Tyhle malé sametové dortíky se sice tváří červeně, ale mají lehce čokoládovou příchuť a díky podmáslí jsou krásně vláčné. Ovšem třešnička na dortu je smetanový krém z mascarpone, kterým jsou dortíky zdobené. V původním receptu je na krém použitý čerstvý sýr, nám ale z mascarpone chutná víc.
Přestože se říká, že zabarvení těsta do červena je způsobeno reakcí jedlé sody a kakaového prášku, do těsta se přidává červené barvivo. Můžete použít gelové, tekuté nebo i obyčejné práškové, které koupíte za pár korun v každém větším supermarketu. Myslím, že upéct se dají i úplně bez barvy, jen nebudou tak krásně červené.
Dortíky se pečou v papírových košíčcích na muffinky, recept je přesně na 12 kusů.
Na těsto si připravte:
125 g hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1 lžíce (10 g) kakaa
60 g másla
150 g cukru krupice
1 velké vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
120 ml podmáslí
červená potravinářská barva
1/2 lžičky bílého vinného octa
1/2 lžičky jedlé sody
Troubu si předehřejte na 170 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo společně s krupicovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a zašlehejte do směsi, až se vše krásně spojí.
Do hrnku si odměřte podmáslí, přidejte červené barvivo a dobře promíchejte.
Do mísy s vyšlehaným máslem přidejte polovinu mouky s kakaem a ručním šlehačem na nízké otáčky zašlehejte, pak přilijte podmáslí a opět dobře zapracujte. Nakonec přidejte druhou polovinu moučné směsi a vše dobře prošlehejte.
V malé misce nebo hrnku si smíchejte jedlou sodu a ocet, pozor vypění to, a pomocí stěrky rychle vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte rovnoměrně do 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby. Možná se Vám bude zdát těsta málo, ale při pečení vyběhne.
Pečte 18 – 20 minut, až jsou dortíky upečené. Nechte asi 10 minut vychladnout ve formě a pak je opatrně přendejte na chladicí mřížku.
Po úplné vychladnutí ozdobte dortíkysmetanovým krémem, na který budete potřebovat:
250 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
200 ml smetany ke šlehání 40%
Mascarpone vyšlehejte společně s cukrem a vanilkovým extraktem, přilijte smetanu a nejprve pomocí stěrky lehce promíchejte. Pak pomocí šlehače pomalu vyšlehejte na pevný krém. Nastavte si šlehač na nízké otáčky, aby se krém nepřešlehal. Pokud použijte smetanu s nižším obsahem tuku (33%) krém nebude tak pevný, ale na chuti mu to určitě nic neubere.
Krém přendejte do sáčku se zdobící trubičkou a nastříkejte na všechny dortíky. Pokud máte po ruce čerstvé jahody nebo maliny, můžete přizdobit. Nejlepší jsou tyhle dortíky v den upečení, ale bez obav vydrží i den dva v lednici.
Inspirace z www.joyofbaking.com
75 Komentáře
Anonymní
17. 10. 2015 v 8:26Vypadají nádherné a mám v plánu je zkusit upéct, jen se chci zeptat jestli můžu vynechat vinný ocet popřípadě nahradit normálním? Děkuju za odpověď 🙂
Víkendové pečení
17. 10. 2015 v 9:15Ocet určitě nevynechávejte, ale myslím, že by tím obyčejným šel nahradit 🙂 zkuste je, jsou moc dobré.
Anonymní
27. 11. 2015 v 9:52dobry den,rada bych Vam smekla poklonu!vase recepty jsou famozni!sklizim s nima obrovsky uspech!☺jde opravdu poznat,kdyz nekdo pece s laskou!dekuji
Hana P.
