Menu
Dorty

Ovocný narozeninový dort

Vím, že leden není zrovna ideální doba na dort s čerstvým ovocem. Když si ale dcera vaší kamarádky poručí ke svým desátým narozeninám dort s jahodami, nemáte prostě na výběr. Jahody se sice dají koupit po celý rok, ale v zimě nemají tu správnou „jahodovou“ chuť. Přidala jsem tedy do košíku ještě maliny a borůvky, a musím říct, že mě svou chutí mile překvapily. Dovnitř dortu jsem ale použila jahody kompotované. 

Na ovocné dorty používám nejraději piškotový korpus s tukem, je krásně nadýchaný, vláčný a perfektně se hodí k lehkým smetanovým krémům. Pokud máte čas, doporučuji upéct den předem, zabalit do folie a nechat do druhého dne v chladu. Korpus peču v dortové formě s nepřilnavým povrchem a odnímatelným dnem, které si před pečením vyložím pečícím papírem. Boky formy nechávám bez vymazání.

Na korpus si připravte:

6 vajec, bílky a žloutky odděleně

180 g cukru krupice

200 g hladké mouky

vanilkový cukr

citronová kůra/citronový olej

50 g oleje

Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. Žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte prosátou mouku a nakonec olej. 

Těsto naplňte do dortové formy o průměru 23 cm a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších 20-25 minut, až je korpus upečený. Zjistíte starou osvědčenou metodou pomocí špejle.

Korpus nechte 10 minut vychladnout, pak ostrým nožem ořízněte boky dortu, aby se uvolnil korpus od formy a překlopte na chladicí mřížku. 

Po vychladnutí korpus dvakrát vodorovně prokrojte. Já používám pilku na korpusy, ale vystačíte i s dlouhým zubatým nožem nebo nití. Připravte si ovoce, které budete chtít použít dovnitř dortu. Já zvolila kompotované jahody, ale vynikající jsou i banány nebo kompotované broskve.

Na smetanový krém budete potřebovat:

250 g mascarpone

200 g zakysané smetany

250 g smetany ke šlehání 33%

3 lžíce moučkového cukru

vanilkový extrakt

citronový olej (kůra)

želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker

Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr společně vyšlehejte. Přidejte vanilku a citronovou kůru. Zvlášť vyšlehejte smetanu a lehce vmíchejte do směsi. Nakonec si připravte želatinový ztužovač podle návodu, můžete přidat pár kapek citronu. Želatinový ztužovač lehce vmíchejte do smetanové směsi a v případě potřeby můžete přisladit. 

Dort je dobré sestavit v dortové formě, případně v dortovém ráfku. Na dno formy dejte první dortový plát, lehce pokapejte šťávou z kompotu, poklaďte ovocem a zalijte částí krémů. Přiklopte druhým plátem a postup opakujte. Položte třetí dortový plát a pomažte zbytkem krému. Musíte pracovat rychle, želatinový ztužovač rychle tuhne. Dejte chladit minimálně na 2-3 hodiny do lednice, nejlépe přes noc.

Po ztuhnutí objeďte boky formy ostrým slabým nožem a formu (ráfek) pomalu odstraňte. Vyšlehejte 200 ml smetany se lžící moučkového cukru a potřete boky i vršek dort. Doporučuji použít smetanu se 40% tuku nebo Ramu Cremefine ke šlehání.

Dort nazdobte čerstvým či kompotovaným ovocem dle chuti a fantazie. Aby se hezky lesklo a vydrželo déle použijte čiré dortové želé. Připravte podle návodu a lehce naneste lžičkou nebo pomocí štětce. Dort je lepší nechat rozležet několik hodin, nejlépe do druhé dne, aby se všechny vrstvy krásně propojily.

inspirace z webu http://www.zorka.estranky.cz/ a knihy Velká domácí cukrářka

Krásné narozeniny !

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ

207 Komentáře

  • Anonymní
    9. 6. 2014 v 20:18

    Dobrý večer, paní Milo. Chtěla bych zkusit upéct Váš dort, jen mě zarazilo množství oleje v korpusu. Kolik je 50g oleje? Je to stejné jako 50 ml? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 6. 2014 v 20:40

      Dobrý večer, váha a objem se u oleje trochu liší, 50 g oleje odpovídá asi 60 ml oleje. Já jsem zvyklá při pečení používat více váhu :)) je to přesnější a hlavně olej můžete nalít přímo do mísy s těstem, nemusíte špinit odměrku :)) místo oleje můžete klidně použít i rozpuštené zchladlé máslo, pak se držte hodnoty v gramech.

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 6. 2014 v 13:28

    Dobrý den,
    jestli tomu dobře rozumím tak je třeba dvě smetany ke šlehaní,jedna do krému a druhou se potírá vrch dortu? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 6. 2014 v 17:03

      Ano, je to přesně tak, 250 ml smetany přijde do krému a dalšich 200 ml je potřeba na potření celého dortu :))

      Odpovědět
  • terysek28
    4. 8. 2014 v 22:30

    Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat,jestli se dá mascarpone v krémů něčím nahradit? Nemáme ho doma moc rádi přijde nám dost těžké, ale zase mě nenapadá nic, co by mělo podobné vlastnosti.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 8. 2014 v 7:07

      Dobrý den, mascarpone můžete klidně nahradit měkkým tvarohem, mám vyzkoušeno 🙂 nicméně i když použijete mascarpone, krém je ve spojení se zakysanou smetanou a šlehačkou lehký a nadýchaný, nemusíte mít strach, že by byl těžký.

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 10. 2014 v 8:48

    Dobrý den, moc bych chtěla upéct Váš dort, jen mě zaráží, že v korpusu není prášek do pečiva. Je tomu opravdu tak? Nechci, aby se mi nepovedl:-(. Děkuji za odpověď:-)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 10. 2014 v 8:57

      Zdravím Žaneto, prášek do pečiva tam opravdu není :)) nebojte. Jedná se o piškotové těsto, které vyběhne díky našlehaným bílkům. Držím palce, ať se povede. Hezký den 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 2. 2015 v 17:09

    Dobrý den, právě mám dort v troubě a doufám, že se povede.
    Jen teď přemýšlím jestli do smetany na potření dortu příjde ztužovač nebo ne, když ho tam nedám… nerozteče se ta šlehačka? Díky za odpověď

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 2. 2015 v 17:56

      Dobrý večer, držím palce, ať se povede 🙂 do šlehačky na obmazání můžete klidně dát ztužovač do šlehačky, ale není to nutné, zvlášť jestli použijete tu 40%. Nebo můžete přidat 50 g mascarpone, šlehačka pak bude pevnější. Hezký večer.

      Odpovědět
  • Unknown
    15. 3. 2015 v 20:59

    dobry vecer, korpus treba na dve casti prekrojit alebo na tri? v jednej casti mate napisane ze na dve a v dalsej ze na tri, tak nie som si ista. dakujem

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 3. 2015 v 21:30

      Nino, dobrý večer, dort je prokrojeny dvakrát, četla jsem znovu cely příspěvek, ale psané to mám pouze jednou 🙂 nicméně dvojím prokrojenim vzniknou tři platy 🙂 to Vas možná zmatlo. Hezky večer. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 4. 2015 v 20:51

    Ahoj, dort vypadá výborně 🙂 chtěla jsem se zeptat, jak jsi udělala tu desítku na sušence? Není to marcipán? 🙂 A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik je zapotřebí ovoce (dejme tomu kompotovaných jahod) dovnitř dortu? Děkuji za odpověď, Kačka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      2. 4. 2015 v 7:48

      Kačko, děkuji 🙂 trefila si to přesně, desítka je vykrojená z marcipánu a nalepená na sušence 🙂 S tím ovocem je to různé, záleží, jak hodně ho tam chceš. Plechovky jahod bych klidně dala 1,5 – 2 celé. Po slití šťávy tam jahod moc není 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 5. 2015 v 0:55

    Drahá Milo, děkuji Vám za tento recept, díky němuž jsem byla na přítelově oslavě za hvězdu. 🙂 Dlouho se mi nedařilo upéct perfektní piškot, jednou byl moc sladký, pak nízký, jindy se srazil nebo vůbec nedopekl. Tento je naprosto Dokonalý!
    Zvažuji vynechání ztužovače, aby krém nebyl tak pevný, ale mám strach, že se dort při krájení rozpadne. Co myslíte Vy?
    Posílám fotky a ještě jednou děkuji, určitě se k Vám budu vracet. 🙂

    S přáním krásného dne
    Eva

    scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/19501_10200669278609679_4195962831765577439_n.jpg?oh=815b6c767d23f34077d7bd64e929c936&oe=55C2BE66
    fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t1.0-9/1509805_10200669278569678_7074869450399721710_n.jpg?oh=20904c2d55dff77e5a61a4f9fa351649&oe=560ADDBA&__gda__=1442742491_ec82d1dc1e452b5ac83ef6d30a65735a

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 5. 2015 v 5:29

      Evo, hezký den, moc děkuji za Váš komentář a jsem ráda, že jste měla s dortem takový úspěch. Recept je opravdu skvělý, v podstatě jiný nepeču 🙂 dnes už ztužovač také nepoužívám, lépe se mi pracuje s klasickou želatinou. Vynechat v tomto případě bych ale určitě nedoporučovala, krém by byl moc tekutý 🙂 pokud ale necháte tvaroh i zakysanou smetanu pár hodin "vykapat" a smícháte s ušlehanou smetanou, tak bude držet i bez ztužovače 🙂 postup na krém najdete třeba u receptu na Cupcakes ala Míša řezy nebo u Dýňových cupcakes, tam jen vynechte skořici. Přeju hodně úspěchů při pěčení a budu se těšit na Vaši další návštěvu na blogu 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 6. 2015 v 11:33

    Dobrý den,
    dnes jsem se pustila do pečení dortu dle vašeho receptu a vůbec se mi nepovedl. Po vyndání z trouby mi spadl(srazil se). Kde se stala chyba?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 6. 2015 v 13:14

      Marie, tak to mě mrzí, tento korpus peču pravidelně a tohle se mi nikdy nestalo. Podle toho co píšete to vypadá, že byly bílky vyšlehané příliš rychle a proto korpus pak rychle spadl dolů. Nebo mě ještě napadá, zda jste nenechala korpus po upečení ve formě chladnout?

