Menu
Odpalované těsto

Žloutkové věnečky

Určitě mi dáte za pravdu, že jsou věnečky taková stálice mezi zákusky. Trochu jim sice šlapou na paty dnešní moderní dortíky, ale pořád je vídáme ve spoustě cukráren. No a pokud je zrovna v té Vaší oblíbené nemají a dostaly jste na ně chuť, tak si je upečte. I když to na první pohled nevypadá, není to zase tak složité 🙂

Věnečky jsem připravila bez cukrové polevy, jen jsem je před servírováním lehce pocukrovala. K mému překvapení to všichni uvítali se slovy, že alespoň nejsou tak sladké. Pokud si ale věnečky bez polevy neumíte představit, klidně si ji udělejte.  

Základem krému je vanilkový puding vylepšený několika žloutky a kouskem másla. Doporučuji připravit předem, dobře vychladit a před plněním našlehat do krémové konzistence. 

Žloutkový krém:
500 ml mléka
4 žloutky
100 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudingu
1 lžička vanilkového extraktu (ne aroma) nebo vanilkový lusk
100 g másla

Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte na mírném ohni k varu. Přilijte trochu horkého mléka do hrnečku s pudingem a žloutky a promíchejte. Pak vlijte zpět do hrnce a za stálého míchaní nechte chvilku povařit.
Odstavte a vmíchejte cukr, následně i máslo a dobře promícháme. Přelijte do mísy a zakryjte folií. Tu položte přímo na horký puding, nebude se tak na folii srážet voda. Dejte chladit do lednice nejlépe přes noc. Pro urychlení je možné chladit i v mrazáku 🙂


Odpalované těsto (cca 35-40 věnečků nebo cca 70 mini věnečků):
250 ml vody
špetka soli
100 g másla
200 g hladké mouky
6 menších vajec (použila jsem velikost M)

Troubu předehřejte na 200 stupňů, plechy si vyložte pečícím papírem.
Vodu dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Přidejte sůl a máslo a znovu přiveďte k varu. Najednou vsypte prosátou mouku, snižte teplotu a míchejte, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno a stěny kastrolu. Míchejte asi 2 – 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.

Těsto přendejte do mísy a zvolna míchejte do mírného zchladnutí. Do vlažné hmoty postupně vmíchejte vejce, jedno po druhém, můžete použít šlehač nebo robot. Každé vajíčko dobře zapracujte, než přidáte další. Protože velikost vajec se docela liší, jejich konečný počet nechám na Vašem posouzení. Těsto nesmí být moc řídké, proto pokud se Vám po 5 vejci zdá konzistence těsta tak akorát, šesté vejce vynechejte.

Těsto přendejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte věnečky požadované velikosti. Já jsem dělala mini věnečky (průměr cca 4 cm), ale klidně si udělejte ty klasické jako z cukrárny (průměr cca 8 cm). Věnečky stříkejte dále od sebe, při pečení se jejich objem zvětší.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20 – 30 minut. Zpočátku pečení neotevírejte troubu. Délka pečení závisí na velikosti věnečků. Pokud pečete ty klasicky velké, po 20 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě dalších 10 minut a dopékejte. Věnečky by po upečení měly znít dutě a v dlaních „chrastit“. 

Dokončení věnečků

Vychladlé věnečky vodorovně rozkrojte, nejlépe to jde vroubkovaným nožem. Vychlazený krém našlehejte do krémova a přendejte do sáčku se zdobící trubičkou. Já jsem použila řezanou trubičku s malými zoubky, klidně ale použijte i hladkou.

Krém nastříkejte na spodní část věnečku a přiklopte druhou části. Dejte chladit do lednice. Před servírováním věnečky pocukrujte.

Věnečky i všechny zákusky z odpalované těsto jsou nejlepší pár hodin po naplnění nebo hned druhý den. Při delším skladování hodně zvlhnou a změknou.

inspirace z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové

Vytisknout recept

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

141 Komentáře

  • Anonymní
    6. 10. 2016 v 20:46

    Taky je miluju, zrovna jsem je dělala o víkendu. Je to rychlovka a vždycky přijdou k chuti, že:-) Hezký víkend, Milena:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 10. 2016 v 20:56

      Koukám, že máme stejné chuti, pokud jde o sladké 🙂 odpalované těsto je fajn na všechny způsoby. Pěkný večer. Míša

      Odpovědět
      • Jana
        7. 4. 2023 v 13:20

        Dobrý den kolikrát už jsem je zkoušela vždy mi spadnou. Troubu nestíhám, nevím kde je chyba peču 25min při 190′

        Odpovědět
        • Míša Landová
          8. 4. 2023 v 6:28

          Pokud spadnou po upečení, tak jsou nedopečené. Je potřeba péct déle, až jsou pevné na dotek.

          Odpovědět
          • Veronika
            8. 7. 2023 v 6:52

            Musím uznat že tenhle recept je nejlepší co jsem vyzkoušela. Jak chuťově a taky se krásně povedly. Moc děkuji za super recept ☺️❤️

          • Míša Landová
            9. 7. 2023 v 10:19

            Rádo se stalo 🙂

        • Dana
          25. 9. 2024 v 10:27

          Já dávám na dno trouby kystrůlek s vařící vodou a hezky vyběhnou.
          Je zajímavé,že to nikde nepíšou a mají je taky pěkné.
          Někdo zase postříká pečící papír vodou.

          Odpovědět
        • Petra
          10. 10. 2024 v 0:17

          Pečte je zezacatki na 200 po 20 minutách stáhněte na 160. Doporučuji neotvirat troubu celých 30 minut a potom rychle otevřu troubu a vyndáme jeden větřík a troubu zase rychle zavru
          ( pred otevrenim pridam teplotu na max a po zavreni ji zase stahnu na 160). A pokud vyndany větrník drží tvar a “ nespadne“ vypnu troubu a nechám při zavřených dveřích pomalu vychladnout .pokud ale „spadne“ – jako když prdne duse v kole a po rozriznuti je uvnitr houbovitý tak nejsou hotové a chce to ještě 5- 15 minut záleží na velikosti vetrniků a pokud se vam opakovane nedari zkuste jiny recept. Taky je dulezite davat tam opravdu maslo( ja z ekonomickych důvodů dávám sadlo a vubec to nevadi, nejhorsi je pouzit heru nebo jiny tuk na peceni protize jsou plne vody a tuku je tam malo. Snad vam to pomuze nashledanou.