Víkendové pečení
27. 11. 2015 v 16:20Hanko, moc děkuji 🙂 Vašich slov si velmi vážím a mám radost 🙂
Anonymní
14. 2. 2016 v 13:05Dnes jsem upekla tyhle cupcakes a muzu rict ze těsto me velice prijemne překvapilo (akorát jsem prostě nedocilila te cervene barvy, používám gelovky food colors…). Krém me ale neoslovil, sice je perfektne tuhý a dobře se stříká ale z chuti na me az příliš vystupovala šlehačka… nebo ze by to bylo vcelku tim, že jsem ho trochu vic osladila?
Zuzana
Víkendové pečení
14. 2. 2016 v 13:13Zuzko, to jsem moc ráda, že cupcakes chutnají 🙂 barvy se musí přidat opravdu hodně, aby těsto zůstalo krásně červené. Máte pravdu, mascarpone se smetanou je hodně "smetanové", určitě je lepší méně sladit nebo příště zkuste nahradit mascarpone čerstvým sýrem typu Philadelphia. Některé recepty také nahrazují šlehačku máslem, ale to já moc nemusím 🙂 klidně si ale krém přizpůsobte své chuti nebo použijte svůj oblíbený 🙂
Anonymní
15. 2. 2016 v 7:11Napsala jsem feedback dřív,než se k tomu stihl vyjádřit přítel, takže pro doplnění. 🙂 tvrdil, že je to to nejlepší co jsem v životě upekla, prý by se toho mohl ujíst a taky že každý cupcake který jsem opravdu důkladně neschovala tak záhadně zmizel 😀 takže jsem byla moc spokojena, ostatne se ještě nestalo, že by Váš recept neměl úspěch 🙂 Děkuji za skvělou inspiraci, už se nemůžu dočkat az příští víkend vyzkouším další recept 🙂
Zuzana
Víkendové pečení
15. 2. 2016 v 7:33Zuzko, tak to moc ráda slyším 🙂 že sklízíte s cupcakes takový úspěch 🙂 doufám, že i další recepty budou mít alespoň podobný ohlas 🙂
Anonymní
19. 6. 2016 v 18:00Mila Miso, uz jsem psala u tematu maslovy snehovy krem, tudiz dokonalost Vasich stranek uz jsem jasne zminovala. Samozrejme se to potvrdilo i u tohoto receptu. Cupcakes byly naprosto excelentni. Krem jsem zkusila dat Vas snehovy maslovy. Bylo to dokonale. Z poloviny cupcakes jsem udelala v kombinaci se snehovym maslovym kremem dortova lizatka, to jsem postupovala tez podle Vasich instrukci u Vasich dortovych lizatek. Byly naprosto super. Jeste musim rici, ze to byl muj prvni pokus o red velvet. Opravdu musim doporucit, je to skutecne sametova jemnost. Jeste jednou moc dekuji, uz se tesim, az vyzkousim Vas dort red velvet i s Vasim syrovym kremem. Kazdopadne uz vim, ze na skolni party naseho Tomase udelam tyto dortova lizatka a jeste pusinky. Doufam, ze nebude uplne nejteplejsi den. Preji krasne dny do Ceska. Z konce Evropy z Gibraltaru Vas zdravi Dana
Víkendové pečení
20. 6. 2016 v 7:37Dano, zdravím Vás, moc děkuji za slova chvály, jsem ráda, že měly cupcakes takový úspěch. Já osobně je mám také moc ráda, je to trochu něco jiného a ve spojení se sýrovým krémem opravdu povedená kombinace, dort určitě zkuste. Tak to je skvělé, že jste se pustila i do lízátek, na oslavy nebo party jsou jako dělané 🙂 Nevím, zda jste na dovolené, pak přeji hezký pobyt nebo v té úžasné lokalitě bydlíte? pak Vám jen tiš závidím 🙂 mějte se krásně Míša
Petra
21. 11. 2022 v 0:02Dobrý den Míšo,to jsem zase já…🙂
Můžete mi prosím poradit, jak šlehat krém? Myslím tím cca na jakou rychlost a cca jak dlouho? Moc děkuji 🙏 bojím se,že se krém nepovede,tak se raději ptám na všechna úskalí
Míša Landová
22. 11. 2022 v 9:42Šlehat pozvolna a při nižší rychlosti, aby se nepřešlehal. Vše musí být vychlazené a šlehá vše najednou. Na mém IG profilu je k tomuto krému i video 🙂
Hana
27. 5. 2024 v 10:41můžu se zeptat jaký máte ig?
