v 9:49Dobrý den,
včera jsem upekla, to je opravdu ten nejlepší cheesecake, který jsem kdy vyzkoušela.
Víkendové pečení
17. 2. 2017 v 11:41Tak to mě opravdu těší 🙂
Prostě máma
9. 3. 2017 v 13:03Dobrý den,
chtěla bych cheesecake vyzkoušet, ale mám dortové formy pouze v průměru 30 a 20 cm. 30 je moc velká. Chtěla bych se zeptat.. Do té menší formy bych měla ubrat na množství nebo si myslíte, že se to tam vejde? Jsem pořád začátečník a nemám moc odhad. A taky aby se to propeklo 🙂
Mockrát děkuju. Váš blog je pro mě velkou inspirací 😉
Víkendové pečení
9. 3. 2017 v 13:41Zuzko, zdravím, určitě vyzkoušejte nejdříve ten menší 🙂 ta 30 cm forma už je hodně velká 🙂 suroviny doporučuji ponížit, koláč by byl hodně vysoký a pekl by se příliš dlouho. Na 20 cm formu budete potřebovat jen 3/4 všech surovin, tj. stačí vše vynásobit 0,75 … Ať se povede, je fakt skvělý 🙂
Anonymní
19. 3. 2017 v 11:26Dobry,den. Mam formu o centak vetsi,myslite ze muze byt na stejny pomer surovin i tato forma? 🙂
Víkendové pečení
19. 3. 2017 v 17:50Klidně použijte tu 24 cm, to není velký rozdíl, max bude koláč o malinko nižší 🙂
Alča
2. 7. 2017 v 18:16Dobry den,
Mam dotaz-tento recept jsem pekla uz po druhe. Poprvé super konzistence, po upeceni-takový mazlavy… nyni mam syrovou náplň dost drobivou -myslíte,ze jsem ho pře pekla? Jak poznáte, ze uz je hotovy?
Moc dekuji za odpověď a úžasný blog…Alča
Víkendové pečení
2. 7. 2017 v 18:29Alčo, zdravím, to mě mrzí, že na podruhé se to nepovedlo. Ano, na vině může být dlouhé pečení, ale taky třeba druh sýra? Nepoužila jste tvaroh? Může to být i velikostí vajec. Koláč by mě být ke konci pevný, hlavně u formy, střed se může trochu hýbat. Obvykle se řídím tím časem a pak podle oka 😉
Alča
2. 7. 2017 v 18:48Dekuji za odpověď.
Sýr jsem použila stejný – kremovy z Lidlu…Je pravda,ze vajicka byla menší…Tak snad priste lip odhadnu dobu pečení…🤔
Anonymní
1. 8. 2017 v 9:09Dobrý den,
cheesecake vypadá úžasně! Plánuji ho udělat, ale dnes jsem bohužel ve spěchu v Kauflandu omylem vzala místo Cream Cheese Classic Cream Cheese s jogurtem. Chtěla bych se zeptat, zda to bude velký problém a nebo ho můžu upéct i tak?
Moc děkuji za odpověď.
Víkendové pečení
1. 8. 2017 v 9:52Cheesecake mohu vřele doporučit 🙂 obávám se, že ten sýr s jogurtem nebude ideální 🙁 tyhle sýry jsou obvykle odlehčené a odtučněné, jsou i více vodnaté, což není pro cheesecake moc ideální. Vyzkoušeno nemám, ale struktura i chuť koláče bude jiná 🙁
Anonymní
21. 2. 2018 v 15:35Dobry den, chtela bych se Vas prosim zeptat kde jste koupila tak hezkou trasfer folii na cokoladu jako mate na tomto cheesecaku? Predem dekuji.
Víkendové pečení
21. 2. 2018 v 15:51Je mi líto, ale už si nepamatuji 🙂 příspěvek je starý skoro čtyři roky a to je dlouhá doba 🙂 ale krásné folie mají třeba v prodejně u Fialy v Praze na Zličíně.
Unknown
16. 5. 2018 v 17:34Dobrý den, ráda podle Vás peču, recepty mají vždy veliký úspěch 🙂 Myslíte, že tento cheescake se hodí i do větší formy (30 cm)? Pokud samozřejmě povýším množství surovin… A myslíte, že by na něm držel krém z mascarpone, sýra a šlehačky? Chtěla bych ho zvenku potřít…aby byl takový slavnostní. Děkuji moc za odpověď a těším se na další krásné recepty. Daniela
Víkendové pečení
16. 5. 2018 v 19:24Danielo, děkuji, to mě moc těší 🙂 větší než 23 cm jsem cheesecake nikdy nedělala. Ale asi by to neměl být problém, jen doba pečení se určitě prodlouží a bude se s koláčem hůře manipulovat. Krémem určitě ozdobit můžete, jen boky bych nechala, jak jsou. Je škoda cheesecake maskovat za dort 🙂 lehká nedokonalost a nedbalost mu sluší a určitě se hodí na slavnostní příležitost 🙂
Anonymní
8. 6. 2018 v 9:39Dobrý den, cake se mi už chladí v lednici na zítřejší oslavu narozenin. Vaše recepty jsou báječné, ráda dle nich peču. Cheesecakeu jsem se trošku obávala, ale myslím, že se povedl, ani jedna prasklinka. Ještě musím vymyslet zdobení a je to. Děkuji za inspiraci a přeji příjemné letní dny. Míša
Víkendové pečení
11. 6. 2018 v 8:49Míšo, díky, věřím, že i zdobení se Vám určitě povedlo 🙂
Ivča
17. 9. 2018 v 12:52Prostě boží 🙂
KATKA
1. 4. 2019 v 20:19Dobrý večer,velmi moc děkuji za všechny Vaše recepty!Už jsem jich vyzkoušela několik a jsou prostě peckovní!Tento cheesecake je u nás velmi oblíbený,jen už asi 2 měsíce marně sháním v Lidlu kremovy sýr ve stříbrné hranate krabičce…je to tak i u Vás?Co jiného byste mi prosím doporučila?Moc děkuji!