          Odpovědět
  • Siraelxy
    7. 10. 2016 v 4:30

    Ty jsou jako ze žurnálu. Nemyslím si, že je to rychlovka, spíše pečení pro zkušenější kuchařky, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet.
    siraelxy.blogspot.cz/2016/09/podzimni-giveaway.html

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 10. 2016 v 8:03

      Děkuji 🙂 tak trochu času Vám věnečky zaberou, ale složité určitě nejsou 🙂

      Odpovědět
    • Siraelxy
      8. 10. 2016 v 8:15

      To byla reakce na komentář výše 🙂 Rychlovka je třeba puding, ale tyhle věnečky, to je jiná liga. Vím to, jako dítě jsem je nenáviděla. Moje babička byla vyhlášenou pekařkou právě věnečků a trubiček. A já ji musela pomáhat, když jich pekla hory na tisíce objednávek 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 9:42

      Míšo, tak to chápu, že se Vám věnečky tak trochu zprotivily :))

      Odpovědět
      • Jíťa
        13. 10. 2024 v 8:47

        Krásné ráno, mám pouze vejce S, máte nějakou gramáž kolik jich použít prosím??
        Jdu je dělat poprvé tak ať se povedou 🫣
        Jinak moc vám děkuji za úžasné recepty, každý víkend něco nového vyzkoušíme. Jste můj velký idol♥️ J.

        Odpovědět
  • U Ilonky
    8. 10. 2016 v 12:35

    Celý týden mě honí mlsná a to zrovna na věnečky….Je to klasika,ale výborná….Vypadajì líp než v cukrárně!!!!!Ila

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 16:45

      Ilonko, moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 10. 2016 v 13:02

    Milo..moje prvni venecky!! a povedly se!! jen dotaz…dala by se na krem nastrikat i slehacka? nebo jestli to tedy byva slehacka v pbchode:-)) dekuji Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 16:54

      Lenko, tak to mě moc těší, že se věnečky povedly 🙂 šlehačku si tam klidně přidat můžete, ale do věnečků se podle mě nedává 🙂 spíš do větrníků 🙂

      Odpovědět
      • Lenka
        28. 10. 2024 v 12:02

        P.Míšo.Tak jsem pekla podle vašeho receptu a jsem nesmírně nadšená.Věnečky se povedly,chutnají výborně.Moc děkuji za recept🙂👏

        Odpovědět
  • Anonymní
    18. 10. 2016 v 20:58

    Ahoj Mílo, trefila ses mi do noty. Zítra dělám pro svou tetičku malé větrníčky. Mám dotaz. Puding z kurzu jsem si uvařila dnes. Dala hned folii. Zítra ušlehám šlehačku a ručně vmíchám do pudingu. Nebude to dělat žmolky? A mají mít puding i šlehačka stejnou teplotu?Dělám tu vanilkovou šlehačku a poté i tu karamelovou. Omlouvám se ,ale asi jsem na kurzu nedávala pozor a tak Tě mám jako záchranu.Moc díky Ilča

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 10. 2016 v 21:02

      Ahoj Ilčo, tak to se bude mít tetička dobře 🙂 zítra vychlazený puding vyšlehej šlehačem hezky do krémova, teprve pak do něj ručně vmíchej stěrkou tu ušlehanou šlehačku. Nejlépe obě části dobře vychlazené 🙂 no a karamelovou je také dobré svařit den předem a pak vychlazenou vyšlehat 🙂 ale chválím, že to zkoušíš hned po kurzu, to je totiž nejlepší 🙂 ať se podaří.

      Odpovědět
    • Anonymní
      19. 10. 2016 v 20:47

      Ahoj Milu , právě jsem vše dodělala. Myslím ,že větrníčky dopadli v celku dobře. Jen fondán s kulérem, byl trochu řidší a karamel se šlehačkou trochu ztvrdl. Ale měla jsem v ledničce rezervu. Tak, chybami se člověk učí. Moc díky za pomoc v psaném slovu. Alespoň ,že máme kolem sebe spřízněné duše.Díky Ilča

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 10. 2016 v 13:33

      Tak to jsem moc ráda, že se nakonec všechno povedlo 🙂 a určitě i moc chutnaly 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    22. 10. 2016 v 12:54

    Miso, na venecky se zrovna chystam, tak je zkusim dle Vaseho receptu. Co me zaujalo, je Vas recept na krem…kdy se nesmichava puding a naslehane maslo, ale v pudingu se necha rozpustit maslo, nasledne necha odpocivat v lednici a druhy den se to vysleha … je to tak spravne? Zdravi Vas Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 10. 2016 v 17:14

      Dano, zdravím Vás, ano, krém se dělá přesně jak píšete 🙂 máslo do pudingu dobře zamíchat, aby se vše spojilo 🙂 je to rychlejši a krém je skvělý 🙂 vyzkoušejte. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    22. 10. 2016 v 15:33

    Milo, take je casto a rada delam . Recept mam od sve tety a je stejny, jako ten vas :-)Ja je delam vzdy s polevou, ale zkusim je teda jen pocukrovat:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 10. 2016 v 17:15

      Věnečky bez polevy jsou také dobré, nejsou tak sladké a je to rychlejší 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    29. 11. 2016 v 14:09