      Odpovědět
  • Lucie Kadlecova
    15. 6. 2015 v 14:31

    Tak o vikendu jsem delala tento dort pro manzela k narozeninam a byl opravdu skvely! Strasne lehoucky a ne zas tolik sladky. Urcite budu pouzivat tenhle korpus i v budoucnu na peceni jinych dortu 😉
    Diky moc za vyborny recept! Lucka K.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 6. 2015 v 14:49

      Lucko, zdravím Vás, tak to jsem moc ráda :)) tenhle korpus je také můj oblíbený, používám ho na většinu svých dortů 🙂

      Odpovědět
  • Martina
    6. 8. 2015 v 14:04

    Dobry den, chcela by som sa opytat ci ten stuzovac mam najprv zarobit podla navodu na obale ( teda so 100 ml vody) a tak to zarobeny dat do kremu alebo ho bez zarobenia dat rovno do kremu? Dakujem za odpoved, mate suprovy blog 🙂 Martina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      6. 8. 2015 v 18:24

      Dobrý večer Martino, ano, přesně jak píšete 🙂 ztužovač připravit podle návodu se 100 ml vody a teprve pak smíchat s krémem. Doporučuji nejdřív přidat malé množství krému do připraveného ztužovače, promíchat a pak přidat ke zbytku krému. A pracovat rychle 🙂 díky a přeji hodně úspěchu 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Martina
    9. 8. 2015 v 8:33

    Dobry den, torta sa podarila uzasne, cela moja rodina bola nadsena a ja tiez 🙂 Ja som dala do plnky cerstve ovocie, pricom cast som najprv jemne popucila, takze plnka mala aj taku jemne cervenu farbu. Vas blog som objavila len nedavno, toto bol moj prvy recept z neho, co som vyskusala, rozhodne nie vsak urcite posledny 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 8. 2015 v 9:23

      Martino, hezký den, jsem moc ráda, že se Vám dort povedl a všem moc chutnal 🙂 bude mi potěšením, když vyzkoušíte i nějaký další recept. Pěknou neděli. Mila

      Odpovědět
    • Anonymní
      17. 8. 2015 v 8:35

      Uzasny dort 🙂 Pekla jsem ted o vikendu, sice se na oslave ani nerozkrojil, protoze tam byl jeste jeden a k tomu hromada dalsiho jidla, ale nevadi, kazdemu jsem nabalila domu. Hned rano jsem pak ochutnala a jsem nadsena.. Rozrizla jsem ho jen jednou, mela jsem trosku vetsi formu, potrela marmeladou, napln jsem rozdelila na pul a jednu polovinu smichala s rozmixovanymi jahodami z konzervy. Tuto napln jsem pak dala dovnitr a zvenku rozetrela tu svetlou. Ten kontrast byl pekny i na oko a bylo to mnam. Nepekla jsem naposledy, diky za recept 🙂 Petra

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 8. 2015 v 10:33

      Petro, děkuji 🙂 jsem moc ráda, že se dort povedl a hlavně, že vám chutnal 🙂 rozmixované jahody je dobrý nápad, určitě to muselo chutnat skvěle 🙂 pěkný den Míša

      Odpovědět
  • Teta
    23. 8. 2015 v 19:03

    Dobrý den, tak jsem upekla dle receptu k 1. narozeninám a povedl se, všichni se olizovali. Mockrát děkuji za tento skvělý recept

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 8. 2015 v 8:59

      Dobrý den, Martino, také děkuji 🙂 jsem moc ráda, že měl dort úspěch 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 11. 2015 v 14:27

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik času asi zabere příprava tohoto dortu. Moc ráda bych ho upekla sestře k narozeninám, předem děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 11. 2015 v 18:39

      Hezký večer, pokud bych počítala jen samotnou přípravu, dá se to zvládnout za hodinu až za hodinu a půl, ale je nutné počítat s dobou pečení korpusu, chladnutí, příprava krému, tuhnutí a pak výsledné zdobení. Dort je časově náročnější, je lepší si přípravu rozdělit do dvou dnů, ale dá se to zvládnout i v rámci jednoho dne s časovými odstupy 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    10. 12. 2015 v 16:07

    Dobry den,chystam se tento dort pect synovi k 2.narozeninam a mela bych otazecku ohledne kremu.Cetla jsem ze ted pouzivate zelatinu.Mam doma platkovou zelatinu.Muzete mi poradit kolik platku mam pouzit a jak to spracovat?Nemam stim moc zkusenosti a bojim se abych to nemela moc husty nebo naopak.
    predem dekuji,Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 12. 2015 v 19:21

      Jano, dobrý večer, ano, dnes už raději používám želatinu, ale práškovou. Ta se dávkuje trochu jinak než plátková a i postup je malinko odlišný, zkušenosti s plátkovou nemám. Pokud byste chtěla použít práškovou želatinu, tak dejte vědět, napíšu Vám potřebné množství k tomuto receptu a postup 🙂 Mila

      Odpovědět
    • Anonymní
      11. 12. 2015 v 7:23

      Dekuji za vasi odpoved.Ano,prosim o info ohledne praskove zelatiny.Myslitr dortovou zelatinu v prasku?
      Predem dekuji:-)
      Jana

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 12. 2015 v 8:00

      Jano, na výše uvedené množství krému budete potřebovat cca 7 g práškové želatiny. Pozor, nejedná se o dortové želé, ale o klasickou želatinu na sladké i slané pokrmy 🙂 Želatinu dejte do misky a zalijte malým množstvím studené vody, nechte asi 10 minut nabobtnat.
      Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr společně vyšlehejte. Přidejte vanilku a citronovou kůru. Zvlášť vyšlehejte smetanu a lehce vmíchejte do směsi. Nabobtnalou želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě, jen pár sekund, nesmí se vařit, ale jen rozpustit. K želatině přidejte asi 2-3 lžíce krému a zamíchejte, nesmí se udělat žmolky. Pak vmíchejte zpátky do zbytku krému a dobře promíchejte. Naplňte dort a dejte min. na 3 hodiny vychladit. Dále pak podle postupu nahoře 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    17. 12. 2015 v 16:46

    Dekuji

    Odpovědět
  • Anonymní
    10. 1. 2016 v 16:25

    Dobrý den, děkuji za vaše skvělé stránky a prosím o radu, dal by se krém k tomuto dortu ochutit jahodovou ochucovací pastou? Nevím do jakých krémů se hodí. Potřebuji si základ dortu (včetně pomazání:))udělat den dopředu, tak aby se mi neroztekl.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 1. 2016 v 16:42

      Jahodovou ochucovací pastu můžete myslím bez obav přidat 🙂 obvykle se jí dává jen malé množství, takže na krém to nebude mít vliv. Ochucovací pasty se hodí asi do všech typů krémů, dávají se i do zmrzlin a šlehačky 🙂 ať se dort povede a děkuji za Vaše návštevy na blogu 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      10. 1. 2016 v 21:18

      Moc děkuji!
      Měla jsem něco jako ochucovací pastu s pistáciemi(vypadalo to jako kal z rybníku)a zkusila jsem to dát do pusinek,byly moc dobré, ale byly z toho placičky, proto jsem měla starost, aby to nějak chemicky nenarušilo stabilitu krému:)

      Odpovědět
  • Unknown
    28. 1. 2016 v 19:17

    Zdravím, chci se zeptat, ty sušenky co jsou dokola, jste dávala až poslední den? Nebo hned po sestavení dortu? Mám obavu, že v ledničce navlhnou. Díky Honza

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 1. 2016 v 19:24

      Honzo, zdravím, máte pravdu, sušenky natáhnou krém a zvlhnou, takže dávat co možná nejpozději 🙂 nicméně když je hned ovážete stuhou, tak do druhého dne vydrží. Míša