Míša Landová
27. 5. 2024 v 11:26Najdete mě na profilu https://www.instagram.com/misalandova/
Anonymní
20. 6. 2016 v 11:49Mila Miso, na dort se moc tesim, zkusim ho pristi vikend, tak snad se mi povede. Bydlime tu, z klidne UK jsme se premistili pred 7lety do jeji kolonie. Nemyslete, ono ma vse sve pro a proti. Pokud navstivite nekdy spanelskou Andalusii, tak nezapomente na Gibraltar, zvu Vas na kavu ze zakuskem dle Vaseho receptu. Hezky den, Dana
Katy
18. 9. 2016 v 19:39Já to sem prostě musím napsat. Já z toho Vašeho blogu učurávám 🙂 Perfektní recepty s perfektním popisem postupu. Paráda!
Víkendové pečení
18. 9. 2016 v 20:00Katy, moc děkuji 🙂 ani nevíte, jak moc mě to těší. Víc takových čtenářů :))
Unknown
16. 7. 2017 v 11:52Dobrý den Míšo,
moc vám děkuju za úžasný recept. Konečně výborné vláčné těsto na muffiny 🙂 Jediný problém, který mám je, že jsou po upečení muffiny krásně nafouklé po okraj košíčku, ale když je vyndám z trouby, tak mi po chvilce slehnou tak do tří čtvrtin košíčku. Potom bohužel ani nevypadají tak dobře, když se nazdobí. Dělám do 12 košíčků, jak píšete a jediné co, tak jsem ubrala trochu cukru. Netušíte, co dělám špatně? Moc děkuju! Zuzka
Víkendové pečení
16. 7. 2017 v 21:17Zuzko, zdravím, ano, tyhle dortíky jsou chuťově moc dobré 🙂 také se mi po upečení vždycky lehce propadnou, ale jen trochu. Možná máte větší košíčky …. těsta je v něm pak méně …. zkuste příště rozdělit těsto jen do 10-11 košíčků a uvidíte. Dodržujte přesně postup? myslím, že tím cukrem to nebude, i když jeden nikdy neví :))
Katy
12. 10. 2017 v 18:05Dobrý den, Míšo,
už jsem Vám psala mail, ale protože jsem zoufalá a nevím co víc čtete, rozhodla jsem se otravovat i zde.
Peču dort, který jsem se rozhodla naplnit výše uvedeným mascarpone krémem, ale bojím se, že jsem jej přešlehala. Po ušlehání vypadal krém maloulinko "zdrcle", ale jen trošku, tak jsem jej použila (dort naplnila) a uložila do lednice s tím, že jej později před potahováním obmažu máslovým krémem.
Zbytek mascarpone krému jsem nechala v misce na lince. Asi po dvaceti minutách jsem našla v misce s krémem na dně vodu, kterou tento krém pustil. Myslíte, že to je jen tím, že byl krém v teple nebo je to průšvih a díky přešlehání se mi postupně rozteče i ten krém co je v dortu? Dort budu ještě obmazávat máslem a potahovat, takže nějaký čas mimo lednici v teple stráví, tak nevím….. Je to k vyhození?
Díky moc předem za reakci.