    Dobrý den Míšo,
    moc Vám děkuji za recept. Nikdy jsem se do věnečků ani větrníků nepouštěla, že jsou složité. Ale povedly se krásně. Akorát nemám tak pěkně vyšlehaný krém, přidala jsem tedy 1 ušlehanou šlehačku a bylo to o poznání lepší. Ještě jednou díky moc! Manžel už si je přeje k narozeninám. Eva

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 11. 2016 v 14:16

      Evo, zdravím Vás, jsem moc ráda, že jste našla odvahu a do věnečků se pustila. Ano, vypadají možná složitě, ale nejsou 🙂 šlehačkou jste to dobře vylepšila 🙂

      Odpovědět
  • Marcela
    12. 3. 2017 v 9:09

    Dobrý den Míšo, těsto na věnecky super, příště budu už vědět velikost:-). Ale řekněte mi, kde jsem udělala chybu, krém jsem měla řídký a nešel mi vyšlehat do tuha jako vám a šlehačku jsem tam dávat nechtěla. Tam tam podle mě nepatří.
    Děkuji Marcels

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 3. 2017 v 9:47

      Marcelo, zdravím Vás, ano, odpalovené těsto docela nabyde 🙂 já dělám vždycky mini kousky a stejně mi pak v troubě naběhnou 🙂 ohledně krému mě napadá jen, že není dostatečně provařený … já ho dělám docela často, ale zatím mi nikdy nezřídl. Krém by měl být hustý hned po uvaření, pak nechat chladit v lednici, kde ztuhne … asi bych musela vidět Váš postup, abych dokázala říct vice 😉

      Odpovědět
    • Anonymní
      16. 4. 2017 v 16:23

      Nebo to bude typem pudinkového prášku. Ty s pšeničným škrobem obvykle řídnou.

      Odpovědět
  • Marcela
    12. 3. 2017 v 13:46

    No to bude asi tím, příště se polepším:-)

    Odpovědět
  • Unknown
    18. 3. 2017 v 9:04

    Dobrý den Mílo, vaše stránky jsou prostě úžasné, nevím do jaké dobroty se pustit dřív 🙂 tak jsem vyzkoušela věnečky a pistáciový dort, oboje se zdařilo a jen se po tom zaprášilo. Váš popis při postupu je prostě úžasný, moc děkuji,že mám možnost podle vašich receptů péct,děkuji 🙂 Dáša

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 3. 2017 v 9:19

      Milá Dášo, moc děkuji za Váš krásný komentář 🙂 jsem ráda, že se recepty líbí a s úspěchem pečete, jen tak dál :)) mějte se fajn. Mila

      Odpovědět
  • BlowikCZ
    21. 4. 2017 v 18:01

    Dobrý den, můžu nechat krém v lednici na tři dny?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2017 v 18:47

      Zdravím, pokud bude dobře uzavřený, tak by měl vydržet, pak bych asi jen znovu trochu našlehala 🙂

      Odpovědět
    • BlowikCZ
      22. 4. 2017 v 20:49

      Děkuji, budu totiž péct 50 věnečků najednou a nechám je zmrazit a pak nadvakrát je budu rozdávat. Takže jen rozmrazím a naplním.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2017 v 21:08

      Dělám to stejně 🙂

      Odpovědět
    • Pavlína
      22. 1. 2022 v 21:48

      Děkuji za recept, naposledy jsem věnečky dělala před 20 lety tak jsem si musela osvěžit paměť.
      Povedlo se na výbornou, děkuji Pavla

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 5. 2017 v 11:35

    Dobrý den, chci udělat věnečky ale hledám na vašem webu recept kde bych využila jen bílky poradíte mě, máte tu nějaký takový?
    Díky moc
    Lucka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 5. 2017 v 11:56

      Lucko, zdravím, na blogu je několik receptů jen z bílků 🙂 namátkou třeba Bezé roláda se šlehačkou, Citronový koláč, Makronky nebo třeba Ořechové suchárky 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      10. 5. 2017 v 13:58

      Díky moc 😉

      Odpovědět
  • kjkj
    22. 6. 2017 v 17:13

    Dobry den Miso, zase Vas po nejake dobe zdravim. Vase venecky (jako vse) jsou super. Jen mi poradte, jak je mam nejlepe uskladnit, aby vydrzely do druheho dne a moc mi nezvlhly. Jak je v lednici uchovat. Mejte se hezky, jsem u Vas castym hostem a pece se podle Vas perfektne a vse se vzdy podari. Dana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 6. 2017 v 5:27

      Dano, zdravím na Gibraltar 🙂 a moc děkuji za Vaše návštěvy 🙂 věnečky i ostatní z odpalovaného těsta nechávám jen na tácku v lednici. Nezavírám do krabice ani ničím nepřikrývám, tim by zvlhly 🙂 mějte se fajn, krásné léto. Míša

      Odpovědět
    • kjkj
      25. 6. 2017 v 16:45

      Miso, moc Vam dekuji za odpoved. Mam jeste jednu otazku(nemuzu slibit, ze posledni), jakou jste pouzila spicku. Ja mam ruzne, nejvice Wilton. Diky moc za odpoved a trpelivost. Tez Vam preji krasne leto. Dana (PS: Divala jsem se , ze poradate male kurzy, tak pokud bude nejaky v srpnu, tak bych se moc rada zucastnila.)