Víkendové pečení
2. 4. 2019 v 16:21Katko, děkuji 🙂 tento cheesecake také patří mezi mé oblíbené. Minulý týden jsem sýr ještě kupovala, vím, že je ten stříbrný dost často vyprodaný, ale doufám, že ho nevyřadí úplně, to by byla katastrofa :)))
Moc dobrý je i Palouček, také z Lidlu, případné podobné sýry má většina řetězců pod svými privátními značkami … chce to asi jen vyzkoušet, který bude lepší 🙂
Unknown
29. 6. 2019 v 20:46Veľmi pekne ďakujem za tento úžasný recept. Včera som torticku robila k meninam pre mojich chlapov Petra a Pavla a musím povedať, že zožala veľký úspech. Určite sa zaradí u nás na zoznam najobľúbenejších dezertov. Ešte raz veľké ďakujem. Eva Augustinova
Víkendové pečení
30. 6. 2019 v 10:29Evo, děkuji 🙂 troufám si říct, že tenhle koláč zatím ještě nikdy nezklamal 🙂
Anonymní
20. 8. 2019 v 15:11Děkuju moc za super recept. Vaše stránky ráda doporučím dál.
Víkendové pečení
21. 8. 2019 v 9:43Skvělé, moc děkuji.
Unknown
14. 10. 2019 v 10:37Musim tez napsat opravdu vynikajici recept.
Víkendové pečení
14. 10. 2019 v 18:22Děkuji.
Anonymní
30. 1. 2020 v 21:53Dobrý den,
děkuji za tento super blog! Poslední 2 roky jsem našla velmi velkou oblibu v cheesecake dortíkách a marně se snažila najít dokonalý recept. Ten Váš se k němu blíží úplně nejvíc. Ačkoliv jsem si ho ještě nepatrně upravila. Do korpusu jsem přidala mandle a naopak nedávala cukr (sušenky jsou pro mě sladké až dost). A navrch jsem po upečení dala lesní borůvky v želatině. U rodičů sklidil velký úspěch, ale až ho budu péci znovu uberu cukru i v náplni. Už se těším až vyzkouším další z Vašich receptů jsou pro mě skvělou inspirací.
Kateřina
Víkendové pečení
1. 2. 2020 v 16:57Ano, tahle verze cheesecaku je velmi povedená 🙂
Gabriela S.
4. 2. 2020 v 2:13Mohu se zeptat, jestli byste doporucila susenky Lotus? Bohuzel neziju v CR, takze jsem vyberem omezena. Dekuji!
Víkendové pečení
4. 2. 2020 v 15:15Lotus jsou takové mastnější a chuťově výraznější, ale určitě by také šly použít. V zahraničí se hodně používají sušenky Oreo a ty lotus jsou konzistenčně podobné.
Gabriela S.
9. 2. 2020 v 4:23Byl vynikajici! Jako prvni ze vsech dezertu byl pryc. Skoda, ze nemohu vlozit fotku
Víkendové pečení
9. 2. 2020 v 17:25Věřím, že se Vám povedl 🙂 chuťově je dokonalý.
Anonymní
26. 6. 2020 v 13:26Dobrý den, budu ho dnes pect, pecete na horní spodní ohřev nebo horký vzduch? Dekuji Peta
Víkendové pečení
26. 6. 2020 v 19:29Cheesecake je dobré péct jen na horní a spodní ohřev.
Verča
11. 1. 2021 v 23:18Je opravdu vynikající, dělala jsem ho několikrát 🙂
Chtěla bych ho udělat i v menší podobě, jako dárek. Mám dort. formu o průměru 15cm. Když ho udělám z poloviční dávky, bude to dostačující?
Děkuji Míšou za odpověď.
Verča
Míša Landová
12. 1. 2021 v 7:53Děkuji. Ano, poloviční dávka bude určitě stačit.
Jana
27. 12. 2022 v 19:58Dobry den.
Bolo by vhodne po vychladnuti zaliat vrch cokoladovou polevou?
Dakujem 🙂
Míša Landová
28. 12. 2022 v 11:55Ano, když vynecháte ovoce, můžete dát polevu.
Jana
23. 8. 2023 v 10:55Dobrý den, pekla jsem na přání dcery k narozeninám.
Byl vynikající, jiný recept už nebudu péct.
Děkuji za receptík
Jana
Míša Landová
23. 8. 2023 v 13:29Jano, moc díky, jsem ráda, že chutnalo 🙂
Průměrné hodnocení z 1 recenzí:
5