      Odpovědět
  • Helena
    14. 2. 2016 v 17:47

    jedním slovem: BOŽSKÝ!! Děkuji za výborný recept. Dělala jsem přesně podle vašeho návodu a všem nám moc chutnal. Děkuji Helena

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 2. 2016 v 19:36

      Heleno, děkuji za důvěru 🙂 jsem moc ráda, že se povedl 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 2. 2016 v 10:04

    Právě jsem dodělala korpus, povedl se skvěle. Už se těším, jak budu plnit a zdobit. Máte vynikající recepty a hned budu zkoušet další.
    Jenom prohlížení Vaší stránky je zážitek sám o sobě. Vlasta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 2. 2016 v 17:30

      Vlasto, děkuji, moc mě těší, že se korpus povedl, věřím, že i dokončení dortu dopadně dobře 🙂 dejte vědět. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    29. 2. 2016 v 13:33

    Dokončení dopadlo dobře, sklidila jsem úspěch, ale teď jsem viděla Vaše dortíčky pro soutěž v Lidlu a přestávám cokoliv dělat. Vám se nikdo nemůže vyrovnat!Vlasta

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      29. 2. 2016 v 14:25

      Vlasto, tak to jsem moc ráda, že se dort povedl 🙂 kdybyste viděla moje výtvory před pár lety 🙂 do soutěže by určitě nebyly, chce to jen trénink a chuť do pečení 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    1. 3. 2016 v 17:31

    Dobrý den, chystám se dělat tento dort, bude to můj úplně první dort, mohu použít i zmražené ovoce? Dovnitř bych dala ty kompotované jahody, ale na ozdobení nahoru? Mám zmraženou lesní směs?
    Děkuji za odpověď
    Mirka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 3. 2016 v 19:52

      Mirko, hezký večer, mražené ovoce není na zdobení příliš vhodné, pouští docela dost vody 🙁 lesní směs je sice trochu lepší, než třeba jahody, ale i tak to asi nebude vypadat moc hezky. Podívejte se na příspěvek Malinový dortík, tak jsem použila mražené maliny. Každopádně pokud mražené použijete, tak nerozmrazujte a hned zalijte dostatečně dortovým želé 🙂 držím palce, ať se Vám dort povede. Míša

      Odpovědět
  • Petra
    9. 3. 2016 v 14:41

    Dobrý den, mám v plánu na sobotu připravit tento dort, je opravdu potřeba dávat ztužovat do krému, celkem se toho bojím, aby to nebylo tuhé. děkuji. Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 3. 2016 v 16:20

      Petro, zdravím Vás, krém by Vám bez ztužovače vytekl z dortu, opravdu je nutný 🙂 je potřeba ho připravovat v dortovém ráfku, protože krém je docela tekutý, než ztuhne. Ale nemusíte mít strach, pokud dodržíte poměr ztužovače a krému, tak tuhý určitě neni. Nicméně pokud byste chtěla krém bez ztužovače, tak mohu vřele doporučit mascarpone našlehané se smetanou, ten drží dobře sám o sobě. Recept najdete v příspěvku Bezlepkový dort. Mila

      Odpovědět
    • Petra
      10. 3. 2016 v 9:10

      děkuji moc, zkusím tedy tu druhou variantu krému, ještě jsem se chtěla zeptat, nevím zda chutově je lepší dát dovnitř do dortu banán a nebo jahody z konzervy..čerstvé jahody s borůvkami budu mít nahoře. děkuji

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 3. 2016 v 9:15

      Petro, nemáte zač 🙂 já osobně jsem spíš pro banán, akorát nevypadá moc dobře, protože zhnědne. Z kompotovaného ovoce používám nejraději broskve nebo višně, moc dobré je i to malinové pyré …. ale hodně záleží, co máte rádi. Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    11. 3. 2016 v 17:51

    dobrý den do vašeho dortu jsem použil jako ovoce kiwi je to problém ? Na návodu ztužovače je napsáno že není toto ovoce vhodné

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 3. 2016 v 18:04

      Dobrý večer, ano, ovoce jako kiwi, ananas nebo třeba papája obsahují enzymy, které brání želírování, nejsou proto vhodné 🙁 záleží, jak hodně tam tohoto ovoce je. Zkušenost s tím nemám, takže nevím, co to s krémem udělá.

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 3. 2016 v 9:52

    Dobrý den,
    včera jsem dortík upekla a byl výborný! Díky za recept☺H.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 3. 2016 v 12:51

      Tak to mě moc těší, že se dort povedl 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 4. 2016 v 21:39

    Dobrý večer, dort vypadá nádherně. Chtěla jsem se zeptat, kolik patří do dortu stužovače. U jednoho komentáře vidím 7g s trochou vody ale u jiného to vypadá na 1 celý sáček tj.50g na 100ml vody. Jak to tedy prosím je?? Děkuji za opdověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 4. 2016 v 6:36

      Dobrý den, pokud se budete držet receptu, do krému patří 1 sáček želatinového ztužovače od Dr. Oetkera, který váží 50 g a smíchá se podle návodu se 100 ml vody. V komentáři je pak u popsána varianta s klasikou práškovou želatinou, kterou můžete ztužovač nahradit. Pak je nutné držet se postupu i množství v komentáři 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      4. 4. 2016 v 20:00

      Moc děkuji za odpověď. Dort se povedl a byl výborný. Určitě od Vás zkusím další 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2016 v 7:15

      Tak to jsem moc ráda, děkuji za zprávu 🙂 Mila

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 4. 2016 v 12:56

    Dobrý den, o víkendu jsem pekla podle Vašeho receptu dort k babiččině "60"(zatímco manžel dostal za úkol hlídat naše dvě děti :-D)a všem moc chutnal. V popisu zmiňujete Ramu Cremefine ke šlehání, kdysi byla běžně k sehnání, teď už jsem ji dlouho neviděla, nemáte vyzkoušeno něco podobného nebo nevíte, kde se dá koupit? Měla jsem s ní super zkušenost při pečení dortu pro syna, šlehačka krásně držela a netekla, i když byl dort na stole dlouho. Děkuji za radu a za skvělé recepty, už se těším, až vyzkouším nějakou další dobrotu. Lenka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 4. 2016 v 13:31

      Lenko, dobrý den, moc mě těší, že se dort povedl a chutnal 🙂 upřímně mohu říct, že Ramu Cremfine už jsem dlouho nekupovala, je tedy možné, že její prodej je omezený. Každopádně teď raději používám smetanu 40% od Kunína (červený kelímek), tu prodává běžně např. Tesco nebo Billa a chuťově je mi příjemnější. Určitě vyzkoušejte, krásně drží tvar a neteče 🙂 Mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
    • Anonymní
      27. 4. 2016 v 9:28

      Bezva, zkusím, děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Anonym
    12. 5. 2016 v 7:37

    Dobrý den,chtěla bych dort udělat do větší 30cm formy. Mám použít dvojnásobně množství všeho? Děkuji za odpověď Simona

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 5. 2016 v 7:50

      Simono, hezký den, dvojnásobné množství by vyšlo na dort cca 32-33 cm v průměru. Pokud chcete dělat 30 cm, suroviny bych vynásobila násobkem 1,7 … tzn. korpus z 10 vajec, 300 g cukru … atd. 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    2. 6. 2016 v 16:09

    Dobrý den, zkusila jsem tento dortík upéct švagrové. Jelikož je teď těhotná, tak jsem ho udělala lehčí s tvarohem místo mascarpone, jak jste radila v komentáři a každý se oblizoval až za ušima. Moc děkuji za recept, už je přepsaný v kuchařce a určitě jsem ho nedělala naposledy 🙂

    Odpovědět
  • Unknown
    7. 6. 2016 v 14:21

    Dobrý den, také jsem dort zkusila. Dělala jsem ho pro svou kamarádku,dospělou ženu,ale s předpokladem ze ho budou jíst i deti. Postupovala jsem dle návodu s malými upravami. Korpus jsem pekla večer a po vychadnuti jsem jej rozrizla na 3 dily a dala do igelitového sáčku do lednice. Následující den večer jsem udělala krém. Mascarpone jsem dala o 50g vice,tedy celou krabičku. Ale jinak vše dle návodu. Spodní plat jsem jemně pokapala malinovym likerem, natrela kremem a na něj pár jahod a boruvek, přiklonila jsem druhým platem a ten potrela malinovym dzemem se lžičkou malinoveho likéru, potrela jsem kremem a priklopila posledním dílem korpusu. Zbytkem kremu jsem potrela celý dort,priklopila velkým hrncem a na noc šel do lednice. Následující den jsme jej vezli 2hod v autě a venku bylo asi 25°C. Dort skvěle přežil. Naslehanou šlehačkou jsme jen celý potreli, pokladli jahodami a boruvkami a pak nasledovali jen obdivy a mlaskani. Dort si pochvalovali opravdu všichni a jedli i ti,co dorty běžně nejedi. 20 lidí se shodlo, ze je boží a už mám tři objednávky na tento dort v následujícím měsíci, a to jsem dělala dort poprvé v životě. Takže nevím,jestli mám děkovat. 😉😃 Dort byl vážně vynikající a děkuji za precizní popsani postupu.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 6. 2016 v 6:48