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 6. 2017 v 8:01

      Dano, nemáte zač děkovat 🙂 klidně se ptejte 🙂 špičku jsem použila takovou menší řezanou s malými zoubky, kupovanou před lety v běžném obchodě. Asi nejvíce se jí podobá tato – cukrarske-pomucky.cz/spicka-3-1918/.
      Paradoxně od Wiltonu mám jen jednu špičku, 1M, ale je to má oblíbená, používám hodně na zdobení cupcakes 🙂
      Budete trávit srpen v Čechách? Zkusím na srpen nějaký kurz promyslet, pokud tedy pro Vás Kladno není příliš daleko. Pošlu když tak info do majlu 🙂 pěkné léto. Míša

      Odpovědět
    • kjkj
      29. 6. 2017 v 18:57

      Dobry den Miso, moc diky za odpoved. Uz jsem nasla mezi svymi stejnou, tak dnes nesl manzel do prace venecky delane s ni, jeste jsem mu udelala mandlove kornoutky s karamelovym kremem. Melo uspech oboji, ale venecky kousinek vic. V Cechach budu cely srpen, to by bylo moc fajn. Kladno neni daleko, pochazim z Hradce Kralove, kde vlastne prazdniny travime. Budu se tesit na mail. Moc pozdravu do Cech, Dana

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 7. 2017 v 6:51

      Dano, děkuji 🙂 určitě se ozvu co nejdříve 🙂

      Odpovědět
  • Jitu
    6. 9. 2017 v 19:44

    Mílo, jste skvělá, celé odpoledne jsem zabořená ve vašich receptech a vše bych chtěla zkusit.A taky zkusím, na víkend to budou minicheesecakes.Ještě jednou děkuji za váš superblog.Jitka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 9. 2017 v 16:13

      Jitko, zdravím a moc děkuji za komentář 🙂 jsem moc rada, ze jste můj blog objevila 🙂

      Odpovědět
  • Petra
    14. 10. 2017 v 13:11

    Dobrý den Míšo, děkuji za super recept. Dnes jsem dělala věnečky poprvé a povedly se na jedničku 😀 Váš blog je úžasný! Vaše recepty jsou skvělé, chutné a srozumitlně napsané. Vyzkoušela jsem už dobrou 1/3 receptů z vašeho blogu a vždy to byla dobrota. Před několika lety jsme s kamarádkou založily skupinku o vaření na facebooku(teď už je tam několik tisíc členů) a dost často tam kolují vaše recepty a odkazy na váš blog. Takže díky za váš čas a skvělé recepty za všechny členy naší skupinky! Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 10. 2017 v 19:06

      Petro, zdravím a moc děkuji za komentář 🙂 skvele, ze se věnecky povedly 🙂 moc rada slyším, ze se recepty líbí a maji úspěch, moc děkuji za důvěru i přízeň. Míša

      Odpovědět
  • Pavel
    19. 1. 2018 v 15:26

    Zdravím Míšo. Opět velký úspěch na poli amáterského cukráře. Dnes mini věnečky a raději hned z dvojité dávky, co kdyby pochybělo. Krémy také Vaše. Na první polovinu podle medovníku a na druhou část věnečkový dochucem kokosem. Krémy jsou jednoduché a zvládneme je i my cukráři amatéři. Díky Pavel

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 1. 2018 v 6:51

      Pavle, zdravím a díky za komentář 🙂 jsem moc ráda, že zde stále nacházíte inspiraci a soudě podle Vašich komentářů, jste už spíše cukrář profík, žádný amatér 🙂 pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
  • Renata J.
    26. 1. 2018 v 18:37

    Dobrý den, Míšo. V první řadě vám chci moc poděkovat za váš čas tak nádherně psát tyto stránky a za vaše zlaté ruce:). Tady to není jako od cukráře ale jako od mistryně:-). Moc se mi líbí vaše recepty a už jsem jich od vás pár vyzkoušela. Vždy všem moc chutnaly. Teď o víkendu jsem se dala na věnečky. Chtěla bych udělat půl se žloutkovým krémem a půl banánků s pařížskou šlehačkou. Myslíte, že bych na banánky mohla použít toto těsto? Děkuji a přeji vám, ať vám to jde tak hezky od ruky i nadále a hlavně, ať vás to baví 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 1. 2018 v 20:02

      Renato, hezký večer a velké díky za Váš milý komentář 🙂 Vaše slova jsou pro mě motorem do dalšího tvoření, děkuji za ně 🙂
      Odpalovane těsto udělejte klidne stejné pro venečky i bananky, také to tak občas dělám 🙂
      Pěkný vikend a hodně štěstí při pečení 😉

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 3. 2018 v 20:01

    Dobrý deň. Chcela by som do krému pridať rum. Ako na to? Kedy? Keď robievam krem,že si vyšľahám maslo a pridávam puding a potom rum, sa mi krem väčšinou zrazí. Dakujem za odpoved

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 3. 2018 v 7:03

      Rum můžete klidně přidat až na konci, když budete šlehat vychlazený krém. Doporučuji přidávat po troškách a dobře zašlehat. Rum přidávám poměrně často do krémů a nikdy se mi nesrazil 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    14. 3. 2018 v 14:15

    Dakujem za odpoved. Vyskusam teda pridávať po troskách.

    Odpovědět
  • Anonymní
    23. 3. 2018 v 13:12

    Dobry den,dneska jsem zkousela Vase venecky. Krasne v troube vyfoukly, ale pak spadly. Obzvlast zespodu. Muzetemi poradit, kde jsem udelala chybu? Diky Kaja

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 3. 2018 v 14:00

      Kájo, zdravím, neotevírala jste troubu během pečení? Je lepší je po upečení sundat z horkého plechu a chladit na mřížce, aby na papíru nezvlhly.

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 9. 2018 v 8:23

    Skvělé, dělala jsem věnečky podruhé v životě. Tento recept je prostě excelentní. Moc jsem nepočítala, že věnečky tak krásně nabudou. Mám z nich obrovskou radost 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 9. 2018 v 10:02

      Tak to mám radost i za Vás 🙂

      Odpovědět
  • Gabriela S.
    26. 1. 2019 v 21:00

    Jsou vyborne!

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      27. 1. 2019 v 13:13

      děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 2. 2019 v 6:52

    Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně pečení věnečků. Pečete věnečky na tzv. "horní a spodní ohřev" nebo používáte program s ventilátorem. Bohužel se mi věnečky ještě nikdy nepovedly – vždy se při pečení krásně nafoukly a pak spadly 🙁
    Tak snad to s Vaším receptem konečně vyjde.
    Děkuji a přeji hezký den, Daniela.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 2. 2019 v 12:28

      Danielo, zdravím Vás, obvykle peču jen na horní a spodní ohřev, ale několikrát jsem pekla i s horkým vzduchem a bez rozdílu 🙂 Zkuste je příště péct trochu delší dobu a v prvních minutách určitě neotevírat troubu 🙂 Ještě mě napadá, zda máte těsto dost odpálené? Nepoužíváte místo másla olej nebo rostlinný tuk?