Kateřina
Víkendové pečení
13. 10. 2017 v 10:15Odpověď v majlu 🙂 dejte vědět, jak to dopadlo 🙂
Anonymní
15. 12. 2017 v 20:15Dobrý den, předem chci pochválit vše, co tady máte. Vyzkoušela jsem již spoustu receptů a se všemi jsem sklidila úspěch. Největší asi s bezé miskami. Jsou naprosto luxusní. Teď jsem zkoušela tyto red velvet cupcaky a bohužel se mi stalo, že šly košíčky po upečení špatně sundat. Zůstává na nich spousta těsta. Čím to může být? Košíčky? Můžete mi poradit, které používáte Vy? Popřípadě nějaká další rada? Děkuji a přeji krásné svátky a spoustu skvělých nápadů. Pavla
Víkendové pečení
17. 12. 2017 v 7:55Pavlo, zdravím a děkuji za komentář 🙂 jsem ráda, že se recepty líbí a mají úspěch 🙂 ohledně cupcakes, ano, problém by mohl být v košíčkách, stalo se Vám to i u jiného receptu? Já mám nejradši klasické bílé košíčky od firmy Wimex, žlutomodrá krabička, případně dobré košičky mají třeba v DM drogerii 🙂 přeji krásné svátky 🙂
Anonymní
6. 3. 2018 v 21:07Milá Míšo, už jsem od Vás zkusila spoustu receptů ale tento korpus, to je něco!:-) Konečně jsem zakoupila červené barvivo z černé mrkve a řepy, nicméně červená se nekonala, protože bohužel německé holandské kakao je dvalrát tmavší než to naše a dortíky jsou tmavě hnědé. Ale ta chuť a konzistence je báječná. Krém jsem si půjčila ten slazený javorovým sirupem, který jsem si opravdu zamilovala. Opravdu díky za další skvělý recept. Hanka
Víkendové pečení
7. 3. 2018 v 11:30Hanko, zdravím Vás, myslím, že na vině bude spíš to přírodní barvivo 🙂 koupila jsem nedávno na zkoušku žlutou přírodní a vůbec to neobarvilo 🙁 Myslím ale, že to vůbec nevadí, že dortíky nejsou červené, chutnají i tak skvěle 🙂 děkuji a mějte se fajn. Míša
Anonymní
19. 6. 2018 v 18:45Sos. Krem tece a vubec nejde strikat. Smetanu mam 40%. Muze to byt tim..ze jsem pridala jed nu malou lucinu k mascarpone?Jana
Víkendové pečení
19. 6. 2018 v 19:12Jani, to se mi nezdá, někdy sleham jen syr a smetanu a je to Ok. Nemáte to preslehane? Nebo naopak nedoslehane? Bylo vse vychlazene?
Anonymní
1. 8. 2018 v 16:24A da se nejak zachranit tekuta smes mascarpone a slehacky? Stalo se mi to znovu a zacinam podezrivat mixer Bosch. On se nejak flaka a mezitim ingredience zteplaji a vodova smes je na svete. Znovu Jana. Znovu nestastna z tekuteho kremu.
Víkendové pečení
1. 8. 2018 v 17:14A používáte šlehač? V mixeru byste to nevyslehala 🙂 vodové by to rozhodně být nemělo, ani když to preslehate. Těžko radit, musela bych vidět na živo 😉
Anonymní
1. 8. 2018 v 19:38Jj. SLehac. Voda v tom neni..jen jsem chtela demonstrovat tu konzistenci.
Anonymní
1. 8. 2018 v 19:40Jj. SLehac. Voda v tom neni..jen jsem chtela demonstrovat tu konzistenci.
Anonymní
1. 8. 2018 v 19:44Vyhodit?