      Dobrý den, děkuji za vyčerpávající komentář 🙂 jsem moc ráda, že měl dort takový úspěch i jak hezky jste si ho přizpůsobila. Myslím, že Vás zájem o další dorty určitě potěšil a je jen na Vás, zda budete péct další :)) mějte se fajn. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 6. 2016 v 8:35

    Dobrý den, dlouho jsem váhala, jaký dort upéct dceři k 10. narozeninám. Nakonec jsem se rozhodla pro tento Váš. Jednak kvůli kladným reakcím a jednak kvůli pěkně zpracovanému návodu. A navíc teď v červnu je nejlepší odlehčený dortík s ovocem než nějaký těžký s máslovým krémem. Vše dopadlo na výbornou. Vznikl z něj nahý dvoupatrový dort (vše krásně drželo)s jahodami a borůvkami a marcipánovými růžičkami nahoře a v mezipatře 🙂 Děkuji a určitě se na Vaše stránky budu ráda vracet. Krista

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 6. 2016 v 9:40

      Kristo, hezký den, tak to mě moc těší, že se dort povedl, zvlášť když jste vybírala mezi více recepty 🙂 souhlasím s Vámi, na léto jsou lehké ovocné dorty ideální 🙂 a nahý dort musel vypadat moc pěkně. Budu moc ráda, pokud Vás zaujme i něco dalšího z mého sladkého blogu. Pěkný den. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    13. 6. 2016 v 10:10

    Máte spoustu krásně zpracovaných receptů. Člověk je hltá alespoň přes tu obrazovku 🙂 A máte nevšední finální zdobení. Všude se to hemží jen potaženými dorty a ty už začínají pomalu nudit. Vy si jdete svou vlastní cestou a určitě je správná. Opravdu obdivuji Vaše díla a pokud jsou všechna tak dobrá jako tady tento dort, tak už nebudu péct nic jiného 🙂 🙂 🙂 Děkuji a hezký den. Krista

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 6. 2016 v 11:38

      Kristo, ještě jednou děkuji 🙂 Vaše slova mě moc potěšila. Potahované dorty jsem dříve také dělávala, ale na chuť jsem jim nikdy nepřišla. Jsem ráda, že pomalu ustupují a šanci mají zase klasické zákusky a dorty 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 6. 2016 v 8:37

    Dobrý den, o víkendu budu péct dort k narozeninám a protože je jahodová a malinová sezóna, rozhodla jsem se vyzkoušet Váš recept. Mám jenom dotaz- mohu případně zalít vrchní ovoce želatinou? Nerozpustí se mi krém pod ním??? Nikdy jsem želatinu na "šlehačkový" krém nedávala, nemám tedy zkušenosti. Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 6. 2016 v 9:00

      Dobrý den, s čerstvým ovocem je dort ideální 🙂 určitě zkuste. Doporučuji na ovoce použít dortové želé, tak jak píšu v receptu. Želatina jako taková není moc vhodná 🙂 Pokud chcete ovoce zalít celé, je potřeba nechat kolem dortu ráfek (formu), jinak Vám želé steče po dortu dolů. Boky dortu bych pak obmazala šlehačkou až po nalití a ztuhnutí želé. Vždy je nutné řídit se pokyny výrobce na obalu 🙂 Já kupuji obvykle dortové želé od firmy Oetker, které se chvilku povaří, nechá trochu zchladnout a pak opatrně nanáší na dort nebo ovoce.

      Odpovědět
  • Anonymní
    22. 6. 2016 v 12:57

    Dobrý den, Váš web jsem objevila před pár dny, musím říct, že umíte opravdu čarovat! Tento dort chci upéct o víkendu tchýni k narozeninám, snad se mi povede:-) Za 14 dní bude mít můj syn 1. narozeniny, chtěla bych mu upéct podobný typ dortu (lehká náplň jako u tady toho dortu), dá se potom tento dort potáhnout marcipánem? Děkuji za odpověď. Lidka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 6. 2016 v 13:30

      Lidko, hezký den, děkuji 🙂 upřímně, přijde mi trochu škoda, potahovat právě takové lehké krémy marcipánem, ale na druhou stranu vím, že dětem se to líbí. Pod potahovku jsem tento krém nikdy nedávala, ale je tam ztužovač, takže pokud pomažete dort zvenku něčím máslovým, mělo by to být v pohodě 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    26. 6. 2016 v 11:35

    Dobrý den, velmi me zaujal Vas dort a chtela bych ho zkusit upect. Bude to muj prvni dort. Mohla bych se prosim zeptat jestli se vysypava nebo vynazava forma predtim nez tam naleji testo? A pokud mam vetsi formu a nasobila jsem vse 1,7 jak jste radila, mam dat do kremu dva ztuzovace? Moc dekuji za odpoved. Preji pekny den

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 6. 2016 v 19:58

      Lucie, dobrý večer, děkuji za důvěru, dort určitě zkuste 🙂 jen bych možná doporučila u "prvního" dortu raději běžnou velikost, ne nic moc velkého 🙂 dno formy vyložte pečícím papírem, boky formy nech jen tak, bez vymazání a vysypání. Na každém ztužovači je uvedeno, na jakou hmotnost krému se má použít, takže podle celkové váhy krému připravte odpovídající množství ztužovače. Dvě celá balení budou podle mě zbytečně moc 🙂 Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    26. 6. 2016 v 18:55

    Dobrý den, velmi me zaujal Vas recept na dort … je prekrasny … chtela bych se ho pokusit upect a bude to muh prvni dort. Mohla bych se prosim zeptat jestli mam formu vysypat nebo vymazat? A pokud mam vetsi formu mam pouzit do kremu dva ztuzovace? Dekuji moc za odpoved. Hezky zbytek vecera

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 6. 2016 v 20:01

      Dobrý večer, jak už jsem psala výše, dno formy pouze vyložit pečícím papírem, boky nechat jen tak 🙂 Ztužovač se používá podle váhy krému, takže doporučuji celkový krém zvážit a podle návodu na obale přidat odpovídající množství ztužovače, pokud se ho dá příliš, není to dobré 🙂 hezký večer. Míša

      Odpovědět
  • Unknown
    10. 8. 2016 v 16:59

    Dobrý den, dort jsem pekla mamince k jejím narozeninám. Dost jsem se toho bála, protože to byl teprve můj druhý dort, který jsem kdy pekla. Ovšem výsledek byl nad moje očekávání. Dort byl opravdu výborný, jen se po něm zaprášilo. Moc děkuji za recept! Určitě se k němu ještě vrátím 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 8. 2016 v 18:12

      Děkuji za důvěru v recept 🙂 moc mě těší, že se Vám povedl a hned s takovým úspěchem. Zkuse i další recepty. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    12. 8. 2016 v 9:05

    Dobrý den, dort vypadá nádherně… chtěla bych ho udělat manželovi k narozeninám, ale má slabou cukrovku, tak přemýšlím, zda lze do krému na potření dortu místo moučkového cukru použít Fructopur, který jinak občas používám… Děkuji Hanka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 8. 2016 v 10:54

      Hanko, děkuji 🙂 myslím, že můžete Fructopur použít, jen množství si upravte podle sebe, bude tam zřejmě větší sladivost 🙂

      Odpovědět
    • Unknown
      12. 8. 2016 v 17:04

      Děkuji moc za radu, nemám s tím ještě moc zkušenosti, jelikož s cukrovkou se potýkáme teprve pár měsíců. Takže zkušeností je opravdu pomálu. No, dort už se chladí v lednici a už jen právě zbývá jej potřít a dozdobit ovocem a želé. Už se na něj moc těším, doufám, že se mi povedl… a manžel také ocení.. jak dopadl zatím nevím. 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 8. 2016 v 9:11

      Není vůbec zač 🙂 doufám, že se dort povede 🙂 dejte vědět.