      Odpovědět
    • Anonymní
      11. 3. 2019 v 20:50

      Velice děkuji za Vaši ochotu mi poradit a hlavně za tento skvělý recept.
      S Vaším receptem se povedly věnečky dokonce i mně. 🙂
      Určitě vyzkouším i další recepty z odpalovaného těsta.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 3. 2019 v 19:00

      Děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 3. 2019 v 12:46

    Dobrý den, předem bych Vám chtěla moc poděkovat za úžasný blog a recepty; každý týden něco zkusím a pokaždé s perfektním výsledkem, nikdy se mi nestalo, že by mi recept nevyšel.
    Moc zkušená kuchařka nejsem, takže je více než pravděpodobné, že v tomto případě bude chyba určitě na mé straně, jen bych Vás chtěla poprosit, jestli nevíte, v čem by ta chyba mohla tkvět? Konkrétně jde o přípravu máslovo-pudinkového krému. Prvně se mi nepovedl kvůli škraloupu a byl plný mini hrudeček (jak jsem si zpětně vygooglila:), podruhé jsem si dala velký pozor, mléko zahřívala opravdu na velmi mírném plameni, připravenou pudingovou směs vlévala po troškách, poctivě metličkou šlehala, užuž jsem jásala, po hrudkách ani vidu. Bohužel poté, co jsem odstavila puding, přidala cukr a hlavně máslo (cca 20 minut vyndané z lednice), celý krém se zdrcl a byl plný hrudek.
    Popravdě vím, že krém jednou pokořím, nevíte, prosím, kde dělám chybu?
    Předem moc děkuji!
    Markéta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2019 v 17:47

      Markéto, děkuji, jsem moc ráda, že se blog líbí a s úspěchem zkoušíte jednotlivé recepty 🙂
      Dělala jste klasický pudingový krém nebo výše uvedený žloutkový? Protože tady je postup trochu jiný. Každopádně pokud jste měla hrudky, tak je to obvykle nedostatečně prošlehaným krémem (pudinkem) ještě při vaření. Je potřeba opravdu hodně síly a rychlosti, aby krém byl hladký, a šlehat balonovou metlou, ne vařečkou.
      Máslo není nutné mít vyndané z lednice, protože se dává ještě do horkého krému a je potřeba ho tam pořádně vmíchat. Pokud položíte folii přímo na krém a dáte chladit do lednice, škraloup se Vám určitě neudělá 🙂
      Krém není složitý, ale je potřeba postupovat podle receptu, aby se vše povedlo 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    11. 3. 2019 v 8:41

    Milá Míšo,
    věnečky dopadly výborně! Všem moc chutnaly, práce se vyplatila! Do některých jsem přidala i šlehačku na přání a vůbec to neškodilo.
    Do těsta s vajíčky opravdu opatrně, mě stačilo jen 5 ks, takže díky za radu!
    PS: malá technická…v seznamu surovin na krém je aroma, v popisu tvorby krému jsem aroma neviděla…někdo tak může zapomenout
    Hezký den
    Denisa

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 3. 2019 v 19:19

      Deniso, tak to jsem ráda, že se vše povedlo 🙂 šlehačku určitě není na škodu, spíš naopak 🙂 Děkuji za upozornění, recept opravím.

      Odpovědět
  • Unknown
    9. 9. 2019 v 11:04

    Dobrý den, tak jsem se pustila do věnečků.
    Puding super, těsto super, krásně vyběhlo.Jen si nejsem jistá dobou pečení.20 minut na 200 a 10 na 160.
    Měla jsem je v troubě pět minut na 200 a jsou krásné,jen černé na úhel 🤦
    Ještě že jsem je dělala malé a mám ještě jeden plech 😂
    Tak držte palce,ať vyjde druhý trochu lépe 😅

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 9. 2019 v 16:34

      Musíte mít extra výkonou troubu, protože za pět minut by určitě nezčernaly. Nepekla jste náhodou s horkým vzduchem, protože to by byla velká chyba 🙂 jinak každá trouba peče trochu jinak a je potřeba si teplotu přizpůsobit. Věřím, že druhý plech se povedl 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      10. 9. 2019 v 22:52

      Horký vzduch nemám,ale druhý plech se povedl a nezbyl jediný věneček 🙂
      Jsem pekař začátečník,takže troubu musím opravdu vychytat.Děkuji za rady a výborný recept 🙂

      Odpovědět
  • Irca
    11. 1. 2020 v 16:07

    Mido,chtela jsem se zeptat na krem pudinky a zloutky v tomto pomeru byl uvareny krem velmi husty a nesel po vychlazeni vubec naslehat musela jsem pridat jeste 290g zmekleho masla jinak bylo tuhe a neslo vyslehat.neni chyba v pomeru mléka nebo nechybi vice masla?diky irca

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 1. 2020 v 16:49

      Suroviny i jejich poměr je správně, krém dělám velmi často a bez problémů. Po vychladnutí je hodně tuhý, proto se musí pořádně našlehat, nejlépe v robotu, případně ručním šlehačem.

      Odpovědět
  • Lenka Jeř.
    22. 1. 2020 v 10:48

    Dobrý den, věnečky se mi povedly krásné, ale i mně krém přes noc velmi zřídnul do tekuta. Dá se to nějak zachránit? Přemýšlela jsem, zda přidat ztužovač nebo přišlehat víc másla? Chuťově mi taky připadá krém hodně škrobový, což asi dělá ten pudink…Za každou radu, zda jde krém napravit nebo musím začít znovu, předem děkuji.😘 Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 1. 2020 v 11:58

      Lenko, a po uvaření jste měla krém hustý? Jestli zřídl, může být na vině škrob (puding) nebo krátké provaření, tomu by nasvědčovala i ta chuť škrobu. Můžete samozřejmě zkusit našlehat a přidat máslo, ale já osobně bych raději uvařila nový.