Víkendové pečení
1. 8. 2018 v 19:56A začne Vám to během šlehání houstnout a pak to zřidne? Nebo to vubec nezhoustne? Jedině přidat zelatinu a použit treba do dortíků, které se zamrazuji nebo do dortu …. nebo udělat koktejl 🙂
Anonymní
2. 8. 2018 v 7:51Nene, ta fáze zhoustnutí vůbec nenastala, chvilku to bylo hustší, ale jen jako jogurt, stříkat by to nešlo a pak rovnou do tekuta, včera jsem to ze zoufalství ohřála, a teď už to jde rovnou do záchoda, dám mascarpone v krému ještě poslední šanci a pak už budu muset rezignovat. Asi to prostě není pro každého. Před pár dny se mi ale mascarpone krém povedl, ale šlehala jsem ho na chalupě prastarým šlehačem. Ten nový domácí Bosch to vždycky zazdí. Podle mě šlehá pomalu a tím to zteplá a umře.
Víkendové pečení
2. 8. 2018 v 18:54Tak bud je chyba v robotu (špatná metla) nebo v surovinách 🙂 jinak nevim, protože krem dělám hodně často a vzdy bez problému 🙂 jak ručním slehacem, tak v robotu 🙂
Anonymní
25. 9. 2018 v 7:58Dobry den, k vasim strankam jsem se dostala nedavno na doporuceni zname. Chystam se vyzkouset tyto cupcakes ale jsou urceny detem do skolky a proto zvazuji nahradittento krem kremem z cupcake ala Misa rezy tzn. vasim tvarohovym. Myslite ze to k sobe chutove pujde? Nebo radeji neexperimentovat a drzet se puvodniho receptu? Predem dekuji za odpoved 🙂
Víkendové pečení
25. 9. 2018 v 11:06Zdravím, tvarohový krém je skvělý, klidně ho použijte. Jen možná zvažte tyto cupcakes, vzhledem k tomu, že je to pro děti, někomu by mohlo vadit červené barvivo 🙂
MíšaPuš
9. 12. 2018 v 23:48Dobrý večer Milo,
dá se prosím tento krém obarvit potravinářským barvivem, nezřídne? Ráda bych udělala cupcake ve tvaru vánočního stromku 🙂
Děkuji za Vaše stránky, všechno, co zde vyzkouším, vždy skončí nesmírnou bombou :-)))
Míša
Víkendové pečení
10. 12. 2018 v 9:08Míšo, zdravím, ano, krém můžete lehce obarvit. Doporučuji přidat barvu až ke konci šlehání a jen trochu, ideálně gelovou barvu.
Zuzka
2. 4. 2019 v 8:54Dobrý den, o víkendu jsem dělala tyhle cupcakes a musím říct, že slavily úspěch. Byly naprosto výborné a s tím krémem jsem měla co dělat, abych ho nesnědla jen tak 🙂
Víkendové pečení
2. 4. 2019 v 16:24Zuzko, tak to jsem moc ráda 🙂 děkuji
Eva
21. 6. 2019 v 13:23Dobry den Mišo. Právě jsem dopekla cupcakes a mam je hnědý misto červeny. Už je peču po několikaté a barva se mi nedaři. Nějaka rada prosim. Děkuji. Eva
Víkendové pečení
22. 6. 2019 v 7:10Evo, u red velvetu je potřeba přidat barvy opravdu hodně, aby bylo těsto červené. Záleží jak na množství, tak hlavně na druhu barvy. Za sebe mohu doporučit barvu Americolor nebo Fractal.
Eva
23. 6. 2019 v 15:24Děkuju Mišo. Použivám fractal. Prostě je musim vylepšit😀 Jinak co se tyče vašich receptů, tak sklizim jednu poklonu za druhou. Peču převažně cupcaky. Vaše. Na bezlepkovy cupcakes mi pan vysmek takovou poklonu až jsem se začervenala😀 Pišu Vám to proto protože ty pochvaly patři i Vám. Moc Vám děkuji Mišo.
Víkendové pečení
23. 6. 2019 v 17:47Děkuji, jsem ráda, že se s mými recepty tak daří 🙂
Unknown
27. 6. 2020 v 1:52Dobrý den, děkuji za krásný recept. Já teda dělala Blue Velvet, ale postup byl stejný místo červené jsem dala modrou barvu.. chci se zeptat na tu šlehačku, poněvadž jsem doma zjistila, že jsem vzala 33%, tak jestli by šlo to, že bych do toho krému přidala ztužovač šlehačky nebo by byl lepší kousek másla? Mám strach, aby ten krém ztuhnul :-O
Děkuji za radu.