      Odpovědět
  • Unknown
    18. 8. 2016 v 16:37

    Takže dort se povedl, huráááá… manžel byl nadšen, co nadšen, řekl, že je skvostný. Velmi nám všem chutnal. Jen jsem ještě ovoce na povrchu zalila želatinou s jahodovou příchutí… manžel totiž miluje želatinu. Určitě budu tento dort připravovat při každé slavnostní příležitosti.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 8. 2016 v 20:01

      Hanko, tak to moc ráda slyším, že se dort povedl v diabetickém provedení 🙂 určitě to bude inspirace i pro další čtenáře. Děkuji. Míša

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 8. 2016 v 19:01

    Dobrý den, mám tedy nejlépe začít ve čtvrtek, aby byl dort na sobotu? Psala jste, že je nejlepší nechat korpus s krémem ve formě přes noc a hotový dort taktéž … takže dva dny? potřebuji ho na tuto sobotu, tak nevím jestli začít zítra??? Díky za odpověĎ

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 8. 2016 v 19:24

      Dobrý večer, já obvykle začínám už ve středu, kdy si upeču korpus 🙂 ve čtvrtek naplním a v pátek dokončím. Přes den jsem v práci, čas mám jen večer a je dobré mít mezi jednotlivými kroky časové rozestupy. Klidně ale začněte až ve čtvrtek, korpus se dá naplnit po vychladnutí, pak ale určitě nechat několik hodin ztuhnout krém …

      Odpovědět
  • Petra BM
    3. 10. 2016 v 9:29

    Pěkný den Míšo, dort je vynikající, pekla jsem ho už třikrát. Mám však prosbu. Dcerka bude mít narozeniny a já bych jí chtěla udělat tento dort, ale dvoupatrový a potáhnutý potahovkou. Můžu poprosit o radu jak postupovat? Udrží mi korpus druhé patro? Může se na tento krém položit potahovka nebo je nutné udělat na povrch (pod potahovku) dortu máslový? Moc děkuji za rady Petra

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 10. 2016 v 11:16

      Hezký den, Petro, tak to mě moc těší, že jste si dort tak oblíbila 🙂 Pod potahovku jsem tento dort nikdy nedávala, ale pokud ho zvenku obmažete nějakým máslovým krémem, tak by to neměl být problém. Já obvykle všechny více patrové dorty vyztužuji, aby se nepropadly do sebe. Do prvního patra zapíchnu 3-4 brčka, musí mít stejnou výšku jako dortový korpus a pak jednoduše položím další patro. Druhé patro musí být na papírové nebo kartonové podložce. Nicméně pokud budete dělat jen dvoupatrový a nebude moc velký, tak by se to myslím dalo udělat i bez těchto výztuh. Jen je potřeba, aby oba korpusy byly dostatečně předem vychlazené a krémy dobře ztuhlé … snad Vám to trochu pomůže, jinak klidně pište. Hezký den. Míša

      Odpovědět
    • Petra BM
      4. 10. 2016 v 15:48

      Hezký den Míšo, moc děkuji za odpověď. Oblíbila a nejen ten dort :). A šlo by tedy potřít jen vyšlehaným máslem s cukrem? Myslím tedy je povrch a boky pod potahovku. Zbytek klasicky krém. Díky ještě jednou Petra

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 10. 2016 v 7:44

      Zdravím Petro, ano, můžete jen vyšlehat máslo s moučkovým cukrem a pomazat celý povrch dortu (boky i vršek), doporučuji až několik hodin po promazání dortu, klidně i druhý den. Já na obmazání obvykle používám Sněhový máslový krém, je sice trochu pracnější, ale chuťově moc dobrý 🙂 mějte se fajn a ať se dort podaří. Míša

      Odpovědět
    • Petra BM
      7. 10. 2016 v 13:57

      Pěkný den Míšo, děkuji za rady :). Krém vypadá famózně. Ještě mám dotaz. Kdybych jedno patro dělala s tímto krémem, na jakou velikost formy vystačí tato dávka viz recept? Díky moc Petra

      Odpovědět
    • Petra BM
      7. 10. 2016 v 14:02

      Míšo, já Vás znám a až teď mi to došlo…. krásný blog, opravdu se těším na každý další recept. Tak krásný víkend a ještě jednou děkuji. 🙂

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 9:33

      Péťo, zdravím, podle zkratky BM mě hned napadlo jestli jste nebydlela na Kladně? 🙂
      Ten sněhový máslový krém bych doporučila jen na pomazání dortu z venku, dovnitř bych ho nedávala, přeci jen je hodně máslový 🙂 na obmazání dortu cca 23 cm by měla stačit poloviční dávka 🙂 pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
    • Petra BM
      8. 10. 2016 v 12:06

      Míšo, také zdravím :), ano ano myšlenka je správná. Je to už mnoho let a pokročila jsem do fáze maminka, kuchtička a nesmírně mě pohltilo pečení. Moc děkuji za informace, přeji ti krásný den a mnoho dalších krásných receptů. 🙂 Peťa

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 10. 2016 v 16:37

      Tak to jsem moc ráda, že jsme po letech zase v kontaktu 🙂 a ještě u tak příjemné činnosti jako je pečení 🙂 i když fáze maminky je stejně nejlepší. Pěkný víkend. Míša

      Odpovědět
    • Petra BM
      11. 10. 2016 v 17:33

      To já také Míšo :). Máš naprostou pravdu :). Myslím, že budu psát o rady často. Na víkend mám v plánu panna cottu, tak uvidíme jak se povede. Hezký den Peťa

      Odpovědět
  • Klára Lepková
    11. 11. 2016 v 18:24

    Dobry den, ctu tady vsechny oslavne komentare, takze dnes to taky zkusim. Dortik totiz vypada nadherne. Tak snad to zvladnu. :-)) Klara

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 11. 2016 v 7:55

      Kláro, zdravím, ano, tento dort je překvapivě top recept 🙂 věřím, ho zvládnete 🙂

      Odpovědět
  • Klára Lepková
    13. 11. 2016 v 11:00

    Tak dortik se povedl na jednicku! Musim Vas pochvalit za skvele sepsany recept. Maloco se mi na prvni dobrou povede takto bezchybne! Diky a budu Vas sledovat. :-))

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      13. 11. 2016 v 16:03

      Kláro, tak to moc ráda slyším :)) děkuji a bude mi potěšením, když v budoucnu zkusíte i něco dalšího. 🙂

      Odpovědět
  • Kristýna
    20. 11. 2016 v 18:05

    Dobrý večer, děkuju za výborný recept na korpus, povedl se, i když jsem ho pekla na chalupě v nevyzpytatelných kamnech 🙂
    dělala jsem ho dceři k prvním narozeninám s náplní z lučiny, zakysané smetany, šlehačky a ovoce se ztužovačem, zvenku jsem zdobila mascarpone s rybízovou šťávou a byl vynikající, malá snědla celý kousek…
    ať se Vám pečení daří!
    Kristýna

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 11. 2016 v 8:21

      Kristýno, tak to jsem moc ráda, že se korpus povedl 🙂 i za ztížených podmínek. Dcerka musela mít určitě radost a pro Vás zase bylo radostí, že ho s chutí snědla 🙂
      Mějte se krásně. Mía

      Odpovědět
    • Martin Kukla
      5. 4. 2024 v 15:52

      Tak dort dneska peču celkově po čtvrté a musím říct, že je naprosto parádní. Dvakrát se mi nepovedl krém, respektive jsem omylem koupil zelatinovy ztuzovac za tepla a z krému nakonec bylo želé, ale i tak to bylo dobré.
      Dělal jsem ho na několik způsobů, jednou jsem dort dokonce zalil čokoládovou polevou a výsledek byl geniální. Děkuji mnohokrát za recept Martin

      Odpovědět
      • Míša Landová
        8. 4. 2024 v 8:52

        Martine, velké díky za skvělou recenzi 🙂 ano, dort se dá udělat mnoha způsoby.

        Odpovědět
  • Jana
    3. 12. 2016 v 9:20

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolika mám vynásobit suroviny, když budu dělat dort do formy o průměru 27cm. Předem děkuji za odpověď, Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 12. 2016 v 14:43

      Jano, zdravím, dort udělejte z 1,5 dávky, jen berte v úvahu, že bude pořádně velký 🙂 pokud nemáte formu dostatečně vysokou, pečte korpus raději na dvakrát 🙂

      Odpovědět
    • Jana
      23. 12. 2016 v 22:26

      Dobrý večer, děkuji za odpověď. Dort jsem nakonec ale raději udělala ve formě o průměru 24cm. Dort byl pro mamku k narozeninám, byla nadšená a všem moc chutnal. Přeji příjemné prožití vánočních svátků s pozdravem Jana 😊

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      24. 12. 2016 v 7:13

      Jano, děkuji, hezké svátky i Vám 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 12. 2016 v 10:45

    Dobrý den, dort vypadá skvěle, plánuji ho udělat synovi k narozeninám. Chtěla bych se vás ještě zeptat, když začnu dort promazávat ve čtvrtek a v pátek dokončím, budu ho mít tedy na oslavu v sobotu, bude ještě vhodný k jídlu i v neděli pro případ, že bychom ho v sobotu nestihli sníst?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 12. 2016 v 12:03

      Dobrý den, ano, naplánovala jste si to dobře 🙂 dort bez problému vydrží i do neděle 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 3. 2017 v 4:49

    Dobrý den,

    jak vysoký by měl být korpus po upečení? Mám ho asi 3 cm. Bude stačit 1cm na patro?

    Děkuji

    Klára

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2017 v 6:32

      Kláro, dobrý den, pokud použijete formu o průměru 23 cm je korpus cca 6-7 cm vysoký. Nepoužila jste větší formu?

