Menu
Víkendové pečení

Džemy 100% z ovoce

Jak asi možná tušíte, nejsem příznivcem reklam na blogu a tak jich na tom mém moc nenajdete. Velmi zřídka udělám výjimku s Tescomou, protože mám tuhle značku moc ráda a souvisí s tématikou mého blogu.No a druhou výjimku jsem udělila džemům Relax 100% z ovoce. Do dezertů džemy sice moc nepoužívám, ale na chleba si ten opravdu dobrý namažu ráda. 

Takže když se naskytla možnost džemy vyzkoušet a ochutnat, neodolala jsem. Nicméně předem bych chtěla upozornit, že se nejedná o placenou inzerci ani reklamu výrobci, i když to tak možná bude vypadat 🙂 hodnocení je pouze můj osobní názor a jediný honorář, který jsem obdržela, jsou dvě skleničky džemu 🙂 višňový a z černého rybízu. 

Příchuti jsem si vybrala záměrně, jednak patří k mým oblíbeným, a většina dalších výrobců je vůbec nenabízí. Jejich škoda 🙂 Kromě těchto dvou je v nabídce také džem jahodový a broskvový. Džemy Relax 100% z ovoce jsou bez přidaného cukru, slazené jen jablečnou šťávou, bez konzervačních látek a umělých aromat, tedy alespoň tak je psáno na etiketě. Ale teď už k mému hodnocení, ať vás dlouho nenapínám.

Po vizuální stránce mě příjemně překvapilo velké množství celých kousků ovoce, a to nejen nahoře pod víčkem, ale v celé skleničce. Džemy nejsou tuhé, zároveň ale „netečou“, jsou tak trochu rosolovité. Je to ten typ, který právě díky velkému množství ovoce rychle mizí ze skleničky 🙂 

Jako první jsem ochutnala višňový, za mě velmi dobrý, lehce nakyslý, přesně jak má být, celé kousky višní, co dodat více 🙂 Měla jsem trochu obavu, zda se nebude zdát málo sladký, ale není. Potvrdila i moje dcera, která o džemy jinak vůbec nestojí 🙂 

Pak jsem ochutnala černý rybíz a ten mě teda vážně dostal. Musím říct, že u mě zabodoval ještě o něco více, než mé oblíbené višně 🙂 takže hodnocení také více než kladné.  

Oba džemy si s chutí namažu na pečivo, palačinky nebo do lineckého koláče. Možná bych jim dala šanci i v dortu 🙂 Jen linecká kolečka s nimi kvůli kouskům ovoce asi neslepím, to je z mé strany asi tak jediná „výtka“ 🙂

Abych nezapomněla ještě na balení, pro mě přijatelná velikost skleničky a moc hezký design etikety. V jednoduchosti je prostě krása. 

Na závěr bych chtěla ještě podotknout, že višně i černý rybíz jsou mé oblíbené příchuti, nejen u džemů. Bylo tedy dost pravděpodobné, že mi džemy budou chutnat. Samozřejmě ten, kdo nemá višně v oblibě, těžko najde zalíbení ve višňovém džemu. Každopádně pevně věřím, že i další dvě příchuti, jahoda a broskev, budou chutnat stejně dobře. 

2 Comments

  • Ilona Ř.
    14. 2. 2018 v 13:58

    Džemy a marmelády si dělám domácí , tedy kromě citrusového 😉
    Chuť višní a ještě více černého rybízu mám také moc ráda 🙂
    Ale domácí višně nemám a černého rybízu keřík, takže sotva do pusy 😉
    Překvapilo mě, že Relax kromě džusů dělá i džemy 😮
    Nevíte, už jsou v prodeji v běžné síti supermarketů ?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2018 v 19:59

      Domácí jsou samozřejmě nejlepší, ale višně i černý rybíz se nedají obvykle moc sehnat. Takže jsem ráda, když se dají tyhle příchuti koupit 🙂 myslím, že na obchodech už určitě budou, viděla jsem je dokonce někde v letáku a běží na ně i reklama v TV 🙂

      Odpovědět

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