S pozdravem Nikol
Víkendové pečení
27. 6. 2020 v 8:59Nikol, můžete do krému bez obav použít smetanu 33%, také už dnes 40% nepoužívám, ta 33 je plně dostačující, ztužovač určitě není potřeba.
Unknown
27. 6. 2020 v 9:27Míšo moc Vám děkuji ❤️
Aneta
19. 7. 2021 v 13:06Dobrý den. Jak cca dlouho vám trvá vyslehat máslo s cukrem do lehké pěny? Já slehala ručním mixerem určitě minimálně sedm minut a ani vzdáleně to pěnu nepripominalo…🙈 Moc děkuji za odpověď. Krásný den.
Míša Landová
20. 7. 2021 v 8:31Čas si neměřím, ale myslím, že 7 minut by mohlo stačit. Máslo musí být pokojové teploty, pak se lépe spojí s cukrem. Nicméně nečekejte pěnu jako když se šlehají třeba žloutky 🙂
Martina
10. 10. 2021 v 19:53Dobrý večer Míšo,opět luxusní mňamka🤗.Všem moc chutnalo,včera jsem muffiny pekla poprvé a dnes znovu,když peču podle vašich receptů,tak bych mohla být v kuchyni stále🙂.Díky za další skvělý recept Martina.
Míša Landová
11. 10. 2021 v 16:35Skvělé 🙂 jen tohle nejsou muffiny 🙂
Martina
11. 10. 2021 v 20:44Míšo,máte pravdu, to není muffin, ale cupcak.Vůbec jsem si nevšimla té chyby a to jsem si to po sobě několikrát četla🙂.Díky Martina.
Petra V.
4. 4. 2022 v 9:10Dobrý den, Míšo. Máte zde úžasné recepty. Perfektní stránky, obdivuji, vás. Měla bych dotaz. Tyto cupcakes bych ráda udělala na svou svatbu. Doma je teď testuji ( i do malých formiček ale tam se mi nepovedly) ale bez krému jelikož to je jen pro rychlou ňamku ke kávě. Pokud dám krém na cupcaky v pátek jak je mám uchovat aby do soboty vydržely a krém nepopraskal a nevyschnul. Chtěla jsem na ně udělat máslový krém ale mám raději tento s maskarpone. V sobotu už mít čas nebudu abych měla krém čerstvý. Možná bych i do krému přidala kaši (z van cukru, žloutků,hl.mouky) ale nevím zda by se to nesrazilo. Moc děkuji a mějte krásný den
Míša Landová
4. 4. 2022 v 10:06Krém na cupcakes bez problému do druhé dne vydrží, občas mám v lednici i déle a zcela bez úhony 🙂 nebála bych se toho a je to určitě lepší volba, než máslový krém. Žloutkový krém bych určitě nekombinovala s mascarpone, nebude moc dobře držet, tam je vhodnější máslo. Nicméně svojí chutí k red velvetu moc nepasuje … 🙂
Petra V.
8. 4. 2022 v 20:36Dobrý den Míšo
Tak jsem už na zkoušku dělala 2x a pokaždé jsem měla jinou konzistenci těsta. 1. řidší a 2. tužší a oboje šlo špatně z papírových košíčků, při oddělování zůstalo dost korpusu přilepeného na košíčku, tak nevím kde dělám chybu 🙁 . Chuťově byly oboje dobré.
Míša Landová
11. 4. 2022 v 11:43Konzistence těsta by měla být stejná, nemohla jste třeba špatně navážit suroviny? Každopádně pokud jde těsto špatně od košíčků, bude problém v těch košíčcích, špatný materiál …
Tereza Z.