      Odpovědět
  • Anonymní
    3. 3. 2017 v 10:15

    Použila jsem formu o průměru 26cm , ale použila jsem 7 vajíček a více mouky i cukru…asi bude nutno upéct ještě jeden díl s poloviční dávky, ať mám 3.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      3. 3. 2017 v 10:37

      Tak proto máte korpus nižší 🙂 pokud máte formu 26 cm je potřeba upećt z 1,5 dávky, tj. 9 vajec. Když dopečete tu pulku, bude to akorát 🙂 a bude potřeba navýšit i množství krému 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2017 v 14:38

    Dobry den, chci upect dort, jenze my doma vahu nemame, kolik je gramu hrnku? slo by to takhle nahradit vahou? nevite? predem dekuji za odpoved.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2017 v 17:22

      Dobrý den, tohle není zrovna recept moc vhodný na hrnkové odměrky, u nich není taková přesnost 🙂 každá surovina v přepočtu na hrnek váží jinak. Hrnek o objemu 240 ml je 200 g cukru krupice, ale mouky jen cca 120-130 g ….

      Odpovědět
  • Anonymní
    5. 4. 2017 v 16:44

    Dobry den, mohu se zeptat, jak dlouho dort vydrzi?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      5. 4. 2017 v 17:23

      Trvanlivost dortu je min. 2-3 dny, v závislosti na použitém ovoci a způsobu skladování.

      Odpovědět
  • Anonymní
    11. 4. 2017 v 18:48

    Dobrý večer,chci se zeptat kolik celkem ovoce v kompotu (kolik asi plechovek)je zde použito? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 4. 2017 v 7:23

      Dobrý den,
      záleží, kolik ovoce chcete dát, odhadem bych to viděla na dvě menší nebo jednu velkou plechovku 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    7. 5. 2017 v 7:17

    Dobry den, je mozne na tento krem polozit i obrazek z jedleho papiru? Dekuji moc

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      7. 5. 2017 v 7:29

      Bohužel, s tímto krémem na jedlý papír nemám zkušenosti. Výrobce papíru by měl ale uvádět, jaký krém je vhodný …

      Odpovědět
  • Unknown
    30. 6. 2017 v 15:56

    Dobrý den, jaké sušenky jste použila prosím? 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      1. 7. 2017 v 6:50

      Už si přesně nepamatuji, ale buď Bebe Rodinné nebo jim nějaké podobné 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    14. 7. 2017 v 8:04

    Dobrý den, máme problém s krémem, vůbec nám nezhoustl co máme dělat?

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      14. 7. 2017 v 8:10

      Zdravím, krém nezhoustne, ale ztuhne, po několika hodinách chlazení v dortu. Použily jste suroviny a množství přesně podle receptu? želatinový ztužovač zastudena? Těžko radit takto na dálku, musela bych vidět Váš postup …

      Odpovědět
  • Anonymní
    8. 8. 2017 v 13:26

    Mňaaaam!!! Ten vypadá božsky. Mám ráda dorty s ovocem. Hlavně ty raw dorty od Black Kale. Doporučuji se aspoň kouknout na fotky 🙂 blackkale.cz/ nejlepší je Matcha malina, kde jsou ty maliny fakt obrovské 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      9. 8. 2017 v 21:06

      Díky za tip, bohužel nejsem velkým příznivcem raw stravy 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    15. 8. 2017 v 12:03

    Dobrý den, jsem uplný začátečník v pečení dortů, chtěla bych tento váš krásný dortík upéct k synovým narozeninám..Mám dortovou formu o průměru 24cm..Musí si i u tak malého rozdílu navyšovat podíl surovin, případně jak?
    Díky za odpověď
    Radka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 8. 2017 v 18:37

      Radko, zdravím, formu 24 cm klidně použijte, dort bude jen nepatrně nižší, není třeba dělat z více dávek 🙂

      Odpovědět
  • Eli
    26. 10. 2017 v 10:13

    Dobrý den,
    myslíte, že mohu dovnitř dortu použít mražené lesní borůvky – poctivě nasbírané? :-),pokud je nechám rozmrznout a okapat? navrch bych použila čerstvé.
    Eliška

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      26. 10. 2017 v 21:04

      Eliško, zdravím, myslim, ze by se nemuseli borůvky ani rozmrazovat. Do krému se dává ztuzovac, ten by to měl podržet 🙂 a borůvky neobsahují příliš vody.

      Odpovědět
  • tynka
    14. 12. 2017 v 12:18

    Dobrý den, tento dort, jsem dělala už dvakrát a vždycky byl výborný, takže jej budu dělat i ted potřetí. a dvakrát 😀 chci se zeptat, jestli mohu místo citronové kůry použít vanilkovou pastu aby byl dost více vanilkový? 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 12. 2017 v 17:57

      Tak to mě moc těší, že má dort takový úspěch 🙂 klidně citronovou kůru vynechejte a přidejte více vanilky 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    23. 1. 2018 v 11:49

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, zda je možné místo zakysané smetany použít měkký tvaroh Milko?
    Nepokazím tím celý krém?
    Děkuji mockrát za odpověď.
    Jana

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      23. 1. 2018 v 19:43

      Jano, zdravím, ano, smetanu můžete nahradit tvarohem, doporučila bych tvaroh ve vaničce a určitě tučnější 🙂 varianty bez tuku nejsou dobré a obsahují více vody.

      Odpovědět
  • Anonymní
    24. 1. 2018 v 21:20

    Dobře, děkuji moc za radu 🙂
    Jana

    Odpovědět
  • Anonymní
    7. 2. 2018 v 21:01

    Dobrý den, ráda bych upekla Váš dort, vypadá božsky. Jen bych se chtěla zeptat ohledně našlehané smetany navrch, můžu jí potřít povrch dortu a naklást na ni ovoce den předem a takto hotový nechat v lednici přes noc? Jde mi o to, aby smetana buď neroztála nebo neoschla. Nemám zatím s dorty žádné zkušenosti 🙂 Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 2. 2018 v 13:17

      Zdravím, ano, dort klidně dokončete den předem. Doporučuji použít smetanu 40%, tak drží dobře tvar a pokud bude v silnější vrstvě, tak neokorá. Ať se vydaří 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    20. 3. 2018 v 12:45

    Dobry den,vas dort me nadchl
    a chtela bych ho upect tchyni a tchanovi ke kulatinam…takze velka zodpovednost ;-)…mela bych na vas jeden dotaz ke korpusu…kdyz vysleham bilky s cukrem a lehce spojim se zloutky,tak jak tam pridat mouku a olej…muzu porad pouzivat rucni slehac,nebo opatrne michat vareckou…bojim se abych to nepokazila hned na zacatku…asi se ptam na blbosti,ale bude to muj prvni dort.Moc dekuji za odpoved.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 3. 2018 v 16:00

      Správný dotaz 🙂 už spojení bílků a žloutků je potřeba udělat ručně, jen stěrkou nebo vařečkou. Stejně tak i přidání mouky, na vícekrát a velmi opatrně vmíchat stěrkou, lehce obracet, jinak Vám sníh "spadne" a korpus nevyběhne )

      Odpovědět
  • Anonymní
    28. 3. 2018 v 8:01

    Dobrý den, chodím na Váš web pravidelně a pořád zkouším Vaše nové a nové recepty….máte úžasné nápady a vše nám zatím moc chutnalo….chtěla bych dcerce udělat tento dort, jen se chci zeptat, šla by v korpusu nahradit mouka nějakou celozrnou či špaldovou?
    Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 3. 2018 v 12:00

      Děkuji, jsem ráda, že se blog líbí 🙂 hladkou špaldovou (ne celozrnnou) používám v dezertech běžně místo hladké pšeničné. Celozrnnou spíše jen do sušenek nebo bábovkových těst, do piškotového korpusu bych ji moc nedoporučovala, případně nahradit jen malou část hladké 🙂

      Odpovědět
  • Andrea Nemcova
    19. 4. 2018 v 21:31

    Dobrý den, okouzlily mě Vaše stránky, Vaše krásné popisky, fotky… několik receptů jsem již vyzkoušela a všechny sklidily velký úspěch :).
    Ráda bych upekla tento dort ke křtinám a místo vršku s ovocem ho ozdobila "klasicky" krémem zdobícím sáčkem. Myslíte že by to šlo udělat také tím smetanovým krémem (nevím jestli raději bez toho ztuhovače, aby to nebylo moc tuhé?. A kdybych ten krém na vrchní části chtěla obarvit na modro, udělá s konzistencí něco gelové barvivo? Mám z toho hlavu kolem, jestli jsem nepřecenila své síly 🙂 Děkuji moc za radu. Andrea

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      21. 4. 2018 v 7:06

      Andreo, díky, to moc ráda slyším, že s úspěchem zkoušíte 🙂
      Tento dort je více jak čtyři roky starý, dneska používám na obmazání a připadné zdobení raději mascarpone našlehané se smetanou. Chuťově je stejné, ale krém je pevnější, stabilnější a dá se obarvit. Samotnou šlehačku jsem nikdy nebarvila, takže nevím, co to udělá. Jen pozor na modrou barvu, smetana není čistě bilá a ve spojení s modrou by mohla jít lehce do zelena 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    21. 4. 2018 v 20:14

    Dobrý den,
    dort jsem právě vyndala z trouby…korpus se zdá nízký, myslím, že z něj ukrojím jen 2 pláty… ale nevadí, nějak se s tím poperu 🙂