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 1. 2020 v 12:45

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu věnečky upéct den předem než je budu plnit krémem. Děkuji Lenka H.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 1. 2020 v 15:39

      Lenko, můžete je upéct den předem, ale už nikdy nebudou tak křupavé, jako čerstvé 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 4. 2020 v 14:30

    dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik věnečků bude z této dávky

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 4. 2020 v 16:03

      Je to uvedeno v receptu, cca 35-40 klasických věnečků nebo cca 70 mini věnečků.

      Odpovědět
  • Liběna
    16. 5. 2020 v 23:42

    dobrý večer, mám dotaz k věneckům, dělala jsem je přesně podle receptu, ale vůbec mi nevyběhly a troubu jsem neotvírala. Nevím jak je to možné, myslela jsem že je to tím že je tam hladká mouka, tak jsem našla starý recept po babi, kde je hrubá a tuk. Takže jsem udělala druhou várku a zase to samé. Prostě placky. nevím kde je chyba, jestli je třeba těsto moc husté? Je pravda že mi šlo dost ztuha vytláčet ze sáčku.
    Děkuji Liběna

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 5. 2020 v 6:56

      Používám výhradně hladkou mouku a nikdy s tím nemám problém. Nezašlehala jste vejce až do studené hmoty? Neměla jste moc malá vajíčka? Tím by se vysvětlovalo to husté těsto. Jakou máte troubu a na jaký pečete program?

      Odpovědět
    • Liběna
      17. 5. 2020 v 10:08

      No vejce byly středně velké a trouba mi hřeje nahoře i dole rovnoměrně, horký vzduch nepoužívám skoro vůbec protože se mi vždy zdá že nahoře je to moc pečené a vevnitř syrové, tak nevím….
      Já to zkusím ještě jednou a jestli to ani ted nevyjde tak přestávám vařit a pect.

      Odpovědět
    • Liběna
      17. 5. 2020 v 10:12

      poslala bych fotku jak to vypadá o rozříznutí ale nevím jak. Vůbec tam nejsou takové ty vyfoukliny a těsto je takové hutné jako u bábovky. No prostě hrůza.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 5. 2020 v 18:44

      Je to každopádně divné, ještě jsem se s tím nesetkala 🙂 fotku můžete poslat do majlu, ale obávám se, že se podle toho stejně moc nepozná.

      Odpovědět
      • Lucie Mikulková
        6. 11. 2020 v 20:36

        Dělala jsem podle Vás věnečky už hodněkrát a vždy super. Každý si je chválí. Ale dnes se mi stalo něco s těstem. Myslím že to samé se stalo paní a proto jí nevyběhly. Těsto se nechtělo spojit a i když jsem míchala jako o život, tak bylo kluzké a nespojene. Mám takový pocit, že jsem pospichala při zaslehavani žloutků. Ale ukaplo mi tam i trochu bilku. Je možné těsto nějak zachránit nebo raději udělat nové? Děkuji za odpověď.

        Odpovědět
        • Míša Landová
          6. 11. 2020 v 20:41

          Lucie, máte na mysli těsto nebo krém? Protože do těsta se dávají celá vejce, nikoliv jen žloutky …

          Odpovědět
      • Lucie Mikulková
        6. 11. 2020 v 22:01

        Tak už jsem zjistila chybu…. Už mi asi hrabe 😁😅😅 Přidala jsem jen žloutky místo celých vajec 😅🤣🤦‍♀️ Vše jsem napravila a věnečky jsou luxusní… A rovnou dvě várky 🤣🤣🤣

        Odpovědět
  • Alena
    3. 10. 2020 v 16:45

    Dobrý den Míšo,

    můžu tento recept na odpalované těsto použít i na profiterolky, prosím? Jinak máte opravdu úžasné recepty a jste skvělou inspirací.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      3. 10. 2020 v 17:12

      Ano, určitě můžete 🙂

      Odpovědět
      • Alena
        4. 10. 2020 v 8:30

        Moc děkuji za odpověď. 🙂 Projela jsem několik receptů na profiterolky a všude měli max 4 vajíčka v těstě, tak mě to znejistilo, jestli u profiterolek nemá být jiná konzistence těsta než u věnečků. S Vašimi věnečky mám velmi dobré zkušenosti, takže bych ráda, aby to byla sázka na jistotu a i u profiterolek se vše povedlo, jak má. 🙂

        Odpovědět
  • Ludmila
    30. 1. 2021 v 14:39

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak dlouho dopředu můžu upéct věnečky a kdy plnit a jak skladovat,když je peču třeba na svatbu? Děkuji.

    Odpovědět
  • Miluše
    30. 1. 2021 v 18:21

    Dobrý den,víkendové pečení jsem objevila díky skupině na fb. Jsem nadšená,moc se mi tu libí. Moc prosím radu. V cheesecake píšete,že používáte z Lidlu crem cheese. V řádném jsem na nic takového nenarazila, Pouze na soft ceam a to je pomazánka z tvarohu a jogurtu s přidanou vepř,želatinou a to asi nebude ono. Můžete mi, prosím,vyrobek blíže popsat? U čerstvých sýrů krom Lučiny,Paloučku,Mascarpone a Rícoty nic nemají. Mooooc děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 1. 2021 v 18:26

      Tak to je fajn, že jste můj blog objevila 🙂 Bohužel sýr v Lidlu několikrát změnily, až ho nakonec vyřadily úplně 🙁 proto ho tam nyní již nenajdete. Nicméně alternativu jsem objevila v Penny, taková modrá krabička s názvem Cream cheese nebo použijte Philadelphii, ta je na cheesecake nejlepší 🙂

      Odpovědět
  • Miluše
    30. 1. 2021 v 19:13

    Moc děkuji za odpověd. Philadelphia..jasná volba…trošku jsem doufala,že se dopracuju u jiného sýru k lepší ceně. No..nebudu šetřit na nesprávném místě. Ted se vrhám na pusinky na ozdobu dortu s jednou svíčkou..makronky snad seženu,na ty si netroufám.Hezký večer

    Odpovědět
  • Jitka
    24. 4. 2021 v 15:26

    Zdravím Míšo, věnečky se krásně povedly a krém také. Jen jsem při šlehání přidala trochu smetany. Děkuji za recept.