18. 9. 2022 v 14:20Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Pekla jsem podle receptu a v troubě mne cupcaky hezky vybehly, ale také potom zacly praskat a už nenabehly. Kde jsem mohla udělat chybu? Děkuji za odpověď.
Míša Landová
18. 9. 2022 v 15:13Cupcakes občas popraskají, to je přirozené. Doporučuji péct na horní a dolní ohřev, nikoliv horkovzduch 🙂
Jana
26. 9. 2022 v 14:51Dobry den Miso, zkoušela jsem odvádí už více receptu a vždy dopadly skvěle. Chtěla jsemse zeptat, myslíte ze bych tento recept mohla udělat jen bez krému jako muffiny? Prip. dal by se krém vestriknout dovnitř? Chtěla bych je upéct dceři do školy k narozeninám pro spoluzaky. Jsou prvnacci. Tak ať nejsou čelí upatlani od krému.
Míša Landová
26. 9. 2022 v 19:24Ano, určitě šlo, těsto je poměrně vláčné, případně mohu vřele doporučit Dýňové cupcakes, také bez krému 🙂
Barbora
19. 10. 2022 v 12:02Děkuju za super recept dnes jsem pekla a jsou super jemne vláčné a přitom chuť není nudná a tuctová 🙂
Míša Landová
19. 10. 2022 v 19:49Díky 🙂
Romana
18. 10. 2023 v 17:37Dobrý den. Mám doma pouze červený vinný ocet. Lze prosím případně použít ho misto bílého? 🙂 Moc děkuji za odpověď ☺️
Míša Landová
19. 10. 2023 v 10:07Ano, můžete.
Ivana
27. 11. 2023 v 9:20Dobrý den, v sobotu jsem, poprvé v životě (a to už opravdu nejsem žádná juniorka), upekla cupcakes a musím říct, že byly fantastické a jen se po nich zaprášilo. Sice nebyly tak krásně červené – nepřečetla jsem si totiž komentáře a barvy přidala málo, ale chutnaly všem. Moc Vám děkuji za úžasné recepty!
Míša Landová
28. 11. 2023 v 7:44Já myslím, že ta barva tam ani být nemusí 🙂
Aneta Rezkova
22. 3. 2024 v 11:38Dobry den, vy mi jiste poradite. Dnes ksem cupcakeky pekla, hezky vybehly, ale po vytazeni z trouby mi prostredky hrozne sedly…Vubec netusim, kde mohla nastat chyba…Dekuji Aneta
Míša Landová
23. 3. 2024 v 10:30Nepekla jste na horký vzduch?
Linda
23. 4. 2024 v 9:15Uzasny recept!!
Jsem teprve zacatecnik ale i tak se mi cupkaky docela povedly. Akorat bych se chtela zeptat co delat, kdyz je krem moc tuhy… Asi jsem ho preslehala, nebo nevim, co jsem udelala spatne, ale neslo s nim vubec zdobit, jak moc tuhy byl. :///
Míša Landová
23. 4. 2024 v 15:41Dejte příště klidně více smetany a bude stačit jen ta 33%. A samozřejmě šlehat méně a pozvolna 🙂
Linda
24. 4. 2024 v 17:10Dekuju mockrat❤️
Anonym
1. 6. 2024 v 12:18Dobrý den,
dopuručuji přidat i bílou čokoládu oživí chuť a skvěle k red velvet sedí.
Kristýna
6. 9. 2024 v 15:10Míšo, recept je úžasný .. košíčky mi vždy krásně naběhnou, ale ke konci než je vyndám tak spadnou?!? Nevíte co dělám špatně ???
Míša Landová
9. 9. 2024 v 17:21Částečně je to přirozené, nicméně určitě není vhodné péct na horkovzduch. A taky pozor na množství jedlé sody, odměřit opravdu přesně.
Průměrné hodnocení z 4 recenzí:
4.75