    Chci se zeptat, zda tento krém z mascarpone můžu použít i na zdobení na vrch dortu, jestli půjde druhý den použít přes zdobící pytlík, nebo jestli bude natolik ztuhlý, že už to nebude možné?
    Děkuji za odpoveď.
    PS: Jinak máte skvělý blog, určitě vyzkouším i další recepty.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      22. 4. 2018 v 9:21

      Zdravím, s korpusem to chce jen trochu cviku a dobrě ušlehané bílky 🙂 nepoužila jste větší formu? Tento krém na zdobení vyzkoušený nemám, obávám se, že to asi nepůjde. Doporučuji zdobit krémem z mascarpone a smetany, vyšlehat v poměru 1:1, tím to jde perfektně i bez ztužovače 🙂

      Odpovědět
  • Anonymní
    4. 5. 2018 v 8:48

    Dobrý den, dort jsem dělala již 2x k narozeninám. Samozřejmě se v obou případech moc povedl … Nikdy nezůstane do druhého dne ani kousek. Je výborný. Brzy určitě vyzkouším i další recepty z Vašich publikací. Jste moc šikovná 🙂 Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      4. 5. 2018 v 17:24

      Děkuji 🙂 tento dort má úspěch u všech, jsem ráda, že i u Vás zabodoval 🙂 určitě zkuste i další recepty, budu moc ráda.

      Odpovědět
  • Anonymní
    27. 5. 2018 v 18:30

    Dobrý den, je možné nahradit mascarpone tvarohem? Mám s mascarpone spatne zkušenosti��. Hlavně, jestli to bude také fungovat se stuzovačem a vypadat taky tak suprově.:)

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 5. 2018 v 7:12

      Ano, v tomto konkrétním receptu je možné mascarpone nahradit tvarohem, ztužovač to podrží 🙂 zvenku je dort obmazaný šlehačkou a celkové zdobení je už jen na Vás 🙂

      Odpovědět
    • Anonymní
      28. 5. 2018 v 10:26

      To se mi ulevilo, mockrát dekuju :). Mám ještě jeden drobný dotaz. Když jsem se divala na množství jednotlivých ingrediencí, je to dělané ve formě o průměru 19 nebo 26 cm? Potřebuji totiž tak 18-20 porcí.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      28. 5. 2018 v 11:11

      Množství surovin je na dort o průměru 23 cm, je to uvedeno v receptu 🙂
      Pokud chcete dělat větší, doporučuji formu 25-26 cm a připravit vše z 1,5 dávky.

      Odpovědět
      • Míša
        8. 5. 2021 v 2:17

        Dobrý večer, teď jsem dodělala dort a zítra budu zdobit. Jen mě přijde zvláštní chuť toho kremu, dáváte také celou flašťičku toho Vanilkoveho aroma??Já dala celou ..Ale už nepřislazovala na konec..Je možné že to je tím?Pokud ano ,dá se to ještě nějak zachránit??
        Děkuju za odpověď..

        Odpovědět
        • Míša Landová
          8. 5. 2021 v 8:53

          V receptu je uvedený extrakt, ne aroma, to je bohužel umělé a velmi intenzivní, dávkuje se spíše po kapkách (bývá uvedeno na obalu). Já osobně ho nepoužívám právě díky té chuti. Pokud jste dala celou lahvičku, obávám se, že to nezachráníte 🙁

          Odpovědět
    • Unknown
      12. 7. 2018 v 12:42

      Dobry den. Mohu prosim na zaver dort pomazat slehackou, dat zruhnout a pote polit cokoladou aby po bocich lehce stekala? Vydrzi to slehacka? A navrch samozrejme ovoce. Dekuji 😉 korpus mam upeceny a vecer budu plnit. Zitra dodelavat.

      Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 7. 2018 v 14:12

      Lenko, zdravím, ano, můžete klidně polít i čokoládou, jen nesmí být teplá 🙂 je potřeba ji nechat zchladnout.

      Odpovědět
  • Unknown
    12. 7. 2018 v 16:21

    Dekuji za odpoved.. co jsem se docetla tak by mela byt i chladnejsi aby udelala ten efekt po stranach 🙂 snad se podari. Dekuji a hezky zbytek dne. Recept je uzasny 🙂

    Odpovědět
  • Unknown
    14. 6. 2019 v 8:35

    Dobrý den, mohu se zeptat kolik má cca dort na výšku? Mám posuvnou formu ve výšce 8,5 cm. Děkuji S pozdravem Anet.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      17. 6. 2019 v 16:26

      Anet, dort má obvykle ca. 8 cm na výšku, takže forma by Vám měla stačit 🙂 mám stejnou 🙂

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 8. 2019 v 8:20

    Dobrý den.. potřebovala bych poradit. Korpus se povedl, bohužel náplň je hrudkovitá.. nevíte co s tím? Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      11. 8. 2019 v 8:56

      Obávám se, že v tuhle chvíli už s tím nic neuděláte. Na vině je želatinový ztužovač 🙁

      Odpovědět
  • Unknown
    5. 9. 2019 v 8:45

    Prosím neumíte mi poradit, jak s formou 27cm?

    Odpovědět
    • Unknown
      5. 9. 2019 v 8:46

      Aha, už jsem se dočetla, 1,5 dávky. Díky.

      Odpovědět
  • Unknown
    11. 11. 2019 v 21:35

    Dobrý den,
    chystám se dortík péct pro dceru k 1.narozeninám. Chtěla bych se zeptat zda bych navrch mohla dát jedlý papír a kolem ovoce?. A na začátku píšete, že upečete korpus zabalite do fólie a nechate do druhého dne. Rozkrajujete tedy druhý den nebo balite už rozkrojený? Přemýšlím, kdy tedy začít s pecenim, asi ve čtvrtek večer není to brzo, aby byl piškot na sobotu dobrý?
    Děkuji za odpovědi Slávka

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      12. 11. 2019 v 7:23

      Slávko, já osobně nemám s jedlým papírem moc zkušenosti, ale na tento typ krému bych ho moc nedoporučovala, mohl by se rozmáčet. Lepší potřít horní stranu dortu něčím máslovým, pak to bude jistota 🙂
      Korpus zabalte celý a rozkrojte až před plněním, nebojte, do soboty Vám vydrží.

      Odpovědět
  • Anonymní
    16. 2. 2020 v 19:18

    Dnes jsme pekli, sklidili jsme samé pochvaly, byl opravdu výborný 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      16. 2. 2020 v 20:07

      děkuji 🙂

      Odpovědět
  • Zuzana Levi
    19. 3. 2020 v 18:38

    Děkuji za skvělý recept. Piškot vynikající, tento budu používat na dorty častěji, nikdy se mi tak nepovedl jako tento. Jásala jsem radostí. Co mě ale potrápil byl želatinový ztužovač, hrůza.. hrudky, hrudky a hrudky.. tak jsem krém přepasirovala ve snaze ho zachránit, pomohlo to, ale úplně hlaďoučký nebyl. Příště ho vynechám, dávala jsem mascarpone, 20% zakysanou a 33% šlehačku a myslím, že by to drželo i tak. Jinak chuťově vynikající, odlehčený ovocný dortík. Děkuji

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      20. 3. 2020 v 7:01

      Také peču do dortů výhradně tento piškot 🙂 máte pravdu, ztužovač není zrovna ideální. Tenhle recept je několik let starý a dnes už ho nepoužívám. Mrkněte na recept Narozeninový dort č. 2, tam je jednoduchý krém s mascarpone a šlehačkou, bez ztužovače 🙂 pozor na zakysanou smetanu, obsahuje málo tuku a hodně vody a není šlehatelná, krém by Vám mohl zřídnout.

      Odpovědět
  • Anonymní
    9. 4. 2020 v 12:54

    Dobry den, pravidelne se vracim k Vasim skvelym receptum! Dekuji. Dnes jsem si chystala korpusy na synkuv narozeninovy dort. Neshodli jsme se jestli svetly nebo tmavy, tak jsem udelala oba (ze 4 vajec) a nakombinuju je 🙂 pro tmavy korpus jsem cast mouky nahradila kakaem. I kdyz jsem oba korpusy delala uplne stejne, tak ten tmavy je na vysku polovicni nez ten svetly. Je to mozne? Poradila byste mi, kde by mohl byt problem? Nebo jestli mam vzdy tmavsi delat z vetsi davky nez svetly? Moc dekuji. Mejte se krasne. Martina

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      10. 4. 2020 v 12:39

      Ano, kakaové korpusy obvykle nevyběhnout tak pěkně, jako ty vanilkové. Příště zkuste přidat o jeden bílek navíc, trochu to pomůže. Nicméně na kakaový korpus doporučuji recept, který naleznete u Švarcvaldského dortu, ten je perfektní.

      Odpovědět
  • Ctefkovicz
    17. 4. 2020 v 11:36

    Tak jsem dneska pekl podle tohoto receptu a sebe, na to že jsem pekl dort poprvé, tak se náramně povedl. Ne moc sladký, prostě tak akorát. Děkuji moc za perfektní recept.