    Odpovědět
  • Veronika
    19. 12. 2021 v 21:38

    Dobrý den Míšo, moc děkuji za Vaše recepty. Věnečky jsou výborné a ten krém ještě lepší! Začala jsem ho používat i na ovocné košíčky a chutná stokrát lépe než klasický pudinkový krém.
    Chtěla bych se prosím zeptat na polevu. Koupila jsem si fondánovou polevu, protože jdu zkoušet Vaše větrníky a zajímalo by mě, jestli do ní mohu přidat citrónovou šťávu a udělat tak citronovou polevu? Předem děkuji. Veronika

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 12. 2021 v 7:46

      Ano, fondánovou polevu můžete použít na věnečky nebo třeba punčový dort, je univerzální. Naředit můžete citronem, rume, vodou … 🙂

      Odpovědět
  • Hanka
    17. 4. 2022 v 16:54

    Dobrý den Míšo, dnes jsem opakovaně zkoušela tento recept. Pekla jsem 2 plechy a výsledek byl pokaždé jiný. První plech se nepovedl úplně na 100%, věnečky sice vypadaly docela dobře, ale zespodu nebyly rovné, měly spíše důlek. Protože po vyndání plechu z trouby byly upečené věnečky namačkané na sobě, usoudila jsem z toho, že je opravdu třeba, aby měly dost místa kolem sebe a trouba byla dostatečně vyhřátá. Prostě je třeba držet se toho, co je psáno. Druhý plech, na který jsem dávala věnečků o hodně méně a do řádně vyhřáté trouby, se povedl luxusně! Krém se mi dnes povedl lépe než poprvé a těším na zítřejší narozeninovou oslavu. Věřím, že si hosté pochutnají! Děkuji za Vaše recepty, které jsem objevila teprve někdy před dvěma lety, ale od té doby na nich hledám často inspiraci. Z K. Varů zdraví Hanka

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 4. 2022 v 10:24

      Ano, recept i postup je potřeba dodržet 🙂 zvláště odpalované těsto je náchylné na jakékoliv drobné odchylky 🙂

      Odpovědět
  • Adelheid
    15. 6. 2022 v 13:39

    Krásný den,
    Předně děkuji za váš krásný blog a práci, ze které je vidět láska a radost.:-)
    Chtěla bych se zeptat na váš ctěný názor ohledně plnění a servírování výrobků z odpalovaného těsta.
    Jak dlouho dopředu lze odpalované těsto naplnit krémem a skladovat před servírováním (nepřikryté) v lednici? Jsem toho názoru a i podle mých zkušeností, že plnit den předem je v pořádku a na chuti neubere. Nicméně mi to vrtá hlavou a chtěla bych se u vás prosím ujistit, zda konzumace do 24 h od naplnění je v pořádku, nebo je potřeba servírovat bezprostředně po naplnění?
    Předem moc děkuji za odpověď. Přeji krásný den a ať se daří,
    Adelheid

    Odpovědět
    • Míša Landová
      15. 6. 2022 v 17:05

      Obecně platí, že odpalované těsto je nejlepší v den upečení, kdy je křupavé a křehké. Nicméně záleží na chuti každého z nás a z mého pohledu vůbec nevadí, když je třeba věneček do druhého dne odleželý. Ono hodně záleží i na typu náplně, zda je se jedná o klasické odpalované nebo třeba to s křupavou vrstvou. Bavíme se samozřejmě o domácím pečení, na prodej se vztahují jiné parametry 🙂

      Odpovědět
  • Frantisek
    16. 7. 2022 v 6:03

    Míšo krém i po přenocování v lednici je nějak řidší dá se to ještě nějak zachránit aby zhoustnul

    Odpovědět
    • Míša Landová
      16. 7. 2022 v 8:08

      Zřejmě vařený příliš dlouho, došlo k destrukci škrobu a proto zřídl … Jedině zašlehat máslo …

      Odpovědět
  • Michaela
    24. 9. 2022 v 16:07

    Dobrý den paní Míšo,
    Věnečky vypadaji krásne, až se mi sliny sbihaji…chtěla bych upéct jeden velký věneček. Můžete mi poradit jak mám postupovat?
    Děkuji.
    Míša

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 9. 2022 v 18:07

      Úplně stejně, jen místo několika malých, nastříkáte jeden velký věneček, větší špičkou 🙂

      Odpovědět
  • Dagmar
    29. 9. 2022 v 9:08

    Dobrý den můžu do krému přidat i trošku rumu?

