Menu
Ostatní

Ledová káva s BAILEYS pěnou

Je mi trochu trapně, dávat sem tak jednoduchý recept, a ještě takový, který se netýká pečení 🙂 Nicméně věřím, že vás nadchne stejně jako mě, a že mi tenhle malý „úlet“ odpustíte. Protože ledová káva k létu prostě patří a pokud se řadíte k jejím milovníkům, musíte tuhle verzi s kávovou pěnou vyzkoušet.

Nadýchaná pěna je zcela bez mléka a ve spojení s likérem BAILEYS Original pozvedne vaši kávu na vyšší úroveň. Protože jak všichni víme, BAILEYS chutná nejlépe na ledu 🙂 Mimochodem, kdo z vás si pamatuje televizní reklamu na BAILEYS s fešákem a památnou větou „chtěla si led? tak tady ho máš“ 🙂

Pozor, pěna je velmi návyková a je možné ji konzumovat i samotnou 🙂

Ledová káva s BAILEYS pěnou

Kávová BAILEYS pěna:

  • 70-80 g kostek ledu
  • 30-40 g cukru krupice
  • 2-3 lžičky rozpustné kávy
  • 50 ml studené vody, dle chuti likér BAILEYS Original, vol. 17%

Všechny suroviny dejte do mixéru nebo food procesoru a mixujte několik minut do husté a nadýchané pěny. Ihned ji rozdělte na ledovou kávu a podávejte. Tohle množství vystačí zhruba na 3-4 sklenice.

Video, jak na to, najdete na mém Instagramu.

Ledová káva:

Ledovou kávu připravuji od oka, tedy spousta ledu, espresso, mléko či smetanu a v tomto případě nezapomeňte přilít i trochu BAILEYS. Nahoru pak pořádnou dávku kávové pěny. Video postup ke kávě najdete na mém Instagramu.

PS – verze s BAILEYS samozřejmě není vhodná pro děti a řidiče 🙂

2 Comments

  • Petra
    31. 7. 2024 v 22:35

    Dobrý den, Vás recept na ledovou kávu je super! Já jsem použila šlehačku na místo Baileys a je to moc dobré. S dcerkou jsme hledali jednoduchý a chutný recept na ledovou kávu a teď ho máme 🙂

    Odpovědět

Zanechte komentář

NOVÉ RECEPTY A TIPY NA PEČENÍ