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      18. 4. 2020 v 5:26

      Tak to moc ráda slyším, děkuji.

      Odpovědět
  • Unknown
    8. 5. 2020 v 7:11

    Dobry den,
    Hledala jsem lehky recept na dort pro manzela k narozeninam, a myslim, ze jsem nasla! Nema rad maslove a tezke dorty, takze tento bude ON! Trosku se bojim riho ztuzovace parkat se mi povedl, parkrat udelal hrudky, ale risknu to. Ja mam spis problem, ze nevim, kde ted sezenu ovoce na ozdobu 🙁 Chci se zeptat – dort budu predavat v nedeli odpoledne. Takze upecu ve ctvrtek, v patek naplnim, v sobotu obmazu a ovoce na vrsku dortu mam davat take v sobotu? Mam strach, ze pusti vodu (chci tedy sehnat cerstve, ale nevim, zdali se zadari!) nebo proste udela nejakou neplechu. Nebo mam radeji ovoce nahoru a susenky davat az v nedeli tesne pred predavanim? Dekuji za radu, doufam, ze dort zvladnu 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      8. 5. 2020 v 20:05

      Na mém blogu žádné těžké máslové dorty nenajdete 🙂 tento už je hodně starý, ztužovač už dnes nepoužívám, právě proto, že se s ním občas dělají ty hrudky 🙂 Ovoce jako maliny, borůvky a jahody seženete dnes už celoročně, toho bych se nebála. Pokud nebudete ovoce krájet, vydrží Vám bez problému na dortu do druhého dne. Ale samozřejmě můžete nazdobit až před předáním.

      Odpovědět
  • Anonymní
    15. 5. 2020 v 11:50

    Dort je super, peču ho pořád dokola, akorát.. recept musíte přečíst celý, než jdete na nákup. Nestačí vám nahoře seznam surovin.. po přečtení receptu zjistíte, že potřebuje další smetanu a jako by jo – logicky něco dovnitř, ale ne vždy to všem dojde 🙂

    Odpovědět
    • Víkendové pečení
      15. 5. 2020 v 15:45

      Vždy doporučuji přečíst celý recept i postup předem 🙂

      Odpovědět
  • Lubka
    20. 12. 2020 v 8:12

    Dobrý den, přidávám se k pochvalám receptu. Tento dort jsem dělala už třikrát a pokaždé se povedl skvěle, což je při mých kuchyňských dovednostech opravdu zázrak. Moc vám děkuji, zachraňujete našim détem oslavy narozenin :-))

    Odpovědět
  • Anežka
    19. 4. 2021 v 20:05

    Dobrý den,
    Dort je výborný, jako vše! Mám dotaz, potřebuji aby finální obmaz byl hnědý a napadá mě buď přidat do šlehačky barvino ( 🙁 ) a nebo pridat do šlehačky čokoládu/kakao,ale nevim zda by se nezměnila chuť celeho dortu. Děkuji za odpověď, pěkný den

    Odpovědět
    • Míša Landová
      20. 4. 2021 v 10:05

      Já osobně bych volila raději čokoládu, ale její chuť bude v krému patrná. Pokud použijte barvu, doporučuji nějakou kvalitní gelovou a přidat až na konci šlehání.

      Odpovědět
  • Eliška Suchankova
    3. 5. 2021 v 20:41

    Dobry vecer, v prve rade bych chtela podekovat za uzasny blog, ktery se mi stal velkou inspiraci….obracim se na Vas take s dotazem…o kolik je treba navysit suroviny, kdyz budu pect dort ve forme s prumerem 26 cm? Velmi Vam dekuji za odpoved. Mejte se krasne, Eliska

    Odpovědět
    • Míša Landová
      5. 5. 2021 v 16:09

      Eliško, děkuji, jsem ráda, že se blog líbí. Pro formu 26 cm doporučuji připravit dort z 1,5 dávky 🙂 na IG jsem do výběrů umístila pomůcku, jak si přizpůsobit recept formě, tak příště koukněte rovnou tam 🙂

      Odpovědět
  • Šárka
    7. 6. 2021 v 17:59

    Děkuji za skvělé recepty. Už jsem jich pár vyzkoušela a vše super! V tomto výtečný korpus. Mascarpone úplně nefandím, tak jsem použila tvaroh a nemělo chybu.

    Odpovědět
  • Kuchtík domácí
    22. 1. 2022 v 23:52

    Velmi špatné a nedoporučuji. Půl kila hladké mouky, vše bez prášků do pečiva, těsto nevybehlo, krém se po 24 hodinách na dortu rozpraskal a vytekla nějaká kapalina. Upekl jsem toho hodně a tušil že je to recept zlý, a nepletl jsem se. Korpus preslazeny… Takže tento recept nebrat, je jich tady mnoho lepších.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 1. 2022 v 13:34

      To, že Vám se dort nepovedl, ještě neznamená, že je špatný recept. Vzhledem k počtu kladných komentářů si troufám říct, že jste někde udělal chybu, možná i několik.

      Odpovědět
    • Irena
      25. 1. 2022 v 7:06

      Už to co píšete je vidět že jste nedělal podle receptu, nikde není psáno půl kila mouky, sáhněte si spíše do svého svědomí, kde jste mohl udělat chybu. Pekla jsem již několik dortů podle Míši a vždy vyšly perfektně a nejen dortů. Popsané recepty od Míši jsou přehledné a její praktické rady k nezaplacení. Nedám na paní Míšu a její blog dopustit. Musíte se naučit číst recepty a dělat přesně podle nich.

      Odpovědět
  • Markéta
    9. 4. 2022 v 21:44

    Paní Landová, chci Vám opravdu moc poděkovat! Na synovi narozeniny jsem dělala dort podle Vás a .. pecka! Opravdu jsme nadšení a všem moc chutnalo! Dost jsem se bála vůbec nějaký dort udělat, nikdy jsem žádný nepekla. Ale Vaše stránka a hlavně to, jak máte vše krásně do detailu vysvětlené včetně fotek, to vše mi moc pomohlo. Takže nebyl žádný problém a ještě jsem si přípravu užila. Oceňuji i to, že máte napsané i to, jestli vymazat formu, nebo ne, prostě detailně pro nás neznalé :)) Podle Vás jsem pekla i plněné slané rohlíčky a škvarkové placičky, vše na dnešní oslavu a opět paráda! Chci zkusit i rohlíky, tak snad to bude co nejdříve. Moc děkuji a přeji jen to nejlepší 🙂

    Odpovědět
  • Viktorie
    12. 5. 2022 v 15:50

    Dobrý deň Míšo,

    děkuji moc za krásné recepty, chtěla bych se jenom zeptat, po té co pojíte vyšlehané bílky s cukrem spolu s vyšlehanými žloutky, tak tu prosátou mouku a olej taky vmícháte v robote (na minimální otáčky) anebo je to lepší dělat všechno ručně? A když ručně, nezůstane mi tam špatně vmíchaná mouka?
    Krásny den přeji.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      12. 5. 2022 v 16:58

      Mouku i olej už vždy jen ručně stěrkou, robotem byste si srazila sníh a korpus by nevyběhl. Musíte vmíchat pečlivě, aby mouka nezůstala 🙂

      Odpovědět
  • Kateřina
    23. 6. 2022 v 6:07

    Dobrý den, chci se zeptat kolik dát vanilkového extraktu? A stužovač do krému tedy není potřeba? Děkuji

    Odpovědět
    • Míša Landová
      23. 6. 2022 v 7:26

      Pokud máte extrakt, nikoliv aroma, stačí obvykle 1-2 lžičky v závislosti na výrobci. Ztužovač určitě potřeba není.

      Odpovědět
  • Kateřina
    23. 6. 2022 v 9:21

    Moc děkuji 😊

    Odpovědět
  • Kateřina
    23. 6. 2022 v 9:38

    Ještě otázka 😁 co s tím vyboulením nahoře po upečení korpusu? Mám to zarovnat seříznout? Jinak se hezky povedl. Teď jsem ho vytáhla z trouby.

    Odpovědět
    • Míša Landová
      24. 6. 2022 v 6:52

      Malé vyboulení je přirozené, pokud otočíte na mřížku, mělo by se vyrovnat, případně seřízněte do roviny.

      Odpovědět
  • Andrea
    16. 10. 2022 v 22:27

    Dobrý večer,
    chtěla bych tento dort udělat synovi k 2 narozeninám.Jen se chci zeptat,mohu dát dovnitř místo jahod čerstvé maliny,nebo pyré z mražených malin?Jen bych se trochu bála že korpus se nasákne tou šťávou tak potřebuji radu.Díky 🙂

    Odpovědět
    • Míša Landová
      17. 10. 2022 v 11:05

      Můžete použít jakékoliv ovoce, maliny čerstvé i mražené. Pyré doporučuji jen na prokapání korpusu, do krému určitě vhodné není …

      Odpovědět

Průměrné hodnocení z 1 recenzí:

5

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