    Odpovědět
  • Monika
    6. 11. 2022 v 9:37

    Zdravím vás Míšo. Asi rok jsem se chtěla vyzkoušet věnečky. Až včera jsem nabrala odvahu a pustila jsem se do nich. Jen jsem nevěděla,jak odhadnout tuhost těsta. Dala jsem 5 vajec a těsto šlo hůře tlačit ze sáčku. Ale bála jsem se přidat 6,aby těsto nebylo zase řidší. Šlo to ztuha,ale věnečky se povedly a byly výborné. Doma se po nic zaprášilo a že je musím dělat častěji. Děkuji moc za vaše recepty. Měla jsem strašnou radost,jak mi krásně vyšly. Zbyly mi bílky, takže se teď odvážně pustím i do pařížských rohlíčků. Mejte krásně. Monika

    Odpovědět
    • Míša Landová
      6. 11. 2022 v 17:34

      Moniko, díky, jsem ráda, že se vše povedlo. Rohlíčky určitě zkuste, jsou skvělé 🙂

      Odpovědět
  • Nikola
    4. 2. 2023 v 15:43

    Dobrý den Míšo, ráda bych se zeptala, jestli je možné část mléka nahradit například malinovým pyré, aby byl žloutkový krém ochucený? Třeba ještě dát místo vanilkového pudingu malinový, aby to bylo echt 😊 Pokud ano, nahradila byste stejné množství mléka, i když je pyré hustší než mléko? Moc děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 2. 2023 v 13:33

      Ano, část mléka se dá nahradit ovocným pyré, celé bych asi nenahrazovala 🙂 nicméně nikdy jsem takto nezkoušela.

      Odpovědět
  • Šárka
    2. 5. 2023 v 8:10

    Dobrý den, krém mi moc chutnal. Myslíte, že by jím šel i naplnit korpus na dort?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      2. 5. 2023 v 14:09

      Krém není příliš pevný, do dortu se obvykle používá s vyšším podílem másla.

      Odpovědět
  • Natálie
    10. 8. 2023 v 20:14

    Dobrý den, těsto na věnečky je výborné! Děkuji za něj. Můj dotaz zní: jaká je velikost zdobící špičky prosím. Dle mne ji mám malou a musela jsem dělat alespoň dvě vrstvy na kolečku. Děkuji Natálie

    Odpovědět
  • Lucie Straková
    28. 8. 2023 v 16:34

    Dobrý den,
    za prvé vám chci moc poděkovat za tuto stránku. Peču podle vás už dlouho a vždy se mi všechno povedlo. Jen bych se chtěla zeptat přímo na tento krém do věnečků, dělala jsem jej už po druhé a vždy ho mám dost řídký, že mi teče…., přitom provařený si myslím, že mám vždy dostatečně. Tak nevím jestli to dělá ten puding. Chci se proto zeptat z jakého pudingu děláte vy ten krém? Já kupuju ten od Dr. Oetker…. . Děkuji Vám předem. S pozdravem, Lucie.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      28. 8. 2023 v 17:50

      Lucie, díky, potěšení je na mé straně 🙂 Nejste jediná, komu krém řídne a upřímně, nechápu to. Na vině je obvykle nedostatečné provaření nebo naopak vaření příliš dlouho, kdy dojde k destrukci škrobu a tím ke zřídnutí … u jedné paní jsme se zase dopátrali, že na vině byl bramborový škrob. Puding používám také nejčastěji od Dr. Oetkera, ale v minulosti jsem kupovala i jiné značky a nikdy jsem problém neměla. Dnes už používám spíše jen samotný kukuřičný škrob a vanilku, má to příjemnější aroma. Před časem jsem přidala na blog trochu vylepšený recept na Věnečky se žloutkovým krémem, tak zkuste mrknout, třeba bude tahle verze krému pro Vás lepší, i když velké rozdíly tam nejsou 🙂

      Odpovědět
      • Lucie Straková
        14. 10. 2023 v 10:14

        Tak uspěšně hlásím, že se mi krém už povedl 🙂 nechtěla jsem to vzdát, tak na potřetí se mi ten krém už povedl a měla jsem ho krásný a hustý 🙂 teď jsem věnečky akorát dodělala. Už jsem zjistila, kde jsem udělala chybu, že jsem ho předtím málo uvařila, tentokrát jsem míchala až byl hodně hustý ten puding a povedlo se 🙂 tak mám radost. Děkuji vám.

        Odpovědět
  • Terka
    27. 9. 2023 v 6:08

    Míši, dneska se na věnečky chystám. Dotaz péct na horký vzduch nebo na horní a spodní ohřev? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      27. 9. 2023 v 8:49

      Odpalované těsto nemá rádo horký vzduch, takže určitě lepší horní a dolní ohřev.

      Odpovědět
  • Eva
    18. 1. 2024 v 19:11

    Dobry den, dekuji moc za recept a prosim o radu. Manzek by rad na druhou pulku i slehacku – s tim nemam zkusenost. Chci plnit zitra dopo a podavat cca v 18 hod, muzu pouzit jen slehacku, vydrzi? Nebo je treba pouzit nejaky stuzovac? Moc dekuji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      19. 1. 2024 v 11:24

      Doporučuji použít šlehačku min. 35-40%, pak není třeba dávat žádný ztužovač 🙂

      Odpovědět
  • Bigbys
    8. 5. 2024 v 22:15

    Mockrát děkuji 😁 dnes večer upečeno, můj muž si je přál tak jsem dva dny sbírala odvahu a různé verze receptů, až jsem se rozhodla pro toto těsto (náplně jsem dělala jak klasikou šlehačku, tak máslovo-pudingový krém). Podařily se fantasticky, jsem upřímně štěstím bez sebe, i počet vajec mi seděl na chlup, tvarování výborné. Vyšlo mi z toho 30 větších kousků. Děkuji.

    Odpovědět
  • Mirka
    1. 6. 2024 v 17:23

    Dobrý den, vadilo by, když vanilkový extrakt do krému vynechám? Děkuji

    Odpovědět
  • Petra
    29. 8. 2024 v 22:08

    Dobrý den Míšo, dcerka si objednala Vaše věnečky (osvědčené) k svátku, jenže ho bude slavit na chatě, kam odjíždíme v neděli a svátek má v pondělí. Navíc, pokud bych si cokoliv předpřipraveného vezla s sebou, bude to celý den v autě..myslíte, že třeba v sobotu upečené venecky vydrží a budou v pondělí dobré?

    Odpovědět
    • Míša Landová
      30. 8. 2024 v 7:55

      Odpalované těsto je nejlepší v den upečení … den předem naplnit ano, ale po delší době už budou hodně vlhké.

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 8 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